Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

Kατριν θα σου φερω εγω ενα παραδειγμα των εξοδων μας στην Αγγλια για μια τυπικη οικογενεια χωρις παιδια για ενα μηνα.

Ενοικιο¨για ενα σπιτακι με 2 πολυ μικρες κρεββατοκαμαρες 500 ευρω

Δημοτικα τελη 120 ευρω

Νερο 25 ευρω

Ηλεκτρικο 50 ευρω

Γκαζι 150 ευρω

Ιντερνετ/σταθερο 30 ευρω

Κινητα 40 ευρω

Βενζινες 1 αμαξι 200 ευρω

Σερβις/Κτεο/ασφαλεια 75 ευρω

Σουπερ μαρκετ 350 ευρω

Καρτα ΜΜε μηναια 160 ευρω

Παρκινγκ 100 ευρω (σε μικρη και φτηνη πολη)

Το γραν τοταλ 1800 ευρω ΧΩΡΙΣ παιδια. Αν δουλευουν δυο ατομα και ο μεσος μισθος ειναι καθαρα 1200 το μηνα επι δυο ειναι 2400. Αν τωρα σε ολα αυτα βαλεις οτι με δυο παιδια θα πρεπει να πληρωνεις Childcare που ειναι για ΤΟ ΕΝΑ παιδι 1200 περιπου ο μηνας σε παιδικο καταλαβαινεις οτι ειναι ανεφικτο. Επομενως, αυτοματως ο ενας θα πρεπει να δουλευει και ο αλλος να μενει σπιτι.

Ακομα και αν αυξησουμε τον ενα μισθο απο μετριο σε καλο δλδ 1800 καθαρα παλι δε φτανει για μια τετραμελη οικογενεια (τα στοιχεια που σου εχω δωσει ειναι για 2 ατομα).

Αν ο Χ γονεας παρει προαγωγη και παει στα 2000 καθαρα τοτε ισως και μετα βιας να καλυψει τα εξοδα και αυτο υπολογιζοντας οτι η οικογενεια μενει σε ενα μικρο σπιτακι στο ενοικιο. Αν θεωρησουμε οτι αποπληρωνει στεγαστικο τοτε μιλαμε για 700 με 900 ευρω το μηνα τουλαχιστον. Αρα παλι ο ενας γονεας πρεπει να βγαζει 2500 ΚΑΘΑΡΑ το μηνα τουλαχιστον για να αντεπεξελθουν. Οι μισθοι των 2500 και 3000 και πανω Κατριν δεν ειναι συνηθισμενοι, εκτος και αν μιλαμε για νοτια Αγγλια και Λονδινο οπου εκει ανεβαινουν πολυ τα παγια εξοδα της οικογενειας διοτι η ζωη ειναι πολυ ακριβη.

Πες μου λοιπον εσυ ΠΟΥ βλεπεις αυτη την περιφημη ποιοτητα ζωης. Και μεσα σ ολα αυτα βαλε αισχος φαγητο, κρεας , λαχανικα κλπ, (παιζει σημασια και αυτο στην υγεια), κρυο και απουσια ηλιοφανειας κλπ...

Eleni

bd5c7983f7.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ δεν συνέκρινα καμία χώρα με την Ελλάδα. Μίλησα απλά και μόνο για την Ελλάδα. Πριν 4 μήνες πήγαμε να κάνουμε χημειοθεραπεία και δεν είχαν φάρμακα... Οπότε μη μου λες εμένα να ρίξω τους τόνους. Δεν ξέρω σε ποιο ουράνιο τόξο επάνω μένετε αλλά φαίνεται τουλάχιστον αστείο να μου λέτε για επίπεδο ζωης. Και δε θα σου πω για τον πατέρα μου Θεος σχωρέστον ούτε για γέροντες. Σκέψου να έχεις παιδάκι με καρκίνο και να σου πούνε σορρυ δεν υπαρχουν φαρμακα... Έλεος κορίτσια... οσο για την εγκληματικοτητα πριν το Πασχα μπηκαν στο σπιτι των γονιων της κολλητης μου(εκεινη δουλευε σε αλλη πολη και ειχε μαζι τα δυο παιδακια της και οι γονεις της κρατουσαν το μικροτερο 2 χρονων) εστησαν καρτερι στον πατερα της τον αναγκασαν να ανοιξει την πορτα τους εσπασαν στο ξυλο τους πηραν οτι ειχαν και δεν ειχαν η μανα της με ανοιγμενο κεφαλι στο νοσοκομειο και δοξα τω μεγαλοδυναμο δεν πειραξαν το παιδακι. Οπότε ας το οκ? Δεν ξερω αν φυτρωσατε ή δεν φυτρωσατε και λιγο με νοιαζει κιολας. Αλλα εδω ειναι η κολαση... καλως ηρθατε on board λοιπον και καλη διαμονη σας ευχομαι ολοψυχα...

