Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 33 λεπτά , dimi.tra είπε:

Καλέ τι δότρια αφού δίνεις ωάρια σε κάθε κύκλο φυσικό. Γενικά οι βλαστοκύστες δεν μαζεύονται εύκολα αλλά εφόσον έχεις ωάρια δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεσαι για δότρια. Η ΑΜΗ είναι απλά ένας δείκτης αυτό που δείχνει ουσιαστικά όμως την δυναμική των ωοθηκών είναι η τελική τους εικόνα στον υπέρηχο με παρακολούθηση και σε σχέση με τις υπόλοιπες εξετάσεις σου. Εφόσον εσύ κάνεις ωάρια θα ψάξεις να βρεις τι είναι αυτό που εμποδίζει στο να κάνεις ποιοτικές βλαστοκύστες και στο τέλος κύηση. Ενα θέλεις και καλό και θα έρθει. Δεν ήταν αυτή η φορά σου η τυχερή. Άλλωστε το να πετύχεις με την πρώτη εμβρυομεταφορά κύηση είναι το «σπανιο», οι περισσότερες δεν πετυχαίνουν με την πρώτη. Και αν στο τέλος έρθει η στιγμή για δότρια θα το ξέρεις μέσα σου, θα το έχεις δουλέψει. Δεν ειναι κακό να πας με δότρια, είναι μια πολύ καλή επιλογή όταν έχεις εξαντλήσει τις δικές σου προσπάθειες. 
      Το φυσικό και αναμενόμενο είναι να κάνεις ωορρηξία στον νέο κύκλο, δεν κάνουν όλες αλλά για συγκεκριμένους λόγους. Εσείς απολαμβάνετε τις στιγμές σας μαζί! Άλλωστε βοηθάει το σεξ και στην ψυχολογία αλλά και στην έκκριση ορμονών κλπ  

Και κάτι περί ανακοινώσεων κυήσεων επειδή τα ακούμε και πρέπει να μην αντιδρούμε γιατί έτσι «είναι σωστό» μπράβο τους και συγχαρητήρια αλλά καλό θα ήταν να αποδεχόμαστε τα συναισθήματα μας. Δεν είναι κακό να νιώθεις παράξενα και να σε στεναχωρούν αυτά τα νέα. Δεν είναι εύκολο να παλεύεις με την υπογονιμότητα. 
      Και το κορυφαίο να σου λένε δεν το θέλουν γιατί θα παχύνουν 🤦‍♀️ Ναι το άκουσα και αυτό. 

Μέχρι τώρα δίνω σε κάθε κύκλο και καμία φορά με τον τροποποιημένο μπορεί να δώσω και 2. Βέβαια ποτέ δεν έχουν προχωρήσει και τα δύο, συνήθως κάποιο δεν είναι καλό και δεν γονιμοποιείται καν. Εχει τύχει να δει και 3 ωοθηλακια στον υπέρηχο (προφανώς με φάρμακα) και όταν έρθει η ώρα της ωοληψιας να είναι κενό μέσα. Ολα παίζουν.  Δε ξέρω μέχρι πότε βέβαια.
      Σίγουρα είναι καλό να αποδεχόμαστε το πως νιώθουμε, άλλωστε δεν είναι με κακή πρόθεση. Απλά είναι σχεδόν τραγελαφική η χρονική στιγμή που σκάνε όλες αυτές οι ανακοινώσεις στη ζωή μου αυτές τις μέρες ενώ προσπαθώ ακόμα να επεξεργαστώ ποσους μηνες ακόμα θα συνεχιστούν οι ωοληψιες . Όλοι προσπάθησαν τύπου 2-3 μήνες και όλα μια χαρά, τα κατάφεραν.Το χειρότερο που άκουσα είναι πως στενοχωριέμαι επειδή δε μπορώ να πίνω αλκοόλ τις γιορτές 🤣

