Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 10 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

500αρι ναι αλλά αν φτάσω 2000αρα δόση μου φαίνεται λίγο υπερβολή. 🤷🏻‍♀️

Χθες σηκώθηκα 2 φορές το βράδυ να πιω νερό κ σταδιακά γδυνόμουν. Λέω πάει, αυτό είναι. Αντίστροφη μέτρηση. Μετά θυμήθηκα πως το καλοκαίρι με τα serpafar ήμουν παλι έτσι κ έκατσα και έψαξα και λέει πως και τα serpafar προκαλούν εξάψεις.

2000 το βρισκω υπερβολη. εγω με προδιαβητη επαιρνα ως 1000. καποια στιγμη μου το αλλαξε βεβαια σε γλουκοφ… μου ειχε αναλυσει τους λογους, αυτη το θεωρουσε πολυ καλυτερο φαρμακο το οποιο το επαιρνα και σε ολη την εγκυμοσυνη (λογω προδιαβητη, ειχα και διαβητη κυησης παρα το φαρμακο). το οποιο επισης μου ειπε δινεται σε ολη την εγκυμοσυνη. το εκοψα μονο το πρωτο 6μηνο του θηλασμου, απ τα 2μιση χρονια που θηλασα συνολικα. τεσπα, εμενα το 2000 μου φαινεται πολυ αν μιλαμε απλα για αντισταση. θα δεις μωρε και πως θα σε παει. κανονικα πρεπει να επαναλαβεις εξετασεις για να δεις αν επαρκει η πρεπει να αλλαξεις δοση. εμενα τουλαχιστον ετσι μου εκανε.αν γλυκοζηλιωμενη, σακχαρο νηστειας κ καμπυλες βγουν καλες σε κανα τριμηνο με εξαμηνο, ακομα και το 500 που παιρνεις τωρα σημαινει πως σου κανει. εμενα γενικα μου ελεγε πως σε αυτα τα φαρμακα δεν ειναι καλο να αυξανουμε δοση αλογιστα. και για να σε προλαβω πηγαινω στην πιο γνωστη ενδοκρινολογο αναπαραγωγης (νομιζω καταλαβες, αλλιως σου στελνω πμ)… αυτη με τις αναμονες ρβ 6-8 μηνες…😅

Πολύ πρώιμη βιοχημική κύηση?

Myrto24

Recommended Posts

η προλακτίνη είναι η ορμόνη του γάλακτος, κάποιοι την έχουμε ανεβασμένη, ή λόγω άγχους ή έτσι απλά την έχουμε. Όταν είναι αυξημένη δεν μένεις έγκυος. Ντεφάκτο! Ρυθμίζετε με χαπάκι και το κόβεις με την θετική χοριακή. 

Ο ενδοκρινολόγος σου δεν σου έχει κάνει ορμονικό έλεγχο; 

Διαφημίσεις

Τον ενδοκρινολόγο τον άλλαξα γιατί δεν έκανε για τίποτα και πήγα σε άλλον πριν δεκαπέντε μέρες.. μου έγραψε πολλές εξετάσεις αλλά μου είπε να τις κάνω σε δύο μήνες γιατί αλλάξαμε και τη δοσολογία του T4

Πήρα τώρα τον ενδοκρινολόγο να κάνω αύριο και όλες τις υπόλοιπες εξετάσεις τις ορμονικές που μου έχει γράψει 

πρίν από 27 λεπτά , Myrto24 είπε:

Τον ενδοκρινολόγο τον άλλαξα γιατί δεν έκανε για τίποτα και πήγα σε άλλον πριν δεκαπέντε μέρες.. μου έγραψε πολλές εξετάσεις αλλά μου είπε να τις κάνω σε δύο μήνες γιατί αλλάξαμε και τη δοσολογία του T4

Πήρα τώρα τον ενδοκρινολόγο να κάνω αύριο και όλες τις υπόλοιπες εξετάσεις τις ορμονικές που μου έχει γράψει 

είσαι αδιάθετη;; 

του είπες για την προλακτίνη και τι σου είπε;

ενδοκρινολόγος με εξειδίκευση στην υπογονιμότητα;;  

Ναι είμαι στην 3η ημέρα τώρα της περιόδου.. όχι δεν ανέφερα τη προλακτινη με σκοπό να ζητήσω αύριο απευθείας από το εργαστήριο να την βάλουν κ αυτή μέσα. Οχι είναι ενδοκρινολόγος διαβητολόγος διδάκτωρ στο πανεπιστήμιο. Αθηνών Σωτήριος Μπεθανης λέγεται. 
μου έχει γράψει διάφορες τώρα δεν μπορώ να τις καταλάβω γιατί είναι σε χαρτι γραμμένες με γράμματα γραμμική-Β 🤪 και περιμένω την άυλη συνταγογράφηση για να τις καταλάβω 

πρίν από 23 λεπτά , Myrto24 είπε:

Ναι είμαι στην 3η ημέρα τώρα της περιόδου.. όχι δεν ανέφερα τη προλακτινη με σκοπό να ζητήσω αύριο απευθείας από το εργαστήριο να την βάλουν κ αυτή μέσα. Οχι είναι ενδοκρινολόγος διαβητολόγος διδάκτωρ στο πανεπιστήμιο. Αθηνών Σωτήριος Μπεθανης λέγεται. 
μου έχει γράψει διάφορες τώρα δεν μπορώ να τις καταλάβω γιατί είναι σε χαρτι γραμμένες με γράμματα γραμμική-Β 🤪 και περιμένω την άυλη συνταγογράφηση για να τις καταλάβω 

οκ, οπότε μπορεί να σου την έχει γράψει ήδη. 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!! Έναν μήνα ήμουν κι εγώ σχεδόν σίγουρη ότι ήμουν έγκυος και ότι έγινε βιοχημικη. Είχα βέβαια και πολύ καθυστέρηση εγώ τότε. Αν το πίστευα και άλλους μήνες, τότε νομίζω ότι για να μην το σκέφτομαι τόσο έντονα και μου προκαλεί τόση ανησυχία το αν μένω και μετά χάνονται, θα έκανα απλά μόνη μου χωρίς να το πω και σε κανέναν αρχικά κάποιες εξετασεις. Δηλαδή θα έκανα προγεστερόνη από 7 μέρες και μετά την ωορηξια, χωρίς αυτό να είναι δεδομένο αλλά αν η προγεστερόνη βγει πιο υψηλή ενδεχομένως σημαίνει ότι υπάρχει κύηση. Βέβαια αυτό δεν είναι δεδομένο αλλιώς θα το χρησιμοποιούσαμε σαν τεστ κυήσεως προφανώς, αλλά είναι ένα σημαντικό δείγμα ας το πούμε. Και επίσης θα έκανα και χοριακή και θα έπαιρνα και το τεστ πρώιμης ανίχνευσης εγκυμοσύνης. Τώρα αν όλα αυτά είναι αρνητικά αλλά έχεις συμπτώματα μάλλον δεν θα είναι εγκυμοσύνη, αν όμως βγουν θετικά τότε θα είναι. Το θέμα είναι ότι και η χοριακή τόσο νωρίς κάποιες φορές δεν δείχνει οπότε δεν είναι και πάλι σίγουρο ότι θα καταφέρεις 100% να το εντοπίσεις , αλλά αν με ανησυχούσε τόσο μάλλον θα το δοκίμασα τους μήνες που είχα συμπτώματα. Επίσης ξέρεις τη μέθοδο της θερμομετρησης; Συνδυαστικά με τα άλλα και όχι μόνη της μπορεί και αυτή να δώσει στοιχεία για πιθανή εγκυμοσύνη!

Εμένα ας πούμε εκείνον τον μήνα είχε βγει τι τεστ πρώιμης ανίχνευσης θετικό αλλά μετά που έκανα χοριακή αρνητικο. Οπότε και πάλι δεν είμαι σίγουρη για το τι έγινε. Αλλά αν ι κάνεις όλα αυτά και σε συνδυασμό με τη θερμομετρηση και δεν ταιριάζουν τα αποτελέσματα με εγκυμοσύνη τότε μάλλον δεν είναι εγκυμοσύνες αυτά που σου συμβαίνουν.

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ 1

πρίν από 8 λεπτά , Anna Maria 1995 είπε:

Καλησπέρα!! Έναν μήνα ήμουν κι εγώ σχεδόν σίγουρη ότι ήμουν έγκυος και ότι έγινε βιοχημικη. Είχα βέβαια και πολύ καθυστέρηση εγώ τότε. Αν το πίστευα και άλλους μήνες, τότε νομίζω ότι για να μην το σκέφτομαι τόσο έντονα και μου προκαλεί τόση ανησυχία το αν μένω και μετά χάνονται, θα έκανα απλά μόνη μου χωρίς να το πω και σε κανέναν αρχικά κάποιες εξετασεις. Δηλαδή θα έκανα προγεστερόνη από 7 μέρες και μετά την ωορηξια, χωρίς αυτό να είναι δεδομένο αλλά αν η προγεστερόνη βγει πιο υψηλή ενδεχομένως σημαίνει ότι υπάρχει κύηση. Βέβαια αυτό δεν είναι δεδομένο αλλιώς θα το χρησιμοποιούσαμε σαν τεστ κυήσεως προφανώς, αλλά είναι ένα σημαντικό δείγμα ας το πούμε. Και επίσης θα έκανα και χοριακή και θα έπαιρνα και το τεστ πρώιμης ανίχνευσης εγκυμοσύνης. Τώρα αν όλα αυτά είναι αρνητικά αλλά έχεις συμπτώματα μάλλον δεν θα είναι εγκυμοσύνη, αν όμως βγουν θετικά τότε θα είναι. Το θέμα είναι ότι και η χοριακή τόσο νωρίς κάποιες φορές δεν δείχνει οπότε δεν είναι και πάλι σίγουρο ότι θα καταφέρεις 100% να το εντοπίσεις , αλλά αν με ανησυχούσε τόσο μάλλον θα το δοκίμασα τους μήνες που είχα συμπτώματα. Επίσης ξέρεις τη μέθοδο της θερμομετρησης; Συνδυαστικά με τα άλλα και όχι μόνη της μπορεί και αυτή να δώσει στοιχεία για πιθανή εγκυμοσύνη!

