Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 6 λεπτά , dimi.tra είπε:

Δεν υπάρχει καμία μελέτη που να το υποστηρίζει αυτο για τα 3ης ημέρας, είναι μια θεωρία απλά τίποτα παραπάνω. Τα έμβρυα 3 ημερών βρίσκονται στην σάλπιγγα όχι στην μήτρα κατά την φυσική σύλληψη. Εκεί δλδ που έμεινε το εξωμητριο σου και μου. Υπάρχει και μια θεωρία πως η σάλπιγγα μπορεί να τραβήξει το έμβρυο 3 ημερών και το είπα στον γιατρό μου ελαφρώς τρομοκρατημένη. Μου είπε όλα αυτά είναι υποθέσεις δεν μπορούμε να ξέρουμε. Του λέω άσε με την τύχη που έχω δεν ρισκάρω με υποθέσεις! Εφόσον κάνεις βλαστοκύστες δεν υπάρχει λόγος να πας σε 3 ημερών. Ισως αν έκανες κανονικά διέγερση να έπαιρνες περισσότερες βλαστοκύστες. 
      Αδιαθέτησα 3 ημέρες αφότου έκοψα τα φάρμακα. Μου είχε πει σε 3-4 μπορει 5 ημέρες θα μου ερχόταν. 

Ναι αυτό με τη σάλπιγγα ότι μπορεί να το τραβήξει μου το είπε κ με της βλαστοκύστες ,γιατί λέει αυτά για 1-2 μέρες κολυμπάνε στη μήτρα. Δεν αντέχω θέλω να έρθει, είμαι σαν μπαλόνι, χάλασε όλος μου ο κύκλος με τις 14 μέρες αναμονής μέχρι τη χοριακή. Να δούμε τι θα μας πουν τώρα, έχω περιέργεια αν και ξέρω πως θα μου προτείνει πάρα πάνω αγωγή.

Μανούλες Ιουλίου 2025 ❤️

Recommended Posts

3 ώρες πρίν, Αννούλαααα είπε:

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα... Θέλω να σας κάνω μια ερώτηση... Σας έχει πει ο γιατρός σας για το εμβόλιο του RSV? Εγώ σήμερα θα κάνω του κοκκυτη... Κ μάλλον σε 3-4 βδομάδες κ του RSV... Καλύπτει για τους πρώτους 6 μήνες το μωρό...αλλά δεν ξέρω γενικά το συστήνουν κ άλλοι? Ή ποια είναι η άποψη των γιατρών σας...

Μόνο για κοκκύτη μόνο μου είπε εμένα δεν μου ανέφερε καν του RSV.

@MYRTO7 Εγώ του κοκκύτη το έκανα μόλις έκλεισα τις 30 εβδ.Μου είχε πει όμως οτι από την 27-28η και μετά το κάνουν.

3 ώρες πρίν, Eternity είπε:

Χαρά στην υπομονή σου... εγώ δε την παλευα. Άσε που δε θα μπορούσα να πάω πουθενά, θα έπρεπε να έχω λεκάνη μαζί μου. Θα ήμουν βέβαια στυλακι γιατί δε θα ήθελα να τρώω τίποτα. Ο γιατρός δεν ήθελε να κάνω καν δοκιμή να τα σταματήσω για να μην ταραζομαι με εμετούς τώρα με την περιδεση. Ήλπιζα όμως ότι θα ήμουν καλύτερα. 

Μεγάλη ταλαιπωρία βρε κορίτσι μου και εσύ και η @Blue Velvet συνεχίζετε ακόμη τις αναγούλες κ τους εμετούς. Καλά είναι όντως να μην ταράζεσαι με την περίδεση οπότε μην ταλαιπωρείσαι.Αν σε βοηθάνε τα χάπια ας τα συνεχίσεις δεν πειράζει.

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα ομάδα! 

Εμένα για εμβόλιο κοκκύτη μου είπε στις 32 εβδομάδες. 

Όπως επίσης κ το Ντοππλερ τότε. 

Για RSV δεν κάναμε κάποια αναφορά. 

Τώρα έχω εξετάσεις που μου έγραψε η γυναικολόγος και η ενδοκρινολόγος κ θα τις κάνω όλες μαζί. 

