Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

Μανούλες Ιουλίου 2025 ❤️

Recommended Posts

πρίν από 5 λεπτά , linaa είπε:

Το θέμα είναι το πρώτο post . Είπα σε μία κοπέλα να μην ανχωνετε ότι το μυστικό στον θηλασμό είναι η υπομονή Κ να είναι ήρεμη από αλλά πράγματα γύρω της Κ όχι ο κάθε σύμβουλος θηλασμού.... Κ είπα μάλιστα ότι ο συμβουλος θηλασμού θα έρθει για μισή ώρα δεν θα κάτσει 15 μέρες μαζί σου. Αν εσύ δεν έχεις κουράγιο να ακολουθήσεις αυτά που σου λέει ο σύμβουλος κ θα είναι πράγματα που έχεις μάθει που έχεις ακούσει 150 φορές Κ από άλλους δεν χρειάζετε να στα πει ο σύμβουλος κ πολλά θα είναι Κ υπερβολές το συμπέρασμα που θα βγει είναι ότι δεν είχες καλές συμβουλές. 

Πάντα στις κοπέλες δημιούργητε αυτή η συνχηση με το θηλασμό επειδή συνήθως δεν υπάρχει κουράγιο να ακολουθηθούν κάποιες συμβουλές αποτυνχανουν ... Κ το ρίχνουν ότι δεν είχαν καλές συμβουλές . Στην ουσία δεν υπήρχε κουράγιο να ακολουθήσουν οδηγίες . 

Εντάξει προφανώς .Δεν θεωρώ και εγώ οτι χωρίς σύμβουλο δεν τα καταφέρνεις .Σίγουρα κάποιες το χρειάζονται αλλά κάποιες καταφέρνουν και μόνες τους Εγώ δεν νιώθω οτι θέλω να συμβουλευτώ κάποιον.Ίσως αλλάξω γνώμη αργότερα αλλά όπως σας είπα κ άλλη φορά έχω μεγάλο παράδειγμα τις αδερφές μου κ το πως το βίωσαν όλο γιατί είμαστε κοντά κ το ζούσα οπότε κάπως έτσι θα ήθελα να γίνει και σε μένα .Εαν δεν γίνει φυσικά και θα βρω και εγώ αυτό που μου ταιριάζει,

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μετά είναι εύκολο αυτό είπα Κ ξαναειπα ο θηλασμος είναι εύκολο Κ δεν χρειάζετε να έχεις 10 επιστήμονες . Κάποιες συμβουλές θα πάρεις αλλά το βασικό είναι η βοήθεια ... Οι συμβουλές για να εφαρμοστούν θέλουν κουράγιο . Ο σύμβουλος θηλασμού δεν θα είναι πάνω απτό κεφάλι σου 5 συμβουλές θα σου δώσει που τις έχεις ακούσει Κ στο νοσοκομείο Κ Άπτον παιδίατρο που έχει κάποια ιδέα. 

• Μου αρέσει 1

@WomensPower δικια μου είσαι εσύ. Με έκανες και γέλασα. 

Ετσι ημουν ολη μερα τόπλες, τα μικρά τα βυζια μου τα έβλεπαν συνέχεια. Αλλα να εχω την μητερα μου η την πεθερα μου η την καθαρίστρια και να μην μπορω να ειμαι οπως θελω και νιώθω καλά, αυτο για εμενα ήταν καταπίεση. Και φυσικά πάντα θα ακούσεις "μα καλά πάλι πεινάει, πριν λιγο το έβγαλες  απο το στηθος , δεν χορταινει παιδι μου τι κάνεις;" 

Και εννοείται πως τους έβαζα και ασιδερωτα φορμακια !!! 

Και φαγητό το ιδιο για 2η μέρα. 

Αλλα ετσι ειμαι εγω ..

• Μου αρέσει 2

yplDp3.png

πρίν από 19 λεπτά , WomensPower είπε:

Καλέ γιατί να αντλείς και να ξοδεύεις χρόνο? 🤣 Απευθείας από το βυζί....εγω αντλούσα μόνο το βράδυ πριν κοιμηθεί το μωρό..αλλά δεν ήταν απαραίτητο.. ξέρω πολλές που θήλασαν μωρά χωρίς να ξέρουν καν πως χρησιμοποιείται το θηλαστρο...χάνεις χρόνο..

