Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• On 24/12/2024 at 8:29 ΜΜ, Nanasid είπε:

Καλησπέρα σας κορίτσια. Ειμαι καινούργια εδώ και είναι η πρώτη φορά που γράφω. Μόλις έκλεισα την 8η εβδομάδα και το πρωί που ξύπνησα είχα ελαφριά αιμορραγία. Φοβήθηκα πάρα πολύ γιατί πριν 2 εβδομάδες είχα πάλι αιμορραγία, σε μεγαλύτερο βαθμό. Ο γιατρός μου είπε να μην ανησυχώ και να πάω την παρασκευή να το δούμε, αλλά εγώ έχω πεθάνει από το άγχος και τη στεναχώρια μου. Είχε κάποια από εσάς παρόμοιο περιστατικό;

Είχα πολύ μεγάλες αιμορραγίες ως τον 5ο μήνα...δεν ξέρω πόσες σερβιετες είχα χαλάσει..όλα πήγαν καλά!με το καλό σου εύχομαι !

• Μου αρέσει 1

Δικαστήριο για το όνομα

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Θέλω τη συμβουλή σας πριν κάνω κάποια κίνηση. Αρχικά είμαι μοναχοπαίδι κ έχω μια μπέμπα που πρόκειται να βαπτιστεί το καλοκαίρι. Ήθελα να δώσω το όνομα του μπαμπά μου ώστε αν κάνουμε έπειτα δεύτερο μωρό, αν βγει αγόρι να πάρει το όνομα του πεθερού αν είναι κορίτσι της πεθεράς. Όμορφα κ ωραία. Ο άντρας μου δεν έχει την ίδια άποψη.θελει να δώσουμε στην μικρή το όνομα της πεθεράς μου, γιατί δεν ξέρει αν όντως θα κάνουμε δεύτερο παιδί. Κι αν κάνουμε κ είναι αγόρι, να δώσει του πατέρα του. Έγινε χαμός.Εγώ δεν θα βάλω του γονείς μου όπως πάει το θέμα και δύο ονόματα δε θέλω. Ο σύζυγος έφτασε στο σημείο να μου λέει ότι δεν θέλει άλλο παιδί μόνο και μόνο για να αποφύγει την δέσμευση ώστε να βγάλω το όνομα του πατέρα μου στο δεύτερο μωρό. Δηλαδή και την πίτα και τον σκύλο. Και ρωτάω μπορώ να αλλάξω το όνομα της μικρής στο μέλλον δικαστικως αν προκύψει θέμα; Η να προχωρήσω κατευθείαν από τώρα στη δικαστική απόφαση επιλογής του ονόματος;

Διαφημίσεις

1 hour ago, Εφη Κο είπε:

Καλησπέρα σας. Θέλω τη συμβουλή σας πριν κάνω κάποια κίνηση. Αρχικά είμαι μοναχοπαίδι κ έχω μια μπέμπα που πρόκειται να βαπτιστεί το καλοκαίρι. Ήθελα να δώσω το όνομα του μπαμπά μου ώστε αν κάνουμε έπειτα δεύτερο μωρό, αν βγει αγόρι να πάρει το όνομα του πεθερού αν είναι κορίτσι της πεθεράς. Όμορφα κ ωραία. Ο άντρας μου δεν έχει την ίδια άποψη.θελει να δώσουμε στην μικρή το όνομα της πεθεράς μου, γιατί δεν ξέρει αν όντως θα κάνουμε δεύτερο παιδί. Κι αν κάνουμε κ είναι αγόρι, να δώσει του πατέρα του. Έγινε χαμός.Εγώ δεν θα βάλω του γονείς μου όπως πάει το θέμα και δύο ονόματα δε θέλω. Ο σύζυγος έφτασε στο σημείο να μου λέει ότι δεν θέλει άλλο παιδί μόνο και μόνο για να αποφύγει την δέσμευση ώστε να βγάλω το όνομα του πατέρα μου στο δεύτερο μωρό. Δηλαδή και την πίτα και τον σκύλο. Και ρωτάω μπορώ να αλλάξω το όνομα της μικρής στο μέλλον δικαστικως αν προκύψει θέμα; Η να προχωρήσω κατευθείαν από τώρα στη δικαστική απόφαση επιλογής του ονόματος;

Μήπως να κάνετε δικαστήριο να αλλάξετε το όνομα των παππούδων καλητερα ώστε να έχουν όλοι το το ίδιο όνομα Κ να φύγουν όλα τα διλληματα.? 

