Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 4 λεπτά , MK2012 είπε:

Εξετάζω όλα τα ενδεχόμενα για να μην απογοητευτώ κ να είμαι προετοιμασμένη. Με ΑΜΗ 0,4 μετρημένη πριν από ένα χρόνο πολύ πιθανό να μας πουν για δότρια κάποιοι γιατροί. Το θέμα είναι τωρα να δούμε γιατί δε προχωράνε σε καλής ποιότητας βλαστοκύστες. 
      Επισης, μετά από αποτυχημένη ετ, γνωρίζει καμμία κοπέλα αν υπάρχει πιθανότητα να γίνεται ωορρηξία κανονικά σε αυτό τον κύκλο μετά απο τόσα φάρμακα; Τόσους μήνες δε προσπαθούσαμε φυσικά με κάποιο σκοπό, γιατί έδινα όλα τα ωάρια μου σε ωοληψιες. Είναι καιρός που αφηνω κύκλο χωρίς ωοληψια. 

Κορίτσι μου καλησπέρα, είναι ανάλογα τον οργανισμό, άλλες κάνουν κανονικά άλλες όχι..  εσύ εννοείτε προσπάθησε δεν χάνεις κάτι 

• Μου αρέσει 2

Μανούλες Ιουλίου 2025 ❤️

Recommended Posts

πρίν από 13 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

@Αννούλαααα συγχαρητήρια!!! Τι επιπλέον εξέταση; Γιατι κι εγω ειμαι 38,5. Παραπεμπτικό δεν εχω πάει ποτέ. Κι εγω σε ιδιώτη θα παω και θα πληρώσω ενα 150 νομίζω.

@Kate89ησουν καλύτερα και χειροτερεψες ξαφνικά δηλαδη; Κι εγώ σήμερα εχω πάλι αναγουλες. Πότε έντονες πότε λιγο καλύτερα νιώθω. Ξαπλωσα παλι γιατι δεν μπορω ωρα ορθια. 10+1 εγω .

@Eustathiaαντε κοντευεις κι εσύ!! Με το καλο!

Νιπτ... Τροφοβλαστη ή αμνιοπαρακέντηση...μια από τις τρεις

Θα ρωτήσω τον γιατρό να δω τιου προτεινει...

@Kate89 κ εγώ θέλω παγωμένο νερό...

@Eustathia κοντεύεις κ εσύ..Έντο καλό κορίτσι μου...

• Μου αρέσει 2

Έχω δύο ψυχούλες στον ουρανό 👼👼...κ δύο στην αγκαλιά μου...❤️❤️👫

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 632
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 5 λεπτά , Eustathia είπε:

Ναι κ εγώ εκεί γύρω υπολογίζω, στα 150 🤷 

Εμείς δώσαμε κ 700 ευρώ για το γενετικό έλεγχο των γονιδίων κ άμα χρειαστεί και NIPT μετά, χαμός.... Αλλά εντάξει συνειδητές επιλογές όλα🥹😇

Με το καλό σε όλες🙏❤️ Ναι είναι κοντά σχετικά, οριακά λιγότερο από 2 εβδομάδες και θα είναι 3 εβδομάδες ακριβώς από το τελευταίο ραντεβού με τη γυναικολόγο. Καλό διάστημα. 

@Eustathia τι γενετικές εξετάσεις κάνατε;; καρυότυπο;;Με το καλό να γίνει και η αυχενική κορίτσι μου ☺️

@Farmakotriftenaήμουν καλύτερα ναι και μετά την αυχενική άρχισαν πάλι οι εμετοί, ευτυχώς δεν είναι όλη μέρα και μπορώ να φάω και κάτι 😊

πρίν από 2 λεπτά , Αννούλαααα είπε:

Νιπτ... Τροφοβλαστη ή αμνιοπαρακέντηση...μια από τις τρεις

Θα ρωτήσω τον γιατρό να δω τιου προτεινει...

@Kate89 κ εγώ θέλω παγωμένο νερό...

@Eustathia κοντεύεις κ εσύ..Έντο καλό κορίτσι μου...

