Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 7 ώρες πρίν, Lotos είπε:

Είχα πολύ μεγάλες αιμορραγίες ως τον 5ο μήνα...δεν ξέρω πόσες σερβιετες είχα χαλάσει..όλα πήγαν καλά!με το καλό σου εύχομαι !

Καλησπέρα και χρόνια πολλά! 🎄❤️

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Είχες κάποια αποκόλληση; Πως σου το αιτιολόγησε ο γιατρός σου;

Διαζύγιο με δύο παιδιά

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! 

Έχω δύο παιδάκια, ο μεγάλος μ είναι 14 μηνών κ ο μικρός πρόωρος (31+6εβδ) γεννήθηκε 1/10/24,εμεινε στη ΜΕΝΝ και εδω και λίγες μέρες είναι στο σπίτι. Όσες έχουν εμπειρία με πρόωρο, καταλαβαίνουν ότι τα άγχη είναι άπειρα, οι επισκέψεις σε γιατρούς και οι εξετάσεις ατέλειωτες και υπάρχει ένας μόνιμος φόβος για το αύριο. 

Δυστυχώς δεν μπορώ να γράψω όλα όσα έχουν συμβεί (είναι πολλά άλλα αν χρειαστεί θα αναφερθώ σε κάποια)Τα πεθερικά μου έχουν δείξει φανερή προτίμηση στον μεγάλο μου γιο, με εμμονικη τάση θα έλεγα.. Βιντεοκληση 3 φορές την εβδομάδα, κάθε μέρα φωτογραφίες, δώρα (ενώ είχαμε πει εμείς ότι δεν θέλουμε δώρα τέτοιου τύπου), ξυπνήματα σε διακοπές 8 το πρωί για να τον δουν, άρπαγμα από τα χέρια μας για να τον πάρουν αγκαλιά, αγκαλιά με το ζόρι και άλλα πολλά. 

Φέτος τα Χριστούγεννα, λοιπόν, σκεφτόμουν πως θα ήταν συνετό να κάτσουμε σπίτι όλοι μαζί οι 4 μας δίχως αγαπημένους ή γνωστούς. Φυσικά η πεθερά μου είχε άλλη άποψη καθώς θέλει να δει τον εγγονό της (ναι τον μεγάλο μόνο), άλλωστε έχω πει πολλές φορές ότι μέχρι να αποκτήσει ανοσοποιητικό ο μικρός δεν θέλω επισκέψεις (σε πρόσφατες εξετάσεις του, τα πράματα ήταν έτσι κ έτσι.. Πεσμένα ερυθρά, αιματοκριτης, αιμοσφαιρινη για όποιον γνωρίζει..). 

Ο Αντρας μου το θεωρεί φυσιολογικό να πάρει, λοιπόν, τον γιο μας και να τον κάνει.... Τουρ.. Επειδή θέλει να τον δει η μαμά του τα χριστουγεννα κ την πρωτοχρονιά... Γιατί μαζί με την μαμά του, για να είμαστε σωστοί, θα θέλουν να τον δουν και τα αδέρφια του (μένουν σε δικά τους σπίτια), και η μητέρα μου, και η γιαγιά μου. Όμως, εκείνος είχε σκεφτεί μόνο να τον πάει στη μαμά του για να τον δει καθώς η δική μου οικογένεια είναι της άποψης να κάτσουμε σπίτι μας λόγω του μικρού και μετά θα έχουμε όλον τον καιρό για μαζώξεις οπότε και δεν ζητάει να πάμε επίσκεψη. Οι μοναδικοί που ζητάνε να πάει ο άντρας μου σπίτι τους είναι τα πεθερικά μου και αυτό για να δουν τον μεγάλο μου γιο. 

Θα ήθελα, οποίος, μπορεί σας παρακαλώ να μου πει την γνώμη του. Είμαι σε αναζήτηση δικηγόρου για διαζύγιο μετά από όλα αυτά δυστυχώς, όποτε η κάθε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη. Σας ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το μεγάλο κείμενο!! 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 54
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 3 λεπτά , ChristyLM είπε:

Καλησπέρα σας! 

