Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Just now, linaa είπε:

Γενικά το εύθραυστο Χ περνάει από διάφορες γενιές αλλά θα υπήρχε σίγουρα ιστορικό στην οικογένεια της μαμάς παππούδες θείοι με παιδιά με προβλήματα σε βαθμό που να κάνει εντύπωση. 

Εχεις δίκιο. Ετσι πιστεύω και εγω

Μανούλες Ιουλίου 2025 ❤️

Recommended Posts

πρίν από 2 λεπτά , Αννούλαααα είπε:

Αυτό είπα κ εγώ στον γυναικολόγο όταν μου το είπε...κι όμως συμφώνησε χωρίς να το γνωρίζει τι μου είπε ο γυναικολόγο κ η ενδοκρινολόγος... Τι να πω...πάντως το έκανα κ θα την ξανά κάνω στις 22-25 εβδομάδων 😔😔😔😔

Αχχχχ προσπαθώ αλλά πάλι το μυαλό κάνει τις δικές του σκέψεις...

Έλα ρε θηρίο ..μπράβο καλό για εσένα αυτό...

Τωρα που την έκανες βγήκε παθολογική ή οχι; Δεν σου εχει δώσει να μετράς;

Πως εισαι; Καλύτερα;;

Εγω τωρα που είχα πάει σε ενδο για τον θυρεοειδή την είχα ρωτήσει και για την καμπύλη, αν δηλαδή μπορώ να μην την κάνω και να μετριέμαι για ενα μήνα νηστείας και μεταγευματικα και μου ειπε πως συνήθως αυτό το προτιμούν σε έγκυες που εχουν από αντίσταση μέχρι δτ1/δτ2 (δηλαδή  υπάρχει πρόβλημα) αλλα εχω το δικαίωμα να το κάνω έτσι. Αφου και πρόβλημα να βγει στην καμπύλη , παλι στο μηχάνημα θα καταφύγει η έγκυος. Και 75γρ γλυκόζης ειναι παρα πολυ ρε γμτ . Εγω @Efakiαπ την άλλη υποφέρω σε αυτη την εξέταση. Μου έρχεται σκοτοδίνη και τα μωρα στην κοιλια μου πάθαιναν ενα σοκ! Θυμάμαι το 3ο μου με κλωτσουσε απ'τη στιγμη που το ηπια και για τις επόμενες 3 ώρες ασταμάτητα τοσο που τρομαξαν και οι κοπέλες του εργαστηρίου.

yplDp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 29 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

Τωρα που την έκανες βγήκε παθολογική ή οχι; Δεν σου εχει δώσει να μετράς;

Πως εισαι; Καλύτερα;;

Εγω τωρα που είχα πάει σε ενδο για τον θυρεοειδή την είχα ρωτήσει και για την καμπύλη, αν δηλαδή μπορώ να μην την κάνω και να μετριέμαι για ενα μήνα νηστείας και μεταγευματικα και μου ειπε πως συνήθως αυτό το προτιμούν σε έγκυες που εχουν από αντίσταση μέχρι δτ1/δτ2 (δηλαδή  υπάρχει πρόβλημα) αλλα εχω το δικαίωμα να το κάνω έτσι. Αφου και πρόβλημα να βγει στην καμπύλη , παλι στο μηχάνημα θα καταφύγει η έγκυος. Και 75γρ γλυκόζης ειναι παρα πολυ ρε γμτ . Εγω @Efakiαπ την άλλη υποφέρω σε αυτη την εξέταση. Μου έρχεται σκοτοδίνη και τα μωρα στην κοιλια μου πάθαιναν ενα σοκ! Θυμάμαι το 3ο μου με κλωτσουσε απ'τη στιγμη που το ηπια και για τις επόμενες 3 ώρες ασταμάτητα τοσο που τρομαξαν και οι κοπέλες του εργαστηρίου.

Την έκανα βγήκε παθολογική...μου έδωσε στην αρχή χωρίς μηχανάκι τα γλουκοφαζ που με πηραξαν λόγω ελκωδη... Κ μετά μου έδωσε μηχανάκι να μετριέμαι κ ινσουλίνη για ώρα ανάγκης αν μου πει την ξεκινάμε...ακόμα όμως δεν την έχω πάρει να της πω μετρήσεις .. άσε που έχω χάσει αρκετές... Κ αρκετά γεύματα ..

