Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 4 ώρες πρίν, Νικολέττα 88 είπε:

Καλησπέρα!! Μου το κάνανε την 18 η μερα του κυκλου μου!! Και εδειξε οτι ήταν πολυ καλή μέρα ( ετσι μου ειπαν).Το δικό μου πρωτοκολλό περιλαμβάνει ciclacur 6 /μέρα , utrogestan 6/μερα ( στομα και κολπος), salospir 100mg, αντιπηκτικη ενεση και για λίγες μερες ειχα πάρει κορτιζονη ( μικρη δοση) και vimbramycin αντιβιωση. Οι δοσεις ciclacur και utrogestan μπορει να φανουν υπερβολικες αλλα δυστυχως ο δικος μου οργανισμός δεν παραγει. Πριν και κατα την εμβρυομεταφορα μου πηραν αιμα για οιστραδιολη και προγεστερονη.

Χρόνια πολλά Νικολέτα μου και καλή επιτυχία!!!ήσουν ατυχη τις δύο προηγούμενες φορές αλλά τώρα είναι πολύ θετικά όσα λες...καινούργια δοτρια τέλειες βλαστοκυστες...έχεις πολλές ελπίδες...να είσαι αισιόδοξη κοριτσακι μου και θα ερθει το γιορτινό σου δώρο...στο εύχομαι μέσα από την καρδιά μου!!

• Μου αρέσει 1

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

επειδη απ οτι ειδα υπαρχει αγνοια περι παρεσης (Bell's Palsy syndrome) καλυτερα οποιος ενδιαφερεται να μελετησει τι ειναι γιατι μπορει να συμβει στην καθε εγκυμοσνουσα - σας ευχομαι ποτε να μην το παθετε!!!!!! ουτε στον εχθρο μου δεν θα ευχομουν κατι τετοιο

δεν υπαρχει προληψη, δεν υπαρχουν εξετασεις που να σου λενε ναι σε δυο μερες θα ξυπνησεις κ θα εχεις παραλυση στο προσωπο....εδω ειναι ενα καλο starting point

http://www.nhs.uk/conditions/Bells-palsy/Pages/Introduction.aspx

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πραγματικά δεν έχει νόημα να συνεχίζουμε αυτή τη συζήτηση. Ρωτήσατε για το NHS. Σας απαντήσαμε για το NHS. Δεν σας αρέσει η πλειοψηφία των απαντήσεων που πήρατε και κάνετε σας παιδάκια που τους έκλεψαν το παγωτό.

Δεν ρωτήσατε γενικά ποια είναι τα καλά της Αγγλίας. Αν θέλατε να πληροφορηθείτε για τα καλά της Αγγλίας, ας ρωτούσατε. Δεν μπορούμε να μαντέψουμε τις ερωτήσεις που έχει η κάθε μια στο μυαλό της, ούτε να απαντήσουμε όλες τις ερωτήσεις μαζί. Απαντάμε ότι προλαβαίνουμε και όσο καλύτερα μπορούμε, η καθεμία ανάλογα με την εμπειρία της. Δεν δίνουμε εγγυήσεις σωστής απάντησης. Μπορεί να τα λέμε και λάθος.

Στην τελική να σας πω και κάτι άλλο; Δεν είναι προτεραιότητά μας η δική σας προετοιμασία. Κάντε και κανένα search στο Google, δεν θα σας κοπούν τα χέρια...

Τα περί κλίκας τα αντιπαρέρχομαι ως ανοησίες.

Όσο για τον καιρό, έχει όντως κι εδώ πολύ κρύο.

Υ.Γ. Για όσες νοσταλγούν τη ΧΑ, υπάρχει το BNP για τους οποίους εμείς οι μαυριδεροί φτωχομπινέδες νοτιοευρωπαίοι δεν είμαστε καθόλου καλοδεχούμενοι. Μην ανησυχείτε λοιπόν, την ακροδεξιά θα τη βρείτε κι εδώ να σας περιμένει ΚΑΙ στη Βουλή.