Έχω δύο παιδάκια, ο μεγάλος μ είναι 14 μηνών κ ο μικρός πρόωρος (31+6εβδ) γεννήθηκε 1/10/24,εμεινε στη ΜΕΝΝ και εδω και λίγες μέρες είναι στο σπίτι. Όσες έχουν εμπειρία με πρόωρο, καταλαβαίνουν ότι τα άγχη είναι άπειρα, οι επισκέψεις σε γιατρούς και οι εξετάσεις ατέλειωτες και υπάρχει ένας μόνιμος φόβος για το αύριο. 

Δυστυχώς δεν μπορώ να γράψω όλα όσα έχουν συμβεί (είναι πολλά άλλα αν χρειαστεί θα αναφερθώ σε κάποια)Τα πεθερικά μου έχουν δείξει φανερή προτίμηση στον μεγάλο μου γιο, με εμμονικη τάση θα έλεγα.. Βιντεοκληση 3 φορές την εβδομάδα, κάθε μέρα φωτογραφίες, δώρα (ενώ είχαμε πει εμείς ότι δεν θέλουμε δώρα τέτοιου τύπου), ξυπνήματα σε διακοπές 8 το πρωί για να τον δουν, άρπαγμα από τα χέρια μας για να τον πάρουν αγκαλιά, αγκαλιά με το ζόρι και άλλα πολλά. 

Φέτος τα Χριστούγεννα, λοιπόν, σκεφτόμουν πως θα ήταν συνετό να κάτσουμε σπίτι όλοι μαζί οι 4 μας δίχως αγαπημένους ή γνωστούς. Φυσικά η πεθερά μου είχε άλλη άποψη καθώς θέλει να δει τον εγγονό της (ναι τον μεγάλο μόνο), άλλωστε έχω πει πολλές φορές ότι μέχρι να αποκτήσει ανοσοποιητικό ο μικρός δεν θέλω επισκέψεις (σε πρόσφατες εξετάσεις του, τα πράματα ήταν έτσι κ έτσι.. Πεσμένα ερυθρά, αιματοκριτης, αιμοσφαιρινη για όποιον γνωρίζει..). 

Ο Αντρας μου το θεωρεί φυσιολογικό να πάρει, λοιπόν, τον γιο μας και να τον κάνει.... Τουρ.. Επειδή θέλει να τον δει η μαμά του τα χριστουγεννα κ την πρωτοχρονιά... Γιατί μαζί με την μαμά του, για να είμαστε σωστοί, θα θέλουν να τον δουν και τα αδέρφια του (μένουν σε δικά τους σπίτια), και η μητέρα μου, και η γιαγιά μου. Όμως, εκείνος είχε σκεφτεί μόνο να τον πάει στη μαμά του για να τον δει καθώς η δική μου οικογένεια είναι της άποψης να κάτσουμε σπίτι μας λόγω του μικρού και μετά θα έχουμε όλον τον καιρό για μαζώξεις οπότε και δεν ζητάει να πάμε επίσκεψη. Οι μοναδικοί που ζητάνε να πάει ο άντρας μου σπίτι τους είναι τα πεθερικά μου και αυτό για να δουν τον μεγάλο μου γιο. 

Θα ήθελα, οποίος, μπορεί σας παρακαλώ να μου πει την γνώμη του. Είμαι σε αναζήτηση δικηγόρου για διαζύγιο μετά από όλα αυτά δυστυχώς, όποτε η κάθε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη. Σας ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το μεγάλο κείμενο!! 

Η γνωμη μου είναι ότι είναι υπερβολή να προχωρήσεις σε διαζύγιο αν το μόνο πρόβλημα μεταξύ σας είναι αυτό με τα πεθερικά.

Πρεπει να βρείτε μια μέση λύση, αν χρειαστεί να ζητήσετε και τη βοήθεια ειδικών. 

Τον παιδίατρο τον ακούει; Αν ναι, καλό είναι να σας πει κι εκείνος την άποψή του σχετικά με το αν κρίνει σωστό για τα μικρόβια. Ωστόσο, μήπως να γίνει μια συζήτησης, να πάρει το παιδί η πεθερά αλλά να μην το γυρνάει από εδώ κ από εκεί;;

• Μου αρέσει 1

Δυστυχώς ο άντρας μου θεωρεί πως είμαι παράλογη και πως θεωρώ το παιδί ιδιοκτησία μου κ δεν θέλω να το βλέπουν άλλοι, όποτε δεν έχουμε καν κοινή γραμμή και όσο κι αν προσπαθούμε να συζητήσουμε πάντα ο καθένας έχει την γνώμη του κ δεν καταλήγουμε πουθενά. 

