Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 42 λεπτά , Antonia_ είπε:

Γενικά θέμα με το σπέρμα είχε από παλιά. Είχε κιρσοκήλη την οποία χειρουργησε αλλά δεν έγινε κ κάτι. Είδα ξανά τη σαλπιγγογραφια και γράφει κ στις δύο σάλπιγγες ήπια διάταση με έξοδο κλπ. Την έδειξα στον εξωσωματικο τον νέο κ είπε ότι δεν χρειάζεται χειρουργείο. Θα τη δείξω κ στην δική μου τη γυναικολόγο που με παρακολουθεί να δούμε.

Αυτό να κάνεις, αν συμφωνούν οι απόψεις τους προχωράς προφανώς κάτι βλέπουν παραπάνω από το πόρισμα. Οι γιατροί μας ξέρουν καλύτερα! 

Μανούλες Ιουλίου 2025 ❤️

Recommended Posts

πρίν από 1 λεπτό , Efaki είπε:

@Eustathia εμένα μ είπε ότι είσοδο στον 5ο έχω από την 18βδομαδα όχι από την 17+1 προφανώς εννοεί 18η κλεισμένη αυτό π λέει κ η @Farmakotriftena

Αν δεν κάνω λάθος ο 5ος είναι 18-21 εβδομάδες…έτσι δν είναι?🤔🙂

Είσοδο στον 5ο έχεις τη 18η εβδομάδα, αυτό σου λέω κ εγώ😇

Η 18η εβδομάδα όμως ξεκινάει από 17+1 και ολοκληρώνεται 17+6.

Δεν ξέρω αν για την άδεια πρέπει να έχεις κλείσει την 18η, αυτο δεν το γνωρίζω. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Efaki είπε:

@Eustathia ναι είναι ολοκληρωμένη 18η απότι φαίνεται ☺️ 

Αν πρέπει να είναι ολοκληρωμένη η 18η για να αιτηθείς άδεια, τότε 18+1 κ μετά. Θα είσαι δηλαδή στην 19η. 

Εγώ για άδεια θα μπορώ να βγω 56 ημέρες πριν τον τοκετό. Εχωωωω ακόμη 😇

@Eustathiaσωστα από 18+1 θα ξεκινάει…ναι εμείς έχουμε η αυτή την επιλογή κ μετά να πάρουμε 9μηνο ανατροφής ή να βγούμε στον 7ο μήνα κυήσεως κ να πάρουμε μειωμένο ωράριο εργασίας αλλά δεν συμφέρει..οπότε όλες επιλέγουν ν βγουν από το 5ο μήνα κ να πάρουν το 9μηνο μετά….

Πωπω κουράγιο δεν ξέρω αν θα την πάλευα να δουλεύω μέχρι τότε 

πρίν από 18 λεπτά , Efaki είπε:

@Eustathiaσωστα από 18+1 θα ξεκινάει…ναι εμείς έχουμε η αυτή την επιλογή κ μετά να πάρουμε 9μηνο ανατροφής ή να βγούμε στον 7ο μήνα κυήσεως κ να πάρουμε μειωμένο ωράριο εργασίας αλλά δεν συμφέρει..οπότε όλες επιλέγουν ν βγουν από το 5ο μήνα κ να πάρουν το 9μηνο μετά….

Πωπω κουράγιο δεν ξέρω αν θα την πάλευα να δουλεύω μέχρι τότε 

Εγώ παίρνω το 4μηνο του ΕΦΚΑ (56 ημέρες πριν τον τοκετό κ 60 μετά πρακτικά) κ με το πέρας του 4μηνου, παίρνω το 9μηνο της μητρότητας. 

Πιστεύω προς τον 7ο θα δουλεύω κ όσο μπορώ από το σπίτι, δεν γίνεται αλλιώς 😇

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

9 ώρες πρίν, WomensPower είπε:

Εσύ να κρατάς όλα αυτά τα περιστατικά με τις πολλές καισαρικές του εξωτερικού κ να παίρνεις αισιοδοξία..άλλωστε εγώ δεν έχω ακούσει ποτέ καμία να έπαθε κάτι από πολλές καισαρικές..κ πίστεψε με έχω ακούσει πολλά δυσάρεστα περιστατικά από φίλους φίλων συγγενών κλπ σε εγκυμοσύνες.. 

Εδώ στην Ελλάδα γενικώς είμαστε πίσω από τον ήλιο σε ένα σωρό πράγματα 🤣

Σημαντικό που ο γιατρός είναι αισιόδοξος...κ μου αρέσει που είναι κουλ κ δεν σε αγχωνει..για να σου είπε ξανά να δεις το μωρό στην αυχενική αυτός ξέρει...όλα θα πάνε τέλεια! 

