Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 ώρα πρίν, dimi.tra είπε:

Για να σου προτείνουν προεμφυτευτικό πρέπει να περάσεις επιτροπή και για να σε περάσουν από την επιτροπή πρέπει να έχεις τουλάχιστον 2 αποβολές, πολλαπλές αποτυχημένες εμβρυομεταφορές ή κάποιο γνωστό γονίδιο πχ μεσογειακής αναιμίας, κυστικής ίνωσης κλπ. Αλλιώς θα κάναμε όλες προεμφυτευτικό έτσι! Χώρια το κόστος που οκ είναι μεγάλο. Επίσης δεν νομίζω πως δεν στο προτείνουν γιατί δεν έχεις βλαστοκύστες, δλδ οκ σου πήρε χρόνο αλλά 50% επιτυχία δεν το λες και λίγο, είναι μεγάλο νούμερο. Άσχετα από το αποτέλεσμα. Απλά το φάνηκε πεπεισμένος ότι θα βρει κάτι λέει πολλά και κυρίως φωνάζει από μακριά ότι δεν έχει βρει τίποτα τουλάχιστον όχι κάτι ουσιαστικό. 

Να σου πω νομίζεις όλες εμείς που είμαστε σε αυτό το θεματάκι είμαστε εδώ έτσι γιατί το θέλουμε; Ή γιατί έτυχε; Υποβάλουμε τον εαυτό μας σε διαδικασίες την μία μετά την άλλη και πολλές φορές επίπονες έτσι γιατί δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε; Ούτε το πρώτο ζευγάρι είστε με προβλήματα ούτε το τελευταίο και προβλήματα που λύνονται. Ειλικρινά ο μόνος αρμόδιος που μπορεί να σου συστήσει δανεικά είναι ο εξωσωματιστής σου κανένας άλλος. Κάθε ένας στην ειδικότητα του. Δεν θα σε άφηνε αυτός που διάλεξες να του χαλάς τα ποσοστά αν θεωρούσε πως είναι χαμένη υπόθεση, έτσι ενημερωτικά αυτό γιατί οι IVF είναι εμπόριο και οι πελάτες διαβάζουν κριτικές, οι κριτικές είναι ποσοστά επιτυχίας. Ξεκάθαρα! 

Του λείπουν κάποιες γνώσεις αλλά ας μην το σχολιάσουμε. Πείτε μου θα σκάσω στείλτε μου μνμ ποιος είναι; Θέλω να δω την διατριβή που λέει...γιατί κ η δικιά μου διατριβή είναι στην ανοσολογία και την διατροφή αλλά δεν είμαι διαιτολόγος (τουλάχιστον απ όσο ξέρω)! 

Συμφωνώ με την Δήμητρα. @MK2012ο μόνος που μπορεί να έχει λόγο για δανεικά είναι ο εξωσωματιστης σου κανένας άλλος. Ο γιατρός αυτός μόνο γιατρός δεν είναι. 🤡μου θύμησες τον πρώτο μου γυναικολόγο που είχα από παλιά.  Μας είχε ανέφερει στην αρχή πριν καν ξεκινήσουμε εξωσωματική ότι πολλά ζευγάρια κάνουν προσπάθειες εξωσωματικής και αποτυγχάνουν αλλά στο τέλος καταφέρνουν εγκυμοσύνη με φυσικό τρόπο αλλά βέβαια αυτό δεν ισχύει για εσάς γιατί εσείς μόνο με εξωσωματική και ΑΝ μπορέσετε να κάνετε παιδί. Φυσικά δεν ξαναπήγα και όχι γιατί είναι θέμα εγωιστικό ότι δεν μπορώ να αποδεχτώ την ιατρική του τοποθέτηση αλλα γιατί  Οκ να είσαι ειλικρινής , ρεαλιστής και να πεις το τυπικό ιατρικό σου αλλά είσαι και ΑΝΘΡΩΠΟΣ. 
      Και ο ενδοκρινολόγος αυτος που πηγες δεν γίνεται να σου λέει κατάμουτρα είσαι άτυχη.

δλδ σαν να πάει ένας ασθενής με καρκίνο  και θα του πει κρίμα είσαι άτυχος. Πάμε καλά ; Μαλλον οχι. 

