Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 28 λεπτά , MK2012 είπε:

Χρόνια πολλά κορίτσι μου, καλή χρονιά! Πυρετό δεν είχε το τελευταίο τρίμηνο όχι. Παρότι το dfi είχε βγει 3% μας είπαν πως επηρεάζεται από το e-coli και πως για μικρογονιμοποίηση ειναι «άριστο σπερμα», ενώ για φυσική σύλληψη μέτριο. Νομίζω πιο ουσιαστικές οδηγίες θα έχουμε μετά τον ανδρολόγο. 

Χρόνια πολλά καλή χρονιά με υγεία και γεμάτες αγκαλιές !! 
      το dfi μέχρι 15% είναι άριστο για γονιμοποίηση είτε φυσική είτε εξωσωματική !!! Είναι από εξειδικευμένο κέντρο ή διαγνωστικό ; Σοκαριστικά με το 3% για αυτό πίστευα δεν βγαίνουν τέτοια νούμερα..χαχα 

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ναι μωρε, απλως εκεινο θελει σκεψη και σοβαρες απαντησεις, εδω μπαινω στα κλεφτα οσο "συζητανε" το θεμα μου στη δουλεια... Θελω να κοψω τις ωρες μου, αλλα να παω στο management team, θα παιρνω τα 2/3 των χρηματων για τις μισες ωρες και δε θα πληρωνω και τη νταντα... Μακαρι να το δεχτουν, αλλα ελπιζω να μη με κρινουν απο τις σημερινες μου επιδωσεις γιατι, οπως βλεπετε, μια σπαριλα την εχω...

Εισαι ο ανθρωπος μου τελικα εσυ :)

Και αυτο με τη δουλεια σου με ενδιαφερει! Θελω να τους πω στη δουλεια να γυρισω part time (school hours, 09.00-14.30 ειναι ενα ωραριο που κανουν καποιες στο γραφειο και με ενδιαφερει) αλλα δεν ξερω πως θα το παρουν. Το θελω αφενως για να ειναι λιγοτερες ωρες στον σταθμο το μωρο, αφετερου γιατι οταν απο Σεπτεμβρη με το καλο θα παει σχολειο ο μεγαλος γιος θα ηθελα να πηγαινω να τον παιρνω και να μην πληρωνω child under να τον κραταει μεχρι το απογευμα.

Αν δεν αποτελει μεγαλη αδιακρισια, please πες μου πως το πηραν και τι συνεπειες θεωρεις οτι μπορει να εχει στην καριερα σου.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Βρε Κατριν,στο σπιτι σου απεξω θα το παρκαρεις τσαμπα. Οταν οδηγησεις και πας στη δουλεια, μετα τι θα το κανεις? Θα το παρεις μαζι σου? δε θα το παρκαρεις καπου? Ε μεσα στην πολη ΟΠΟΥ και να το παρκαρεις πληρωνεις. Εκτος αν εχει η εταιρεια παρκινγκ οπου ομως και εκει ενδεχεται να μην ειναι τσαμπα!

Θες να πας με τα παιδια για ψωνια τι θα το κανεις το αμαξι? Δε θα πληρωσεις παρκινγκ? Στην Αγγλια δεν υπαρχει "παρκαρισμα στο δρομο"

Για το μεσο μισθο, αν ξανακοιταξεις το ποστ μου ειπα καθαρα οτι ΙΣΩΣ εχεις ενα μεσο μισθο, ισως ομως και να εισαι μονο με ημιαπασχοληση!Ολα τα δεδομενα παιζουν! Δεν καταλαβαινω που μπερδευεσαι αφου τα εξηγω στα ποστ εκτος αν δεν τα διαβαζεις προσεκτικα. Ξερω οτι εσυ ξερεις τι εννοεις και εχεις συνειδηση αυτων που λες αλλοιμονο αν δεν υπηρχε αυτο!! Εγω σου δινω μια αλλη οπτικη απλα.

Eleni

bd5c7983f7.png

Μπεμπα για τη σχολη σου δε ξερω, εγω πηγα ΤΕΙ στην Ελλαδα και ΑΕΙ αγγλια και το επιπεδο του ΤΕΙ αλλα και τα μαθηματα ηταν πολυ καλα. Επισης η κουμπαρα μου που τελειωσε Αριστοτελειο στη Θεσσαλονικη μου ελεγε οτι ηταν πολυ ανωτερο απο του Ληντς. Ας μας πει και η Δεσποινα η οποια πηγε Αριστοτελειο οπως εχει πει, και σπουδασε και Αγγλια....