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

Νατασα με το καλο η επεμβαση. Δεν γνωριζω τι ακριβως ελεχγο πρεπει να κανουν πριν την καθε επμβαση, ο αντρας μου πχ κανει βιοψια κα8ε 5 χρονια κ παρολο που ειναι επεμβαση ρουτινας παντα εχει καποιον συγκεκριμενο ελεχγο. Τωρα εσυ που ειναι να κανει ο γιος σου επεμβαση παλι φανταζομαι θα εχει διαφορετικο ελεχγο. Μπορεις να δεις εδω κ να ζητησεις φυσικα περαιτερω πληροφοριες απο τον GP σου η ακομα απο το NHS κατευθειαν

http://www.nhs.uk/Conditions/surgery/Pages/Introduction.aspx

Τωρα για τις ιωσεις κ τα κρυλογηματα που λετε, ο καθενας μπορει να παιξει τον γιατρο κ να πει οτι επειδη αργει να φυγει το φλεμμα σημαινει πως πρεπει να παρει αντιβιωση, παει στο φαρμακειο κ κατεβαζει μπουκαλια. Προσωπικα δεν νομιζω σε ενα φορουμ πρεπει να συμβουλευουμε κιολας πιο φαρμακο πρεπει να παρει καποιος...ειναι πολυ μεγαλο ρισκο να παιρνεις αντιβιωση ετσι!!!!!

παντως μην συγκρινετε το δημοσιο με τον ιδιωτικο τομεα αναμεσα σε δυο χωρες. δεν μπορει να περιμενεις κ να εξαπτεσαι οταν στην χωρα που μεταβαινεις αυτο που εβρισκες μονο επι πληρωμη να το βρισκεις δωρεαν. ειναι καλυτερα να συγκρινουμε τα ομοια μεταξυ τους :)

Φερυ γιατι λες οτι συγκρινουμε δημοσιο με ιδιωτικο τομεα? Στην Ελλαδα δεν ειναι δωρεαν η εξεταση οταν πας στο ΙΚΑ? Στο νοσοκομειο δεν ηταν μεχρι προσφατα δωρεαν τα ραντεβου (τωρα ειναι 5 ευρω)?

Eleni

bd5c7983f7.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ελένη πάντως η αντιβίωση δεν κάνει κάτι για τις ιώσεις. Οποιος γιατρός σου δώσει αντιβίωση για μια ίωση θα πρέπει να σκίσει το πτυχείο του. ΟΜΩΣ έχοντας μια ίωση γίνεται πιο πιθανό να πάθεις μια δευτερογενή λοίμωξη (δεν ξέρω αν λέγεται ετσι ακριβώς, συγχωρέστε με οι ειδικοί) και να χρειαστείς αντιβίωση. Ομως και πάλι δεν είναι λόγω της ίωσης που θα σου δώσει ο γιατρός την αντιβίωση αλλά λόγω της λοίμωξης. το παράδειγμα των παιδιων το χρησιμοποιώ γιατί εγώ δεν πολυαρρωσταίνω.

Επίσης σχετικά με αυτό που λέγατε πριν και εμένα με χαλάει πολύ το να μην έχω πρόσβαση σε φτηνή ιδιωτική περίθαλψη εδώ στην Αγγλια. Θέλω ρε παιδί μου να πάω τη μικρή να τη δει ενας παιδίατρος να δω πως αναπτύσεται αν είναι ολα καλά κτλ. Γιατί πρέπει να πάω στο GP και τη HV που μου τα λένε πάντα μασημένα για να καλύψουν την αμάθειά τους? Θέλω ένα πλήρη έλεγχο του παιδιού πως να το κάνουμε?

Στην Ελλάδα τελευταία φορά που πήγα τη μεγάλη έδωσα 25 ευρώ με απόδειξη (οκ σε επαρχιακή πόλη) και ο γιατρός την κοίταξε από πάνω ως κάτω. Μου έλυσε όλες τις απορίες και συζητήσαμε για ότι με απασχολούσε. Αυτό γιατί είναι τόσο δυσκολο να το βρω εδώ? γιατί να πρέπει να δώσω 150 λίρες για να το έχω?

