Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• On 3/1/2025 at 4:15 ΜΜ, Katiamaxiking είπε:

Μόλις μου έστειλαν τα έμβρυα 3ων ημερών που έχουμε στην κατάψυξη και είναι τα εξής: 

1. 7 κυττάρων grade A 

2. 8 κυττάρων grade B 

3. 10 κυττάρων grade B

4. 8 κυττάρων grade A 

5. 5 κυττάρων grade A. 

Θα μεταφέρουμε 3 τέλη Γενάρη και ο γιατρός είπε θα μεταφέρουμε τα grade A. 
      τι λέτε; Πως σας φαίνονται; Υπάρχει ελπίδα; 

Καλή επιτυχία Κάτια μου!!! 💝

Καλή επιτυχία σε όσα ζευγάρια προσπαθούμε, να είναι ένας χρόνος γεμάτος Φως και γέλια! 💞

• Μου αρέσει 1

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια,

Αν και δεν γράφω συχνά, πάρα μόνο αν έχω απορίες (και αυτές φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια) διαβάζω ανελλιπώς τα post σας.

Ε-Spirit συλλυπητήρια για τον μπαμπά σου και Ελένη καλώς όρισες πίσω στην πατρίδα

Η μετανάστευση για εμάς είναι εν μέρει επιλογή μας για τον απλούστατο λόγο ότι έχουμε κουραστεί από την Ελληνική πραγματικότητα ότι και αν σημαίνει αυτό συν ότι προσπαθούμε να προλάβουμε τα χειρότερα. Δεν είμαι άνεργη άλλα πλέον δυσκολεύομαι να καλύψω τις ανάγκες μου με τον μισθό που παίρνω. Προς το παρόν οι μόνες κρούσεις για δουλειά που έχουμε από το εξωτερικό είναι από Αγγλία. Έτσι λοιπόν αρχίζω να οργανώνομαι για να είμαι προετοιμασμένη για το τι θα συναντήσω. Η βοήθεια σας λοιπόν είναι πολύτιμη.

Φτιάχνω μία λίστα με τα πάγια μηνιαία έξοδα που θα έχουμε και έχω τις εξής απορίες:

Διάβασα ότι TV Licence είναι 130 λίρες ετησίως αν θυμάμαι καλά. Τι είναι αυτό, συνδρομητική τηλεόραση ή όπως στην Ελλάδα κρατικά κανάλια όπως ΕΤ1-ΝΕΤ? Το έξοδο αυτό είναι ενσωματωμένο σε κάποιο λογαριασμό όπως εδώ είναι στον λογαριασμό της ΔΕΗ?

Επίσης σκεφτόμαστε να ανεβάσουμε αμάξι. Γνωρίζετε πόσο καιρό μπορούμε να το κυκλοφορούμε με Ελληνικές πινακίδες?

Ισχύει ότι στο Λονδίνο υπάρχουν διόδια ή κάποιο τίμημα για εισέλθει το αμάξι στο κέντρο του? Κάπου το πήρε το μάτι μου (όχι σε αυτό το φόρουμ)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

θα σου απαντησω λιγο γρηγορα, tv license υποχρεουσαι να εχεις αν εχεις τηλεοραση στο σπιτι (εκτος αν τη χρησιμοποιεις μονο για dvd, games etc.). Με αυτο βλεπεις ολα τα freeview καναλια, περιπου 30 νομιζω; Δεν ειναι ανσωματωμενη, πληρωνεις ξεχωριστα.

Το κεντρο του λονδινου εχει congestion charge zone, 8 λιρες την ημερα για να κυκλοφορησεις στο κεντρο. Αν εχεις σκοπο να πας το πληρωνεις on line πριν ξεκινησεις. Αν μπεις καταλαθος εχεις μεχρι το τελος εκεινης της ημερας να το πληρωσεις (on line παλι). Δεν υπαρχουν διοδια, ειναι με καμερες και πρεπει να προσεχεις πολυ τις πινακιδες που σημαδευουν που αρχιζει και που τελειωνει το zone.

Καλημέρα κορίτσια,

Αν και δεν γράφω συχνά, πάρα μόνο αν έχω απορίες (και αυτές φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια) διαβάζω ανελλιπώς τα post σας.

Ε-Spirit συλλυπητήρια για τον μπαμπά σου και Ελένη καλώς όρισες πίσω στην πατρίδα

Η μετανάστευση για εμάς είναι εν μέρει επιλογή μας για τον απλούστατο λόγο ότι έχουμε κουραστεί από την Ελληνική πραγματικότητα ότι και αν σημαίνει αυτό συν ότι προσπαθούμε να προλάβουμε τα χειρότερα. Δεν είμαι άνεργη άλλα πλέον δυσκολεύομαι να καλύψω τις ανάγκες μου με τον μισθό που παίρνω. Προς το παρόν οι μόνες κρούσεις για δουλειά που έχουμε από το εξωτερικό είναι από Αγγλία. Έτσι λοιπόν αρχίζω να οργανώνομαι για να είμαι προετοιμασμένη για το τι θα συναντήσω. Η βοήθεια σας λοιπόν είναι πολύτιμη.

Φτιάχνω μία λίστα με τα πάγια μηνιαία έξοδα που έχουμε και έχω τις εξής απορίες:

Διάβασα ότι TV Licence είναι 130 λίρες ετησίως αν θυμάμαι καλά. Τι είναι αυτό, συνδρομητική τηλεόραση ή όπως στην Ελλάδα κρατικά κανάλια όπως ΕΤ1-ΝΕΤ? Το έξοδο αυτό είναι ενσωματωμένο σε κάποιο λογαριασμό όπως εδώ είναι στον λογαριασμό της ΔΕΗ?