• Μου αρέσει 1
  • Χαχα 5

Με ολο το θαρρος και συγγνωμη κιολας αλλα τετοιος χαμος για το ονομα;; αν η σχεση με τον συζυγο δεν εχει προβληματα δεν ειναι κριμα να ερθετε σε τοσο μεγαλη ρηξη για το ονομα; το σημαντικο ειναι να ειναι υγιες και καλοτυχο το παιδακι σας οποιο ονομα και να εχει. Καταλαβαινω οτι θελεις να τιμησεις τους γονεις σου και ο αντρας σου εχει την ιδια αναγκη αλλα προσωπικα θεωρω οτι δεν αξιζει να χαλασετε τη σχεση σας για κατι τετοιο και οι γονεις και των δυο θα το κατανοησουν αυτο και θα σεβαστουν την αποφαση σας.

3 ώρες πρίν, Εφη Κο είπε:

Καλημέρα! Το αν γίνεται δικαστικά ή όχι δεν το ξέρω, αν και υποθέτω ότι εφόσον γίνεται για το επώνυμο, θα γίνεται και με το βαφτιστικό.. απ' την άλλη, το επώνυμο είναι καθαρά θέμα της πολιτείας, ενώ αν έχει γίνει βάφτιση, εμπλέκεται και η εκκλησία, οπότε δεν ξέρω πόσο συνεργάσιμη θα ήταν σε κάτι τέτοιο ( η εκκλησία).. όμως τι εννοείς αν προκύψει θέμα θα το αλλάξεις το όνομα αργότερα; Αν δλδ προκύψει κάτι, όταν το παιδί είναι 10 ετών, θα αρχίσετε ξαφνικά να το φωνάζετε με άλλο όνομα; Όπως το βλέπω θα πρέπει ή να υποχωρήσετε και οι δύο και να καταφύγετε στη λύση του διπλού ονόματος ή, ακόμα καλύτερα, να δώσετε ένα άσχετο όνομα και να είστε όλοι καλυμμένοι. Αλλιώς θα πρέπει να κάνεις 4-5 παιδιά για να είστε όλοι ευχαριστημένοι, που και πάλι δεν ξέρεις τι φύλο θα έχουν τα παιδιά και αν θα καλυφθούν οι συμπέθεροι..

Καλά ξεμπερδεματα και να χαίρεσαι τη  μπέμπα!

6 ώρες πρίν, Εφη Κο είπε:

Δε νομίζω ότι όσο το παιδί είναι ανήλικο μπορείς να αλλάξεις το όνομα του και σίγουρα όχι χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα της. Αν πάτε τώρα δικαστικά, πιθανόν το δικαστήριο να αποφασίσει να διαλέξετε ένα 3ο όνομα άσχετο η ένα συνδυασμό ονομάτων. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πως ακριβώς αποφασίζει το δικαστήριο. Αν υπάρχει κάποιος που έχει κάνει κάτι τέτοιο (η είναι δικηγορος) μακάρι να μας διαφωτίσει.

Σημείωση ότι το όνομα δίνεται με την ονοματοδοσία στην οποία πρέπει να συμφωνήσουν και οι 2 γονείς για το όνομα και όχι με την βάπτιση. Το χαρτί της βάπτισης βέβαια γράφει πάνω ένα όνομα το οποίο δεν γνωρίζω πόσο δεσμευτικό είναι για την ονοματοδοσία, αν αυτή ακολουθήσει μετά τη βάπτιση.

