Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 ώρα πρίν, nikoulini33 είπε:

Καλημερα! Έκανα καμπύλη ζαχαρου πριν ξεκινήσω τη διέγερση, νηστείας είχα 102 (πρώτη φορά στη ζωή μου τόσο υψηλό) και στην ώρα έπεσε στο 76. Η εξωσωματικός μου πρότεινε να πάω σε ένα δικό της ενδοκρινολόγο αλλά δε βγάζω άκρη με ραντεβού και έχω κλείσει για αρχή σε δικό μου ενδοκρινολόγο. Είχε καμία σας κάτι αντίστοιχο; Να πέφτει το ζάχαρο μετά το φαγητό; Η εξωσωματικός ήταν αναστατωμένη με το 102 και με άγχωσε και μένα 

Καλημέρα!αυτό δείχνει αντίσταση στην ινσουλίνη. Έτσι και στη δική μου καμπύλη. Μετά τη λήψη γλυκόζης έπεφτε. Ακολούθησα διατροφή για διαβήτη κύησης πριν την εμβρυομεταφορα και μετρουσα το σάκχαρο πρωί νηστική (πριν πάρεις κάποιο φάρμακο) και 1 ώρα με το φαγητό το μεσημέρι. Παρατήρησα ότι την εβδομάδα της εμβρυοταφορας είχε στρώσει αλλά μετά δεν έπεφτε με τίποτα το πρωινό της νηστείας. Έμεινα εγκυος και τώρα Άλλαξα ενδοκρινολόγο και σε συμφωνία και με τον γυναικολόγο μου ξεκίνησαν glucoph@ge. Και από τότε που το ξεκίνησα έχει στρώσει. Οπότε διατροφή και πιθανόν αυτό το χάπι, θα πάει καλά. Αν θες στείλε μου μνμ να σου πω τον δικό μου ο οποιος είναι πολύ καλός.  

πρίν από 5 λεπτά , dimi.tra είπε:

Καλημέρα, θυμίζουν λίγο αντίσταση στην ινσουλίνη οι τιμές σου. Αλλά δεν ξέρουμε εμείς το ιστορικό σου, τι φάρμακα παίρνεις, αν παίρνεις, πόσο καιρό έχεις που έκανες ωοληψια κλπ. Δλδ μπορεί να είναι παροδικό και να μην είναι αντίσταση. Πήγαινε στον ενδοκρινολόγο σου και θα σου δώσει διατροφή και ίσως και κάποιο χάπι να το ρυθμίσεις. Δεν ξέρω γιατί σου λένε όλοι αυστηρή διατροφή κλπ εμένα δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα αυστηρή και το ρυθμίζω εδώ και 3 χρόνια. Το μόνο δύσκολο για μένα είναι να τρώω τόσα πολλά γεύματα μέσα στην ημέρα. Αλλά κατα τα άλλα είναι αντικειμενικά η πιο ισορροπημένη διατροφή που έχω κάνει ποτέ στην ζωή μου και η πιο απλή. Ο ενδοκρινολόγος μέχρι και γλυκά μου επιτρέπει με μέτρο αλλά ο γυναικολόγος μου ούτε να το ακούσει 😂

Εγώ την κάνω τώρα 6 βδομαδες (διατροφή για διαβήτη κύησης) με μηδέν ζάχαρη. Όντως τα πολλά γεύματα είναι λίγο μπελάς ειδικά αν λείπεις από το σπίτι! Ο γυναικολόγος και εμένα μου είπε σ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να μην ακουμπήσω ζάχαρη. Προς το παρόν απεξαρτηθηκα και δεν μου λείπει παρά μόνο αν βλέπω κανένα γλυκό!! Εμένα τώρα ρυθμίστηκε με το χάπι οπότε αναμένω περάσει το πρώτο τρίμηνο να κόψω και τα ουτρο και αυτό το χάπι και αν είναι όλα καλά, θα κάνω καμιά συζήτηση στον ενδοκρινολόγο για κανένα γλυκάκι.. έστω με χουρμάδες..