to nhs den einai sigoura to teleio sustima ugeias alla einai prosarmosmeno sta standar ton agglon kai einai to minimum pou mporei na prosferei se sxedon 62.000.000. Den einai antistoixo tou ika stin ellada giati to IKA einai gi osous ergazontai os idiotikoi upalliloi eno to NHS einai gia olous anexartitos ergasias. Einai san to ESY tha legame. Emeis oi ellines (kai kurios osi megalosame zisame arketa stin ellada) eimaste sunuthismenoi se ena allo (diaforetiko oute kalutero oute xeirotero) sustima. To kathena exei ta kala tou k ta kaka tou. Oi empeiries einai diaforetikes apo meros se meros apo anthropo se anthropo. ego prosopika eimai polu euxaristimeni apo to ti mou prosferete dorean mias kai stin ellada itan polu ligotera auta pou mou prosferontan. vevaia opos eipothike eimoun euxaristimeni pou stin ellada mporousa na exo idiotiki fthini ugeia. den xero poso isxuei auto akoma (kata poso dld kapoios mporei na dinei 40-50 euro sto giatro gia to miniaio elegxo/emvolio).

pros skepsi moino paratheto kapoies apopseis mou oi opoies einai epireasmenes apo tin ergasia mou (doulevo 15 sxedon xronia sto xoro tis ugeias) kai tis empeiries mou os mana k os asthenis.

1. i miniaia episkepsi sto giatro oso auto itan moro einai periti mias kai ousiastika auto pou kanei einai na dinei sumvoules (oxi pantote sostes) na emvoliazei kai na metraei upsos/varos. stin Agglia (sunithos) ta kanoun oi health visitors. koitaxte o GP pou tha grafteite na exei eidiko section gia paidia

2. to test pap kalo einai na ginete kathe xrono kai oxi kathe 3. Ego prosopika den exo kanei POTE test pap se ika/nosokomeio tsampa. ekana me to gynaikologo mou kai argotera arxisa k sto elena upo pliromi (polu mikri einai alitheia sto elena) k malista kleinontas r/v meta apo arketo kairo. edo me "kunigan" na kano to smear test.

3. stin egkumosuni ekana kapoies exetaseis stin arxi kai sto ika kai sto elena (tis deuteres tis plirosa peri ta 200 euro) kai meta logo provlimatos sto thireoeidi ekana 2-3 akoma kapoies tis plirona kapoies oxi. a kai b epipedou kai doppler ta plirosa kanonika. to dimosio nosokomeio sto opoio gennisa to plirosa peripou 350 euro (to nosokomeio itan athlio!) to giatro ton plirosa 1000 kai tin anaisthisiologo alla 200 gia mia episkliridio pou den eprepe na kano. to gunaikologo ton plirona peri ta 50 euro se sxedon kathe episkepsi. den ekana dld polles exetaseis (mono 2 fores) ektos apo to thureoeidi. kai 1 i 2 ouron. den xero posses ligoteres tha kano edo. fantazomai oti sxedon 400 euro ton megalon uperixon mporo na ta doso gia na kano doppler kai kanena uperixo sti mesi tis eggumosunis gia na do an thelo to moro. pantos kai stin ellada o giatros mou prepei na mou ekane 3-4 olous ki olous (ektos apo tous megalous). Dustuxos kapoia provlimata kai kathe mera na kaneis exetaseis kai na vleepies to moro mporoun na sumvoun.

4. edo mexri stigmis exo kanei arketes aimatos kai ego k to paidi gia mas. opote exo pei sto giatro oti exo kapoio thema, me apasxolei kati kano blood tests. xairomai pou kapoios xerei olo to istoriko mou. den xero poso eukola se kanouk refer alla auto den einai kako giati stin arxi den xereis k se ti giatro prepei na pas. pantos gia pragmatika provlimata se parapempoun se eidiko k malista dorean. auto pou ekana atin ellada itan na pigaino moni mou se eidikous na plirono kai eutuxos sunithos na mou lene ola einai kala den uparxei provlima.

5. gia to thureoeidi pou rotise kapoia na po pos exo kanei exetaseis aimatos kai ruthmistike eukola. epipleon logo tou thureoeidi exo medical excemption k den plirono kanena farmako (oxi mono ta sxetika me to thureoeidi). gia endokrinologo den xero an se stelnoun pantos tha to ereuniso kai tha sou po.

