Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 21 λεπτά , linaa είπε:

Γενικά υπάρχουν πάρα πολλά συμπληρώματα . Εντάξει οι εξωσωματιστες συνήθως προτείνουν κάποια πακέτα αρκετά ακριβών βιταμινών . Αν δεν τις αντέχει η τσέπη μπορείς να περνεις κάποια συστατικά ξεχωριστά. Σίγουρα πρέπει να πάρει Κ το αγόρι σταθερά βιταμίνες ... Καταρχάς για ότι απορίες έχεις για το σπέρμα όλοι οι ανδρολογοι πρώτη θεραπεία θα προτείνουν βιταμίνες ...  

Κ ειδικά σε καπνίζοντες άντρες απτήν στιγμή που δεν μπορεί να το κόψει έστω για ένα εξάμηνο θα πρέπει να προσέξει όλα τα υπόλοιπα διατροφή βιταμίνες νερό 

Είναι διατεθειμένος να το κόψει το τσιγάρο ευτυχώς. Γυμνάζεται ανελλιπώς και τρέφεται καλύτερα από εμένα. Δεν έχει κιλά. Πίνει socially όταν βγαίνει, 2-3 φορές το μήνα. Οχι τπτ υπερβολικό δλδ. Θα κάνω και εγώ μόνο iqos μου λέει κ αν είναι το σταματάω τελείως κιόλας, δε με νοιάζει.

Οταν βγήκαμε από το γιατρό μου λέει, ξενέρωσα γιατί ήθελα να έχω κάτι εγώ για να μπορούμε να το λύσουμε κάπως. Να έχουμε μια προφανή αιτία δλδ. 

Οσο για τις βιταμίνες, όσο κοστίζουν, ακριβές ή φθηνές θα τις πάρουμε αρκεί να είναι καλές. Δίνουμε σταθερά 1000 ευρώ το μήνα για τις ωοληψιες και τις εξετάσεις/φαρμακα plus πάγια έξοδα και ενοίκια που όλοι ξέρουμε πόσο έχουν πάει πλέον… θέλω να πω πως δε θα μας σωσει το ένα έξοδο ακόμα. Ήδη είναι λες κ πληρώνουμε έξοδα για 2 σπίτια αν το σκεφτείς. 
      13 του μήνα έχουμε ραντεβού με ανδρολόγο εξειδικευμένο στην υπογονιμότητα οπότε θα μάθουμε παραπάνω. Ισως και τα συνεχόμενα βακτήρια στο σπερμα κρύβουν κάποιο άλλο αίτιο που αγνοούμε.

πρίν από 23 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Οι βιταμίνες μόνο καλό κάνουν στον οργανισμό,απλά δεν κάνουν θαύματα.Καλα κάνεις και δεν παίρνεις από μόνη σου και ρωτας το γιατρό σου,αυτός σίγουρα ξέρει καλύτερα από το φορουμ.Εμενα μου ειχε πει για το q10,το οποιο είναι καλό για την ποιότητα των ωαρίων και μπορείς να βρεις αρκετά οικονομικες συσκευασίες.Η πρώτη αποτυχία είναι σοκαριστική η αλήθεια είναι,θυμάμαι είχα πλανταξει στο κλαμα και ήμουν σίγουρη πως παιδί δεν θα κάνω..και βάλαμε και έμβρυο άριστης ποιότητας,οπότε είπα πως πάει αυτό ήταν..Πιστεύω πως θα τα καταφέρεις,είσαι και μικρή(βοηθάει στην ποιότητα των ωαρίων)ο άντρας σου δεν έχει κάποιο θέμα,οπότε γιατί όχι?😊Εδώ θα είμαστε να τα λέμε,θα περιμένω να ακούσω τα ευχάριστα ❤️

Μακάρι κορίτσι μου. Η αλήθεια είναι πως κάπως έτσι την περασα και εγώ την πρώτη αποτυχία. Ειδικά αυτές τις μέρες ήταν δύσκολα. Δε βγήκαμε από το σπίτι, κάτσαμε μαζί και το «θρηνήσαμε» υποστηρικτικά ο ένας για τον άλλο. Θα περάσει, που θα πάει; Απλά το είχαμε πιστέψει και πήγαμε πολύ αισιόδοξα κάπως μας έκατσε άσχημα. Θα περάσει με τον καιρό.

