Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 4 ώρες πρίν, dimi.tra είπε:

Είμαι σε μεγάλη επαρχιακή πόλη, η κλινική μου όπως και το κέντρο ανήκουν στον όμιλο ΙΑΣΩ αλλά στην Αθήνα οι τιμές είναι λίγο παραπάνω τσιμπημένες. Δύο έμβρυα είχα κ εγώ από την πρώτη διέγερση. Δεν είχα την ανταπόκριση που περίμενε ο γιατρός μου, αυτό μου το είπε από την πρώτη στιγμή. Να δω τώρα τι σχέδιο έχει. Περιμένω να δω κάτι διαφορετικό, ίσως να με πάει και στα ίδια, θα ξέρω την Τεταρτη. Οπότε στον επόμενο κύκλο θα ξεκινήσω ξανά την διαδικασία της διέγερσης και ας ελπίσουμε να πάει έστω λίγο καλύτερα αυτή τη φορά. 🤞

Πραγματικά έτσι όπως τα λες δεν βγαίνουν τα νούμερα στατιστικά. Και ο άντρας μου δλδ αυτό λέει, είναι σαν να κάναμε επαφές εκείνο τον μήνα (της διέγερσης) και απλά να μην ήταν οι συνθήκες κατάλληλες. Εμένα αυτό που με χάλασε περισσότερο ήταν που ενώ είχαμε 7 ωάρια, γονιμοποιήθηκαν όλα και έφτασαν 3 ημερών μετά το χάσαμε το πανηγύρι και έμειναν δύο μέτρια. Δεν ξέρω αν φταίνε τα ωάρια, το σπερμα ή αν απλά είμασταν τόσο άτυχοι! 

Να δείτε το σπέρμα ξανά οπωσδήποτε κορίτσι δεν πιστεύω να έφταιγαν όλα σου τα ωάριο ,κρίμα και ήταν καλό νούμερο το 7...

Μανούλες Ιουλίου 2025 ❤️

Recommended Posts

1 hour ago, Sophie38 είπε:

Κοριτσαρα… με παιδια στο σχολειο καλυτερα να το κανεις. Εγω σκεψου φετος δε θα στειλω τη μικρη παιδικο, θα τη στειλω κατευθειαν του χρονου προνηπιο. Αλλιως μας βλεπω πρωτη χρονια η μικρη παιδικο, να κλεισουμε πρωτο τραπεζι πιστα στο Παιδων οικογενειακως 

Ο μεγάλος μου ξεκινάει πρώτη... Η μικρή παιδικό...αυτό σκέφτομαι... Θέλω να πιστεύω ότι είναι δοκιμασμένο καλά... Είμαι υπέρ των εμβολίων...απλά σκέφτομαι το ότι είναι καινούργιο... Από την άλλη φοβάμαι τον RSV... Εκεί κλείνω μάλλον θα το κάνω...

• Μου αρέσει 1

Έχω δύο ψυχούλες στον ουρανό 👼👼...κ δύο στην αγκαλιά μου...❤️❤️👫

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 2 λεπτά , Αννούλαααα είπε:

Ο μεγάλος μου ξεκινάει πρώτη... Η μικρή παιδικό...αυτό σκέφτομαι... Θέλω να πιστεύω ότι είναι δοκιμασμένο καλά... Είμαι υπέρ των εμβολίων...απλά σκέφτομαι το ότι είναι καινούργιο... Από την άλλη φοβάμαι τον RSV... Εκεί κλείνω μάλλον θα το κάνω...

