Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 5 ώρες πρίν, Losr είπε:

Εγώ πάντως όσο παρακολουθώ το θέμα και διαβάσω γενικά όσα γράφονται εδώ καταλήγω ότι τελικά είναι και θέμα τύχης, θεού δεν ξέρω πως να το εκφράσω. Πάντως ότι και να κάνεις υπάρχει και ένας παράγοντας που δεν μπορείς να τον ελέγξεις και όσο περνάει ο καιρός το νιώθω. Ίσως να είχε δίκιο και εκείνος ο γιατρός που μου είχε πει τότε ότι αυτές που είναι Γιόλο έχουν και παιδιά. Και έχω αρχίσει και το πιστεύω ότι όσο το πολύ ψάχνεις η το κυνηγάς γίνεται πιο δύσκολο.

Έτσι ακριβώς.. παίρναμε βιταμίνες, πήγαινα διαιτολόγο, περπατούσα, όλα πήγαιναν στραβά. Τα καλύτερα έμβρυα τα πήρα 40+ όντας υπέρβαρη, μες στο άγχος, και τρώγοντας γλυκό κάθε μέρα. Μικροβίωμα 12% γαλακτοβακιλλοι, κοιλιά μέσα κακό χάλι από συμφυσεις κι υδροσαλπιγγα, κι όμως τότε ήρθε το θετικό αποτέλεσμα (εννοείται έκανα απολίνωση τη σάλπιγγα). 

Τείνω κι εγώ στο ότι είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό και θέμα τύχης, εκτός κι αν υπάρχει κάποιο πολύ συγκεκριμένο προβλημα που δεν ξεπερνάται.

Καλό σκ σε όλες! Έρχεται καλοκαιράκι σιγά σιγά😍

• Μου αρέσει 1

Τράχηλος 20 χιλιοστά και αγχος

Recommended Posts

Καλημερα σας, 

Έχω δει κι άλλες συζητήσεις για το θέμα, αλλά θέλω να ακούσω αισιόδοξη εξέλιξη σε ότι αφορά μια εγκυμοσύνη με βραχύ τράχηλο. Πριν 11 χρόνια ήμουν έγκυος όπου μετά του β επιπέδου είδαμε ότι ο τράχηλος έχανε μήκος και με εβαλα. Για επείγουσα περιδεση. Πήγαν όλα καλά. Το 2022 έκανα προληπτική περιδεση , όμως στην 27 εβδομάδα πιθανόν από μικρόβιο άρχισα να χάνω σταδιακά αμνιακό και έπαθα χοριοαμνιονιτιδα, δυστυχώς το μωρο έμεινα 12 ημέρες στην εντατική και δεν τα κατάφερε. Το 2024 ήρθε στα χέρια μας θετικό τεστ. Παρακολουθούσαμε τράχηλο ο οποίος μέχρι και σήμερα παραμένει κοντός 20 χιλιοστά αλλά σταθερός. Βρίσκομαι στην 27 εβδομάδα. Υπάρχει μια μικρή χοάνη 5χιλιοστα η οποία σε ηρεμία φαίνεται να επανέρχεται. Πόσες από εσάς καταφέρατε να φτάσετε μέχρι 32-34 εβδομάδες; 

Διαφημίσεις

@HRW89 καλημέρα!Διάβασα το μήνυμά σου και μπήκα να σου γράψω γιατί καταλαβαίνω την αγωνία σου ,καθώς και στις 3 εγκυμοσύνες μου είχα θέμα με τον τράχηλο!

Στην πρώτη παρουσίασε μείωση τη 19η βδομάδα (μετριοταν στο 2.3) και είχα και συσπασεις έντονες με αίμα..Σταμάτησα το ασβέστιο,αυξήσαμε προγεστερόνη (3 φορές τη μέρα κολπικα) και μαγνησιο 3 φορές τη μέρα επίσης!Και αν ένιωθα πόνους μπορούσα να πάρω και buscopan plus.Δε μου είχε συστήσει να είμαι στο κρεβάτι όλη την ώρα,απλά να μην κουράζομαι και να μη σηκώνω βάρη!Έφτασα εν τέλει στις 39+4(μάλιστα ο τράχηλος από κάποια στιγμή και έπειτα μετριοταν στο 2.8..🤪🤪)

Στη δεύτερη εγκυμοσύνη ξεκίνησαν οι συσπάσεις νωρίτερα και διαπιστώσαμε ότι χάνει μήκος από τη 17η βδομαδα(γενικά από τη 17η εκεί γύρω το τσεκάρουν γιατί αρχίζει να βαραίνει και το μωρό οπότε και παρουσιάζεται συνήθως το θέμα με τον τραχηλο).Κάναμε το ίδιο και με παρακολουθουσε κάθε 2η βδομάδα ο γιατρός όπως και στην πρώτη εγκυμοσύνη!Έφτασα 38η νταν!