Mπεμπα εσυ εζησες 2 χρονια αγγλια εγω παλι 13. Ισως αν ζουσες το συστημα λιγο περισσοτερο να ειχες και περισσοτερα παραδειγματα να παραθεσεις.

Κατριν ειλικρινα δεν καταλαβαινω το προβλημα σου. Ρωτας για οδοντιατρους. Σου απανταω. Δεν σε ικανοποιει η απαντηση ξαναρωτας σου απανταει η Μαριζα. Παλι δε σε ικανοποιει η απαντηση, ξαναρωτας και επιμενεις σε εντονο υφος ρωτωντας " τι ακριβως σου λενε και δε σε δεχονται οι οδοντιατροι" σου απανταμε και οι δυο και νομιζω και η Πικαμπου, και επανερχεσαι οτι βρισκεις δυσκολο να το πιστεψεις και ΞΑΝΑΡΩΤΑΣ!!!! Ποσοι ανθρωποι πρεπει να απαντησουν? Και στην τελικη αφου δεν εκτιμας τις απαντησεις μας και δεν τις θεωρεις αξιοπιστες γιατι δε μας το λες να μην μπαινουμε στον κοπο? Το βρηκα αγενεια, θελω να ειμαι ειλικρινης μαζι σου, και χωρις να παρεξηγηθω.

Επισης, εγω απαντω με βαση τις εμπειριες μου. Αν δεν ειναι αυτο που φανταστηκες ετσι οπως το φανταστηκες, δεν ειναι και τακτικη να απορριπτεις την απαντηση και να μου τη λες επειδη μ αρεσει η ζωη εδω... Θεωρω οτι εδω εχω καλυτερη ποιοτητα ζωης, το εχω συγκρινει, και αποδεικνυεται καθε μερα. Απο κει και περα εισαι ελευθερη να κανεις τις επιλογες σου.

Για οσες ενδιαφερονται να ρωτανε για Αγγλια, πρεπει να ειστε προετοιμασμενες να δεχτειτε και τα αρνητικα. Λυπαμαι αν σας χαλανε μια εικονα που ειχατε στο μυαλο σας. Οποιος ειναι αρκετα τολμηρος ας ερθει να προσπαθησει να εχει τη δικη του ολοκληρωμενη εικονα.

Eleni

bd5c7983f7.png

Εγώ δεν συνέκρινα καμία χώρα με την Ελλάδα. Μίλησα απλά και μόνο για την Ελλάδα. Πριν 4 μήνες πήγαμε να κάνουμε χημειοθεραπεία και δεν είχαν φάρμακα... Οπότε μη μου λες εμένα να ρίξω τους τόνους. Δεν ξέρω σε ποιο ουράνιο τόξο επάνω μένετε αλλά φαίνεται τουλάχιστον αστείο να μου λέτε για επίπεδο ζωης. Και δε θα σου πω για τον πατέρα μου Θεος σχωρέστον ούτε για γέροντες. Σκέψου να έχεις παιδάκι με καρκίνο και να σου πούνε σορρυ δεν υπαρχουν φαρμακα... Έλεος κορίτσια... οσο για την εγκληματικοτητα πριν το Πασχα μπηκαν στο σπιτι των γονιων της κολλητης μου(εκεινη δουλευε σε αλλη πολη και ειχε μαζι τα δυο παιδακια της και οι γονεις της κρατουσαν το μικροτερο 2 χρονων) εστησαν καρτερι στον πατερα της τον αναγκασαν να ανοιξει την πορτα τους εσπασαν στο ξυλο τους πηραν οτι ειχαν και δεν ειχαν η μανα της με ανοιγμενο κεφαλι στο νοσοκομειο και δοξα τω μεγαλοδυναμο δεν πειραξαν το παιδακι. Οπότε ας το οκ? Δεν ξερω αν φυτρωσατε ή δεν φυτρωσατε και λιγο με νοιαζει κιολας. Αλλα εδω ειναι η κολαση... καλως ηρθατε on board λοιπον και καλη διαμονη σας ευχομαι ολοψυχα...