Τεστ ωορρηξίας! Χρειάζομαι τις εμπειρίες σας

Recommended Posts

1 hour ago, dimi.tra είπε:

Εντάξει δεν χρειάζεται να πιάσεις τις ώρες ακριβώς! Το ωάριο έχει μια πορεία από την στιγμή της ωορρηξίας και το σπερμα αν είναι οκ υποτίθεται πως ζει για μερικές ημέρα στο σώμα. Απλά κανείς επαφή στο περίπου. 
Μάλλον το φουλ θετικό το έβγαλες γιατί ήταν μικρή η συγκέντρωση των ούρων. Προτιμησε τις μεσημεριανές ώρες και με 2 ώρες τουλάχιστον χωρίς να πας τουαλέτα για να βγάζεις σωστά αποτελέσματα. Επισης ο πόνος μπορεί να μην είναι η ωορρηξία αλλά η μεγαλύτερη διάσταση του ωοθυλακίου και μετά να γίνεται η ωορρηξία. Εμενα ο πόνος δεν σημαίνει ποτέ ωορρηξία διαπιστωμένα με υπέρηχο. Δλδ δεν είναι και κανένα πυροτέχνημα η ωορρηξία για να το καταλαβαίνεις 😂

Σοβαρά δεν είναι ;; Χαχαχα 

Μα την επόμενη του πόνου δεν έχω και υγρά. Πότε γίνεται ; 
εντωμεταξύ όταν έκανα διέγερση 5 μέρες πριν την ωολληψια είχε υγρά ωορρηξίας, κράτησαν 3 μέρες, ήμουν σίγουρη ότι έσπασαν. Αλλά δεν. 
καλα, επειδή δεν καταλαβαίνω τι μου γίνεται μάλλον χαχαχα είχα σταθερό κύκλο και ερχόμουν σε επαφή έως και 10 μέρες πριν την περίοδο. Σίγουρα πέτυχα ωορρηξία στα 3 χρόνια προσπάθειας . Ενα καλό σπερμα ΖΕΙ για μέρες. Ενα μέτριο; 
Εχω κάτι εξετάσεις να κάνω, να δω πως είμαι και ίσως πάω για παρακολούθηση να δω καταρχήν αν κάνω ωορρηξία. Δεν θα ασχοληθώ τόσο πολύ, απλά να καταλάβω το σώμα μου θα ήθελα. 

Διαφημίσεις

πρίν από 36 λεπτά , Xristina96 είπε:

Σοβαρά δεν είναι ;; Χαχαχα 

Μα την επόμενη του πόνου δεν έχω και υγρά. Πότε γίνεται ; 
εντωμεταξύ όταν έκανα διέγερση 5 μέρες πριν την ωολληψια είχε υγρά ωορρηξίας, κράτησαν 3 μέρες, ήμουν σίγουρη ότι έσπασαν. Αλλά δεν. 
καλα, επειδή δεν καταλαβαίνω τι μου γίνεται μάλλον χαχαχα είχα σταθερό κύκλο και ερχόμουν σε επαφή έως και 10 μέρες πριν την περίοδο. Σίγουρα πέτυχα ωορρηξία στα 3 χρόνια προσπάθειας . Ενα καλό σπερμα ΖΕΙ για μέρες. Ενα μέτριο; 
Εχω κάτι εξετάσεις να κάνω, να δω πως είμαι και ίσως πάω για παρακολούθηση να δω καταρχήν αν κάνω ωορρηξία. Δεν θα ασχοληθώ τόσο πολύ, απλά να καταλάβω το σώμα μου θα ήθελα. 

