Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ποιο είναι το τόπικ για τα σχολεία στην Αγγλία?

http://www.parentscafe.gr/showthread.php?t=3424

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Αυτό "Can't accept NHS patients" μάλλον δεν σημαίνει ότι είναι κλεισμένοι, αλλά ότι δεν είναι συμβεβλημένοι, εφόσον το γράφουν στη λίστα που τους βρήκες. Αλλιώς δεν θα το έγραφαν, σωστά?

Σημαίνει ότι έχουν καλύψει το ποσοστό τσίπηδων που τους υποχρεώνει ο νόμος να έχουν στα βιβλία τους και δεν δέχονται άλλους.

Εμένα ούτε με maternity exemption δεν με δέχονταν. Κάποια στιγμή που χρειάστηκα οδοντιατρική περίθαλψη και ενώ είχα το σχετικό certificate, πλήρωσα κανονικά.

Δεν ξέρω τι ισχύει σε άλλες περιοχές, πάντως στο Λονδίνο είναι δύσκολο να βρεις οδοντίατρο. Ακόμα κι αν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις, οι περισσότεροι οδοντίατροι σε δέχονται μόνο κατόπιν συστάσεως, που σημαίνει ότι πρέπει να σε συστήσει κάποιος από τους ασθενείς που ήδη έχουν στη λίστα τους. Δεν μπορείς να πάρεις απλά ένα τηλέφωνο και να πεις "θέλω να κλείσω ραντεβού για να κάνω ένα σφράγισμα".

Οι τιμές σε γενικές γραμμές είναι x3 ή x4 οι τιμές που πληρώνεις όταν πηγαίνεις ιδιωτικά στην Ελλάδα.

Ρε κορίτσια πλάκα κάνετε τώρα; Με τον πόνο μας παίζετε; Για ποιά ποιότητα ζωής μιλάτε; Δεν είναι όλα μόνο η δουλειά και ο μισθός... παιδεία μηδέν, σύστημα υγείας μηδέν, ασφάλεια μηδέν... οι τριτοκοσμικές χώρες αυτήν την στιγμή είναι παράδεισος... πας το παιδί σου στην παιδική χαρά και δεν ξέρεις αν θα επιστρέψεις ποτέ σπίτι σου. Ολόκληρο ΑΠΘ υπολειτουργεί και δεν μπορούμε να ορκιστούμε και γενικά να κάνουμε τίποτα επειδή κάποιοι αποφάσισαν οτί το κτιριο διοικησης ειναι ο μπαξες του μπαμπα τους και εδω και 40 μερες εχουν καταληψη. Στα νοσοκομεια ενα μπαχαλο δεν εχουν καν γαζες και σφιχτηρες για την αιμοληψια οποτε να μην αναφερθω καν σε ελλειψεις φαρμακων... ενα μπουρδελο ειμαστε και συγνωμη κιολας και ειλικρινα δεν ξερω νομιζω οτι παθω υστερια αν ξαναδω να λετε οτι ενας ελληνας με εναν μεσο μισθο μπορει να εχει ενα μετριο επιπεδο ζωης... ποιον μισθο; τα 300 ευρω τον μηνα; το παιδι σου που τουβλο θα πηγαινει στο σχολειο κεραμιδι θα γυρναει και θα πρεπει κι απο πανω να αγοραζεις τα βιβλια και τα παντα; το οτι θα χρειαστεις περιθαλψη και θα πεθανεις σα το σκυλι στο αμπελι; το οτι κοιμασαι το βραδυ και λες αραγε θα ξυπνησω σωος το πρωι η θα με κλεψει/βιασει/σκοτωσει κανεις; Σας παρακαλω πολυ επειδη εδω περναμε του Χριστου τα παθη μη λετε οτι να ναι και σκεφτειτε λιγο πιο σφαιρικα το θεμα οκ; Ακου εκει ενα επιπεδο ζωης...

Και να θυμαστε ολοι και ολες οτι σε αυτην την κατασταση που βρεθηκαμε εχουμε ολοι μεριδιο ευθυνης... και βλεπω οτι κανεις μυαλο δε βαζει. μονο μεταφερουμε τις ευθυνες ο ενας στον αλλον και βγαζουμε τον κωλο μας απεξω! ΑΜΑ πια τα ειπα και ησυχασα!

