Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 12 ώρες πρίν, Blu24 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια !! Ήθελα να ρωτήσω τι γνωμη έχετε για διαγνωστική  υστεροσκοπηση και μικρόβιομα μετά από δύο αποβολές ; 

Επίσης σε περίπτωση που βρεθεί κάποιο μικρόβιο στο μικροβιωμα τι γίνετε; Υπάρχει θεραπεία ;;;

Καλησπέρα κορίτσι μου ! 
      Εγω έχω κάνει υστεροσκοπηση με έλεγχο για μικροβιωμα και μάλιστα χωρίς μέθη. Διαγνωστική υστεροσκοπηση δλδ. Την έκανα στον Μαστ***. Δεν μπορώ να πω πως πόνεσα, νιώθεις μια πολύ έντονη ενόχληση, έχεις πάρει κ το παυσίπονο πριν. Νιώθεις πως κάτι είναι εκεί κ ενοχλεί, προφανώς δε μπορείς να είσαι χαλαρή κ άνεση. Μετά μου έβαλαν και παυσίπονο υπόθετο και με έβαλαν μισή ωριτσα ξάπλα στο ιατρείο σε ένα δωμάτιο και με παρακολουθούσαν. Μπορώ να πω πως μετά ένιωσα περισσότερη ενόχληση (σαν πολύ έντονες κράμπες περιόδου) όσο ήμουν στο ιατρείο κ περίμενα. Παρόλα αυτά όλα καλά, την επόμενη μέρα σκέψου πήγα εκδρομή. 
      Τελικά το αποτέλεσμα βγήκε πως είχα μικροβιωμα, πήρα 2 βδομάδες αντιβίωση. Αν τυχόν χρειαστεί κοιτα να πάρεις πολλά  προβιοτικά γιατί εμένα μου έκανε μύκητες. Ρώτησα το γιατρό αν είναι να κάνουμε επανάληψη να δούμε αν έφυγε μετά τη θεραπεία κ μου είπε πως δε χρειάζεται κ το θέμα θεωρείται λήξαν. 10 μερες μετά τη λήξη της αντιβίωσης έκανα την ετ η οποία δυστυχώς δεν στέφθηκε με επιτυχία αλλά αυτό είναι άσχετο με την υστεροσκοπηση. Μη φοβάσαι πάντως, αν σου έκανε επεμβατική υστεροσκοπηση τότε θα έκανε μέθη. 

Αφαίρεση σαλπίγγων και εξωσωματική

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και καλή χρονιά. Είμαι 28 ετών και το 2023 είχα εξωμήτρια κύηση την οποία την προλάβαμε με μεθοτρεξατη. Μετά από 6 μήνες προσπαθούμε με τον σύζυγό μου για παιδάκι δίχως αποτέλεσμα. Τον Δεκέμβριο έκανα σαλπιγγογραφια στην οποία είδαμε πως η αριστερή μου σάλπιγγα είναι υδροσαλπιγγα και η δεξιά βουλωμένη(δεν πέρασε καθόλου το σκιαγραφικό). Η γυναικολόγος που με παρακολουθεί στην πόλη μου μου είπε αφαίρεση και των δύο σαλπίγγων με λαμπαροσκοπηση και περνάμε σε εξωσωματική. Πήρα όμως και μια δεύτερη γνώμη και από άλλο γιατρό στην Αθήνα ο οποίος μου είπε πως θα πάμε σε διαγνωστική λαμπαροσκοπηση και υστεροσκοπηση ,και θα πράξει εκείνη την ώρα δεν θέλει να πάει κατευθείαν για αφαίρεση αλλά η εξωσωματική είναι μονόδρομος μ είπε και εκείνος.Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Διαφημίσεις

πρίν από 36 λεπτά , Lotussss είπε:

Καλησπέρα σας και καλή χρονιά. Είμαι 28 ετών και το 2023 είχα εξωμήτρια κύηση την οποία την προλάβαμε με μεθοτρεξατη. Μετά από 6 μήνες προσπαθούμε με τον σύζυγό μου για παιδάκι δίχως αποτέλεσμα. Τον Δεκέμβριο έκανα σαλπιγγογραφια στην οποία είδαμε πως η αριστερή μου σάλπιγγα είναι υδροσαλπιγγα και η δεξιά βουλωμένη(δεν πέρασε καθόλου το σκιαγραφικό). Η γυναικολόγος που με παρακολουθεί στην πόλη μου μου είπε αφαίρεση και των δύο σαλπίγγων με λαμπαροσκοπηση και περνάμε σε εξωσωματική. Πήρα όμως και μια δεύτερη γνώμη και από άλλο γιατρό στην Αθήνα ο οποίος μου είπε πως θα πάμε σε διαγνωστική λαμπαροσκοπηση και υστεροσκοπηση ,και θα πράξει εκείνη την ώρα δεν θέλει να πάει κατευθείαν για αφαίρεση αλλά η εξωσωματική είναι μονόδρομος μ είπε και εκείνος.Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Η υδροσαλπιγγα πρέπει να αφαιρεθεί οπωσδήποτε γιατί αλλιώς δεν μπορεί να γίνει ούτε εξωσωματική θα αποτύχει . Η υδροσαλπιγγες δημιουργούν ένα τοξικό περιβάλλον που περνάει στην μήτρα Κ δεν αφήνει τα έμβρυα να αναπτυχθούν οπότε αν όντως υπάρχει υδροσαλπιγγα η αφαίρεση είναι μονόδρομος. 

Η άλλη σάλπιγγα αν είναι εντελώς βουλωμενη η εξωσωματική είναι μονόδρομος χωρίς σάλπιγγες δεν μένεις έγκυος .

• Ευχαριστώ 1

πρίν από 5 λεπτά , linaa είπε:

Η υδροσαλπιγγα πρέπει να αφαιρεθεί οπωσδήποτε γιατί αλλιώς δεν μπορεί να γίνει ούτε εξωσωματική θα αποτύχει . Η υδροσαλπιγγες δημιουργούν ένα τοξικό περιβάλλον που περνάει στην μήτρα Κ δεν αφήνει τα έμβρυα να αναπτυχθούν οπότε αν όντως υπάρχει υδροσαλπιγγα η αφαίρεση είναι μονόδρομος. 

Η άλλη σάλπιγγα αν είναι εντελώς βουλωμενη η εξωσωματική είναι μονόδρομος χωρίς σάλπιγγες δεν μένεις έγκυος .

Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Το σκιαγραφικό μου το τοποθέτησαν δύο φορές στην εξέταση και στην μία σάλπιγγα δεν πέρασε καθόλου δεν φαίνεται καν στην ακτινογραφία σκεφτείτε και η άλλη σάλπιγγα φαίνεται αρκετά πρησμένη και εξού και η υδροσαλπιγγα. Απλά αναρωτιέμαι στην γνώμη του δεύτερου γιατου γιατί να πάει σε διερευνητική λαμπαροσκοπηση και όχι κατευθείαν σε αφαίρεση …. Όπως μου είπε η πρώτη γιατρός ;!

πρίν από 50 λεπτά , Lotussss είπε:

Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Το σκιαγραφικό μου το τοποθέτησαν δύο φορές στην εξέταση και στην μία σάλπιγγα δεν πέρασε καθόλου δεν φαίνεται καν στην ακτινογραφία σκεφτείτε και η άλλη σάλπιγγα φαίνεται αρκετά πρησμένη και εξού και η υδροσαλπιγγα. Απλά αναρωτιέμαι στην γνώμη του δεύτερου γιατου γιατί να πάει σε διερευνητική λαμπαροσκοπηση και όχι κατευθείαν σε αφαίρεση …. Όπως μου είπε η πρώτη γιατρός ;!

Απτήν στιγμή που η εξωσωματική είναι μονόδρομος δεν υπάρχει λόγος να μην αφαιρεθεί η σάλπιγγα . Δεν ξέρω ίσως το είπε για λόγους ηθικούς δικούς του να μην στο πει εντελώς απότομα ? Ίσως παίζει κάτι με τα χρήματα Κ την διαδικασία ... Ίσως να ήθελε απλώς να πει κάτι διαφορετικό από αυτό που σου έχουν ήδη πει Κ να φανεί πιο επιστήμονας ... Δεν ξέρω που αποσκοπεί απτήν στιγμή που το αποτέλεσμα σου είπαν το ίδιο Κ οι δύο . 

Κανονικά πρέπει να ρωτήσεις αφού θα πάμε με εξωματικη Κ οι σάλπιγγες είναι προβληματικές γιατί να μην της αφαιρέσω Κ να ρισκάρω να δημιουργούν Κ προβλήματα στην εξωσωματική αργότερα . 

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...