Εγώ προσπαθώ να μη λέω τη γνώμη μου κ να επηρεάζω σε τέτοια θέματα, αλλά μόνο ο παράγοντας μικρά παιδάκια κ παιδικός, με κάνει να κλίνω προς το εμβόλιο. Γιατι ο RSV έχει έξαρση τις τελευταίες περιόδους κ ειναι επικίνδυνος για τα μωράκια. Καλή ιδέα να παρεις κ γνώμη παιδιάτρου 🙏

• Μου αρέσει 2

Εγώ κορίτσια πάντως πονάει το κορμί μου... Σε καμμία δεν ήμουν έτσι... Λες κ έχω φάει ξύλο... Δεν μπορώ να περπατήσω...να κάτσω να ξαπλώσω... Ούτε να γυρίσω κ όχι μόνο από το θέμα κοιλιάς,αλλά πόνου... Μάλλον επειδή είμαι μικροκαμωμένη ο σκελετός μου άλλη εγκυμοσύνη δεν αντέχει...κ φυσικά περιμένω πως κ πως την γέννα για να φαωωωωωωωωωωωωω....

• Μου αρέσει 1

πρίν από 14 λεπτά , Angel-11 είπε:

Καλώς ήρθες στην ομάδα !Με το καλό η μπεμπούλα σας!

Καλό να είναι να πάρεις και την άποψη της δεν χάνεις κάτι.Εσείς που έχετε και άλλα παιδάκια και θα έχουν σχολείο σίγουρα είστε πιο δύσκολα με ιώσεις. Εμένα δεν μου είπε κάτι σχετικό οπότε το άφησα έτσι και δεν ρώτησα καν.

Πάντως πλάκα έχουμε .Κάποιες περιμένουν να φάνε φυσιολογικά,κάποιες να μπορούν να κινηθούν πιο άνετα και κάποιες όπως εγώ να κοιμηθούμε μπρούμυτα 😂😂😂

Με το θηλασμό η άποψη μου είναι οτι δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα πάει .Και εγώ θα ήθελα να θηλάσω και θα κάνω την προσπάθειά μου αλλά από κει και πέρα θα δω και πως θα πάει αν θα τα καταφέρω και πως θα εξελιχθεί.Πιθανόν στο 3μηνο να γυρίσω στην δουλειά οπότε μετά θα είναι πιο δύσκολο.Ότι γίνει τους πρώτους μήνες δηλ. Τώρα εύκολα δύσκολα θα φανεί πως θα πάει.

Ναι έτσι ακριβώς, απλά άκουσα πολλά μαζεμένα τώρα και μου δημιουργήθηκαν πολλές σκέψεις.... Κ λέω τι στο καλό, πτυχίο θέλει για να θηλάσεις???? 😇

Just now, Αννούλαααα είπε:

Εγώ κορίτσια πάντως πονάει το κορμί μου... Σε καμμία δεν ήμουν έτσι... Λες κ έχω φάει ξύλο... Δεν μπορώ να περπατήσω...να κάτσω να ξαπλώσω... Ούτε να γυρίσω κ όχι μόνο από το θέμα κοιλιάς,αλλά πόνου... Μάλλον επειδή είμαι μικροκαμωμένη ο σκελετός μου άλλη εγκυμοσύνη δεν αντέχει...κ φυσικά περιμένω πως κ πως την γέννα για να φαωωωωωωωωωωωωω....

Εγώ τις τελευταίες ημέρες έχω χαμηλή πίεση και με πιάνουν ναυτίες κ αηδίες λες κ ειμαι πρώτο τρίμηνο 🤦🤦🤦

πρίν από 1 λεπτό , Eustathia είπε:

Εγώ προσπαθώ να μη λέω τη γνώμη μου κ να επηρεάζω σε τέτοια θέματα, αλλά μόνο ο παράγοντας μικρά παιδάκια κ παιδικός, με κάνει να κλίνω προς το εμβόλιο. Γιατι ο RSV έχει έξαρση τις τελευταίες περιόδους κ ειναι επικίνδυνος για τα μωράκια. Καλή ιδέα να παρεις κ γνώμη παιδιάτρου 🙏

Κ εγώ έτσι το σκέφτομαι... Φέτος έγινε χαμός κ γενικά τον φοβάμαι πολύ... Εδώ τον φοβάμαι για τα μεγαλα...πόσο μάλλον για το μωρό...

