Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 6 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Κορίτσια αρνητικό. Δε νιώθω τίποτα. Ούτε να κλάψω δε μπορώ.

Σε νιώθουμε όλες μας τόσο πολύ .. δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς!! υπομονή και να κάνεις περαιτέρω εξετάσεις. Θα δεις ότι η επόμενη φορά σου θα είναι η τυχερή!!!

• Ευχαριστώ 1

Περίδεση τραχήλου στη 21 εβδομάδα

Recommended Posts

Καλησπέρα.εκανα περίδεση τραχήλου στη 21 εβδομάδα.εγινε η μέτρηση του τραχήλου στη β επιπέδου κ βρέθηκε 4,7 mm με χοάνη .τ επόμενη μέρα έγινε η περίδεση .μικρόβιο δεν βρέθηκε κ η crp αρνητική.εχοουν περάσει δύο εβδομάδες.με πιάνουν μερικοί ήπιοι πόνοι . πιστεύετε θα τα καταφέρω?

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 36
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

On 20/11/2024 at 3:20 ΠΜ, vanats είπε:

Καλησπέρα.εκανα περίδεση τραχήλου στη 21 εβδομάδα.εγινε η μέτρηση του τραχήλου στη β επιπέδου κ βρέθηκε 4,7 mm με χοάνη .τ επόμενη μέρα έγινε η περίδεση .μικρόβιο δεν βρέθηκε κ η crp αρνητική.εχοουν περάσει δύο εβδομάδες.με πιάνουν μερικοί ήπιοι πόνοι . πιστεύετε θα τα καταφέρω?

Καλησπέρα κορίτσι μου, αν σε βοηθάει έκανα περιδεση τραχηλου την 14 εβδομάδα καθώς δεν είχα καθόλου τράχηλο..έκατσα στο κρεβάτι 6 μήνες σηκωνομουν αυστηρά μόνο για να μπω στο μπάνιο και για να πάω στον γιατρό..επαιρνα utrogestan,  μαγνήσιο και άλλα πολλά..από την 26 εβδομάδα και μετά ο τράχηλος μου έμεινε σταθερά στο 2.5 όπου τελικά γέννησα 39w 3d με καισαρική καθώς δεν ανοίγει πλέον ο τράχηλος μου...έχω ένα υγιέστατο αγοράκι τώρα 2.5 χρόνων...της πρωτες μέρες μετά την περιδεση είχα λίγο αίμα και ποναλακια καθώς και βάρος προς τα κάτω αραιά κ που σαν συσπάσεις..μαγνήσιο παίρνεις για να μην κάνεις συσπάσεις?να πίνεις πολύ νερό να ξεκουράζεσαι και όλα θα πάνε καλά 

• Μου αρέσει 1

Καλημέρα κορίτσι μου.χαιρομαι που σου πήγαν όλα καλά.να χαίρεσαι το αγοράκι σου.εμενα μετά τ περίδεση ο τράχηλος είναι 1.5εκ σταθερά.σημερα μπήκα στ 26 εβδομάδα.παιρνω μαγνήσιο κ utrogestan πρωί βράδυ από το στόμα felicine  legofer κ κάποια ακομη.εχει περάσει ένας μήνας ακριβώς.καποιες φορές νιώθω κάποια τραβηγματακια η ήπιο πόνο αλλά γιατρός μου λέει πως είναι φυσιολογικό.εγω σηκώνομαι γ μπάνιο ,φαγητό ,λίγο ν ξεμουδιαζω ,γ γιατρό και εξετάσεις.αγχωνομαι πάρα πολύ .θέλω να πάνε όλα καλά και να γεννηθεί η μπεμπουλα μου στο μήνα της υγιής και δυνατή.

6 ώρες πρίν, vanats είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου.χαιρομαι που σου πήγαν όλα καλά.να χαίρεσαι το αγοράκι σου.εμενα μετά τ περίδεση ο τράχηλος είναι 1.5εκ σταθερά.σημερα μπήκα στ 26 εβδομάδα.παιρνω μαγνήσιο κ utrogestan πρωί βράδυ από το στόμα felicine  legofer κ κάποια ακομη.εχει περάσει ένας μήνας ακριβώς.καποιες φορές νιώθω κάποια τραβηγματακια η ήπιο πόνο αλλά γιατρός μου λέει πως είναι φυσιολογικό.εγω σηκώνομαι γ μπάνιο ,φαγητό ,λίγο ν ξεμουδιαζω ,γ γιατρό και εξετάσεις.αγχωνομαι πάρα πολύ .θέλω να πάνε όλα καλά και να γεννηθεί η μπεμπουλα μου στο μήνα της υγιής και δυνατή.