Τα πεθερικά μου σε μόνιμη βάση θέλουν να βλέπουν τον μεγάλο μου γιο. Μπορώ να σας πω με σιγουριά πως τα πεθερικά μου τον έχουν δει (πχ) 500 ώρες και οι δικοί μου γονείς 50. Και το ζήτημα είναι ότι θέλουν να τον δουν, να τον πάρουν αγκαλιά και να του μιλάνε χαζά. Δεν ασχολούνται να παίξουν μαζί του ή να τον περπατήσουν. Του προσφέρουν μόνο την παρουσία τους και τον κρατάνε αγκαλιά με το ζόρι για να χαρούν αυτοί. 

Το βρίσκω εντελώς άδικο κ λάθος, μέσα στις γιορτές να τον δουν μόνο τα πεθερικά μου! Δλδ η δική μου οικογένεια π θέλει ν μας δει όλους θα μείνει στο περιθώριο κ θα ικαανοπιησουμε την θέληση της πεθεράς? (όπως έγινε κ στη γιορτή του γιου μου.. Π πήγε με τον άντρα μ στα πεθερικά μου για μια ώρα και η δική μ οικογένεια έχει να τον δει 2 μήνες) Ή επειδή εμένα σεβονται πως περνάμε μια ιδιαίτερη περίοδο κ δεν ζητάνε επισκέψεις, αυτό σημαίνει ότι δεν τον αγαπάει? 

5 ώρες πρίν, ChristyLM είπε:

Δυστυχώς ο άντρας μου θεωρεί πως είμαι παράλογη και πως θεωρώ το παιδί ιδιοκτησία μου κ δεν θέλω να το βλέπουν άλλοι, όποτε δεν έχουμε καν κοινή γραμμή και όσο κι αν προσπαθούμε να συζητήσουμε πάντα ο καθένας έχει την γνώμη του κ δεν καταλήγουμε πουθενά. 

Τα πεθερικά μου σε μόνιμη βάση θέλουν να βλέπουν τον μεγάλο μου γιο. Μπορώ να σας πω με σιγουριά πως τα πεθερικά μου τον έχουν δει (πχ) 500 ώρες και οι δικοί μου γονείς 50. Και το ζήτημα είναι ότι θέλουν να τον δουν, να τον πάρουν αγκαλιά και να του μιλάνε χαζά. Δεν ασχολούνται να παίξουν μαζί του ή να τον περπατήσουν. Του προσφέρουν μόνο την παρουσία τους και τον κρατάνε αγκαλιά με το ζόρι για να χαρούν αυτοί. 

Το βρίσκω εντελώς άδικο κ λάθος, μέσα στις γιορτές να τον δουν μόνο τα πεθερικά μου! Δλδ η δική μου οικογένεια π θέλει ν μας δει όλους θα μείνει στο περιθώριο κ θα ικαανοπιησουμε την θέληση της πεθεράς? (όπως έγινε κ στη γιορτή του γιου μου.. Π πήγε με τον άντρα μ στα πεθερικά μου για μια ώρα και η δική μ οικογένεια έχει να τον δει 2 μήνες) Ή επειδή εμένα σεβονται πως περνάμε μια ιδιαίτερη περίοδο κ δεν ζητάνε επισκέψεις, αυτό σημαίνει ότι δεν τον αγαπάει? 

Καταρχάς να σου ζήσουν τα παιδάκια σου, να είναι γερά και το μικρό σας σύντομα να δυναμώσει και να "ξεχάσετε" ότι είναι προωράκι. Θεωρώ ότι ακριβώς επειδή περνάς (κυρίως εσύ αλλά κατ'επέκταση και η οικογένειά σου) μια δύσκολη και ιδιαίτερη φάση βλέπε πρόσφατη γεννα, πρόωρο μωρό και πρώτο παιδι το οποίο είναι ακόμα βρέφος και αυτό ουσιαστικά και έχει αυξημένες ανάγκες, και μέσα σε όλο αυτό ασυμφωνίες με το σύζυγο και παρεμβάσεις τρίτων, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς έναν ψυχολόγο.  Πρέπει να βγάλεις από μέσα σου όσα έχεις και είναι πολλά σίγουρα, να ιεραρχήσεις τα προβλήματα και τις προτεραιότητές σου σε αυτή τη φάση, και να σε βοηθήσει να αντιληφθείς καθαρά τι είναι αυτό που σε έχει φέρει στο σημείο να ζητάς διαζύγιο.