Βέβαια αν θες να το κάνεις γρήγορα νοικιάζεις ένα νοσοκομειακό με 70€ το μήνα με δύο χοάνες..έχω είχα νοικιάσει..αλλά δεν είναι κ απαραίτητο .. 

Και βότανα γιατί να πίνεις να αυξήσεις την παραγωγή σου? Μόνο το μωρό αν βάζεις αυτό κάνει τη δουλειά του κ έχεις όσο γάλα χρειάζεται το μωρό. Τα τσάγια αυτά τα δίνουν σε περιπτώσεις που όντως θέλουμε να μειώσουμε το ξένο κ να αυξήσουμε το δικό μας.. έτσι αυθαίρετα να αυξηθεί η παραγωγή είναι λάθος ..κ μπορεί να πάθεις μαστίτιδα..

Εντάξει έχει κούραση ο θηλασμός..αλλά μετά απ' δύο μήνες είσαι πένα..ενώ με τα μπουκάλια ξυπνά κάνε γάλα..κ πλύνε και αποστειρωσε...βγάζεις βυζί μέσα στον ύπνο κ όλα τέλεια 😂

Και για να μην παρεξηγηθω: Δεν είπα να πιούμε τα βότανα και τα ματζουνια του Πανοραμίξ για να θηλασουμε🤣 Απλά έπαιρνα συμπληρώματα μετά από τις συμβουλές του παιδιάτρου γιατί η μικρή είχε σοβαρή αλλεργία και έπρεπε να αυξηθεί η παραγωγή μου άμεσα,δεν έπαιρνε βάρος η καημένη και ήταν επικίνδυνο.Ευτυχώς όλα πήγαν σούπερ 😊

• Μου αρέσει 2
  • Χαχα 1

Διαφημίσεις

πρίν από 4 λεπτά , WomensPower είπε:

Καλά έκανες και το έγραψες αυτό για τα βότανα με κεφαλαία..

Εμένα πάντως η συμβούλους μου ανέβαζε την ψυχολογία..κ μόνο που που έλεγε ότι το μωρό πιανει σωστά..κ είμαστε σούπερ..μου έδειξε πώς να την κάνω μπάνιο μόνη μου χωρίς βοήθεια..μπορεί για κάποιους να φαίνεται χαζό...καλά τόσο δύσκολο να κάνεις ένα βρέφος μπάνιο..  μου έδειξε κ στάσεις για να ξεκουραζομαι κλπ ..κ την πήρα για επίσκεψη κ όταν ήταν 3μηνων το μωρό επδ πολλές φορές έκλαιγε όταν θήλαζε κ τσιριζε...μήπως καταλάβει κάποια υπερπαγωγη που την ενοχλούσε ή ΓΟΠ. Τελικά μου είπε "έχει έντονο ταμπεραμέντο" υπομονή.... Κ όντως την ίδια απάντηση μου έδωσε κ ο μεγαλογιατρος παιδογαστρεντερολογος..ειναι ο χαρακτήρας της..τάιζε την κυρίως όταν κοιμάται που ειναι ήρεμη.. 

Πάντως ακόμα κ από το παράθυρο να πεταξεις το 50αρικο ρ παιδί μου.κ η σύμβουλος να πεις δεν μου έμαθε κ κάτι...αξίζει να το δοκιμασεις γιατί πρόκειται για το θηλασμό...για το μωράκι σου... 

Πολύ ωραία τα λες κατεμε..καθόλου απόλυτη...

Καθόλου χαζό δεν φαίνεται και ας λέω εγώ οτι δεν θέλω να πάρω κάποια.Κάθε κοπέλα ξέρει τι θα την βοηθήσει .Και αν θέλεις να σου δείξει πως το κάνεις μπάνιο πως το κοιμίζεις η και πως το κρατάς αυτό θα κάνεις . Κανένας δεν έχει δικαίωμα να σου πει κάτι.Όποια βοήθεια θεωρεί ο καθένας οτι χρειάζεται αυτή είναι η κατάλληλη.

• Μου αρέσει 1

πρίν από 13 λεπτά , Angel-11 είπε:

Κανένας δεν στήνουμε στον τοίχο εννοείται δεν είναι αυτό το νόημα της ομάδας αλλά και εγώ δεν θέλω καμιά μαμά και καμιά πεθερά στο σπίτι μου εκείνο το διάστημα ειδικά με τις απόψεις που έχουν .Δεν θέλω να ακούσω τίποτα .Αν θέλω κάτι θα το ζητήσω .