Eσπριτ τα ειπες με μπολικη δοση υπερβολης και τρομολαγνειας, τοσο που νιωθω σα να βλεπω ειδησεις με παρουσιαστη τον Ευαγγελατο!

Καταρχην δε ξερω που ζεις αλλα ουτε στο Σικαγο αυτη η εγκληματικοτητα που περιγραφεις...αν θελεις να μιλησουμε για εγκληματικοτητα τοτε να σου πω για την περιπτωση να γυριζεις απο το γυμναστηριο, να σου επιτεθουν και (για να σου παρουν το σακο ) να σε σπανε στο ξυλο μεχρι λιποθυμιας.

Να πουμε και την περιπτωση να βλεπεις 10 πρεζονια-πορνες να πηγαινοερχονται στη γειτονια σου για να προμηθευτουν (προφανως) τη δοση του απο οποιον εμενε εκει και ενα ντηλιγκ....

Να ξυπνας στα μεσα της νυχτας απο ουρλιαχτα και τον διπλανο να κοπαναει τη γυναικα του και το μωρο να ουρλιαζει, να σπαει τα παραθυρα και την τηλεοραση.

Να γυρνας σπιτι σου απο τη δουλεια και να σε ακολουθει αμαξι με φιμε τζαμια μες στο σκοταδι, και να προσπαθουν να σε πεισουν να μπεις μεσα.

Να πηγαινεις στη σχολη σου και να βλεπεις απεξω αφισα με τη φωτο μιας κοπελας απο τη σχολη που την εσφαξαν στο στενακι πισω και στην οποια αφισα η αστυνομια αναζητει μαρτυρες. Και να ξερεις οτι σχολας 9 τη νυχτα απο εκει κ πρεπει να περιμενεις λεωφορειο μες στο μαυρο σκοταδι.

Αυτα αφου μιλαμε για εγκληματικοτητα...ειπα να ξεσκασω και εγω και να καταθεσω μερικες απο τις προσωπικες μου εμπειριες.

Οσο για την παιδεια..να καταθεσω κ παλι μια προσωπικη εμπειρια. Εγω σπουδασα πολιτικη και ιστορια και διδαξα θρησκευτικα. Στο σχολειο επισης θρησκευτικα διδασκει ενας γυμναστης και μια καθηγητρια γεωγραφιας επειδη λογω περικοπων δεν μπορουν να παρουν εξτρα ατομο. Επισης να αναφερω οτι προαιρετικα μαθηματα που δεν συγκεντρωσαν μεγαλο αριθμο συμμετοχων, πχ ειχαμε 4 που ενδιαφερονταν για κοινωνιολογια, δεν εγιναν καθολου δλδ δεν μπορουσαν να δικαιολογησουν προσληψη καθηγητη.

Για το μισθο τι να πω...αναλογα με τα εσοδα πανε κ τα εξοδα. Δλδ με 545 βασικο και τα ενοικια επεσαν στα 250 το δυαρι.

Eleni

bd5c7983f7.png

Διαφημίσεις

Τρομολαγνείας ε; Λυπάμαι αλλά δεδομένου οτί αυτή την στιγμή που μιλάμε δεν βρίσκεσαι εδώ θεωρώ πως δεν μπορείς να ακυρώνεις τα δικά μου βιώματα που ζω μέρα νλυχτα εδώ σωστά; Μπορώ να σου απαριθμήσω μπόλικα περιστατικά που βίωσαν συγγενείς και γνωστοί μου πρόσφατα που κόντεψαν να χάσουν την ζωή τους για 20 ευρώ. Μπορώ να σου περιγράψω όλη μου την πολυ πολυ προσφατη και πονεμενη ιστορια με τον καρκινοπαθη πατερα μου καθως και την πρωτη ξαδερφη μου που νοσηλευτηκε προσφατα και προωρες συσπασεις γεννας... μπορω παρα πολλα να σου πω αλλα δε χρειαζεται. Εχεις ιδανικοποιησει την Ελλαδα και θα φατε γερη σφαλιαρα αν επιστρεψετε και λυπαμαι πολυ γι αυτο. Σε πληροφορω λοιπον οτι ολος αυτος ο τρομος δεν ειναι προιον της τηλεορασης καθως δεν την ανοιγω καν εδω και εναμιση χρονο... ειναι προσωπικες εμπειριες.

