Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 4 ώρες πρίν, Bubble24 είπε:

Κορίτσια σας παρακολουθώ σχετικά με το ζάχαρο και την καμπύλη ινσουλίνης… πρώτη φορά από εσάς βλέπω πόσο σημαντικό είναι και αυτό το θέμα. Επειδή δεν έχω πραγματικά ιδέα μπορείτε να μου πείτε πότε πρέπει να ελέγχουμε το ζάχαρο και ποια είναι η σωστή στρατηγική για την εμβρυομεταφορά; Επίσης τί σημαίνει παράθυρο εμφύτευσης; Το ελέγχουν ή παίζει να χαθούν τα έμβρυα; Τον άλλο μήνα θα κάνω ετ και λόγω ηλικίας έχω λίγες πιθανότητες… Ο ΔΜΣ μου είναι 30… πρέπει να χάσω άμεσα κιλά; Ή δεν κάνει;

Εχεις κάνει καμπύλη ζαχαρου ; Θα σου έλεγα να επισκεφτείς ένα ενδοκρινολόγο αν δε το έχεις κάνει ήδη. Εγω με ΔΜΣ 21 έχω αύξηση στη καμπύλη την πρώτη και τη δεύτερη ώρα και ερχόμενη αντίσταση στην ινσουλίνη και ξεκίνησα χάπι. Μου είπε η ενδοκρινολόγος πως σε ένα μήνα θα έχει ρυθμιστεί αλλά πρέπει να προσπαθήσω να το υποστηρίξω και με διατροφή.

1 ώρα πρίν, Xristina96 είπε:

Δυστυχώς δεν δίνουν βάση στο ζάχαρο. Ενας καλός ενδοκρινολόγος θα σε ξεψαχνίσει σωστά για ορμόνες και ζάχαρο. 

Και τσάμπα συνδέουν κιλά με ζάχαρο. Απλα έχεις περισσότερες πιθανότητες. Εχω και εγώ θέμα και είμαι 58 κιλά 1.77

Ακριβώς και εγώ 1,60 και 53 κιλά, ελάχιστες αυξομειώσεις κ το σάκχαρο μου είναι 20 μονάδες πάνω από το όριο σε κάθε μέτρηση.

2 ώρες πρίν, teti83 είπε:

4/2 - 1η χοριακη 103, 6/2 - 2η χοριακη 267. Και 14/2 ξεκίνησε απίστευτη αιμοραγια η οποια την επομενη μερα σταματησε . 17/2 πήγα για να δούμε τι θα δούμε και είδε μόνο έναν σάκο , χωρίς εμβρυικα στοιχεία. Έκανα χοριακη η οποία εδειξε 632. Παλλινδρομη λογικά αλλά αύριο θέλει να πάω για έναν υπέρηχο. Θέλω να πιστεύω ότι θα αποφύγω την αποξεση . 

Κορίτσι μου κουράγιο. Σε νιωθω. Μια αγκαλιά από εμένα. 

Σε άλλα νέα να πω πως με πήρε ο γιατρός τηλ να συζητήσουμε για την αποτυχία. Εξακολουθεί και πιστεύει σε εμένα. Μου λέει συνεχίζεις προσπάθεια , έχω περιπτώσεις 15 χρόνια μεγαλύτερές σου που κατάφεραν με φυσικούς. Σηκώνεις μανίκια και προσπαθείς μου λέει.. Προτείνει PRP στον επόμενο κύκλο γιατί πιστεύει πως θα μου ταιριάξει. Δεν έχω κάτι να χάσω. Μου είπε να μη βάζω χρονοδιάγραμμα, απλά να συνεχίσω όσο αντέχω κ είναι σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε. Τι να πω βρε κορίτσια. Θέλω να τον πιστέψω αλλά δε βλέπω ένα μικρό παράθυρο βελτίωσης.

Ανωμαλίες στην περίοδο-Κλιμακτήριος

NITSA ELENITSA

Recommended Posts

Καλησπερα κορίτσια!

Πείτε μου οι κοπέλες 40-45 έχετε μικροανωμαλίες στον κύκλο σας ή είστε "ρολοι";;Εννοώ χαμένους κύκλους, καθυστέρηση ή να έρχεται νωρίτερα.

