Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 10 λεπτά , dimi.tra είπε:

Τα έμβρυα μπορεί να μην φτάνουν 5η μέρα για πολλούς λόγους και όχι απαραίτητα από χρωμοσωμικες ανωμαλίες! Γενικά στο εργαστήριο αυτό που λείπει είναι οι μηχανισμοί διορθώσεις που υποστηρίζει η μητέρα ακόμα και η φυσική επιλογή. Δλδ τα έμβρυα που προκύπτουν προκύπτουν τεχνικά και δεν μεσολαβεί ο φυσικός παράγοντας και σαφώς κάποιοι μηχανισμοί που δεν είναι ακόμα ξεκάθαροι. Επίσης οι χρωμοσωμικες ανωμαλίες σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με την ποιότητα των κυτταρικών διαιρέσεων δλδ άριστες βλαστοκύστες μπορεί χρωμοσωμικά να έχουν πολλές βλάβες και να απορριφθούν. Δυστυχώς ξανά λέω δεν υπάρχει σαφής κατανόηση γιατί δεν φτάνουν όλα τα έμβρυα σε βλαστοκύστες, μην ξεχνάμε πως είναι κάτι πολύ πρόσφατο και δεν υπάρχουν οι υπερβολικά πολλές μελέτες για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Αν ήξεραν γιατί δεν φτάνουν όλα τα έμβρυα σε βλαστοκύστες απλά θα το διόρθωναν ή θα το προέβλεπαν και θα προχωρούσαν. Και εκεί είναι που σου πετάνε ένα «τύχη» και ένα «συμβαίνει κι αυτό» και σε τρελαίνουν. 

Για πολλούς λόγους η δεύτερη και η τρίτη φορά έχει καλύτερα ποσοστά επιτυχίας. Υπάρχει ένα στατιστικό μοντέλο από Αμερική (μπορείς να το βρεις στο ίντερνετ) που σου υπολογίζει τις πιθανότητες επιτυχίας. Μέσα στο μοντέλο σου ζητάει ύψος, βάρος, προηγούμενες κυήσεις, γέννες κλπ και σου βγάζει ένα ποσοστό. Σαφώς είναι στατιστικό το μοντέλο δεν είναι κανόνας απλά μπορείς να έχεις μια εικόνα. 

Εκεί που έχω καταλήξει είναι ότι όπως και στην ωοληψία έτσι και στην εμβρυομεταφορά η πρώτη φορά είναι πάντα διερευνητική. Μετά την πρώτη αποτυχία αρχίζουν και ψάχνουν το περιβάλλον της μήτρας, τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται, τα αιματολογικά κλπ κλπ. Επίσης υπόψιν τα ποσοστά επιτυχίας αυξάνονται επειδή είναι άλλος κύκλος γενικά δλδ σε δεύτερη εμβρυομεταφορά με έμβρυα από άλλη ωοληψια. Για έμβρυα από την ίδια ωοληψια δεν έχω εικόνα, δεν έχω διαβάσει κάτι επι τουτου. Αλλά κ εδώ το κορίτσι μας έχει κάνει 100000 ωοληψιες (καλά όχι τόσες αλλά έτσι φαντάζουν μετά από τόσο καιρό κ εγώ έτσι θα ένιωθα!). Όλα αυτά είναι απλά στατιστικά στο τέλος πότε δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί κάθε προσπάθεια γιατί υπάρχουν πράγματα που ακόμα δεν ξέρουμε πως λειτουργούν. 

Καλά μη νομίζεις και εγώ τόσες νιώθω πως έχω κάνει. Ξέρω πως υπάρχουν κοπέλες που έχουν κάνει πολλές παραπάνω και ίσως το διαβάζουν και λένε πως είμαι υπερβολική αλλά έτσι νιώθω.

Προσπάθεια για δεύτερο μωράκι

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες. Είμαι νέα στο φόρουμ για αυτό θα πω σύντομα την ιστορία μου. Εχω ένα παιδάκι 2,5 ετών και προσπαθώ δύο χρόνια για το δεύτερο. Στο μεταξύ είχα δύο βιοχημικές και έκανα πολλές εξετάσεις για να δω τι συμβαίνει μαζί με σαλπιγγογραφια και λαπαροσκόπηση. Εκεί βρέθηκε μια σάλπιγγα κλειστή και μια με δύσκολη δια βατότητα που μέσω της λαπαροσκόπησης τελικά πέρασε τη υγρό. Ωστόσο πέρασαν πέντε μήνες από την επέμβαση και ακόμα τίποτα. Επειδή πλέον με επηρεάζει η όλη κατάσταση ψυχολογικά αποφάσισα να κάνω σπερματέγχυση όπου ήταν μια αποτυχία. Τώρα περιμένω να κάνω τη δεύτερη κι τελευταία πριν προχωρήσω σε εξωσωματική. Ο κύκλος μου πλέον έχει διαταραχθεί και από εκεί που ήταν Κάθε 30 μέρες τώρα φτάνει από 28 έως 32. 
Σε δύο μέρες θα ξεκινήσω τα χάπια για την πρώτη σπερματέγχυση. Ωστόσο ήθελα να δω υπάρχουν παρόμοιες ιστορίες που με μία σάλπιγγα να είχανε κάποια επιτυχία και με ποιο τρόπο τελικά;; Ευχαριστώ 

Διαφημίσεις

Καλησπέρα ! Απ τη στιγμή που σας ήρθε το πρώτο φυσιολογικά κάποια στιγμή θα έρθει και το δεύτερο ! Εμάς το πρώτο ήρθε μετά από μεγάλο αγώνα με εξωσωματικές και κυρίως θέμα στο σπερμα ( και τα ωαρια μου όμως από μικρή μου έλεγαν πως δεν είναι καλά ) . Ωστόσο κάναμε προσπάθεια για δεύτερο και εκεί έχασα τη μία μου σάλπιγγα μετά από εξωμητριο . Μετά από 1.5 χρόνο από αυτή την ιστορία , ήρθε ξαφνικά και αναπάντεχα φυσιολογική σύλληψη με μια σάλπιγγα φέτος .. ούτε εμείς δεν το πιστεύαμε . Οπότε εννοείται πως με μια σάλπιγγα μένεις έγκυος κανονικά , αρκεί να πετύχεις τον μήνα που βγαίνει ωάριο από την αντίστοιχη πλευρά .. 

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ωστόσο στο πρώτο μας μωράκι δεν υπήρχαν αυτά τα θέματα που αναφέρω υποτίθεται όλα αυτά έγιναν μετά τη γέννα δυόμιση χρόνια πριν. Είμαι ήδη στα δύο χρόνια προσπαθειών και πρόσφατα βρέθηκα θετική και στη θρομβοφιλια. Ισως αυτό να ευθύνεται για τις βιοχημικές δεν γνωρίζω. 
παρόλα αυτά θα ήθελα να δω υπήρχε κάποια κοπέλα που πέτυχε με τις σπερματέγχυσεις ;;; Ειδικά με μια σάλπιγγα 

Για τη θρομβοφιλια θα πρεπει να κάνεις ενέσεις ηπαρίνης κι όλα θα πάνε καλά ! Εφόσον μένεις εύκολα  έγκυος θα να μείνεις και με σπερματέγχυση, μιας και δεν έχετε θέμα με το σπερμα! Σου εύχομαι τα καλύτερα ! Εφόσον έχεις παιδάκι , χαλάρωσε και όλα θα κυλήσουν όμορφα, με ψυχραιμία και χωρίς άγχος έρχονται τα καλύτερα αποτελέσματα ! Να χαίρεσαι το παιδάκι σου ! 

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...