Να πω σ αυτό το σημείο οτι οι περιγραφές σου είναι απόλαυση ρε παιδί μου !Μας φτιάχνεις το κέφι.

Να σαι καλά .. χαίρομαι που φτιαχνω τι κέφι.. πολύ καλά τα λες...εσύ κ ο άντρας σου να χαρείτε τις πρώτες στιγμές το μωρού... Οι δυο σας...ειδικά αν είσαι τυχερή κ μπορεί να είναι ώρες σπίτι ή να πάρει άδεια από τη δουλειά... 

Να ξέρεις ξέρω πολλές κοπέλες που ήρθαν σπίτι μαμάδες για βοήθεια κ ο άντρας τους βολεύτηκε..κ έμαθε να μη συνεισφέρει στην φροντίδα το μωρού.. λογικό αν έχεις την πεθερά φέρε να το κάνω μπάνιο..φέρε να το αλλάξω..στην αρχή ο άνθρωπος μπορεί να το βλέπει κ εύθραυστο να φοβάται κ μετά να γίνει συνήθεια..

Εμένα ο δικός μου από άγχος κ ανασφάλεια φαγώθηκε πρώτο βράδυ να φέρουμε τη μάνα μου να κοιμηθεί σε μας... Λέω πας καλά? Πρώτο βράδυ με το μωρό μας θα έχουμε τη μάνα μου στα πόδια μας? Αυτές είναι στιγμές για τους 3 μας...κ ευτυχώς την έδιωξα με τα μπαγκαζια της..κ μου είπε ο άντρας μου πόσο δίκιο είχα.. φοβόταν να την πάρει αγκαλιά στην αρχή...όμως όταν μείναμε οι δυο μας βοήθησε κ το ευχαριστήθηκε κ αυτός τόσο πολύ...μπάνιο ,νύχια, μασαζ ήταν αρμοδιότητα δική του κυρίως...κ ακόμα είναι 🤣 μπανιερ κ μασέρ... Κ ειδικά αν θηλάζεις κ τ Μωρο είναι κολλημένο πάνω σου..μπορεί να δημιουργηθεί κ μια "ζήλια" ...επδ σε αυτόν κλαίει κ νιώθει αμέτοχος..οπότε αρμοδιότητες κ ο σύντροφος όσο κ να δουλεύει...δεν θα πάθει τίποτα..δεν θα του πέσει το πουλάκι..κ αν του πέσει..η δουλειά μας έγινε τώρα αχχααχ..

• Μου αρέσει 4

πρίν από 13 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Α ναι ισχύει αυτό που λες και εγώ παρόλες τις αντιξοότητες,ήμουν στο πόδι όλη μέρα.Απλα λόγω των περιορισμών στη διατροφή μου και της έλλειψης ύπνου,άρχισα να χάνω τα μαλλιά μου,αλλά τώρα έχω στρωσει.Εβλεπα τον άντρα μου να ροχαλιζει σαν το κτήνος και ήθελα να τον δειρω βεβαια,αλλά οκ🤣Η μικρή μου πάντως ξεκίνησε να κοιμάται νορμάλ όταν σταμάτησε να θηλάζει.Ηταν απίστευτο,από κει που ξυπνούσε κάθε μισή με μία ώρα,μόλις σταματήσαμε το στήθος εκεί γύρω στο 18μηνο,άρχισε να κοιμάται 

🤣🤣 Αυτο με τον σύζυγο.... Τωρα στο 4ο που ηδη ειχε περασει ένας χρόνος και ακόμα ξυπνούσε ανα μισαωρα, εγώ κοιμόμουν με το μωρο στην κρεβατοκάμαρα και ο άντρας μου στο σαλόνι, οσο κι αν τον φώναζα, οταν ξυπνουσε ο μικρός , αυτός ροχαλιζε. Οπότε πήγα και πηρα ενδοεπικοινωνια, την τοποθέτησα διπλα του και στο τέρμα το ηχείο οπότε μετα και Αα να εκανε το μωρό εκείνος ερχόταν στο δωμάτιο και το έπαιρνε 😂😂