Επίσης σκεφτόμαστε να ανεβάσουμε αμάξι. Γνωρίζετε πόσο καιρό μπορούμε να το κυκλοφορούμε με Ελληνικές πινακίδες?

Ισχύει ότι στο Λονδίνο υπάρχουν διόδια ή κάποιο τίμημα για εισέλθει το αμάξι στο κέντρο του? Κάπου το πήρε το μάτι μου (όχι σε αυτό το φόρουμ)

kalimera sou apantao se oti xero:

1. to tv license einai epeidi exeis tileorasi kai oxi gia kapoia sugkekrimena kanalia. an theleis sundromitika prepei na pliroseis k alla lefta se kapoia apo tis etaireies pou to parexoun. eiani mono tou k den einai ensomatomeno se kapoio logariasmo mias kai mporei na min exeis tileorasi. emeis den exoume (oxi gia oikonomikous logous alla giati den vlepoume) kapoia stigmi tha valoume opote tha to plironoume tote.

2. Nomizo me ellinikes pinakides mporeis na eisai mexri 6 mines (den eimai sigouri gi auto)

3. Yparxoun ontos kati diodia pou plironeis gia to kentro tou londinou. nomizo pos an meneis mesa sto kentro tote den ta plironeis. genika omos elaxista autokinita kinounte sto kentro tou londinou (se sxesi me tous katoikous). dld to greater london nomizo exei konta 10.000.000 katoikous. ta trena kaluptoun oli tin ektasi. fantasoun oti uparxei arketos kosmos pou menei akoma kai se alla county (kent, surrey, essex, sussex) kai erxontai kathimerina me treno sto Londino.

uDLqp1.png

Συγχωρέστε με αν η ερώτηση που θα κάνω είναι χαζή, αλλά επειδή το άκουσα κι αυτό, το ποσό για την τηλεόραση είναι ανά συσκευή, ή με τα 130 μπορείς να έχεις όσες συσκευές θέλεις?

Επίσης, τα 30 περίπου κανάλια που ειπώθηκαν, είναι αγγλικά κανάλια? Βλέπεις π.χ. ειδήσεις κλπ?

Διαφημίσεις

Random posts of mine from parents.gr/forum.

Ειναι προ διετιας. Μολις ειχαμε ερθει. Αφιερωμενα στην esprit.

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1766390&postcount=239

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2096451&postcount=987

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2094785&postcount=891

Έτσι μπράβο να παίρνουμε τα πάνω μας και εμεις..!!!

Συγχωρέστε με αν η ερώτηση που θα κάνω είναι χαζή, αλλά επειδή το άκουσα κι αυτό, το ποσό για την τηλεόραση είναι ανά συσκευή, ή με τα 130 μπορείς να έχεις όσες συσκευές θέλεις?

Επίσης, τα 30 περίπου κανάλια που ειπώθηκαν, είναι αγγλικά κανάλια? Βλέπεις π.χ. ειδήσεις κλπ?

Το ποσό καλύπτει όλες τις τηλεοράσεις ενός σπιτιού ή διαμερίσματος. Αν όμως εσύ νοικοιάζεις ένα δωμάτιο σε ένα σπίτι/διαμέρισμα (και στο υπόλοιπο σπίτι μένουν και άλλοι) και έχεις τηλεόραση στο δωμάτιό σου, τότε πρέπει να έχεις ξεχωριστή άδεια.

το tv license ειναι ονομαστικο, αν δηλαδη αλλαξεις σπιτι το παιρνεις μαζι σου, δε χρειαζεται να ξαναπληρωσεις, απλως να τους ενημερωσεις για την αλλαγη διευθυνσης.

'Εχει μεταφέρει καμιά κοπέλα οικοσυσκευες απο Ελλάδα; Για να έχουμε μία εικόνα πόσο περίπου κοστίζει, θα με ενδιαφερε να μεταφερω κάποια μικροέπιπλα αλλά δεν νομίζω να με συμφέρει οικονομικά

Διαφημίσεις

Και η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά... έκλεισα τα εισιτήρια για 12/12/12(καλό ε;!)

Ουφ...

Με το καλό κοριτσάκι...αντε και στα δικά μας

F.Y.I. ένα πραγματικά ενδιαφέρον blog για μια νέα αρχή στην Αγγλία

http://www.digital-era.org/blog/?p=4016

Σύνολο μηνιαίων βασικών εξόδων για 2 άτομα χωρίς παιδί (η δική μου περίπτωση)

800 λίρες για ενοίκιο (εντάξει αυτό παίζει αναλόγως την περιοχή και τις απαιτήσεις του καθενός)

120 λίρες το άτομο για εισιτήρια

120 λίρες για Council Taxes (90€ για όσο καιρό μένει μόνο ένα άτομο στο σπίτι)

30 Λίρες Νερό

50-70 Λίρες Γκάζι (το χειμώνα)

50 Λίρες Ηλεκτρικό

30 Λίρες Internet

30 Λίρες Κινητά Σταθερά

12 λίρες TV License

75 λίρες Μέσο Αυτοκίνητο Ασφάλεια-Kτεο-Σήμα

? Βενζίνη

15 λίρες Contents insurance για το σπίτι (προαιρετικό)

500 Λίρες Super Market-Κρεοπωλείο-Απορρυπαντικά (πολύ συντηρητικά και με το λαδάκι φερμένο απο Ελλάδα)

---------------------------

20-30 λίρες το άτομο για φαγήτο έξω

8-10 λίρες το άτομο για take away,

7 λίρες το κουτί φαρμάκων

Δεν νομίζω να έχω ξεχάσει κάτι...

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...