Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

2η σπερματεγχυση..άξιζει;

ΔΗΜΗΤΡΙΑ

Recommended Posts

Εν ταχει να σας πω το ιστορικό μου...ειμαστε 31 κ εγω και κ ο συζυγος...προσπαθούμε ήδη 2μιση χρόνια χωρίς αποτέλεσμα για εγκυμοσυνη..κάναμε όλες τις εξετάσεις εμενα βγήκαν όλες καλές και στο σύζυγο βρήκαν ένα μικρό θέμα με την κινητικότητα...στο δεύτερο σπερμοδιαγραμμα που κάναμε για την σπερματεγχυση τα πράγματα ήταν ελαφρώς καλύτερα μετα και την λήψη βιταμινών...η κινητικότητα από 48 πήγε στο 61%....κάναμε την διαδικασία σε φυσικό κυκλο γτ ο γιατρός μ θεωρεί άσκοπο να παρω φάρμακα εφ όσον δεν εχω πολυκυστικες..έκανα ενεση μόνο οβιτρελ και 37 ώρες μετά μ έκανε την έγχυση.. .οταν μου έκανε την σπερματεγχυση μου ανέφερε βέβαια πως βλεπει μια οπισθια κλίση του τραχήλου που θα μπορούσε ίσως να δυσκολεύει την γονιμοποίηση...παρ ολ αυτά και ενώ μ ειπε μετά από 14 μερες να περιμένω να αδιαθετησω εγω αδιαθετησα στις 13...τον κάλεσα γτ υπέθεσα πως έχασε την μέρα της ωορρηξιας και μ ειπε πως αποκλείεται γτ το ωαριο ήταν 18-19 χιλιοστά και ειναι αδύνατον να σπάσει σε αυτο το μέγεθος κ οτι κατα πάσα πιθανότητα ήταν βιοχημικη κύηση....τωρα σκέφτομαι να ξαναδοκιμασουμε αυτόν τον μήνα αλλα σκέφτομαι μήπως είναι άδικος κόπος...είτε λόγω σπερμοδιαγραμματος γτ δεν ξερω αν το 61% (με πρόσθια και οπισθια μαζί κίνηση) είναι καλό και δεύτερον αν όντως έχασε την ωορρηξια και ξανασυμβεί; είχε κάποια από εσας παρόμοια περίπτωση και πέτυχε εγκυμοσυνη; συγνωμη για το μεγάλο κείμενο...

Διαφημίσεις

πρίν από 27 λεπτά , ΔΗΜΗΤΡΙΑ είπε:

Εν ταχει να σας πω το ιστορικό μου...ειμαστε 31 κ εγω και κ ο συζυγος...προσπαθούμε ήδη 2μιση χρόνια χωρίς αποτέλεσμα για εγκυμοσυνη..κάναμε όλες τις εξετάσεις εμενα βγήκαν όλες καλές και στο σύζυγο βρήκαν ένα μικρό θέμα με την κινητικότητα...στο δεύτερο σπερμοδιαγραμμα που κάναμε για την σπερματεγχυση τα πράγματα ήταν ελαφρώς καλύτερα μετα και την λήψη βιταμινών...η κινητικότητα από 48 πήγε στο 61%....κάναμε την διαδικασία σε φυσικό κυκλο γτ ο γιατρός μ θεωρεί άσκοπο να παρω φάρμακα εφ όσον δεν εχω πολυκυστικες..έκανα ενεση μόνο οβιτρελ και 37 ώρες μετά μ έκανε την έγχυση.. .οταν μου έκανε την σπερματεγχυση μου ανέφερε βέβαια πως βλεπει μια οπισθια κλίση του τραχήλου που θα μπορούσε ίσως να δυσκολεύει την γονιμοποίηση...παρ ολ αυτά και ενώ μ ειπε μετά από 14 μερες να περιμένω να αδιαθετησω εγω αδιαθετησα στις 13...τον κάλεσα γτ υπέθεσα πως έχασε την μέρα της ωορρηξιας και μ ειπε πως αποκλείεται γτ το ωαριο ήταν 18-19 χιλιοστά και ειναι αδύνατον να σπάσει σε αυτο το μέγεθος κ οτι κατα πάσα πιθανότητα ήταν βιοχημικη κύηση....τωρα σκέφτομαι να ξαναδοκιμασουμε αυτόν τον μήνα αλλα σκέφτομαι μήπως είναι άδικος κόπος...είτε λόγω σπερμοδιαγραμματος γτ δεν ξερω αν το 61% (με πρόσθια και οπισθια μαζί κίνηση) είναι καλό και δεύτερον αν όντως έχασε την ωορρηξια και ξανασυμβεί; είχε κάποια από εσας παρόμοια περίπτωση και πέτυχε εγκυμοσυνη; συγνωμη για το μεγάλο κείμενο...

