Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Μανούλες Ιουλίου 2025 ❤️

Recommended Posts

Του κοκκυτη κορίτσια είναι μεγάλο μπέρδεμα εδω στην Ελλάδα. Το προτείνουν οι γιατροί ναι και καλο ειναι να γίνεται, αλλα τουλάχιστον τα προηγούμενα χρόνια που ήμουν εγώ έγκυος και ακόμα δούλευα στο φαρμακείο, κυκλοφορούσε μονο το πενταπλο εμβόλιο που ειχε και για τον κοκκυτη. Ειχε ομως και για πολιομυελίτιδα που οι περισσότεροι γιατροί δεν το θέλουν. Οπότε δε καμία δεν μπόρεσα στην ουσία να εμβολιαστω. Τωρα δεν ξερω τι γίνεται. Θα ρωτήσω τον συζυξ.

Αντιγριπικο πάντως θα κάνω σήμερα!!

@Eternityμπράβο μπράβο πολυ χαίρομαι που μπόρεσες και βγηκες και έξω. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Ετσι ημουν κι εγω. Ποσες βδομάδες τεζα στο κρεβάτι και δεν άντεχα ουτε το σάλιο μου. Τι ηλικία εχεις;; Κι εγώ τα'χω τα χρονακια μου πάντως. 38,5 ειμαι.

Οσο για τους γιατρούς @Eustathia  ναι.... Μεγάλη αλήθεια αυτα που λες. 

• Μου αρέσει 2

yplDp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 971
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 55 λεπτά , Eustathia είπε:

Όντως κ οι 3 μας πολύ κοντά! Θα προσπαθήσω να το θυμάμαι γιατί είμαστε πολλές κ μπερδεύομαι 🙊

Σε καταλαβαίνω, όπως εγώ παλιά που ήμουν πολλά παραπάνω κιλά κ απέφευγα τους γυναικολόγους γιατί ήταν κάποιοι χοντροφοβικοί ή αγενείς. 5η καισαρική κ είσαι ηρωίδα! Οτιδήποτε άλλο σου πουν είναι κομπλεξ δικό τους! Πολλοί γιατροί δεν έχουν τρόπο να εκφραστούν σωστά, αν όχι ανθρώπινα έστω επιστημονικά τουλάχιστον. Κ ειμαι κ του χώρου κ στην οικογένειά μου γιατροί αλλά δεν μπορώ να το αγνοήσω οτι για κάποια πράγματα έχουν κολλήματα κάποιοι γιατροί. 

Κορίτσια για το εμβόλιο της γρίπης δεν υπάρχει καμία απολύτως αντένδειξη, ίσα ίσα που οι εγκυούλες είμαστε στον πληθυσμό που εμβολιάζεται κατά προτεραιότητα για τη γρίπη. Επίσης προστατεύει το μωρό με ανοσοποίηση για κανα 6μηνο μετά τη γέννησή του. Δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνουμε εκτός κ αν υπάρχει ιστορικό αλλεργίας κλπ. Βέβαια όλες ρωτήστε τους γιατρούς σας, εγώ απλά τα αναφέρω σαν επαγγελματίας υγείας. 

Μου είπε η γιατρός ότι μάλλον κάνουμε κ του κοκκύτη πιο μετά,αν θυμάμαι καλά 

Περίεργο που δεν το γνώριζε, είναι από τις στανταρντ αγωγές για αυτό το σκοπό. Κ μενα 2 το βράδυ μου είχε πει να πάρω αν χρειαστεί κ μάλιστα αν είναι ανυπόφορες οι ναυτίες κ κανω εμετό να παρω κ ενα το πρωί εξτρα. 

Όταν γέννησα το γιο μου, η παιδίατρος μας είχε πει να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης όσοι θα ήμασταν σε επαφή με το μωρό. Από τότε το έκανα κάθε χρόνο χωρίς καμία παρενέργεια. Μάλιστα όταν ο μικρός αρρώστησε με υψηλό πυρετό στην ηλικία των 4 ετων και χρειάστηκε να νοσηλευτει, εγώ δεν κόλλησα! 

Αυτή τη φορά επειδή έπεσε κοντά στην εμβρυομεταφορα αμέλησα να το κάνω και τώρα αναρωτιέμαι να περιμένω να μπω στο 2ο τρίμηνο, να μην το κανω καθόλου και να προσέχω πολύ? Δεν ξέρω τι με έπιασε και φοβάμαι... 

Εγω κοριτσια μου σίγουρα σας ρίχνω αρκετά χρόνια, είμαι 44,5. Βοηθάει αρκετά ότι εμφανησιακα με κάνουν μικρότερη όμως οι αντοχές με τα χρόνια έχουν φθίνει και λογικά και το ανοσοποιητικό μου. 

