Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 4 λεπτά , anemonii είπε:

Κορίτσια, γεια σας. Ακολουθεί σεντόνι.

Είχα σήμερα ραντεβού με τον γιατρό μου και μου είπε κάτι που με προβλημάτισε και θα ήθελα τη γνώμη σας. Περιμένω περίοδο για να προχωρήσω σε ετ. Του είπα ότι πήγα αιματολογο, έχω προδιάθεση για θρομβοφιλια και ότι μου είπε η αιματολογος όταν ξεκινήσω τη διαδικασία για την ετ να παίρνω ένα σαλοσπιρ 100μγ τη μέρα. Είναι σύμφωνος και μου είπε ότι ούτως ή άλλως μετά την ετ δίνουν ηπαρίνη. Η αιματολογος όμως μου είπε όταν με το καλό πετύχω εγκυμοσύνη και φτάσω στην 8η εβδομάδα να πάω για επανεξέταση και τότε ΑΝ χρειαστεί θα ξεκινήσω ηπαρίνη. Μου φάνηκε περίεργο που ο εξωσωματικος θέλει να δώσει ηπαρίνη μετά την ετ ενώ η αιματολογος όχι. Να σημειώσω ότι γενικά δεν με μπουκωνει με εξετάσεις και φάρμακα, είναι πολύ φειδωλός σε αυτά, οπότε με παραξένεψε ακόμη περισσότερο αυτό. Ποια η γνώμη σας; Να μιλήσω ξανά με την αιματολογο όταν έρθει η ώρα; Ψιλοντρεπομαι κιόλας, μια φορά με έχει δει. 

Και επίσης ήθελα να σας ρωτήσω και κάτι άλλο. Είμαι 22η μέρα κύκλου μετά από ωοληψια. Από τον υπέρηχο φαίνεται να έχω κάνει ωορρηξία (θαύμα για τα δεδομένα μου) και το ενδομήτριο είναι στο 6,5 περιπου. Δεν μου είπε αν είναι τριζωνικο. Γενικά δεν μου σχολίασε ποτέ κάτι για το ενδομήτριο μου, πχ ότι είναι λεπτό. Τον Φλεβάρη έκανα διέγερση με gonal και είχα αρκετά ωάρια. Παίζει να έπαιξε και αυτό τον ρόλο του; Με τεχνητό κύκλο θα πάμε για ετ, οπότε θέλω να πιστεύω ότι θα ενταξει όταν έρθει η ώρα, αλλά στεναχωρήθηκα λίγο. 

Γιατί στεναχωρήθηκες; Δεν κατάλαβα. Αφού δεν σου είπε κάτι για το ενδομήτριο. 
      Εμένα ο αιματολόγος μου είπε αν ο εξωσωματικός κρίνει πως θέλει να δώσει ηπαρίνη να την πάρω δεν θα πάθω τίποτα. Δεν έχω προδιάθεση για τίποτα. Πολλοί γιατροί το έχουν στο πρωτόκολλο τους να δίνουν προληπτικά αντιπηκτικές δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. 

Σάλπιγγα κλειστή

x_chrysa

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Πριν από σχεδόν ένα χρόνο διαπιστώθηκε με σαλπιγγογραφια ότι έχω μια κλειστή σάλπιγγα. Ήθελα να ρωτήσω υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης όταν η ωορρηξία συμβαίνει από εκείνη την κακή ας πούμε πλευρά ; Εχω επισκεφθεί δύο γιατρούς ο ένας λέει ότι η πιθανότητα είναι ελάχιστη έως καθόλου ο άλλος μου είπε δεν παίζει ρόλο καθώς το ωάριο μπορεί να το πάρει η καλή σάλπιγγα. Είμαι στη δεύτερη σπερματέγχυση και έτυχε και τις δύο φορές να γίνεται η ωορρηξία μου από την πλευρά με την κλειστή σάλπιγγα. Θα ήθελα γνώμες ή προσωπικές εμπειριες παρακαλω 

Διαφημίσεις

πρίν από 4 λεπτά , x_chrysa είπε:

Καλησπέρα σας. Πριν από σχεδόν ένα χρόνο διαπιστώθηκε με σαλπιγγογραφια ότι έχω μια κλειστή σάλπιγγα. Ήθελα να ρωτήσω υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης όταν η ωορρηξία συμβαίνει από εκείνη την κακή ας πούμε πλευρά ; Εχω επισκεφθεί δύο γιατρούς ο ένας λέει ότι η πιθανότητα είναι ελάχιστη έως καθόλου ο άλλος μου είπε δεν παίζει ρόλο καθώς το ωάριο μπορεί να το πάρει η καλή σάλπιγγα. Είμαι στη δεύτερη σπερματέγχυση και έτυχε και τις δύο φορές να γίνεται η ωορρηξία μου από την πλευρά με την κλειστή σάλπιγγα. Θα ήθελα γνώμες ή προσωπικές εμπειριες παρακαλω 

Την απάντηση την έχεις δώσει μόνη σου. Αν ήταν να είναι τόσο εύκολο να πάρει το ωάριο η κλειστή σάλπιγγα θα είχες μείνει έγκυος πολύ εύκολα. 

Είναι δύσκολο Κ σπάνιο 

3 ώρες πρίν, linaa είπε:

Την απάντηση την έχεις δώσει μόνη σου. Αν ήταν να είναι τόσο εύκολο να πάρει το ωάριο η κλειστή σάλπιγγα θα είχες μείνει έγκυος πολύ εύκολα. 

Είναι δύσκολο Κ σπάνιο 

Δεν είπα αν είναι εύκολο είπα αν όντως είναι εφικτό και για αυτό ρώτησα εμπειριες. Και έγκυος έμεινα ήδη δύο φορές με κλειστή αλλά ήταν βιοχημικές. Ευχαριστώ για το σχόλιο παρ όλα αυτά. 

πρίν από 4 λεπτά , x_chrysa είπε:

Δεν είπα αν είναι εύκολο είπα αν όντως είναι εφικτό και για αυτό ρώτησα εμπειριες. Και έγκυος έμεινα ήδη δύο φορές με κλειστή αλλά ήταν βιοχημικές. Ευχαριστώ για το σχόλιο παρ όλα αυτά. 

Είναι εφικτό αλλά είναι δύσκολο σπάνιο αυτό απάντησα δεν έκανα σχόλιο αυτό δεν ρώτησες . Καταρχάς έγκυος μένεις με μια σάλπιγγα δεν είπα ότι δεν μένεις  . Αλλά είναι πιο δύσκολο για το λόγο αυτό ότι περιμένεις στην ουσία να γίνει η ωορρηξία από την ανοικτή σάλπιγγα αλλιώς δεν θα είχε Κ νόημα να λέμε ότι υπάρχει μια σάλπιγγα . Θα το οροσπερναγαν αν δεν είχε σημασία Κ λειτουργούσε Κ με τις δύο ωοθήκες. 

4 ώρες πρίν, x_chrysa είπε:

Το ωάριο μπορεί να το πάρει η ανοιχτή σάλπιγγα με την προϋπόθεση πως είναι κινητή. Αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις με καμία εξέταση. Απλά ελπίζεις. Επειδή όμως στην σπερματέγχυση μιλάμε για διαδικασία ιατρική που έχει κόστος, δεν έχει νόημα να προχωρήσεις αν δεν γίνεται η ωορρηξία από την πλευρά της διαβατής σάλπιγγας κατά πάσα πιθανότητα θα πάει χαμένη η προσπάθεια και τα λεφτά σου. Ήταν και ο λόγος που προσωπικά προχώρησα σε εξωσωματική, μου ήταν πολύ ψυχοφθόρο να ψάχνω κάθε μήνα να βρω από που θα κάνω ωορρηξία και να μην γίνεται από την πλευρά της σάλπιγγας. 

