Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 22 λεπτά , MK2012 είπε:

Ναι είδα τις εξετάσεις του Ιουλίου και η μορφολογία ήταν 3% με φυσιολογικό από 4% και πάνω. Θα κάνει τώρα νέο σπερμοδιάγραμμα και θα πάει και στον ανδρολόγο να δούμε τι θα πει.

Μετά τις εξετάσεις αυτές πήρε αντιβίωση ή δεν κάνατε τίποτα ? 

Μανούλες Ιουλίου 2025 ❤️

Recommended Posts

πρίν από 30 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

@Eustathia σίγουρα αν μου πουνε να κάνω, θα προηγηθεί η nipt. Στην κορη μου ειχα κανει (στο 3ο παιδακι ) και ειχα βρει ενα ωραιο κέντρο που εδινε αποτέλεσμα με θετικό αρνητικό. Οχι με ποσοστά να μπερδευεσαι. Ελα ομως που δε βρίσκω ποιο κέντρο είναι... Αν χρειαστεί θα ψάξω περισσότερο να το βρω.

@Αννούλαααα η αλήθεια είναι πως εχεις παρα πολλους και έντονους πονοκεφάλους. Είναι μαρτύριο ρε συ αυτο που ζεις. Δεν μετράς και πίεση, καλού κακού; Γιατι είχαν βρεθεί και λευκωματα στα ουρα σου αν θυμάμαι καλα.

Καλημέρα ομαδα σε ολους! Εγω απο χθες το μεσημέρι υποτροπιασα ειναι η αλήθεια. Και ειδικά το βράδυ ημουν πολυ πολύ χάλια. Τωρα ξυπνησα σχετικά καλα. Εχω ομως έναν έντονο πονο δεξια ψηλα στα πλαγια της κοιλιας. Να ειναι κανενα έντερο; Ποιος ξερει.. 

Ποια κοριτσια ειναι ανω των 37 ; Οι κατω των 37 δε βρίσκω λόγω να αγχώνεστε με nipt και τέτοια. Αν και ξαναλεω, τα ορια έχουν αλλάξει. Πλεον για ανω των 40-42 λενε για αμνιο. Το ανω των 35 δεν ισχύει εδώ και καποια χρόνια.

Σε καμία ηλικία δεν λένε πλέον για αμνιοπαρακέντηση πρέπει να προηγηθούν ευρήματα η ηλικία πλέον δεν είναι παράγοντας . Την νιπτ την προτείνουν όταν η αυχενική είναι άψογη απλώς για επιβαιβεωση σχεδόν σε όλους ανώ των 30. 

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 835
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα σε όλους! Καλή εβδομάδα! 

Έχω από το πρωί ένα στομάχι και μία ανακατοσούρα λες κ ήμουν όλη νύχτα σε καράβι 🤢 

Επίσης για ακόμα μια φορά στην αλλαγή εβδομάδας έχω πόνους κ λίγα ροζ στο σκούπισμα. 

Μαζί με αυτά τα υπέροχα συμπτώματα είμαι στη δουλειά, έχουμε ένα περιστατικό που λογικά το έχετε δει κ στην τηλεόραση. Αλλά τουλάχιστον δεν έχουμε κόσμο πολύ, λείπουν με άδειες. 

Για τους πονοκεφάλους εγώ χρειάστηκα 1 φορά να παρω ντεπον μαξιμουμ. Το ντεπον επιτρέπεται μην το φοβάστε 😇

πρίν από 2 λεπτά , linaa είπε:

Σε καμία ηλικία δεν λένε πλέον για αμνιοπαρακέντηση πρέπει να προηγηθούν ευρήματα η ηλικία πλέον δεν είναι παράγοντας . Την νιπτ την προτείνουν όταν η αυχενική είναι άψογη απλώς για επιβαιβεωση σχεδόν σε όλους ανώ των 30. 

Ακριβώς έτσι, πρέπει να υπάρχει ένδειξη για να κάνεις επεμβατικό έλεγχο πλέον. Όχι απλά λόγω ηλικίας. Δηλαδή ευρήματα σε αυχενική και θετικά αποτελέσματα για σύνδρομα στη NIPT. 

• Μου αρέσει 1

1 hour ago, Eustathia είπε:

Καλημέρα σε όλους! Καλή εβδομάδα! 

Έχω από το πρωί ένα στομάχι και μία ανακατοσούρα λες κ ήμουν όλη νύχτα σε καράβι 🤢 

Επίσης για ακόμα μια φορά στην αλλαγή εβδομάδας έχω πόνους κ λίγα ροζ στο σκούπισμα. 