Αν το μέτριο παρουσιάζει ταχεία κινητικότητα μετά από 6, 12 και 24 ώρες κατά πάσα πιθανότητα θα μπορεί και να γονιμοποιήσει, γιατί όχι; Ο πόνος και τα υγρά δεν σημαίνουν απαραίτητα ωορρηξία. Είχα υγρά 3 μέρες πριν την ωορρηξία και μετά τίποτα. Μετα την υστεροσκοπηση έχει βελτιωθεί κατά πολύ η εικόνα δλδ έχω υγρά καθόλη την διάρκεια αυτών των ημερών που θεωρητικά περιμένω την ωορρηξία. Πιθανώς έπαιξε κάποιο ρόλο η διόρθωση της μήτρας μου. Για να δεις αν κάνεις ωορρηξία δεν χρειάζεται καν να κάνεις παρακολούθηση, τζάμπα τα λεφτά. Απλα υπολογίζεις τις ημέρες του κύκλου και κάνει ένα τεστ προγεστερόνη την ημέρα που θα σου πει ο γιατρός. Δεν θυμάμαι ακριβώς ποια μέρα να σου πω. Αν είναι να κάνεις επαφές με παρακολούθηση τότε ναι οκ μπορείς να το δοκιμάσεις και αυτό. 
Αν όμως έχεις τεστ διαθέσιμα κάντα δεν χάνεις κάτι, απλά επέλεξε λίγο καλύτερα τις ώρες που τα κάνεις!

πρίν από 57 λεπτά , dimi.tra είπε:

Αν το μέτριο παρουσιάζει ταχεία κινητικότητα μετά από 6, 12 και 24 ώρες κατά πάσα πιθανότητα θα μπορεί και να γονιμοποιήσει, γιατί όχι; Ο πόνος και τα υγρά δεν σημαίνουν απαραίτητα ωορρηξία. Είχα υγρά 3 μέρες πριν την ωορρηξία και μετά τίποτα. Μετα την υστεροσκοπηση έχει βελτιωθεί κατά πολύ η εικόνα δλδ έχω υγρά καθόλη την διάρκεια αυτών των ημερών που θεωρητικά περιμένω την ωορρηξία. Πιθανώς έπαιξε κάποιο ρόλο η διόρθωση της μήτρας μου. Για να δεις αν κάνεις ωορρηξία δεν χρειάζεται καν να κάνεις παρακολούθηση, τζάμπα τα λεφτά. Απλα υπολογίζεις τις ημέρες του κύκλου και κάνει ένα τεστ προγεστερόνη την ημέρα που θα σου πει ο γιατρός. Δεν θυμάμαι ακριβώς ποια μέρα να σου πω. Αν είναι να κάνεις επαφές με παρακολούθηση τότε ναι οκ μπορείς να το δοκιμάσεις και αυτό. 
Αν όμως έχεις τεστ διαθέσιμα κάντα δεν χάνεις κάτι, απλά επέλεξε λίγο καλύτερα τις ώρες που τα κάνεις!

Στο κέντρο που μας είχαν κάνει τα σπερμοδιάγραμμα 2 φορές δεν γράφουν ούτε καν ζωντανά μετά από 1 ώρα. Κανένας γυναικολόγος ούτε εξωσωματικός ζήτησε κάτι παραπάνω ούτε ανδρολόγος. Στο φόρουμ μπήκα μετά την δεύτερη μου εμβρυομεταφορά. Δεν γνώριζα ποιο πριν. Ξέρεις μήπως στην Αθήνα που κάνουν σπερμοδιάγραμμα με χρόνους; 

Νομίζω 7 μέρες πριν την περίοδο γίνεται η προγεστερόνη και δυστυχώς την έχω χαμηλή, ακόμα και στην εγκυμοσύνη την είχα τρομερά χαμηλή. 
αλλά την έχω χαμηλή ενώ με υπέρηχο έχουμε δει ότι είχε γίνει ωορρηξία. 

Δεν ξέρω αν φταίει η υστεροσκοπηση ή οι ορμόνες. Εχεις περισσότερες γνώσεις από μένα αλλά ξέρω ότι τα υγείας της ωορρηξίας είναι από τα οιστρογόνα. Οποτε όταν έφτιαξες αυτό που έπρεπε ίσως έπεσαν πάνω στην ισορροπήσει των ορμονών. 

