Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 3 λεπτά , Bubble24 είπε:

Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Τα έγραψε ο γιατρός από την πρώτη επίσκεψη και όταν έβγαιναν τα αποτελέσματα με πήραν οι βοηθοί του και με ενημέρωναν. Δεν ξέρω αν τα είχε δει ήδη ενδοκρινολόγος ή αιματολόγος και σκέφτομαι να επαναλάβω τις εξετάσεις προσεχώς.

Ο ενδοκρινολόγος/αιματολόγος δεν πρέπει να συνεργάζεται με τον εξωσωματικό για να έχει πλήρη εικόνα? Ή μπορώ να πάω οπουδήποτε να επαναλάβω?

Να πας να επαναλάβεις αυτές για τα γονίδια, δεν υπάρχει λόγος, δεν θα αλλάξει κάτι. Αυτό είναι.

• Ευχαριστώ 1

Γιατρός για IVF

Ramonun

Recommended Posts

πρίν από 21 λεπτά , Xristina96 είπε:

Καλησπέρα, σου εύχομαι να πετύχει με την πρώτη!! Χωρίς καμία ταλαιπωρία. Ο πρώτος γιατρός ήταν μάλλον πολύ απρόσωπος και αυτό με το που να κάνεις τις εξετάσεις, οκ, και εμένα θα μου φαινόταν άσχημο. ίσως και εγώ να μην συνέχιζα μαζί του. 

Πετάγομαι για την σαλπιγογραφία μόνο και για την FSH. Η FSH είναι must για την ποιότητα και την ανταπόκριση. Πραγματικά είναι σουπερ σοσ από άποψη ενδοκρινολόγου και όχι εξωσωματικών. Είναι εξετάσεις που κάνεις πριν καν ξεκινήσεις για παιδί. Είναι εκμετάλλευση στο να μην την κάνεις. Αν δεν ήταν καλή θα έτρωγες τις ορμόνες τσάμπα, στο εξηγώ όσο ποιο απλά γίνετε. 

Η σαλπιγογραφία από την άλλη, πέρα ότι την χρειάζεσαι για να περάσεις επιτροπή και να πάρεις τα φάρμακα δωρεάν, με την σαλπιγογραφία βλέπεις αν έχεις υδροσάλπιγγα. Η υδροσάλπιγα όχι μόνο δεν επιτρέπει εμφύτευση, αλλά μπορεί να σου τραβήξε το έμβρυο και να έχεις εξωμήτριο. συν ότι δημιουργεί χρόνιες φλεγμονές στην μήτρα που επίσης, ή δεν έχει εμφύτευση καθόλου ή προκαλεί αποβολές. 

Πως πας για εξωσωματική χωρίς να τσεκάρεις τις σάλπιγγές σου; με όλο το σεβασμό, γιατί προχωράτε με εξωσωματική; γιατί σας οδήγησαν σε αυτό το δρόμο;

Δεν γνωρίζω αν θα μου κάνει αυτή την εξέταση πριν την εμβρυομεταφορα για Να δει τις σάλπιγγες. Δεν τον ρώτησα αν θα την κανει πριν. Όποτε αυτό δεν το γνωρίζω. Για την fsh εφόσον μου εξήγησε γιατί δεν την χρειάζεται τον εμπιστεύτηκα. Ωστόσο και ο ενδοκρινολόγος που πήγα εφόσον είδαμε το Χασιμότο δεν μου είπε για περαιτέρω εξετάσεις. Έχω αρκετά χαμηλη αμη και είμαι 36. Σε περίπτωση που θα ήθελα να καθυστερήσω μια εγκυμοσύνη η ίσως να κάνω κ άλλο παιδι στα 38-39 δεν μπορούσε κανείς να μου εγγυηθεί πως η αμη δεν θα έπεφτε. Αγχώθηκα και προχώρησα.