Τώρα τρωω φλασια ότι είχα διαβάσει για μια αναίτια καισαρική σου στον 8ο? Είδες μια λάθος επιλογή γιατρού μπορεί να σου στοιχίσει πολλά.. κ δεν θέλω να ακούω από τους γύρω ότι το μωρό σου είναι γερό..μπλα μπλα..σώθηκε..γιατί η ψυχολογία της μάνας με θερμοκοιτίδα κ να γυρνάει σπίτι με άδεια χέρια στοιχίζει πολύ.. 

Πως κ μετά την πρώτη καισαρική δεν σκέφτηκες vbac? Εγώ το σκέφτομαι τώρα.. η γιατρός που έχω τώρα λέει ότι αναλαμβάνει υπό όρους... πρέπει να έρθουν πόνοι μόνοι τους..δεν κάνει να σου βάλουν τεχνητούς επδ η μήτρα έχει τομή..

Εγώ μπήκα με πρόκληση 38+2 λόγω γερασμένου πλακούντα..πάλεψα 12 ώρες για φυσιολογικό αλλά συμφωνα με τη γιατρό δεν είχε εξέλιξη ο τοκετός κ όσο και να περίμενε δήθεν δεν θα άλλαζε κάτι..Ε βέβαια άρχισε να βραδιάζει...ώρα να γυρίσουν σπίτια τους... Μετανιώνω που δεν πήρα γνώμες από αλλούς γιατρούς για το πόσο γερασμένο πλακούντα είχα..ίσως να είχα γλιτώσει την πρόκληση..κ αυτή την τραγική εμπειρία του χειρουργείου που πήγα σαν αρνί στη σφαγή χωρίς να με πιάσει η επισκληριδιος.. 

Βέβαια όλοι λέγανε ξέχασε το τώρα.. προχωρά μπροστά..έχεις γερο μωρο.. 

Αχ αυτές οι παιδικές ψυχουλες πόσο αθωες είναι.. χαίρονται τώρα..αλλά όταν με το καλό εισβάλλουν τα νέα μέλη στην καθημερινότητα...εκεί να μας δω 😂😂😂

Βέβαια έχουμε καιρό να προετοιμάσουμε το έδαφος 🤪

Δεν έχω δει καθόλου τις ομάδες του 25... Όταν είχα μείνει έγκυος απρογραμμάτιστα..θα γεννούσα Οκτωβρη 24 κ είχε τότε πλ μικρή συμμετοχή κάνα δυο φορές που είχα Μπει.. 

Καλά έκανες κ ήρθες στην παρέα μας 🥰 

Εμείς τότε στου Μαρτίου 23 ήμασταν σούπερ ομάδα..έτσι ενεργές όπως εδώ..κάναμε κ ομαδική βαιμπερ...κ ακόμα μιλάμε ...βασικά είμαστε σαν οικογένεια..με πολλές βρεθήκαμε κιολας..μοιραζομαστε φωτό από τ μωρά μας...καλά το πιο συναρπαστικό ήταν οι τοκετοί μια μια που γεννούσε κ μας έστελνε φωτό κ ηχητικά.. 

Όσο για την αγωγή που ακολουθείς καλά κάνεις να είσαι καλυμμένη από παντού.. μπράβο στο γιατρό σου που είναι προληπτικός.. 

17+5?? Πωωω εσύ έχεις ξεφύγει 🤣 εντάξει τα δύσκολα πέρασαν..τώρα το νιώθεις κιόλας.. 6 εβδομάδες διάφορα έχουμε.  

Αχ εύχομαι να ηρεμήσεις γρήγορα... δύσκολο και το αγοράκι σου αντιλαμβάνεται τα πάντα κ λογικο να στεναχωριεται.. λογικά μετα τις 12 εβδομάδες στρώνεις λένε..εγώ σήμερα ήταν η πρώτη που είχα ελάχιστα αναγουλα... 11+3 βάση ΤΕΠ.. βέβαια σκέφτομαι μήπως σταμάτησε η καρδιά του κ έστρωσα.. κ λέω μήπως καλύτερα οι αναγουλες γιατί αυξάνονται οι πιθανότητες να πηγαίνουν όλα καλά...γενικώς δεν μας πιάνεις από που πουθενά σε αυτή τη φάση της ζωής μας..μόνο μεταξύ μας καταλαβαινομαστε..