Υγρα**

Just now, Xristina96 είπε:

Στο κέντρο που μας είχαν κάνει τα σπερμοδιάγραμμα 2 φορές δεν γράφουν ούτε καν ζωντανά μετά από 1 ώρα. Κανένας γυναικολόγος ούτε εξωσωματικός ζήτησε κάτι παραπάνω ούτε ανδρολόγος. Στο φόρουμ μπήκα μετά την δεύτερη μου εμβρυομεταφορά. Δεν γνώριζα ποιο πριν. Ξέρεις μήπως στην Αθήνα που κάνουν σπερμοδιάγραμμα με χρόνους; 

Γενικά μην κάνεις εξέταση σε μικροβιολογικά. Πάντως γενικά αν υπήρχε πρόβλημα στον αριθμό πχ καλό είναι να έχετε πιο συχνά επαφές Κ πριν την ωορρηξία δηλαδή μην περιμένεις 2 επαφές μετά πχ το θετικό τεστ.  Θέλει Κ πριν δεις θετικό τεστ επαφές ώστε το υλικό να είναι φρέσκο . Τώρα για την ωορρηξία σίγουρα κανείς αν ο κύκλος σου είναι σχεδόν σταθερός δηλαδή 4-5 μέρες πάνω κάτω  

Just now, linaa είπε:

Γενικά μην κάνεις εξέταση σε μικροβιολογικά. Πάντως γενικά αν υπήρχε πρόβλημα στον αριθμό πχ καλό είναι να έχετε πιο συχνά επαφές Κ πριν την ωορρηξία δηλαδή μην περιμένεις 2 επαφές μετά πχ το θετικό τεστ.  Θέλει Κ πριν δεις θετικό τεστ επαφές ώστε το υλικό να είναι φρέσκο . Τώρα για την ωορρηξία σίγουρα κανείς αν ο κύκλος σου είναι σχεδόν σταθερός δηλαδή 4-5 μέρες πάνω κάτω  

Δεν έχουμε κανει σε μικροβιολογικό αλλά στο μεγάλο κέντρο που ήμουν. Που έκανα την πρώτη εξωσωματική. Ετσι είχαμε αποφασίσει τότε να προχωρήσουμε εκεί γιατί τους είχαμε επιλέξει 1 χρόνο πριν την απόφαση να κάνουμε εκεί το σπερμοδιάγραμμα. 
είχαμε και κάθε μέρα πριν την εξωσωματική επαφες. Το έχουμε πάει και μέρα παρά μέρα και όλα. Δεν θέλω να μπω στο τρυπακι με το αν είμαι στις γόνιμες ή όχι με τον τρόπο που το έκανα πριν μείνω έγκυος. Θέλω να καταλάβω το σώμα μου για αρχή. Οι επαφές ούτως ή αλλως γίνονται χωρίς πιέσεις τώρα . Αν κάνουμε την ημέρα του θετικού καλώς, αν είμαστε κουρασμένοι δεν κάνουμε κάτι. Απλα θέλω να ξέρω πότε κάνω ωορρηξία για να μην αγχώνομαι και με καθυστερήσεις και να δούμε καλύτερα το σπερμα του συζύγου. Να ξέρουμε αν πρέπει να βιαστούμε ή όχι για επόμενη εξωσωματική. 
και αν καταλαβαίνω την ωορρηξία μου με συμπτώματα ή τεστ, να πω σε ένα χρόνο στον γιατρό μου πάμε για την επόμενη προσπάθεια. 1 χρόνο πάλι δεν ήρθε με φυσικό τρόπο. Ξεκινάμε πάλι εξωσωματική. 
ποιο πολύ για ψυχολογικούς λόγους, ότι προσπάθησα ξανά. 