όσον αφορα τα εσοδα-εξοδα οταν ερθεις εδω και παιρνεις 300 ευρω(και αμα!) πες μου αν τα εξοδα σου θα καλυπτονται απο αυτα τα εσοδα...

Τρομολαγνείας ε; Λυπάμαι αλλά δεδομένου οτί αυτή την στιγμή που μιλάμε δεν βρίσκεσαι εδώ θεωρώ πως δεν μπορείς να ακυρώνεις τα δικά μου βιώματα που ζω μέρα νλυχτα εδώ σωστά; Μπορώ να σου απαριθμήσω μπόλικα περιστατικά που βίωσαν συγγενείς και γνωστοί μου πρόσφατα που κόντεψαν να χάσουν την ζωή τους για 20 ευρώ. Μπορώ να σου περιγράψω όλη μου την πολυ πολυ προσφατη και πονεμενη ιστορια με τον καρκινοπαθη πατερα μου καθως και την πρωτη ξαδερφη μου που νοσηλευτηκε προσφατα και προωρες συσπασεις γεννας... μπορω παρα πολλα να σου πω αλλα δε χρειαζεται. Εχεις ιδανικοποιησει την Ελλαδα και θα φατε γερη σφαλιαρα αν επιστρεψετε και λυπαμαι πολυ γι αυτο. Σε πληροφορω λοιπον οτι ολος αυτος ο τρομος δεν ειναι προιον της τηλεορασης καθως δεν την ανοιγω καν εδω και εναμιση χρονο... ειναι προσωπικες εμπειριες.

όσον αφορα τα εσοδα-εξοδα οταν ερθεις εδω και παιρνεις 300 ευρω(και αμα!) πες μου αν τα εξοδα σου θα καλυπτονται απο αυτα τα εσοδα...

Εσπριτ δε με ξερεις και φυσικα δεν ξερεις πολλα για μενα. Εχω ηδη επιστρεψει απο το καλοκαιρι, ζω στην Ελλαδα και βρηκα δουλεια και εγω και ο αντρας μου. Αυτα που λεω τα λεω απο προσωπικη εμπειρια. Δεν παιρνω 300 ευρω και συμφωνω αν επαιρνα τοσα δε θα με εφταναν.

Για τα περιστατικα με την ξαδελφη σου μπορεις να μας πεις οπως λεει η καθεμια τις δικες της εμπειριες. Φυσικα και δεν εχω εξιδανικευσει τιποτα αφου μολις χτες ημουν στο νοσοκομειο και δυστυχως απο τοτε που ηρθα εχει χρειαστει να παω πολλες φορες ειτε για να δω τον καρκινοπαθη θειο μου, ειτε για ενα emergency με τον αντρα μου ειτε για εξετασεις δικες μου. Δεν ισχυει λοιπον το οτι ειμαι εκτος πραγματικοτητας. Θεωρω πολυ πιο συνετο να ζησεις πρωτα σε μα χωρα και μετα να ακυρωνεις τις εμπειριες και αποψεις των αλλων.

Eleni

bd5c7983f7.png

ΤΙ να πω εσπριτ...εγω δε βλεπω κατι το τραγικο!

Και στο νοσοκομειο αν και ειχε τρομερα πολυ κοσμο εξυπηρετηθηκαμε μια χαρα και εκαναν οτι μπορουσαν και με το παραπανω...

Και απο θεμα μισθων κλπ θεωρω οτι αν εξαιρεσεις τη Δεη τα αλλα ειναι ΟΚ, δλδ μπορεις να φας πολυ καλης ποιοτητας φαγητο φρουτα, λαχανικα, με πολυ λιγα χρηματα.

Παιδεια δε μπορω να πω δεν εχω παιδι στο σχολειο.

Τα ουζερι και οι καφετεριες οπως παντα γεματα..ασφυκτικα γεματα.

Απο θεμα ασφαλειας οπως ηταν και παλια. Οτι κινδυνοι υπηρχαν πχ να σου κλεψουν την τσαντα, τα ιδια και τωρα.

Ειλικρινα εγω 13 χρονια ζουσα εξω, αυτην την κοσμοιστορικη αλλαγη που ελεγαν ολοι εγω δεν την ειδα..

Eleni

bd5c7983f7.png

Ακομη δεν επιστρεψατε, σκεφτεστε να πατε down under; ;)

(Με απασχολει το θεμα των σχολειων γιατι τον Ιανουαριο ειναι να συμπληρωσουμε την αιτηση για τον μεγαλο γιο. Την αλλη εβδομαδα εχω ραντεβου με τη head teacher σε ενα σχολειο. Θα γραψω στο σχετικο ποστ και θα με ενδιεφερε πολυ η αποψη σου.)