Είμαι σχεδόν 42, τα προηγούμενα δύο χρόνια ο κύκλος μου κάποιους μήνες ήταν λίγο μικρότερος...το ανέφερα στον γυναικολόγο μου είπε φυσιολογικό. Αυτον τον μήνα χωρίς ν έχει συμβεί κάτι(άγχος, κούραση κτλ) ....δεν αδιαθέτησα καθόλου!!😔 Είμαι πρησμένη έτοιμη να σκάσω και δυσφορώ πολύ.....και με πολλά νέυρα!👿Είναι η πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο πάντα ήμουν παρα πολύ συνεπής στους κύκλους μου....

Διαβάζω για κλιμακτήριο και προεμμηνόπαυση και έχω πάθει λίγο ένα ψυχολογικό...σαν να νιώθω ξοφλημένη και γριά ξαφνικά.🙄 Ρωτάω φίλες ίδια ηλικία, μου λένε όλες πώς είναι μια χαρα οι κύκλοι τους..Τι μπορεί να είναι ρε κορίτσια;;;άραγε μπαίνω κλιμακτήριο;;Η μητέρα μου μπήκε σε εμμηνόπαυση στα 52, θυρεοειδή, κύστες κτλ δεν έχω έχω κάνει τσεκ πολύ πρόσφατα....Μπορεί να κρατήσει έτσι με μικροανωμαλίες και 10 χρόνια η αυτό σημαίνει πως σύντομα θα είμαι σε εμμηνόπαυση;;;

Πείτε μου οι πιο έμπειρες!! Θα πάω και στον γιατρό φυσικά αλλά δεν ξέρω κατα πόσο θα με ωφελήσει να κάνω ορμονολογικό έλεγχο διότι εγώ με την τεκνοποίηση έχω ολοκληρώσει και ακόμη και να μου πει πως βαδίζω προς εμμηνόπαυση, ορμόνες δεν υπάρχει περίπτωση να λάβω γιατι έχω ιστορικό που δεν το επιτρέπει. Ο,τι είναι να συμβεί δλδ φυσικά θα το αφήσω να συμβεί απλώς προβληματίζομαι γιατι όπως έχω καταλάβει είμαι η μόνη από τον κύκλο μου που έχω αρχίσει να έχω θεματάκια🙄

Διαφημίσεις

πρίν από 4 λεπτά , NITSA ELENITSA είπε:

Καλησπερα κορίτσια!

Πείτε μου οι κοπέλες 40-45 έχετε μικροανωμαλίες στον κύκλο σας ή είστε "ρολοι";;Εννοώ χαμένους κύκλους, καθυστέρηση ή να έρχεται νωρίτερα.

Είμαι σχεδόν 42, τα προηγούμενα δύο χρόνια ο κύκλος μου κάποιους μήνες ήταν λίγο μικρότερος...το ανέφερα στον γυναικολόγο μου είπε φυσιολογικό. Αυτον τον μήνα χωρίς ν έχει συμβεί κάτι(άγχος, κούραση κτλ) ....δεν αδιαθέτησα καθόλου!!😔 Είμαι πρησμένη έτοιμη να σκάσω και δυσφορώ πολύ.....και με πολλά νέυρα!👿Είναι η πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο πάντα ήμουν παρα πολύ συνεπής στους κύκλους μου....

Διαβάζω για κλιμακτήριο και προεμμηνόπαυση και έχω πάθει λίγο ένα ψυχολογικό...σαν να νιώθω ξοφλημένη και γριά ξαφνικά.🙄 Ρωτάω φίλες ίδια ηλικία, μου λένε όλες πώς είναι μια χαρα οι κύκλοι τους..Τι μπορεί να είναι ρε κορίτσια;;;άραγε μπαίνω κλιμακτήριο;;Η μητέρα μου μπήκε σε εμμηνόπαυση στα 52, θυρεοειδή, κύστες κτλ δεν έχω έχω κάνει τσεκ πολύ πρόσφατα....Μπορεί να κρατήσει έτσι με μικροανωμαλίες και 10 χρόνια η αυτό σημαίνει πως σύντομα θα είμαι σε εμμηνόπαυση;;;

Πείτε μου οι πιο έμπειρες!! Θα πάω και στον γιατρό φυσικά αλλά δεν ξέρω κατα πόσο θα με ωφελήσει να κάνω ορμονολογικό έλεγχο διότι εγώ με την τεκνοποίηση έχω ολοκληρώσει και ακόμη και να μου πει πως βαδίζω προς εμμηνόπαυση, ορμόνες δεν υπάρχει περίπτωση να λάβω γιατι έχω ιστορικό που δεν το επιτρέπει. Ο,τι είναι να συμβεί δλδ φυσικά θα το αφήσω να συμβεί απλώς προβληματίζομαι γιατι όπως έχω καταλάβει είμαι η μόνη από τον κύκλο μου που έχω αρχίσει να έχω θεματάκια🙄

Μάλλον κυστικό ωάριο συμβαίνει συχνά σε αυτές τις ηλικίες μην ανχωνεσε . 