Διαφημίσεις

πρίν από 4 λεπτά , Xristina96 είπε:

Δεν έχουμε κανει σε μικροβιολογικό αλλά στο μεγάλο κέντρο που ήμουν. Που έκανα την πρώτη εξωσωματική. Ετσι είχαμε αποφασίσει τότε να προχωρήσουμε εκεί γιατί τους είχαμε επιλέξει 1 χρόνο πριν την απόφαση να κάνουμε εκεί το σπερμοδιάγραμμα. 
είχαμε και κάθε μέρα πριν την εξωσωματική επαφες. Το έχουμε πάει και μέρα παρά μέρα και όλα. Δεν θέλω να μπω στο τρυπακι με το αν είμαι στις γόνιμες ή όχι με τον τρόπο που το έκανα πριν μείνω έγκυος. Θέλω να καταλάβω το σώμα μου για αρχή. Οι επαφές ούτως ή αλλως γίνονται χωρίς πιέσεις τώρα . Αν κάνουμε την ημέρα του θετικού καλώς, αν είμαστε κουρασμένοι δεν κάνουμε κάτι. Απλα θέλω να ξέρω πότε κάνω ωορρηξία για να μην αγχώνομαι και με καθυστερήσεις και να δούμε καλύτερα το σπερμα του συζύγου. Να ξέρουμε αν πρέπει να βιαστούμε ή όχι για επόμενη εξωσωματική. 
και αν καταλαβαίνω την ωορρηξία μου με συμπτώματα ή τεστ, να πω σε ένα χρόνο στον γιατρό μου πάμε για την επόμενη προσπάθεια. 1 χρόνο πάλι δεν ήρθε με φυσικό τρόπο. Ξεκινάμε πάλι εξωσωματική. 
ποιο πολύ για ψυχολογικούς λόγους, ότι προσπάθησα ξανά. 

Με συμπτώματα ξέχασε το δεν βρίσκεις ωορρηξία διέγραψε το αυτό απτό μυαλό σου. 

Το μόνο που θα υπολογίζεις είναι αν ο κύκλος σου είναι περίπου σταθερός να υπολογίζεις στο περίπου τις γόνιμες μέρες . Η θα κάνεις τεστ ωορηξιας ώστε να είσαι σίγουρη ακριβώς . Όλα τα υπόλοιπα θα είναι άστοχα οπότε ξέχασε τα . 

• Μου αρέσει 1

1 ώρα πρίν, Xristina96 είπε:

Νομίζω 7 μέρες πριν την περίοδο γίνεται η προγεστερόνη και δυστυχώς την έχω χαμηλή, ακόμα και στην εγκυμοσύνη την είχα τρομερά χαμηλή. 
αλλά την έχω χαμηλή ενώ με υπέρηχο έχουμε δει ότι είχε γίνει ωορρηξία. 

Δεν ξέρω αν φταίει η υστεροσκοπηση ή οι ορμόνες. Εχεις περισσότερες γνώσεις από μένα αλλά ξέρω ότι τα υγείας της ωορρηξίας είναι από τα οιστρογόνα. Οποτε όταν έφτιαξες αυτό που έπρεπε ίσως έπεσαν πάνω στην ισορροπήσει των ορμονών. 