Διαφημίσεις

πρίν από 31 λεπτά , Ramonun είπε:

Δεν γνωρίζω αν θα μου κάνει αυτή την εξέταση πριν την εμβρυομεταφορα για Να δει τις σάλπιγγες. Δεν τον ρώτησα αν θα την κανει πριν. Όποτε αυτό δεν το γνωρίζω. Για την fsh εφόσον μου εξήγησε γιατί δεν την χρειάζεται τον εμπιστεύτηκα. Ωστόσο και ο ενδοκρινολόγος που πήγα εφόσον είδαμε το Χασιμότο δεν μου είπε για περαιτέρω εξετάσεις. Έχω αρκετά χαμηλη αμη και είμαι 36. Σε περίπτωση που θα ήθελα να καθυστερήσω μια εγκυμοσύνη η ίσως να κάνω κ άλλο παιδι στα 38-39 δεν μπορούσε κανείς να μου εγγυηθεί πως η αμη δεν θα έπεφτε. Αγχώθηκα και προχώρησα.

εννοείται και καλά έκανες. Αλλά χαμηλή ΑΜΗ και FSH δείχνουν την ανταπόκριση και ποιοτικά έμβρυα. Ίσως ακόμα η FSH σου να μην έχει επηρεαστεί. Την έχω πατήσει με 2 ενδοκρινολόγους. 

Στο ίντερνετ να πατήσεις βασικές ορμονικές εξετάσεις, είναι η E2, PRL, FSH, TSH και προγεστερόνη 7 μέρες πριν την περίοδο και αυτές δεν έχουν να κάνουν με την εξωσωματική αλλά τις κάνεις στην αρχή ακόμα και με μια διαταραχή περιόδου. 

Σαλπιγογραφία 2 μήνες πριν την εμβρυομεταφορά το λιγότερο, άρα δεν θα σου την ζητήσει λογικά. Θα σου πω κοίτα την προλακτίνη οπωσδήποτε. Έχω κάει από αυτήν την ορμόνη και ξέρω πάρα πολλές που έμειναν φυσικά αφού πήραν χάπι για να ρίξουν την συγκεκριμένη ορμόνη. υψηλή προλακτίνη δεν μένεις έγκυος. Νόμος!

πρίν από 51 λεπτά , Xristina96 είπε:

εννοείται και καλά έκανες. Αλλά χαμηλή ΑΜΗ και FSH δείχνουν την ανταπόκριση και ποιοτικά έμβρυα. Ίσως ακόμα η FSH σου να μην έχει επηρεαστεί. Την έχω πατήσει με 2 ενδοκρινολόγους. 

Στο ίντερνετ να πατήσεις βασικές ορμονικές εξετάσεις, είναι η E2, PRL, FSH, TSH και προγεστερόνη 7 μέρες πριν την περίοδο και αυτές δεν έχουν να κάνουν με την εξωσωματική αλλά τις κάνεις στην αρχή ακόμα και με μια διαταραχή περιόδου. 

Σαλπιγογραφία 2 μήνες πριν την εμβρυομεταφορά το λιγότερο, άρα δεν θα σου την ζητήσει λογικά. Θα σου πω κοίτα την προλακτίνη οπωσδήποτε. Έχω κάει από αυτήν την ορμόνη και ξέρω πάρα πολλές που έμειναν φυσικά αφού πήραν χάπι για να ρίξουν την συγκεκριμένη ορμόνη. υψηλή προλακτίνη δεν μένεις έγκυος. Νόμος!

Μήπως θυμάσαι πόση ήταν η προλακτίνη σου πριν την εμβρυομεταφορα; Δεκέμβρη που έκανα για την επιτροπή του ΕΟΠΥΥ ήταν στο 33 με όριο το 29. Δεν έδωσε σημασία ούτε ο γυναικολόγος ούτε η ενδοκρινολόγος. Την είχα κάνει απόγευμα βέβαια, εκ των υστέρων είδα ότι μέσα στη μέρα ανεβαίνει, δεν ξέρω αν για αυτό δεν έδωσαν σημασία. Έχω τέλος του μήνα ραντεβού με άλλον ενδοκρινολόγο βέβαια γιατί δεν είμαι ευχαριστημένη, και θα επιμείνω στην προλακτίνη. 

