Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Μανούλες Ιουλίου 2025 ❤️

Recommended Posts

πρίν από 4 λεπτά , GiannisP. είπε:

Ώρα για μαθηματικά 😇😁

1 χρόνος = 12 μήνες, σωστά; Ναι

1 μήνας = 30 μέρες, σωστά; Ναι

1 μήνας = 4 εβδομάδες, σωστά; Ναι

Όλα τα παραπάνω στα μαθηματικά και χονδρικά, γιατί αν ίσχυαν θα είχαμε: 

1 χρόνος = 12 μήνες * 4 εβδομάδες = 48 εβδομάδες. Αλλά το 1 έτος έχει 52 εβδομάδες, οπότε μας περισσεύουν 4 εβδομάδες. 

Πάμε τώρα στην κύηση, στους ανθρώπους διαρκεί 40 εβδομάδες, δηλαδή 9 μήνες * 4 εβδομάδες = 36 εβδομάδες και μένουν ακόμα 4 εβδομάδες, δηλαδή 28 μέρες, τις οποίες αν τις διαιρέσεις με το 9, έχουμε 3.1 μέρες. 

Οπότε ο μήνας που κυοφορεί μια γυναίκα αντιστοιχεί σε 4 εβδομάδες και 3 ημέρες.

Ελπίζω να μη σας μπέρδεψα, είμαι και Παρθένος στο ζώδιο και τα υπεραναλύω όλα 😂

Καλησπέρα! Δεν πάει ακριβώς έτσι στην εγκυμοσύνη.. δεν ακολουθεί δλδ ακριβώς τα μαθηματικά η μέτρηση.. καταρχήν , τους μήνες τους μετράνε από την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου, πράγμα που πρακτικά σημαίνει, ότι τις 3 πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης περίπου, ΔΕΝ είσαι έγκυος... Από εκεί και πέρα για να ξεπεραστεί η αναντιστοιχία ανάμεσα σε 9 μήνες κύησης αλλά 40 εβδομάδες, έχει προστεθεί σε κάποιους μήνες της εγκυμοσύνης 1 έξτρα εβδομάδα ( νομίζω στον πρώτο μήνα μετράνε 5 εβδομάδες πχ).. Αυτός βέβαια είναι και ο βασικός λόγος που οι γυναικολόγοι δε μετράνε πια σε μήνες αλλά σε εβδομάδες..😀

• Μου αρέσει 3

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 805
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

2 ώρες πρίν, Αννούλαααα είπε:

Κορίτσια καλησπέρα ...πόσα πολλά είπατε...ένιωσα λες κ διάβαζα μυθιστόρημα...

Δεν θυμάμαι ποια έλεγε τι .. 

Εμένα μου πρότειναν να κάνω εξέταση βάση ηλικίας κ βάση ιστορικού... Στα 37 όμως δεν μου είχαν πει...36 κάτι ήμουν όταν έμεινα στην μικρή ... Δεν ξέρω τα όρια,αλλά ίσως να ανέβηκαν...

@Farmakotriftenaγιατί έχεις θέμα στον πρόσθιο πλακούντα? Πρόσθιο είχα στην μικρή...

Είχαμε χθες τα γενέθλια των παιδιών...χαμός...ωραία ήταν αλλά κουράστηκα....

Έχω ξεκινήσει πάλι που κ που εμετούς... Το σάκχαρο από την άλλη καλό είναι κ κάνω κ ατασθαλίες...

Εμείς το είπαμε στον μεγαλο... Στην αρχή ήταν αρνητικός... Δεν το θέλω...να το δώσουμε, να το ψήσουμε 🥴...αλλά μετά άλλαξε γνώμη κ είπε,το θέλω τελικά...νομίζω την Πέμπτη θα πάω για την Νιπτ ... Να τελειώνω....

