Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 5 ώρες πρίν, Losr είπε:

Εγώ πάντως όσο παρακολουθώ το θέμα και διαβάσω γενικά όσα γράφονται εδώ καταλήγω ότι τελικά είναι και θέμα τύχης, θεού δεν ξέρω πως να το εκφράσω. Πάντως ότι και να κάνεις υπάρχει και ένας παράγοντας που δεν μπορείς να τον ελέγξεις και όσο περνάει ο καιρός το νιώθω. Ίσως να είχε δίκιο και εκείνος ο γιατρός που μου είχε πει τότε ότι αυτές που είναι Γιόλο έχουν και παιδιά. Και έχω αρχίσει και το πιστεύω ότι όσο το πολύ ψάχνεις η το κυνηγάς γίνεται πιο δύσκολο.

Έτσι ακριβώς.. παίρναμε βιταμίνες, πήγαινα διαιτολόγο, περπατούσα, όλα πήγαιναν στραβά. Τα καλύτερα έμβρυα τα πήρα 40+ όντας υπέρβαρη, μες στο άγχος, και τρώγοντας γλυκό κάθε μέρα. Μικροβίωμα 12% γαλακτοβακιλλοι, κοιλιά μέσα κακό χάλι από συμφυσεις κι υδροσαλπιγγα, κι όμως τότε ήρθε το θετικό αποτέλεσμα (εννοείται έκανα απολίνωση τη σάλπιγγα). 

Τείνω κι εγώ στο ότι είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό και θέμα τύχης, εκτός κι αν υπάρχει κάποιο πολύ συγκεκριμένο προβλημα που δεν ξεπερνάται.

Καλό σκ σε όλες! Έρχεται καλοκαιράκι σιγά σιγά😍

• Μου αρέσει 1

Ομιλία

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια έχω μια μικρούλα 21 μηνων ενώ έχει καλή βλεματικη επαφη γυρνάει στο όνομα της δείχνει τι θέλει κάνει χειρονομίες τύπου παλαμάκια χαιρετάει έχει καλή κοινωνική ανάπτυξη με τους γνωστούς γιαγιάδες παππούδες 

Μας ψάχνει επιδιώκει να παίζουμε μαζί κάνει διάφορους ήχους ζώων 

Δεν μιλαει ούτε μαμα ούτε μπαμπά 

Έχω πάει σε λογοθεραπευτη την είδε και μου είπε ότι θα περιμένουμε ακόμα μέχρι τα 2,5 

Σήμερα μίλησα με τον παιδίατρο και μου είπε ότι στα αναπτυξιακά ορόσημα το παιδι είναι πολύ καλά και θα περιμένουμε μέχρι τα 2 

Επίσης διαβάζουμε πάρα πολύ βιβλια της μιλάμε μέσα στην ημέρα εννοείται πάρα πολύ και παίζουμε και με καρτουλες ανάπτυξης ομιλίας 

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποια κοπέλα έχει ανάλογη εμπειρία 

Επίσης έχει πολύ καλή κινητική ανάπτυξη ανεβαίνει κατεβαίνει σε έπιπλα μόνη της παράδειγμα καναπέ κρεβάτι 

Ανεβαίνει στην καρέκλα και μετά πάνω στο τραπέζι της κουζίνας και κατεβαίνει μόνη της 

Και σε μικρά σκαλοπάτια επίσης ανεβαίνει και κατεβαίνει μόνη της 

Διαφημίσεις

πρίν από 5 λεπτά , Emmy30 είπε:

Καλημέρα κορίτσια έχω μια μικρούλα 21 μηνων ενώ έχει καλή βλεματικη επαφη γυρνάει στο όνομα της δείχνει τι θέλει κάνει χειρονομίες τύπου παλαμάκια χαιρετάει έχει καλή κοινωνική ανάπτυξη με τους γνωστούς γιαγιάδες παππούδες 