Έτσι ήσουν κ στην πρώτη εγκυμοσύνη? Μια φίλη μου που ειναι λίγο παραπάνω από μας έγκυος πήγε κ νοσοκομείο από εμετούς..κ πλέον κάνει ενέσεις για να μην κάνει εμετούς..οπότε μηπως κάνα δυο μέρες πριν την αυχενική ζητήσεις καμία αγωγή δυνατή από το γιατρό? Είναι πολλές οι ώρες...συν το άγχος της όλης διαδικασίας.. 

Και πάντα αναρωτιομουν η χοριακη τι ρόλο βαράει με την αυχενική..αλλά δεν το έδωσα κ βάση..και να που μας τα μαθαίνεις εσύ ! Απίστευτο..άρα να παρακαλαμε για μικρή χοριακη  σε αυτή τη φάση 🤣 

Καλά εμένα δεν πιστεύω να είναι κ ψηλά..γιατί έκανα τη βλακεία κ έκανα χοριακη ενώ ήδη παρακολουθούσαμε υπερηχογραφικά..κ από 45.000 ανέβηκε σε 4 μέρες στο 56.000... δλδ ακόμα και για 48 ώρες αυτό δεν είναι επιθυμητή αύξηση..μου ήρθε ένας ντουβουρτζας..γιατί 2 μέρες είχαν κοπεί κ οι αναγουλες...την επόμενη πήγα γιατρό κ χτυπούσε η καρδούλα του..τι ανακούφιση..

Btw να σαι καλά για τις γνώσεις σου σ αυτά τα θέματα...είδα που εξηγούσες κ για την εξέταση με τα 2000€ τι προσφέρει περί αυτισμού..

Κι εγώ τις λίγες ημέρες που είμαι αρκετά καλά και τρώω με όρεξη, αγχώνομαι μήπως κάτι έχει πάει στραβά!Στην 1η μου εγκυμοσύνη 8 χρόνια πριν δεν είχα τίποτα από αυτά! Ήταν μια πολύ όμορφη ανεφελη εγκυμοσύνη. Μόνο υπνηλία φουλ αλλά επειδή είχα βγει σε άδεια χόρτασα ύπνο! Ανακατωσουρα καθόλου, εμετοι καθόλου απλά δεν είχα πολύ όρεξη για φαγητό χωρίς όμως να έχω μόνιμη αηδία στο στόμα όπως τώρα. Επομένως τώρα που είμαι και πιο μεγάλη, η εγκυμοσύνη αυτή με έχει αποτελειώσει! 

Διάβασα για τον τοκετό σου... κι εγώ έχω τραυματική εμπειρία όχι όμως από λάθος γιατρού. Επέμενα πολύ για φυσικό τοκετό και θυμάμαι στο νοσοκομείο που μου είχε κάνει μια άλλη τον υπέρηχο, έλεγε στο γιατρό μου να μη το δοκιμάσει καν, το παιδί είναι μεγάλο και θα γυρίσει σίγουρα και σε καισαρική. Εν τω μεταξύ γυναίκα αυτή και μου έλεγε "τι το θες το φυσιολογικό τοκετό? Εδώ όλες οι γιατρινες με καισαρική γεννάμε!". Θυμάμαι είχα πέσει να πεθάνω από τη στεναχώρια μου... Μετά όταν έμεινα μόνη μου με το γιατρό μου είπε ότι θα ερχόμουν την επόμενη ημέρα το βράδυ για πρόκληση με τεχνητούς πόνους και θα ξεκινούσαμε με σκοπό να γεννήσω φυσιολογικα. Αν όμως για οποιοδήποτε λόγο κάτι πήγαινε στραβά, θα κάναμε επιτόπου καισαρική. Είχα μπει πλέον στην 40η εβδομάδα. Από το βράδυ ξεκίνησαν να μου βάζουν τα χάπια που βάζουν για πρόκληση και κάποια στιγμή κατά τις 8 το πρωί άρχισα να κάνω εμετό και με ανέβασαν στο δωμάτιο για να ξεκινήσει η διαδικασία. Κόντεψα να γεννήσω χωρίς επισκληριδιο για η διαστολή προχωρούσε γρήγορα όμως κάποια στιγμή αργούσα πολύ. Προσπαθούσα να είμαι ψύχραιμη, συγκεντρωμενη στις ανάσες μου και σε όσα είχα μάθει στα μαθήματα ανώδυνου τοκετού. Άλλαζα θέσεις για να βοηθήσω τη διαδικασία... όμως κάποια στιγμή λύγισα από τον πόνο... Ένιωθα ότι θα λιποθυμισω και δε θα δω το παιδί μου... Με βοήθησε πολύ η στήριξη της μαιας μου. Όταν ο γιατρός μου έλεγε ότι αν συνεχιστεί πολύ να είμαι έτσι θα πάμε σε καισαρική, αυτή μου έλεγε ότι τελειώσαμε, να! Πιάσε το κεφάλι του! Λίγο ακόμη! Τελικά ο μικρός όπως αποδείχθηκε, είχε πάρει τσαντακι τον ομφάλιο λώρο και ενώ εγώ έσπρωχναν να βγει, τραβιοταν ξανά μέσα! Κάποια στιγμή με τα πολλά τα καταφέραμε! Γεννήθηκε 4.30 το μεσημέρι! Σχεδόν άλλη μία ώρα να με καθαρίσει και να με ράψει ο γιατρός ενώ εγώ σπαρταρουσα από τους πόνους. Δε με είχε πιάσει καλά η επισκληριδιος... Για μήνες μετά καθόμουν σε σαμπρέλα γιατί είχαν ανοίξει πίσω στη λεκάνη τα κόκαλα. Πάντα έλεγα ότι αν θα κάνω 2ο παιδί, θα κάνω καισαρική. Τώρα θέλω να πιστεύω ότι στο 2ο θα είναι πιο απλά τα πράγματα. Ο γιος μου γεννήθηκε 4 κιλά, πολύ ψηλό παιδί και ζαβολιαρικο όπως φάνηκε όμως ευτυχώς με τη βοήθεια της μαιας και του γιατρού μου δε μου έκαναν καισαρική και το παλεψαν. 