Αυτό που έχω να πω εγώ πάντως είναι ότι άχρηστοι ή τέλος πάντων ακατάλληλοι γιατροί υπάρχουν παντού πιστεύω.

Επιπλέον, θα πω για το σύστημα υγείας εδώ, τον ΕΟΠΥΥ, ότι έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή, είναι απαράδεκτο! Γιατροί πολλοί δεν είναι συμβεβλημένοι, και τα ραντεβού μπορεί να σου πάρουν μήνες για να τα κλείσεις.

Στην περιοχή μας υπάρχουν μόνο 2 παιδίατροι για πληθυσμό πάνω από 30.000 κατοίκους. όταν πήρα τηλέφωνο να κλείσω για εμβόλιο του παιδιού μου, μου έκλεινε μετά από 2 μήνες. Βρήκα βεβαίως σε άλλον μετά, αλλά 15 χιλιόμετρα μακριά.

Εννοείται ότι πας σε όποιον γιατρό να 'ναι, ο οποίος φυσικά δεν γνωρίζει το ιστορικό του παιδιού ή το δικό σου κλπ. Όταν τελικά ήρθε η ώρα του εμβολίου, αναβλήθηκε το ραντεβού μου για μετά από 10 μέρες, γιατί οι φαρμακοποιοί δεν χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για την ώρα (σαν απεργία ας πούμε). Και βέβαια δεν γνωρίζω αν θα λήξει η αναστολή τους όταν έρθει η ώρα για το εμβόλιο, μπορεί και πάλι να αναβληθεί το ραντεβού.

Το να πάω σε ιδιώτη γιατρό το έχω αφήσει στην άκρη, γιατί τα 40 ευρώ (που δίναμε στον παιδίατρό μας προ ΕΟΠΥΥ) δεν μας είναι πια affordable για να τα δώσω για ένα εμβόλιο, προτιμώ να τα δώσω αν μου αρρωστήσει κάποιο παιδί και είναι ανάγκη να πάω σε γιατρό (γιατί σε κάτι επείγον η άλλη επιλογή εδώ πλέον είναι μόνο οι ουρές στα δημόσια νοσοκομεία - καθόλου καλή επιλογή, όσοι έχουν πάει ξέρουν τι λέω).

Εν κατακλείδι θέλω να πω πως το σύστημα υγείας εδώ δεν λειτουργεί σωστά και η ιδιωτική υγεία μπορεί να φαίνεται φθηνή (και πράγματι ήταν προσιτή προ κρίσης) αλλά επειδή όλα είναι σχετικά, σήμερα με την οικονομική κατάσταση είναι δυσκολοπλησίαστη.

Διαφημίσεις

Το πιο προσφατο παραδειγμα... η ξαδερφη μου εχει γεννησει προωρα διδυμακια τα εχουν σε θερμοκοιτιδες και τα παντα αο γαζες βαμβακια και οτι αλλο χρειαζεται τα πηγαινει η ξαδερφη μου... επισης υπαρχει ενα σουσουρο οτι τα δινουν αραιωμενο γαλα με νερο γιατι δεν φτανει για ολα τα μωρακια με αποτελεσμα να μην παιρνουν βαρος τελικα... οταν γεννησε δε αναγκαστηκαν οι δικοι της να αγορασουν καλοριφερακι λαδιου γιατι το νοσοκομειο δεν ειχε πετρελαιο και οι λεχωνες με τα νεογεννητα παγωναν στα δωματια...