• Μου αρέσει 1

Το RSV ειναι νεο εμβολιο στην ελλαδα. Το κανουν συγκεκριμενες ομαδες ατομων. Οι εγκυοι ειναι μεσα σε αυτες. Εμεις θα γεννησουμε καλοκαιρι, ο rsv ειναι σε πολυ χαμηλα ποσοστα μεταδοσης το καλοκαιρι. Η εξαρση ξεκινα μετα τον οκτωβρη-νοεμβρη. Το βασικο ειναι να μην κολλησει το βρεφος τους 2 πρωτους μηνες ζωης και αν γινεται τους 6 πρωτους μηνες. Μεχρι 2 ετων το 90% των παιδιων εχουν περασει rsv. Το θεμα μας ειναι το πρωτο εξαμηνο που στην ουσια εχει πολλες πιθανοτητες να κανει βρογχιολιτιδα αρα και νοσηλεια. 
προσωπικα, δε θα το κανω κ αυτο το εμβολιο. Το θεωρω υπερβολη εφοσον θα γεννησουμε καλοκαιρι και οι πρωτοι μηνες θα ειναι στους 40βαθμους. Επισης ουτως η αλλως θα προσεχουμε πολυ ουτε αγκαλιες και φιλια με κοσμο. Ασε που μπορει φετος με τοσες ιωσεις να περασα παλι και συγκυτιακο ιο χαχαχα. 

• Μου αρέσει 2

Καλησπέρα κορίτσια είμαι καινούρια στο φόρουμ και είπα να πω ένα γεια!!! Τώρα μπήκα στην 28 εβδομάδα γεννάω αν όλα πάνε καλά μέσα Ιουλίου και περιμένω το πρώτο μου παιδάκι που είναι κοριτσάκι!

• Μου αρέσει 3

πρίν από 45 λεπτά , Eustathia είπε:

Καλησπέρα ομάδα! 

Εμένα για εμβόλιο κοκκύτη μου είπε στις 32 εβδομάδες. 

Όπως επίσης κ το Ντοππλερ τότε. 

Για RSV δεν κάναμε κάποια αναφορά. 

Τώρα έχω εξετάσεις που μου έγραψε η γυναικολόγος και η ενδοκρινολόγος κ θα τις κάνω όλες μαζί. 

Μηπως να το εκανες νωριτερα του κοκκυτη; Θελει 15 μερες για ανοσολογικη απαντηση σε μας και πολλες βδομαδες για να περασουν τα αντισωματα στο μωρο. Το συστηνουν μετα τις 28βδομαδες συνηθως, σε οση βιβλιογραφια εχω διαβασει. 

πρίν από 5 λεπτά , stelinagiaz είπε:

Καλησπέρα κορίτσια είμαι καινούρια στο φόρουμ και είπα να πω ένα γεια!!! Τώρα μπήκα στην 28 εβδομάδα γεννάω αν όλα πάνε καλά μέσα Ιουλίου και περιμένω το πρώτο μου παιδάκι που είναι κοριτσάκι!

Με το καλο!!! Καλως ηρθες!!!!! Ειχες καλη εγκυμοσυνη εως τωρα; 

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

πρίν από 3 λεπτά , Sophie38 είπε:

Μηπως να το εκανες νωριτερα του κοκκυτη; Θελει 15 μερες για ανοσολογικη απαντηση σε μας και πολλες βδομαδες για να περασουν τα αντισωματα στο μωρο. Το συστηνουν μετα τις 28βδομαδες συνηθως, σε οση βιβλιογραφια εχω διαβασει. 

Νομίζω καλά είναι τότε για να κρατήσει κ η ανοσοποίηση παραπάνω στο μωρό μετά 🙏 άσε που μπορείς να το κανεις κ πιο μετά, 35, 36 εβδομάδες. 

Θέλουμε ιδανικά το μωρό να κρατήσει ανοσοποίηση για όσο το δυνατόν περισσότερο μετά τη γέννηση, οπότε κάπου εκεί μόλις μπω 32η θα το κάνω λέω🙏

πρίν από 14 λεπτά , stelinagiaz είπε:

Καλώς ήρθες 🙏❤️με το καλό να υποδεχτείς τη μπεμπούλα σου! 