Διαφημίσεις

Just now, Αννούλαααα είπε:

Κ εγώ έτσι το σκέφτομαι... Φέτος έγινε χαμός κ γενικά τον φοβάμαι πολύ... Εδώ τον φοβάμαι για τα μεγαλα...πόσο μάλλον για το μωρό...

Σύγκρινε όφελος και κόστος και προχώρα 🥹💪 τα οφέλη από τον εμβολιασμό υπερτερούν. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 2 λεπτά , Αννούλαααα είπε:

Νιώθω τουλάχιστον 70 χρονών χαχα Όπως το λες ούτε να περπατήσω ,να ξαπλώσω,ούτε να καθίσω .Επίσης έχω αρκετές κράμπες στα πόδια .Έχει κάποια άλλη ?Μου έχουν κόψει και το μαγνήσιο και δεν ξέρω νομίζω κάπως βοηθούσε.

πρίν από 2 λεπτά , Eustathia είπε:

Ναι έτσι ακριβώς, απλά άκουσα πολλά μαζεμένα τώρα και μου δημιουργήθηκαν πολλές σκέψεις.... Κ λέω τι στο καλό, πτυχίο θέλει για να θηλάσεις???? 😇

Να σου πω την αλήθεια μου εγώ είμαι κατά των υπερβολών και το απόλυτων απόψεων .Δηλ έχω ακούσει κάτι κουφά οτι για να είσαι καλή μαμά πρέπει να θηλάσεις κ να κάτσεις να ζοριστείς γιατί είναι για το καλό του παιδιού και αν παραπονεθεί και καμιά κοπέλα για τον πόνο την κράζουν κτλ κτλ .Και ναι συμφωνώ ότι είναι για το καλό του μωρού αλλά είναι απόλυτα σεβαστό κάποια κοπέλα να μην μπορέσει η ακόμη και να μην θέλει.Με το ζόρι και με πίεση δεν γίνεται δουλειά.Φυσικά θα κάνουμε το καλύτερο για τα μωράκια μας αλλά σημασία έχει να είμαστε και εμείς καλά για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Προσωπικά δεν θεωρώ οτι θέλει πτυχίο αλλά σίγουρα δεν είναι για όλες τόσο εύκολο όσο κάποιες το παρουσιάζουν . Έχω προετοιμαστεί για τα δύσκολα ώστε να μην πάθω σοκ χαχαχα

• Μου αρέσει 1

πρίν από 7 λεπτά , Angel-11 είπε:

Νιώθω τουλάχιστον 70 χρονών χαχα Όπως το λες ούτε να περπατήσω ,να ξαπλώσω,ούτε να καθίσω .Επίσης έχω αρκετές κράμπες στα πόδια .Έχει κάποια άλλη ?Μου έχουν κόψει και το μαγνήσιο και δεν ξέρω νομίζω κάπως βοηθούσε.

Να σου πω την αλήθεια μου εγώ είμαι κατά των υπερβολών και το απόλυτων απόψεων .Δηλ έχω ακούσει κάτι κουφά οτι για να είσαι καλή μαμά πρέπει να θηλάσεις κ να κάτσεις να ζοριστείς γιατί είναι για το καλό του παιδιού και αν παραπονεθεί και καμιά κοπέλα για τον πόνο την κράζουν κτλ κτλ .Και ναι συμφωνώ ότι είναι για το καλό του μωρού αλλά είναι απόλυτα σεβαστό κάποια κοπέλα να μην μπορέσει η ακόμη και να μην θέλει.Με το ζόρι και με πίεση δεν γίνεται δουλειά.Φυσικά θα κάνουμε το καλύτερο για τα μωράκια μας αλλά σημασία έχει να είμαστε και εμείς καλά για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Προσωπικά δεν θεωρώ οτι θέλει πτυχίο αλλά σίγουρα δεν είναι για όλες τόσο εύκολο όσο κάποιες το παρουσιάζουν . Έχω προετοιμαστεί για τα δύσκολα ώστε να μην πάθω σοκ χαχαχα

Μας σοκάρουν κ με αυτά που μας λένε ήδη 😇😇😇 πραγματικά η κάθε μανούλα ξέρει τι να κάνει κ τι θέλει...δεν χρειαζόμαστε κ κριτική από πάνω. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 6 λεπτά , Eustathia είπε:

Μας σοκάρουν κ με αυτά που μας λένε ήδη 😇😇😇 πραγματικά η κάθε μανούλα ξέρει τι να κάνει κ τι θέλει...δεν χρειαζόμαστε κ κριτική από πάνω. 

