Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, dimi.tra είπε:

Τα φάρμακα του ΕΟΠΠΥ που παίρνεις από το φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ δεν έχουν συμμετοχή. Είναι δωρεάν. Και το κόστος τους είναι γύρω στα 700-900€ ανάλογα τι θα σου γράψει και τι μπορεί να δικαιολογήσει η απόφαση. Τα φάρμακα του φαρμακείου έχουν την συμμετοχή τους κ επειδή δεν παίζουν με γενόσημα και πάρε πχ το πιο φθηνό αλλά πρέπει να πάρεις αυτό που θέλει ο γιατρός μπορεί να βγει αρκετά τσιμπημένη η συμμετοχή. Εγώ βέβαια έδωσα στην συμμετοχή 50€ σύνολο αλλά είμαι επαρχία και η φαρμακοποιός είναι η μαμά της κουμπάρας μου οπότε να πω τι; 🫢 

Θα συμφωνήσω στο θέμα ανδρολόγος πάρα πολύ σημαντικό! 

Μαρη κ εσύ σε έπιασε να πάρεις μπουφέ τώρα;;; 😂

Οι άλλες μιλάνε για έπιπλα 😂 το prp ενδομητρίου που συζητάνε παραπάνω είναι μια τεχνική ενίσχυσης του ενδομητρίου σου στην ουσία με δικό σου αίμα που το φυγοκεντρουν και σου βάζουν το πλάσμα (νομίζω) σαν ένεση με καθετήρα στη μήτρα. Διφορούμενες οι απόψεις για το πόσο βοηθάει γιατί οι μελέτες είχαν πολύ φτωχό δείγμα ασθενών. Υπάρχει και το prp ωοθηκών που κάνεις κάτι αντίστοιχο απλά εκεί τα αποτελέσματα φαίνονται μετά από 2-3 κύκλους. 

Και πότε ενδείκνυται; Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει κανείς να το κάνει;

Καλύτερος Γιατρός για εξωσωματική μετά από 2 αποβολές (Αθήνα)

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια,

Είμαι 35 χρονών, είχα μείνει αρχικά έγκυος στα 33 μου φυσιολογικά αλλά στην 5η εβδομάδα το έχασα, λόγω ινιμυωματος στο ενδομήτριο όπως αποδείχθηκε, το οποίο αφαίρεσα. Στα επόμενα 2 χρόνια προσπαθήσαμε με τον άντρα μου να ξαναμεινω έγκυος αλλά τίποτα. Αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε έναν γιατρό στο Ιασώ για σπερματεγχυση και μας κατεύθυνε στην εξωσωματική, αν και στην ουσία και μετά από τόνους εξετάσεων δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα υπογονιμότητας, πέρα από μία μικρή κιρσοκήλη στο σύζυγο, όχι αρκετή για να μην συλλάβω ξανά. Ξεκίνησα διαδικασία εξωσωματικής και έμεινα έγκυος ωστόσο χθες και αν και είχα μια χοριακη στο 11300 όντας στην 4η εβδομάδα, ξεκίνησα να αιμορραγω. Έκανα εισαγωγή και με ενημέρωσαν ότι έβλεπαν ένα σάκο και πως το δεύτερο έμβρυο είχε αποβληθεί. Αν και είχα ελπίδες ότι ο σάκος με το ένα έμβρυο θα κρατήσει, η σκληρή πραγματικότητα με χτύπησε σήμερα και η χοριακη έπεσε και μου κάνανε αποξεση. Ο άντρας μου θεωρεί ότι φταίει ο γιατρός μας καθώς στον υπέρηχο που είχε γίνει την προηγούμενη εβδομάδα ο γιατρός είδε έναν σάκο, οπότε θεωρεί ότι υπάρχει περίπτωση να μην έγινε σωστά η εμβρυομεταφορα, τουλάχιστον στο ένα έμβρυο, με αποτέλεσμα να αποβληθεί και να συμπαρασύρει και το υγιές που είχε πιάσει. Σε αυτό συνηγορεί το γεγονός πως στον υπέρηχο που έγινε στο νοσοκομείο οι γιατροί εκεί έβλεπαν σάκο αλλά όχι κάτι άλλο μέσα σε αυτόν. Θεωρείτε ότι υπάρχει περίπτωση να φταίει ο γιατρός; Υπάρχει κάποια κοπέλα που να έχει περάσει παρόμοια προβλήματα και να τα έχει ξεπεράσει με κάποιον συγκεκριμένο ιατρό; Η ψυχολογία μου πραγματικά είναι στα τάρταρα, είναι πολύ βάρβαρο να κοιμάσαι έγκυος και να ξυπνάς μέσα στα αίματα. Σας παρακαλώ, βοηθήστε με.