Αννουλα να τα χαίρεσαι .......ήταν ωραίο το πάρτυ ;;;;

Που θα κάνεις την νιπτ;

πρίν από 12 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

Εγώ το 4ο παιδι το γεννησα 33+1 ημέρες. Ακομα και τώρα άλλοι μου τον λενε 7μηνιτικο άλλοι 8μηνιτικο. 8μηνιτικος είναι.  Ειναι μπερδεμα οι μήνες. 

Γιατί είχε συμβεί κάτι ;

• Μου αρέσει 1

πρίν από 3 λεπτά , Melodia είπε:

Που θα κάνεις την νιπτ;

Γιατί είχε συμβεί κάτι ;

Ειχα χεστη γιατρό. Ειχα βρει μια σταγόνα μπεζ. Και τον πηρα τηλ και μου λεει πηγαινε τωρα στο Ρεα. Εντωμεταξυ εγω δεν ενιωθα τίποτα. Πόνους εννοώ η κάτι περίεργο. Και συνέχισα τη βολτα με τα παιδια. Με ξαναπαίρνει και μου λεει ακομα δεν πηγες; Πήγα τέλος πάντων μπαίνω καρδιοτοκογραφο ολα καλα. Τον παίρνουν τηλ τον ενημερώνουν και κατι τους λεει. Με ξανασυνδεουν και περίμενε η μαια να κάνω σύσπαση. Με το που κανω με πιεζει στην τομη. Μου λεει πονάς; Ναι της λεω. Γεννας μου λεει. Της λεω γιατι; Δεν ενιωσα κανεναν τρομερό πόνο. Σε σύσπαση εντωμεταξυ λιγο να πιεσεις την κοιλιά σου ε δεν θα πονέσει;

Για να μην τα πολυλογω εκλαιγα τον παρακαλουσα να με κρατήσουν μια δυο μερες εισαγωγη να δουμε τπτ αυτος ανένδοτος. Και τελικα η μητρα μου δεν ειχε τπτ. Ο ιδιος μου ειπε στο τελος πως αν θελω και 5ο μπορω αλλα να αφησω 2 χρονια. Και ετσι στερηθηκα 17 ημερες το μωρο μου.

• Μου αρέσει 1
  • Λυπημένη/-ος 1

yplDp3.png

3 ώρες πρίν, Eustathia είπε:

9 Ιανουαρίου σε ειδικό εμβρυομητρικό. Ιδιώτη δηλαδή θα πάω συστημένη μέσω της γυναικολόγου μου. Δεν θα πάω σε μαιευτήριο. 

Εγώ σήμερα μπήκα 12 εβδομάδα 🙏

Μεγάλες σε ηλικία παιδί *

Πολύ ωραία ....με το καλό η αυχενική λοιπόν λογικά αυτήν η την επόμενη εβδομάδα θα σου πει ....είσαι έτοιμη ;;;;

πρίν από 2 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

Ειχα χεστη γιατρό. Ειχα βρει μια σταγόνα μπεζ. Και τον πηρα τηλ και μου λεει πηγαινε τωρα στο Ρεα. Εντωμεταξυ εγω δεν ενιωθα τίποτα. Πόνους εννοώ η κάτι περίεργο. Και συνέχισα τη βολτα με τα παιδια. Με ξαναπαίρνει και μου λεει ακομα δεν πηγες; Πήγα τέλος πάντων μπαίνω καρδιοτοκογραφο ολα καλα. Τον παίρνουν τηλ τον ενημερώνουν και κατι τους λεει. Με ξανασυνδεουν και περίμενε η μαια να κάνω σύσπαση. Με το που κανω με πιεζει στην τομη. Μου λεει πονάς; Ναι της λεω. Γεννας μου λεει. Της λεω γιατι; Δεν ενιωσα κανεναν τρομερό πόνο. Σε σύσπαση εντωμεταξυ λιγο να πιεσεις την κοιλιά σου ε δεν θα πονέσει;

Για να μην τα πολυλογω εκλαιγα τον παρακαλουσα να με κρατήσουν μια δυο μερες εισαγωγη να δουμε τπτ αυτος ανένδοτος. Και τελικα η μητρα μου δεν ειχε τπτ. Ο ιδιος μου ειπε στο τελος πως αν θελω και 5ο μπορω αλλα να αφησω 2 χρονια. Και ετσι στερηθηκα 17 ημερες το μωρο μου.