Αυτό ακριβώς .Κάθε μανούλα ξέρει το καλύτερο για το παιδί της .Έτσι είναι η φύση μας πιστεύω . Εγώ είμαι και τέτοια που απαντάω χαχα. Ο άντρας μου με κοροϊδεύει οτι θα μαλώσω με όλους και δεν θα μου μιλάει κανένας μετά την εγκυμοσύνη. 😂😂😂Πολύ πιθανό αν συνεχίσουν έτσι χαχαχαχα φτάνει με τις χαζομάρες μας έχουν ζαλίσει .

• Μου αρέσει 2
  • Χαχα 1

@Eustathiaκαι @Angel-11θα ήθελα να σας πω την ταπεινή μου γνώμη ως κάποια που θήλασε 2,5 χρόνια το γιο μου. Δεν είχα σκοπό να θηλασω τόσο καιρό, είχα στόχο το χρόνο ώστε να μη δώσω καθόλου φόρμουλα και να πάω απευθείας στο γάλα το κανονικό μετά. Μεγάλο ρόλο έπαιξε ο 1 χρόνος άδειας που είχα και έχω και τώρα επειδή δουλεύω στο δημοσιο. 

Εγω δε δυσκολεύτηκα καθόλου να θηλασω αλλά δυσκολεύτηκα απίστευτα στο να αποθηλασω, γι αυτό και φτάσαμε τα 2,5 χρόνια. Και θα έφτανα ακόμη περισσότερο φοβάμαι αν δεν έπρεπε να σταματήσω λόγω χειρουργείου. 

Με βοήθησαν πολύ η μαία και.... η αγνοια μου!!! Μου είχε πει η μαια να μην έχω καθόλου μπουκάλι και σκόνη σπίτι ώστε το στήθος να είναι η μόνη μου επιλογή. Και στο νοσοκομείο που είχα ελάχιστο γάλα στην αρχή, με βοήθησε ψυχολογικά στο να νιώθω ότι είναι υπεραρκετό και δεν πανικοβληθηκα ποτέ. 

Είχα επίσης πολλή στήριξη από το οικογενειακό μου περιβάλλον γιατί μερικές φορές μέχρι και να με ταΐζουν χρειαζόταν αφού ο μικρός ήταν συνέχεια στο στήθος! Όμως το πιο σημαντικό ήταν ότι το είχα δει χαλαρα, αν τα καταφέρω καλώς, αλλιώς δεν έγινε και τίποτα. Επίσης με βόλεψε πολύ γιατί από τις 15 ημέρες ήδη εγώ ξεκίνησα τις βόλτες! Φοβερή ευκολία! Βέβαια να πω θήλαστρο δεν έβαλα ποτέ, μία φορά που δοκίμασα με πόνεσε το στήθος κι έτσι το άφησα. 

Επίσης η παιδίατρος ήταν και σύμβουλος θηλασμού οπότε ελυνα και μαζί της ο, τι απορίες είχα. 

Μετά το 6μηνο έκανα συγκίνηση με το γιο μου κι έτσι τη νύχτα τον τάιζα, απευθείας. 

Κορίτσια αν μπορώ να σας βοηθήσω σε κάτι θα χαρώ πολύ!