Εσπριτ δλδ εσυ δλδ μπηκες εδω για να τσακωθεις με οποιον περναει καλα στην Ελλαδα?

Εμενα που επιτεθηκαν στη φιλη μου αγγλια και εκατσε 4 μερες στο νοσοκομειο επρεπε οποιον μου λεει για αγγλια να τον πλακωνω στις μπουνιες?

Μια φιλη του αντρα μου επαιρνε φαρμακα για επιληψια, της τα αλλαξαν με γενοσημα γτ ειναι φτηνοτερα, η γυναικα δεν ηταν καλα δεν την επιαναν τα φαρμακα επαθε κριση επεσε απο τη σκαλα και σκοτωθηκε. Μηπως ο αντρας μου επρεπε να αρχισει στις μπουνιες οποιον περναει καλα στην Αγγλια?Τι λογικη ειναι αυτη?

Eleni

bd5c7983f7.png

Ξερετε κάτι; Ειλικρινα συγνωμη... Ειλικρινα σας μιλαω χωρις ιχνος ειρωνειας. Σας ευχομαι οσες ειστε εδω/επιστρεψατε/επιστρεψετε καποτε να περνατε παντα τοσο καλα οσο λετε και μα τω Θεω ολοψυχα σας το ευχομαι να μην αντιμετωπισετε ποτε τιποτε απο ολα αυτα που συμβαινουν. Δεν επιτεθηκα σε κανεναν και χαιρομαι που υπαρχουν ακομα ατομα που εχουνε επιπεδο ζωης εδω και μακαρι να συνεχισετε ετσι. Απο εμενα καλη τυχη σας ευχομαι μεσα απο την καρδια μου.

Διαφημίσεις

Διευκρίνησε σε παρακαλώ τι εννοείς! Εχουν καλύψει το ποσοστό τους για πάντα??? γι αυτό γράφουν στο ιντερνετ (σε κάποιο κατάλογο υποθέτω θα εννοούσε η Ελένη) όταν τους ψάχνει κανείς ότι δεν δέχονται?? Λίγο περίεργο δεν είναι να γράφει π.χ. κάποιος στο χρυσό οδηγό "Γεμίσαμε δεν δεχόμαστε άλλους" ? Εκτός αν ισχύει το "μια φορά ασθενείς στον τάδε γιατρό --> για πάντα ασθενείς σ'αυτόν".

Ναι, αυτό ισχύει στην Αγγλία, γράφεσαι σε ένα γιατρό και πας πάντα σε αυτόν, δεν αλλάζεις.

Το "πάντα" είναι σχετικό, φυσικά μπορείς κάποια στιγμή να μεταφέρεις τα χαρτιά σου σε άλλο ιατρείο, αν π.χ. μετακομίσεις. Στην περίπτωση αυτή είναι θέμα του καινούριου γιατρού αν θα σε δεχτεί. Μπορεί να μην σε δεχτεί αν έχει συμπληρώσει το πελατολόγιό του ή αν μένεις πολύ μακριά από το ιατρείο.

Katrin και esprit καταρχην καλημερα. Θεωρω οτι καλο θα ηταν να πεσουν λιγακι οι τονοι και να μην επιτιθεστε σε οποιονδηποτε σας λεει οτι η Αγγλια δεν ειναι ο επιγειος παραδεισος και οτι υπαρχει η δυνατοτητα καποιος ακομη και σημερα να ζησει αξιοπρεπως στην Ελλαδα. Τις ιδιαιτερες συνθηκες του καθενος δεν τις γνωριζετε. Εδω απανταμε βασει των προσωπικων μας εμπειριων σε οτι μας ρωτατε. Αν οι απαντησεις που παιρνετε δεν σας αρεσουν τοτε αγνοηστε τις και ελατε εδω να το παλεψετε οπως μπορειτε, οπως αλλωστε κανουμε και εμεις καθημερινα.