πρίν από 8 λεπτά , Eternity είπε:

Κι εγώ τις λίγες ημέρες που είμαι αρκετά καλά και τρώω με όρεξη, αγχώνομαι μήπως κάτι έχει πάει στραβά!Στην 1η μου εγκυμοσύνη 8 χρόνια πριν δεν είχα τίποτα από αυτά! Ήταν μια πολύ όμορφη ανεφελη εγκυμοσύνη. Μόνο υπνηλία φουλ αλλά επειδή είχα βγει σε άδεια χόρτασα ύπνο! Ανακατωσουρα καθόλου, εμετοι καθόλου απλά δεν είχα πολύ όρεξη για φαγητό χωρίς όμως να έχω μόνιμη αηδία στο στόμα όπως τώρα. Επομένως τώρα που είμαι και πιο μεγάλη, η εγκυμοσύνη αυτή με έχει αποτελειώσει! 

Διάβασα για τον τοκετό σου... κι εγώ έχω τραυματική εμπειρία όχι όμως από λάθος γιατρού. Επέμενα πολύ για φυσικό τοκετό και θυμάμαι στο νοσοκομείο που μου είχε κάνει μια άλλη τον υπέρηχο, έλεγε στο γιατρό μου να μη το δοκιμάσει καν, το παιδί είναι μεγάλο και θα γυρίσει σίγουρα και σε καισαρική. Εν τω μεταξύ γυναίκα αυτή και μου έλεγε "τι το θες το φυσιολογικό τοκετό? Εδώ όλες οι γιατρινες με καισαρική γεννάμε!". Θυμάμαι είχα πέσει να πεθάνω από τη στεναχώρια μου... Μετά όταν έμεινα μόνη μου με το γιατρό μου είπε ότι θα ερχόμουν την επόμενη ημέρα το βράδυ για πρόκληση με τεχνητούς πόνους και θα ξεκινούσαμε με σκοπό να γεννήσω φυσιολογικα. Αν όμως για οποιοδήποτε λόγο κάτι πήγαινε στραβά, θα κάναμε επιτόπου καισαρική. Είχα μπει πλέον στην 40η εβδομάδα. Από το βράδυ ξεκίνησαν να μου βάζουν τα χάπια που βάζουν για πρόκληση και κάποια στιγμή κατά τις 8 το πρωί άρχισα να κάνω εμετό και με ανέβασαν στο δωμάτιο για να ξεκινήσει η διαδικασία. Κόντεψα να γεννήσω χωρίς επισκληριδιο για η διαστολή προχωρούσε γρήγορα όμως κάποια στιγμή αργούσα πολύ. Προσπαθούσα να είμαι ψύχραιμη, συγκεντρωμενη στις ανάσες μου και σε όσα είχα μάθει στα μαθήματα ανώδυνου τοκετού. Άλλαζα θέσεις για να βοηθήσω τη διαδικασία... όμως κάποια στιγμή λύγισα από τον πόνο... Ένιωθα ότι θα λιποθυμισω και δε θα δω το παιδί μου... Με βοήθησε πολύ η στήριξη της μαιας μου. Όταν ο γιατρός μου έλεγε ότι αν συνεχιστεί πολύ να είμαι έτσι θα πάμε σε καισαρική, αυτή μου έλεγε ότι τελειώσαμε, να! Πιάσε το κεφάλι του! Λίγο ακόμη! Τελικά ο μικρός όπως αποδείχθηκε, είχε πάρει τσαντακι τον ομφάλιο λώρο και ενώ εγώ έσπρωχναν να βγει, τραβιοταν ξανά μέσα! Κάποια στιγμή με τα πολλά τα καταφέραμε! Γεννήθηκε 4.30 το μεσημέρι! Σχεδόν άλλη μία ώρα να με καθαρίσει και να με ράψει ο γιατρός ενώ εγώ σπαρταρουσα από τους πόνους. Δε με είχε πιάσει καλά η επισκληριδιος... Για μήνες μετά καθόμουν σε σαμπρέλα γιατί είχαν ανοίξει πίσω στη λεκάνη τα κόκαλα. Πάντα έλεγα ότι αν θα κάνω 2ο παιδί, θα κάνω καισαρική. Τώρα θέλω να πιστεύω ότι στο 2ο θα είναι πιο απλά τα πράγματα. Ο γιος μου γεννήθηκε 4 κιλά, πολύ ψηλό παιδί και ζαβολιαρικο όπως φάνηκε όμως ευτυχώς με τη βοήθεια της μαιας και του γιατρού μου δε μου έκαναν καισαρική και το παλεψαν. 

