Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 10 λεπτά , Ρούλα87 είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου κ χρόνια πολλά.η τιμή είναι πολύ καλή μπράβο σου σε δυο μέρες ξανά κάνε χοριακη κ πάρε τηλ τον γιατρό σου.❤️❤️❤️καλό διπλασιασμό 

Χρόνια πολλά με υγεία. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Αύριο είναι να κάνω την επόμενη χοριακή, αλλά με έχει φάει η αγωνία.

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

Από ό,τι διάβασα υπάρχει κάποιο αφορολόγητο όριο? Οι πρώτες 9.000 λίρες νομίζω δεν φορολογούνται, σωστά κατάλαβα? Και μετά οι επόμενες 32000 με 20% και οι επόμενες με 40000?

Αν δουλεύουν και οι δύο, έχει ο καθένας από 9000 αφορολόγητο, σωστά κατάλαβα?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Από ό,τι διάβασα υπάρχει κάποιο αφορολόγητο όριο? Οι πρώτες 9.000 λίρες νομίζω δεν φορολογούνται, σωστά κατάλαβα? Και μετά οι επόμενες 32000 με 20% και οι επόμενες με 40000?

Αν δουλεύουν και οι δύο, έχει ο καθένας από 9000 αφορολόγητο, σωστά κατάλαβα?

Το αφορολογητο ηταν 5000 το χρονο, περυσι το ανεβασαν και τωρα ειναι στα 8000 το χρονο. Ειναι ατομικο οριο δηλαδη αν δουλευουν και οι δυο δικαιουται απο 8000 αφορολογητο εκαστος. αν βγαλεις παραπανω απο αυτο η φορολογια ειναι στα 23-25% και μετα οπως σωστα λες 40%. Εγω εβγαζα 425 λιρες την εβδομαδα και φορολογουμουν με 25% ακριβως δλδ το ενα τεταρτο.

Eleni

bd5c7983f7.png

Το αφορολογητο ηταν 5000 το χρονο, περυσι το ανεβασαν και τωρα ειναι στα 8000 το χρονο. Ειναι ατομικο οριο δηλαδη αν δουλευουν και οι δυο δικαιουται απο 8000 αφορολογητο εκαστος. αν βγαλεις παραπανω απο αυτο η φορολογια ειναι στα 23-25% και μετα οπως σωστα λες 40%. Εγω εβγαζα 425 λιρες την εβδομαδα και φορολογουμουν με 25% ακριβως δλδ το ενα τεταρτο.

Σωστά! Φέτος είναι στα 8,105 το αφορολόγητο. Το 2013-2014 θα πάει το αφορολόγητο στα 9205! Όπως και οι 32.245 με 20% που έγραψα, είναι για εκείνη τη χρονιά :-) (πέρυσι ήταν 7,475)

Η φορολογία είναι με συντελεστές 20% και 40%. Το 23-25 που γράφεις είναι ίσως το μέσο όρο της ατομικής σου φορολογίας (?) όπου για αυτή τη χρονιά το όριο για το 20% είναι 34,370. Τα επιπλέον είναι με 40%.

(https://www.gov.uk/income-tax-rates)

Οι κρατήσεις για ασφάλεια - σύνταξη κλπ (οι βασικές, όχι τα έξτρα) πόσο είναι? υπολογίζονται με ποσοστό ή είναι στάνταρ?

Δες εδω και εδω. Οι μισθωτοι ειναι class 1.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

ευχαριστώ! Μήπως ξέρεις και η επιπλέον ασφάλιση αν πληρώνει κανείς (για έξτρα σύνταξη π.χ.) σε τι ποσά κυμαίνεται?

Επίσης, αν δουλεύει ο ένας από τους συζύγους και ο άλλος όχι, ο εργαζόμενος με την ασφάλειά του καλύπτει ιατροφαρμακευτικά τον άλλο και τα παιδιά? Τι γίνεται μ'αυτό το θέμα?

Διαφημίσεις

Δεν ξερω να σου πω γενικα. Μπορω να σου πω ειδικα η δικη μας εταιρεια εχει ενα scheme για ιδιωτικο pension plan οπου οτι ποσοστο του μισθου μας συνεισφερουμε, βαζει επιπλεον τοσα η εταιρεια. Εγω πχ εχω επιλεξει να μου κρατουν 4% και αλλα τοσα συνεισφερει η εταιρεια. Χωρις να ξερω τι γινεται αλλου, στο αναφερω σαν παραδειγμα γιατι υποθετω οτι και αλλες εταιρειες μπορει να εχουν κατι αντιστοιχο.