Αφού τα κάνεις όλα σωστά και με βάση τις οδηγίες του γιατρού σου θα πάνε όλα καλά μην αγχώνεσαι. Το ζητούμενο είναι το μαξιλαράκι ασφαλείας η 32 εβδομάδες, λίγο υπομονή ακόμα. Εμένα μ το πήγαινε με βήματα να πιάσουμε της 28 μετά της 30,32 και είμαστε ασφαλείς..θα σου κάνει λογικά και ενέσεις για τα πνευμονακια του και όλα θα πάνε καλά...μετά της 28 εβδομάδες είχα και εγώ ποναλακια χαμηλά κ πίεση αλλά είναι φυσιολογικό...εύχομαι να πάνε όλα καλά και να κρατήσεις το θαύμα σού στην αγκαλιά σου 

Συνήθως μια πιάνουν ήπια πονακια όταν είμαι πολύ ώρα καθιστή σε καρεκλα.Σήμερα έκανα τις αιματολογικές εξετάσεις μου.μου είπαν ότι η crp είναι λιγάκι αυξημένη στο 1 με όριο το 0.5 .ο γιατρός μου είπε ν μην αγχωνομαι.θα πάρω από αύριο προληπτικά αντιβίωση .κ ότι δεν είναι τίποτα .έχω αγχωθει ομως

Διαφημίσεις

On 5/12/2024 at 3:15 ΜΜ, vanats είπε:

Συνήθως μια πιάνουν ήπια πονακια όταν είμαι πολύ ώρα καθιστή σε καρεκλα.Σήμερα έκανα τις αιματολογικές εξετάσεις μου.μου είπαν ότι η crp είναι λιγάκι αυξημένη στο 1 με όριο το 0.5 .ο γιατρός μου είπε ν μην αγχωνομαι.θα πάρω από αύριο προληπτικά αντιβίωση .κ ότι δεν είναι τίποτα .έχω αγχωθει ομως

Καλησπέρα @vanats!Ειχα κανει και εγω περιδεση στις 19+3 ,φετος τον Ιουνιο.Ηταν η τρίτη μου εγκυμοσύνη και εξαρχής μου είχε αναφέρει ο γιατρός μου,ότι ίσως αυτή τη φορά προβούμε σε περιδεση,καθώς και στις 2 προηγούμενες παρακολουθουσαμε τον τραχηλο και από τη 17η βδομάδα κονταινε(είχα 17η 2.3εκ.)αλλά τότε έπαιρνα κολπικά το utrogestan 3 φορές τη μέρα και μαγνησιο(οκ,δεν κουραζομουν,αλλά δεν ήμουν και ξάπλα)και εν τέλει γέννησα το πρώτο μου παιδάκι 39+4 το 2016 και το δεύτερο 38 εβδομαδων το 2019!Φέτος ωστόσο ο τράχηλος από εκεί που ήταν στα 3.4 ,τη 19η εβδομάδα μετά από κολπικό υπέρηχο διαπιστώσαμε ότι πήγε στο 1.8(είχα βέβαια 2 μέρες έντονους πόνους και είχα καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλα)!Οπότε κάναμε περιδεση!Όλα πήγαν καλά,γέννησα στις 37+6 την μπέμπα μου !Ήμουν βέβαια πολύ προσεκτική,10 μέρες μετά την περιδεση μου είχε πει ο γιατρός λίγο περισσότερη προσοχή,αλλά μετά με αφησε ακόμα και για μπάνιο να πάω αν θέλω και καμμια βόλτα!Για την ακρίβεια έκανα περιδεση στις 7/6 και επειδή θα βαφτιζα την ανηψια μου στις 23/6 είχα αγχωθεί..Μου είπε να πάω κανονικά,αλλά να μη σηκώσω καθόλου το μωρό και ούτε χορούς και τέτοια!Πήγα,τη βάφτισα και στο γλέντι καθόμουν!Είχα και εγώ πονακια και συσπασεις μετά,αλλά μου έλεγε ο γιατρός να μην αγχώνομαι,από τη στιγμή που έχω την περιδεση να μην ανησυχώ για το μήκος πλέον του τραχηλου!Και φαντάσου έπρεπε να πάω να κόψω την περιδεση στις 15/10 το πρωί και εμένα τη νύχτα μου έσπασαν τα νερά.. Και αφού μου την έκοψε είχα τραχηλο 3.2 ή 3.5 (δε θυμάμαι ακριβως)..