6. Genika noiotho mia asfaleia edo oti ean kati kako mas sumvei tha exoume polu kaluteri k dorean perithalpsi se sxesi me tin ellada alla sumfono toi mou arese pou mporousa na do enan idioti me liga sxetika xrimata gia na me xalarosei kurios.

to sustima edo einai risk approached. den einai aparaitita kako. tha protimousa na itan dorean kai teleio kai na mi xreokopouse i xora alla den xero pou uparxei auto. dustuxos o kosmos einai poio dikaios gia autous pou exoun lefta. eutuxos edo (etsi aisthanomai toulaxiston ego) mou dinontai perissoteres dunatotites na vgalo perissotera xrimata k na pliroso kapoies parapano paroxes pou theoro sumantikoteres gia mena k tin oikogeneia mou.

uDLqp1.png

Εγώ δεν συνεχίζω πια αυτή τη συζήτηση, εσείς τη συνεχίζετε.

EleniAgglia είσαι ιδιαιτέρως αγενής και προσβλητική και από αυτή τη στιγμή θα σε αγνοώ :-)

Ευχαριστω το Θεο για αυτο. Σε αγνοουσα νεχρι τωρα γιατι ειχα καταλαβει οτι καθε αλλο παρα ευγνωμων εισαι για τις απαντησεις που σου δινονται, ειδικα οταν δε σε συμφερουν. Ε ειπα να απαντησω για το NHS λεω κομματια να γινει αφου συμμετεχω στη συζητηση. Επιβεβαιωσες πανυγηρικα την αρχικη μου εκτιμηση για το προσωπο σου. Οποτε ελπιζω να μη με ενοχλησεις με αλλες ερωτησεις. Οι αλλες κοπελες μπορει να εχουν πιο γερη κραση απο μενα, δε ξερω.

Eleni

bd5c7983f7.png

Διαφημίσεις

Γειά σας και πάλι! Λοιπόν, εγώ είμαι η πλέον άσχετη, γιατί ένα μήνα και κάτι έχω μόνο στην Αγγλία, αλλά θα παραθέσω την μέχρι τώρα εμπειρία μου, όσο πιο αντικειμενικά γίνεται, όσον αφορά στα θέματα ιατρικής παρακολούθησης.

Και τα δύο μου παιδιά, με το που πήγαν στο preschool, αρρώστησαν, όχι κάτι φοβερό, καταρροή, βήχας και ενίοτε χαμηλός πυρετός. Λογικό μου φάνηκε, αφού τις 3 μέρες που έμεινα εγώ εκεί μαζί τους (στα stay and play sessions) πολλά παιδάκια ήταν μπουκωμένα και με βήχα.

Κατά το πρώτο δεκαήμερο δεν έδωσα σημασία, έκανα όλα όσα θα έκανα και στην Ελλάδα (ορός-γιατί τότε είχα- Aerius το βράδυ, ανασηκωμένο στρώμα κλπ.) Ο ένας από τους δύο κάποια στιγμή άρχισε να βήχει πάρα πολύ έντονα και 2 βράδια δεν κοιμηθήκαμε. Πήρα τηλέφωνο στον gp και μου είπαν ότι αν δεν έχει κάνει πυρετο, δεν μπορεί να πάει να τον δει ο γιατρός. Συμπτωματικά, ανέβασαν και οι δύο πυρετό το ίδιο βράδυ (γύρω στο 38, οπότε την επόμενη μέρα (που, επίσης συμπτωματικά, το ιατρείο μας είχε walk in session) πήρα πρωί πρωί τηλέφωνο και μου έκλεισαν ραντεβού σε μία ώρα και για τα δύο παιδιά (δλδ δεν χρειάστηκε να πάω εκεί και να περιμένω, επειδή επρόκειτο για παιδιά). Τα πήγαμε, ο γιατρός τα ακροάστηκε, είδε αυτιά-λαιμό, μας είπε ότι δεν έχουν τίποτα, και μας συμβούλεψε να πάρουμε ο,τιδήποτε βρούμε over the counter που να περιορίζει την καταρροή, και να πάμε ξανά την Δευτέρα (ήταν Παρασκευή, την περασμένη συγκεκριμένα), εάν συνέχιζε.