• Μου αρέσει 1
  • Χαχα 2

yplDp3.png

πρίν από 9 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Και για να μην παρεξηγηθω: Δεν είπα να πιούμε τα βότανα και τα ματζουνια του Πανοραμίξ για να θηλασουμε🤣 Απλά έπαιρνα συμπληρώματα μετά από τις συμβουλές του παιδιάτρου γιατί η μικρή είχε σοβαρή αλλεργία και έπρεπε να αυξηθεί η παραγωγή μου άμεσα,δεν έπαιρνε βάρος η καημένη και ήταν επικίνδυνο.Ευτυχώς όλα πήγαν σούπερ 😊

Κλαίω με τα μαντζουνια 😂Μπράβο ρε συ που παλέψες με θηλασμό κ αλλεργία.. δυσκολη πίστα μου φαίνεται.. τουλάχιστον το ξεπέρασε? Εντάξει μαλλιά χάνεις έτσι κ αλλιώς μετά τη γέννα.. φαντάζομαι εσύ συνδυαστικά με κούραση κ μικρότερη επιλογή φαγητών..

Κ για το ροχαλητο του συζύγου...😂 

• Μου αρέσει 2

πρίν από 3 λεπτά , WomensPower είπε:

Να σαι καλά .. χαίρομαι που φτιαχνω τι κέφι.. πολύ καλά τα λες...εσύ κ ο άντρας σου να χαρείτε τις πρώτες στιγμές το μωρού... Οι δυο σας...ειδικά αν είσαι τυχερή κ μπορεί να είναι ώρες σπίτι ή να πάρει άδεια από τη δουλειά... 

Να ξέρεις ξέρω πολλές κοπέλες που ήρθαν σπίτι μαμάδες για βοήθεια κ ο άντρας τους βολεύτηκε..κ έμαθε να μη συνεισφέρει στην φροντίδα το μωρού.. λογικό αν έχεις την πεθερά φέρε να το κάνω μπάνιο..φέρε να το αλλάξω..στην αρχή ο άνθρωπος μπορεί να το βλέπει κ εύθραυστο να φοβάται κ μετά να γίνει συνήθεια..

Εμένα ο δικός μου από άγχος κ ανασφάλεια φαγώθηκε πρώτο βράδυ να φέρουμε τη μάνα μου να κοιμηθεί σε μας... Λέω πας καλά? Πρώτο βράδυ με το μωρό μας θα έχουμε τη μάνα μου στα πόδια μας? Αυτές είναι στιγμές για τους 3 μας...κ ευτυχώς την έδιωξα με τα μπαγκαζια της..κ μου είπε ο άντρας μου πόσο δίκιο είχα.. φοβόταν να την πάρει αγκαλιά στην αρχή...όμως όταν μείναμε οι δυο μας βοήθησε κ το ευχαριστήθηκε κ αυτός τόσο πολύ...μπάνιο ,νύχια, μασαζ ήταν αρμοδιότητα δική του κυρίως...κ ακόμα είναι 🤣 μπανιερ κ μασέρ... Κ ειδικά αν θηλάζεις κ τ Μωρο είναι κολλημένο πάνω σου..μπορεί να δημιουργηθεί κ μια "ζήλια" ...επδ σε αυτόν κλαίει κ νιώθει αμέτοχος..οπότε αρμοδιότητες κ ο σύντροφος όσο κ να δουλεύει...δεν θα πάθει τίποτα..δεν θα του πέσει το πουλάκι..κ αν του πέσει..η δουλειά μας έγινε τώρα αχχααχ..

Κλαίω με το μπανιερ και μασερ 😂😂😂.

Μεταξύ μας είναι ο πρώτος λόγος που δεν θέλω κάποιον εδώ μέσα.Αρχικά ναι κάθε μια με την άποψη της και εγώ είμαι λίγο καινούριας σχολής και σαν νύφη και σαν κόρη και  απαντάω καταλλήλως και με κοροιδεύουν όλοι οτι τις έχω σούζα χαχα.Οπότε ας μην μαλώνω και κάθε μέρα με τις μαμάδες .Αλλά σίγουρα αν δεν μπει στα βαθιά ο άντρας μου όσο καλή διάθεση και αν έχει θα  βολευτεί .Από φόβο καθαρά δεν λέω έχει όλη την καλή διάθεση αλλά μεγάλο άγχος γενικότερα στη ζωή μας .Το καλό είναι οτι  κάνει τρομερό babysiiting στα ανίψια μας .Μας παρακαλάνε να έρθουν .Αλλά τα αναλαμβάνει τόσα χρόνια από  τα δυο και μετά .Οπότε ας δει και το βρεφάκι .Επειδή και εγώ από Οκτώβρη θα γυρίσω στη δουλειά και αυτός πέρα από άδεια στην αρχή θα δουλεύει κανονικά φυσικά και θα χρειαστούμε και τις μαμάδες κάποιες φορές .Αλλά έτσι το πρώτο διάστημα θέλουμε να το ζήσουμε .Και βλέποντας και κάνοντας φυσικά.