Σε gp μπορεις να γραφτεις εχοντας απλα proof of address (δηλαδη αποδεικτικο διευθυνσης μονιμης κατοικιας, συνηθως λογαριασμος υπηρεσιας κοινης ωφελειας). Δεν χρειαζεσαι national insurance number (NIN), ουτε να εργαζεσαι. Ειναι απο τα λιγα καλα του κρατους προνοιας που υπαρχει.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Ιf you earn more than £146 a week and up to £817 a week, you pay 12 per cent of the amount you earn between £146 and £817

Ερώτηση από την άσχετη. Το πόσο άυτο το πληρώνεις κάθε μήνα;

Οι κρατησεις γινονται σε καθε μισθοδοσια, οπως αλλωστε και στην Ελλαδα.

Οι κρατησεις γινονται σε καθε μισθοδοσια, οπως αλλωστε και στην Ελλαδα.

Ιf you earn more than £146 a week and up to £817 a week, you pay 12 per cent of the amount you earn between £146 and £817

Το έτος υπολογιζω το 12% της αμοίβης μιας εβδομαδας επί 12 (μήνες) χονδρικά?

Επίσης διάβασα κάπου στο forum το εξής

"Όταν είσαι γραμμένος στο electoral register πληρώνεις δημοτικούς φόρους, οπότε αν δεν είσαι γραμμένος μπορεί ο καθένας να υποθέσει ότι είσαι φοροφυγάς. Ειδικά οι τράπεζες έχουν δυνατότητα να σε βάλουν σε μαύρη λίστα γι' αυτό το λόγο.

Βασικά είσαι υποχρεωμένος να γραφτείς και να πληρώνεις δημοτικό φόρο, δεν είναι προαιρετικό. Δεν έχει σημασία ποιος έχει νοικιάσει το σπίτι, όλοι οι ενήλικοι που μένουν σε ένα σπίτι είναι συνυπεύθυνοι για την πληρωμή δημοτικού φόρου (και το ποσό αλλάζει ανάλογα με το πόσοι ενήλικες είναι γραμμένοι στο register)"

Οι δημοτικοί φόροι είναι το counsil taxes ή είναι διαφορετικός φόρος και αν ναι περίπου σε τι ποσό κυμαίνεται?

Είμαστε στην διαδικασία συνεντεύξεων και ελπίζω να έχουμε σύντομα μια θετική εξέλιξη.

Τις καλημέρες μου από την συννεφιασμένη Αθήνα

Καλημερα. Για το μισθο και τις κρατησεις δεν εχω υπολογισει πως ακριβως βγαινει το νουμερο. Το βλεπω απλα στην κατασταση μισθοδοσιας. Ισως να σε βοηθησει αυτο: http://www.thesalarycalculator.co.uk/salary.php

Τα δημοτικα τελη ειναι το council tax. Δεν ξερω με ποιο τροπο διασταυρωνουν το electoral register με το ποιοι πληρωνουν council tax αλλα επειδη εδω δεν ειναι μπαχαλο υποθετω οτι το διασταυρωνουν. Το να μην εισαι στο electoral register παλι δεν ξερω τι συνεπειες εχει. Ξερω ομως οτι αμεσως αμεσως θα εχεις προβλημα με την τραπεζα, οταν πχ θα πας να ανοιξεις λογαριασμο, γιατι το ελεγχουν.

Το tax αυτο εξαρταται απο το μεγεθος του σπιτιου και την περιοχη. Εμεις πχ πληρωνουμε περιπου 130 λιρες το μηνα (ο λογαριασμος ερχεται καθε τριμηνο νομιζω) για 3 bedrooms semi-detached σε επαρχιακη πολη.

Διαφημίσεις

Δεν ξερω να σου πω γενικα. Μπορω να σου πω ειδικα η δικη μας εταιρεια εχει ενα scheme για ιδιωτικο pension plan οπου οτι ποσοστο του μισθου μας συνεισφερουμε, βαζει επιπλεον τοσα η εταιρεια. Εγω πχ εχω επιλεξει να μου κρατουν 4% και αλλα τοσα συνεισφερει η εταιρεια. Χωρις να ξερω τι γινεται αλλου, στο αναφερω σαν παραδειγμα γιατι υποθετω οτι και αλλες εταιρειες μπορει να εχουν κατι αντιστοιχο.

Σε gp μπορεις να γραφτεις εχοντας απλα proof of address (δηλαδη αποδεικτικο διευθυνσης μονιμης κατοικιας, συνηθως λογαριασμος υπηρεσιας κοινης ωφελειας). Δεν χρειαζεσαι national insurance number (NIN), ουτε να εργαζεσαι. Ειναι απο τα λιγα καλα του κρατους προνοιας που υπαρχει.

Καλημέρα!

Με το ποσό που δίνεις εσύ γνωρίζεις τι σύνταξη θα πάρεις? Στο περίπου έστω?

Επίσης, το gp τι παρέχει από γιατρούς? Καλύπτει όσα και το δικό μας σύστημα? (οκ, προ ΕΟΠΠΥΥ εννοώ :-) ) Δηλαδή φάρμακα, εξετάσεις, κλπ?

Να τολμήσω να ρωτήσω μήπως ξέρει καμία τι γίνεται με τους ορθοδοντικούς???