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σωστα. Εμενα μου εκαναν λογω υψηλων ενδειξεων στην πρωτη εγκυμοσυνη και εφοσον επεμενα εγω.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Έτσι όπως τα λέτε, απορώ πώς επιβιώνουν οι Άγγλοι τόσα χρόνια....

Γερη κραση αυτος ο λαος... Πως φαινεται οτι ειναι απογονοι των Βικινγκς...:tongue::tongue::tongue:

εξωσχολικες δραστηριοτητες οντως τα παιδια δεν εχουν τοσες πολλες εδω. Η διαφορα ειναι ομως οτι κανουν τοσα πολλα μεσα στο σχολειο. Στο σχολειο των παιδιων μου (δημοσιο δημοτικο) κανουν υποχρεωτικα ενα μουσικο οργανο, κολυμβηση, και στις μεγαλυτερες ταξεις μια ξενη γλωσσα. Υπαρχουν δωρεαν after school clubs που ειναι επιλογης, περιλαμβανουν ενοργανη, επιτραπεζια, , χορωδια, κρικετ, στιβο, σαλσα, μαθηματικα, κυνηγι θησαυρου (δεν τα θυμαμαι ολα). Υπαρχουν και αλλα που αν θελεις πληρωνεις (βγαινει περιπου 5 λιρες η ωρα) και περιλαμβανουν πολεμικες τεχνες, τεννις, inline skating κα

Αυτο που μου αρεσει πολυ ειναι οτι τα παιδια στο σπιτι εχουν μονο 20 λεπτακια τη μερα δουλεια και οχι 2-3 ωρες, υπαρχει ωρα για χαλαρωση και παιχνιδι, μαθαινουν στο σχολειο, και οταν στις διακοπες εχουν καποια μεγαλυτερη εργασια να κανουν ειναι παντα ελευθερη και γινεται μεσα απο δικη τους ερευνα, δημιουργικα και με κριτικη σκεψη

Και ναι, ξερω οτι δεν ειναι το ιδιο σε ολα τα σχολεια κλπ κλπ κλπ αλλα μια που αναφερθηκε η εκπαιδευση ειπα να περιγραψω τη δικη μου μικρη εμπειρια απο την οπτικη γωνια του γονιου παντα.

Travellingmum you just made my day :D

Ελπιζω να ειναι ετσι και το δικο μας σχολειο!

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Καλημερα. Ανεβαινεις αυριο, σωστα; Θα τα δεις απο κοντα και θα μπεις να μας πεις τη γνωμη σου. Το μονο καλο που εχει το NHS ειναι οτι δεν χρειαζεσαι ενσημα για να εχεις περιθαλψη. Κατα τ' αλλα, οι παροχες ειναι πολυ basic, οπως λενε και οι ιδιοι οι Αγγλοι σκοπος ειναι να ειναι cost-effective.

Στην Ελλαδα, τουλαχιστον οσο υπηρχε το ΙΚΑ που προλαβα εγω, οταν εισαι εγκυος πας στον γυναικολογο. Αυτος σου γραφει φαρμακα, αιματολογικες, ουρολογικες εξετασεις καθε μηνα, οπως επισης και παραπεμπτικα για υπερηχους σε διαγνωστικα κεντρα. Εδω με ειδε ο gp στις 8 εβδομαδες (μιλησαμε, δεν με εξετασε), μετα η μαια μου πηρε ιστορικο (παλι δεν με εξετασε), μου κλεισαν το α' επιπεδου στο νοσοκομειο, ειδαμε το μωρακι και μετα το ξαναειδαμε 20 εβδομαδων στη β' επιπεδου and that was it. Μετα τον ξαναειδαμε οταν γεννηθηκε. Απο εξετασεις, αιματολογικες ειχε μονο δυο φορες, στο α' επιπεδου πηραν αιμα επισης και η μαια εξεταζει τα ουρα επι τοπου καθε φορα που σε βλεπει, το οποιο μεχρι τον 5o-6ο μηνα δεν ειναι καθε μηνα. Οταν σε βλεπει η μαια, ακουει την καρδουλα του μωρου με ενα μηχανημα και μετα απο καποιο μηνα μετραει και την κοιλια σου με μεζουρα. Αυτη ειναι η εξεταση.