επειδη πολυ μου αρεσει να γινομαι ο δικηγορος του διαβολου -με βοηθαει να βλεπω τα πραγματα πιο σφαιρικα ;) - το να πληρωνομαστε σε λιρες, με ενα μισθο των 30000 κ ανω (οι οδοντιατροι πχ αγγιζουν τα 100000 τον χρονο) κ να κατεβαινουμε Ελλαδα να πληρωνουμε αυτους που εχουν χαμηλοτερους μισθους, φυσικα κ θα μας φαινοντε ολα φτηνα. καπως ετσι ηταν κ οταν παντρευτηκα το 2007 που κατεβασαμε λεφτα για τον γαμο κ εμεις δεν νιωσαμε οτι ξοδεψαμε τιποτα ;)

Λοιπόν δε θέλω σε καμία περίπτωση να ξεκινήσουμε την αιώνια διαμάχη εδώ μέσα του που είναι καλύτερα. Επίσης δεν είπα οτι δεν είναι ασχημη η κατάσταση στην Ελλάδα. Βλέπω ειδήσεις έχω και οικογένεια εκεί οπότε ξέρω πως είναι. Μου φαίνεται το οτι το να αρχίσουμε να συγκρίνουμε της παροχές της Ελλάδας αυτή τη στιγμή με αυτές της Αγγλίας είναι άτοπο γιατί η Ελλάδα είναι στο χείλος του γκρεμού.

Είπα όμως οτι εδώ που είμαι θα ήθελα να έχω πρόσβαση σε παιδίατρο με ένα λογικό κόστος και με μια σχετική ευκολία. Θεωρώ οτι ακόμη και για ελληνικά δεδομένα τα 25 ευρώ είναι ένα λογικό κόστος. Δε νομίζω οτι είναι αντίστοιχο των 120 λιρών εδώ...

Να πω επίσης οτι και εγώ στην Ελλάδα παντρεύτηκα (στην επαρχία) και δε μου φάνηκαν καθόλου φτηνά αυτά που πλήρωσα....

Για να ολοκληρώσω, ξαναλέω οτι δε θέλω να κάνω σύγκριση. Λέω απλά ένα καλό της Ελλάδας που θα ήθελα να υπήρχε και εδώ.

Λοιπόν δε θέλω σε καμία περίπτωση να ξεκινήσουμε την αιώνια διαμάχη εδώ μέσα του που είναι καλύτερα. .

ακριβως αυτο λεω τοσο καιρο κ γι αυτο κανω τον δικηγορο του διαβολου :) αλλα κερδιζεις σε μια χωρα κ αλλα τα χανεις....ολοι κανουμε επιλογες αναλογα με τις προτεραιοτητες μας :) πραγματικα δεν εχει νοημα να κανουμε συγκριση, συμφωνω απολυτα....

Κορίτσια δεν καταλαβαίνω, γιατί να μην κάνουμε σύγκριση; Αν δεν κάνουμε σύγκριση, πώς θα αποφασίσουμε; Αλήθεια υπάρχει καμία ανάμεσά μας που ξεσηκώθηκε και ήρθε στην Αγγλία (ή επέστρεψε στην Ελλάδα) χωρίς πρώτα να κάνει σύγκριση, τι αφήνει πίσω, τι περιμένει να βρει μπροστά, πού είναι καλύτερα; Εγώ για 2 χρόνια ερχόμουν αρχικά (άσχετο που τελικά έμεινα 102...) και το έψαχνα μήνες ολόκληρους, σκεφτόμουν να πάω Αγγλία; Να πάω Αμερική; Να πάω Γαλλία; (αυτές ήταν οι επιλογές μου τότε) κι όμως τα ζύγιζα, τα έφερνα από εδώ, τα έφερνα από εκεί, υπολόγιζα τα υπέρ και τα κατά. Και ήμουν νέα, ελεύθερη και μόνη μου, δεν έσερνα και οικογένεια μαζί. Όποιος παίρνει αποφάσεις αμάσητες, τι να πω, ρισπέκτ, πάντως ας μην προσποιούμαστε ότι η ζωή στην Αγγλία είναι τόσο τέλεια που δεν υπάρχει σύγκριση με τίποτα και πουθενά.