Ηρωίδα 🥹🙏💪 πω πω ακούω κάτι τέτοια περιστατικά και φοβάμαι ομολογώ. Αλλά μετά λέω ας μην προτρέχω. Ένα ένα τα άγχη. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 10 λεπτά , Eustathia είπε:

Ηρωίδα 🥹🙏💪 πω πω ακούω κάτι τέτοια περιστατικά και φοβάμαι ομολογώ. Αλλά μετά λέω ας μην προτρέχω. Ένα ένα τα άγχη. 

Πάντα ήθελα φυσιολογικο τοκετό, φοβόμουν περισσότερο την καισαρική αλλά ήθελα και να το ζήσω. Σημασία έχει να έχεις τους σωστούς ανθρώπους κοντά σου οι οποίοι αποφασίζουν με βάση το καλό το δικό σου και του παιδιού σου και όχι το βαρύ πρόγραμμα τους. Δε θέλω με τη δική μου εμπειρία να φοβισω κάποια κοπέλα. Πρέπει να είμαστε ενημερωμένες σωστά για τα υπέρ και τα κατά σε κάθε περίπτωση. Σε ευχαριστώ πολύ αλλά δε νιώθω ηρωίδα, μόνο τυχερή που πήγαν όλα καλά! Μετά που ανέβηκα στο δωμάτιο και συνήλθα λίγο ζήτησα ένα περιποιημένο σάντουιτς να φάω!!! 

πρίν από 11 λεπτά , Eternity είπε:

Πάντα ήθελα φυσιολογικο τοκετό, φοβόμουν περισσότερο την καισαρική αλλά ήθελα και να το ζήσω. Σημασία έχει να έχεις τους σωστούς ανθρώπους κοντά σου οι οποίοι αποφασίζουν με βάση το καλό το δικό σου και του παιδιού σου και όχι το βαρύ πρόγραμμα τους. Δε θέλω με τη δική μου εμπειρία να φοβισω κάποια κοπέλα. Πρέπει να είμαστε ενημερωμένες σωστά για τα υπέρ και τα κατά σε κάθε περίπτωση. Σε ευχαριστώ πολύ αλλά δε νιώθω ηρωίδα, μόνο τυχερή που πήγαν όλα καλά! Μετά που ανέβηκα στο δωμάτιο και συνήλθα λίγο ζήτησα ένα περιποιημένο σάντουιτς να φάω!!! 

Κρύβουμε απίστευτη δύναμη μέσα μας η αλήθεια είναι! Σου εύχομαι να έχεις έναν εύκολο τοκετό αυτή τη φορά 🙏😇

Σάντουιτς ε?? Έχω δει που τρώνε διάφορα, μακ ντοναλντς, σούσι χεχεχε η επιβράβευση μας🥹

• Μου αρέσει 1

1 ώρα πρίν, Eustathia είπε:

Για την άδεια δεν ξέρω πότε πρέπει να κάνεις χαρτιά. Πάντως στον 5ο μήνα μπαίνεις 18η εβδομάδα. Δηλαδή από 17+1 μπαίνεις στον 5ο μήνα. Ρώτα κ το γιατρό σου βέβαια. 