Είχαν σπάσει τα νερά ;;;άραγε ;;;και σε έβαλε για καισαρική αρων αρων με επισκλυριδειο;

Διαφημίσεις

πρίν από 6 λεπτά , Melodia είπε:

Πολύ ωραία ....με το καλό η αυχενική λοιπόν λογικά αυτήν η την επόμενη εβδομάδα θα σου πει ....είσαι έτοιμη ;;;;

Είχαν σπάσει τα νερά ;;;άραγε ;;;και σε έβαλε για καισαρική αρων αρων με επισκλυριδειο;

Όχι τίποτα. Ουτε μια μπεζ σταγόνα μπορει να σημαίνει οτι γέννας. Ηθελε απλα να με ξεγεννησει. Δεν ειχε την εμπειρια θεωρώ. Τα υπόλοιπα παιδια μου τα ξεγεννησα με τον πατερα του. Αυτος οτι είχε ερθει απο Αγγλία και θεωρώ δεν ηξερε και την πλήρωσα εγω και το μωρο.

• Λυπημένη/-ος 1

yplDp3.png

πρίν από 6 λεπτά , Melodia είπε:

Σε ευχαριστώ κορίτσι μου❤️🙏 κ σε σένα τα καλύτερα εύχομαι 🥰

9 Ιανουαρίου που έχουμε το ραντεβού της αυχενικής, θα είναι 3 εβδομάδες ακριβώς από τον τελευταίο υπέρηχο και επίσκεψη στη γιατρό. Οπότε δεν θα χει περάσει πολύς καιρός, αλλά μέχρι τότε έχω μία μόνιμη αγωνία για τον αν θα χτυπάει η καρδούλα. Δεν ξέρω γιατί συνέχεια αγωνιώ για αυτό το λόγο. Έχω άγχος πολύ εγώ, προσπαθώ να το διαχειρίζομαι αλλά όλο σκέφτομαι τα αρνητικά σενάρια🫣

πρίν από 1 λεπτό , Eustathia είπε:

Σε ευχαριστώ κορίτσι μου❤️🙏 κ σε σένα τα καλύτερα εύχομαι 🥰

9 Ιανουαρίου που έχουμε το ραντεβού της αυχενικής, θα είναι 3 εβδομάδες ακριβώς από τον τελευταίο υπέρηχο και επίσκεψη στη γιατρό. Οπότε δεν θα χει περάσει πολύς καιρός, αλλά μέχρι τότε έχω μία μόνιμη αγωνία για τον αν θα χτυπάει η καρδούλα. Δεν ξέρω γιατί συνέχεια αγωνιώ για αυτό το λόγο. Έχω άγχος πολύ εγώ, προσπαθώ να το διαχειρίζομαι αλλά όλο σκέφτομαι τα αρνητικά σενάρια🫣

Εσυ και αλλη μια εδω στην ομάδα. Η @Farmakotriftena  🤣🤣

yplDp3.png

πρίν από 20 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

Εσυ και αλλη μια εδω στην ομάδα. Η @Farmakotriftena  🤣🤣

Αχαχαχαχα ισχύει ταιριάζουμε 🙊🙊 εγώ γενικά είμαι αγχώδης και τώρα απλά δεν πρωτοτύπησα καθόλου χεχε