Για να μην αναφερω οτι Ελλαδα ηταν τσαμπα τα βιβλια ενω Αγγλια τα χρυσοπληρωσα. (μιλαμε για πανω απο 100 ευρω). Επισης δεν αναφερω οτι η φιλη μου που ζουσε στην εστια ειχε τσαμπα δωματιο, ζεστο νερο, φαγητο στην εστια κλπ, ενω Αγγλια αν δεν εχεις λεφτα δε πας πουθενα διοτι ΤΙΠΟΤΑ δεν ειναι τσαμπα κ ας εισαι μελετηρος κ εξυπνος....

αααααα στην Ελλαδα δεν πληρωσα διδακτρα! Για ελατε να σπουδασετε..να δωσετε και απο 10-20 χιλ ευρω το ετος εκαστη....με τοσα λεφτα στην Ελλαδα προφανως και θα βελτιωνοταν και το επιπεδο σπουδων και οι κτηριακες εγκαταστασεις! Κ αν καποια πει εγω δεν εχω προβλημα λοιπον πληρωνω, υπαρχουν και ωραιοτατα ιδιωτικα πανεπιστημια πλεον που μπορεις να πληρωσεις αδρα και να λαβεις το ιδιο σερβις με Αγγλια. Μη συγκρινουμε ομως το τσαμπα με το αξιας 20 χιλιαδες ευρω...και εΝΝΟΕΙΤΑΙ βεβαια οτι τα ελληνικα πανεπιστημια με τα οσα προβληματα καταφερνουν να ειναι στα 500 καλυτερα παγκοσμιως οπως το Πανεπιστημιο Κρητης και το Ιωαννινων.

Ελένη κοίταξε να δείς... τα πανεπιστήμια εδώ μπορεί να δίνουν τα βιβλία τσάμπα, όμως δεν απαιτούν υποχρεωτικές παρουσίες. Το θεωρείς σωστό ένας φοιτητής να έχει τη δυνατότητα να παραμένει φοιτητής εσαεί; Στην Αγγλία παίρνεις πτυχίο στα τρία χρόνια όντας μόλις 21, έτοιμος να βγείς άμεσα στην αγορά εργασίας. Όσο λοιπόν κι αν έχεις ξοδέψει τα μαλλιά της κεφαλής σου σε δίδακτρα, βιβλία, φωτοτυπίες, σίτιση, εστία ξέρεις πως τα μαθήματα τα περνάς στην ώρα σου (και με την αξία σου!) ακόμη κι αν το επίπεδο σπουδών διαφέρει από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο. 'Αλλο να έχεις αποφοιτήσει από LSE/UCL/St. Andrews κτλ κι άλλο από Luton/ East London/Southbank (to name but a few;) 'Ελα όμως που ακόμη και εκεί πιστεύω πως γίνεται μάθημα καθωσπρέπει κι όχι πολιτική συνάθροιση!

Εάν υπήρχε η ελάχιστη μέριμνα από το κράτος, τα πανεπιστήμιά μας θα λειτουργούσαν όπως της Αγγλίας, και καλύτερα μπορώ να σου πω! Δυστυχώς όμως τα περισσότερα έχουν καταντήσει εκκολαπτήρια κομματόσκυλων και άπλυτων "ιδεολόγων" όπου το μόνο που κάνουν είναι να υποβαθμίζουν την ποιότητα της φοιτητικής ζωής και να παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή των μαθημάτων, είτε μπουκάροντας εν ώρα μαθήματος στο αμφιθέατρο και καλώντας τους φοιτητές σε μάζωξη, είτε κάνοντας κατάληψη. Κρίμα διότι το επίπεδο της σχολής μου, όπως και πολλών άλλων, είναι αρκετά υψηλό...

Κι επειδή ξεφύγαμε από το παρόν θέμα, ας συνδράμω κι εγώ με την εμπειρία μου, για όσες σκέφτονται να μεταναστεύσουν Αγγλία.