Στην Ελλαδα του ΙΚΑ το μωρακι το εβλεπε καθε μηνα παιδιατρος και του εκανε τα εμβολια. Στην Αγγλια το μωρο το βλεπει τις πρωτες μερες η health visitor ειτε στο σπιτι, ειτε στο baby clinic. Ο gp (οχι ο παιδιατρος, ετσι; ) το βλεπει στις 8 εβδομαδες και του κανει το πρωτο εμβολιο. Αν δεν αρρωστησει το μωρακι δεν το ξαναεξεταζει. Απο εκει και υστερα, το πηγαινεις καθε μηνα στο baby clinic οπου το ζυγιζει η health visitor και συζητατε πως παει και οτι αποριες εχεις. Δεν μετραει υψος ουτε περιμετρο κεφαλης (απαραδεκτο κατα την παιδιατρο στην Ελλαδα και δεν κοστιζει και τιποτα). Τα εμβολια τα κανει η triage nurse στο surgery, χωρις να εξετασει το μωρο.

Μπορω να σου γραψω προσωπικες ιστοριες διαφορες να κρινεις απο μονη σου, αλλα μαλλον δεν θα ηταν καλο. Θα τα δεις απο μονη σου. Μονο τελευταιο να σου πω οτι οταν πριν απο 2 εβδομαδες πηγα στη νοσοκομα για το smear test (τεστ Παπ) και τη ρωτησα γιατι γινεται καθε 3 χρονια και οχι καθε χρονο οπως συστεινεται παγκοσμιως, μου ειπε "it all comes down to cost". Αν η εξεταση βγει καθαρη θεωρουν οτι αν μεσα στα επομενα 3 χρονια (μεχρι την επομενη εξεταση) δημιουργηθει αλλοιωση, επειδη δεν μετατρεπεται σε κακοηθεια απο το τη μια στιγμη στην αλλη θα το δουν και θα το αντιμετωπισουν τοτε. Αυτα.

το μωρο δεν το πηγαινες καθε μηνα στον gp που κανουν και τα εμβολια; εμεις ετσι καναμε και εκαναν ολες τις εξετασεις και τις μετρησεις.

Σου ειχα γραψει νομιζω και παλιοτερα τα προβληματα που ειχα εδω, αλλα οπως σου ειχα πει και τοτε, ολα ειναι θεμα περιοχης και περιπτωσης τελικα. Και φυσικα τι αναγκες και τι προβληματα υγειας εχεις.

Στην Ελλαδα, στο δημοσιο, η εξετασεις γινονται με τον ιδιο ακριβως τροπο, τη μαια βλεπεις και ακουει το μωρο. Επειδη σκοπευω να ξανασπουδασω (τωρα στα γεραματα) και παω για μαιευτικη, εχω μελετησει παρα πολυ, και ολοι αυτοι οι υπερηχοι που γινονται στην Ελλαδα οχι μονο δεν προσφερουν τιποτα αλλα μπορει να πονανε το εμβρυο.

Υπαρχουν πολλα πολλα προβληματα στο nhs και πολλες φορες ειναι κουραστικο οταν πρεπει να αγωνιζεσαι για κατι που επρεπε να θεωρειται αυτονοητο. Αλλα ας μην πεταξουμε και ολο το συστημα και τους επαγγελματιες του χωρου στον κεαδα.

Τη συγκριση με την Ελλαδα τη θεωρω ασκοπη, η Ελλαδα ειχε χιλια δυο ταμεια με διαφορετικα συστηματα και τωρα καθημερινα αλλαζουν τα πραγματα, οποτε οι εμπειριες μας ειναι διαφορετικες, καποιες καταπληκτικες και καποιες χειριστες. Η μαιευτικη στο τοπικο μας νοσοκομειο στην Ελλαδα ηταν απιαστη, οχι μονο κτιριακα (ολα τα δωματια ηταν δικλινα με μπανιο) αλλα και απο προσωπικο και συμπεριφορα, σα θεος ενιωθες. Μια φορα χρειαστηκε να νοσηλευτω εκει για γυναικολογικα και δεν ηθελα να φυγω. Τετοια περιποιηση στην Αγγλια δεν εχω βρει ποτε. Ξερετε ομως τι εγινε; Την εκλεισαν και πρεπει οι γυναικες να τεξιδευουν σε αλλες πολεις να γεννανε...