Κορίτσια να σας ρωτήσω? Όλες έχετε βρει ήδη μαία? Είναι του γιατρού σας? Πού τη βρήκατε? Εγώ δεν έχω, δεν έκανα κ καμιά συζήτηση με τη γιατρό ακόμη σχετικά. Έχω τόσες απορίες και δεν πρόλαβα κ αυτό το θέμα 🙊🙊

πρίν από 5 λεπτά , Eustathia είπε:

Αχαχαχαχα ισχύει ταιριάζουμε 🙊🙊 εγώ γενικά είμαι αγχώδης και τώρα απλά δεν πρωτοτύπησα καθόλου χεχε

Κορίτσια να σας ρωτήσω? Όλες έχετε βρει ήδη μαία? Είναι του γιατρού σας? Πού τη βρήκατε? Εγώ δεν έχω, δεν έκανα κ καμιά συζήτηση με τη γιατρό ακόμη σχετικά. Έχω τόσες απορίες και δεν πρόλαβα κ αυτό το θέμα 🙊🙊

Όταν πας να γεννήσεις δεν είναι εκεί η μαία της κλινικής? Η εννοείς κάποια να είναι αποκλειστικά για σένα και να σε βοηθήσει και από πριν.Είμαι λίγο άσχετη .Ξέρω οτι κάποιες κοπέλες κάνουν κάποιες συναντήσεις με μαία πριν έρθει η ώρα της γέννας .Εγώ προσωπικά δεν έχω σκοπό για κάτι τετοιο.

Διαφημίσεις

πρίν από 13 λεπτά , Eustathia είπε:

Εμένα έχει ο γιατρός ήδη μαία.Αχχ κορίτσια σήμερα όλη μέρα πεινάω.. θέλω να φάω μπουγάτσα, πατατακιααα, κρουασάν 🤤🤤🤤😁😁😁 Αλλά με θέμα στο ζάχαρο δεν κάνει 😮💨😮💨

πρίν από 11 λεπτά , Angel-11 είπε:

Όταν πας να γεννήσεις δεν είναι εκεί η μαία της κλινικής? Η εννοείς κάποια να είναι αποκλειστικά για σένα και να σε βοηθήσει και από πριν.Είμαι λίγο άσχετη .Ξέρω οτι κάποιες κοπέλες κάνουν κάποιες συναντήσεις με μαία πριν έρθει η ώρα της γέννας .Εγώ προσωπικά δεν έχω σκοπό για κάτι τετοιο.

Αυτό εννοώ, ότι κάποιες βρίσκουν από πριν. Είναι χρήσιμο, είναι υποχρεωτικό? Δεν έχω ιδέα 😇 στην κλινική έχει μαίες που σε βοηθάνε κλπ από όσο ξέρω. 

Εσένα έχει ο/η γιατρός σου? Σου έχει πει κάτι? Εμένα όχι ακόμη 

πρίν από 6 λεπτά , Kate89 είπε:

Εμένα έχει ο γιατρός ήδη μαία.Αχχ κορίτσια σήμερα όλη μέρα πεινάω.. θέλω να φάω μπουγάτσα, πατατακιααα, κρουασάν 🤤🤤🤤😁😁😁 Αλλά με θέμα στο ζάχαρο δεν κάνει 😮💨😮💨

Έφαγα 2 κουραμπιέδες κ μισό μελομακάρονο κ νιώθω τύψεις 🙊😇 πεινάω κ έχω τρελές λιγούρες. Δεν υπάρχει αυτό 

• Μου αρέσει 1

1 ώρα πρίν, Melodia είπε:

Που θα κάνεις την νιπτ;

Γιατί είχε συμβεί κάτι ;

Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου να είσαι καλά... Στο ρεα θα την κάνω την εξέταση...

Έχω δύο ψυχούλες στον ουρανό 👼👼...κ δύο στην αγκαλιά μου...❤️❤️👫

πρίν από 39 λεπτά , Eustathia είπε:

Αυτό εννοώ, ότι κάποιες βρίσκουν από πριν. Είναι χρήσιμο, είναι υποχρεωτικό? Δεν έχω ιδέα 😇 στην κλινική έχει μαίες που σε βοηθάνε κλπ από όσο ξέρω. 