Καλή μου φίλη (αν μου επιτρέπεις να χρησιμοποιήσω τη λέξη φίλη, αν και δεν σε ξέρω προσωπικά), αν θέλεις ξαναδιάβασε τα όσα έχω γράψει και πες μου σε ποιο σημείο είχα υψηλούς τόνους και επιτέθηκα σε κάποια κοπέλα όπως λες και ειλικρινά θα ζητήσω συγγνώμη!!! Αληθινά όμως εγώ δεν νομίζω ότι σε κανένα σημείο στα γραπτά μου ήμουν επιθετική, ή υβριστική, ή δεν ξέρω τι άλλο, απέναντι σε κάποια! Το σχόλιό σου λοιπόν, τουλάχιστον με αδικεί. Θα ήθελα λοιπόν είτε να μου δείξεις πού είναι η επιθετική συμπεριφορά μου για να ζητήσω συγγνώμη, είτε να ανασκευάσεις τα όσα είπες για μένα (για να μην αφήνουμε απλά εντυπώσεις είναι άδικο, δεν νομίζεις?)

Όσο για τις ιδιαίτερες συνθήκες της καθεμιάς, έχεις δίκιο φυσικά! Εγώ πρώτη το ανέφερα, στα ποστ μου νο 1555 και 1571! Άρα και πάλι με αδικείς :-)

Το τόπικ αυτό δεν το παρακολουθώ ούτε για πλάκα, ούτε από περιέργεια. Όπως έχω ξαναγράψει, υπάρχει η πιθανότητα στους επόμενους μήνες να μετακομίσουμε κι εμείς κάπου στην Αγγλία κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάνω τόσες ερωτήσεις στις οποίες έχετε την καλοσύνη και την υπομονή να απαντάτε και για το οποίο προσωπικά σας είμαι ευγνώμων!

Κι αν καμιά φορά ξαναρωτάω κάτι, δεν είναι για να φέρω αντίρρηση, αλλά για να καταλάβω καλύτερα τι γίνεται. Κάτι που για σας είναι συνηθισμένο και φυσικό, για μένα είναι εξωγήινο αυτή τη στιγμή. Πόσα μπορεί να επεξεργαστεί ο εγκέφαλος μιας εργαζόμενης και χωρίς καμία βοήθεια μάνας 3 παιδιών σε απαιτητικές ηλικίες? :-)

Δεν φυτρωσαμε, ξερετε. Αν δεν κανω λαθος, ολες εχουμε στενα μελη οικογενειας που ζουν ακομη στην Ελλαδα. Μιλαω καθημερινα με τον συνταξιουχο πατερα μου που πληρωνε εισφορες ολη του τη ζωη στην ανωτατη κλιμακα του ΙΚΑ και τωρα η συνταξη του κοντευει να μεινει 1000 ευρω. Με τη μαμα μου που τρεμει μην κλεισει η εταιρεια της πριν βγει στη συνταξη, γιατι στα 60 της που θα βρει αλλου δουλεια. Με την αδερφη μου και τον γαμπρο μου που ψαχνονται να φυγουν για Αμερικη. Με 3 φιλους που ειναι ανεργοι περισσοτερο απο 1 χρονο. Ξερουμε τι γινεται, απο δευτερο χερι, αλλα ξερουμε. Αυτο δεν αναιρει το οτι η Ελενη η οποια αποφασισε να επιστρεψει και το εκανε (καλη τυχη Ελενακι σας ευχομαι, δεν το γνωριζα) μπορει οντως να εχει καλυτερο επιπεδο ζωης απο αυτο που ειχε εδω.

Αυτά ακριβώς που κι εσύ γράφεις, περιγράφουν την μείωση ή την εκμηδένιση σε πολλές περιπτώσεις, του επιπέδου ζωής των Ελλήνων.

Επι της θεματολογιας τωρα, katrin αυτο που γραφει η marija και ειπε προτεινως και η Ελενη ισχυει. Ειναι αρκετα δυσκολο να βρεις οδοντιατρειο που να δεχεται ασθενεις του NHS γιατι δηλωνουν οτι εχουν συμπληρωσει το νουμερο. Μπορεις να ελεγχεις σε διαφορετικες χρονικες περιοδους γιατι μπορει καποιοι ασθενεις να εφυγαν η να πηραν περισσοτερους οδοντιατρους. Αν ψαξεις σημερα στο site του NHS για οδοντιατρεια κοντα στο σπιτι μου σε ακτινα 5 μιλιων, απο τα 11 που εμφανιζονται στη λιστα μονο τα 2 δεχονται NHS patients. Το εψαξα μολις. Και εγω ζω επαρχια. Τα κοριτσια στο Λονδινο λενε οτι ειναι χειροτερα.