Οταν καποια στιγμη εδω μου φεθηκαν οι μαιες πολυ ασχημα και κοστισε αυτο στην υγεια μου, εκανα καταγγελια. Μου πηρε δεκα λεπτα. Ελαβα γραμμα απολογιας, οι μαιες αυτες πηγαν για retraining και εγιναν suspended για εξι μηνες. Δεν ξερω στην Ελλαδα ποσο ευκολο ειναι να τα βαλεις με το δημοσιο και τα "μεσα" τους και τα εξω τους και ποσο σοβαρα παιρνουν τα παραπονα εναντιον του προσωπικου (ή μαλλον ξερω, ειδα τις δημοσιες υπηρεσιες).

Προτιμω να βλεπω τα καλα του τοπου που ζω, και οταν τα κακα δε μου το επιτρεπουν επειδη με πνιγουν, τοτε να φευγω.

Αυτο στο οποιο θα υπεραπιστω το nhs μεχρι θανατου (γιαιτ για ολα τ'αλλα συμφωνω οτι ειναι οπου πεσεις) ειναι οτι αν συμβει κατι σοβαρο σε μας ή στα παιδια μας, βρισκομαστε στα καλυτερα ιατρικα χερια της Ευρωπης, χωρις οικονομικη στεναχωρια.

Πληροφοριακα: υπαρχουν οδονιτατροι που δουλευουν αποκλειστικα για το nhs, μπορεις να τους βρεις στην ιστοσελιδα του nhs, o δικος μας τετοιος ειναι.

Διαφημίσεις

Νομιζω ουτε καμπυλη ζαχαρου δεν κανουν στην εγκυμοσυνη...αν δεν κανω λαθος.

εγω ουτε στην Ελλαδα εκανα καμπυλη ζαχαρου. Νομιζω πρεπει να υπαρχουν ενδειξεις στις εξετασεις αιματος για να κανεις, δεν ειναι ετσι;

Travellinmum επειδη 'αλληλογραφουμε' καιρο μεσω του parents forum και του καφε, ελπιζω να εχεις καταλαβει οτι δεν ειμαι απο αυτους που ψαχνουν για τα αρνητικα να τονισουν. Σε προηγουμενα ποστς θα θυμασαι οτι οι εμπειριες της ζωης εδω που περιγραφω ειναι κυριως θετικες. Ωστοσο, το NHS για μας ηταν η μεγαλη εκπληξη και απογοητευση. Οσα γραφω παραπανω για την Ελλαδα δεν ειναι θεωρητικα. Ειναι ακριβως οι παροχες που ειχα απο το Κεντρο Μανας και Παιδιου του ΙΚΑ μιας γειτονιας του Πειραια. Φυσικα και ειχα και ιδιωτη γυναικολογο που με παρακολουθουσε, αλλα για φαρμακα, αιματολογικες και λοιπες εξετασεις πηγαινα στον γυναικολογο του Κεντρου και μου τις εγραφε μεσω ΙΚΑ. Και την καμπυλη ζαχαρου αυτος την εγραψε.

Στα εδω τωρα, επειδη τα παιδακια σου ειναι μεγαλυτερα και ισως να μην ξερεις η να μη θυμασαι, η παρακολουθηση των βρεφων (τουλαχιστον εδω που μενω) ειναι οπως τα γραφω. Baby clinic για μετρηση βαρους και μονο. Gp για baby well being check up στις 8 εβδομαδες και το πρωτο εμβολιο. Triage nurse στο surgery στους 3 και 4 μηνες για εμβολια και μονο. Επομενα εμβολια εχουμε στους 12 μηνες. Φυσικα για ο,τι εκτακτο επισκεπτεσαι κανονικα τον gp.

