Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ναι αλλα το κραταν για εκει οπου "αρμοζει", στο κλαμπ δε θελω δεν παω

Εμένα πάλι με ανησυχεί αυτό, γιατί μπορεί εγώ να μην θέλω να πάω στο κλαμπ, θα θέλουν όμως μεθαύριο να πάνε τα παιδιά μου.

Γενικότερα θα προτιμούσα να έχουμε φύγει πριν τα παιδιά πάνε δημοτικό και σίγουρα πριν πάνε γυμνάσιο. Αν θέλουν, ας επιστρέψουν ως φοιτητές (κατά προτίμηση μεταπτυχιακοί).

Like! σε ολο το διαλογο περι ευγενειας και συμπεριφορας. Θεωρω οτι αν καποια στιγμη γυρισουμε Ελλαδα μιας απο τις μεγαλυτερες δυσκολιες για μενα θα ειναι να προσαρμοστω στην καθημερινη αγενεια του κοσμου, απο δημοσιες υπηρεσιες μεχρι τον περιπτερα της γειτονιας.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Γενικότερα θα προτιμούσα να έχουμε φύγει πριν τα παιδιά πάνε σχολείο και σίγουρα πριν πάνε γυμνάσιο. Αν θέλουν, ας επιστρέψουν ως φοιτητές (κατά προτίμηση μεταπτυχιακοί).

Αχ, ετσι λεγαμε κι εμεις και μας προλαβε η πραγματικοτητα... Ευχομαι εσεις να τα καταφερετε :)

Τι ηλικια εχουν τα παιδακια σας;

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Διαφημίσεις

Like! σε ολο το διαλογο περι ευγενιας και συμπεριφορας. Θεωρω οτι αν καποια στιγμη γυρισουμε Ελλαδα μιας απο τις μεγαλυτερες δυσκολιες για μενα θα ειναι να προσαρμοστω στην καθημερινη αγενεια του κοσμου, απο δημοσιες υπηρεσιες μεχρι τον περιπτερα της γειτονιας.

Εμένα πάλι το χειρότερό μου είναι η μουρμούρα. Και η μουρτζούφλα. Ο ήλιος να λάμπει, η θερμοκρασία στους 20 βαθμούς, βαβούρα να μην υπάρχει -- αλλά ο υπάλληλος μες την ξινίλα! Αντί να σου μιλήσει μουγκρίζει. Για ευχαριστώ και παρακαλώ ούτε λόγος φυσικά, είναι άγνωστες λέξεις στο λεξιλόγιο του νεοέλληνα.

Και μην μου πείτε ότι φταίει η κρίση, έτσι είμασταν πάντα, κακά τα ψέματα.

Αχ, ετσι λεγαμε κι εμεις και μας προλαβε η πραγματικοτητα... Ευχομαι εσεις να τα καταφερετε :-)

Τι ηλικια εχουν τα παιδακια σας;

Το προσπαθούμε πολύ εντατικά εδώ και δύο χρόνια περίπου. Ελπίζουμε να ευδοκιμήσουν οι κόποι μας στο εγγύς μέλλον. Τα παιδιά είναι μικρά ακόμα, αλλά δεν θέλουμε να περιμένουμε, είμαστε πάρα πολλά χρόνια στην Αγγλία και μας έχει κουράσει η ζωή εδώ.

εγω που πηγαινα στο περιπτερο και αντι "χαρτομαντηλα" ελεγα "μπορω να εχω ενα πακετο χαρτομαντηλα παρακαλω;" και με κοιτουσε ο περιπτερας σαν εξωγηινη... Ξινιζε και τη μουρη του και ρωτουσε "Τιιιι;"

Η αληθεια ειναι παντως οτι ο κσμος στην επαρχια στην ελλαδα ειναι πολυ πιο ευγενικος, στην αθηνα οποτε παω παθαινω σοκ με τη συμπεριφορα των ανθρωπων

Εμένα πάλι το χειρότερό μου είναι η μουρμούρα. Και η μουρτζούφλα. Ο ήλιος να λάμπει, η θερμοκρασία στους 20 βαθμούς, βαβούρα να μην υπάρχει -- αλλά ο υπάλληλος μες την ξινίλα! Αντί να σου μιλήσει μουγκρίζει. Για ευχαριστώ και παρακαλώ ούτε λόγος.

Και μην μου πείτε ότι φταίει η κρίση, έτσι είμασταν πάντα, κακά τα ψέματα.

Επ' αυτου καμια αντιρρηση. Παντα μου την εσπαγε γιατι ειμαι φυσει χαμογελαστη.

βεβαια αυτη η διαφορα υπαρχει και στο λονδινο, οσο πιο κεντρο τοσο πιο μουρτζουφλια

Ναι έτσι είναι. Σίγουρα υπάρχει διαφορά Λονδίνο-επαρχία και Αθήνα-επαρχία, όπως και Λονδίνο/Αθήνα κέντρο με Λονδίνο/Αθήνα προάστια.