Το εμβόλιο του κοκκυτη μου είχε πει ο γιατρός να το κάνω στην 1η μου εγκυμοσύνη και το είχα κάνει. Τώρα δεν ξέρω αν θα χρειαστεί ξανά, μήπως με καλύπτει το 1ο αν και νομίζω θα χρειαστεί γιατί γίνεται και για την προστασία του εμβρύου. 

πρίν από 38 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Είμαι Φεβρουάριο του 85.Μακαρι να βγει και μένα καλή η papp a να πέσει κ άλλο το ποσοστό 😊12+4 με έβγαλε ο υπέρηχος,12+7 είναι το μωρό στην ανάπτυξη και 12+2 είμαι με βάση την τελευταία περίοδο 

Εγώ Ιούνιο 85' όλα καλά θα βγουν... 

Αχχχ κορίτσια πάλι έχω πονοκέφαλο...μόνο όμως από την αριστερή πλευρά κ λίγο λιγότερο σαν ένταση αλλά πάλι ενοχλητικό...

Ο μικρός έκανε 39... Ευτυχώς δεν έχει ξανά κάνει εμετό...βέβαια τον έχω με διατροφή... Αύριο θα στείλω μόνο την μικρή ...αυτόν θα τον στείλω από την τρίτη να ισιωσει καλά κ να μην πάει κ κάτι στα άλλα παιδια... Πιστεύω είναι αρκετές μερες...θέλω να πιστεύω ότι αύριο πχ θα είναι καλύτερα...

Κ από τρίτη θα κρατήσω την μικρή γιατί θέλω να κάνουμε ένα εμβόλιο ναην μου πάρει κάτι κ το χάσουμε... Με λίγα λόγια μόνη δεν θα μείνω...μην έχω παραπονο 🤪

Έχω δύο ψυχούλες στον ουρανό 👼👼...κ δύο στην αγκαλιά μου...❤️❤️👫

Κι εγώ είμαι κοντά σας στις εβδομάδες! Βάση τερ είμαι 11 αλλά βάση υπερήχου είμαι 11 και 5 αλλά μου είπε κι ο γιατρός μου ότι αυτό θα ξεκαθαριστεί τώρα στην αυχενική! Εχω κι εγώ τώρα την επόμενη εβδομάδα με το καλό! Μακάρι να δούμε κι εμείς φύλλο γιατί τις προηγουμενες φορες έπρεπε να φτάσω β επιπέδου για να το βεβαιώσουμε! Εσύ @Eustathia που θα την κάνεις; Όσο για το εμβόλιο θα ρωτήσω κι εγώ τον γιατρό μου μήπως το κάνω τις επόμενες μέρες! 

2ThI.png3AXhp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια τι υπνηλία έχω, με είχε πάρει λίγα λεπτά ο ύπνος. Θέλω τόσο πολύ να κοιμηθώ αλλά έχω διάβασμα για την εξεταστική 🤦🤦

Δεν πίνω κ καφέ να πεις οτι έχω ένα boost η γυναίκα

Χελπ😇😇

πρίν από 31 λεπτά , Efaki είπε:

@Eustathia ποιο πήρες?Κ ποιο σ φέρανε δώρο?μπορείς ν μ στείλεις κάποιο λινκ να τα δω?

Έστειλα μια απάντηση με τα λινκ αλλά μου λέει οτι πρέπει να εγκριθεί, εσάς σας εμφανίζεται? Γιατί εμένα γράφει hidden 🤷

@Eustathia Αν δεν κάνω λάθος του κοκκύτη το κάνουν τα τελευταία χρόνια μετά από κάποια έξαρση κοκκύτη στο εξωτερικό γι αυτό και πιθανόν κάποιες κοπέλες δεν το έκαναν σε προηγούμενη εγκυμοσύνη.Και μένα μου είπε να το κάνουμε μετά την 28η νομίζω ώστε να προστατευθεί το μωρό μέχρι να κάνει το πρώτο εμβόλιο που είναι για τον κοκκύτη.

@Efaki Εγώ δεν έχω πάρει ημερολόγιο αλλά έχω βάλει στο μάτι μερικά. Τα είδα σε ένα σαιτ happylifeplanners.gr έχει μόνο εγκυμοσύνης αλλά έχει και εγκυμοσύνης και νεογέννητου μαζί.Κάποια έχουν λίγο τσιμπημένη τιμή αλλά μου φάνηκαν όμορφα.

• Μου αρέσει 1

1 hour ago, Eternity είπε:

Όταν γέννησα το γιο μου, η παιδίατρος μας είχε πει να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης όσοι θα ήμασταν σε επαφή με το μωρό. Από τότε το έκανα κάθε χρόνο χωρίς καμία παρενέργεια. Μάλιστα όταν ο μικρός αρρώστησε με υψηλό πυρετό στην ηλικία των 4 ετων και χρειάστηκε να νοσηλευτει, εγώ δεν κόλλησα! 