Ολα αυτα δεν τα γραφω για να ριξω στον καιαδα το nhs, απλα προσπαθω να εξηγησω στις κοπελες που δεν ζουν εδω οτι δυστυχως δεν ειναι αυτο που ελπιζουν/νομιζουν οτι ειναι. Σαφως, ειμαι μαζι σου για την ποιοτητα των γιατρων και της περιθαλψης αν σου τυχει και σοβαρο. Και εγω θεωρω οτι ευτυχως ειμαστε σε καλα χερια. Μιλαω ομως για την απλη περιθαλψη σε καθημερινα προβληματα, οπου εκει υπαρχει η λογικη του cost-effectiveness εκτος και αν σου κατσει η καλη στο... postcode lottery και πεσεις σε surgery και gp που θα κανουν το κατι παραπανω.

Good luck with your studies. It's never to late to further educate oneself :)

Εψαξα απο το ιντερνετ και ελεγε με κοκκινα γραμματα διπλα σε καθε οδοντιατρο "Can't accept NHS patients" κοινως δε δεχομαστε πελατες απο NHS. Δεν ειναι υποχρεωμενος να σου πει το γιατι. Αν παρεις και ρωτησεις μαλλον θα σου πει οτι ειναι booked up.

Αυτό "Can't accept NHS patients" μάλλον δεν σημαίνει ότι είναι κλεισμένοι, αλλά ότι δεν είναι συμβεβλημένοι, εφόσον το γράφουν στη λίστα που τους βρήκες. Αλλιώς δεν θα το έγραφαν, σωστά?

Εάν μάλιστα ισχύει και αυτό που γράφει η travellingmum

Πληροφοριακα: υπαρχουν οδονιτατροι που δουλευουν αποκλειστικα για το nhs, μπορεις να τους βρεις στην ιστοσελιδα του nhs, o δικος μας τετοιος ειναι.

τότε προφανώς θα υπάρχουν συμβεβλημένοι και μη συμβεβλημένοι γιατροί με το ΝΗS.

επειδή οι εμπειρίες της καθεμιάς από εμάς είναι διαφορετικές και στην Ελλάδα και οι δικές σας έξω, θα ρωτήσω κάτι απλό σε όσες έχουν τις ανάλογες εμπειρίες να μας πούνε:

Εστω ότι έχεις παιδί 7 ετών και ανεβάζει πολύ πυρετό, έχει άσχημο βήχα, εμφανίζει σπυριά, ή τεσπα, αρρωσταίνει με κάτι που δείχνει να χρήσει άμεσης ιατρικής περίθαλψης.

- μπορείς να το πας άμεσα σε γιατρό του NHS άμεσα, ή πρέπει να κλείσεις ραντεβού για μετά από καιρό και πόσο καιρό?

- Ο γιατρός θα συνταγογραφήσει φάρμακα και θα παραπέμψει για εξετάσεις αν το κρίνει απαραίτητο?

Διαφημίσεις

Travellinmum επειδη 'αλληλογραφουμε' καιρο μεσω του parents forum και του καφε, ελπιζω να εχεις καταλαβει οτι δεν ειμαι απο αυτους που ψαχνουν για τα αρνητικα να τονισουν. Σε προηγουμενα ποστς θα θυμασαι οτι οι εμπειριες της ζωης εδω που περιγραφω ειναι κυριως θετικες. Ωστοσο, το NHS για μας ηταν η μεγαλη εκπληξη και απογοητευση. Οσα γραφω παραπανω για την Ελλαδα δεν ειναι θεωρητικα. Ειναι ακριβως οι παροχες που ειχα απο το Κεντρο Μανας και Παιδιου του ΙΚΑ μιας γειτονιας του Πειραια. Φυσικα και ειχα και ιδιωτη γυναικολογο που με παρακολουθουσε, αλλα για φαρμακα, αιματολογικες και λοιπες εξετασεις πηγαινα στον γυναικολογο του Κεντρου και μου τις εγραφε μεσω ΙΚΑ. Και την καμπυλη ζαχαρου αυτος την εγραψε.

Στα εδω τωρα, επειδη τα παιδακια σου ειναι μεγαλυτερα και ισως να μην ξερεις η να μη θυμασαι, η παρακολουθηση των βρεφων (τουλαχιστον εδω που μενω) ειναι οπως τα γραφω. Baby clinic για μετρηση βαρους και μονο. Gp για baby well being check up στις 8 εβδομαδες και το πρωτο εμβολιο. Triage nurse στο surgery στους 3 και 4 μηνες για εμβολια και μονο. Επομενα εμβολια εχουμε στους 12 μηνες. Φυσικα για ο,τι εκτακτο επισκεπτεσαι κανονικα τον gp.