Ευχαριστώ πολύ ❤️🙏

Ότι χρειαστεί θα το κάνεις❤️

• Μου αρέσει 1

πρίν από 28 λεπτά , Eustathia είπε:

Ευχαριστώ πολύ ❤️🙏

Ότι χρειαστεί θα το κάνεις❤️

Λοιπόν μας πήγε 95 εμάς ...εντάξει μικρή διαφορά .. ... Ο γιατρός μου είπε την Νιπτ... Του πρότεινα την τροφοβλαστη...θα δούμε τώρα...την θεωρώ πιο αξιόπιστη...

πρίν από 33 λεπτά , Kate89 είπε:

@Eustathia τι γενετικές εξετάσεις κάνατε;; καρυότυπο;;Με το καλό να γίνει και η αυχενική κορίτσι μου ☺️

@Farmakotriftenaήμουν καλύτερα ναι και μετά την αυχενική άρχισαν πάλι οι εμετοί, ευτυχώς δεν είναι όλη μέρα και μπορώ να φάω και κάτι 😊

@Kate89 κάναμε γονιδιακό έλεγχο φορείας. Δηλαδή ανάλυση των γονιδίων μας (ένα πακέτο περίπου 120-130 γονιδίων) αλλά δεν καλύπτεται από τον εοπυυ, ο εοπυυ καλύπτει μόνο 2 γονίδια για κυστική ινωση και θαλασσαιμια. Όλα τα υπόλοιπα τα καλύπτουμε εμείς ιδιωτικά. 

Ευχαριστώ πολύ πολύ 🙏❤️ 

πρίν από 3 λεπτά , Αννούλαααα είπε:

Λοιπόν μας πήγε 95 εμάς ...εντάξει μικρή διαφορά .. ... Ο γιατρός μου είπε την Νιπτ... Του πρότεινα την τροφοβλαστη...θα δούμε τώρα...την θεωρώ πιο αξιόπιστη...

Η συμμετοχή ήταν τόσο? Κάτι λίγο γλυτώνεις δηλαδή. 

Εγω ως κλινική Βιολόγος θεωρώ οτι αν δεν υπάρχει ειδικός λόγος, καλύτερα να επιλέξεις NIPT παρά επεμβατικό έλεγχο. Αλλά εννοείται ότι σου πει ο γιατρός. 

Διαφημίσεις

Λοιπόν μου είπε να βγει η αίματος την τρίτη... Αν δεν βγει καλή... Θα κάνουμε τροφοβλαστη όπως είχαμε κάνει κ στο πρώτο μας μωράκι 👼🏻... Αν βγει καλή θα κάνουμε την Νιπτ... Αν μετά η Νιπτ βγει σε κάποιο σύνδρομο θετική θα κάνουμε τροφοβλαστη στο ρεα δωρεάν...

• Ευχή 2

πρίν από 12 λεπτά , Eustathia είπε:

@Kate89 κάναμε γονιδιακό έλεγχο φορείας. Δηλαδή ανάλυση των γονιδίων μας (ένα πακέτο περίπου 120-130 γονιδίων) αλλά δεν καλύπτεται από τον εοπυυ, ο εοπυυ καλύπτει μόνο 2 γονίδια για κυστική ινωση και θαλασσαιμια. Όλα τα υπόλοιπα τα καλύπτουμε εμείς ιδιωτικά. 

Ευχαριστώ πολύ πολύ 🙏❤️ 

Η συμμετοχή ήταν τόσο? Κάτι λίγο γλυτώνεις δηλαδή. 

Εγω ως κλινική Βιολόγος θεωρώ οτι αν δεν υπάρχει ειδικός λόγος, καλύτερα να επιλέξεις NIPT παρά επεμβατικό έλεγχο. Αλλά εννοείται ότι σου πει ο γιατρός. 