18+0 ξεκινάει η 19η, δηλαδή είσαι ήδη μια εβδομάδα στον 5ο μήνα 😇

Ο 9ος μηνας ξεκινάει την 36η βδομάδα. Αν γεννήσεις 35η θεωρείται ελαφρώς πρόωρο το μωρο. Αν γεννήσεις απ'την 36+0 θεωρείσαι στον μηνα σου πλέον.

Και ο γιατρός στο τελευταίο ραντεβού που συζητήσαμε πως αν ολα πάνε καλά, θα γεννήσω νωρίτερα θέλει την 36η που θα ειμαι στον 9ο οχι 35η που είναι βδομάδα του 8ου ακόμα.

Αλλο ενα παράδειγμα ειναι πως εγω το 4ο μου, το γέννησα 33+1 το Ρεα εχει μια πολιτική τα πρόωρα μωρά να τα δίνουν όταν θα γινόντουσαν 36+0 εμένα βέβαια ειχε καλό βάρος γέννησης και τελικα το πηρα λιγο νωρίτερα αλλα μου είχαν δηλώσει αρχικά πως θα το παρω  την ημερομηνία που αν ημουν έγκυος θα ηταν 36+0. Στα εγγραφα του γράφει πως γεννήθηκε την 33η οχι την 34η. Τωρα δεν ξέρω ... Εγω αυτη τη στιγμη ειμαι 12+2 στον 4ο νομίζω σύμφωνα με τα παραπάνω, θα μπω την ημερα που θα ειμαι 14+0 ειναι η 1η βδομάδα του 4ου μηνα που θα διανύσω δηλαδή.  Αλλά ίσως να ειμαι και λάθος 😁

Κι εμενα κοριτσια η πρώτη γεννα μου ήταν τραυματική εμπειρία...

Με πηγε με πρόκληση 38η γιατι γενικά ολη η εγκυμοσύνη ηταν πολυ δύσκολη και με χειρουργείο στον 8ο. Βεβαια το χειρουργείο που ειχα κανει, δεν επηρέαζε σε τίποτα στο να γεννήσω φυσιολογικά. Οπότε μου βαζουν οδύνες και μεσα σε ενα τέταρτο αρχίζουν τα "καλα δεν πονας;; Και θα έπρεπε να σφαδαζεις"

Ήταν Σάββατο και ο καλός γιατρός μου όμως, βιαζόταν να πάει σπιτι του. Οπότε στο 20λεπτο (ΣΤΟ 20ΛΕΠΤΟ!!!!) έρχεται να ελέγξει διαστολή (είχε ελέγξει και η μαία κατα την παραλαβή και του το ανεφεεε) οπότε ο μ@λ@κ@ς ο γιατρός περίμενε πως σε 20λ απ'τον ορο, θα εχω παει απο 2 διαστολή 5 ας πουμε...

Για να μην τα πολυλογω η πορτα της αίθουσας ειχε τζαμακι και έβλεπα τον γιατρό να πηγαίνει πανω κάτω και ερχόταν καθε 20λ και έβαζε χέρι. Και το χερι του χοντρό και τεράστιο οπότε καταλαβαίνετε για τι πονο μιλάω... Ηρθαν φυσικά και τα "δεν υπάρχει περίπτωση να γεννήσεις φυσιολογικά" μου εσπασε το ηθικό και στις 4 ωρες με πήγε για καισαρική. Η αδερφή μου γεννησε φυσιολογικά και την περίμενε 23 ώρες ο δικος της γιατρός και την έλεγξαν 2 φορες αν θυμάμαι...

• Μου αρέσει 1

yplDp3.png

Διαφημίσεις

πρίν από 26 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

Ο 9ος μηνας ξεκινάει την 36η βδομάδα. Αν γεννήσεις 35η θεωρείται ελαφρώς πρόωρο το μωρο. Αν γεννήσεις απ'την 36+0 θεωρείσαι στον μηνα σου πλέον.

Και ο γιατρός στο τελευταίο ραντεβού που συζητήσαμε πως αν ολα πάνε καλά, θα γεννήσω νωρίτερα θέλει την 36η που θα ειμαι στον 9ο οχι 35η που είναι βδομάδα του 8ου ακόμα.

Αλλο ενα παράδειγμα ειναι πως εγω το 4ο μου, το γέννησα 33+1 το Ρεα εχει μια πολιτική τα πρόωρα μωρά να τα δίνουν όταν θα γινόντουσαν 36+0 εμένα βέβαια ειχε καλό βάρος γέννησης και τελικα το πηρα λιγο νωρίτερα αλλα μου είχαν δηλώσει αρχικά πως θα το παρω  την ημερομηνία που αν ημουν έγκυος θα ηταν 36+0. Στα εγγραφα του γράφει πως γεννήθηκε την 33η οχι την 34η. Τωρα δεν ξέρω ... Εγω αυτη τη στιγμη ειμαι 12+2 στον 4ο νομίζω σύμφωνα με τα παραπάνω, θα μπω την ημερα που θα ειμαι 14+0 ειναι η 1η βδομάδα του 4ου μηνα που θα διανύσω δηλαδή.  Αλλά ίσως να ειμαι και λάθος 😁

Κι εμενα κοριτσια η πρώτη γεννα μου ήταν τραυματική εμπειρία...