Είναι όντως το ότι δεν έχετε πλεόν σημείο επαφής με το σύζυγο και το διαζύγιο είναι η μόνη λύση? Η θέλεις να τον "τιμωρήσεις" και αυτόν και τα πεθερικά σου για το ότι δε σε στηρίζουν όπως θα ήθελες και θα έπρεπε εννοείται σε αυτή τη δύσκολη φάση που περνάς?

Λένε ότι το πρώτο βήμα για να μπεις στη διαδικασία του διαζυγίου είναι να φέρεσαι όπως θα φερόσουν αν είχες πάρει διαζύγιο. Αν ας πούμε είχατε ήδη χωρίσει με το σύζηγο, τι διαφορετικό θα έκανες σε αυτή τη συνθήκη που μας περιγράφεις? Γιατί σκέψου ότι πάλι θα είχε δικαίωμα ο μπαμπάς του να δει το παιδί και οι παππούδες να δουν το εγγόνι τους. Πιστεύεις ότι τότε θα σεβόντουσαν πιο πολύ τα όρια που θα τους έβαζες? Η θα μπαίνατε πάλι σε διαμάχες? Με τι τρόπο θα έβαζες όρια αν ήσασταν χωρισμένοι? Μήπως μπορείς να βάλεις τα ίδια όρια και τώρα?

Μπορώ να φανταστώ πόσο σε έχουν εκνευρίσει τα πεθερικά σου αλλά ο στόχος είναι να γίνει ο άντρας σου σύμμαχός σου, όχι απλά να γίνετε χωρισμένοι και εχθροί. Σκέψου σοβαρα τη βοήθεια ειδικού σε αυτή τη δύσκολη στιγμή (γιατί και στο διαζύγιο εσύ θα τραβήξεις τα ζόρια) για να σε ενδυναμώσει και να δεις πιο καθαρά τι συμφέρει εσένα και τα παιδιά σου σε αυτή τη φάση.

• Μου αρέσει 8

7 ώρες πρίν, ChristyLM είπε:

Νομίζω ότι σίγουρα πρέπει να ψάξεις μια μέση κατάσταση με τον σύζυγό Κ σίγουρα να μιλήσετε Κ οι δύο με κάποιον ειδικό  . Εντάξει η υπερβολική αγάπη στο εγγόνι δεν είναι αιτία διαζυγίου σίγουρα. Τα πεθερικά μπορεί να είναι άπειρα εκνευρίστηκα αλλά πάλι δεν γίνετε να χωρίσετε επειδή θέλουν να κάνουν Χριστούγεννα μαζί σας . Νομίζω ότι πρέπει Κ οι δύο να μιλήσετε με ένα ψυχολόγο Κ να βρητε μια κοινή γραμμή για τις διαφωνίες σας . Ακόμα Κ να διαφωνήτε σε πολλά θέματα πάντα υπάρχει μια μέση λύση .

Διαφημίσεις

πρίν από 21 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω ότι σίγουρα πρέπει να ψάξεις μια μέση κατάσταση με τον σύζυγό Κ σίγουρα να μιλήσετε Κ οι δύο με κάποιον ειδικό  . Εντάξει η υπερβολική αγάπη στο εγγόνι δεν είναι αιτία διαζυγίου σίγουρα. Τα πεθερικά μπορεί να είναι άπειρα εκνευρίστηκα αλλά πάλι δεν γίνετε να χωρίσετε επειδή θέλουν να κάνουν Χριστούγεννα μαζί σας . Νομίζω ότι πρέπει Κ οι δύο να μιλήσετε με ένα ψυχολόγο Κ να βρητε μια κοινή γραμμή για τις διαφωνίες σας . Ακόμα Κ να διαφωνήτε σε πολλά θέματα πάντα υπάρχει μια μέση λύση .