Μου εχει γραψει ο γιατρός μου εναν έλεγχο να κάνω που αφορα την κυστική οπου τα ταμεια αποζημιωνουν το 60% αλλα εγω θα ζητησω για το "πανω απο 90%" και θα πληρωσω καπου 150€.. αυτο δλδ ειναι αλλο απο αυτο που εκανες; Εχω την εντύπωση πως αφορα μονο την κυστική ίνωση το δικο μου. Εσενα εγινε εξέταση  και στον άντρα σου απ οτι καταλαβαινω. Κι αυτο δινει απαντησεις οσες μπορει να δώσει και μια αμνιοπαρακέντηση;;

Εντωμεταξυ, υπάρχει περίπτωση να την εχω ξανακανει αυτη την εξέταση. Εχω κανει σίγουρα για το 60% αλλα εγώ θυμάμαι και για το πανω απο 90%. Το θεμα ηταν πως δεν ημουν και σίγουρη ούτε τις εχω φυλαγμενες οπότε επέμενε να τις κάνω (εχω άλλον γιατρό σε αυτη την κύηση).

Εγω κοριτσια αν μου πει θα κανω nipt και θα παω και σε ειδικο εμβρυοκαρδιολογο γιατι και απο εκει μπορει πολλα να δει ενας ειδικος οσον αφορα τα σύνδρομα. Ομως τροφοβλάστη η αμνιο ευχομαι να μην χρειαστεί. Η μήτρα μου μετα απο 4 κ.τ δεν ειναι για πολλα πολλα. Και εχω φιλη που ειχε 3 κ.τ και ειχαν ευρύματα στο 4ο παιδι και ο γιατρός της ειπε νιρτ γιατι ηταν μεγαλο ρισκο η αμνιο. Ποσο μαλλον σε μενα που εχω 4 κ.τ.

Στο 3ο μου παιδι ειχα 3 ευρύματα στην β επιπέδου , που φοβοντουσαν για νταουν και ειχα κανει νιπτ και ειδικο εμβρυοκαρδιολογο. Και ολα καλα.

Να αυτά σκέφτομαι τωρα και αγχώνομαι. Παντως @Αννούλαααα οχι τροφοβλάστη κατα την ταπεινή μου άποψη. Ειναι λιγο πιο επικίνδυνη η τροφοβλαστη σε αντίθεση με την αμνιο που ειναι πιο απλή και με μικρότερο ποσοστό να παει κάτι στραβά.

• Μου αρέσει 1

yplDp3.png

πρίν από 16 λεπτά , Αννούλαααα είπε:

Λοιπόν μου είπε να βγει η αίματος την τρίτη... Αν δεν βγει καλή... Θα κάνουμε τροφοβλαστη όπως είχαμε κάνει κ στο πρώτο μας μωράκι 👼🏻... Αν βγει καλή θα κάνουμε την Νιπτ... Αν μετά η Νιπτ βγει σε κάποιο σύνδρομο θετική θα κάνουμε τροφοβλαστη στο ρεα δωρεάν...

Μακάρι να βγουν καλές οι αιματολογικές κορίτσι μου και να μην χρειαστεί τίποτα άλλο.Ειδε κάτι στον υπέρηχο και σου είπε ότι χρειάζεται παραπάνω έλεγχος; Εμένα δεν έχουν ακόμα οι αιματολογικές από την papp αλλά δεν μου είπε ότι χρειαζεται κάτι παραπάνω.Μαλλον θα περιμένουμε να βγουν για να μου πει και εμένα 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 3 λεπτά , Kate89 είπε:

Μακάρι να βγουν καλές οι αιματολογικές κορίτσι μου και να μην χρειαστεί τίποτα άλλο.Ειδε κάτι στον υπέρηχο και σου είπε ότι χρειάζεται παραπάνω έλεγχος; Εμένα δεν έχουν ακόμα οι αιματολογικές από την papp αλλά δεν μου είπε ότι χρειαζεται κάτι παραπάνω.Μαλλον θα περιμένουμε να βγουν για να μου πει και εμένα 

Όχι λόγω ηλικίας...39.5 κ λόγω ιστορικού το πρώτο πρώτο που κάναμε διακοπή ήταν ντάουν...