Με πηγε με πρόκληση 38η γιατι γενικά ολη η εγκυμοσύνη ηταν πολυ δύσκολη και με χειρουργείο στον 8ο. Βεβαια το χειρουργείο που ειχα κανει, δεν επηρέαζε σε τίποτα στο να γεννήσω φυσιολογικά. Οπότε μου βαζουν οδύνες και μεσα σε ενα τέταρτο αρχίζουν τα "καλα δεν πονας;; Και θα έπρεπε να σφαδαζεις"

Ήταν Σάββατο και ο καλός γιατρός μου όμως, βιαζόταν να πάει σπιτι του. Οπότε στο 20λεπτο (ΣΤΟ 20ΛΕΠΤΟ!!!!) έρχεται να ελέγξει διαστολή (είχε ελέγξει και η μαία κατα την παραλαβή και του το ανεφεεε) οπότε ο μ@λ@κ@ς ο γιατρός περίμενε πως σε 20λ απ'τον ορο, θα εχω παει απο 2 διαστολή 5 ας πουμε...

Για να μην τα πολυλογω η πορτα της αίθουσας ειχε τζαμακι και έβλεπα τον γιατρό να πηγαίνει πανω κάτω και ερχόταν καθε 20λ και έβαζε χέρι. Και το χερι του χοντρό και τεράστιο οπότε καταλαβαίνετε για τι πονο μιλάω... Ηρθαν φυσικά και τα "δεν υπάρχει περίπτωση να γεννήσεις φυσιολογικά" μου εσπασε το ηθικό και στις 4 ωρες με πήγε για καισαρική. Η αδερφή μου γεννησε φυσιολογικά και την περίμενε 23 ώρες ο δικος της γιατρός και την έλεγξαν 2 φορες αν θυμάμαι...

Πάλι καλά που άλλαξες γιατρό! Πρώτα απ όλα πρέπει να είναι άνθρωποι, τι να πω πια με αυτά που ακούω. 

Βρε 13+1 κ μετά είσαι στην 14η εβδομάδα η οποία είναι η πρώτη εβδομάδα του 4ου μήνα. 

Εγώ σήμερα είμαι 12+6, δηλαδή ολοκληρώνω την 13η εβδομάδα. Από αύριο λοιπόν ξεκινάει 13+0, 13+1 κ.ο.κ. Εγώ αύριο λοιπόν μπαίνω στον 4ο γιατί ξεκινάει η 14η εβδομάδα 😇

Όποια κοπέλα το έχει με το σύστημα της εβδομάδας ας πει τη γνώμη της γιατί σε λίγο θα ξεχάσω αυτά που ξέρω κ θα μπερδευτώ κ εγώ 🤣🤣🤣🤣

πρίν από 2 λεπτά , Eustathia είπε:

Πάλι καλά που άλλαξες γιατρό! Πρώτα απ όλα πρέπει να είναι άνθρωποι, τι να πω πια με αυτά που ακούω. 

Βρε 13+1 κ μετά είσαι στην 14η εβδομάδα η οποία είναι η πρώτη εβδομάδα του 4ου μήνα. 

Εγώ σήμερα είμαι 12+6, δηλαδή ολοκληρώνω την 13η εβδομάδα. Από αύριο λοιπόν ξεκινάει 13+0, 13+1 κ.ο.κ. Εγώ αύριο λοιπόν μπαίνω στον 4ο γιατί ξεκινάει η 14η εβδομάδα 😇

Όποια κοπέλα το έχει με το σύστημα της εβδομάδας ας πει τη γνώμη της γιατί σε λίγο θα ξεχάσω αυτά που ξέρω κ θα μπερδευτώ κ εγώ 🤣🤣🤣🤣

Α να βρήκα κ άλλο παράδειγμα για να βοηθειτε, την αυχενική διαφάνεια μπορείς να την κάνεις μέχρι 13+6, δηλαδή όταν έχει ολοκληρωθεί η 14η εβδομάδα είναι το deadline. 

Μετα, στο 14+1 είσαι πλέον 15η εβδομάδα. 