Στην 3η εγκυμοσύνη ενώ ο τράχηλος μετριοταν εξαρχής πιο μακρυς(έπαιρνα προγεστερονη κολπικά εξαρχής και όλα εβαιναν πολύ καλα)στη 19η βδομάδα είχα τόσο έντονες συσπασεις που κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά!Διαπιστώσαμε υπερηχογραφικα ότι ο τράχηλος είχε πάει στο 1.8 και έκανε χοάνη!Πήγε μέσα σε 3 εβδομάδες από 3.8 με 4 που τον μετρούσε στο 1.8 με 2.1 ..Αλλά αυτό που τον προβληματιζε τον γιατρό μου ήταν όχι τόσο το μήκος όσο η χοάνη που έκανε.. και μου είχε πει εξαρχής από το πρώτο υπέρηχο ακόμα ότι ίσως θα κάνουμε περιδεση αυτή τη φορά και αυτό και κάναμε.Μπηκα για περιδεση στις 19+2 .

Έβαζα κολπικά προγεστερόνη και έπαιρνα μαγνησιο και φτάσαμε στις 37+6! 

Το θετικό με τον τραχηλο είναι ο τοκετός!Είχα 3 πανεύκολους τοκετους!😊😊

Να έχεις εμπιστοσύνη στον γιατρό σου,να ακολουθείς τις οδηγίες του και όλα θα πάνε καλά!Συμμερίζομαι την αγωνία σου γιατί και εγώ δε σκεφτόμουν τίποτα άλλο εκτός από τον άτιμο τον τραχηλο και δε χάρηκα καμμια από τις 3 εγκυμοσυνες μου γιατί ήμουν με την ψυχή στο στόμα!

Σου εύχομαι ο,τι καλύτερο και με το καλό το μωρό σου!

• Μου αρέσει 1

πρίν από 3 λεπτά , Anna1986 είπε:

@HRW89 καλημέρα!Διάβασα το μήνυμά σου και μπήκα να σου γράψω γιατί καταλαβαίνω την αγωνία σου ,καθώς και στις 3 εγκυμοσύνες μου είχα θέμα με τον τράχηλο!

Στην πρώτη παρουσίασε μείωση τη 19η βδομάδα (μετριοταν στο 2.3) και είχα και συσπασεις έντονες με αίμα..Σταμάτησα το ασβέστιο,αυξήσαμε προγεστερόνη (3 φορές τη μέρα κολπικα) και μαγνησιο 3 φορές τη μέρα επίσης!Και αν ένιωθα πόνους μπορούσα να πάρω και buscopan plus.Δε μου είχε συστήσει να είμαι στο κρεβάτι όλη την ώρα,απλά να μην κουράζομαι και να μη σηκώνω βάρη!Έφτασα εν τέλει στις 39+4(μάλιστα ο τράχηλος από κάποια στιγμή και έπειτα μετριοταν στο 2.8..🤪🤪)

Στη δεύτερη εγκυμοσύνη ξεκίνησαν οι συσπάσεις νωρίτερα και διαπιστώσαμε ότι χάνει μήκος από τη 17η βδομαδα(γενικά από τη 17η εκεί γύρω το τσεκάρουν γιατί αρχίζει να βαραίνει και το μωρό οπότε και παρουσιάζεται συνήθως το θέμα με τον τραχηλο).Κάναμε το ίδιο και με παρακολουθουσε κάθε 2η βδομάδα ο γιατρός όπως και στην πρώτη εγκυμοσύνη!Έφτασα 38η νταν!

Στην 3η εγκυμοσύνη ενώ ο τράχηλος μετριοταν εξαρχής πιο μακρυς(έπαιρνα προγεστερονη κολπικά εξαρχής και όλα εβαιναν πολύ καλα)στη 19η βδομάδα είχα τόσο έντονες συσπασεις που κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά!Διαπιστώσαμε υπερηχογραφικα ότι ο τράχηλος είχε πάει στο 1.8 και έκανε χοάνη!Πήγε μέσα σε 3 εβδομάδες από 3.8 με 4 που τον μετρούσε στο 1.8 με 2.1 ..Αλλά αυτό που τον προβληματιζε τον γιατρό μου ήταν όχι τόσο το μήκος όσο η χοάνη που έκανε.. και μου είχε πει εξαρχής από το πρώτο υπέρηχο ακόμα ότι ίσως θα κάνουμε περιδεση αυτή τη φορά και αυτό και κάναμε.Μπηκα για περιδεση στις 19+2 .

Έβαζα κολπικά προγεστερόνη και έπαιρνα μαγνησιο και φτάσαμε στις 37+6! 

Το θετικό με τον τραχηλο είναι ο τοκετός!Είχα 3 πανεύκολους τοκετους!😊😊

Να έχεις εμπιστοσύνη στον γιατρό σου,να ακολουθείς τις οδηγίες του και όλα θα πάνε καλά!Συμμερίζομαι την αγωνία σου γιατί και εγώ δε σκεφτόμουν τίποτα άλλο εκτός από τον άτιμο τον τραχηλο και δε χάρηκα καμμια από τις 3 εγκυμοσυνες μου γιατί ήμουν με την ψυχή στο στόμα!