Διαφημίσεις

Πραγματικα ειναι τοσο βαλκανοβλαχιες ολα αυτα, που πραγματικα απορω αν κανενας σας ενδιαφερεται πραγματικα για το ιδιο το παιδι. 

Δωστε ενα ξενο ονομα μπας και ηρεμησετε λιγο. Δε ντρεπεστε να δημιουργειτε τετοιες εντασεις για ενα ονομα.. να χαλανε οικογενειες για να δωσουν το ονομα των γονιων. Σπουδαια τιμη..

• Μου αρέσει 8

10 ώρες πρίν, linaa είπε:

Μήπως να κάνετε δικαστήριο να αλλάξετε το όνομα των παππούδων καλητερα ώστε να έχουν όλοι το το ίδιο όνομα Κ να φύγουν όλα τα διλληματα.? 

Χαχαχαχα το ιδανικό και το καλύτερο!! 

• Καλή τύχη! 1

8 ώρες πρίν, Zaxaroulamak είπε:

Με ολο το θαρρος και συγγνωμη κιολας αλλα τετοιος χαμος για το ονομα;; αν η σχεση με τον συζυγο δεν εχει προβληματα δεν ειναι κριμα να ερθετε σε τοσο μεγαλη ρηξη για το ονομα; το σημαντικο ειναι να ειναι υγιες και καλοτυχο το παιδακι σας οποιο ονομα και να εχει. Καταλαβαινω οτι θελεις να τιμησεις τους γονεις σου και ο αντρας σου εχει την ιδια αναγκη αλλα προσωπικα θεωρω οτι δεν αξιζει να χαλασετε τη σχεση σας για κατι τετοιο και οι γονεις και των δυο θα το κατανοησουν αυτο και θα σεβαστουν την αποφαση σας.

Έχεις δίκιο. Είναι πολύ κρίμα. Οι δικοί μου γονείς δεν δίνουν δεκάρα πώς θα λέγεται το εγγόνι τους. Τα πεθερικά μου πάλι σκίζονται και κόβονται, αφήνουν περιουσία λέει... (Και οι γονείς μου επίσης θα προσθέσω) Όμως είναι δυνατόν να έχουν τέτοια μυαλά στην εποχή μας; Και εντάξει τα πεθερικά μεγάλοι άνθρωποι, από τον άντρα μου δεν το περίμενα. Και νομίζω ότι έχω κάθε δικαίωμα να εκφράσω την επιθυμία μου και να την σεβαστεί. Όχι με το έτσι θέλω και όπως τον βολεύει 

πρίν από 5 λεπτά , Εφη Κο είπε:

Έχεις δίκιο. Είναι πολύ κρίμα. Οι δικοί μου γονείς δεν δίνουν δεκάρα πώς θα λέγεται το εγγόνι τους. Τα πεθερικά μου πάλι σκίζονται και κόβονται, αφήνουν περιουσία λέει... (Και οι γονείς μου επίσης θα προσθέσω) Όμως είναι δυνατόν να έχουν τέτοια μυαλά στην εποχή μας; Και εντάξει τα πεθερικά μεγάλοι άνθρωποι, από τον άντρα μου δεν το περίμενα. Και νομίζω ότι έχω κάθε δικαίωμα να εκφράσω την επιθυμία μου και να την σεβαστεί. Όχι με το έτσι θέλω και όπως τον βολεύει 

Αφού οι γονεις σου δεν καίγονται για το όνομα γιατί γίνετε όλο αυτό;

Μα και εσείς τα ίδια μυαλά έχετε για να φτάσατε σε αυτό το σημείο. 

Ή τα θέματα σας είναι άλλου και τώρα λειτουργείτε εγωιστικά. 