Να προσέχεις σίγουρα αλλά αφού έκανες την περιδεση να μην αγχώνεσαι!Θα μου πεις,εύκολα το λες..Ναι και εγώ είχα άγχος,αλλά σκεφτόμουν πάντα τα λόγια του γιατρού μου που ήταν πολύ καθησυχαστικος και μου έλεγε ότι πλέον είναι μια επέμβαση ρουτίνας που εξασφαλίζει την καλή έκβαση της εγκυμοσύνης σε μια ασφαλή εβδομάδα για το μωρό!Εμένα μου είχαν δώσει ενδιφλεβια αντιβίωση αμέσως μετά την περιδεση και θυμαμαι είχα ξεκινήσει αντιβίωση (χαπακια) 2 μέρες πριν την περιδεση και πήρα στη συνέχεια τα χαπάκια μέχρι να τελειώσει το κουτακι(αν θυμαμαι καλα για 7 μερες).

• Μου αρέσει 1

Καλησπέρα @Anna1986. αντιβίωση μου χορηγήθηκε ενδοφλέβια στο νοσοκομείο κ στη συνέχεια δύο διαφορετικές αντιβιωσεις στο σπίτι .χθες βγήκαν ανεβασμένα τα λευκά  16 χιλιάδες κ η crp  με όριο το 0,5 βγήκε στο 1.ξεκινησα ξανά αντιβίωση .από το πρωί νιωθω κάτι τραβήγματα χαμηλά στη κοιλιά κ από κάτω σαν κάτι να κατεβαίνει.λες να είναι κάτι?

9 ώρες πρίν, vanats είπε:

Καλησπέρα @Anna1986. αντιβίωση μου χορηγήθηκε ενδοφλέβια στο νοσοκομείο κ στη συνέχεια δύο διαφορετικές αντιβιωσεις στο σπίτι .χθες βγήκαν ανεβασμένα τα λευκά  16 χιλιάδες κ η crp  με όριο το 0,5 βγήκε στο 1.ξεκινησα ξανά αντιβίωση .από το πρωί νιωθω κάτι τραβήγματα χαμηλά στη κοιλιά κ από κάτω σαν κάτι να κατεβαίνει.λες να είναι κάτι?

Και εγώ είχα τραβήγματα και ειδικά μετά την περιδεση ,ακόμα και οι συσπάσεις ήταν λιγάκι πιο έντονες,αλλά μου είχε πει ο γιατρός οτι ειναι εξαιτίας του ραμματος.Μετα από κάποιο καιρό δεν το ένιωθα πλεον(ίσως δε με φοβιζε και τόσο και το συνήθισα??Τι να πω!Πάντως σίγουρα δεν ήταν τόσο αισθητή η ενόχληση.

Τώρα για τους δείκτες φλεγμονής που αναφέρεις δεν ξέρω να σου πω..Αλλά σίγουρα αν ήταν κάτι σοβαρό ο γιατρός σου θα σε είχε ενημερώσει.Και από τη στιγμή μου παίρνεις πάλι αντιβίωση πιστεύω είσαι καλυμμένη!

Καταλαβαίνω την αγωνία σου - και εγώ έτσι ήμουν!!Αλλά όλα πήγαν καλά και τώρα που σου γράψω θηλάζω την μπέμπα μου!Οπότε να σκέφτεσαι θετικά και να είσαι όσο πιο ήρεμη μπορεις(εμένα ξεκάθαρα πολλές φορές ξεκινούσαν συσπασεις όταν είχα πολλή ένταση και αγχος).

Όλα καλά θα πάνε!!

• Μου αρέσει 1

11 ώρες πρίν, Anna1986 είπε:

Και εγώ είχα τραβήγματα και ειδικά μετά την περιδεση ,ακόμα και οι συσπάσεις ήταν λιγάκι πιο έντονες,αλλά μου είχε πει ο γιατρός οτι ειναι εξαιτίας του ραμματος.Μετα από κάποιο καιρό δεν το ένιωθα πλεον(ίσως δε με φοβιζε και τόσο και το συνήθισα??Τι να πω!Πάντως σίγουρα δεν ήταν τόσο αισθητή η ενόχληση.

Τώρα για τους δείκτες φλεγμονής που αναφέρεις δεν ξέρω να σου πω..Αλλά σίγουρα αν ήταν κάτι σοβαρό ο γιατρός σου θα σε είχε ενημερώσει.Και από τη στιγμή μου παίρνεις πάλι αντιβίωση πιστεύω είσαι καλυμμένη!

Καταλαβαίνω την αγωνία σου - και εγώ έτσι ήμουν!!Αλλά όλα πήγαν καλά και τώρα που σου γράψω θηλάζω την μπέμπα μου!Οπότε να σκέφτεσαι θετικά και να είσαι όσο πιο ήρεμη μπορεις(εμένα ξεκάθαρα πολλές φορές ξεκινούσαν συσπασεις όταν είχα πολλή ένταση και αγχος).

Όλα καλά θα πάνε!!