συνγκοιμηση ήθελα να γράψω 

• Μου αρέσει 1
  • Ευχή 1

Διαφημίσεις

πρίν από 7 λεπτά , Eternity είπε:

@Eustathiaκαι @Angel-11θα ήθελα να σας πω την ταπεινή μου γνώμη ως κάποια που θήλασε 2,5 χρόνια το γιο μου. Δεν είχα σκοπό να θηλασω τόσο καιρό, είχα στόχο το χρόνο ώστε να μη δώσω καθόλου φόρμουλα και να πάω απευθείας στο γάλα το κανονικό μετά. Μεγάλο ρόλο έπαιξε ο 1 χρόνος άδειας που είχα και έχω και τώρα επειδή δουλεύω στο δημοσιο. 

Εγω δε δυσκολεύτηκα καθόλου να θηλασω αλλά δυσκολεύτηκα απίστευτα στο να αποθηλασω, γι αυτό και φτάσαμε τα 2,5 χρόνια. Και θα έφτανα ακόμη περισσότερο φοβάμαι αν δεν έπρεπε να σταματήσω λόγω χειρουργείου. 

Με βοήθησαν πολύ η μαία και.... η αγνοια μου!!! Μου είχε πει η μαια να μην έχω καθόλου μπουκάλι και σκόνη σπίτι ώστε το στήθος να είναι η μόνη μου επιλογή. Και στο νοσοκομείο που είχα ελάχιστο γάλα στην αρχή, με βοήθησε ψυχολογικά στο να νιώθω ότι είναι υπεραρκετό και δεν πανικοβληθηκα ποτέ. 

Είχα επίσης πολλή στήριξη από το οικογενειακό μου περιβάλλον γιατί μερικές φορές μέχρι και να με ταΐζουν χρειαζόταν αφού ο μικρός ήταν συνέχεια στο στήθος! Όμως το πιο σημαντικό ήταν ότι το είχα δει χαλαρα, αν τα καταφέρω καλώς, αλλιώς δεν έγινε και τίποτα. Επίσης με βόλεψε πολύ γιατί από τις 15 ημέρες ήδη εγώ ξεκίνησα τις βόλτες! Φοβερή ευκολία! Βέβαια να πω θήλαστρο δεν έβαλα ποτέ, μία φορά που δοκίμασα με πόνεσε το στήθος κι έτσι το άφησα. 

Επίσης η παιδίατρος ήταν και σύμβουλος θηλασμού οπότε ελυνα και μαζί της ο, τι απορίες είχα. 

Μετά το 6μηνο έκανα συγκίνηση με το γιο μου κι έτσι τη νύχτα τον τάιζα, απευθείας. 

Αρχικά συγχαρητήρια 🙏🥹 για όλο το ταξίδι κ την προσπάθεια κ την υπομονή!!! Εγώ θα σ έχω στο νου μου όταν δω τα σκούρα 😇😇😇😇

• Μου αρέσει 2

πρίν από 18 λεπτά , Eternity είπε:

Σ ευχαριστούμε πολύ .🥰Σίγουρα θα χρειαστούμε κάποια συμβουλή από κάποια πιο έμπειρη .Επίσης να πω οτι συμφωνώ απόλυτα μ αυτό που λες.Θέλει και λίγο χαλαρά και νομίζω βοηθάει πολύ να σκέφτεσαι έτσι.Έτσι είμαι κ εγώ σκέφτομαι οτι θα προσπαθήσω και αν τα καταφέρω καλώς .Αν όχι εντάξει δεν έγινε και τίποτα,σημασία είναι να είναι καλά το μωρό  και να μεγαλώνει .

• Μου αρέσει 1

πρίν από 55 λεπτά , Eustathia είπε:

Αρχικά συγχαρητήρια 🙏🥹 για όλο το ταξίδι κ την προσπάθεια κ την υπομονή!!! Εγώ θα σ έχω στο νου μου όταν δω τα σκούρα 😇😇😇😇

Με μεγάλη μου χαρά ο, τι χρειαστείς θα είμαι εδώ!!! 