Από πυρετό καλά ειμαι 37.8 37.9... το κορμί μου νιώθω χάλια... Τώρα για πρωί έφαγα μια φέτα με βούτυρο κ μαρμελάδα κ λίγο γάλα .. πως θα είναι το σάκχαρο δεν ξέρω... Αλλά αυτό ήθελα να φάω ..σε 5 λεπτά θα το μετρησω...

Αρχίζει κ ο άντρας μου...πρέπει να κάνω τάμα για την μικρη

• Δύναμη! 1
  • Λυπημένη/-ος 1

Έχω δύο ψυχούλες στον ουρανό 👼👼...κ δύο στην αγκαλιά μου...❤️❤️👫

@Αννούλαααα περαστικά σας ρε συ!! Τι να πω .. ευτυχώς εσυ φαίνεται να το περνάς πιο ελαφριά κάπως. Μακαρι να τη γλίτωσε η μικρή σου...

Οσο για την γλυκόζη... Το βρίσκω τελείως μα τελείως άκυρο ενω ειχες παθολογική καμπύλη να μετρεσαι καθημερινά κι ενω εισαι εν αναμονή για ινσουλίνη και να σε βαλει να ξανα κανεις καμπύλη παλι μετα τις 22 βδομάδες. Δε βγάζει νόημα ειλικρινά 🤷 αφου έχει διαβήτη κύησης ετσι κι αλλιώς. Τι να πεις..

• Μου αρέσει 1

yplDp3.png

5 ώρες πρίν, Eustathia είπε:

@Eternity πότε έχεις την αυχενική? Μπορεί μέχρι τότε να υποχωρήσουν οι εμετοί 🙏 αν κ το υγρό αυτό καμία μας δεν θα το πιει εύκολα θεωρώ 🤢 εμένα με αηδιάζει από τώρα 🥹

@Melodia αν έχεις τη δυνατότητα για αυτή την πληροφορία γιατί όχι 😇 πιστεύω σιγά σιγά θα υποχωρήσουν οι εποχιακές ιώσεις 🙏

@Αννούλαααα καλημέρα κορίτσι μου, πώς είσαι??? Μην σκέφτεσαι για το ενδεχόμενο να πάθει κάτι το μωρό. Στόχος είναι τώρα να είσαι εσύ πρώτα καλά, να ενυδατώνεσαι και να μην ανεβαίνει ο πυρετός μες στο 8ωρο ανάμεσα από τα ντεπον. Όλα καλά θα πάνε θα περάσει σύντομα 🙏❤️

Στις 17 του μήνα έχω αυχενική. Θυμάμαι στην 1η μου εγκυμοσύνη κόντεψα να το βγάλω και τότε δεν είχα θέμα ούτε με ανακατωσουρες ούτε με εμετούς. 

3 ώρες πρίν, Farmakotriftena είπε:

Κορίτσια δεν καταλαβαίνω οσες εχετε αντίσταση στην ινσουλίνη, για ποιο λογο να κανετε τη δοκιμασία της γλυκόζης αφού ξερει ο ενδοκρινολόγος ότι έχετε θεμα με την ινσουλίνη σας; Θεωρώ πως θα έπρεπε να σας γράψει ταινίες και σκαρφιστηρες και να μετριεστε . Κι αν το σάκχαρο βγει οκ, επαναπαυεται ο ενδοκρινολόγος και σας λέει να τρώτε ελεύθερα; Η σας βαζει να μετριεστε; Πάντως η δοκιμασία της γλυκόζης ειναι μια παρα πολύ αηδιαστική εξέταση χααχαχ αλλα σε εναν άνθρωπο που ηδη έχει πρόβλημα δεν καταλαβαίνω γιατι να μπει σε αυτη τη διαδικασία. Αφού πάλι στις μετρήσεις θα καταλήξει.

Στην 1η μου εγκυμοσύνη μετρούσα σάκχαρο μετά από κάθε γεύμα και έκανα 2 φορές καμπύλη σακχάρου σε όλη την εγκυμοσύνη. Αυτό φαντάζομαι γίνεται για να δει εάν θα πρέπει να μας χορηγηθεί ινσουλίνη και σε τι ποσότητα. Εγώ στο παρατσακ τη γλίτωσα και το παιδί όταν γεννήθηκε το κράτησαν 1 ημερα για έλεγχο, την επομένη μου τον έφεραν δίπλα μου στο δωμάτιο. 