'Ημουν Λονδίνο σε καλή περιοχή ονόματι West Hampstead. 'Εμενα σε γκαρσονιέρα (studio flat)

Ενοίκιο 900 λίρες

Council tax γύρω στις 100 λίρες, ίσως και παραπάνω, αν θυμάμαι καλά (είχα 25% έκπτωση διότι έμενα μόνη μου)

TV Licence 130 λίρες ετησίως αν θυμάμαι καλά

Electricity - Scottish Power (δεν είχε gas, όλα ήταν ηλεκτρικά, cooker, power shower, storage heaters συν σόμπα αλογόνου, διότι οι θερμοσυσσωρευτές δεν κάνουν αρκετή ζέστη) γύρω στις 200 λίρες το δίμηνο

Νερό (Anglia Water) 80 λίρες ανά εξάμηνο

Μηνιαία κάρτα μετρό (Oyster card) 173 λίρες

Cable tv-internet-τηλέφωνο 45 λίρες το μήνα με ntl (Virgin Media όπως μετονομάστηκε αργότερα)

Αυτά ήταν τα πάγια. Βεβαίως το κόστος ζωής μετακυλιέται στα πάντα, από το ενοίκιο μέχρι τις τσίχλες που λέει ο λόγος, οπότε από τότε που έμενα εγώ εκεί, ίσως είναι και 40% πάνω...

Εάν θέλετε να τα υπολογίσετε πιο αναλυτικά, ξεκινήστε με το salary calculator να δείτε πόσα σας μένουν καθαρά μετά τις κρατήσεις. Από εκεί και πέρα, αφαιρείτε δαπάνες. Ξεκινάτε με τις πάγιες και ανελαστικές.

Επιλογές για να μείνετε, υπάρχουν πολλές. Όμως δεν θέλετε περιοχές όπου βλέπετε εφήβους βαποράκια και ανήλικες single mothers. Εδώ πάει το ενοίκιο και ο φόρος δημοτικού συμβουλίου.

Μετά έχετε λογαριασμούς (φως, νερό, τηλέφωνο αν και μπορεί να είναι included στο rent)

Μετά έχετε μεταφορικά, εκτός κι αν ζείτε, δουλεύετε και κινείστε σε μια συγκεκριμένη γειτονιά, οπότε πάτε με τα πόδια.

Κοιτάτε λοιπόν τι σας μένει από αυτά.

Με τα υπόλοιπα πρέπει να φάτε, να πιείτε, να ντυθείτε, να διασκεδάσετε, να αγοράσετε ένα σωρό μικροπράγματα που θα χρειαστείτε και να έχετε κι ένα ποσό στην άκρη για έκτακτη ανάγκη.

Αν νομίζετε πως αυτά σας καλύπτουν, τότε προχωράτε...

Υπ'όψιν πως το Λονδίνο είναι μια από τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου. Το φαγητό και η ένδυση είναι πιο φτηνά από εδώ, αλλά τα ενοίκια, οι λογαριασμοί και τα μεταφορικά είναι αυτά που πρέπει να προσέξετε. Πόσα ρούχα να ψωνίσετε και πόσα κιλά γάλα πρέπει να πιείτε για να ισοφαρίσετε τη διαφορά;

Η υπόλοιπη Αγγλία έχει το μισό κόστος ζωής, ιδιαίτερα στο βορρά. 'Αρα, εκτός Λονδίνου, το overall deal ίσως είναι καλύτερο.

Αν θυμηθώ κι άλλα, θα επανέλθω...

Διαφημίσεις

Βρε Κατριν,στο σπιτι σου απεξω θα το παρκαρεις τσαμπα. Οταν οδηγησεις και πας στη δουλεια, μετα τι θα το κανεις? Θα το παρεις μαζι σου? δε θα το παρκαρεις καπου? Ε μεσα στην πολη ΟΠΟΥ και να το παρκαρεις πληρωνεις. Εκτος αν εχει η εταιρεια παρκινγκ οπου ομως και εκει ενδεχεται να μην ειναι τσαμπα!

A! αυτό το πάρκινγκ εννοείς! :-) Συμφωνώ, σ'αυτή την περίπτωση όμως, δεν θα έχεις το κόστος "Καρτα ΜΜε μηναια 160 ευρω" (για τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν είναι αυτή?). Δεν έχει νόημα να βάζεις και τα δύο, οπότε από τα 1800 ευρώ βγάλε τα 160 = 1640 ευρώ (και αμέσως κάνεις οικονομία!) free-innocent-smileys-329.gif

Η υπόλοιπη Αγγλία έχει το μισό κόστος ζωής, ιδιαίτερα στο βορρά. 'Αρα, εκτός Λονδίνου, το overall deal ίσως είναι καλύτερο.