Αυτή τη φορά επειδή έπεσε κοντά στην εμβρυομεταφορα αμέλησα να το κάνω και τώρα αναρωτιέμαι να περιμένω να μπω στο 2ο τρίμηνο, να μην το κανω καθόλου και να προσέχω πολύ? Δεν ξέρω τι με έπιασε και φοβάμαι... 

Εγω κοριτσια μου σίγουρα σας ρίχνω αρκετά χρόνια, είμαι 44,5. Βοηθάει αρκετά ότι εμφανησιακα με κάνουν μικρότερη όμως οι αντοχές με τα χρόνια έχουν φθίνει και λογικά και το ανοσοποιητικό μου. 

Το εμβόλιο του κοκκυτη μου είχε πει ο γιατρός να το κάνω στην 1η μου εγκυμοσύνη και το είχα κάνει. Τώρα δεν ξέρω αν θα χρειαστεί ξανά, μήπως με καλύπτει το 1ο αν και νομίζω θα χρειαστεί γιατί γίνεται και για την προστασία του εμβρύου. 

Ναι ειναι για την προστασία του μωρού. Το καλο με μας ειναι οτι αν πάνε ολα καλα, γενναμε καλοκαίρι και αρχές φθινοπώρου θα εμβολιαστούν τα μωράκια!

• Μου αρέσει 3

yplDp3.png

@Eustathia όχι δεν έχουν φανεί ακομα

@Angel-11 αυτό είχα στην πρώτη μου αλλά έχει πολλές σελίδες για να σημειώνεις κάθε πότε θηλάζεις ή δίνεις μπουκάλι κ τώρα θεωρώ ότι δν θ Μ είναι χρήσιμο γτ δν νομίζω ότι θα προλαβαίνω να σημειώσω κάθε πότε το ταιζω οπότε θα ήθελα ν δω κάτι διαφορετικό 

πρίν από 11 λεπτά , Angel-11 είπε:

@Eustathia Αν δεν κάνω λάθος του κοκκύτη το κάνουν τα τελευταία χρόνια μετά από κάποια έξαρση κοκκύτη στο εξωτερικό γι αυτό και πιθανόν κάποιες κοπέλες δεν το έκαναν σε προηγούμενη εγκυμοσύνη.Και μένα μου είπε να το κάνουμε μετά την 28η νομίζω ώστε να προστατευθεί το μωρό μέχρι να κάνει το πρώτο εμβόλιο που είναι για τον κοκκύτη.

@Efaki Εγώ δεν έχω πάρει ημερολόγιο αλλά έχω βάλει στο μάτι μερικά. Τα είδα σε ένα σαιτ happylifeplanners.gr έχει μόνο εγκυμοσύνης αλλά έχει και εγκυμοσύνης και νεογέννητου μαζί.Κάποια έχουν λίγο τσιμπημένη τιμή αλλά μου φάνηκαν όμορφα.

Θα το τσεκάρω 😇🥰

πρίν από 9 λεπτά , Efaki είπε:

@Eustathia όχι δεν έχουν φανεί ακομα

@Angel-11 αυτό είχα στην πρώτη μου αλλά έχει πολλές σελίδες για να σημειώνεις κάθε πότε θηλάζεις ή δίνεις μπουκάλι κ τώρα θεωρώ ότι δν θ Μ είναι χρήσιμο γτ δν νομίζω ότι θα προλαβαίνω να σημειώσω κάθε πότε το ταιζω οπότε θα ήθελα ν δω κάτι διαφορετικό 

Ωραίο αυτό να σημειώνεις σε κάτι τέτοιο το θηλασμό, το μπουκάλι κλπ αντί για απλό τετράδιο. Μου βάλατε ωραία ιδέα 😇 θα μπω κάποια στιγμή να τα δω.. 

Εν τω μεταξύ να σας πω κάτι??? Θέλω πολλά πράγματα να μπαίνω κ να ψάχνω κ με φρενάρω πριν την αυχενική. Σαν να φοβάμαι να πω είμαι έγκυος, περιμένω παιδί, θα μπω να ψάξω ψώνια 🫣

@Farmakotriftena  εσύ με καταλαβαίνεις λογικά😇

Διαφημίσεις

πρίν από 20 λεπτά , Eustathia είπε:

Θα το τσεκάρω 😇🥰

Ωραίο αυτό να σημειώνεις σε κάτι τέτοιο το θηλασμό, το μπουκάλι κλπ αντί για απλό τετράδιο. Μου βάλατε ωραία ιδέα 😇 θα μπω κάποια στιγμή να τα δω.. 