Καλημέρα κορίτσι μου.να χαίρεσαι τη μπεμπουλα σου.ωρες ώρες νιώθω χαμηλά στ κοιλια κ μια πίεση ή ελαφριά πονακια κ με ανησυχούν .ο γιατρός μου είπε ότι δεν είναι κάτι .αλλά εγώ νιώθω σαν ν κατεβαίνει το μωρό .προσπαθώ να είμαι ήρεμη αλλά η ψυχολογία μου καθημερινά έχει διακυμάνσεις.

On 8/12/2024 at 9:10 ΠΜ, vanats είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου.να χαίρεσαι τη μπεμπουλα σου.ωρες ώρες νιώθω χαμηλά στ κοιλια κ μια πίεση ή ελαφριά πονακια κ με ανησυχούν .ο γιατρός μου είπε ότι δεν είναι κάτι .αλλά εγώ νιώθω σαν ν κατεβαίνει το μωρό .προσπαθώ να είμαι ήρεμη αλλά η ψυχολογία μου καθημερινά έχει διακυμάνσεις.

Μείνε ψύχραιμη δεν κατεβαίνει το μωρό και εγώ έτσι ένιωθα και ήταν επειδή και μεγάλωνε το μωρό οπότε πίεζε προς τα κάτω και επειδή κλοτσουσε (όταν με κλοτσουσε είχα τέτοια πίεση που έλεγα θα σπάσουν τα ράμματα θυμάμαι)και μ έλεγε ο γιατρός να ηρεμήσω είναι απόλυτα φυσιολογικό όλο αυτό, αλλά κ επειδή πιέζεται η κύστη σου!!από την στιγμή που έχεις περίδεση το μωρό δεν πάει πουθενά!και κάτι άλλο από τον 3ο μήνα εγώ μέχρι τον 9ο και κάθε μήνα για 10 μέρες έπινα αντιβίωση έδειχνε δεν έδειχνε κάτι ή crp προληπτικά για να μην κάνω καμιά φλεγμονή η πάρω κανένα μικρόβιο. Είσαι καλυμμένη λοιπόν μην φοβασαι όλα θα πάνε καλά!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα @vasilia90.και τα πονακια χαμηλά στη κοιλιά ,περίπου σαν τ περιόδου φυσιολογικά είναι? Καθετί που νιώθω πλέον με φοβίζει.θελω τόσο πολύ να πάνε όλα καλα

πρίν από 17 λεπτά , vanats είπε:

Καλησπέρα @vasilia90.και τα πονακια χαμηλά στη κοιλιά ,περίπου σαν τ περιόδου φυσιολογικά είναι? Καθετί που νιώθω πλέον με φοβίζει.θελω τόσο πολύ να πάνε όλα καλα

Ναι είναι συσπάσεις μικρές που είναι φυσιολογικό απι αυτή την εβδομάδα και μετά να της έχεις για αυτό πίνεις το μαγνήσιο για να μην κάνεις και πρέπει να πίνεις κ πολύ νερό επίσης και εγώ της είχα αλλά δεν ήταν κάτι ανησυχητικό, θα ανησυχήσεις αν έχεις δυνατούς πόνους στην κοιλιά μόνο τότε 

πρίν από 18 λεπτά , vanats είπε:

@vasilia90δυνατούς πόνους πάλι καλά δεν έχω.μονο ήπιους σαν περιόδου κ όχι πάντα.εσυ είχες κάποιες άλλες ενοχλήσεις? 

Όσο περνούσαν οι εβδομάδες είχα τραβήγματα προς τα κάτω αλλά ήταν φυσιολογικό μου είχε πει ο γιατρός επειδή είχα τα ράμματα..επίσης εμένα με έβλεπε φαντάσου κάθε βδομάδα και μετά της 30 εβδομάδες καθε 15 μέρες και μόλις μπήκα στις 36 εβδομάδες κάθε 4 μέρες.. με είχε δλδ πολύ κοντά Οπότε δεν προλάβαινα να αγχωθω 

• Μου αρέσει 1

@vasilia90εμένα Μ βλέπει κάθε δεκαπέντε .αλλά και κάθε μέρα ν με έβλεπε πάλι άγχος θα είχα.περασαν από τη περίδεση 5 εβδομάδες.τ Πέμπτη έχω ραντεβού στο γιατρό .βέβαια ανάμεσα στ ραντεβού συνήθως τ παίρνω σίγουρα 5-6 τηλέφωνα.ειμαι υπερβολική το ξέρω αλλά ότι κ ν νιώθω νομίζω ότι κάτι είναι.παλι καλά τώρα τελευταία έχω πολύ υπνηλία κ δεν προλαβαίνω ν σκεφτώ γιατί κοιμάμαι.απλα με φοβίζουν λιγάκι οι ήπιοι πόνοι τα τραβήγματα κ που νιώθω πολύ βάρος χαμηλά στη κοιλιά ειδικά όταν γυρίζω στο κρεβάτι.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...