Εσένα έχει ο/η γιατρός σου? Σου έχει πει κάτι? Εμένα όχι ακόμη 

Έφαγα 2 κουραμπιέδες κ μισό μελομακάρονο κ νιώθω τύψεις 🙊😇 πεινάω κ έχω τρελές λιγούρες. Δεν υπάρχει αυτό 

Δεν μου έχει πει κάτι είναι η αλήθεια.Δεν συζητάμε καν για τη γέννα βέβαια ακόμη πάμε βδομάδα στη βδομάδα γιατί μας ενδιαφέρει να φτάσουμε στη γέννα αρχικά.Εγώ κρίνω και λίγο από τις αδερφές μου που και είχαν τον ίδιο γιατρό και δεν είχαν κάποια μαία από πριν.Θυμάμαι οτι υπήρχε πάντα μια μαία στην κλινική που τις βοήθησε και στη γέννα και μετά τους έδειξε κάποια πράγματα για το θηλασμό και έλυνε και απορίες αλλά νομίζω ήταν η μαία που εφημέρευε ας πούμε.Την επόμενη μέρα ήταν άλλη μαία το πρωί πχ άλλη το βράδυ.Δεν τα ξέρω κιόλας καλά . Έχω ακούσει όμως οτι μπορείς να συνεργαστείς με κάποια μαία δική σου να κάνετε από πριν κάποια μαθήματα πχ ανώδυνου τοκετού ,πως κάνουμε μπάνιο το μωρό,να σε βοηθήσει με το τι χρειάζεσαι κτλ και να είναι και μαζί σου στη γέννα . Εγώ για να πω την αλήθεια δεν θεωρώ οτι χρειάζομαι κάτι τέτοιο.Ίσως κάποια άλλη κοπέλα ξέρει κάτι παραπάνω .

πρίν από 6 λεπτά , Angel-11 είπε:

Δεν μου έχει πει κάτι είναι η αλήθεια.Δεν συζητάμε καν για τη γέννα βέβαια ακόμη πάμε βδομάδα στη βδομάδα γιατί μας ενδιαφέρει να φτάσουμε στη γέννα αρχικά.Εγώ κρίνω και λίγο από τις αδερφές μου που και είχαν τον ίδιο γιατρό και δεν είχαν κάποια μαία από πριν.Θυμάμαι οτι υπήρχε πάντα μια μαία στην κλινική που τις βοήθησε και στη γέννα και μετά τους έδειξε κάποια πράγματα για το θηλασμό και έλυνε και απορίες αλλά νομίζω ήταν η μαία που εφημέρευε ας πούμε.Την επόμενη μέρα ήταν άλλη μαία το πρωί πχ άλλη το βράδυ.Δεν τα ξέρω κιόλας καλά . Έχω ακούσει όμως οτι μπορείς να συνεργαστείς με κάποια μαία δική σου να κάνετε από πριν κάποια μαθήματα πχ ανώδυνου τοκετού ,πως κάνουμε μπάνιο το μωρό,να σε βοηθήσει με το τι χρειάζεσαι κτλ και να είναι και μαζί σου στη γέννα . Εγώ για να πω την αλήθεια δεν θεωρώ οτι χρειάζομαι κάτι τέτοιο.Ίσως κάποια άλλη κοπέλα ξέρει κάτι παραπάνω .

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση 🙏❤️ γιατί κ εμένα λόγω του ότι είναι νωρίς, η γιατρός δεν μου έχει κάνει κάποια αναφορά σε μαιευτήριο, μαία, τοκετό κλπ... Θεωρώ κ εγώ ότι με τη μαία της βάρδιας/εφημερίας ίσως είμαι οκ αλλά θα το δούμε κ στην πορεία. 

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...