Υγρα**

Όχι δυστυχώς από Αθήνα δεν έχω ιδέα. Εγώ έχω έναν δικό μου μικροβιολογο εδώ στην πόλη μου που είναι εξαιρετικός και τον εμπιστεύονται όλοι οι γυναικολόγοι στις εξετάσεις του. Μου τον σύστησε δλδ ο γυναικολόγος μου και τον γνώρισα. Και από περιέργεια μπήκα να δω το σπερμοδιάγραμμα από Ιασώ και όντως δεν έχει χρόνους κλπ μόνο τα κινητά και ακίνητα και τις διάφορες κινητικότητες τους κλπ. 
Δεν έχει να κάνει με τις ορμόνες μου πιθανώς έχει να κάνει με την ανάπτυξη του ενδομητρίου που είναι καλύτερη μετά την υστεροσκοπηση γιατί κάναμε και ένα ελαφρύ σκρατσινγκ. Να μπω σε λεπτομέρειες λίγο αηδιαστικές, πριν την υστεροσκοπηση είχα μια μέρα μια έντονη έκκριση σαν γλίτσα άσπρη. Μετα από αυτό τίποτα μέχρι να μου έρθει περίοδος καθόλου υγρά. Πάντα έτσι, όλη μου τη ζωή από τα 13 που μου ήρθε περίοδος! Ήξερα ότι έχω ωορρηξία από αυτή τη γλίτσα 🤮 και ήταν πάντα 3 ημέρες πριν η ωορρηξία. Μετά την υστεροσκοπηση πάει η γλίτσα 😂 έγινε διαφανή υγρά έντονα που ξεκινάνε 5 μέρες πριν την ωορρηξία όπως φαίνεται. Δύο κύκλους τώρα εχω κατά μπερδευτεί, φαντάσου έκανα τεστ ωορρηξίας μόνο και μόνο για να βρω την ωορρηξία μου! Και λόγω του ότι είχα ραντεβού με τον γιατρό μου πέσαμε πάνω και στις μετρήσεις. 
Αλλά σίγουρα τα πονάκια δεν είναι αξιόπιστα για να βρεις ωορρηξία. 
Κι εμείς έχουμε δοκιμάσει όλα τα σχέδια, κάθε μέρα, μέρα παρά μέρα, 2 φορές τη μέρα, 3 φορές τη μέρα, κάθε 3 μέρες, με τα πόδια πάνω, με τα πόδια κάτω, κάθε ανόητη συμβουλή που σίγουρα έχεις ακούσει! Τα έκανα όλα ναι το παραδέχομαι 😂! Εννοείται πήραμε μια ωραιότατη κουλούρα! Στην εξωμητρια είχα μείνει έγκυος με επαφές πολλές μέσα στην ίδια μέρα οπότε αν είναι να σου κάτσει θα σου κάτσει τέλος! Όλα αυτά τα «γιατροσόφια» και οι συμβουλές είναι άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε! Και την ωορρηξία μου την έψαχνα για να μετρήσω τις μέρες της ετ να μην πέσω στο τριήμερο που είναι κλειστά όλα για να κάνω χοριακη! Εχω πλέον εγκαταλείψει εντελώς την ιδέα μιας φυσικής σύλληψης. 

Κανε τις υπόλοιπες εξετάσεις σου να ρυθμίσεις ότι είναι αρυθμιστο και δώσε λίγο χρόνο χαλαρά να δεις πως θα πάει. Συζητά με τον γιατρό σου το ενδεχόμενο να πάρεις κάτι για να ενισχύσεις την προγεστερόνη σου μετά την ωορρηξία. Ισως κάτι παίζει με το ωχρό σωμάτιο ή με άλλες ορμόνες του υποθάλαμου σου. 

1 ώρα πρίν, linaa είπε:

Με συμπτώματα ξέχασε το δεν βρίσκεις ωορρηξία διέγραψε το αυτό απτό μυαλό σου. 

Το μόνο που θα υπολογίζεις είναι αν ο κύκλος σου είναι περίπου σταθερός να υπολογίζεις στο περίπου τις γόνιμες μέρες . Η θα κάνεις τεστ ωορηξιας ώστε να είσαι σίγουρη ακριβώς . Όλα τα υπόλοιπα θα είναι άστοχα οπότε ξέχασε τα . 

Εντάξει επειδή είσαι μικρή ακόμα Κ έχεις ήδη ένα παιδάκι δεν χρειάζετε να βιαστείς . Αν θες να κάνεις πραγματική προσπάθεια όμως πρέπει να κάνετε ένα σπερμοδιαγραμμα Κ μια καλλιέργεια  Κ να ρωτήσετε έναν ανδρολογο μήπως σας δώσει κάτι έξτρα για ενίσχυση εκτός από βιταμίνες ώστε να έχετε αρκετές πιθανότητες για να αποφύγετε την δεύτερη εξωσωματική . Αλλά γενικά μην ανχωθεις με ένα παιδί ήδη δεν σε κυνηγάει κανένας γιατί να μην το παλέψετε αφού δεν έχετε Κ τρομερό πρόβλημα . 

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...