Αυτή τη φορά μιλάω τηλεφωνικά με άλλη ενδοκρινολογο από αυτή που είχα καθώς ζω στην επαρχία πλέον. Δε μου είπε ποτέ για μετρήσεις και λίγο με αγχώνει που κι εγώ δεν επέμεινα. Το πρωινό σάκχαρο μου ήταν πολύ καλό στις αιμαυολογικες ενώ στην 1η μου εγκυμοσύνη θυμάμαι είχα θέμα και παλευαμε με διατροφή για να αποφύγω την ινσουλίνη. Πλέον ξέρω τι εκτινάσσει το σάκχαρο και γενικά τι πρέπει να τρώω και τι όχι αν και σήμερα λαχταρησα παντζάρια και έφαγα πολλά μάλιστα! 

• Μου αρέσει 1

2 ώρες πρίν, Eternity είπε:

Στις 17 του μήνα έχω αυχενική. Θυμάμαι στην 1η μου εγκυμοσύνη κόντεψα να το βγάλω και τότε δεν είχα θέμα ούτε με ανακατωσουρες ούτε με εμετούς. 

Στην 1η μου εγκυμοσύνη μετρούσα σάκχαρο μετά από κάθε γεύμα και έκανα 2 φορές καμπύλη σακχάρου σε όλη την εγκυμοσύνη. Αυτό φαντάζομαι γίνεται για να δει εάν θα πρέπει να μας χορηγηθεί ινσουλίνη και σε τι ποσότητα. Εγώ στο παρατσακ τη γλίτωσα και το παιδί όταν γεννήθηκε το κράτησαν 1 ημερα για έλεγχο, την επομένη μου τον έφεραν δίπλα μου στο δωμάτιο. 

Αυτή τη φορά μιλάω τηλεφωνικά με άλλη ενδοκρινολογο από αυτή που είχα καθώς ζω στην επαρχία πλέον. Δε μου είπε ποτέ για μετρήσεις και λίγο με αγχώνει που κι εγώ δεν επέμεινα. Το πρωινό σάκχαρο μου ήταν πολύ καλό στις αιμαυολογικες ενώ στην 1η μου εγκυμοσύνη θυμάμαι είχα θέμα και παλευαμε με διατροφή για να αποφύγω την ινσουλίνη. Πλέον ξέρω τι εκτινάσσει το σάκχαρο και γενικά τι πρέπει να τρώω και τι όχι αν και σήμερα λαχταρησα παντζάρια και έφαγα πολλά μάλιστα! 

Όχι καμία σχέση για το αν θα πάρεις ινσουλίνη ή οχι κρίνονται καθαρα και μόνο από τις μετρήσεις που εχεις κάθε μέρα! Γιατι η δοκιμασία με τη γλυκόζη σου δείχνει τι θα παθεις αν φας 5 παστές. Εσυ ομως δεν τρως καθε μερα 5 παστές. Αν βγει παθολογική, ετσι κι αλλιώς σημαίνει πως εχεις ΔΚ. Σε βάζει στις μετρήσεις... Βλεπεις κι εσυ απο τις μετρήσεις τι σε ανεβαζει τι όχι κι αν προσέχεις αλλα παρ'ολα αυτα το σάκχαρο δεν λεει να κατέβει, τότε σε βαζει ινσουλίνη. Ποιο το νόημα σε εναν που γνωρίζει οτι εχει ΔΚ απο καμπύλη που εκανε στην αρχή της εγκυμοσύνης και που μετριέται να ξαναμπει σε αυτη τη διαδικασία; Ειλικρινα μου φαίνεται τελείως παράλογο. Εγώ δηλαδή θα άλλαζα ενδοκρινολόγο. Ίσως αυτοί που το κάνουν αυτο, να ειναι πιο μεγάλης ηλικίας ενδοκρινολόγοι και να είναι κολλημένοι σε παλιότερα πρωτόκολλα; Ξερω γω..  πάντως σε κάποιον που εχει ΔΤ2 για παράδειγμα (πριν την εγκυμοσύνη) θα βαλεις αυτον τον άνθρωπο να κάνει δοκιμασία γλυκοζης; Αφου εχει ΔΤ2. Ε σε κάποια που έχει ΔΚ για ποιο λογο να την ξαναβάλεις; Αφου το ξέρεις οτι έχει.