Μαζί με αυτά τα υπέροχα συμπτώματα είμαι στη δουλειά, έχουμε ένα περιστατικό που λογικά το έχετε δει κ στην τηλεόραση. Αλλά τουλάχιστον δεν έχουμε κόσμο πολύ, λείπουν με άδειες. 

Για τους πονοκεφάλους εγώ χρειάστηκα 1 φορά να παρω ντεπον μαξιμουμ. Το ντεπον επιτρέπεται μην το φοβάστε 😇

Ακριβώς έτσι, πρέπει να υπάρχει ένδειξη για να κάνεις επεμβατικό έλεγχο πλέον. Όχι απλά λόγω ηλικίας. Δηλαδή ευρήματα σε αυχενική και θετικά αποτελέσματα για σύνδρομα στη NIPT. 

Καλημέρα και καλή εβδομάδα ...κοριτσάκι μου ...αλλάζεις εβδομάδα κάθε Δευτέρα ;;τι έγινε δεν έχω ανοίξει καθόλου τηλεόραση καλή δύναμη 🌟 

Όντως το Ντεπον επιτρέπεται ακόμα και στο θηλασμό 

2 ώρες πρίν, Efaki είπε:

Καλημέρα σε όλες και στο αγόρι της ομάδας.

@Melodia ναι έκανα κ αιμάτωμα το οποίο έφυγε με την προγεστερόνη κ την ξεκούραση κ τώρα έχει λίγη ακόμα αποκόλληση που θέλω ν πιστεύω ότι μέχρι την αυχενική πλέον δεν θ υπάρχει.

@ΑννούλααααΓτ δεν παίρνεις ένα ντεπόν να ηρεμήσεις μην ταλαιπωριέσαι κ μένα χτες μ έπιασε φριχτός πονοκέφαλος δν έλεγε να περάσει κ τλκ πήρα ντεπόν γτ δεν άντεχα άλλο.

Πίνω...τίποτα...λίγο ηρεμεί,δεν φεύγει όμως καθόλου...

@Farmakotriftena το λεύκωμα έφυγε... Μετρησα πίεση η μεγάλη 117...μικρή 9... Καλά δεν είναι?

• Μου αρέσει 2

Έχω δύο ψυχούλες στον ουρανό 👼👼...κ δύο στην αγκαλιά μου...❤️❤️👫

πρίν από 15 λεπτά , Melodia είπε:

Καλημέρα και καλή εβδομάδα ...κοριτσάκι μου ...αλλάζεις εβδομάδα κάθε Δευτέρα ;;τι έγινε δεν έχω ανοίξει καθόλου τηλεόραση καλή δύναμη 🌟 

Στον θηλασμό επιτρέπονται πολλά. Υπάρχει ειδική σελιδα που θα μπαίνεις και θα βλέπεις. Θηλάζω σερι απο το 2018. Εχω παρα πολλα και διάφορα που χρειάστηκε ολα αυτα τα χρόνια.

πρίν από 16 λεπτά , Αννούλαααα είπε:

@Farmakotriftena το λεύκωμα έφυγε... Μετρησα πίεση η μεγάλη 117...μικρή 9... Καλά δεν είναι?

Το 9 ετσι κι ετσι. Αλλα παίζει ρολο και το άγχος που θα έχεις την ωρα που μετράς.

Βασανιστικό πάντως ο τοσος καθημερινος πονοκέφαλος. Μιλα και με τον γιατρό σου καλύτερα.

• Μου αρέσει 3

yplDp3.png

Διαφημίσεις

πρίν από 19 λεπτά , Αννούλαααα είπε:

Αν έχεις πολλές ώρες Κ δεν φεύγει με το Ντεπον maximum καλητερα να μιλήσεις με το γιατρό σου . Κ την πίεση πάντα την περνούμε αρκετές φορές μέσα στην μέρα ώστε να έχεις ένα αξιόλογο αποτέλεσμα . 

• Μου αρέσει 1

1 ώρα πρίν, linaa είπε:

Υπάρχουν (πολλοι) εμβρυολογοι και γυναικολόγοι που σε γυναίκες ανω των 35 τους λενε πως καλο θα ηταν, λογω ηλικιας, να κάνουν και τροφοβλάστη ή αμνιοπαρακέντηση . Ειναι λιγο της μόδας στην χωρα μας. 