Διαφημίσεις

εγω που πηγαινα στο περιπτερο και αντι "χαρτομαντηλα" ελεγα "μπορω να εχω ενα πακετο χαρτομαντηλα παρακαλω;" και με κοιτουσε ο περιπτερας σαν εξωγηινη... Ξινιζε και τη μουρη του και ρωτουσε "Τιιιι;"

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Πάντως όχι δε νομίζω ότι οι Έλληνες της επαρχίας είναι πιο ευγενικοί, αντιθέτως οι περισσότεροι στις πιο μικρές πόλεις και στα χωριά είναι τελείως ανάγωγοι. Αλλά σίγουρα στην επαρχία είναι λιγότερο πιεσμένοι και λιγότερο μουρτζούφληδες από τους Αθηναίους.

Έτσι εξηγείται και η μουρτζουφλιά στο Λονδίνο, όταν έχεις κάνει μία ώρα δρόμο σαν τη σαρδέλλα μέσα στη μπίχλα του μετρό για να πας στη δουλειά σου, πόσο καλόκεφος να είσαι;

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Πάντως όχι δε νομίζω ότι οι Έλληνες της επαρχίας είναι πιο ευγενικοί, αντιθέτως οι περισσότεροι στις πιο μικρές πόλεις και στα χωριά είναι τελείως ανάγωγοι. Αλλά σίγουρα στην επαρχία είναι λιγότερο πιεσμένοι και λιγότερο μουρτζούφληδες από τους Αθηναίους.

διαφωνω σ'αυτο, η εμπειριες μου ηταν εντελως διαφορετικες. Στις επαρχιακες πολεις οι ανθρωποι μιλανε, χαμογελανε, εξυπηρετουν. Οσες φορες βρεθηκα στην αθηνα, ή ακομα και απο το τηλεφωνο για δουλειες οσες φορες χρειαστηκε να μιλησω με αθηναικη εταιρια, οι ανθρωποι γενικως ειναι αναγωγοι, χωρις παιδεια, και (φαινομενικα απο τη συμπεριφορα) χωρις μυαλο.. Ειναι ενας απο τους πολλους λογους που σιχαινομαι την Αθηνα.

Αλλα ειπαμε, ολα ειναι θεμα εμπειριων.

Παιδια μιλωντας για ευγενεια, και εγω ειχα την απορια πως θα μου φανει εδω με τους αγενεις υπαλληλους...εφαρμοσα λοιπον τη μεθοδο του αιφνιδιασμου. Ακομα και μετα απο 40 λεπτα αναμονη, μια ξυνισμενη υπαλληλο να μου λεει "τα χαρτια σου δωσε μου" ουτε καν πληθυντικος, ελεγα καλημερα. Χαμογελουσα. Οταν τελειωνε την εξυπηρετηση, ξαναχαμογελουσα. Σας ευχαριστω πολυ, να στε καλα!ελεγα. Το αποτελεσμα? Η ξυνισμενη πενηνταρα σηκωνε το κεφαλι και με εκφραση απολυτης εκπληξης με κοιτουσε....σα να μιλουσα mandarin Chinese. Μετα το αρχικο σοκ μου απαντησε " εγω ευχαριστω κοπελα μου και καλη σου μερα"

Την ιδια μεθοδο εφαρμοσα σε ολους τους υπαλληλους με τους οποιους ειχα καποια συναλλαγη. Διαπιστωσα λοιπον οτι μετα το αρχικο σοκ οχι μονο απαντουσαν με ευγενεια και προσπαθουσαν να με εξυπηρετησουν οσο γινεται καλυτερα...αλλα επισης διαπιστωσα οτι αυτος ο υπαλληλος παει στη δουλεια καθε μερα και βλεπει μονο ξυνισμενους πελατες, ακουει γκρινια, μιζερια και πολλες φορες και μπινελικια. Ποση ορεξη και ευγενεια να εχει οταν εξυπηρετει!!Οταν ομως δωσεις μια καλη κουβεντα, ενα χαμογελο, του εχεις κανει και αυτουνου τη ζωη πιο ευκολη και τη δικια σου!(ισως να μην ισχυει για ολους αλλα για την πλειονοτητα θεωρω οτι ισχυει)

Κατριν για τη δουλεια που λες, τα ΜΜΜ δεν ειναι στυλ Λονδινου παντου. Οταν πρεπει να εισαι στη σταση 6.30πμ μες στο κρυο και το σκοταδι χειμωνιατικα για να εισαι στη δουλεια 8.30, και πρεπει να περπατησεις και 20' για να πας μεχρι τη σταση...καταλαβαινεις οτι η λυση του αυτοκινητου ειναι μονοδρομος. Δεν καταλαβαινω ομως γιατι ζητας πληροφοριες και μετα ειτε ειρωνευεσαι, ειτε αρνεισαι αυτα που σου λεν...επειδη εχει επαναληφθει αυτο και το θεωρω αγενεια, θα σταματησω εδω να σου απανταω στις δικες σου αποριες. Δουλευω σε δυο δουλειες, κουραζομαι πολυ και αφιερωνω χρονο στο να γραφω απαντησεις οποτε οταν δεν εκτιμωνται προτιμω να αφιερωνω το χρονο μου αλλου.

Eleni

bd5c7983f7.png

Χαχα, εισαι σουπερ. Εκπληκτικη αντιμετωπιση. Να 'μουν απο καπου να το εβλεπα :tongue:

Χαμογελατε, ειναι μεταδοτικο!

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...