Ωοληψία-Ελάχιστο μέγεθος ωοθυλακίων που έδωσε γονιμοποίηση

Recommended Posts

Κορίτσια με βάση την εμπειρία σας ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

1. Ποιο είναι το ελάχιστο μέγεθος των ωοθυλακίων που είχατε την ημέρα που κάνατε την ovitrelle (ή στον τελευταίο υπέρηχο) και προέκυψε γονιμοποίηση που έδωσε καλά έμβρυα ( τουλάχιστον με μορφολογικά κριτήρια) είτε 3 είτε 5 ημερών; Είτε με φυσικό ή με φάρμακα;

2. Το μέγεθος των ωοθυλακίων είναι κριτήριο ότι τα ωάρια είναι καλά;

3. Αν κάποια δοκίμασε διαφορετικά πρωτόκολλα, ποιο ήταν πιο αποδοτικό σε αριθμό γονιμοποιημένων ωαρίων ανά κύκλο;

4. Υπάρχουν κάποια κριτήρια - δείκτες ότι τα ωάρια είναι ποιοτικά;

Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

πρίν από 57 λεπτά , Bubble24 είπε:

Κορίτσια με βάση την εμπειρία σας ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

1. Ποιο είναι το ελάχιστο μέγεθος των ωοθυλακίων που είχατε την ημέρα που κάνατε την ovitrelle (ή στον τελευταίο υπέρηχο) και προέκυψε γονιμοποίηση που έδωσε καλά έμβρυα ( τουλάχιστον με μορφολογικά κριτήρια) είτε 3 είτε 5 ημερών; Είτε με φυσικό ή με φάρμακα;

2. Το μέγεθος των ωοθυλακίων είναι κριτήριο ότι τα ωάρια είναι καλά;

3. Αν κάποια δοκίμασε διαφορετικά πρωτόκολλα, ποιο ήταν πιο αποδοτικό σε αριθμό γονιμοποιημένων ωαρίων ανά κύκλο;

4. Υπάρχουν κάποια κριτήρια - δείκτες ότι τα ωάρια είναι ποιοτικά;

Ευχαριστώ!

Καλημέρα, τα δικά μου το μικρότερο που είχε βάλει στο μάτι ήταν 16 χιλιοστά (είχα και μικρότερα δεν τα πήραμε καν) και το μεγαλύτερο 24χλ όταν έκανα την ovitrelle. Στον επόμενο υπέρηχο μετά την ωοληψία είχα κι άλλα, αλλά έχω πολλές καταβολές και μεγάλους κύκλους. Έκανα βραχύ με αναστολείς. Το μέγεθος των ωοθυλακίων δεν σχετίζεται με την ποιότητα τους. Ίσως να σχετίζεται λίγο με την φάση ωρίμανσης τους δλδ αν είναι έτοιμα για γονιμοποίηση ή όχι αλλά επειδή συνήθως τα παίρνουν πάνω από 16-17 τα περισσότερα είναι ώριμα ή σχεδόν ώριμα. Το ποιο πρωτόκολλο είναι πιο αποδοτικό μην το ψάχνεις. Υπάρχει κοπέλα που δοκίμασε όλα τα πρωτόκολλα και κανένα δεν ήταν αποδοτικό, υπάρχουν και κοπέλες που έκαναν μικρο διέγερση και πήραν 20 ωοθηλάκια. Αυτό είναι δοκιμή και σφάλμα, το βρίσκεις μόνο με τον γιατρό σου τι ταιριάζει σε εσένα και δεν μπορεί κανένας να σου πει κάνε αυτό και θα πετύχει. Απλά έχε υπόψιν πως η πρώτη διέγερση συνήθως λέγεται και διερευνητική γιατί δεν αποδίδει πάντα τα μέγιστα. 

Τα ωάρια τα αξιολογούν όταν τα παίρνουν με βάση μορφολογικά χαρακτηριστικά και την φάση ωρίμανσης τους, αυτό όμως δεν σου εγγυάται πως θα πάρεις υγιή έμβρυα και ειδικά υγιής βλαστοκύστες. Στατιστικά όσα περισσότερα ώριμα έχεις και καλά μορφολογικά τόσες καλύτερες πιθανότητες έχεις χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν έχεις 2-3 δεν είναι καλά. Κοινώς είναι και λίγο να σε θέλει αυτό που λένε τύχη. 

• Μου αρέσει 3

6 ώρες πρίν, dimi.tra είπε:

Καλημέρα, τα δικά μου το μικρότερο που είχε βάλει στο μάτι ήταν 16 χιλιοστά (είχα και μικρότερα δεν τα πήραμε καν) και το μεγαλύτερο 24χλ όταν έκανα την ovitrelle. Στον επόμενο υπέρηχο μετά την ωοληψία είχα κι άλλα, αλλά έχω πολλές καταβολές και μεγάλους κύκλους. Έκανα βραχύ με αναστολείς. Το μέγεθος των ωοθυλακίων δεν σχετίζεται με την ποιότητα τους. Ίσως να σχετίζεται λίγο με την φάση ωρίμανσης τους δλδ αν είναι έτοιμα για γονιμοποίηση ή όχι αλλά επειδή συνήθως τα παίρνουν πάνω από 16-17 τα περισσότερα είναι ώριμα ή σχεδόν ώριμα. Το ποιο πρωτόκολλο είναι πιο αποδοτικό μην το ψάχνεις. Υπάρχει κοπέλα που δοκίμασε όλα τα πρωτόκολλα και κανένα δεν ήταν αποδοτικό, υπάρχουν και κοπέλες που έκαναν μικρο διέγερση και πήραν 20 ωοθηλάκια. Αυτό είναι δοκιμή και σφάλμα, το βρίσκεις μόνο με τον γιατρό σου τι ταιριάζει σε εσένα και δεν μπορεί κανένας να σου πει κάνε αυτό και θα πετύχει. Απλά έχε υπόψιν πως η πρώτη διέγερση συνήθως λέγεται και διερευνητική γιατί δεν αποδίδει πάντα τα μέγιστα. 