@Eustathia δεν βλεπω ούτε εγω τηλεόραση. Τι εχει γίνει;

Πάντως κοριτσια οκ η nipt αλλά απαντάει μονο για 3 σύνδρομα. Εγώ τότε στην κορη μου ειχα κανει nipt, επειδή τα ευρήματα που είχα παρέπεμπαν σε ντάουν. Και η νιπτ για το ντάουν εχει 99% ακρίβεια. 

yplDp3.png

πρίν από 5 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

Υπάρχουν (πολλοι) εμβρυολογοι και γυναικολόγοι που σε γυναίκες ανω των 35 τους λενε πως καλο θα ηταν, λογω ηλικιας, να κάνουν και τροφοβλάστη ή αμνιοπαρακέντηση . Ειναι λιγο της μόδας στην χωρα μας. 

@Eustathia δεν βλεπω ούτε εγω τηλεόραση. Τι εχει γίνει;

Πάντως κοριτσια οκ η nipt αλλά απαντάει μονο για 3 σύνδρομα. Εγώ τότε στην κορη μου ειχα κανει nipt, επειδή τα ευρήματα που είχα παρέπεμπαν σε ντάουν. Και η νιπτ για το ντάουν εχει 99% ακρίβεια. 

Παλιά το πρότειναν τώρα όχι πια.  Πρέπει να είναι κάποιος της παλιάς σχολής. 

Κατά την γνώμη μου ρισκάρες στην κόρη σου . Το nipt έχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στο ντάουν αλλά δεν είναι διαγνωστικό δηλαδή περνεις πάλι πιθανότητες .

Πάντως για να λέμε Κ το δίκαιο επειδή τώρα υπάρχουν εξετάσεις Κ για τα γονίδια που δεν φαίνονται πάντα αν κάποια κοπέλα είναι πρωτότοκη κυρίως μετά τα 40 δεν είναι κακό να κάνει μια αμνιο με έναν πλήρη ελενχο γονιδίων όμως όχι μόνο για σύνδρομα .  Αποφεύγονται έτσι πολλά που δεν έχουν ενδείξεις στον υπέρηχο . Τα σύνδρομα σχεδόν πάντα έχουν Κ υπερηχογραφηκες ενδείξεις αλλά υπάρχουν Κ τόσα άλλα επιπλέον που με ένα γονιδιακό ελενχο στην αμνιοπαρακέντηση φαίνονται πλέον . 

πρίν από 33 λεπτά , Αννούλαααα είπε:

Το 9 είναι ένα τσακ ανεβασμένο. Μίλα με τον γιατρό σου και γενικά όταν έχεις πονοκέφαλο να μετριέσαι. Επίσης αν δεν πίνεις καφέ κ παλιά έπινες μπορεί να σε πιάνει πονοκέφαλος από τη στέρηση καφεΐνης. Εγω το παθαίνω συχνά. Ή κάποιο θέμα με τα μάτια να σου αυξήθηκε η μυωπία. 
@Farmakotriftena από το 18 θηλάζεις; Σοκ; Έχεις να μας πεις πολλά. Εγώ θήλαζα τον πρώτο μου 2 χρόνια κ ένα μήνα. Δεν θα το άλλαζα με τπτ. Το μόνο λάθος π έκανα είναι να συνδέσει το παιδί τον θηλασμό με τον ύπνο. Και έπρεπε υποχρεωτικά να τον βάζω μόνο εγώ για ύπνο. Αυτή τη φορά να δω πως θα τα καταφέρω να μη κάνω το ίδιο λάθος. 

• Μου αρέσει 1

Αύριο που θα μιλήσουμε για την papp-a θα τον ρωτήσω... Εφιάλτης είναι αυτό που ζω...

Έχω δύο ψυχούλες στον ουρανό 👼👼...κ δύο στην αγκαλιά μου...❤️❤️👫

Διαφημίσεις

πρίν από 2 λεπτά , Αννούλαααα είπε:

Αύριο που θα μιλήσουμε για την papp-a θα τον ρωτήσω... Εφιάλτης είναι αυτό που ζω...

Άμα πονάς μην περιμένεις μέχρι αύριο αυτά τα πράγματα δεν είναι για να υποφέρεις. Δεν είναι ενόχληση να πεις στο γιατρό ότι δεν σταματάει ο πονοκέφαλος . 