Όταν λέμε "βορρά", από ποιο ύψος και πάνω εννοούμε?

opos polu sosta episimainei k i katrin de ginete na vazoume k miniaia karta metaforon kai venzini k parking. episeis 160 einai i miniaia karta sto londino zoni 1-4 toso einai k sto leeds?

to londino koritsia ontos einai akrivo alla exei kai alles prooptikes ergasias. eidika gia eidikeuvmeno prosopiko. ok an erxesai gia na doulepseis me to vasiko pou einai idios sto londino k sto bradford se sumfairei oikonomika na pas bradford pou me 300-400 lires vriskeis mia xara (gia ta ekei dedomena) spiti. alla sto londino vriskeis poio eukola poio kales douleies

telos na po oti sto dromo pou meno epitrepete to parking dorean

genika de xreiazete polu to autokinito giati gia na kateveis sto kentro den pairneis pote autokinito.

uDLqp1.png

Εάν υπήρχε η ελάχιστη μέριμνα από το κράτος, τα πανεπιστήμιά μας θα λειτουργούσαν όπως της Αγγλίας, και καλύτερα μπορώ να σου πω! Δυστυχώς όμως τα περισσότερα έχουν καταντήσει εκκολαπτήρια κομματόσκυλων και άπλυτων "ιδεολόγων" όπου το μόνο που κάνουν είναι να υποβαθμίζουν την ποιότητα της φοιτητικής ζωής και να παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή των μαθημάτων, είτε μπουκάροντας εν ώρα μαθήματος στο αμφιθέατρο και καλώντας τους φοιτητές σε μάζωξη, είτε κάνοντας κατάληψη. Κρίμα διότι το επίπεδο της σχολής μου, όπως και πολλών άλλων, είναι αρκετά υψηλό...

Beba συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα λες (όχι μόνο με αυτά που παραθέτω), ΑΛΛΑ τι πιστεύεις ότι θα γινόταν, ποια θα ήταν η αντίδραση, αν αύριο το πρωί η κυβέρνηση ανακοίνωνε ότι ιδιωτικοποιούνται τα πανεπιστήμια, ότι οι κρατικές χρηματοδοτήσεις παύουν, ότι οι παροχές (δωρεάν συγγράμματα, φοιτητικό πάσο, φοιτητικές εστίες) σταματούν, ότι το άσυλο άρεται και ότι η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων θα γίνεται αποκλειστικά μέσω διδάκτρων και ιδιωτικών χορηγιών; Επίσης ότι το κάθε πανεπιστήμιο μπορεί να ορίσει τις σχολές που θα έχει και τα προγράμματα σπουδών τους χωρίς καμία κρατική παρεμβολή, να προσλάβει όποιους καθηγητές θέλει και με ό,τι σύμβαση θέλει, ότι η εισαγωγή των φοιτητών δεν θα γίνεται με Πανελλαδικές και ότι οι φοιτητές θα πληρώνουν δίδακτρα της τάξης των 10.000 ευρώ το χρόνο;

Πιστεύεις πραγματικά ότι ο λαός θα αναφωνήσει χαρούμενος "επιτέλους γίναμε Αγγλία"? Και δεν μιλάω για τα κομματόσκυλα, αλλά για τον απλό πολίτη που ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση της παιδείας. Πιστεύεις ότι θα επικροτήσει μια τέτοια κίνηση της κυβέρνησης;

Να προσθέσω εδώ ότι ναι, φυσικά τα αγγλάκια κάνουν φροντιστήρια, τα έχουμε ξαναπεί αυτά στο σχετικό θέμα.

Διαφημίσεις

opos polu sosta episimainei k i katrin de ginete na vazoume k miniaia karta metaforon kai venzini k parking. episeis 160 einai i miniaia karta sto londino zoni 1-4 toso einai k sto leeds?

Δεν έχω ιδέα πόσο είναι η μηνιαία κάρτα στο Leeds πάντως εκτός Λονδίνου οι συγκοινωνίες δεν είναι φτηνές. Στο Λονδίνο οι συγκοινωνίες επιχορηγούνται από το κράτος, οπότε οι τιμές των καρτών κρατούνται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Εκτός Λονδίνου αυτό δεν ισχύει. Επίσης το δίκτυο εκτός Λονδίνου είναι πιο περιορισμένο, πράγμα που καθιστά την χρήση αυτοκινήτου απαραίτητη ειδικά για όσους έχουν παιδιά.

Αν π.χ. ο οδοντίατρός σου είναι 30 χλμ μακριά και πρέπει να αλλάξεις 3 λεωφορεία για να πας (τα οποία περνούν από όλα τα χωριουδάκια της περιοχής τσούκου τσούκου) τότε και κάρτα να έχεις, θα αναγκαστείς να χρησιμοποιείς αυτοκίνητο ή ταξί προκειμμένου να μην ταξιδεύεις 3 ώρες για να πας στο γιατρό.