Εννοείται ότι τίποτα δεν πήρα από το φαρμακείο, γιατί ό,τι μπορούσα να πάρω το είχα ήδη δώσει, όμως τα παιδιά βελτιώθηκαν ως εκ θαύματος (χμ, όχι ακριβώς, βασικά εφήρμοσα ένα σωρό γιατροσόφια), με την έννοια ότι αυτός που έβηχε σταμάτησε να βήχει τόσο πολύ και κανένας δεν ανέβασε ξανά πυρετό, μέχρι χθες το βράδυ, που ο άλλος (που δεν έβηχε την προηγούμενη φορά) ανέβασε ξαφνικά πυρετό, και όλο το βράδυ παραπονιόταν ότι του πονούσε το ένα αυτί, του δίναμε αναλγητικά, αλλά σε 2-3 ώρες πάλι πονούσε, οπότε πήρα πάλι σήμερα πρωί πρωί τηλέφωνο αναφέροντας ότι το ένα παιδί έκανε πυρετό (χμ, είπα ψεματάκι, ότι έχει δύο μέρες που κάνει πυρετούς) και ότι πονούσε το αυτί του όλο το βράδυ. Η κοπέλα στο τηλέφωνο προσπάθησε πολύ να με αποτρέψει από το να μου κλείσει ραντεβού για σήμερα, καθώς όπως φαίνεται τους έλειπαν γιατροί, και με ρωτούσε και με ξαναρωτούσε αν είμαι απολύτως σίγουρη ότι χρειάζεται να αντιμετωπιστεί σήμερα το θέμα μας. Της εξήγησα ότι τα παιδιά είναι με καταρροή εδώ και 25 μέρες, ότι είναι λογικό να έχουν πάθει κάτι, αφού δεν πήραν ούτε ένα φάρμακο που να περιορίζει αποτελεσματικά την καταρροή (ο ορός και τα τύπου physiomer δεν θα μπορούσαν να κάνουν δουλειά στην κατάστασή μας, ήταν φοβερά έντονη η καταρροή, αφού και το Aerius -που από μόνη μου το έδωσα, βασικά με συμβουλή της παιδιάτρου μας στην Ελλάδα- τίποτα δεν έκανε τελικά) και ότι ναι, το παιδι έκλαιγε όλο το βράδυ και ναι σήμερα θέλω να μας δούνε (πολύ ευγενικά εννοείται όλα αυτά). Τελικά μας έκλεισαν ραντεβού για τις 10 το πρωί (μόνο στον έναν, για τον άλλο-που έχει καταρροή πολύ περισσότερο καιρό και μπορεί να έχει κάνει ακροαστικά- ήταν ανένδοτη, εφόσον δεν είχε πυρετό, εμ κι εγώ δεν πέταξα ένα ψέμα και γι αυτόν...). Πήγαμε, έχουμε ωτίτιδα, μας έδωσαν αντιβίωση (τίποτα δεν πληρώσαμε). Μετά από λίγο πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω τι να κάνω με το Aerius (γιατί ο άντρας μου τον πήγε στον γιατρό και ξέχασε να ρωτήσει), ρώτησε η νοσοκόμα τον γιατρό, με πήρε πίσω τηλέφωνο και μου είπε ότι ο γιατρός δεν ξέρει αυτό το φάρμακο και δεν ξέρει τι να μας συμβουλέψει...μάλλον κάτι δεν κατάλαβε καλά η νοσοκόμα, τέλοσπάντων...Αυτά, απλά και αντικειμενικά. Πάντως, για να πω και τη γνώμη μου, οκ, χρειαστήκαμε κάτι επειγόντως, μας είδαν, μας εξέτασαν, μας έδωσαν αντιβίωση. Αυτό κρατάω.