1 hour ago, Dwra2020 είπε:

Καταρχάς να σου ζήσουν τα παιδάκια σου, να είναι γερά και το μικρό σας σύντομα να δυναμώσει και να "ξεχάσετε" ότι είναι προωράκι. Θεωρώ ότι ακριβώς επειδή περνάς (κυρίως εσύ αλλά κατ'επέκταση και η οικογένειά σου) μια δύσκολη και ιδιαίτερη φάση βλέπε πρόσφατη γεννα, πρόωρο μωρό και πρώτο παιδι το οποίο είναι ακόμα βρέφος και αυτό ουσιαστικά και έχει αυξημένες ανάγκες, και μέσα σε όλο αυτό ασυμφωνίες με το σύζυγο και παρεμβάσεις τρίτων, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς έναν ψυχολόγο.  Πρέπει να βγάλεις από μέσα σου όσα έχεις και είναι πολλά σίγουρα, να ιεραρχήσεις τα προβλήματα και τις προτεραιότητές σου σε αυτή τη φάση, και να σε βοηθήσει να αντιληφθείς καθαρά τι είναι αυτό που σε έχει φέρει στο σημείο να ζητάς διαζύγιο.

Είναι όντως το ότι δεν έχετε πλεόν σημείο επαφής με το σύζυγο και το διαζύγιο είναι η μόνη λύση? Η θέλεις να τον "τιμωρήσεις" και αυτόν και τα πεθερικά σου για το ότι δε σε στηρίζουν όπως θα ήθελες και θα έπρεπε εννοείται σε αυτή τη δύσκολη φάση που περνάς?

Λένε ότι το πρώτο βήμα για να μπεις στη διαδικασία του διαζυγίου είναι να φέρεσαι όπως θα φερόσουν αν είχες πάρει διαζύγιο. Αν ας πούμε είχατε ήδη χωρίσει με το σύζηγο, τι διαφορετικό θα έκανες σε αυτή τη συνθήκη που μας περιγράφεις? Γιατί σκέψου ότι πάλι θα είχε δικαίωμα ο μπαμπάς του να δει το παιδί και οι παππούδες να δουν το εγγόνι τους. Πιστεύεις ότι τότε θα σεβόντουσαν πιο πολύ τα όρια που θα τους έβαζες? Η θα μπαίνατε πάλι σε διαμάχες? Με τι τρόπο θα έβαζες όρια αν ήσασταν χωρισμένοι? Μήπως μπορείς να βάλεις τα ίδια όρια και τώρα?

Μπορώ να φανταστώ πόσο σε έχουν εκνευρίσει τα πεθερικά σου αλλά ο στόχος είναι να γίνει ο άντρας σου σύμμαχός σου, όχι απλά να γίνετε χωρισμένοι και εχθροί. Σκέψου σοβαρα τη βοήθεια ειδικού σε αυτή τη δύσκολη στιγμή (γιατί και στο διαζύγιο εσύ θα τραβήξεις τα ζόρια) για να σε ενδυναμώσει και να δεις πιο καθαρά τι συμφέρει εσένα και τα παιδιά σου σε αυτή τη φάση.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!! 

Σκέφτομαι μετά από όσα διάβασα να επισκεφτώ έναν ψυχολόγο ή αν υπάρχει κάποια online υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης. 

Ωστόσο, σας παρακαλώ, πείτε μου την άποψή σας. Το θεωρείτε σωστό/συνετό /όμορφο /δίκαιο όπως θέλετε πείτε το, να θέλουν να βλέπουν τον μεγάλο μου γιο συνέχεια και ειδικά στις γιορτές τώρα π έρχονται, με αποτελέσματα αναγκαστικά να μένω μόνη μου με το μικρό μ πρόωρακι στο σπίτι? 

Είναι, δηλαδή, ίσως λάθος οι δικοί μου άνθρωποι που θεωρούν πως καλύτερα να περιμένουν 2-3 μήνες για να μας δουν μέχρι να δυναμώσει το ανοσοποιητικό του μικρού? 