Εν τω μεταξύ να σας πω κάτι??? Θέλω πολλά πράγματα να μπαίνω κ να ψάχνω κ με φρενάρω πριν την αυχενική. Σαν να φοβάμαι να πω είμαι έγκυος, περιμένω παιδί, θα μπω να ψάξω ψώνια 🫣

@Farmakotriftena  εσύ με καταλαβαίνεις λογικά😇

Απόλυτα 🤗😞😞 το ίδιο ακριβώς συναίσθημα.

yplDp3.png

πρίν από 2 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

Απόλυτα 🤗😞😞 το ίδιο ακριβώς συναίσθημα.

Ε νομίζω η αυχενική θα ναι ορόσημο... Πιστεύω αν όλα πάνε καλά θα απελευθερωθούμε😇

• Ευχή 1

πρίν από 1 λεπτό , Eustathia είπε:

Ε νομίζω η αυχενική θα ναι ορόσημο... Πιστεύω αν όλα πάνε καλά θα απελευθερωθούμε😇

Εγω λόγω ηλικίας θα κάνω σε κάθε περίπτωση αμνιοπαρακεντηση οπότε έχω δρόμο και προσπαθώ να το κρατήσω κρυφό όσο περισσότερο μπορώ. 

• Ευχή 2

2 ώρες πρίν, Eustathia είπε:

Όντως κ οι 3 μας πολύ κοντά! Θα προσπαθήσω να το θυμάμαι γιατί είμαστε πολλές κ μπερδεύομαι 🙊

Σε καταλαβαίνω, όπως εγώ παλιά που ήμουν πολλά παραπάνω κιλά κ απέφευγα τους γυναικολόγους γιατί ήταν κάποιοι χοντροφοβικοί ή αγενείς. 5η καισαρική κ είσαι ηρωίδα! Οτιδήποτε άλλο σου πουν είναι κομπλεξ δικό τους! Πολλοί γιατροί δεν έχουν τρόπο να εκφραστούν σωστά, αν όχι ανθρώπινα έστω επιστημονικά τουλάχιστον. Κ ειμαι κ του χώρου κ στην οικογένειά μου γιατροί αλλά δεν μπορώ να το αγνοήσω οτι για κάποια πράγματα έχουν κολλήματα κάποιοι γιατροί. 

Κορίτσια για το εμβόλιο της γρίπης δεν υπάρχει καμία απολύτως αντένδειξη, ίσα ίσα που οι εγκυούλες είμαστε στον πληθυσμό που εμβολιάζεται κατά προτεραιότητα για τη γρίπη. Επίσης προστατεύει το μωρό με ανοσοποίηση για κανα 6μηνο μετά τη γέννησή του. Δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνουμε εκτός κ αν υπάρχει ιστορικό αλλεργίας κλπ. Βέβαια όλες ρωτήστε τους γιατρούς σας, εγώ απλά τα αναφέρω σαν επαγγελματίας υγείας. 

Μου είπε η γιατρός ότι μάλλον κάνουμε κ του κοκκύτη πιο μετά,αν θυμάμαι καλά 

Περίεργο που δεν το γνώριζε, είναι από τις στανταρντ αγωγές για αυτό το σκοπό. Κ μενα 2 το βράδυ μου είχε πει να πάρω αν χρειαστεί κ μάλιστα αν είναι ανυπόφορες οι ναυτίες κ κανω εμετό να παρω κ ενα το πρωί εξτρα. 

Μήπως παίζει ρόλο ότι είμαι 8 κ 4?? Δηλαδή επηρεάζεται η δοσολογία επειδή είναι νωρίς στην εγκυμοσύνη? Δεν ξέρω τι να σκεφτώ...

πρίν από 3 λεπτά , Eternity είπε:

Εγω λόγω ηλικίας θα κάνω σε κάθε περίπτωση αμνιοπαρακεντηση οπότε έχω δρόμο και προσπαθώ να το κρατήσω κρυφό όσο περισσότερο μπορώ. 

Κρυφό το έχω κ εγώ ακόμη 😇 μόνο γονείς, αδέρφια κ 1 φίλη δική μου κ 1 φίλος του άντρα μου. Ούτε ευρύς οικογενειακός κύκλος ούτε στην εργασία μου ακόμη δεν το έχω ανακοινώσει. 

Καλή δύναμη κορίτσι μου, θα κάνεις ότι χρειάζεται 🙏 βήμα βήμα όλα θα γίνουν ❤️

πρίν από 3 λεπτά , Αγγελικηη1 είπε:

Μήπως παίζει ρόλο ότι είμαι 8 κ 4?? Δηλαδή επηρεάζεται η δοσολογία επειδή είναι νωρίς στην εγκυμοσύνη? Δεν ξέρω τι να σκεφτώ...

Από νωρίς μου το είχε δώσει η γιατρός αλλά εγώ έχω κ κιλάκια αρκετά οπότε ίσως παίζει ρόλο στη δοσολογία. 

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...