@Eternity μαζι παμε. Εγώ έχω μια μέρα πριν και εχω πολύ αγωνία...

yplDp3.png

Διαφημίσεις

πρίν από 37 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

Όχι καμία σχέση για το αν θα πάρεις ινσουλίνη ή οχι κρίνονται καθαρα και μόνο από τις μετρήσεις που εχεις κάθε μέρα! Γιατι η δοκιμασία με τη γλυκόζη σου δείχνει τι θα παθεις αν φας 5 παστές. Εσυ ομως δεν τρως καθε μερα 5 παστές. Αν βγει παθολογική, ετσι κι αλλιώς σημαίνει πως εχεις ΔΚ. Σε βάζει στις μετρήσεις... Βλεπεις κι εσυ απο τις μετρήσεις τι σε ανεβαζει τι όχι κι αν προσέχεις αλλα παρ'ολα αυτα το σάκχαρο δεν λεει να κατέβει, τότε σε βαζει ινσουλίνη. Ποιο το νόημα σε εναν που γνωρίζει οτι εχει ΔΚ απο καμπύλη που εκανε στην αρχή της εγκυμοσύνης και που μετριέται να ξαναμπει σε αυτη τη διαδικασία; Ειλικρινα μου φαίνεται τελείως παράλογο. Εγώ δηλαδή θα άλλαζα ενδοκρινολόγο. Ίσως αυτοί που το κάνουν αυτο, να ειναι πιο μεγάλης ηλικίας ενδοκρινολόγοι και να είναι κολλημένοι σε παλιότερα πρωτόκολλα; Ξερω γω..  πάντως σε κάποιον που εχει ΔΤ2 για παράδειγμα (πριν την εγκυμοσύνη) θα βαλεις αυτον τον άνθρωπο να κάνει δοκιμασία γλυκοζης; Αφου εχει ΔΤ2. Ε σε κάποια που έχει ΔΚ για ποιο λογο να την ξαναβάλεις; Αφου το ξέρεις οτι έχει.

@Eternity μαζι παμε. Εγώ έχω μια μέρα πριν και εχω πολύ αγωνία...

Εγω έχω καταλάβει οτι αν δεν έχεις διαπιστωμένο διαβήτη κύησης ή διαβήτη γενικά, μια καμπύλη μπορεί να μην είναι πάντα προβληματική. Το είδα στην πεθερά μου όταν άλλαξε τελείως τη διατροφή της. Επίσης και σε μένα αυτή τη φορά με την τιμή που είχα στο σάκχαρο νηστείας. Πραγματικά πιστεύω το ότι είχα αλλάξει τρόπο ζωής για πολλούς μήνες πριν την εμβρυομεταφορα βοήθησε πολύ στα πάντα με πιο βασικό τη ρύθμιση του θυρεοειδη μου. Οπότε ίσως τώρα θέλει η γιατρός να δει σε τι φάση είμαι γιατί παλιότερα ήμουν "σε προδιαβητικο στάδιο". 

Εγω έχω ραντεβού για αυχενική στις 17 του μήνα αλλά ενδέχεται μου είπε η γραμματέας να αλλάξει. Άρα, αναμένω. 

Κορίτσια μου είχατε πει ότι σας βοήθησε η λεμονάδα με το μαστιχωνερο στο γυάλινο μπουκάλι?

• Μου αρέσει 1

πρίν από 5 λεπτά , Eternity είπε:

Εγω έχω καταλάβει οτι αν δεν έχεις διαπιστωμένο διαβήτη κύησης ή διαβήτη γενικά, μια καμπύλη μπορεί να μην είναι πάντα προβληματική. Το είδα στην πεθερά μου όταν άλλαξε τελείως τη διατροφή της. Επίσης και σε μένα αυτή τη φορά με την τιμή που είχα στο σάκχαρο νηστείας. Πραγματικά πιστεύω το ότι είχα αλλάξει τρόπο ζωής για πολλούς μήνες πριν την εμβρυομεταφορα βοήθησε πολύ στα πάντα με πιο βασικό τη ρύθμιση του θυρεοειδη μου. Οπότε ίσως τώρα θέλει η γιατρός να δει σε τι φάση είμαι γιατί παλιότερα ήμουν "σε προδιαβητικο στάδιο". 

Εγω έχω ραντεβού για αυχενική στις 17 του μήνα αλλά ενδέχεται μου είπε η γραμματέας να αλλάξει. Άρα, αναμένω. 