πρίν από 12 λεπτά , ChristyLM είπε:

Σκέφτομαι μετά από όσα διάβασα να επισκεφτώ έναν ψυχολόγο ή αν υπάρχει κάποια online υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης. 

Ωστόσο, σας παρακαλώ, πείτε μου την άποψή σας. Το θεωρείτε σωστό/συνετό /όμορφο /δίκαιο όπως θέλετε πείτε το, να θέλουν να βλέπουν τον μεγάλο μου γιο συνέχεια και ειδικά στις γιορτές τώρα π έρχονται, με αποτελέσματα αναγκαστικά να μένω μόνη μου με το μικρό μ πρόωρακι στο σπίτι? 

Είναι, δηλαδή, ίσως λάθος οι δικοί μου άνθρωποι που θεωρούν πως καλύτερα να περιμένουν 2-3 μήνες για να μας δουν μέχρι να δυναμώσει το ανοσοποιητικό του μικρού? 

Γεια σου κορίτσι μου κ να σου ζήσουν τα μωρακια σου..νομιζω πως εκει πρέπει να επικεντρωθεις, Στην υγεία του παιδιου. Να εξηγήσεις ( στον αντρα σου πρώτα απ ολα) τους φόβους σου.. Ειναι παππούδες κ θέλουν να βλέπουν το παιδί κ ειναι απόλυτα λογικό κ θεμιτο αλλα αν τους πείτε τους λόγους που θα πρέπει να το αποφύγουν φέτος πιστεύω θα καταλάβουν.. Αν ο ανδρας σου ειναι σκεπτικός ακόμη εκει θα σου πρότεινα να του μιλήσει ο παιδιατρος σας κ να του εξηγήσει καλυτερα τους κινδύνους ( η αποψη ενός ειδικού "χτυπάει" αλλιώς).  Αν πέσουν οι τόνοι και με μια ουσιαστική συζήτηση να δεις που ολα θα πάνε προς το καλύτερο.  

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ 1

πρίν από 29 λεπτά , ChristyLM είπε:

Θα σου πω θεωρώ άδικο απτήν στιγμή που δεν ενοχλούν το μωρό Κ δεν έρχονται σε επαφή με το μωρό να μην επιτρέπεις να δουν το μεγάλο παιδί. 

Πρέπει λίγο να τα διαχωρίσεις αυτά. Η ζωή του μεγάλου σου παιδιού δεν μπορεί να σταματήσει έτσι Κ αλλιώς το μεγάλο παιδί πηγαίνει σχολείο έχει φίλους έρχετε σε επαφή με άπειρο κόσμο οι παππούδες δεν είναι αυτοί που θα ενοχλήσουν ούτε αυτοί που θα σας κολλήσουν κάτι σίγουρα απην στιγμή που από ότι κατάλαβα δεν θα έρθουν σε επαφή με το μωρό 

πρίν από 4 λεπτά , ChristyLM είπε:

Για μένα, και για πολλούς άλλους γονείς που ξέρουν τι σημαίνει να έχεις νεογέννητο (πόσω μάλλον πρόωρο) και μεγαλύτερο παιδί που αναγκαστικά είτε πάει σχολείο είτε έχει επαφες με άλλο κόσμο/παιδιά, έχεις δίκιο να φοβάσαι και να θέλεις να περιορίσεις τις επαφές σας όσο γίνεται. Εχω παιδια που πανε παιδικο/νηπιαγωγείο και ξέρω ότι γίνεται τωρα χαμος ας πούμε με γαστρεντερίτιδα. Όταν γεννηθηκε το 2ο(και δεν ήταν πρόωρο), σταματησα τον μεγάλο 3 μήνες απο το σχολείο.

Ωστόσο, τι γίνεται όταν δεν έχεις κοινή γραμμή με το σύζυγο σε αυτό και το θέμα αφορά παππούδες? Όσο δίκιο και να σου δώσουμε εμείς, αναγκαστικά πρέπει να βρεις μια μέση λύση όπως σου είπε και η κοπέλα παραπάνω και να κάνεις το σταυρό σου να γλιτώσετε από ιώσεις (δεν το λέω ειρωνικά, απλά σε κάποια πράγματα προσπαθούμε για το καλύτερο αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο,όταν πρόκειται για παιδί και έχει λόγο και ο πατέρας του).