• Μου αρέσει 3

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Εφη Κο είπε:

Ενταξει συμφωνω απαραδεκτη η αντιληψη που εχουν τα πεθερικα δηλαδη αν δινατε ενα αλλο ονομα στο εγγονι τους θα το αποκληρωνανε;; τραγικοι!!! Ο αντρας σου απ την αλλη μπορει να ειναι πιο παραδοσιακος καθως πολλοι αν οχι οι περισσοτεροι δινουν στο πρωτο παιδι ονομα απ την πλευρα του αντρα. Προσωπικα δε θα εφτανα στα ακρα γι αυτον τον λογο. Μπορεις  απλα να υποχωρησεις και να συμφωνησετε πως αν κανετε δευτερο παιδακι θα δωσετε το ονομα των δικων σου. 

16 ώρες πρίν, Εφη Κο είπε:

Δεν ξέρω αν αλλάζει το όνομα αλλά στις εποχές μας πλέον όλα τα θεωρώ δυνατά!!

Εγώ θεωρώ εγωιστική την αντίδραση του άντρα σου, μονα ζυγά δικά του, πέρα από αυτό ο εκβιασμός των πεθερικων της περιουσίας με ανταλλαγή ονόματος το θεωρώ τραγικό κ δεν θα ήθελα να είναι κοντά στα παιδιά μου σίγουρα.

Άφησε λίγο να περάσουν οι μέρες, να ηρεμήσουν τα πνεύματα κ πιάσε τον άντρα σου με όμορφα λόγια .χωρίς φωνές κ απειλές κ εξήγησε του τη δική σου οπτική, πες του ότι καταλαβαίνεις τη επιθυμία του να τιμήσει τους γονείς του αλλά θα πρέπει κ αυτός να αναλογιστεί κ τη δική σου επιθυμία να τιμήσεις τους γονείς σου, αφού με το καλό έχετε κοριτσάκι ας πάρει το όνομα από πλευράς σου κ στο 2ο από τη δική του! Πες του ότι αν πάρει της μητέρας του κ κάνετε 2ο κ έρθει αγοράκι θα θέλει να δώσει του πατέρα του κ δεν εχεις προβλημα αλλα θα πρέπει να σκεφτεί κ εσένα κάπου κ όχι να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των γονιών του! 

Αν πάλι δεν αλλάξει στάση, τι να σου πω....θα πρέπει κάποιος να υποχωρήσει κ μάλλον θα είσαι εσύ.

ΥΓ: στις εποχές των γιαγιάδων η παράδοση ήτανε να μην πηγαίνουν στην εκκλησία στην βαφτιση κ μάθαιναν το όνομα του μωρού από τα παιδιά που έτρεχαν στην αυλή κ φώναζαν το όνομα που φυσικά αποφάσιζε ο παππούς!! Φυσικά έδιναν ονόματα μόνο από το σόι τους.....μήπως να το κάνετε κ έτσι 😂

5 ώρες πρίν, Εφη Κο είπε:

οπως καταλαβαινεις κ μονο που σκεφτεσαι δικαστηρια δ ειναι κτ υγιες

στην ελλαδα εχω διαβασει μονο για μια τετοια περιπτωση,οχι αλλαγη ονοματος,αλλα αντιδικια για το πως θα το φωναζουν,με ζευγαρι σε διασταση

εγω απορω αν στην τελικη πολλα ζευγαρια συζητανε κ τπτ πριν κανουν το παιδι.κ οχι πως θα το πουνε,αλλα τις αποψεις του αντρα σου νομιζω θα επρεπε να τις ξερεις,το ποσο θα σε υπολογιζει στις αποφασειε κ ποσο σε εκτιμα

απο κει κ περα,αν θες την περιουσια των πεθερικων,θα υποχωρησεις...

παλι καλα δ εχουμε περιουσιες κ ετσι δ ειχαμε απαιτησεις😝

• Μου αρέσει 2

On 9/12/2024 at 8:43 ΠΜ, linaa είπε:

Έκλαψα 😂😂😂😂😂😂😂😂

• Χαχα 1

Κράτα το

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...