Κορίτσια μου είχατε πει ότι σας βοήθησε η λεμονάδα με το μαστιχωνερο στο γυάλινο μπουκάλι?

Κι εγώ τα τελευταία 4,5 χρόνια κάνω διατροφή χαμηλών υδατανθράκων και ειδα τεράστια διαφορά ειδικά στην ενέργεια μου, στα μαλλια μου αλλα και στις εξετάσεις. Τον Ιούλιο ειχα τσεκαρει και ινσουλίνη ορου, γλυκόζη και γλυκοζυλιωμενη και ειχα σουπερ τιμές.

Στα πολυ χαλια μου μεχρι και πριν 10 ημέρες δηλαδη, επινα πορτοκαλάδα με ανθρακικό παγωμένη και με βοηθούσε! Σίγουρα και αυτο με την μαστίχα θα κάνει δουλειά.

• Μου αρέσει 1

yplDp3.png

Με το καλό να κάνετε κορίτσια τις αυχενικες σας...

Πάντως εμένα έχει την ίδια άποψη κ ο γυναικολόγος... Αλλά κ την ενδοκρινολόγο μου ,δεν την αλλάζω την έχω χρόνια κ με έχει ρυθμισμένη σούπερ...είχα αλλάξει αρκετούς πριν την βρω...οπότε η εγκυμοσύνη θα περάσει ...κ ας την κάνω αφού την θέλουν κ οι δύο...αυτοί ξερουν

Εγώ κορίτσια πριν λίγο 38.8...😔😔😔😔

• Μου αρέσει 1
  • Δύναμη! 1

πρίν από 15 λεπτά , Αννούλαααα είπε:

Πάντως εμένα έχει την ίδια άποψη κ ο γυναικολόγος... Αλλά κ την ενδοκρινολόγο μου ,δεν την αλλάζω την έχω χρόνια κ με έχει ρυθμισμένη σούπερ...είχα αλλάξει αρκετούς πριν την βρω...οπότε η εγκυμοσύνη θα περάσει ...κ ας την κάνω αφού την θέλουν κ οι δύο...αυτοί ξερουν

Γιατί δεν παίρνεις ντεπον για να μην αφήνεις τον πυρετό να ανεβαίνει τόσο ψηλά? Και κρύες κομπρέσες με ξύδι θα σε βοηθήσουν. 

• Μου αρέσει 1

1 hour ago, Αννούλαααα είπε:

Εχεις πάρει ντεπον; Αν οχι παρε να πέσει γρήγορα 🤧

• Μου αρέσει 1

yplDp3.png

Διαφημίσεις

Ναι ήπια κατευθείαν ντεπον... Αλλά τώρα πάλι 38.8 κ δεν μπορώ να πιω για μια ώρα... Θα κάνω κομπρεσες...χαλιά είμαι κ πολύ αδύναμη νιώθω...αχ Παναγία μου...

• Δύναμη! 1

10 ώρες πρίν, Αννούλαααα είπε:

Ναι ήπια κατευθείαν ντεπον... Αλλά τώρα πάλι 38.8 κ δεν μπορώ να πιω για μια ώρα... Θα κάνω κομπρεσες...χαλιά είμαι κ πολύ αδύναμη νιώθω...αχ Παναγία μου...

Ρώτησε το γιατρό μήπως μπορείς να παίρνεις κάτι εναλλάξ με το ντεπον. Πώς δίνουμε στα μικρά εναλλάξ algofren με ντεπον. 

• Μου αρέσει 1

Καλημέρα κορίτσια!!πως είστε?
@Αννούλαααα πως είσαι σήμερα?

Εκλεισα κ γω για την αυχενική ραντεβού 16/1 θα πάω για αίμα πρώτα ή μετά στο ακτινολογικό☺️ άντε να δούμε που βρισκόμαστε έχει περάσει τόσος καιρός πφφφ

• Μου αρέσει 1

πρίν από 32 λεπτά , Efaki είπε:

Καλημέρα κορίτσια!!πως είστε?
@Αννούλαααα πως είσαι σήμερα?

Εκλεισα κ γω για την αυχενική ραντεβού 16/1 θα πάω για αίμα πρώτα ή μετά στο ακτινολογικό☺️ άντε να δούμε που βρισκόμαστε έχει περάσει τόσος καιρός πφφφ

Μαζι !! Καλη μας επιτυχία... Πφφφφ

• Μου αρέσει 2

yplDp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...