Θα επιμείνεις στην άποψή σου ότι οι επαφές σας φέτος τις γιορτές θα είναι περιορισμένες λόγω οδηγίας παιδιάτρου και θα προσπαθήσεις να εξηγήσεις στο σύζυγο ότι αυτό πρέπει να το μεταφέρει στους δικούς του ακόμη και να στεναχωρηθούν γιατι η υγεία του μικρού σας προέχει αυτή τη στιγμή. Έχετε πολλά χρόνια μπροστά σας να ευχαριστηθείτε τις γιορτές. Δηλαδη στον κόβιντ τι κάναμε εμείς που είχαμε μωρά? 2 χρόνια γιορτές μόνοι μας. Λογικά ίσως πρέπει να συμβιβαστείς κι εσυ στο ότι μπορεί γίνει μια επίσκεψη όπου όλοι θα τηρούν μέτρα προστασίας και να πάρεις τη διαβεβαίωση ότι αν κάποιος δε νιώθει εντελώς καλά δε θα  παραβρίσκεται, κλπ.

Εξήγησε στον άντρα σου ότι φοβάσαι πολύ για την υγεία του μωρού σας και ότι όσοι νοιάζονται για το καλό της οικογένειάς σας θα πρέπει και αυτοί να συμβιβαστούν με κάτι λιγότερο αυτές τις γιορτές.

• Μου αρέσει 2
  • Ευχαριστώ 1

Οπότε διαχώρισε την υγεία του μωρου με τις επαφές του μεγάλου παιδιού Κ από εκεί Κ πέρα θα είστε όλοι ήρεμοι. Απλά κάνε ξεκάθαρο ότι δεν θες να έρθουν σε επαφή με το νεογέννητο ότι αν θέλουν να δουν το μεγάλο παιδί μπορούν οπότε θέλουν εκτός σπιτιού ή κάπου που να μην έρθετε σε επαφή εσείς άμεσα 

Διαφημίσεις

πρίν από 13 λεπτά , linaa είπε:

Θα σου πω θεωρώ άδικο απτήν στιγμή που δεν ενοχλούν το μωρό Κ δεν έρχονται σε επαφή με το μωρό να μην επιτρέπεις να δουν το μεγάλο παιδί. 

Πρέπει λίγο να τα διαχωρίσεις αυτά. Η ζωή του μεγάλου σου παιδιού δεν μπορεί να σταματήσει έτσι Κ αλλιώς το μεγάλο παιδί πηγαίνει σχολείο έχει φίλους έρχετε σε επαφή με άπειρο κόσμο οι παππούδες δεν είναι αυτοί που θα ενοχλήσουν ούτε αυτοί που θα σας κολλήσουν κάτι σίγουρα απην στιγμή που από ότι κατάλαβα δεν θα έρθουν σε επαφή με το μωρό 

Ο μεγάλος μου είναι 14 μηνών, δεν πηγαίνει σχολείο και από όταν ήρθε το 2ο μωράκι το πρόωρο έχουμε περιορίσει τις εξόδους μας,όπως μας είπε η παιδίατρος. 

Ίσως κάτι καταλάβατε λάθος. Φυσικά και επιτρέπω να βλέπουν το παιδί, όμως είναι χειμώνας με πόσες ιώσεις, μέρες γιορτινές και δεν ειςνι οι μόνοι π θέλουν να τον δουν. Δεν μπορώ όμως να ρισκάρω να βρεθεί ο μεγάλος μ με 9 άτομα και μετά να γυρίσει σπίτι π ακουμπάει τον μικρό, είναι στον ίδιο χώρο κλπ.. 

πρίν από 9 λεπτά , ChristyLM είπε:

Ο μεγάλος μου είναι 14 μηνών, δεν πηγαίνει σχολείο και από όταν ήρθε το 2ο μωράκι το πρόωρο έχουμε περιορίσει τις εξόδους μας,όπως μας είπε η παιδίατρος. 