Καλημέρα!

Με το ποσό που δίνεις εσύ γνωρίζεις τι σύνταξη θα πάρεις? Στο περίπου έστω?

Επίσης, το gp τι παρέχει από γιατρούς? Καλύπτει όσα και το δικό μας σύστημα? (οκ, προ ΕΟΠΠΥΥ εννοώ :-) ) Δηλαδή φάρμακα, εξετάσεις, κλπ?

Να τολμήσω να ρωτήσω μήπως ξέρει καμία τι γίνεται με τους ορθοδοντικούς???

για τις ιδιωτικες συνταξεις δεν ξερω...εγω που πληρωνω stamps μονο για την κρατικη ειναι 250 λιρες ο μηνας, καρτα για τα λεωφορεια δωρεαν (τις ωρες μη αιχμης) και επιδομα θερμανσης. Α και ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη.

Στην Αγγλια καλυπτεσαι για φαρμακα, εξετασεις, ολα δωρεαν αλλα δεν μπορεις να επιλεξεις να πας σε ιδιωτη γιατρο. Ειναι ενα συστημα οπως στο ΙΚΑ τηλεφωνεις και κλεινεις ραντεβου, πας, αν το κρινουν σκοπιμο σε στελνουν σε δημοσιο νοσοκομειο για εξετασεις. Γενικοτερα ομως σπανια θα σε στειλουν με τη μια για εξετασεις, εκτος αν εχεις ενα προβλημα που επαναλαμβανεται. Τα φαρμακα ειναι με συμμετοχη δλδ πληρωνεις το ενα φαρμακο 7 λιρες. Αν πχ αγορασεις δυο κουτια αντιβιωση, πληρωνεις 14 λιρες. Για τα παιδια ειναι δωρεαν. Επισης δε βλεπεις ειδικο γιατρο δλδ και τα παιδια τα βλεπει ο παθολογος και οχι παιδιατρος...και τις εγκυες τις παρακολουθει μαια οχι γυναικολογος...δεν πας σε ωτορινολαρυγγολογο, ορθοπεδικο, κλπ...εκτος και αν εχεις συγκεκριμενο και σοβαρο προβλημα τοτε σε παραπεμπουν. Για ορθοδοντικο σου καλυπτει το συστημα δωρεαν νομιζω αν η οδοντοστοιχια πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να φτιαχτει. Δλδ μια γνωστη μου που ειχε θεοστραβα δοντια (μιλαμε χαλια) δε μπορεσε να το κανει στο ΝΗΣ, πηγε ιδωτικα, πηρε δανειο, και τα εφτιαξε.

Eleni

bd5c7983f7.png

Οπως στα γραφει η Ελενη για το NHS. Για τις οδοντιατρικες χρεωσεις δες εδω.

Δεν εχω υπολογισει τι συνταξη θα παρω, θεωρω οτι δεν εχει νοημα. Απεχω 3 δεκαετιες απο το σημερινο συνταξιμο ετος, εχω 9 χρονια ενσημα απο Ελλαδα και δεν ξερω καν αν θα ειμαστε Αγγλια μεχρι τοτε (ελπιζω να εχουμε επιστρεψει). Το 4% ηταν το ελαχιστο ποσοστο για να μπω στο scheme γι' αυτο το επελεξα. Υπαρχουν πολλα pension calculators, δες αν θελεις αυτο.

κορίτσια είστε φοβερές! Κι αυτή η σελίδα του NHS τρομερά αναλυτική! Σωστοί οι τύποι και πραγματικά φαίνεται καλό το σύστημα υγείας τους.

peekaboo δεν ξέρω την ιστορία σου και τι κάνετε έξω, αλλά εδώ για τα επόμενα πολλά χρόνια δεν είναι να επιστρέφει κανείς, είναι μόνο να φεύγει. Δυστυχώς.....

κορίτσια είστε φοβερές! Κι αυτή η σελίδα του NHS τρομερά αναλυτική! Σωστοί οι τύποι και πραγματικά φαίνεται καλό το σύστημα υγείας τους.

peekaboo δεν ξέρω την ιστορία σου και τι κάνετε έξω, αλλά εδώ για τα επόμενα πολλά χρόνια δεν είναι να επιστρέφει κανείς, είναι μόνο να φεύγει. Δυστυχώς.....

Τα φαινομενα απατουν....εγω δεν ειμαι ευχαριστημενη, ουτε βεβαια τρομερα δυσαρεστημενη...πολυ ουδετερη. Για να μου γραψουν παντως φαρμακα μου βγαζουν το λαδι και σημειωτεον οτι δεν παιρνω ευκολα φαρμακο.

Κατριν, δεν ειναι μονο να φευγει...καποιοι γυρισαν και ειναι πολυ καλα. Καποιοι αλλοι φανταζομαι πως οχι...

Eleni

bd5c7983f7.png

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...