πρίν από 32 λεπτά , anemonii είπε:

Μήπως θυμάσαι πόση ήταν η προλακτίνη σου πριν την εμβρυομεταφορα; Δεκέμβρη που έκανα για την επιτροπή του ΕΟΠΥΥ ήταν στο 33 με όριο το 29. Δεν έδωσε σημασία ούτε ο γυναικολόγος ούτε η ενδοκρινολόγος. Την είχα κάνει απόγευμα βέβαια, εκ των υστέρων είδα ότι μέσα στη μέρα ανεβαίνει, δεν ξέρω αν για αυτό δεν έδωσαν σημασία. Έχω τέλος του μήνα ραντεβού με άλλον ενδοκρινολόγο βέβαια γιατί δεν είμαι ευχαριστημένη, και θα επιμείνω στην προλακτίνη. 

Εμένα ήταν 44 όταν απέτυχε η εμβρυομεταφορά. Πήρα 2 μήνες μικρό χαπάκι το πήγα στο 15 2 μήνες πριν την δεύτερη μου προς. Πέφτει εύκολα. Θέλει πρωί, 2 ώρες αφού ξυπνήσεις. Να είσαι ήρεμη .

• Ευχαριστώ 1

5 ώρες πρίν, anemonii είπε:

Ανεβαίνει και από το άγχος να ξέρεις. Ειδικά τέτοιες μικρό οριακής τιμές μπορεί να είναι και από το άγχος. 

Διαφημίσεις

8 ώρες πρίν, dimi.tra είπε:

Ανεβαίνει και από το άγχος να ξέρεις. Ειδικά τέτοιες μικρό οριακής τιμές μπορεί να είναι και από το άγχος. 

Κατάλαβα. Θα το ρωτήσω καλού κακού και ίσως πάω μέσα σε αυτές τις μέρες να κάνω μια επανεξέταση. Γιατί άμα είναι απλά ένα μικρό χαπάκι που λέει και η @Xristina96, κρίμα να παίξει αρνητικό ρόλο η προλακτίνη στην εμβρυομεταφορά. Τόσα φάρμακα και βιταμίνες καταπίνουμε καθημερινά, ας προστεθεί ακόμα ένα! 😄

• Μου αρέσει 2

2 ώρες πρίν, anemonii είπε:

Κατάλαβα. Θα το ρωτήσω καλού κακού και ίσως πάω μέσα σε αυτές τις μέρες να κάνω μια επανεξέταση. Γιατί άμα είναι απλά ένα μικρό χαπάκι που λέει και η @Xristina96, κρίμα να παίξει αρνητικό ρόλο η προλακτίνη στην εμβρυομεταφορά. Τόσα φάρμακα και βιταμίνες καταπίνουμε καθημερινά, ας προστεθεί ακόμα ένα! 😄

Καλημέρα, εγώ έπαιρνα κάθε Παρασκευή βράδυ μισό χάπι dostinex. Αυτό όλο. και εννοείται ήταν από το άγχος μου. Απλά που να είμαι ήμερη μετά από όλα αυτά; και το έκοψα στην εμβρυομεταφορά. Το είχα με χάπι 2 μήνες. 

Καλημέρα! Τίποτα δηλαδή. Σιγά μην κολλήσουμε σε ένα χάπι. Και σίγουρα όσο και να θέλουμε και να προσπαθούμε να είμαστε ήρεμες, δεν γίνεται να αποφύγεις εντελώς το άγχος σε αυτή τη διαδικασία.

• Καλή τύχη! 1

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...