Δεν έχω ιδέα πόσο είναι η μηνιαία κάρτα στο Leeds πάντως εκτός Λονδίνου οι συγκοινωνίες δεν είναι φτηνές. Στο Λονδίνο οι συγκοινωνίες επιχορηγούνται από το κράτος, οπότε οι τιμές των καρτών κρατούνται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Εκτός Λονδίνου αυτό δεν ισχύει. Επίσης το δίκτυο εκτός Λονδίνου είναι πιο περιορισμένο, πράγμα που καθιστά την χρήση αυτοκινήτου απαραίτητη ειδικά για όσους έχουν παιδιά.

Αν π.χ. ο οδοντίατρός σου είναι 30 χλμ μακριά και πρέπει να αλλάξεις 3 λεωφορεία για να πας (τα οποία περνούν από όλα τα χωριουδάκια της περιοχής τσούκου τσούκου) τότε και κάρτα να έχεις, θα αναγκαστείς να πας με αυτοκίνητο ή ταξί προκειμμένου να μην ταξιδεύεις 3 ώρες για να πας στο γιατρό.

nai alla de ginete na nazeis sta miniaia exoda sou kai venzini k parking gia 1 episkepsi ston odontiatro. fusika kai xreiazete to autokinito akoma k sto londino kapoies fores alla i xrisi tou einai diaforetiki. dldl k 200 lires venzini to mina kai 160 karta kai 100 parking mou fainontai polla.

uDLqp1.png

nai alla de ginete na nazeis sta miniaia exoda sou kai venzini k parking gia 1 episkepsi ston odontiatro. fusika kai xreiazete to autokinito akoma k sto londino kapoies fores alla i xrisi tou einai diaforetiki. dldl k 200 lires venzini to mina kai 160 karta kai 100 parking mou fainontai polla.

Σαφώς δεν είναι μόνο η επίσκεψη στον οδοντίατρο, αυτό σαν παράδειγμα το ανέφερα. Από συγγενείς που έχουμε σε επαρχιακές πόλεις ξέρω ότι χρησιμοποιούν πολύ το αυτοκίνητο για επισκέψεις σε γιατρούς, για να κάνουν ψώνια, για να πάνε ή να πάρουν τα παιδιά από τον παιδικό, για εκδρομές, εξόδους, επισκέψεις σε φίλους και άλλες δραστηριότητες. Ακόμα κι αν έχουν μηνιαία κάρτα για να πηγαίνουν στη δουλειά με το λεωφορείο, για όλα τα άλλα χρησιμοποιούν αυτοκίνητο, πολύ περισσότερο από εμάς που μένουμε στο κέντρο του Λονδίνου.

Πάντως 100 λίρες για πάρκιν εμένα μου φαίνονται λίγες. Τουλάχιστον για Λονδίνο το ποσό αυτό είναι πολύ συντηρητικό, για το Leeds δεν ξέρω (γιατί μιλάμε συνέχεια για το Leeds??).

Κοίτα, σαφώς δεν είναι μόνο η επίσκεψη στον οδοντίατρο, αυτό σαν παράδειγμα το ανέφερα. Από συγγενείς που έχουμε σε επαρχιακές πόλεις ξέρω ότι χρησιμοποιούν πολύ το αυτοκίνητο για επισκέψεις σε γιατρούς, για να κάνουν ψώνια, για να πάνε ή να πάρουν τα παιδιά από τον παιδικό, για εκδρομές, εξόδους, επισκέψεις σε φίλους και άλλες δραστηριότητες. Ακόμα κι αν έχουν μηνιαία κάρτα για να πηγαίνουν στη δουλειά με το λεωφορείο, για όλα τα άλλα χρησιμοποιούν αυτοκίνητο, πολύ περισσότερο από εμάς που μένουμε στο κέντρο του Λονδίνου.

kala de diafono se auto alla nomizo edo prospathoume na valoume ta aparaitita exoda. auta dld pou den mporeis na apofugeis. oso alloste auxanoun ta eisodimata mas auxanontai k oi anagkes mas.

ego to xanaleo. nomizo oi prooptikes pou exoun kapoioi edo (k vazo ton eauto mou mesa) se sxesi me tis prooptikes stin ellada einai polu kaluteres.

fusika k den isxueie gia olous! o kathenas prepei na to vlepei ana periptosi.

episeis oso teleia kai an leo ego oti pernao den mpore se kamia periptosi na piso tin eleni p.x pou oso itan agglia den tis arese katholou! einai prosopiko to thema goustou!

euxomai se olous mas na eimaste ekei pou pername kalutera k na pername kala opou kian eimaste;)

uDLqp1.png

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...