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

πρίν από 14 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

@WomensPower δικια μου είσαι εσύ. Με έκανες και γέλασα. 

Ετσι ημουν ολη μερα τόπλες, τα μικρά τα βυζια μου τα έβλεπαν συνέχεια. Αλλα να εχω την μητερα μου η την πεθερα μου η την καθαρίστρια και να μην μπορω να ειμαι οπως θελω και νιώθω καλά, αυτο για εμενα ήταν καταπίεση. Και φυσικά πάντα θα ακούσεις "μα καλά πάλι πεινάει, πριν λιγο το έβγαλες  απο το στηθος , δεν χορταινει παιδι μου τι κάνεις;" 

Και εννοείται πως τους έβαζα και ασιδερωτα φορμακια !!! 

Και φαγητό το ιδιο για 2η μέρα. 

Αλλα ετσι ειμαι εγω ..

Αχ έτσι ακριβώς...τόπλες.. εσύ Μικρα βυζια μια χαρα..θυμαμαι και τ κιλά σου κ ύψος..μοντελ..εγω πάλι Δαμαλά από τ πάχος μαστούς αγελαδας..

κ αυτό το πριν λίγο το έβαλες στο στήθος γιατί πάλι ? Χιλιοειπωμενη ατάκα...

Κ εννοείται 2ης μερας φαγητο..κ εννοείται ασιδερωτα ρούχα...

• Μου αρέσει 1
  • Χαχα 2

πρίν από 14 λεπτά , WomensPower είπε:

Καλά έκανες και το έγραψες αυτό για τα βότανα με κεφαλαία..

Εμένα πάντως η συμβούλους μου ανέβαζε την ψυχολογία..κ μόνο που που έλεγε ότι το μωρό πιανει σωστά..κ είμαστε σούπερ..μου έδειξε πώς να την κάνω μπάνιο μόνη μου χωρίς βοήθεια..μπορεί για κάποιους να φαίνεται χαζό...καλά τόσο δύσκολο να κάνεις ένα βρέφος μπάνιο..  μου έδειξε κ στάσεις για να ξεκουραζομαι κλπ ..κ την πήρα για επίσκεψη κ όταν ήταν 3μηνων το μωρό επδ πολλές φορές έκλαιγε όταν θήλαζε κ τσιριζε...μήπως καταλάβει κάποια υπερπαγωγη που την ενοχλούσε ή ΓΟΠ. Τελικά μου είπε "έχει έντονο ταμπεραμέντο" υπομονή.... Κ όντως την ίδια απάντηση μου έδωσε κ ο μεγαλογιατρος παιδογαστρεντερολογος..ειναι ο χαρακτήρας της..τάιζε την κυρίως όταν κοιμάται που ειναι ήρεμη.. 

Πάντως ακόμα κ από το παράθυρο να πεταξεις το 50αρικο ρ παιδί μου.κ η σύμβουλος να πεις δεν μου έμαθε κ κάτι...αξίζει να το δοκιμασεις γιατί πρόκειται για το θηλασμό...για το μωράκι σου... 

Πολύ ωραία τα λες κατεμε..καθόλου απόλυτη...

Συμφωνώ μαζι σου απόλυτα!