Κατά τα άλλα, και ενώ σε καμία περίπτωση δεν θέλω να εμπλακώ στη διαμάχη σας, καθώς έχω φροντίσει πιστεύω από την αρχή να κρατήσω μία σωστή στάση χωρίς κορώνες ή περιττά σχόλια, το σχόλιό σου Marija: "Στην τελική να σας πω και κάτι άλλο; Δεν είναι προτεραιότητά μας η δική σας προετοιμασία. Κάντε και κανένα search στο Google, δεν θα σας κοπούν τα χέρια..." με στενοχώρησε αφάνταστα, ξέρω ότι δεν απευθυνόσουν αποκλειστικά σε εμένα, αλλά το πήρα λίγο βαριά, καθώς κι εγώ πρόσφατα είχα πολλές απορίες για τη ζωή στην Αγγλία. Νομίζω ότι θα ήταν υπέροχο, εάν προσπαθούσαμε να μην υπάρχουν εξάρσεις, όπου τις βλέπουμε να αποφεύγουμε εκείνους που τις προκαλούν. Σε αυτό το thread δεν έχουμε επιλέξει η μία την άλλη, τυχαία βρεθήκαμε εδώ, μπορεί να μην ταιριάζουμε μεταξύ μας. Οι μεν επωφελούνται από τις γνώσεις των δε, αλλά και οι δε, λαμβάνουν την χαρά του ότι βοήθησαν και προσέφεραν τις γνώσεις τους σε έναν συνάνθρωπό τους, υποθέτω ότι εάν αυτό δεν τους προκαλούσε χαρά και ικανοποίηση, δεν θα συμμετείχαν σε αυτή τη συζήτηση.

Επεξεργάστηκαν by Alice6
στίξη

Alice να βρεις κ το out of hours doctors της περιοχης σου, ειναι πολυ χρησιμοι οταν το surgery ειναι κλειστο. εγω το εχω χρησιμοποιησει αρκετες φορες για ολους μας

περαστικα στα παιδακια σου!

Fairy, αυτό δεν το ήξερα, σε ευχαριστώ για την πληροφορία!! Διευκρίνησέ μου κάτι. Οι out of hours συνεδέονται με κάποιον τρόπο με τον gp στον οποίο είμαστε γραμμένοι, η μέ ένα search στο google θα βρω τους out of hours doctors της περιοχής μου?

εχεις δυο επιλογες. ενα ειανι να κανεις search με το ονομα της περιοχης σου κ διπλα γραψε out of hours doctors. η δευτερη επιλογη ειναι να παρεις τηλεφωνο στο surgery οταν κλεισει κ να ακουσεις το μηνυμα στον τηλεφωνητη ολο ομως :D:D θα σου δωσει το τηλεφωνο του out of hours doctors σας

οταν λοιπον (αχρειαστοι να ειναι) τους παρεις, θα μιλησεις στην ρεσεψιον κ μεσα σε μια ωρα θα σε παρει πισω τηλεφωνο ο γιατρος να σου πει να πας απο εκει - σε σπανιες περιπτωσεις σου λενε να μην πας, εμενα δεν μου εχει τυχει ειδικα αμα προκειται για το παιδι. να τους ρωτησεις κ που ειναι αν δεν το εχεις βρει στον χαρτη :) εμεις πχ εχουμε 2, το ενα στεγαζεται στο νοσοκομειο κ το αλλο που κλεινει ομως κατα τις 9-10 το βραδυ ειναι σε αλλη περιοχη

ελπιζω να σε κατατοπισα....

Fairy, αυτό δεν το ήξερα, σε ευχαριστώ για την πληροφορία!! Διευκρίνησέ μου κάτι. Οι out of hours συνεδέονται με κάποιον τρόπο με τον gp στον οποίο είμαστε γραμμένοι, η μέ ένα search στο google θα βρω τους out of hours doctors της περιοχής μου?

συνηθως αν παρεις τηλεφωνο στο gp σου οταν ειναι κλειστα σου δινει ο τηλεφωνητης το τηλεφωνο του out of hours επειδη απ'ο,τι εχω καταλαβει δεν ειναι παντα ο ιδιος. Επισης υπαρχει και το nhs direct αν χρειαζεσαι απλως συμβουλη, αλλα αναλογα με την περιπτωση μπορει να κανουν απο 10 λεπτα μεχρι 3 ωρες να σου τηλεφωνησουν.

Διαφημίσεις

Ναι, τέλεια, πραγματικά δεν είχα ιδέα, και δεν θα το ανακάλυπτα και από μόνη μου, γιατί αν συνέβαινε κάτι Σ/Κ δεν θα σκεφτόμουν να πάρω στον gp, θα πηγαίναμε κατευθείαν στο νοσοκομείο, οπότε η συμβουλή πολύ χρήσιμη, με κατατοπίσατε και οι δύο πλήρως!

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...