Εμένα ας πούμε εκείνον τον μήνα είχε βγει τι τεστ πρώιμης ανίχνευσης θετικό αλλά μετά που έκανα χοριακή αρνητικο. Οπότε και πάλι δεν είμαι σίγουρη για το τι έγινε. Αλλά αν ι κάνεις όλα αυτά και σε συνδυασμό με τη θερμομετρηση και δεν ταιριάζουν τα αποτελέσματα με εγκυμοσύνη τότε μάλλον δεν είναι εγκυμοσύνες αυτά που σου συμβαίνουν.

Σε ευχαριστώ πολύ!! Ναι θα κάνω προγεστερόνη οπωσδήποτε μόνη μου !!! Να ελέγχω εννοείς τη θερμοκρασία μου καθημερινά τύπου; Και να δω διάφορες με τότε; 

πρίν από 6 λεπτά , Anna Maria 1995 είπε:

αν ξέρεις πότε έκανες ωορρηξία, 10 μέρες μετά η χοριακή θα δείξει. Είναι η μόνη απόδειξη εγκυμοσύνης, και 5 να βγει που είναι στην γκρίζα ζώνη θα ξέρεις ότι υπήρξε εγκυμοσύνη. 

Βιοχημική κύηση είναι όταν γίνετε εμφύτευση άρα και έκκριση χοριακής και αποβάλλετε αυτόματα, αυτό το έστω και λίγο η χοριακή θα το πιάσει. Αν βγει αρνητικό δεν υπήρξε εγκυμοσύνη. 

Το πλασέμπο είναι πραγματικό, όσες προσπαθούσαμε χρόνια, νιώσαμε έγκυος πολλές φορές. Όταν μείνει η κάθε μια μας έγκυος και δούμε στο περίπου ποια ήταν τα δικά μας συμπτώματα, σε επόμενη εγκυμοσύνη θα το καταλάβουμε με την μια. Επίσης, τα πραγματικά συμπτώματα ξεκινάνε μετά την 5η - 6η εβδομάδα που τότε έχεις επιβεβαιώσει την εγκυμοσύνη ούτως η άλλως. 

να προσθέσω και όλας ότι το σπέρμα μας επηρεάζει εσωτερικά. δεν είναι μόνο το μυαλό. Το δοκίμασα. Όποτε δεν είχα επαφές, δεν ένιωθα κάπως την κοιλιά μου. Όποτε είχαμε επαφές σαν να έκανα συσπάσεις. 

• Μου αρέσει 2

πρίν από 42 λεπτά , Myrto24 είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ!! Ναι θα κάνω προγεστερόνη οπωσδήποτε μόνη μου !!! Να ελέγχω εννοείς τη θερμοκρασία μου καθημερινά τύπου; Και να δω διάφορες με τότε; 

Ναι η μέθοδος αυτή λέει πως ελέγχεις καθημερινά την πρωινή σου θερμοκρασία πριν σηκωθείς και την καταγράφεις. Κανονικά μια με δύο μέρες μετά την ωορηξια ανεβαίνει για κάποια δέκατα πχ από 36.6 που μπορεί να έχεις κάθε μέρα, μετά την ωορηξια φτάνει στο 36.9-37.0. Αυτή η υψηλή θερμοκρασία διατηρείται περίπου για 14 μέρες ανεβασμένη και λίγο πριν η λίγο μετά που έρχεται περίοδος ξαναπέφτει. Με βάση αυτά που έχω διαβάσει δεν υπάρχει εγκυμοσύνη χωρίς αυξημένη θερμοκρασία το πρώτο τρίμηνο. Άρα αν πχ έχεις καταγράψει 19 μέρες στη σειρά υψηλή θερμοκρασία και δεν σου έχει έρθει και περιοδος τότε είναι δείγμα εγκυμοσύνης. Ενώ αν πέσει η θερμοκρασία λίγο πριν εμφανιστεί η περιοδος είναι δείγμα μη εγκυμοσύνης και δείγμα ότι σε λίγο πλησιάζει η περιοδος. Βέβαια εμένα πάλι μου πέφτει λίγο μετά αφού αδιαθετησω δ μετά από κάποιες ώρες, άρα δεν το ξέρω από πριν, αλλά σε άλλες κοπέλες πέφτει λίγο πριν έρθει η περίοδος. Κορίτσια αν λέω κάτι λάθος διορθώσετε με!! Θα σου στείλω και ένα λινκ σε μήνυμα από έναν γιατρό που τα εξηγεί αυτά πολύ αναλυτικά. Απλά χρειάζεται υπομονή αυτή η μέθοδος γιατί θέλει κάθε πρωί μετρημα..και επηρεάζεται και εύκολα πχ από το αν δεν έχεις κοιμηθεί καλά αλλάζει η βασική θερμοκρασία του σώματος, οπότε από μόνη της δεν ξέρω αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αξιοπιστη.

• Μου αρέσει 3

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...