Μια σύμβουλος περα απο τις συχνότητες και τον τρόπο που θα θηλάσεις, θα σου δείξει στάσεις, θα σου δειξει για το μπάνιο, θα σου δείξει για μασαζ για το εντερακι του, πως θα καταλαβεις πως ενα μωρό τρέφεται  απο τη στιγμή που δεν μπορείς να δεις τι τρώει αφου θηλαζει απο το στηθος, πολύ σημαντικές συμβουλές για να μη συμποταρει τιποτα το θηλασμό οπως για παράδειγμα κατι που δεν ακούγεται συχνά πως ενα μωρο που θηλάζει μπορεί να κανει κακα του και ανα 8 ημέρες χωρις να σημαίνει δυσκοιλιότητα και να τρεχει η δολια η μανα και να αλλάζει τσαμπα τη διατροφή της, η να δίνει ξενο γάλα ειδικό για την δυσκοιλιότητα, θα σου πει περι αλλεργιών τι να προσέξεις και τι μπορει να σημαίνει αλλεργία, τι να κανεις σε περίπτωση μαστιτιδας η πως να αποφύγεις την μαστιτιδα, θα ελεγξει για χαλινο εκει που οι περισσότεροι παιδίατροι δεν γνωρίζουν!! Τι να κανεις αν το μωρο ειναι υποτονικό η νευρικό, τι να κανεις στους κολικούς, πως μπορει να ταισει ο μπαμπας το μωρο για να ξεκουραστείς εσυ, χωρις να κινδυνεύει το μωρο απο σύγχυση θηλων .. Θα μπορουσα να γραψω παρα πολλα και αυτα είναι μόνο για τον ομαλό θηλασμό χωρις προβλήματα. Λιγα ειναι για μια νεα μαμα; Μακαρι να το εκανα στο 1ο μου παιδι. Που δεν καταφερα να το θηλάσω παρα μονο 4 μηνες με μεικτή διατροφή.

Φαντάσου τωρα για πρόβλημα που μπορεί να συναντήσει μια κοπελα, απ το πιο απλο... Να μην έχει παραγωγή γιατι εγιναν λαθη στο μαιευτήριο. Ξέρεις πόσο συχνό ειναι αυτο;

• Μου αρέσει 1

yplDp3.png

1 ώρα πρίν, Angel-11 είπε:

Γεια σας κορίτσια παρακολούθησα όσα λέτε και είναι  ωραία και καλά τα όσα λέτε και συμφωνώ σε πολλά και με την μια άποψη και την άλλη. Απλά θέλω να εκφράσω κάτι γιατί βλέπω οτι κάπως ξέφυγε το θέμα και νιώθω οτι θα καταλήξει σε αντιπαράθεση .Ναι και για μένα το ιδανικό είναι να υπάρχει βοήθεια φυσικά και συνεννόηση για να είσαι καλά και εσύ να έχεις καλή ψυχολογία και χρόνο να ασχοληθείς με το μωράκι σου και το θηλασμό και να μην έχεις και το σπίτι μέσα σε όλα .Απλά ΠΡΕΠΕΙ να τονίσουμε οτι υπάρχουν και κοπέλες που είναι ολομόναχες και πέρα από το σύζυγο δεν υπάρχει άλλη βοήθεια ούτε φίλοι ούτε γονείς ούτε οικονομική δυνατότητα για κάποια γυναίκα .Σκεφτείτε μια κοπέλα που πχ μόλις μετακόμισε κάπου μακριά και οι γονείς δεν είναι εν ζωή.Και ο σύζυγος να δουλεύει 10+15 ώρες.Είναι λάθος να περνάμε ένα μήνυμα σ αυτή την κοπέλα οτι αν δεν έχει βοήθεια θα έχει χάλια ψυχολογία και θα είναι δύσκολα.Ναι και εγώ πιστεύω οτι θα είναι δύσκολα αλλά γιατί να πρέπει να της δημιουργήσουμε ένα άγχος από πριν οτι αχ δεν έχεις βοήθεια θα δυσκολευτείς ! Θα έρθει η ώρα και θα δει και μόνη της αν θα δυσκολευτεί και τι θα χρειαστεί.Ας κάνει ο κάθε άνθρωπος ότι θεωρεί καλύτερο για την ψυχολογία του και την οικογένειά του.Έχουμε δει και μάνες και πεθερές βρε κορίτσια που πάνε για να βοηθήσουν και κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.Να μην μιλήσω για φίλους που κάνεις παιδί και εξαφανίζονται.Σύζυγοι που δουλεύουν ώρες και ώρες και αν υπάρχουν άλλα παιδιά τα αναλαμβάνουν και δεν προλαβαίνουν για κάτι άλλο,η που κάνουν δύο δουλειές για να βγει ο μήνας .Το κάθε ζευγάρι θα βρει αυτό που του ταιριάζει καλύτερα.