Η σπερματενχηνση γενικότερα έχει πολύ μικρά ποσοστά επιτυχίας Κ συνήθως πετυχαίνει μόνο σε κοπέλες που έχουν προβλήματα με την ωορρηξία Κ όχι σε άλλα προβληματα υπογονιμότητας . 

Πριν την σπερματενχηνση δεν σου έκανε έναν υπέρυχο? Θα μπορούσε να είχατε κάνει υπέρηχο να είστε σίγουροι Κ για την ωορρηξία. Τώρα αυτό που σου είπε για βιοχημική ήταν τελείως άκυρο Κ εντελώς αβάσιμο. 

Γενικά δεν είναι άδικος κόπος είναι απλά μια προσπάθεια πες ότι προσπαθήσατε φυσιολογικά άλλη μια φορά Κ αφού δεν σας κηνηγαει ο χρόνος δεν έχετε να χάσετε Κ πολλά . 

Αν αποτύχει όμως ακόμα μια φορά μην ξανακάνεις άλλη προσπάθεια Κ πήγαινε απευθείας για εξωσωματική χωρίς χάσιμο χρόνου. Επίσης διεύρυνε λίγο Κ τις εξετάσεις σας 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 35 λεπτά , ΔΗΜΗΤΡΙΑ είπε:

Καλησπέρα! Δε θέλω να σε αποθαρρύνω, αλλά και από γυναικολόγους έχω ακούσει, ότι η σπερματεγχυση, και χωρίς φάρμακα μάλιστα, έχει ελάχιστα ποσοστά επιτυχίας, ίσως λίγο υψηλότερα από την φυσική σύλληψη με παρακολούθηση ωορρηξίας. Και γενικά και εδώ μέσα αν δεις, δε νομίζω ότι θα βρεις επιτυχία.. είναι βέβαια σαφώς οικονομικότερη λύση από οτιδήποτε άλλο, οπότε με αυτή την έννοια, τι να πω, μπορεί και να είσαι τυχερή.. σίγουρα η ηλικία σου και οι καλές εξετάσεις είναι σύμμαχος. Να σου πω την αλήθεια, περισσότερα παραδείγματα έχω νεαρών ζευγαριών, που πέτυχαν εγκυμοσύνη με φυσική σύλληψη μετά από 3-4 χρόνια προσπαθειών, πάρα με σπερματεγχυση..Όπως και να έχει, εξάντλησε ο,τι εξετάσεις μπορείς να κάνεις κι εσύ και ο σύζυγος, γιατί έχουν μια τάση οι γυναικολόγοι αναπαραγωγής να ξεπετάνε λίγο τον αντρικό παράγοντα. Καλή επιτυχία ο,τι και αν αποφασίσετε!

• Μου αρέσει 2

Εμεις παντως που ειχαμε θεμα με την κινητικοτητα και με πολυ καλη εικονα δικια μου δεν ειχαμε θετικο αποτελεσμα με την σπερματεγχυση και προχωρησαμε με εξωσωματικη. Και ο γυναικολογος μου ηθελε να μας αφησει να παρουμε εμεις την τελικη αποφαση αλλα καταλαβα απο αυτα που μας ειπε οτι θα ηταν αδικος κοπος να προσπαθησουμε ξανα ετσι. Ο,τι και αποφασισετε καλη επιτυχια ευχομαι και συντομα με ενα μωρακι! 