Ο σκοπος μας δεν ηταν να πειστρεψουμε αγγλια, ο στοχος ειναι αυστραλια εδω και πολλα χρονια αλλα το μεσοδιαστημα στην Ελλαδα κατεστρεψε ουσιαστικα τις καριερες μας, οποτε χρησιμοποιουμε την Αγγλια σαν stepping stone. Βεβαια τωρα που μεγαλωνουν τα παιδια θα δουμε πως θα το παρουν, ενα βημα τη φορα. ΕΛπιζουμε ομως μεσα σε λιγα χρονια να ειμαστε μονιμοι κατοικοι ειτε του perth ειτε της queensland :)

για τα σχολεια και το ofsted θα γραψω αργοτερα, πρεπει να φυγω για δουλεια τωρα.

Διαφημίσεις

Σημαίνει ότι έχουν καλύψει το ποσοστό τσίπηδων που τους υποχρεώνει ο νόμος να έχουν στα βιβλία τους και δεν δέχονται άλλους.

Διευκρίνησε σε παρακαλώ τι εννοείς! Εχουν καλύψει το ποσοστό τους για πάντα??? γι αυτό γράφουν στο ιντερνετ (σε κάποιο κατάλογο υποθέτω θα εννοούσε η Ελένη) όταν τους ψάχνει κανείς ότι δεν δέχονται?? Λίγο περίεργο δεν είναι να γράφει π.χ. κάποιος στο χρυσό οδηγό "Γεμίσαμε δεν δεχόμαστε άλλους" ? Εκτός αν ισχύει το "μια φορά ασθενείς στον τάδε γιατρό --> για πάντα ασθενείς σ'αυτόν".

esprit δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου!!!!!!!!!! (like :-) )

EleniAgglia είσαι πολύ off στα πράγματα στην Ελλάδα! Βεβαίως όλα εξαρτώνται από το ιδιαίτερο περιβάλλον και το backround σου, που δεν το γνωρίζουμε. Δεν ξέρω τι δουλειά βρήκες και με τι μισθό, τι ατομική/οικογενειακή περιουσία μπορεί να έχεις κλπ, πράγματα τα οποία σίγουρα θα επηρεάζουν την προσωπική σου άποψη και κρίση...

Όπως επίσης και το πού μένεις! Αν είσαι σε ασφαλή περιοχή, σε ζεστό ή κρύο μέρος κλπ. Το γεγονός επίσης πως δεν έχεις παιδιά αυτομάτως σε βγάζει έξω από μια σειρά προβλημάτων (παιδιατρική φροντίδα, έξοδα παιδιών - μεγάλο κομμάτι - φροντιστήρια ή δραστηριότητες κλπ).

Θα σου φέρω όμως ένα παράδειγμα μηνιαίων εξόδων μιας τυπικής - πιστεύω - μικρομεσαίας τετραμελούς ελληνικής οικογένειας (έστω και οι δύο μισθωτοί):

Δάνειο σπιτιού = 550 ευρώ (μέσο δάνειο είναι, το δικό μας είναι πολύ παραπάνω)

Κοινόχρηστα = 100 ευρώ

θέρμανση = 150 ? (υπολογισμένο για πετρέλαιο, 1800 ? ετησίως-πάλι μέσο ποσό τουλάχιστον για Β. Ελλάδα)

ΔΕΗ = 90 ?

Νερό = 25 ?

Τηλέφωνο + κινητά = 40 ? (υπολογισμένο με φθηνή τηλεφωνία και καρτοκινητά)

Χαράτσι σπιτιού = 70 ? (πάλι μέσο ποσό γύρω στα 800 ετησίως)

Βενζίνες = 150 ? (έστω ένα αυτοκίνητο και μέτρια κίνηση για δουλειά και σπάνιες εξόδους)

1 μηνιαία κάρτα διαδρομών = 30 (έστω ο άλλος πάει με το ΙΧ)

Ασφάλειες ΙΧ + τέλη κυκλοφορίας + σέρβις ΙΧ = 80 ?