Συμφωνώ να μην γίνει διαμάχη, αλλά νομίζω συζήτηση μπορούμε να κάνουμε...

Διαφημίσεις

μα ακριβως επειδη καναμε συγκριση η καθεμια με τις δικες της προτεραιοτητες αποφασισαμε. δεν ειπε κανενας η ζωη στην Αγγλια ειναι τελεια. οι εμπειριες ομως της καθεμιας διαφερουν κ δεν χρειαζεται κανενας να πεισει ουτε για την τελειοιτητα ουτε για το απολυτο χαος. ολα ειναι σχετικα :)

εχω ενα φιλο Ιταλο ο οποιος προσπαθει να γυρισει Ιταλια. οτι στραβο μπορει να τυχει σε εναν ανθρωπο τυχαινει σε αυτον. μιλωντας μαζι του ομως προχθες καταληξαμε στο οτι δεν εφταιγε η Αγγλια, αλλα το οτι ο καημενος δεν εχει καθολου οργανωση....δεν μπορει να ξεχνας οτι πρεπει να αλλαξεις την διευθυνση σου παντου, να σου ληγει η ασφαλεια αυτοκινητου κ μετα να λες φταιει η εταιρεια που εστειλε μονο γραμμα κ οχι email. πολλα πραγματα ειναι θεμα εμπειριας κ φυσικα ποσο ευκολα συμβιβαζεσαι με μια κατασταση. κ για μενα συγκριση θα γινει με το ποσα βγαζω στην Ελλαδα κ ποσα μπορω να δωσω για εναν γιατρο κ το αντιστοιχο εδω. οχι να πληρωνομαι εδω κ να λεω α τι καλα παμφθηνη η Ελλαδα.

εγω resepct λεω αν στην παρουσα φαση μπορειτε να γυρισετε Ελλαδα κ να ζησετε τις οικογενειες σας. φυσικα κ παλι εκει υπαρχουν αλλοι παραμετροι, αν εχεις κηπο, κατσικες, δικο σου σπιτι κλπ. αν μπορεις να ζησεις με 700 ευρω τοτε ναι respect...κ σας ευχομαι ποτε μα ποτε να μην ζησετε την φτωχεια!!!!! την εχω ζησει καλα στο πετσι μου κ το οτι βλεπω τους γονεις μου να γινοντε ακομα πιο φτωχοι αυτη τη στιγμη σε ηλικια 60 χρονων, που περιμεναν πως κ πως να βγουν στη συνταξη, να παρουνε να εφαπαξ κλπ, ειναι η μεγαλυτερη στεναχωρια μου....αλλα αυτη ειναι η δικη μου εμπειρια :) οι φτωχοι φτωχοτεροι κ οι πλουσιοι πλουσιοτεροι αχαχαχαχαχα

Είπα όμως οτι εδώ που είμαι θα ήθελα να έχω πρόσβαση σε παιδίατρο με ένα λογικό κόστος και με μια σχετική ευκολία. Θεωρώ οτι ακόμη και για ελληνικά δεδομένα τα 25 ευρώ είναι ένα λογικό κόστος. Δε νομίζω οτι είναι αντίστοιχο των 120 λιρών εδώ...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ειδικά για το μωρό, εμένα με πειράζει πολύ που δεν έχω τη δυνατότητα να του προσφέρω παρακολούθηση από παιδίατρο. Θέλω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, έστω δύο φορές το χρόνο να του κάνει κάποιος μια ψηλάφηση κοιλιάς, να ακούει την καρδούλα του, να κοιτάει αυτιά και λαιμό. Δε νομίζω ότι είναι τόσο φοβερό αυτό που ζητάω.