πρίν από 2 λεπτά , Eustathia είπε:

Οταν κλεισεις την 14η (14+0) μπαίνεις στον 4ο. Δεν θα πεις την 35η βδομάδα μπαίνω στον μηνα μου. Στον μηνα σου θα μπεις την 36η δηλαδή την 1η ημέρα του 9ου. Το ιδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους μήνες. Νομίζω πάντως οτι γενικά αλλοι τα μετραν σαν εμένα άλλοι σαν εσενα και άκρη δε βρίσκεις.

Τον πρωτο καρδιοτοκογραφο μου, στα 3 προηγούμενα παιδια τον εκανα 36+ με το που μπήκα στον 9ο. Για μενα ηταν ξεκάθαρο πάντα οτι την 36η μπαίνω στον 9ο οπότε ισως γι'αυτο τα υπολογίζω ετσι , ετσι τα υπολόγιζε και ο προηγούμενος γιατρός μου. Και ετσι το υπολογίζει  νομιζω και το τωρινός γιατι θελει με το που μπω στον μηνα μου να γεννήσω .

Δηλαδή αν πας σημερα στον γιατρό που εισαι 13+ θα πειτε οτι εισαι στην 14η; Δεν ξερω, μπορει να τα λες εσυ σωστά! Ειλικρινά δεν ξερω🥰 Μια βδομάδα πριν μια βδομάδα μετα τη σημασία εχει 🤣🤣🤣

• Μου αρέσει 1

yplDp3.png

πρίν από 16 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

Οταν κλεισεις την 14η (14+0) μπαίνεις στον 4ο. Δεν θα πεις την 35η βδομάδα μπαίνω στον μηνα μου. Στον μηνα σου θα μπεις την 36η δηλαδή την 1η ημέρα του 9ου. Το ιδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους μήνες. Νομίζω πάντως οτι γενικά αλλοι τα μετραν σαν εμένα άλλοι σαν εσενα και άκρη δε βρίσκεις.

Τον πρωτο καρδιοτοκογραφο μου, στα 3 προηγούμενα παιδια τον εκανα 36+ με το που μπήκα στον 9ο. Για μενα ηταν ξεκάθαρο πάντα οτι την 36η μπαίνω στον 9ο οπότε ισως γι'αυτο τα υπολογίζω ετσι , ετσι τα υπολόγιζε και ο προηγούμενος γιατρός μου. Και ετσι το υπολογίζει  νομιζω και το τωρινός γιατι θελει με το που μπω στον μηνα μου να γεννήσω .

Δηλαδή αν πας σημερα στον γιατρό που εισαι 13+ θα πειτε οτι εισαι στην 14η; Δεν ξερω, μπορει να τα λες εσυ σωστά! Ειλικρινά δεν ξερω🥰 Μια βδομάδα πριν μια βδομάδα μετα τη σημασία εχει 🤣🤣🤣

Πάντως εμένα συμβαδίζουν κ με τους 2 γιατρούς, οπότε δεν ξέρω τι να πω. Το έχω σαν εμπεδωμένη γνώση όλο αυτό αλλά ίσως κ να κάνω λάθος τι να πω. 

14+0 μπαίνεις στον 4ο? Δηλαδή 15η εβδομάδα???? 

Εγώ πχ ήξερα ότι 14η εβδομάδα μπαίνεις στον 4ο

Και μένα με περίμενε ο γιατρός να γεννήσω…12 ώρες έκανα κ ποτέ δν μου ανέφερε για καισαρική..πήγαμε με πρόκληση ευτυχώς δν χρειάστηκε να πάρω ωοτοκυνη γιατί με το χάπι στον τράχηλο ξεκίνησε ο τοκετός μόνος του κ οι πόνοι…κ είχαμε κ την απόσταση γιατί ανέβηκα Αθήνα 2 βδομάδες πριν την ημερομηνία που θα μπαίναμε για πρόκληση κ εκείνος ήρθε την ημέρα που κάναμε εισαγωγή αλλά μου είχε συστήσει κ άλλον γυναικολόγο ώστε αν τυχόν γινόταν κάτι νωρίτερα να με αναλάμβανε ο άλλος.Αλλα ευτυχώς πήγαν όλα καλά δόξα τω θεω.

• Μου αρέσει 1

Κορίτσια καλησπέρα!!! Πώς είστε??? Εγώ απ' το κακό στο χειρότερο, σήμερα απ' τις 6 το πρωί δεν έχω σταματήσει να κάνω εμετό...ο γιατρός επιμένει να παίρνω νουπεραλ 3 4 μέρες μόνο κ μετά από καμιά βδομάδα πάλι....έχω να πιω 4 μέρες κ κοντεύω να τρελαθώ....

• Λυπημένη/-ος 2

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...