πρίν από 50 λεπτά , Angel-11 είπε:

Σ ευχαριστούμε πολύ .🥰Σίγουρα θα χρειαστούμε κάποια συμβουλή από κάποια πιο έμπειρη .Επίσης να πω οτι συμφωνώ απόλυτα μ αυτό που λες.Θέλει και λίγο χαλαρά και νομίζω βοηθάει πολύ να σκέφτεσαι έτσι.Έτσι είμαι κ εγώ σκέφτομαι οτι θα προσπαθήσω και αν τα καταφέρω καλώς .Αν όχι εντάξει δεν έγινε και τίποτα,σημασία είναι να είναι καλά το μωρό  και να μεγαλώνει .

Ακριβώς έτσι, παρόλο που είμαι πολύ του προγράμματος, μεγαλώνοντας έχω καταλάβει ότι πρέπει να παίρνεις κάποια πράγματα λίγο πιο χαλαρά ειδικά όταν δεν τα γνωρίζεις και να βλέπεις στην πορεία ο, τι χρειαστεί. 

Ακόμη και τώρα έχω ήδη ξεκινήσει να λέω ότι θα θηλασω το πολύ 6 μήνες, ότι θα κάνω το ένα ή το άλλο. Και μετά σκέφτομαι, τι κάθομαι και λέω? Η πορεία θα δείξει τις αντοχές μου, τη διάθεση μου. Αυτό είναι ένα άλλο παιδί σε άλλες συγκυρίες οπότε βλέποντας και κάνοντας. 

Πάντως αναπολώ ειδικά την άγνοια που ειχα την 1η φορά για τον τοκετό! Τώρα είμαι κάπως φοβισμένη... 

• Μου αρέσει 1
  • Ευχή 1

3 ώρες πρίν, Eustathia είπε:

Γενικά το ιδανικό σε όλες τις εξετάσεις και δοκιμές κύησης είναι να τα κάνεις περίπου στη μέση κατα το δυνατόν του προτεινόμενου παραθύρου. Πχ αν για μια εξέταση είναι πχ 6 εβδομάδες το χρονικό παράθυρο για να γίνει, να μη γίνεται ούτε την 1η ούτε την 6η.

Εγώ το τήρησα αυτό σε όλα μέχρι τώρα, τα κάνω περίπου στη μέση. Πχ το εμβόλιο του κοκκύτη από το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού συστήνεται από 27 έως 36 εβδομάδες. Άρα γύρω στις 31-32 θεωρώ ιδανικό να γίνει. Ούτε πολύ νωρίς, ούτε πολύ αργά. Προλαβαίνει να πιάσει επίπεδα ο τίτλος των αντισωμάτων ακόμη κ πιο αργά να το κανει κάποια μανούλα. 

Το θέμα του θηλασμού εν τω μεταξύ με απασχολεί τελευταία... Εγώ από πάντα κ λόγω της ειδικότητας μου κ λόγω προσωπικής επιθυμίας είχα την επιθυμία να θηλασω...

Άκουσα τόσα πράγματα και δυσκολίες αυτές τις ημέρες από περίγυρο που είτε θηλάζει είτε όχι, που πραγματικά δεν ξέρω τι να περιμένω.. 

να κανεις αυτο που θεωρεις σωστο και πιστευεις οσον αφορα στις εξετασεις. Απλως τα εμβολια ειναι ενα αλλο ειδος, που δεν ειναι αυτο που αναφερεις «στο μεσο του παραθυρου». Υπαρχουν χρονοι αποκρισης  για μας, ητοι 15 μερες, και χρονοι μεταφορας των αντισωματων στο εμβρυο που ειναι σαφως μεγαλυτεροι και λιγοτερο καθορισμενοι. Φανταζομαι την ιδια ειδικοτητα εχουμε, εγω ειμαι βιολογος. Όπως και να χει, ο.τι επιθυμεις θα κανεις! 
οσον αφορα στο θηλασμο, μην ακους τιποτα και κανεναν. Οι περισσοτερες γυναικες που ηταν αποφασισμενες να θηλασουν δεν τα καταφεραν κυριως λογω του αγχους τους και λογω παρανοικων μαιων. Εγω, δεν ειχα αποφασισει τιποτα, και χωρις αγχος θηλασα οχι αποκλειστικα ομως. 
ο αποκλειστικος θηλασμος θελει καποιον να σου μαγειρευει, να σου πλενει, να σου σιδερωνει, να σου κραταει τα μεγαλυτερα παιδια αν εχεις, γενικα θελει καποιον να τα κανει ολα και συ να καθεσαι στον καναπε με το μωρο στο στηθος ολημερις. Εγω επειδη δεν ειχα βοηθεια, θηλαζα τη μιση μερα και την υπολοιπη εδινα ξενο. Χωρις ενοχες, χωρις κανεναν ενδοιασμο. Ημουν καλα μεσα μου και ηταν κ το παιδι μου καλα! 