πρίν από 1 λεπτό , Αννούλαααα είπε:

Όχι λόγω ηλικίας...39.5 κ λόγω ιστορικού το πρώτο πρώτο που κάναμε διακοπή ήταν ντάουν...

Α το πρωτο σου ηταν νταουν; Το καταλαβατε στην αυχενική; Είχες ευρύματα;

• Λυπημένη/-ος 1

yplDp3.png

Διαφημίσεις

πρίν από 1 λεπτό , Αννούλαααα είπε:

Ααα κορίτσι μου συγνώμη δεν το γνώριζα.Ευχομαι να είναι όλα καλά αυτή την φορά!!🎄🎄☺️♥️

• Ευχή 1

πρίν από 26 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

Α το πρωτο σου ηταν νταουν; Το καταλαβατε στην αυχενική; Είχες ευρύματα;

Ναι το πρώτο πρώτο...που κάναμε διακοπή στην 14η βδομάδα... Δεν βγήκε καλή η papp-a προχωρήσαμε σε τροφοβλαστη κ δυστυχώς βγήκε παθολογική... Αγοράκι ήταν...

Καλημέρα κορίτσια!!ευχομαι καλά αποτελέσματα σε όλες!! @Αννούλααααευχομαι ν είναι μια χαρά οι αιματολογικες σου και ν μην χρειαστεί ν κανεις περεταίρω εξετάσεις.

Εμεις είχαμε κάνει την πρώτη φορά για κυστικη κ δεν είχα πληρώσει κάτι..όσο για την αυχενική δεν είχε χρειαστεί παραπεμπτικό γιατί την κάνω σε ιδιωτικό κ μετά κάνω δαπάνη στην υπηρεσία μου για να πάρω κάποια επιστροφή χρημάτων.Κατα τ άλλα δεν έχω καταφέρει να κλείσω ραντεβού για την αυχενική γιατί έχει κλείσει το ακτινολογικό για γιορτές με το καλό με το νέο χρόνο θ πάρω να κλείσω.

• Μου αρέσει 1

πρίν από 18 λεπτά , Αννούλαααα είπε:

Ναι το πρώτο πρώτο...που κάναμε διακοπή στην 14η βδομάδα... Δεν βγήκε καλή η papp-a προχωρήσαμε σε τροφοβλαστη κ δυστυχώς βγήκε παθολογική... Αγοράκι ήταν...

Αχ δυσάρεστη εμπειρία.. πόσο λυπάμαι...

• Μου αρέσει 1

yplDp3.png

1 ώρα πρίν, Αννούλαααα είπε:

Καλά αποτελέσματα 🙏❤️

1 ώρα πρίν, Farmakotriftena είπε:

Μου εχει γραψει ο γιατρός μου εναν έλεγχο να κάνω που αφορα την κυστική οπου τα ταμεια αποζημιωνουν το 60% αλλα εγω θα ζητησω για το "πανω απο 90%" και θα πληρωσω καπου 150€.. αυτο δλδ ειναι αλλο απο αυτο που εκανες; Εχω την εντύπωση πως αφορα μονο την κυστική ίνωση το δικο μου. Εσενα εγινε εξέταση  και στον άντρα σου απ οτι καταλαβαινω. Κι αυτο δινει απαντησεις οσες μπορει να δώσει και μια αμνιοπαρακέντηση;;

Εντωμεταξυ, υπάρχει περίπτωση να την εχω ξανακανει αυτη την εξέταση. Εχω κανει σίγουρα για το 60% αλλα εγώ θυμάμαι και για το πανω απο 90%. Το θεμα ηταν πως δεν ημουν και σίγουρη ούτε τις εχω φυλαγμενες οπότε επέμενε να τις κάνω (εχω άλλον γιατρό σε αυτη την κύηση).