Σου εύχομαι ο,τι καλύτερο και με το καλό το μωρό σου!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση ανταπόκριση σου!! Μετά την απώλεια και την χοριοαμνιονιτιδα που μου προκάλεσε μικρόβιο λόγω της περιδεσης η γιατρός δεν ήθελε να ρισκάρει. Η χοάνη εμφανίστηκε πριν ενάμιση μήνα και δεν έχει υπάρξει αλλαγή. Είμαι με κολπική προγεστερόνη από τον τρίτο μήνα και μαγνήσιο πλέον κάποιες μέρες παίρνω και 3 φορές μέσα στην ημέρα. Δεν είμαι σε πλήρη ακινησία απλά τις περισσότερες ώρες της ημέρας φροντίζω να ξαπλώνω. Θα σηκωθώ ελάχιστα. Το πρώτο μαξιλαράκι είναι το άλλο Σάββατο που κλείνω τις 28 εβδομάδες!! Μου φαίνεται αιωνας 

3 ώρες πρίν, HRW89 είπε:

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση ανταπόκριση σου!! Μετά την απώλεια και την χοριοαμνιονιτιδα που μου προκάλεσε μικρόβιο λόγω της περιδεσης η γιατρός δεν ήθελε να ρισκάρει. Η χοάνη εμφανίστηκε πριν ενάμιση μήνα και δεν έχει υπάρξει αλλαγή. Είμαι με κολπική προγεστερόνη από τον τρίτο μήνα και μαγνήσιο πλέον κάποιες μέρες παίρνω και 3 φορές μέσα στην ημέρα. Δεν είμαι σε πλήρη ακινησία απλά τις περισσότερες ώρες της ημέρας φροντίζω να ξαπλώνω. Θα σηκωθώ ελάχιστα. Το πρώτο μαξιλαράκι είναι το άλλο Σάββατο που κλείνω τις 28 εβδομάδες!! Μου φαίνεται αιωνας 

Α μια χαρά!!Αφού το παρακολουθείς όλα θα πάνε καλά!

Είχα άγχος και εγώ με τα μικρόβια μετά την περιδεση (είχε και μια γνωστή μου αντίστοιχη εμπειρία και της έσπασαν τα νερά λόγω χοριοαμνιτιδας)αλλά μου είχε πει ο γυναικολόγος ότι γι αυτό το λόγο χορηγούν αντιβίωση 2 μέρες πριν  την περιδεση και μετά λαμβάνεις και ενδοφλέβια και σε χάπι τις επόμενες μέρες!Κάποιοι προληπτικά επιλέγουν να χορηγηθεί και καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (πχ 5 μέρες κάθε μηνα).Ο γιατρός μου ήταν αντίθετος με αυτό οπότε πήρα ότι προβλεπόταν πριν και λίγο μετά την επέμβαση.Μου είχε πει ότι το μικρόβιο αυτό υπάρχει συνήθως πριν την περιδεση!Και να μην με αγχώνει.. Τώρα ο κάθε γιατρός έχει τη δική του άποψη!

Όλα θα πάνε καλά!

1 hour ago, Anna1986 είπε:

Α μια χαρά!!Αφού το παρακολουθείς όλα θα πάνε καλά!

Είχα άγχος και εγώ με τα μικρόβια μετά την περιδεση (είχε και μια γνωστή μου αντίστοιχη εμπειρία και της έσπασαν τα νερά λόγω χοριοαμνιτιδας)αλλά μου είχε πει ο γυναικολόγος ότι γι αυτό το λόγο χορηγούν αντιβίωση 2 μέρες πριν  την περιδεση και μετά λαμβάνεις και ενδοφλέβια και σε χάπι τις επόμενες μέρες!Κάποιοι προληπτικά επιλέγουν να χορηγηθεί και καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (πχ 5 μέρες κάθε μηνα).Ο γιατρός μου ήταν αντίθετος με αυτό οπότε πήρα ότι προβλεπόταν πριν και λίγο μετά την επέμβαση.Μου είχε πει ότι το μικρόβιο αυτό υπάρχει συνήθως πριν την περιδεση!Και να μην με αγχώνει.. Τώρα ο κάθε γιατρός έχει τη δική του άποψη!

Όλα θα πάνε καλά!

Ναι, εμένα αμέλησε πολλά πράγματα!! Δεν πήρα αντιβίωση και δε μου έγινε και ποτέ κολπική καλλιέργεια. Οταν έσπασαν τα νερά που ήταν μερική ρήξη, ήταν πολύ μικρή ποσότητα δε δεχόταν να με δει γιατί ήταν 31/12. Μου έδωσε προληπτική αντιβίωση τηλεφωνικά και με είδε στις 3/1 όπου και πάλι δε με έλεγξε κολπικά. Η αλήθεια είναι πως είχα αφεθεί στα χέρια του ενώ θα μπορούσα να πάω σε νοσοκομείο. Δεν πίστευα ότι μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Θεωρούσα δεδομένο πως με μια περιδεση φτάνεις μέχρι το τέλος.

Μακαρι να καταφέρω να φτάσω μέχρι τα μέσα Ιουνίου που θα μπω στον ένατο!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...