Σούπερμάρκετ = 500 ευρώ (με οικονομία)

Ιατρικές - φαρμακευτικές δαπάνες = 20 ευρώ (μέση τιμή, για διάφορα που δεν καλύπτονται από το ταμείο)

Εφορία = 80 ? (γιατί πάντα κάτι έρχεται έξτρα στο τέλος πια)

Σύνολο 1795 ευρώ, μόνο πάγια, στα οποία δεν περιλαμβάνονται:

- Δαπάνη για παιδικό ή νταντά (ας θεωρήσουμε πως δεν απαιτείται)

- έξοδα για τα σχολεία των παιδιών (γραφική ύλη, τσάντες κλπ)

- έξοδα διασκέδασης, ακόμη και ένας καφές π.χ.

- έξοδα συνηθισμένα έκτακτα, από την αλλαγή π.χ. φίλτρου στον απορροφητήρα, έως τη δαπάνη υδραυλικού

- έξοδα για ένδυση και υπόδηση των παιδιών! (τελείως απαραίτητο)

- έξοδα για φροντιστήρια ή δραστηριότητες

- έξοδα για τα -στοιχειώδη έστω- δωράκια των παιδιών της οικογένειας

- έξοδα για τις κοινωνικές επαφές της οικογένειας (π.χ. δώρα για γάμους, βαπτίσεις, επισκέψεις, γιορτές συγγενών κλπ)

- έξοδα για διακοπές (ξεχασμένη πολυτέλεια αυτή πια στις οικογένειες...)

- το τέλος αλληλεγύης, γιατί παρακρατείται κατευθείαν από το μισθό, (αλλά υπολογίζεται στο μισθό, όταν λες π.χ. 800 ευρώ το μήνα πρέπει να το αφαιρέσεις για έχεις το καθαρό μηνιαίο ποσό)

- έξοδα που προκύπτουν αν κάποιος από τους δύο είναι ελεύθερος επαγγελματίας (π.χ. οι εισφορές στο ταμείο του, το τέλος επιτηδεύματος κλπ)

- και βέβαια υποθέτουμε πως ο ΕΟΠΠΥΥ λειτουργεί άψογα (!?) και δεν απαιτείται να πληρώνεις από την τσέπη σου για γιατρούς και φάρμακα.... :-)

Για να υπάρχει ένα όποιο επίπεδο ζωής, θα πρέπει να καλύπτονται οι δαπάνες της πρώτης λίστας των παγίων αλλά και της δεύτερης λίστας, πλέον των 1795 ευρώ. Αλλιώς, δεν μιλάμε για επίπεδο ζωής...

Πες μου τώρα εσύ, αν το μόνο πρόβλημα όπως λες είναι η ΔΕΗ (!!!) ή όχι, πόσο μισθό πρέπει να παίρνει το ζευγάρι για να τα βγάλει πέρα (υπολόγισε σε παρακαλώ όμως και τα έξοδα που δεν περιλαμβάνει η πρώτη λίστα), πού θα τους βρει αυτούς τους δύο μισθούς κλπ....

Και το βασικότερο: Πώς θα ζήσει μία οικογένεια με 2 μισθούς των 545 ευρώ??? (βγάλε και το τέλος επιτηδεύματος από αυτά, βγάλε και τις κρατήσεις, γιατί τα 545 είναι ΜΙΚΤΑ)

Ο σκοπος μας δεν ηταν να πειστρεψουμε αγγλια, ο στοχος ειναι αυστραλια εδω και πολλα χρονια αλλα το μεσοδιαστημα στην Ελλαδα κατεστρεψε ουσιαστικα τις καριερες μας, οποτε χρησιμοποιουμε την Αγγλια σαν stepping stone. Βεβαια τωρα που μεγαλωνουν τα παιδια θα δουμε πως θα το παρουν, ενα βημα τη φορα. ΕΛπιζουμε ομως μεσα σε λιγα χρονια να ειμαστε μονιμοι κατοικοι ειτε του perth ειτε της queensland :)

για τα σχολεια και το ofsted θα γραψω αργοτερα, πρεπει να φυγω για δουλεια τωρα.