Τα ωάρια τα αξιολογούν όταν τα παίρνουν με βάση μορφολογικά χαρακτηριστικά και την φάση ωρίμανσης τους, αυτό όμως δεν σου εγγυάται πως θα πάρεις υγιή έμβρυα και ειδικά υγιής βλαστοκύστες. Στατιστικά όσα περισσότερα ώριμα έχεις και καλά μορφολογικά τόσες καλύτερες πιθανότητες έχεις χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν έχεις 2-3 δεν είναι καλά. Κοινώς είναι και λίγο να σε θέλει αυτό που λένε τύχη. 

Αν σου πώ τι μου έχει συμβεί θα απορήσει.. την 9 μέρα υπερήχου είχα 6 ωοθυλάκια, τα 3 ήταν 17 και τα άλλα 3 από 19-22. Αντί να κάνω την ίδια μέρα ovitrelle, την έκανα μετά από 2 μέρες με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η ωοληψία και να τα χάσω!! Υποτίθεται ήμουν σε καλό κέντρο! Αυτά! Δίδαγμα: ποτέ ξανά ωοληψία χωρίς υπέρηχο την ίδια μέρα.

πρίν από 14 λεπτά , Bubble24 είπε:

Αν σου πώ τι μου έχει συμβεί θα απορήσει.. την 9 μέρα υπερήχου είχα 6 ωοθυλάκια, τα 3 ήταν 17 και τα άλλα 3 από 19-22. Αντί να κάνω την ίδια μέρα ovitrelle, την έκανα μετά από 2 μέρες με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η ωοληψία και να τα χάσω!! Υποτίθεται ήμουν σε καλό κέντρο! Αυτά! Δίδαγμα: ποτέ ξανά ωοληψία χωρίς υπέρηχο την ίδια μέρα.

Προφανώς έπρεπε να" θυσιάσει" τα δύο μεγαλύτερα για να πάρει τα τρία μικρότερα. Τώρα για το timing της ovitrelle υποτίθεται ξέρουν οι γιατροί.

πρίν από 11 λεπτά , Neverstop είπε:

Προφανώς έπρεπε να" θυσιάσει" τα δύο μεγαλύτερα για να πάρει τα τρία μικρότερα. Τώρα για το timing της ovitrelle υποτίθεται ξέρουν οι γιατροί.

6 ώρες πρίν, dimi.tra είπε:

Μπορεί ναι! Αλλά ήταν και άλλα 3 μεγάλα και συνέχισα να παίρνω gonal και διπλή olgalutran. Η ovitrelle τί ακριβώς κάνει; Όταν την πάρεις σταματάει η αύξηση του μεγέθους?

Διαφημίσεις

πρίν από 29 λεπτά , Bubble24 είπε:

Μπορεί ναι! Αλλά ήταν και άλλα 3 μεγάλα και συνέχισα να παίρνω gonal και διπλή olgalutran. Η ovitrelle τί ακριβώς κάνει; Όταν την πάρεις σταματάει η αύξηση του μεγέθους?

Ναι εγώ έκανα υπέρηχο την ημέρα της ovitrelle τα περίμενα δλδ είχαμε πλήρη εικόνα. Είχαμε βέβαια το ρίσκο να τα χάσουμε το ήξερα, το είχαμε συζητήσει παίζει να είχαμε 40 λεπτά να το συζητάμε μέχρι να αποφασίσουμε και έκανα και υπέρηχο την ίδια μέρα της ωοληψιας πριν με ναρκώσουν. Η ovitrelle δίνει το σήμα να γίνει η ωορρηξία αυτό κάνει. Δυστυχώς από την στιγμή που σπάσει ένα συμπαρασύρει και όλα τα άλλα με αποτέλεσμα να τα χάσεις όλα. Αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο. Τα ήξερα όλα αυτά, τα είχαμε λάβει υπόψιν, τα είχαμε συζητήσει, έκανα εξετάσεις αίματος μέχρι κ την ημέρα της ωοληψιας, πολύ ελεγχόμενη κατάσταση. Γενικα δεν έχω παράπονο σε αυτό. 

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...