1 hour ago, Melodia είπε:

Αλλάζω κάθε Κυριακή και τις 2 πρώτες μέρες έχω παρατηρήσει ότι μου ξανάρχονται τα πονάκια και τα ροζ υγρά. Επίσης σήμερα ανακατεύομαι μόνιμα όλη μέρα από το πρωί 🤢

Σ ευχαριστώ πολύ πολύ 🥰❤️ με βοηθάτε πολύ σαν παρεούλα🥹

Το περιστατικό με την έγκυο στην Κρήτη. Είμαι στον τομέα των μεταμοσχεύσεων εγώ. Εν τω μεταξύ η κοπέλα 33 ετών κ έγκυος, ακριβώς όπως εγώ. Κ δωρίζουν τα όργανά της. Τέλος πάντων. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας🙏

πρίν από 46 λεπτά , linaa είπε:

Κατά την γνώμη μου ρισκάρες στην κόρη σου . Το nipt έχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στο ντάουν αλλά δεν είναι διαγνωστικό δηλαδή περνεις πάλι πιθανότητες .

Πάντως για να λέμε Κ το δίκαιο επειδή τώρα υπάρχουν εξετάσεις Κ για τα γονίδια που δεν φαίνονται πάντα αν κάποια κοπέλα είναι πρωτότοκη κυρίως μετά τα 40 δεν είναι κακό να κάνει μια αμνιο με έναν πλήρη ελενχο γονιδίων όμως όχι μόνο για σύνδρομα .  Αποφεύγονται έτσι πολλά που δεν έχουν ενδείξεις στον υπέρηχο . Τα σύνδρομα σχεδόν πάντα έχουν Κ υπερηχογραφηκες ενδείξεις αλλά υπάρχουν Κ τόσα άλλα επιπλέον που με ένα γονιδιακό ελενχο στην αμνιοπαρακέντηση φαίνονται πλέον . 

Υπάρχουν πολλά πλέον που μπορείς να κάνεις αλλά δεν υπάρχει ενημέρωση. Εμείς πχ κάναμε γονιδιακό έλεγχο φορείας για να ξερουμε εκ των προτέρων τις πιθανότητες για το κάθε τι. 

Εγώ είχα την πρόθεση να το κάνω λόγω επαγγέλματος κ επειδή κ η γυναικολόγος μου είναι νέα κ γνωρίζει τις εξελίξεις. 

Βλέπω ότι πολλοί γονείς δεν έχουν ποτέ ενημέρωση για γονιδιακό έλεγχο. 

πρίν από 27 λεπτά , linaa είπε:

Άμα πονάς μην περιμένεις μέχρι αύριο αυτά τα πράγματα δεν είναι για να υποφέρεις. Δεν είναι ενόχληση να πεις στο γιατρό ότι δεν σταματάει ο πονοκέφαλος . 

Συμφωνώ!

@Αννούλααααεπειδή ο πονοκέφαλος που εμμένει δεν είναι κ τυπικό σύμπτωμα, μίλα με το γιατρό μήπως σου προσφέρει κ κάποια λύση να ανακουφιστείς. Μην υποφέρεις🙏

• Λυπημένη/-ος 1

1 hour ago, linaa είπε:

Μακαρι να μην χρειαστεί να κανω αμνιο... Είμαι υψηλού κινδύνου.

Στην κορη μου δεν ρισκαρα. Είναι μεγάλη ιστορία. Στην ουσια απο τα 3 ευρήματα, μετα απο ψάξιμο εμεινε μονο ένα εύρημα και εκανα καθε βδομάδα υπέρηχο σε ειδικο εμβρυολογο ( πηφα και σε εμβρυοκαρδιολογο) οπου απλα διαπιστωναν πως ολα πανε καλα. Και ο εμβρυοκαρδιολογος δινει πολλές απαντήσεις σε σύνδρομα. Η καρδια του εμβρύου ειναι απ'τα πρώτα που δημιουργούνται.

1 hour ago, Rina_87 είπε:

Το 9 είναι ένα τσακ ανεβασμένο. Μίλα με τον γιατρό σου και γενικά όταν έχεις πονοκέφαλο να μετριέσαι. Επίσης αν δεν πίνεις καφέ κ παλιά έπινες μπορεί να σε πιάνει πονοκέφαλος από τη στέρηση καφεΐνης. Εγω το παθαίνω συχνά. Ή κάποιο θέμα με τα μάτια να σου αυξήθηκε η μυωπία. 
@Farmakotriftena από το 18 θηλάζεις; Σοκ; Έχεις να μας πεις πολλά. Εγώ θήλαζα τον πρώτο μου 2 χρόνια κ ένα μήνα. Δεν θα το άλλαζα με τπτ. Το μόνο λάθος π έκανα είναι να συνδέσει το παιδί τον θηλασμό με τον ύπνο. Και έπρεπε υποχρεωτικά να τον βάζω μόνο εγώ για ύπνο. Αυτή τη φορά να δω πως θα τα καταφέρω να μη κάνω το ίδιο λάθος. 