Φαινεστε οικογενεια που κανει καλοζυγισμενες κινησεις, αλλα και που εχει την τολμη του να ξεβολευεται και να αναζητει την τυχη της οπου κρινει οτι ειναι καλυτερο υπο τις εκαστοτε συνθηκες. Το θαυμαζω αυτο, δεν ξερεις ποσο. Keep in touch :)

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Katrin και esprit καταρχην καλημερα. Θεωρω οτι καλο θα ηταν να πεσουν λιγακι οι τονοι και να μην επιτιθεστε σε οποιονδηποτε σας λεει οτι η Αγγλια δεν ειναι ο επιγειος παραδεισος και οτι υπαρχει η δυνατοτητα καποιος ακομη και σημερα να ζησει αξιοπρεπως στην Ελλαδα. Τις ιδιαιτερες συνθηκες του καθενος δεν τις γνωριζετε. Εδω απανταμε βασει των προσωπικων μας εμπειριων σε οτι μας ρωτατε. Αν οι απαντησεις που παιρνετε δεν σας αρεσουν τοτε αγνοηστε τις και ελατε εδω να το παλεψετε οπως μπορειτε, οπως αλλωστε κανουμε και εμεις καθημερινα.

Δεν φυτρωσαμε, ξερετε. Αν δεν κανω λαθος, ολες εχουμε στενα μελη οικογενειας που ζουν ακομη στην Ελλαδα. Μιλαω καθημερινα με τον συνταξιουχο πατερα μου που πληρωνε εισφορες ολη του τη ζωη στην ανωτατη κλιμακα του ΙΚΑ και τωρα η συνταξη του κοντευει να μεινει 1000 ευρω. Με τη μαμα μου που τρεμει μην κλεισει η εταιρεια της πριν βγει στη συνταξη, γιατι στα 60 της που θα βρει αλλου δουλεια. Με την αδερφη μου και τον γαμπρο μου που ψαχνονται να φυγουν για Αμερικη. Με 3 φιλους που ειναι ανεργοι περισσοτερο απο 1 χρονο. Ξερουμε τι γινεται, απο δευτερο χερι, αλλα ξερουμε. Αυτο δεν αναιρει το οτι η Ελενη η οποια αποφασισε να επιστρεψει και το εκανε (καλη τυχη Ελενακι σας ευχομαι, δεν το γνωριζα) μπορει οντως να εχει καλυτερο επιπεδο ζωης απο αυτο που ειχε εδω.

Η Alice αν δεν απατομαι ερχεται αυτες τις μερες. Θα σας πει λοιπον και αυτη το πως θα της φανουν τα πραγματα και ελπιζω τοτε να καταλαβετε οτι η εικονα που σας παρουσιαζουμε ειναι η αληθινη, τουλαχιστον οπως τη βιωνουμε.

Επι της θεματολογιας τωρα, katrin αυτο που γραφει η marija και ειπε προτεινως και η Ελενη ισχυει. Ειναι αρκετα δυσκολο να βρεις οδοντιατρειο που να δεχεται ασθενεις του NHS γιατι δηλωνουν οτι εχουν συμπληρωσει το νουμερο. Μπορεις να ελεγχεις σε διαφορετικες χρονικες περιοδους γιατι μπορει καποιοι ασθενεις να εφυγαν η να πηραν περισσοτερους οδοντιατρους. Αν ψαξεις σημερα στο site του NHS για οδοντιατρεια κοντα στο σπιτι μου σε ακτινα 5 μιλιων, απο τα 11 που εμφανιζονται στη λιστα μονο τα 2 δεχονται NHS patients. Το εψαξα μολις. Και εγω ζω επαρχια. Τα κοριτσια στο Λονδινο λενε οτι ειναι χειροτερα.

Εν πασει περιπτωσει, δεν εχουμε κανενα ωφελος να σας παρουσιαζουμε τα πραγματα χειροτερα απο οτι ειναι και καλο θα ηταν να σκεφτειτε το χρονο που ξοδευουμε για να απαντησουμε.

Παντα φιλικα.

esprit και katrin με καλύψατε απόλυτα!

'Εχοντας κάνει το μεταπτυχιακό μου στην Αγγλία κι εργαστεί επί δύο χρόνια σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον τομέα μου στο City, θεωρώ πως η EleniAgglia είτε έχει εξειδανικεύσει τα πράγματα διότι είναι φρέσκια στην πατρίδα, είτε γράφει από κανένα απομακρυσμένο χωριό, όπου η επικινδυνότητα σαφώς και δεν μπορεί να συγκριθεί με τη μέση συνοικία του κέντρου της Αθήνας!