Διαφημίσεις

πρίν από 2 λεπτά , Helenalda είπε:

Καλησπέρα κορίτσια,

Είμαι 35 χρονών, είχα μείνει αρχικά έγκυος στα 33 μου φυσιολογικά αλλά στην 5η εβδομάδα το έχασα, λόγω ινιμυωματος στο ενδομήτριο όπως αποδείχθηκε, το οποίο αφαίρεσα. Στα επόμενα 2 χρόνια προσπαθήσαμε με τον άντρα μου να ξαναμεινω έγκυος αλλά τίποτα. Αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε έναν γιατρό στο Ιασώ για σπερματεγχυση και μας κατεύθυνε στην εξωσωματική, αν και στην ουσία και μετά από τόνους εξετάσεων δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα υπογονιμότητας, πέρα από μία μικρή κιρσοκήλη στο σύζυγο, όχι αρκετή για να μην συλλάβω ξανά. Ξεκίνησα διαδικασία εξωσωματικής και έμεινα έγκυος ωστόσο χθες και αν και είχα μια χοριακη στο 11300 όντας στην 4η εβδομάδα, ξεκίνησα να αιμορραγω. Έκανα εισαγωγή και με ενημέρωσαν ότι έβλεπαν ένα σάκο και πως το δεύτερο έμβρυο είχε αποβληθεί. Αν και είχα ελπίδες ότι ο σάκος με το ένα έμβρυο θα κρατήσει, η σκληρή πραγματικότητα με χτύπησε σήμερα και η χοριακη έπεσε και μου κάνανε αποξεση. Ο άντρας μου θεωρεί ότι φταίει ο γιατρός μας καθώς στον υπέρηχο που είχε γίνει την προηγούμενη εβδομάδα ο γιατρός είδε έναν σάκο, οπότε θεωρεί ότι υπάρχει περίπτωση να μην έγινε σωστά η εμβρυομεταφορα, τουλάχιστον στο ένα έμβρυο, με αποτέλεσμα να αποβληθεί και να συμπαρασύρει και το υγιές που είχε πιάσει. Σε αυτό συνηγορεί το γεγονός πως στον υπέρηχο που έγινε στο νοσοκομείο οι γιατροί εκεί έβλεπαν σάκο αλλά όχι κάτι άλλο μέσα σε αυτόν. Θεωρείτε ότι υπάρχει περίπτωση να φταίει ο γιατρός; Υπάρχει κάποια κοπέλα που να έχει περάσει παρόμοια προβλήματα και να τα έχει ξεπεράσει με κάποιον συγκεκριμένο ιατρό; Η ψυχολογία μου πραγματικά είναι στα τάρταρα, είναι πολύ βάρβαρο να κοιμάσαι έγκυος και να ξυπνάς μέσα στα αίματα. Σας παρακαλώ, βοηθήστε με.