Προσωπικά αυτές οι κουβέντες μου προκαλούν θυμό.Κοιμήσου τώρα γιατί μετάααααα δν θα μπορείς ούτε μισή ώρα.Τις πρώτες 40 μέρες να φροντίζουν οι άλλοι το φαγητό γιατί εσύ δεν θα προλαβαίνεις . Αχ μην το έχεις όλο αγκαλιά μετά δεν θα ξεκολλάει .κτλ κτλ  Κάπου ώπα ρε παιδιά.Ψυχολογικός πόλεμος είναι και μην μου πει καμία το λένε για να βοηθήσουν .Τι βοήθεια θα μου προσφέρει να μου κοπανάς οτι θα χρειαστώ βοήθεια αν δεν έχω κανέναν στο κόσμο ?Και για να το φέρω σε μένα σε τι με βοηθάνε όσοι μου λένε κοιμήσου τώρα ενώ έχω αϋπνία και δεν κλείνει το μάτι βρε κορίτσια.

Ας έχουμε την ενσυνάισθηση και κατανόηση που απαιτούμε από τους άλλους.Τονίζω οτι δεν αναφέρομαι προσωπικά σε καμία κοπέλα για να πω την αλήθεια είπατε τόσα που ούτε ξέρω ποια είπε τι.Απλά μου προκάλεσαν ένα άγχος όλα αυτά.Εγώ δεν έχω σκοπό ούτε σύμβουλο θηλασμού να πάρω ούτε προσωπική μαία για να σας πω την αλήθεια και όσο για τη βοήθεια θα ήθελα να βασιστώ αρχικά μόνο στον άντρα μου .Ζω σε σύννεφο?? ίσως αλλά εμένα σε αυτή τη φάση αυτό με καλύπτει κ αυτό μου ταιριάζει .Αν δω και δεν μου κάνει θα ζητήσω τη βοήθεια .Ας μην τα ενοχοποιούμε όλα θα πω εγώ.

Κορίτσι μου όσα είπε η καθεμία νομίζω το έκανε περισσότερο θέλοντας να δώσει τη δική της οπτική, να μοιραστεί τη δική της ιστορία, τις δικές τις εμπειρίες. Είμαστε μια ομάδα που αν μη τι άλλο υπάρχει για να στηρίζει η μία την άλλη και όχι για να οδηγηθούμε σε αντιπαράθεση. Η οπτική του καθενός διαφέρει και καλό είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις. Η καθεμία στην πράξη θα βρει αυτό που της ταιριάζει. 

Αυτό που ανέφερα εξαρχής είναι το ποσό τυχερή ένιωσα που μπορούσα να έχω στην αρχή το σύζυγό μου 24 ώρες το 24 ωρο. Αυτό θα έπρεπε να παρέχεται από το κράτος ως δυνατότητα. Σημασία έχει να είναι το ζευγάρι μαζί, να βρουν τις ισορροπίες τους και πώς θα συνεχίσουν μετέπειτα. Είχα τη δυνατότητα να έχω κάποιο καιρό και τη μητέρα μου και την πεθερά μου όμως συμφωνώ μαζί σου πολλές φορές σε νευριαζουν άθελά τους. 

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι αν κάποια κοπέλα δεν έχει την απαραίτητη στήριξη δεν είναι κακό αν νιώσει ότι θέλει να σταματήσει να θηλάζει. Γιατί πολλές φορές δημιουργούνται ενοχές στις γυναίκες. Σημασία είναι να είναι καλά γιατί μόνο τότε θα μπορέσει να το κάνει. Μπορεί κάποια μόνη της να είναι καλύτερα ψυχολογικά και από κάποια που τα έχει όλα, νταντάδες, καθαρίστριες, λυμένα οικονομικά προβλήματατα. 

Καμία δε μπορεί να μπει στα παπούτσια της άλλης... εγώ έχοντας βιώσει τη μητρότητα μια φορά και το θηλασμό για μεγάλο διάστημα θέλω απλά να πω σε όλες τις γυναίκες να μην πιέζουν τον εαυτό του και να κάνουν ως εκεί που μπορούν. Το παιδί τους θέλει μόνο μια χαρούμενη μητέρα. 

• Μου αρέσει 4

πρίν από 2 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

Πω πω θα φρικαρουν οι υπόλοιπες της ομαδες με τοσα που γράφτηκαν... Πρέπει να γραψαμε 5,6 σελίδες 🤭

Καιρός να μελετήσουν αυτό δεν πληρώνετε τόση γνώση 

• Χαχα 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...