Και να πω και κάτι άλλο. Τα πρώτα (γκουχ γκουχ) 10 χρόνια περίπου που ήρθα στην Αγγλία, δεν είχα γραφτεί καν σε GP. Ήμουν νέα, υγιής, με γερή κράση και δεν θεωρούσα απαραίτητες ούτε τις ελάχιστες εξετάσεις που δικαιούμουν στο NHS. Ότι και να μου έλεγαν για την κατάσταση στα νοσοκομεία, για τις λίστες αναμονής, για τους γιατρούς μιας στάσης, για τις άσχετες νοσοκόμες, τα άκουγα βερεσέ. Δεν θέλω να επεκταθώ σε συγκεκριμένα παραδείγματα, αλλά ακόμα και όταν συνέβησαν διάφορες στραβές μέσα στην οικογένεια είπα "αυτά τυχαίνουν παντού" και τα προσπέρασα. Τώρα όμως που σκέφτομαι ότι παίζω με την υγεία των παιδιών μου έχω εντελώς άλλη οπτική.

Σίγουρα δεν βλέπουν όλοι τα πράγματα όπως τα βλέπω εγώ. Η κάθε μια μας έχει άλλες απαιτήσεις από το σύστημα υγείας (και εδώ και στην Ελλάδα και στο Τιμπουκτού) για τον εαυτό της και το παιδί της. Προσωπικά για μένα, η ιατρική παρακολούθηση στην Αγγλία είναι είτε ανεπαρκής είτε απαγορευτικά ακριβή. Αυτό μόνο.

το να πληρωνομαστε σε λιρες, με ενα μισθο των 30000 κ ανω (οι οδοντιατροι πχ αγγιζουν τα 100000 τον χρονο)

Αυτούς τους μισθούς, με ποιους ελληνικούς μισθούς τους αντιστοιχείς;

ειχα πει καποια στιγμη στο παρελ8ον οτι το οτι ειμαστε συνηθισμενοι σε ενα Α συστημα δεν σημαινει οτι αυτο ειναι το καλυτερο....ισως αξιζει να μελετησουμε τους λογους που κρυβοντε πισω απο καθε εξεταση :)

κ να πω ενα παραδειγμα με τους υπερηχους. στην Ελλαδα κανουν παρα πολλους. συνηθισμενη λοιπον η ελληνιδα μανα περιμενει πως κ πως να δει οτι το παιδι της ειναι καλα. η ψηλαφιση δεν της αρκει. οι κινησεις που πρεπει να κανει ενα μωρο δεν της αρκουν. ο υπερηχος ομως δεν ειανι κ οτι καλυτερο για ενα μωρο - δεν θα επεκταθω, ο καθενας μπορει να ενημερωθει γι αυτο. οποτε γιατι δεν κανουν υπερηχους εδω? λογω κοστους? η λογω υγειας του βρεφους?

κ επειδη θελω να πιστευω πως τουλαχιστον απεναντι στα παιδια μου ειμαι υπευθυνη κ νοιαζομαι για την υγεια τους κ το μεγαλωμα τους, ολα αυτα τα εψαξα οταν ακομα ημουν χωρις παιδια. οταν εμεινα εγκυος ηδη γνωριζα τι πρεπει να κανω ωστε να εχω μια ηρεμη κ ασφαλη εγκυμοσυνη

Αυτούς τους μισθούς, με ποιους ελληνικούς μισθούς τους αντιστοιχείς;

αυτη τη στιγμη δεν γνωριζω κανεναν να εχει εστω την ιδια δουλεια με εμενα κ να βγαζει τα ιδια με εμενα....ο μισθος τους στην Ελλαδα ειναι στο 1/3

δεν εξρω αν εχετε πεσει σε Ελληνες γιατρους πχ :) ειναι απιστευτο ποσοι εχουν ερθει στην Αγγλια, καθε μερα ακουω κ ενα αλλο ατομο να μου λεει οτι τον εξετασε Ελληνας

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...