Αυτή η απάντηση μου δίνει μια καλύτερη εικόνα από τις προηγούμενες απαντήσεις! Σ'ευχαριστώ :-)

Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλες μας ότι υπάρχει ειδικό θέμα για συγκρίσεις μεταξύ Ελλάδας-Αγγλίας, το οποίο δημιουργήθηκε ακριβώς για να μην ξεφεύγουμε σε αυτό το θέμα της νέας αρχής στην Αγγλία με συζητήσεις και διαφωνίες για το πού είναι πιο καλά.

Το θέμα θα το βρείτε εδώ:

http://parentscafe.gr/showthread.php?t=8168

Ναι, αυτό ισχύει στην Αγγλία, γράφεσαι σε ένα γιατρό και πας πάντα σε αυτόν, δεν αλλάζεις.

Το "πάντα" είναι σχετικό, φυσικά μπορείς κάποια στιγμή να μεταφέρεις τα χαρτιά σου σε άλλο ιατρείο, αν π.χ. μετακομίσεις. Στην περίπτωση αυτή είναι θέμα του καινούριου γιατρού αν θα σε δεχτεί. Μπορεί να μην σε δεχτεί αν έχει συμπληρώσει το πελατολόγιό του ή αν μένεις πολύ μακριά από το ιατρείο.

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση! Αυτή ήταν η απορία μου, που ίσως δεν την εξέφρασα σαφώς και δεν με καταλάβαιναν οι άλλες κοπέλες! :-)

Καλή μου φίλη (αν μου επιτρέπεις να χρησιμοποιήσω τη λέξη φίλη, αν και δεν σε ξέρω προσωπικά), αν θέλεις ξαναδιάβασε τα όσα έχω γράψει και πες μου σε ποιο σημείο είχα υψηλούς τόνους και επιτέθηκα σε κάποια κοπέλα όπως λες και ειλικρινά θα ζητήσω συγγνώμη!!! Αληθινά όμως εγώ δεν νομίζω ότι σε κανένα σημείο στα γραπτά μου ήμουν επιθετική, ή υβριστική, ή δεν ξέρω τι άλλο, απέναντι σε κάποια! Το σχόλιό σου λοιπόν, τουλάχιστον με αδικεί. Θα ήθελα λοιπόν είτε να μου δείξεις πού είναι η επιθετική συμπεριφορά μου για να ζητήσω συγγνώμη, είτε να ανασκευάσεις τα όσα είπες για μένα (για να μην αφήνουμε απλά εντυπώσεις είναι άδικο, δεν νομίζεις?)

Σε εμένα αναφερόταν όχι σε σένα :)

Διαφημίσεις

Kατριν θα σου φερω εγω ενα παραδειγμα των εξοδων μας στην Αγγλια για μια τυπικη οικογενεια χωρις παιδια για ενα μηνα.

Ενοικιο¨για ενα σπιτακι με 2 πολυ μικρες κρεββατοκαμαρες 500 ευρω

Δημοτικα τελη 120 ευρω

Νερο 25 ευρω

Ηλεκτρικο 50 ευρω

Γκαζι 150 ευρω

Ιντερνετ/σταθερο 30 ευρω

Κινητα 40 ευρω

Βενζινες 1 αμαξι 200 ευρω

Σερβις/Κτεο/ασφαλεια 75 ευρω

Σουπερ μαρκετ 350 ευρω

Καρτα ΜΜε μηναια 160 ευρω

Παρκινγκ 100 ευρω (σε μικρη και φτηνη πολη)

Το γραν τοταλ 1800 ευρω ΧΩΡΙΣ παιδια. Αν δουλευουν δυο ατομα και ο μεσος μισθος ειναι καθαρα 1200 το μηνα επι δυο ειναι 2400. Αν τωρα σε ολα αυτα βαλεις οτι με δυο παιδια θα πρεπει να πληρωνεις Childcare που ειναι για ΤΟ ΕΝΑ παιδι 1200 περιπου ο μηνας σε παιδικο καταλαβαινεις οτι ειναι ανεφικτο. Επομενως, αυτοματως ο ενας θα πρεπει να δουλευει και ο αλλος να μενει σπιτι.