πρίν από 12 λεπτά , linaa είπε:

Μάλλον κυστικό ωάριο συμβαίνει συχνά σε αυτές τις ηλικίες μην ανχωνεσε . 

Τι ειναι αυτο δλδ;;Κυστούλα στην ωοθήκη που εμποδίζει την περίοδο;;; Γκουγκλαρα αλλά δεν κατάλαβα ομολογώ!🤔

Πάντως κυστούλες δεν έιχα τον προηγ μήνα έκανα τσεκ στον γιατρό....

πρίν από 8 λεπτά , NITSA ELENITSA είπε:

Τι ειναι αυτο δλδ;;Κυστούλα στην ωοθήκη που εμποδίζει την περίοδο;;; Γκουγκλαρα αλλά δεν κατάλαβα ομολογώ!🤔

Άμα δεν είναι κάποιο καλό ωάριο γίνετε κύστη οπότε κάθε μήνα αλλάζει. Θα σου δώσει ο γιατρός ένα φάρμακο για 3-4 μέρες Κ θα σου έρθει περίοδος 

πρίν από 11 λεπτά , NITSA ELENITSA είπε:

Κι εγώ δεν είχα προηγούμενο και εμφανίστηκε τώρα κυστουλα και πάει ένας κύκλος περιόδου μην σε ανησυχεί κι εγώ ανησύχησα και είμαι και πιο μεγάλη από σένα γιατί μου συνέβησε πρώτη φορά στα τόσα χρόνια σταθερού κύκλου ,αλλά όπως λένε και τα κορίτσια κι εμένα εδώ με καθησύχασαν πιο πολύ από ότι ο γιατρός μου ...τώρα περιμένω δέκα μέρες και εάν δεν εμφανιστεί θα πάω μου είπε για υπέρηχο και θα μου δώσει αγωγή για να έρθει....

Διαφημίσεις

πρίν από 8 λεπτά , linaa είπε:

Άμα δεν είναι κάποιο καλό ωάριο γίνετε κύστη οπότε κάθε μήνα αλλάζει. Θα σου δώσει ο γιατρός ένα φάρμακο για 3-4 μέρες Κ θα σου έρθει περίοδος 

ααα καταλαβα!Αρα το βλεπω με υπερηχο σωστα?Να μην περιμενω δλδ λιγο ακομα?διαβαζω για χαμενους κυκλους γιαυτο...οτι συμβαινει κ ελεγα να περιμενω τον επομενο κυκλο απλως

πρίν από 5 λεπτά , Sofiiii είπε:

Κι εγώ δεν είχα προηγούμενο και εμφανίστηκε τώρα κυστουλα και πάει ένας κύκλος περιόδου μην σε ανησυχεί κι εγώ ανησύχησα και είμαι και πιο μεγάλη από σένα γιατί μου συνέβησε πρώτη φορά στα τόσα χρόνια σταθερού κύκλου ,αλλά όπως λένε και τα κορίτσια κι εμένα εδώ με καθησύχασαν πιο πολύ από ότι ο γιατρός μου ...τώρα περιμένω δέκα μέρες και εάν δεν εμφανιστεί θα πάω μου είπε για υπέρηχο και θα μου δώσει αγωγή για να έρθει....

Τι σου ειπε δλδ ο γιατρος;;Σχετίζεται με προεμμηνοπαυση ή κάτι τέτοιο;;Είναι συχνό στις ηλικίες άνω των 40;;

Μου είπε μόνο ότι δεν είναι τίποτα και ότι μπορεί να συμβεί αυτό σε διάφορες ηλικίες ,κακό ωάριο δηλαδή που γίνεται κύστη και εμποδίζει την περίοδο να έρθει όπως ανέφερε και η linaa παραπάνω , όμως σε μένα και όπως είπε κι εσύ που οι κύκλοι ήταν ρολόι πάντα χωρίς θέματα το εναπόθεσε στην ηλικία ότι μεγαλώνουμε και αλλάζουν οι συνθήκες δεν σημαίνει όμως κάτι τρομερό ,κι εμένα στην μητέρα μου η περίοδος σταμάτησε εντελώς στα 54 ....είχε τέτοιες διακυμάνσεις 6-8 χρόνια πριν 