Μας ψάχνει επιδιώκει να παίζουμε μαζί κάνει διάφορους ήχους ζώων 

Δεν μιλαει ούτε μαμα ούτε μπαμπά 

Έχω πάει σε λογοθεραπευτη την είδε και μου είπε ότι θα περιμένουμε ακόμα μέχρι τα 2,5 

Σήμερα μίλησα με τον παιδίατρο και μου είπε ότι στα αναπτυξιακά ορόσημα το παιδι είναι πολύ καλά και θα περιμένουμε μέχρι τα 2 

Επίσης διαβάζουμε πάρα πολύ βιβλια της μιλάμε μέσα στην ημέρα εννοείται πάρα πολύ και παίζουμε και με καρτουλες ανάπτυξης ομιλίας 

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποια κοπέλα έχει ανάλογη εμπειρία 

Επίσης έχει πολύ καλή κινητική ανάπτυξη ανεβαίνει κατεβαίνει σε έπιπλα μόνη της παράδειγμα καναπέ κρεβάτι 

Ανεβαίνει στην καρέκλα και μετά πάνω στο τραπέζι της κουζίνας και κατεβαίνει μόνη της 

Και σε μικρά σκαλοπάτια επίσης ανεβαίνει και κατεβαίνει μόνη της 

Αν καταλαβαίνει γενικά Κ συνθέτες εντολές Κ γενικά απαντάει έστω με τον τρόπο της σε απλές ερωτήσεις δεν έχεις πρόβλημα. Η ομιλία δεν παίζει τόσο ρόλο πριν τα 2,5 αρκεί το παιδί να φαίνετε ότι καταλαβαίνει Κ αντιδράει φυσιολογικά σε όλα 

Πχ ξέρω παιδάκι που στα 2 απαντούσε σε όλα με μουγκριτα αλλά καταλάβαινε τα πάντα Κ αντιδρούσε φυσιολογικά σε όλα . έκανες συζήτηση με μουγκριτα αλλά φαινόταν ότι σε όλα καταλάβαινε . Κάποια στιγμή μίλησε μια χαρά .

Της λέω για παράδειγμα πάνε φέρε ένα άλλο βιβλίο από εκεί και πάει παίρνει η την μπάλα 

Όταν την ρωτάω για παράδειγμα κάτι ας πούμε αν περνάει καλά με κοιτάει και κάνει φωνούλα 

Αλλά αγχώθηκα αρκετά η αλήθεια είναι γιατί δεν λέει ούτε τα βασικά μόνο ήχους από ζωακια 

πρίν από 15 λεπτά , Emmy30 είπε:

Της λέω για παράδειγμα πάνε φέρε ένα άλλο βιβλίο από εκεί και πάει παίρνει η την μπάλα 

Όταν την ρωτάω για παράδειγμα κάτι ας πούμε αν περνάει καλά με κοιτάει και κάνει φωνούλα 

Αλλά αγχώθηκα αρκετά η αλήθεια είναι γιατί δεν λέει ούτε τα βασικά μόνο ήχους από ζωακια 

Κ τα ζωάκια σε αυτήν την ηλικία θεωρούνται λεξουλες. Ακόμα είναι νωρίς να ανχωθεις αλλά όπως σου είπα αν η συμπεριφορά της είναι γενικά τυπική η ομιλία δεν χρειάζετε να σε ανχωνει. Το σύνολο μετράει. Αν όλα τα καταλαβαινει Κ συμπεριφέρετε νορμάλ κάποια στιγμή θα μιλήσει. 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Ο γιος μια φίλης μου μέχρι τα 3 δεν έβγαζε ούτε κιχ. Αναπτυξιακά ήταν πολύ καλα, συνεννοούνταν σε όλα με νοήματα, καταλάβαινε τα πάντα, διάβαζε βιβλία και γενικά φαινόταν ότι ήταν πολύ έξυπνος. Τον πήγαν σε ειδικούς γιατί είχαν ανησυχήσει και τους είπαν ότι το παιδί είναι μια χαρά και δεν είναι ότι δε μπορεί αλλά δε θέλει να μιλήσει. Πράγματι ξαφνικά μια μέρα ξεκίνησε να μιλάει κανονικοτατα, όχι λεξουλες, κανονικές προτασεις. Ήθελε να μιλήσει όταν θα ήταν έτοιμος να μιλήσει όπως εμείς. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετικη αλλά αν σε όλα τα υπόλοιπα αντιδράει φυσιολογικά για την ηλικία του πιθανόν όπως σου είπαν και οι ειδικοί να μην υπάρχει κανένα θέμα 