Λυπάμαι πολύ για αυτό που σας συνέβη. Οχι δεν υπάρχει αυτήν η περίπτωση. Τα έμβρυα τοποθετούνται όσο ποιο κοντά γίνεται στο ενδομήτριο. Από εκεί και πέρα για 2-3 μέρες κυκλοφορούν ελεύθερα μέχρι να βρουν την θέση για να εμφυτευθούν. Αυτόματες αποβολές είναι συχνές στο πρώτο τρίμηνο. Δυστυχώς αυτήν είναι η πραγματικότητα. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι εξετάσεις έχετε κάνει να δείτε αν ευθύνεται και κάτι άλλο. 
Ισως το έμβρυο να είχε χρωμοσωματικές ανωμαλίες. Οι σάλπιγγες σου πως είναι; 
Τι εξετάσεις εξειδικευμένες έχετε ξανει; 
το θετικό είναι ότι μένεις έγκυος! 

Και όταν είναι δύο , συμβαίνει το ένα να παρασέρνει το άλλο ακόμα και σε ποιο προχωρημένες εγκυμοσύνες. 

Το δεύτερο έμβρυο που το είδατε; Που γράφεις ότι έχει αποβληθεί; 

Τέλος, τα έμβρυα βρίσκονται σε ένα υγρό στο σωλήνα που τοποθετείται σε εκείνη την σύριγγα , τα βάζει ταυτόχρονα. 

Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω κάνει υστεροσαλπιγγογραφια, οι σάλπιγγες είναι καθαρές. Από κει και πέρα έχω κάνει εξειδικευμένες αιματολογικές στο Ιπποκράτειο για γονίδια θρομβοφιλιας, δεν είχα κάτι. Φυσικά ανοσολογικές και καλλιεργειες για τυχόν άλλους οργανισμούς όπως τοξοπλασμα κτλ. Θεωρώ ότι γίνεται ο απαραίτητος γονιδιακός έλεγχος στα έμβρυα όταν αναπτύσσονται στο εργαστήριο εκτός αν κάνω λάθος. Στο Ιασώ έκανα τη διαδικασία.Στον υπέρηχο που έκανα πριν λίγες μέρες υπήρχε ένας σάκος και ο γιατρός μας είπε ότι έβλεπε δίπλα το άλλο έμβρυο χωρίς σάκο. 

πρίν από 12 λεπτά , Helenalda είπε:

Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω κάνει υστεροσαλπιγγογραφια, οι σάλπιγγες είναι καθαρές. Από κει και πέρα έχω κάνει εξειδικευμένες αιματολογικές στο Ιπποκράτειο για γονίδια θρομβοφιλιας, δεν είχα κάτι. Φυσικά ανοσολογικές και καλλιεργειες για τυχόν άλλους οργανισμούς όπως τοξοπλασμα κτλ. Θεωρώ ότι γίνεται ο απαραίτητος γονιδιακός έλεγχος στα έμβρυα όταν αναπτύσσονται στο εργαστήριο εκτός αν κάνω λάθος. Στο Ιασώ έκανα τη διαδικασία.Στον υπέρηχο που έκανα πριν λίγες μέρες υπήρχε ένας σάκος και ο γιατρός μας είπε ότι έβλεπε δίπλα το άλλο έμβρυο χωρίς σάκο. 

Δεν γίνεται γονιδιακός έλεγχος στα έμβρυα στο εργαστήριο χωρίς να περάσεις επιτροπή δεοντολογίας και χωρίς να πληρώσεις επιπλέον γιατί είναι πολύ εξειδικευμένη εξέταση. Γίνεται μόνο οπτική αξιολόγηση που δεν σχετίζεται με πιθανές ανωμαλίες γονιδιακά. Εσείς καρυοτυπο έχετε κάνει; Επίσης για να περάσεις επιτροπή πρέπει να πλήρεις κάποιες προϋποθέσεις. Δυστυχώς οι αποβολές στο πρώτο τρίμηνο είναι πολύ συχνές. Λυπάμαι πολύ που το πέρασες αυτό έχω περάσει κάτι ανάλογο με το εξωμητριο μου. Αυτή τη στιγμή είσαι ταραγμένη ψυχολογικά και είναι λογικό. Πάρε λίγο χρόνο να συνέλθεις και θα τα δεις όλα με πιο καθαρή ματιά. Είναι λογικό και εσύ και ο σύζυγος σου να έχετε έντονα συναισθήματα. 

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...