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, linaa είπε:

Είναι εφικτό αλλά είναι δύσκολο σπάνιο αυτό απάντησα δεν έκανα σχόλιο αυτό δεν ρώτησες . Καταρχάς έγκυος μένεις με μια σάλπιγγα δεν είπα ότι δεν μένεις  . Αλλά είναι πιο δύσκολο για το λόγο αυτό ότι περιμένεις στην ουσία να γίνει η ωορρηξία από την ανοικτή σάλπιγγα αλλιώς δεν θα είχε Κ νόημα να λέμε ότι υπάρχει μια σάλπιγγα . Θα το οροσπερναγαν αν δεν είχε σημασία Κ λειτουργούσε Κ με τις δύο ωοθήκες. 

Αυτό ρωτάω γιατί δε γνωρίζω.  Οπως έγραψα ο ένας γιατρός είπε παίζει ρόλο η πλευρά που γίνεται η ωορρηξία ο άλλος είπε δεν παίζει ρόλο. 

1 ώρα πρίν, dimi.tra είπε:

Το ωάριο μπορεί να το πάρει η ανοιχτή σάλπιγγα με την προϋπόθεση πως είναι κινητή. Αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις με καμία εξέταση. Απλά ελπίζεις. Επειδή όμως στην σπερματέγχυση μιλάμε για διαδικασία ιατρική που έχει κόστος, δεν έχει νόημα να προχωρήσεις αν δεν γίνεται η ωορρηξία από την πλευρά της διαβατής σάλπιγγας κατά πάσα πιθανότητα θα πάει χαμένη η προσπάθεια και τα λεφτά σου. Ήταν και ο λόγος που προσωπικά προχώρησα σε εξωσωματική, μου ήταν πολύ ψυχοφθόρο να ψάχνω κάθε μήνα να βρω από που θα κάνω ωορρηξία και να μην γίνεται από την πλευρά της σάλπιγγας. 

Για αυτό έγραψα γιατί από δύο γιατρούς έχω δύο διαφορετικές απόψεις. Ο ένας είπε ότι παίζει ρόλο η πλευρά της ωορρηξίας ο άλλος όχι. Και το ίδιο εχω διαβάσει και στο ίντερνετ οπότε δεν ξέρω παίζει τελικά η όχι. Ακριβώς αυτή είναι η επόμενη επιλογή για τον ίδιο λόγο που αναφέρεις. Εάν αποτύχει κ αυτή η δεύτερη προσπάθεια θα προχωρήσω με εξωσωματική. Είναι αρκετά ψυχοφθόρο αυτό 

1 ώρα πρίν, x_chrysa είπε:

Αυτό ρωτάω γιατί δε γνωρίζω.  Οπως έγραψα ο ένας γιατρός είπε παίζει ρόλο η πλευρά που γίνεται η ωορρηξία ο άλλος είπε δεν παίζει ρόλο. 

Για αυτό έγραψα γιατί από δύο γιατρούς έχω δύο διαφορετικές απόψεις. Ο ένας είπε ότι παίζει ρόλο η πλευρά της ωορρηξίας ο άλλος όχι. Και το ίδιο εχω διαβάσει και στο ίντερνετ οπότε δεν ξέρω παίζει τελικά η όχι. Ακριβώς αυτή είναι η επόμενη επιλογή για τον ίδιο λόγο που αναφέρεις. Εάν αποτύχει κ αυτή η δεύτερη προσπάθεια θα προχωρήσω με εξωσωματική. Είναι αρκετά ψυχοφθόρο αυτό 

Στην σπερματέγχυση παίζει ρόλο ξεκάθαρα γιατί μειώνεις ακόμα πιο πολύ τις πιθανότητες αποτυχίας που είναι ούτως ή άλλως μικρές. Είναι σαν να πετάς τα λεφτά σου στο πηγάδι των ευχών αν προχωρήσεις σε σπερματέγχυση με ωορρηξία στην πλευρά της φραγμένης σάλπιγγας. Δεν νομίζω πως υπάρχει γιατρός που θα προχωρούσε σε σπερματέγχυση σε τέτοια περίπτωση. Καλύτερα να περιμένεις να γίνει η ωορρηξία στην πλευρά της ανοιχτής σάλπιγγας. 

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...