Ίσως κάτι καταλάβατε λάθος. Φυσικά και επιτρέπω να βλέπουν το παιδί, όμως είναι χειμώνας με πόσες ιώσεις, μέρες γιορτινές και δεν ειςνι οι μόνοι π θέλουν να τον δουν. Δεν μπορώ όμως να ρισκάρω να βρεθεί ο μεγάλος μ με 9 άτομα και μετά να γυρίσει σπίτι π ακουμπάει τον μικρό, είναι στον ίδιο χώρο κλπ.. 

Χίλια συγνώμη διάβασα 14 χρόνων Κ έτσι όπως τον έλεγες μεγάλο Κ να μην περνει δώρα είπα θα είναι μεγάλο παιδί θα καταλαβαίνει. 

Απλα θα βρεις μια μέση λύση . Θα εξηγήσεις ότι επειδή έχεις το μωρό στο σπίτι δεν θες να βρεθητε με κόσμο αλλά αν θέλουν οι παππούδες Κ μόνο να δουν το παιδί Κ να έρθουν για ένα φαγητό μπορούν. 

Δεν χρειάζετε να πάτε σε ρεβεγιόν όλοι μαζί βάλε Κ τον παιδίατρο να εξηγήσει στον σύζυγό σου τον κίνδυνο να αρρωστήσει ένα παιδάκι 1 χρόνου . 

πρίν από 9 λεπτά , ChristyLM είπε:

Έτσι είναι,πρώτα μπαίνει η υγεία του νεογέννητου και μετά οι γιορτές και τα καπριτσια των παππούδων.Δεν θα πάθει κάτι το 14μηνων παιδάκι σου αν δεν κάνει γιορτές με όλο το σόι,δεν θα γυρίσει να σου πει " Γιατί ρε μάνα δε με άφησες να πάω στους παππούδες να κάνουμε ρεβεγιόν με τα μπουζούκια στην τηλεόραση". Δεν καταλαβαίνει σ αυτή την ηλικία ούτε από γενέθλια,ούτε Χριστούγεννα,ένα μωρό σ αυτή την ηλικία πιο πολύ χαίρεται να παίζει στο πάτωμα με τάπερ,παρά να κάνει ρεβεγιον με ολο το σόι.Κυκλοφορουν ιώσεις και έχεις πρόωρο μωράκι στο σπίτι,τι συζητάμε τώρα? 

• Μου αρέσει 1

Όσο για το υπόλοιπο κομμάτι με την αδυναμία των παππούδων είναι απόλυτα φυσιολογική . Αν δεν κάνουν δώρα σε ένα μωρό σε ποιον θα κάνουν? Αν δεν περνούν βιντεοκλήσεις τώρα που κάνει συνέχεια καινούρια πράγματα ποτέ θα κάνουν βιντεοκλήσεις όταν πάει φαντάρος ? Είναι απόλυτο φυσιολογικό Κ τα δώρα Κ οι βιντεοκλήσεις Κ οι επισκέψεις είναι ένα μωρό αξιολατρευτο να το βλέπουν μια φορά το μήνα σαν ξένοι χωρίς δώρα ? 

Απλά εξήγησε το κομμάτι των γιορτών Κ θα βρητε μια λύση στην μέση ώστε να μην γίνει τίποτα . 

πρίν από 17 λεπτά , ChristyLM είπε:

Εννοείται ότι έχεις δίκιο! Εγώ με τελειομηνο μωρό και τους 2 πρώτους μήνες δεν άφηνα άνθρωπο να την ακουμπήσει, ερχόντουσαν τα πεθερικά με μάσκα και από μακρυά (δε τολμούσαν γιατί θα τους δάγκωνα 😅). Με πρόωρο με θέματα υγείας δε το συζητώ καν, να κάτσουν στα αυγά τους και θα τα πείτε αργότερα όταν ξεκινήσει τα εμβόλια και ξεπεταχτεί λίγο. Μένουν μακριά; Βάλε εν ανάγκη τον παιδίατρο να τα πει στον άντρα σου όλα αυτά, εάν δεν υπάρχουν άλλες προστριβες ναι είναι υπερβολή το διαζύγιο, αλλά αν ο άντρας σου ακούει πάντα τη μαμά και της κάνει τα χατίρια και σε άλλα θέματα τότε μάλλον υπάρχουν βαθύτερα θέματα από το πού θα περάσετε τις γιορτές.. Να σου ζήσει ο μικρούλης σου!!

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...