Ολα αυτα δεν τα γραφω για να ριξω στον καιαδα το nhs, απλα προσπαθω να εξηγησω στις κοπελες που δεν ζουν εδω οτι δυστυχως δεν ειναι αυτο που ελπιζουν/νομιζουν οτι ειναι. Σαφως, ειμαι μαζι σου για την ποιοτητα των γιατρων και της περιθαλψης αν σου τυχει και σοβαρο. Και εγω θεωρω οτι ευτυχως ειμαστε σε καλα χερια. Μιλαω ομως για την απλη περιθαλψη σε καθημερινα προβληματα, οπου εκει υπαρχει η λογικη του cost-effectiveness εκτος και αν σου κατσει η καλη στο... postcode lottery και πεσεις σε surgery και gp που θα κανουν το κατι παραπανω.

Good luck with your studies. It's never to late to further educate oneself :)

πεεκ, δε διαφωνουμε σε κατι βασικα, απλως οπως ειπα θεωρω τη συγκριση ασκοπη. Το 2006 που γεννησα εδω βλεπαμε τον gp καθε μηνα για εμβολια και μετρησεις, δεν ξερω αν ακι τι εχει αλλαξει. Στην Ελλαδα ημουν ελευθερη επαγγελματιας στο ΤΕΒΕ, με ο,τι αυτο σημαινει.

Και δεν απευθυνομουν σε σενα οταν ειπα για τον Κεαδα, γενικως το ανεφερα, συγγνωμη που συνεπεσε με το quote στο ποστς σου.

Σ'ευχαριστω για τις ευχες... Δεν ειμαι σιγουρη αν θα το κανω τελικα, εχω ηδη κανει αιτησεις και με εχουν δεχτει σε δυο πανεπιστημια, περιμενω να μαθω απο αλλα τρια. Αλλα δεν εχω αποφασισει ακομα αν αυτο θα ηταν βημα μπροστα ή πισω δεδομενης της θεσης μου... Αλλα ειναι δωρεαν πτυχιο και σιγουρη βιζα για την Αυστραλια. Βλεποντας και κανοντας...

επειδή οι εμπειρίες της καθεμιάς από εμάς είναι διαφορετικές και στην Ελλάδα και οι δικές σας έξω, θα ρωτήσω κάτι απλό σε όσες έχουν τις ανάλογες εμπειρίες να μας πούνε:

Εστω ότι έχεις παιδί 7 ετών και ανεβάζει πολύ πυρετό, έχει άσχημο βήχα, εμφανίζει σπυριά, ή τεσπα, αρρωσταίνει με κάτι που δείχνει να χρήσει άμεσης ιατρικής περίθαλψης.

- μπορείς να το πας άμεσα σε γιατρό του NHS άμεσα, ή πρέπει να κλείσεις ραντεβού για μετά από καιρό και πόσο καιρό?

- Ο γιατρός θα συνταγογραφήσει φάρμακα και θα παραπέμψει για εξετάσεις αν το κρίνει απαραίτητο?

Katrin δεν μιλαγαμε για εκτακτα περιστατικα που χρηζουν αμεσης περιθαλψης. Σε τετοια περιπτωση ο gp θα σε δει την ιδια μερα γιατι κρατουν παντα κενα για τα εκτακτα. Αν ειναι κατι πολυ σοβαρο θα σου πει να παρεις το παιδι και να πας στο νοσοκομειο. Εκει θα καταγραψουν το περιστατικο και θα σε δουν κατα medical emergency προτεραιοτητα, οπως περιπου στα εφημερευοντα νοσοκομεια του ΕΣΥ.

Η κουβεντα γινεται για τα πιο καθημερινα που μπορει να σε ταλαιπωρουν.