1 hour ago, Sofiiii είπε:

Μου είπε μόνο ότι δεν είναι τίποτα και ότι μπορεί να συμβεί αυτό σε διάφορες ηλικίες ,κακό ωάριο δηλαδή που γίνεται κύστη και εμποδίζει την περίοδο να έρθει όπως ανέφερε και η linaa παραπάνω , όμως σε μένα και όπως είπε κι εσύ που οι κύκλοι ήταν ρολόι πάντα χωρίς θέματα το εναπόθεσε στην ηλικία ότι μεγαλώνουμε και αλλάζουν οι συνθήκες δεν σημαίνει όμως κάτι τρομερό ,κι εμένα στην μητέρα μου η περίοδος σταμάτησε εντελώς στα 54 ....είχε τέτοιες διακυμάνσεις 6-8 χρόνια πριν 

Σε ευχαριστω παρα πολυ με ηρεμησες λιγακι!!🙂Να σε ρωτησω κατι ακομη, η κυστουλα σε ενοχλουσε;;Γιατι δεν εχω κανενα απολυτως συμπτωμα, καποιο πονακι ή κατι αλλο...

• Μου αρέσει 1

Να είσαι καλά😊όχι μόνο η απώλεια περιόδου δεν εΙχα καταλάβει τίποτα μέχρι που την είδε στον υπέρηχο και μου το ανέφερε σαν αιτία πράγμα που με σόκαρε και εμένα μέχρι που κατάλαβα ,ούτε τώρα με ενοχλεί!

5 ώρες πρίν, NITSA ELENITSA είπε:

Καλησπερα κορίτσια!

Κορίτσι καλησπέρα! Πέρα από το ότι μπορεί να ισχύουν όσα σου είπαν τα προηγούμενα κορίτσια, κύστεις, τυχαία ανωμαλία κτλ, ακόμα και της κλιμαρκτηρίου τερτιπια να είναι, αν σου άρχισαν τώρα, σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα έχεις μια δεκαετία με περίοδο ακόμα μπροστά σου.. εγώ στην κλιμαρκτηριο από τα 37, λόγω ΠΩΑ, με αρκετές ανωμαλίες ανά περιόδους πλέον, και με βάση πρόσφατες ορμονολογικες ο ενδοκρινολόγος μου είπε ότι θα έχω χοντρικά περίοδο για καμία 6ετια ακόμα. Α, είμαι 45 τώρα! Οπότε, ακόμα και αυτό να είναι δε χρειάζεται να σε απασχολεί και πολύ!!!! Επίσης ούτε εμένα μου πρότεινε κανείς να πάρω ορμόνες!

Διαφημίσεις

On 15/2/2025 at 7:55 ΜΜ, LeneL είπε:

Κορίτσι καλησπέρα! Πέρα από το ότι μπορεί να ισχύουν όσα σου είπαν τα προηγούμενα κορίτσια, κύστεις, τυχαία ανωμαλία κτλ, ακόμα και της κλιμαρκτηρίου τερτιπια να είναι, αν σου άρχισαν τώρα, σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα έχεις μια δεκαετία με περίοδο ακόμα μπροστά σου.. εγώ στην κλιμαρκτηριο από τα 37, λόγω ΠΩΑ, με αρκετές ανωμαλίες ανά περιόδους πλέον, και με βάση πρόσφατες ορμονολογικες ο ενδοκρινολόγος μου είπε ότι θα έχω χοντρικά περίοδο για καμία 6ετια ακόμα. Α, είμαι 45 τώρα! Οπότε, ακόμα και αυτό να είναι δε χρειάζεται να σε απασχολεί και πολύ!!!! Επίσης ούτε εμένα μου πρότεινε κανείς να πάρω ορμόνες!

