Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 16 λεπτά , Xristina96 είπε:

Καλημέρα!! και εγώ είχα πόνους περιόδου, τρομερούς όμως και μου είχε ξεπρηστεί το στήθος 8η μέρα. 

Καλύτερα να πάρεις ένα spasmapotel. buscopan έπαιρνα και εγώ και δεν με ηρεμούσε, συν ότι απαγορεύεται στην εγκυμοσύνη. Ρώτα μήπως πάρεις bruffen, 

Καλημέρα !! Πήρα ήδη buscopan επειδή μου το είπε η μαία του γιατρού 🤷🏻‍♀️

Με ηρέμησε προς το παρόν η αλήθεια είναι.

Κοντός τράχηλος 16 εβδομάδων.

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους! Είμαι έγκυος μετά απο 2 αποβολές και έχω φτάσει 16 εβδομάδων. Στο χτεσινό υπέρηχο ο γιατρός είδε ότι από την αυχενική μειώθηκε ο τράχηλος από 33 σε 29. Έχω πάρα πολύ άγχος δεν θα αντέξω άλλη μια αποβολή. Μου αύξησε τα utrogestan από 4 την ημέρα που έπαιρνα σε 6. Και έχω υπέρηχο παλι στις 27/12 για να δούμε πως πάει και αν θα χρειαστώ  περίδεση :(  

Διαφημίσεις

πρίν από 29 λεπτά , Marko89 είπε:

Καλημέρα σε όλους! Είμαι έγκυος μετά απο 2 αποβολές και έχω φτάσει 16 εβδομάδων. Στο χτεσινό υπέρηχο ο γιατρός είδε ότι από την αυχενική μειώθηκε ο τράχηλος από 33 σε 29. Έχω πάρα πολύ άγχος δεν θα αντέξω άλλη μια αποβολή. Μου αύξησε τα utrogestan από 4 την ημέρα που έπαιρνα σε 6. Και έχω υπέρηχο παλι στις 27/12 για να δούμε πως πάει και αν θα χρειαστώ  περίδεση :(  

Ο τράχηλος σε αυτές τις εβδομάδες είναι που μικραίνει πάρα πολύ μετά μένει σταθερός συνήθως. Γενικά μην φοβάσε απτήν στιγμή που το παρακολουθήτε ανά εβδομάδα . Περίδεση μπορείς να κάνεις ασφαλεστατα μέχρι της 18 εβδομάδες οπότε έχεις περιθώριο να δεις τι συμβαίνει. 

Αποβολή απτήν στιγμή που παρακολουθείς τον τράχηλο δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις . Καλό είναι να ζητήσεις Κ μια καλλιέργεια κολπικού υγρού ώστε να είσαι σίγουρη ότι δεν υπάρχουν μικρόβια . 

πρίν από 45 λεπτά , Marko89 είπε:

Καλημέρα @Marko89 .Έχω 3 παιδάκια και στις 3 εγκυμοσύνες ,ενώ ολες οι γυναίκες συνήθως περιμένουμε την αυχενική για να ελαττωθεί κάπως το άγχος,εγώ μετά το πρώτο μου παιδάκι ,ήξερα ότι από εκεί και έπειτα ξεκινάνε τα "βάσανά " μου λόγω του τραχήλου που ξαφνικά κονταινε.Στην πρώτη και στη δεύτερη εγκυμοσύνη το εντοπίσαμε στη 19η και στη 17η εβδομάδα αντίστοιχα!Ο τράχηλος πήγαινε 2.3 εκ.,αλλά επειδή δεν έκανε χοάνη,έπαιρνα utrogestan κολπικα 3 φορές τη μέρα και μαγνησιο.Και κάθε 2 εβδομάδες ήλεγχε ο γιατρός με κολπικό υπέρηχο το μήκος το τραχήλου. Και όλα πήγαν καλά,γέννησα το πρώτο 39+4 και το δεύτερο 38η εβδομάδα.Στην τρίτη εγκυμοσύνη μου είχε πει εξαρχής ο γιατρός ότι κατά πάσα πιθανότητα θα κάναμε περίδεση. Και ενώ όλα εξελίσσονταν καλά,τη 19η άρχισα να νιώθω  πόνους και είχα συσπάσεις οπότε κατάλαβα ότι πάλι ο τράχηλος κάνει νερά.. Και όντως από 3.3 που ήταν μέσα σε 3 εβδομάδες πήγε 1.8.και έκανε και χοάνη αυτή τη φορά.Οποτε κάναμε περιδεση στις 19+3!Όλα πήγαν πολύ καλά,οκ,πρόσεχα παραπάνω (είχα και άγχος,δε σπυ κρυβω),αλλά αν με ρωτάς δε το μετάνιωσα δευτερόλεπτο γιατί όταν ήρθε η ώρα του τοκετού και κόπηκε το ραμμα της περιδεσης είχα τραχηλο 3 εκ.και διαστολή 3.Και μέσα σε μια ώρα περίπου είχα γεννήσει.Τοτε λοιπόν μου είπε η μαία μου ότι η απόφαση του γιατρού μου να πάμε σε περιδεση αποδείχτηκε σωτήρια ,γιατί είδαν πόσο γρήγορα ο τράχηλός μου εξαλείφθηκε με το που κόψαμε το ραμμα!Οπότε σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνεις,να σκέφτεσαι ότι έτσι εξασφαλιζεις το μωράκι σου.Αλλά παίζει ρόλο και πόσο μαλακός ή σκληρός είναι ο τράχηλος!Εμένα ήταν πολύ μαλακός και έκανε και χοάνη!Σα μήκος το δικό σου δεν είναι να πεις κοντός κοντός (εγώ είχα 2.3 στις άλλες 2 και μέχρι τέλος κράτησα με 2.8 μαξ).Αλλά αυτά θα σου τα πει ο γιατρός σου!Ότι σου πει αυτό και θα κάνεις!

Απλά να μην αγχώνεσαι και να μη σκέφτεσαι άσχημα πράγματα!Από τη στιγμή που το παρακολουθειτε και έχεις εμπιστοσύνη στο γιατρό σου ,όλα θα πάνε καλά!Στο λέω γιατί και εγώ έτσι αγχωμένη ήμουν και τώρα κρατάω εδώ και 2 μήνες την κόρη μου και έχω και 2 αγόρια (που επίσης είχα θέμα με τον τραχηλο αλλά εν τέλει όλα πήγαν μια χαρά)!

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...