Εγω κοριτσια αν μου πει θα κανω nipt και θα παω και σε ειδικο εμβρυοκαρδιολογο γιατι και απο εκει μπορει πολλα να δει ενας ειδικος οσον αφορα τα σύνδρομα. Ομως τροφοβλάστη η αμνιο ευχομαι να μην χρειαστεί. Η μήτρα μου μετα απο 4 κ.τ δεν ειναι για πολλα πολλα. Και εχω φιλη που ειχε 3 κ.τ και ειχαν ευρύματα στο 4ο παιδι και ο γιατρός της ειπε νιρτ γιατι ηταν μεγαλο ρισκο η αμνιο. Ποσο μαλλον σε μενα που εχω 4 κ.τ.

Στο 3ο μου παιδι ειχα 3 ευρύματα στην β επιπέδου , που φοβοντουσαν για νταουν και ειχα κανει νιπτ και ειδικο εμβρυοκαρδιολογο. Και ολα καλα.

Να αυτά σκέφτομαι τωρα και αγχώνομαι. Παντως @Αννούλαααα οχι τροφοβλάστη κατα την ταπεινή μου άποψη. Ειναι λιγο πιο επικίνδυνη η τροφοβλαστη σε αντίθεση με την αμνιο που ειναι πιο απλή και με μικρότερο ποσοστό να παει κάτι στραβά.

Εγώ γενικά δεν υποστηρίζω τον επεμβατικό έλεγχο εκτός αν υπάρχει ειδικός λόγος κ απαιτείται. 

Εμείς κάναμε έλεγχο και οι 2 ως ζευγάρι. Οι πληροφορίες που παίρνεις είναι για εσένα τον ίδιο και υπολογίζεις τις πιθανότητες να φέρουν τα παιδιά σου κάποιο νόσημα ή σύνδρομο. Οπότε με τα αποτελέσματα της αυχενικής και τα αποτελέσματα του γονιδιακού ελέγχου που έχεις ήδη κάνει μπορείς να βρεις τι είναι και να κρίνεις αναλόγως, ανάλογα τις πιθανότητες. 

Ο γονιδιακός έλεγχος δίνει πληροφορίες που τις χρησιμοποιείς για όλες τις κυήσεις. Δεν χρειάζεται να επαναλάβεις κατι. Επίσης είναι πληροφορίες για να ξέρεις εσύ ο ίδιος τι εχεις και τι μπορεί να εμφανίσεις. Το κράτος αποζημιώνει μόνο τα 2 γονίδια που σου είπα, τα υπόλοιπα τα κάνεις από μόνος σου όσα κ εφόσον θέλεις. Κατά μόνας ή ως ζευγάρι. Ελπίζω να βοήθησα γιατί από εδώ πόσο αναλυτικά να τα γράψουμε 😇

πρίν από 51 λεπτά , Efaki είπε:

Καλημέρα κορίτσια!!ευχομαι καλά αποτελέσματα σε όλες!! @Αννούλααααευχομαι ν είναι μια χαρά οι αιματολογικες σου και ν μην χρειαστεί ν κανεις περεταίρω εξετάσεις.

Εμεις είχαμε κάνει την πρώτη φορά για κυστικη κ δεν είχα πληρώσει κάτι..όσο για την αυχενική δεν είχε χρειαστεί παραπεμπτικό γιατί την κάνω σε ιδιωτικό κ μετά κάνω δαπάνη στην υπηρεσία μου για να πάρω κάποια επιστροφή χρημάτων.Κατα τ άλλα δεν έχω καταφέρει να κλείσω ραντεβού για την αυχενική γιατί έχει κλείσει το ακτινολογικό για γιορτές με το καλό με το νέο χρόνο θ πάρω να κλείσω.

Για κυστική κ θαλασσαιμια κάνουν όλοι. Κ αν βρεθεί φορεία στη μανούλα πρέπει να ελεγχθεί κ ο μπαμπάς. Μόνο αυτά τα γονίδια καλύπτονται από ΕΟΠΥΥ. 

Οτιδήποτε άλλο είναι με ιδιωτική συμμετοχή. Εμείς κάναμε ένα πακέτο για νοσήματα που συνδέονται με 120+ γονίδια. 

400 ευρω το άτομο και 700 πηγε επειδή κάναμε ταυτόχρονα ως ζεύγος. 

• Μου αρέσει 3

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...