• Μου αρέσει 1

Κοριτσια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις...μαλλον η εξωσωματικη ειναι μονόδρομος...τι να κάνουμε! Θα προσπαθήσουμε και απο κει και έπειτα ότι θέλει ο θεος!! Εύχομαι όσες προσπαθείτε σύντομα να κρατήσετε ένα γερό μωρακι στην αγκαλιά σας και όσες ήδη έχετε να έχετε υγεία στην οικογενεια σας!

• Μου αρέσει 2
  • Καλή τύχη! 2

Διαφημίσεις

Κορίτσι μου έκανα δύο φορές σπερματέγχυση δεν το μετάνιωσα αν κ οι δύο φορές ήταν αρνητικά τα αποτελέσματα.γιατι είναι κάτι απλό κ χωρίς πολλά φάρμακα.κ η γιατρός μου δεν μου άφηνε να πάω για τρίτη.χωρίς κανένα πρόβλημα κ από τους δύο μας.πηγα μετα κατευθείαν στην εξωσωματική κ έπιασε με την πρώτη.σου εύχομαι τα καλύτερα κ με ένα μωρό στην αγκαλιά σου.

Θα την κάνω λογικα και τη δεύτερη αλλα παλι σε φυσικό κυκλο και μετα θα ξεκινήσω τις διαδικασίες της εξωσωματικής...αν και όλοι μ λένε να περιμένω για μενα ήδη τα 2μιση χρόνια προσπάθειας μου φαίνονται πολλά και δεν θελω να το αφήσω αλλο...βλέπω γύρω μου ζευγάρια που μπορεί να έχουν όντως πρόβλημα και μένουν με φυσική σύλληψη και εμείς τίποτα...καταλαβαίνω πως η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο αλλα όταν θες κάτι δεν παυεις να το σκέφτεσαι..οποτε ούτε ήρεμη ούτε καθησυχασμενη μπορω να είμαι....απλα ήδη νιωθω πως μια δεύτερη σπερματεγχυση ειναι πεταμένα λεφτα αλλα ο αντρας μ ανένδοτος ότι θα τα κάνουμε όλα και μετα θα παμε για εξωσωματικη(δεν την θέλει καθολου).

3 ώρες πρίν, Ρούλα87 είπε:

Κορίτσι μου έκανα δύο φορές σπερματέγχυση δεν το μετάνιωσα αν κ οι δύο φορές ήταν αρνητικά τα αποτελέσματα.γιατι είναι κάτι απλό κ χωρίς πολλά φάρμακα.κ η γιατρός μου δεν μου άφηνε να πάω για τρίτη.χωρίς κανένα πρόβλημα κ από τους δύο μας.πηγα μετα κατευθείαν στην εξωσωματική κ έπιασε με την πρώτη.σου εύχομαι τα καλύτερα κ με ένα μωρό στην αγκαλιά σου.

Ευχαριστω παρα πολυ για τις ευχες!!!ήδη νιωθω πιο ανακουφισμενη για κάποιο ανεξήγητο λογο...καλα Χριστούγεννα με υγεία στην οικογένεια σου!!!

πρίν από 3 λεπτά , ΔΗΜΗΤΡΙΑ είπε:

Θα την κάνω λογικα και τη δεύτερη αλλα παλι σε φυσικό κυκλο και μετα θα ξεκινήσω τις διαδικασίες της εξωσωματικής...αν και όλοι μ λένε να περιμένω για μενα ήδη τα 2μιση χρόνια προσπάθειας μου φαίνονται πολλά και δεν θελω να το αφήσω αλλο...βλέπω γύρω μου ζευγάρια που μπορεί να έχουν όντως πρόβλημα και μένουν με φυσική σύλληψη και εμείς τίποτα...καταλαβαίνω πως η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο αλλα όταν θες κάτι δεν παυεις να το σκέφτεσαι..οποτε ούτε ήρεμη ούτε καθησυχασμενη μπορω να είμαι....απλα ήδη νιωθω πως μια δεύτερη σπερματεγχυση ειναι πεταμένα λεφτα αλλα ο αντρας μ ανένδοτος ότι θα τα κάνουμε όλα και μετα θα παμε για εξωσωματικη(δεν την θέλει καθολου).