Ναι🌷🌷 εκανα ενα πολυ μικρο break το 2019 για 3 μηνες πριν γεννησω δηλαδη το 3ο μου και το '21 αλλη μια μικρή διακοπή 2, μηνων πριν γεννήσω το 4ο μου. Τωρα το 4ο είναι 3 ετων και 3 μηνών και εχω μπει σε τροχιά αποθηλασμου.

• Μου αρέσει 1

yplDp3.png

πρίν από 11 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

Μακαρι να μην χρειαστεί να κανω αμνιο... Είμαι υψηλού κινδύνου.

Στην κορη μου δεν ρισκαρα. Είναι μεγάλη ιστορία. Στην ουσια απο τα 3 ευρήματα, μετα απο ψάξιμο εμεινε μονο ένα εύρημα και εκανα καθε βδομάδα υπέρηχο σε ειδικο εμβρυολογο ( πηφα και σε εμβρυοκαρδιολογο) οπου απλα διαπιστωναν πως ολα πανε καλα. Και ο εμβρυοκαρδιολογος δινει πολλές απαντήσεις σε σύνδρομα. Η καρδια του εμβρύου ειναι απ'τα πρώτα που δημιουργούνται.

Ναι🌷🌷 εκανα ενα πολυ μικρο break το 2019 για 3 μηνες πριν γεννησω δηλαδη το 3ο μου και το '21 αλλη μια μικρή διακοπή 2, μηνων πριν γεννήσω το 4ο μου. Τωρα το 4ο είναι 3 ετων και 3 μηνών και εχω μπει σε τροχιά αποθηλασμου.

Ηρωίδα απλά 🙏❤️🥹

1 hour ago, Eustathia είπε:

Αλλάζω κάθε Κυριακή και τις 2 πρώτες μέρες έχω παρατηρήσει ότι μου ξανάρχονται τα πονάκια και τα ροζ υγρά. Επίσης σήμερα ανακατεύομαι μόνιμα όλη μέρα από το πρωί 🤢

Σ ευχαριστώ πολύ πολύ 🥰❤️ με βοηθάτε πολύ σαν παρεούλα🥹

Το περιστατικό με την έγκυο στην Κρήτη. Είμαι στον τομέα των μεταμοσχεύσεων εγώ. Εν τω μεταξύ η κοπέλα 33 ετών κ έγκυος, ακριβώς όπως εγώ. Κ δωρίζουν τα όργανά της. Τέλος πάντων. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας🙏

Υπάρχουν πολλά πλέον που μπορείς να κάνεις αλλά δεν υπάρχει ενημέρωση. Εμείς πχ κάναμε γονιδιακό έλεγχο φορείας για να ξερουμε εκ των προτέρων τις πιθανότητες για το κάθε τι. 

Εγώ είχα την πρόθεση να το κάνω λόγω επαγγέλματος κ επειδή κ η γυναικολόγος μου είναι νέα κ γνωρίζει τις εξελίξεις. 

Βλέπω ότι πολλοί γονείς δεν έχουν ποτέ ενημέρωση για γονιδιακό έλεγχο. 

Συμφωνώ!

@Αννούλααααεπειδή ο πονοκέφαλος που εμμένει δεν είναι κ τυπικό σύμπτωμα, μίλα με το γιατρό μήπως σου προσφέρει κ κάποια λύση να ανακουφιστείς. Μην υποφέρεις🙏

Τώρα δεν παρεκκλίνουν Κ οι γιατροί από τα συνηθισμένα πρωτόκολλα φοβούνται γιατί αν πεις να κάνεις Κ καμία κοστοβορα εξέταση βγαίνεις μετά ο Κάκος της υπόθεσης ότι το κάνεις για τα χρήματα. 

Δεν είναι θέμα ότι οι άλλοι γιατροί δεν είναι ενημερωμένοι απλά δεν θέλουν να παρεκκλίνουν από την πεπατημένη στην πιάτσα . 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...