Σε ευχαριστω πολυ πολυ, με ανακουφισες και εσυ!!🥰Αυτο τρεμω γτ διαβαζα πως απο οταν αρχιζουν οι ανωμαλιες σε 5-6 χρονια μπαινεις εμμηνοπαυση!!!Αν εχω μια δεκαετια ειμαι μια χαρα στα φυσιολογικα!ΠΩΑ τι ειναι;;Εγω να ειμαι ειλικρινής ο,τι και να γίνει θα αφήσω το σώμα μου να αποφασίσει αυτό....Είμαι και χορτοφάγος και υπαρχουν ερευνες που υποστηριζουν πως οι γυναικες χορτοφαγοι μπαινουν εμμηνοπαυση νωριτερα, αλλα δεν θελω να "μπλεξω" ακομη με εξετασεις...εκτός πια αν δεν αδιαθετήσω για 3 κύκλους πχ οποτε εκει ναι, θα το ψαξω!!Ουφ, οταν την εχουμε δεν την θελουμε και οταν την χανουμε νιωθουμε μισες....🙄

On 15/2/2025 at 4:32 ΜΜ, Sofiiii είπε:

Να είσαι καλά😊όχι μόνο η απώλεια περιόδου δεν εΙχα καταλάβει τίποτα μέχρι που την είδε στον υπέρηχο και μου το ανέφερε σαν αιτία πράγμα που με σόκαρε και εμένα μέχρι που κατάλαβα ,ούτε τώρα με ενοχλεί!

Να σου πω νιωθω μια αδιορατη ενοχληση στην δεξια ωοθηκη σαν να εχω ωορηξια!!!Ισως ειναι κυστουλα...δεν εχω εμπειρια οποτε δεν γνωριζω, σου ειπε αραγε ο γιατρος  γιατι μετα τα 40 εχουμε ταση να κανουμε κυστουλες τετοιες;;;Το παθαινεις εκτοτε η ηταν μονο μια φορα;;;

@NITSA ELENITSA μου είπε φυσιολογικό για κάποια ηλικία και έπειτα ,τώρα το έχω πάθει για πρώτη φορά στην ζωή μου στα 46+ είναι και στον οργανισμό πιστεύω σήμερα είχα κι εγώ ενόχληση όπως λες στην δεξιά ωοθήκη όπως μας ενοχλεί στην ωορρηξία οπότε θα πάω σε μια βδομάδα να το δω με υπέρηχο 

10 ώρες πρίν, NITSA ELENITSA είπε:

Σε ευχαριστω πολυ πολυ, με ανακουφισες και εσυ!!🥰Αυτο τρεμω γτ διαβαζα πως απο οταν αρχιζουν οι ανωμαλιες σε 5-6 χρονια μπαινεις εμμηνοπαυση!!!Αν εχω μια δεκαετια ειμαι μια χαρα στα φυσιολογικα!ΠΩΑ τι ειναι;;Εγω να ειμαι ειλικρινής ο,τι και να γίνει θα αφήσω το σώμα μου να αποφασίσει αυτό....Είμαι και χορτοφάγος και υπαρχουν ερευνες που υποστηριζουν πως οι γυναικες χορτοφαγοι μπαινουν εμμηνοπαυση νωριτερα, αλλα δεν θελω να "μπλεξω" ακομη με εξετασεις...εκτός πια αν δεν αδιαθετήσω για 3 κύκλους πχ οποτε εκει ναι, θα το ψαξω!!Ουφ, οταν την εχουμε δεν την θελουμε και οταν την χανουμε νιωθουμε μισες....🙄

Να σου πω νιωθω μια αδιορατη ενοχληση στην δεξια ωοθηκη σαν να εχω ωορηξια!!!Ισως ειναι κυστουλα...δεν εχω εμπειρια οποτε δεν γνωριζω, σου ειπε αραγε ο γιατρος  γιατι μετα τα 40 εχουμε ταση να κανουμε κυστουλες τετοιες;;;Το παθαινεις εκτοτε η ηταν μονο μια φορα;;;

Χαίρομαι που νοιώθεις καλύτερα! Όχι, από όσο ξέρω και από όσο έχω δει και σε εμένα δλδ, κρατάει πολλά χρόνια η κλιμαρκτηριος! ΠΩΑ σημαίνει πρόωρη ωοθηκικη ανεπάρκεια, οπότε ανάλογα με το βαθμό ή κάπως έτσι τέλος πάντων, είσαι λιγότερα χρόνια γόνιμη και μπαίνεις και νωρίτερα στην εμμηνόπαυση. Ασχέτως όμως με αυτό, η περίοδος δεν κόβεται από τη μια στιγμή στην άλλη! Το καλύτερο ετσι κι αλλιώς, είναι αυτό που λες. Παρακολούθησε 2-3 μήνες τον κύκλο σου και βλέπεις!

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...