• Ευχαριστώ 1

Μου είπαν ότι όλα πάνε πολύ καλά μέχρι τώρα αναπτυξιακά 

Και την βλέπω και γω ότι καταλαβαίνει πράγματα την παρατηρώ πάρα πολύ αλλά και πάλι έχω αγχωθεί 

Δεν μπορώ να το αποβαλω καθόλου από το μυαλό μου

πρίν από 11 λεπτά , Emmy30 είπε:

Μου είπαν ότι όλα πάνε πολύ καλά μέχρι τώρα αναπτυξιακά 

Και την βλέπω και γω ότι καταλαβαίνει πράγματα την παρατηρώ πάρα πολύ αλλά και πάλι έχω αγχωθεί 

Δεν μπορώ να το αποβαλω καθόλου από το μυαλό μου

Εντάξει λογικό να ανχωνεσε αλλά ακόμα έτσι Κ αλλιώς είναι νωρίς για να πάτε για αξιολόγηση . Εσύ απλά προσπάθησε να την πηγαίνεις σε δραστηριότητες πχ παιδική χαρά κτλ ώστε να βλέπεις συμπεριφορές . Αξιολόγηση δεν φαίνετε ακόμα τίποτα οπότε δεν θα σου πουν Κ σωστά πράγματα . 

Πάμε κάθε μέρα σε παιδικές χαρές και παίζει πολύ κάνει τσουλήθρα σκαρφαλώνει και της αρέσει πολύ και η κούνια επίσης όταν βλέπει την ξαδέρφη της που είναι 9 την προκαλεί να παίξουνε πάρα πολύ έντονα κυνηγητό και με την μπάλα 

Η εξέταση από αναπτυξιολογο σε ποια ηλικία θα ήταν πιο καλή θεωρείται?

πρίν από 3 λεπτά , Emmy30 είπε:

Πάμε κάθε μέρα σε παιδικές χαρές και παίζει πολύ κάνει τσουλήθρα σκαρφαλώνει και της αρέσει πολύ και η κούνια επίσης όταν βλέπει την ξαδέρφη της που είναι 9 την προκαλεί να παίξουνε πάρα πολύ έντονα κυνηγητό και με την μπάλα 

Η εξέταση από αναπτυξιολογο σε ποια ηλικία θα ήταν πιο καλή θεωρείται?

Απτά 2.5 μέχρι 3 . Γενικά τα ραντεβού αργούν παρά πολυ να ξέρεις περισσότερο από 6 μήνες ακόμα Κ σε ιδιώτες οπότε αν ανχωνεσε πολύ πρέπει να κλείσεις ραντεβού αρκετά νωρίτερα .

Διαφημίσεις

πρίν από 3 λεπτά , Emmy30 είπε:

Πως γίνεται η εξέταση? Γνωρίζεται?

Ο αναπτυξιολογος έχει ένα ερωτηματολόγιο για τους γονείς Κ για το παιδί διάφορα παιχνίδια Κ σημειώνει. Αυτές οι μέθοδοι είναι αναγνωρισμένοι κ υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να παρατηρήσει ο αναπτυξιολογος. 

Στην ουσία το παιδί παίζει Κ ο αναπτυξιολογος σημειώνει . Του βγάζει διάφορα παιχνίδια Κ συζητάει ταυτόχρονα οπότε παρατηρεί Κ αντιδράσεις Κ σημειώνει κατά πόσο το παιχνίδι του παιδιού είναι τυπικό για την ηλικία . 

• Ευχαριστώ 1

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...