Ευχαριστω παρα πολυ για τις ευχες!!!ήδη νιωθω πιο ανακουφισμενη για κάποιο ανεξήγητο λογο...καλα Χριστούγεννα με υγεία στην οικογένεια σου!!!

Καλή επιτυχία!! Κάνε την προσπάθεια σου και ποτε δεν ξέρεις. Έχει ζευγάρια που τα κατάφεραν με την σπερματεγχυση και δεν χρειάστηκε να κάνουν εξωσωματικές. 

• Λουλούδια 1

πρίν από 51 λεπτά , ΔΗΜΗΤΡΙΑ είπε:

Καλές γιορτές να έχουμε όλοι με υγεία.η απόφαση είναι δική σου για την δεύτερη σπερματέγχυση εγώ την έκανα κατευθείαν στον επόμενο κύκλο αφού ήταν κ οι εξετάσεις μου καλές.οτι κ να κάνεις σου εύχομαι να σου πάνε όλα καλά.κ εμένα δεν την ήθελε καθόλου αλλά τελικά άλλαξαν τα δεδομένα πλέον είναι πολύ υπέρ αλλά έχουμε κ μια υπέροχη γιατρό που δεν θα την αλλάξω ποτέ.ο γιατρός να ξέρεις ότι το βασικό.αφου έκανες σπερματέγχυση άρα έχεις κάνει όλες τις απέτουμενες εξετάσεις ή σχεδόν όλες.αρα η ivf δεν είναι τπτ πλέον να πηγαίνεις με θετική ενέργεια κ όλα θα πάνε καλά.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Αυριο ετοιμαζόμαστε να κανουμε 2η σπερματεγχυση σε άλλο κεντρο..αυτή τη φορά με Φεμάρα αλλα και πάλι ένα ωαριο μεγάλωσε.. μαλλον δεν είχα καλη ανταποκριση στα φάρμακα...αν δεν τα καταφέρουμε θα προχωρήσουμε σε εξωσωματικη στο ίδιο κεντρο...μένουμε Πατρα και έρχεται ο γιατρος από Αθήνα κάποιες μέρες...

• Καλή τύχη! 2

• 1 month later...

Καλησπέρα και από εμένα. Ετοιμάζομαι κι εγώ για τη δεύτερη σπερματέγχυση. Ήθελα να ρωτήσω αν ισχύει ότι με τη δεύτερη φορά έχεις περισσότερες πιθανότητες θετικού αποτελέσματος 

On 24/3/2025 at 4:14 ΜΜ, x_chrysa είπε:

Καλησπέρα και από εμένα. Ετοιμάζομαι κι εγώ για τη δεύτερη σπερματέγχυση. Ήθελα να ρωτήσω αν ισχύει ότι με τη δεύτερη φορά έχεις περισσότερες πιθανότητες θετικού αποτελέσματος 

Καλησπέρα κορίτσι μου εγώ δεν πιστεύω ότι ισχύει αυτό έχω κάνει δύο φορές κ μετά πήγα με ivf υπάρχουν όμως κ γυναίκες που έπιασαν κ με την πρώτη δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά η σπερματέγχυση έχει πολύ μικρά ποσοστά επιτυχίας.καλη επιτυχία σου εύχομαι κ ελπίζω η Δευτέρα να είναι η τυχερή σου 

Καλησπέρα σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Η αλήθεια λόγω προβλήματος με μια σάλπιγγα που έχω ξέρω ότι έχω λίγες πιθανότητες. Ωστόσο θέλω να ελπίζω ότι θα ναι τυχερό για να αποφύγω την άλλη διαδικασία που είναι η εξωσωματική. 

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...