Καλή μου Ελένη για κάθε παράδειγμα που παρέθεσες, έχω να σου παραθέσω ένα αντίστοιχο και τρισχειρότερο. Εάν περάσεις καμία φορά από την Πατησίων (έτσι για να μη μιλάμε στον αέρα), θα καταλάβεις ότι το Hackney (που, πιστεύω, έχεις ακουστά) μπροστά της είναι παράδεισος!

Σε κάθε στενό και μία πόρνη, πολλές φορές ανήλικη κι ο νταβατζής από δίπλα ανταλλάζει κουβέντες με βαποράκια.... Η αυλή της ΑΣΟΕ έχει γίνει λαική από έγχρωμους που κάθονται αραχτοί μπροστά από την πραμάτειά τους, ανάμεσα σε νέα παιδιά που υποτίθεται "πάνε στο πανεπιστήμιο". Το κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο γκέτο... δεν τολμάς να κυκλοφορήσεις ούτε την μέρα αν είσαι γυναίκα, διότι σε κοιτάνε καλά καλά και δεν ξέρεις αν και πότε θα σου επιτεθούν. Τις προάλλες που ήμουν σταματημένη σε ένα φανάρι μέρα μεσημέρι στο ύψος της Κολιάτσου, με το παιδί μου στο πίσω κάθισμα, πετάχτηκαν μπροστά τρείς έγχρωμοι και προσπάθησαν ν'ανοίξουν τις πόρτες! Βεβαίως είχα την ασφάλεια, αλλά τρόμαξα τόσο πολύ που παρολίγον να έφευγα με κόκκινο!

Στο Χολαργό όπου μένoυμε, αυτά τα φαινόμενα δεν είναι τόσο έντονα... 'Ελα όμως που το ιατρείο του συζύγου είναι στα 'Ανω Πατήσια και το δικό μου γραφείο στην Αγίου Μελετίου! Ξέρεις πόσο τρέμεις να κυκλοφορείς το βράδυ εκεί γύρω; Δεν είναι λίγοι οι πελάτες που αρνούνται να κλείσουν απογευματινά ή βραδινά ραντεβού και προτιμούν να τους εξετάζει ο άντρας μου στο νοσοκομείο ή να έρχονται σε εμένα μόνο το πρωί!

Μπορεί να έλειπες χρόνια έξω κι ίσως η νοσταλγία για την πατρίδα να επισκιάζει το ζοφερό φόντο της πραγματικότητας... Η αλήθεια είναι όμως πως η Ελλάδα έχει αλλάξει τρομακτικά τα τελευταία τρία χρόνια και δεν μιλάμε μόνο για το επίπεδο της εγκληματικότητας, αλλά και για τις περικοπές στα εργασιακά και την ακρίβεια των προιόντων και τα κάθε λογής χαράτσια και τέλη που καλούμαστε να πληρώσουμε, και τους κάθε λογής φόρους επιτηδεύματος και αλληλλεγγύης!

Για ποιό επίπεδο ζωής μιλάς λοιπόν; Ακόμη και ο μισθός σου να είναι συγκριτικά πιο αξιοπρεπής, ή να είσαι ευκατάστατος, δεν συγκρίνεται η ποιότητα ζωής που είχαμε πριν από 20-15, έστω 10 χρόνια πριν με τώρα! Και προσωπικά προτιμώ να διαθέσω τα χρήματά μου σε μια χώρα όπως η Αγγλία που μπορεί να μου εξασφαλίσει ένα άλφα βιοτικό επίπεδο (μπορεί το φαγητό τους να είναι άνοστο, μήπως όμως το δικό μας δεν είναι ως επί το πλείστον, και πιο ακριβό αλλά και εισαγόμενο;) 'Εχεις ιδέα πόσο πληρώνεις το ίδιο σαμπουάν εδώ παραδείγματος χάριν και πόσο εκεί πάνω; Το θεωρείς λογικό οι προσφορές που ωφελούν πραγματικά τον καταναλωτή να είναι εδώ ελάχιστες; Εν αντιθέσει με την Αγγλία που βρίθει;

Το θεμα ειναι Μια νεα αρχη στην Αγγλια και οχι Μια νεα αρχη στην Ελλαδα. Βοηθαει σε κατι τη συζητηση το να εντρυφουμε στο ποσο δυσκολα ειναι τα πραγματα εκει; Αλλαζει το οτι τα πραγματα ειναι δυσκολα και εδω;

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...