Και δεν απευθυνομουν σε σενα οταν ειπα για τον Κεαδα, γενικως το ανεφερα, συγγνωμη που συνεπεσε με το quote στο ποστς σου.
Δεν το πηρα προσωπικα, no worries :)

Σ'ευχαριστω για τις ευχες... Δεν ειμαι σιγουρη αν θα το κανω τελικα' date=' εχω ηδη κανει αιτησεις και με εχουν δεχτει σε δυο πανεπιστημια, περιμενω να μαθω απο αλλα τρια. Αλλα δεν εχω αποφασισει ακομα αν αυτο θα ηταν βημα μπροστα ή πισω δεδομενης της θεσης μου... Αλλα ειναι δωρεαν πτυχιο και σιγουρη βιζα για την Αυστραλια. Βλεποντας και κανοντας...[/quote']

Ακομη δεν επιστρεψατε, σκεφτεστε να πατε down under; ;)

(Με απασχολει το θεμα των σχολειων γιατι τον Ιανουαριο ειναι να συμπληρωσουμε την αιτηση για τον μεγαλο γιο. Την αλλη εβδομαδα εχω ραντεβου με τη head teacher σε ενα σχολειο. Θα γραψω στο σχετικο ποστ και θα με ενδιεφερε πολυ η αποψη σου.)

Αν είναι τις ωρες που λειτουργεί ο gp σου, επικοινωνείς μαζί του και σου λέει είτε να του δώσεις παρασεταμολ είτε να πας να το δουνε, ανάλογα με το τι κρίνει αυτός.

Αν είναι εκτός ωρών λειτουργείας του gp έχεις δύο επιλογές,

1. μπορείς να πάρεις τηλέφωνο το nhs direct. εκεί μιλάς με νοσοκόμα (αφού δώσεις τα στοιχεία σου και περιμεινεις κάμποσο να σε πάρουν αυτοί τηλέφωνο.

2. το πηγαίνεις κατευθείαν στα επείγοντα του πιο κοντινού σου νοσοκομείου με παιδιατρική. Το έχω κάνει μερικές φορές παρόλο που δεν ήταν επείγουσα η κατάσταση.

Γερη κραση αυτος ο λαος... Πως φαινεται οτι ειναι απογονοι των Βικινγκς...:tongue::tongue::tongue:

εξωσχολικες δραστηριοτητες οντως τα παιδια δεν εχουν τοσες πολλες εδω. Η διαφορα ειναι ομως οτι κανουν τοσα πολλα μεσα στο σχολειο. Στο σχολειο των παιδιων μου (δημοσιο δημοτικο) κανουν υποχρεωτικα ενα μουσικο οργανο, κολυμβηση, και στις μεγαλυτερες ταξεις μια ξενη γλωσσα. Υπαρχουν δωρεαν after school clubs που ειναι επιλογης, περιλαμβανουν ενοργανη, επιτραπεζια, , χορωδια, κρικετ, στιβο, σαλσα, μαθηματικα, κυνηγι θησαυρου (δεν τα θυμαμαι ολα). Υπαρχουν και αλλα που αν θελεις πληρωνεις (βγαινει περιπου 5 λιρες η ωρα) και περιλαμβανουν πολεμικες τεχνες, τεννις, inline skating κα

Αυτο που μου αρεσει πολυ ειναι οτι τα παιδια στο σπιτι εχουν μονο 20 λεπτακια τη μερα δουλεια και οχι 2-3 ωρες, υπαρχει ωρα για χαλαρωση και παιχνιδι, μαθαινουν στο σχολειο, και οταν στις διακοπες εχουν καποια μεγαλυτερη εργασια να κανουν ειναι παντα ελευθερη και γινεται μεσα απο δικη τους ερευνα, δημιουργικα και με κριτικη σκεψη

Και ναι, ξερω οτι δεν ειναι το ιδιο σε ολα τα σχολεια κλπ κλπ κλπ αλλα μια που αναφερθηκε η εκπαιδευση ειπα να περιγραψω τη δικη μου μικρη εμπειρια απο την οπτικη γωνια του γονιου παντα.

Από περιέργεια θα ήθελα να σε ρωτήσω αν το σχολείο σας είναι rated outstanding από το ofsted ή οχι? επίσης θεωρείς το ofsted report καλό γνώμονα για να κρίνει κανείς αν το σχολείο ειναι καλό? πάντως το σχολείο σας φαίνεται φοβερό! Αν προτιμάς απάντησέ μου στο αντίστοιχο τοπικ για να μην τα μπερδεύουμε.

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...