Ακομα και αν αυξησουμε τον ενα μισθο απο μετριο σε καλο δλδ 1800 καθαρα παλι δε φτανει για μια τετραμελη οικογενεια (τα στοιχεια που σου εχω δωσει ειναι για 2 ατομα).

Αν ο Χ γονεας παρει προαγωγη και παει στα 2000 καθαρα τοτε ισως και μετα βιας να καλυψει τα εξοδα και αυτο υπολογιζοντας οτι η οικογενεια μενει σε ενα μικρο σπιτακι στο ενοικιο. Αν θεωρησουμε οτι αποπληρωνει στεγαστικο τοτε μιλαμε για 700 με 900 ευρω το μηνα τουλαχιστον. Αρα παλι ο ενας γονεας πρεπει να βγαζει 2500 ΚΑΘΑΡΑ το μηνα τουλαχιστον για να αντεπεξελθουν. Οι μισθοι των 2500 και 3000 και πανω Κατριν δεν ειναι συνηθισμενοι, εκτος και αν μιλαμε για νοτια Αγγλια και Λονδινο οπου εκει ανεβαινουν πολυ τα παγια εξοδα της οικογενειας διοτι η ζωη ειναι πολυ ακριβη.

Πες μου λοιπον εσυ ΠΟΥ βλεπεις αυτη την περιφημη ποιοτητα ζωης. Και μεσα σ ολα αυτα βαλε αισχος φαγητο, κρεας , λαχανικα κλπ, (παιζει σημασια και αυτο στην υγεια), κρυο και απουσια ηλιοφανειας κλπ...

Ελένη, επιβεβαιώνεις πλήρως τα όσα έγραψα νωρίτερα!

Αυτό κατάλαβα κι εγώ, ότι γενικά τα έξοδα είναι στο ίδιο νούμερο περίπου στις δύο χώρες, απλά με άλλο νόμισμα. Στην Ελλάδα όμως, καταρχήν μέσος μισθός δεν υπάρχει!

Υπάρχει ας πούμε ο δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος έχει μέσο μισθό 800 ευρώ ή και λιγότερα, άρα επί 2 ίσον 1600 (δεν καλύπτουν ούτε τα πάγια).

Υπάρχει ο μισθωτός σε ιδιωτική εταιρεία που μπορεί να παίρνει από 390 ευρώ το 8ωρο και ανασφάλιστος

Υπάρχει και ο άνεργος.

Κάποιες δουλειές όντως έχουν απομείνει ακόμη με περισσότερα χρήματα, αλλά σιγά σιγά κι αυτοί οι μισθοί θα μειωθούν.

Επομένως, όπως κι εσύ γράφεις, στην Αγγλία τουλάχιστον με τους 2 μισθούς καλύπτεις τα έξοδά σου, αλλά στην Ελλάδα όχι....

Τώρα όσον αφορά τα σχόλιά σου στο ότι δεν μου αρέσουν οι απαντήσεις και γι αυτό ξαναρωτούσα, είναι γεγονός! Αλλά όχι γιατί δεν ήταν αυτές που περίμενα, αλλά γιατί δεν ήταν αρκετά επεξηγηματικές.

Katrin ανασκευαζω. Σε πηρε η μπαλα μαζι με την esprit στην οποια θα απαντησω αργοτερα. Αυτο που με παραξενεψε ειναι οτι φανηκε να μη σου αρεσει η απαντηση για τους οδοντιατρους και ρωτουσες ξανα και ξανα μεχρι να λαβεις διαφορετικη απαντηση. Απο οτι καταλαβα, απλα δεν μπορουσες να κατανοησεις τι γραφαμε και ηθελες διευκρινηση. Δεκτο :). Ρωτα οτι αλλο θελεις.

Esprit εχεις πολυ υψηλους τονους και εισαι αδικως επιθετικη. Δεν φταιμε για τα χιλια μυρια οσα περνατε. Ουτε μας αφαιρει το δικαιωμα να εχουμε τα δικα μας προβληματα. Αν η Ελενη περναει καλυτερα στην Ελλαδα πιο ειναι το προβλημα σου; Οπως γραφει και η marija το topic για τη συγκριση των δυο χωρων ειναι αλλο. Αν θελεις να σχολιασεις μπες εκει. Αν θελεις να κανεις ερωτησεις γραψε εδω. Και αν θελεις να σου απανταμε κιολας, αλλαξε τον τονο σου.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Παντα επικαιρο :D

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...