• Μου αρέσει 2

πρίν από 16 λεπτά , Sophie38 είπε:

να κανεις αυτο που θεωρεις σωστο και πιστευεις οσον αφορα στις εξετασεις. Απλως τα εμβολια ειναι ενα αλλο ειδος, που δεν ειναι αυτο που αναφερεις «στο μεσο του παραθυρου». Υπαρχουν χρονοι αποκρισης  για μας, ητοι 15 μερες, και χρονοι μεταφορας των αντισωματων στο εμβρυο που ειναι σαφως μεγαλυτεροι και λιγοτερο καθορισμενοι. Φανταζομαι την ιδια ειδικοτητα εχουμε, εγω ειμαι βιολογος. Όπως και να χει, ο.τι επιθυμεις θα κανεις! 
οσον αφορα στο θηλασμο, μην ακους τιποτα και κανεναν. Οι περισσοτερες γυναικες που ηταν αποφασισμενες να θηλασουν δεν τα καταφεραν κυριως λογω του αγχους τους και λογω παρανοικων μαιων. Εγω, δεν ειχα αποφασισει τιποτα, και χωρις αγχος θηλασα οχι αποκλειστικα ομως. 
ο αποκλειστικος θηλασμος θελει καποιον να σου μαγειρευει, να σου πλενει, να σου σιδερωνει, να σου κραταει τα μεγαλυτερα παιδια αν εχεις, γενικα θελει καποιον να τα κανει ολα και συ να καθεσαι στον καναπε με το μωρο στο στηθος ολημερις. Εγω επειδη δεν ειχα βοηθεια, θηλαζα τη μιση μερα και την υπολοιπη εδινα ξενο. Χωρις ενοχες, χωρις κανεναν ενδοιασμο. Ημουν καλα μεσα μου και ηταν κ το παιδι μου καλα! 

Ναι βρε συνάδελφοι είμαστε, απλά εγώ είμαι σε κλινικό κομμάτι, ιστοσυμβατότητα, μεταμόσχευση κλπ. Εσύ αν θυμάμαι καλά είσαι στην εκπαίδευση?? Ή τα έχω μπερδέψει... 

Τα εμβόλια έχουν κ αυτά χρονικό παράθυρο, οπότε να υπάρχει περιθώριο για ανοσολογικη απόκριση κ στο μωρό. Για αυτό λέω για μεγαλύτερη ασφάλεια όχι προς το τέλος του παραθύρου που δίνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, αλλά σκέψου ότι δίνει περιθώριο μέχρι τις 36 εβδομάδες. Οπότε υπάρχει χρόνος. Απλά εγώ για σιγουριά λέω νωρίτερα κ κάπου στα μισά... 

Όλα θα γίνουν, μην αγχωνόμαστε. Κάνουμε ήδη οτι καλυτερο μπορούμε 🙏🙏🙏

Εγώ έχω άγνοια για όλα όσα έρχονται, μιας κ ειναι πρώτο μωρό κ απλά συλλέγω από παντού πληροφορίες. Πότε θα κατεβάσω το διακόπτη δεν ξέρω ακόμη, να καθαρίσει το μυαλό μου 😇😇

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...