Εγώ μπήκα 29η εβδομάδα, μέσα Ιουλίου ΠΗΤ κ επίσης πρώτο μωρό κ κοριτσάκι 🙏😇

• Μου αρέσει 2

@stelinagiaz καλώς ηρθες στην ομάδα κ με το καλό το μωράκι σου...

Είμαι προβληματισμένη εγώ... Από την μια λέω είναι καινούργιο κ κάπως μου φαίνεται... Από την άλλη αν το κάνω θα είναι λίγο το μωρό προστατευμένο όσο το πιάσει φυσικά μέχρι τον Δεκέμβρη... Εμένα θα πηγαίνουν κ σχολείο τα παιδιά κ φέτος έγινε χαμός με τον RSV... 

Σήμερα έκανα του κοκκυτη είμαι στην 29η... Του RSV αν κ εφόσον το κάνουμε από τις 32 κ μετά γίνεται... Δεν ξέρω θα το συζητήσω κ στο Doppler... Έλεγα μήπως έκανα μια αναφορά κ στην παιδίατρο ...αν έχει ακούσει κάτι σχετικό ή τι άποψη έχει σχετικά με τα αντισώματα που ίσως έχει? Τι να πω δεν ξερω ... Πφφφ

• Μου αρέσει 2

Έχω δύο ψυχούλες στον ουρανό 👼👼...κ δύο στην αγκαλιά μου...❤️❤️👫

πρίν από 18 λεπτά , Eustathia είπε:

Νομίζω καλά είναι τότε για να κρατήσει κ η ανοσοποίηση παραπάνω στο μωρό μετά 🙏 άσε που μπορείς να το κανεις κ πιο μετά, 35, 36 εβδομάδες. 

Θέλουμε ιδανικά το μωρό να κρατήσει ανοσοποίηση για όσο το δυνατόν περισσότερο μετά τη γέννηση, οπότε κάπου εκεί μόλις μπω 32η θα το κάνω λέω🙏

Καλώς ήρθες 🙏❤️με το καλό να υποδεχτείς τη μπεμπούλα σου! 

Εγώ μπήκα 29η εβδομάδα, μέσα Ιουλίου ΠΗΤ κ επίσης πρώτο μωρό κ κοριτσάκι 🙏😇

Ναι βεβαια, μπορεις να το κανεις πιο μετα. Η ανοσοποιηση κρατα οσο χρειαζεται δηλαδη 2 μηνες (εφοσον ειναι απο τα πρωτα εμβολια που κανουν τα μωρα στους 2 μηνες). Το θεμα ειναι οτι δε θα εχει μεταφερθει μεγαλος τιτλος αντισωματων γιατι αργουν αρκετα να περασουν τα αντισωματα τον πλακουντα. Ιδανικα, πρεπει να θηλαζουμε κιολας μετα. Που δεν ειναι παντα εφικτος ο θηλασμος 

• Μου αρέσει 1

1 hour ago, Angel-11 είπε:

Μόνο για κοκκύτη μόνο μου είπε εμένα δεν μου ανέφερε καν του RSV.

@MYRTO7 Εγώ του κοκκύτη το έκανα μόλις έκλεισα τις 30 εβδ.Μου είχε πει όμως οτι από την 27-28η και μετά το κάνουν.

Μεγάλη ταλαιπωρία βρε κορίτσι μου και εσύ και η @Blue Velvet συνεχίζετε ακόμη τις αναγούλες κ τους εμετούς. Καλά είναι όντως να μην ταράζεσαι με την περίδεση οπότε μην ταλαιπωρείσαι.Αν σε βοηθάνε τα χάπια ας τα συνεχίσεις δεν πειράζει.

Όντως ταλαιπωρία,τώρα ειδικά έχω και καούρες όλη μέρα και είναι ένας συνδυασμός καταπληκτικός 🤣Αλλά είμαι συνηθισμένη από την προηγούμενη εγκυμοσύνη,οπότε κάνω υπομονή.Σε 2,5 μήνες θα φάω σαν άνθρωπος

• Μου αρέσει 2

πρίν από 15 λεπτά , Αννούλαααα είπε:

Είμαι προβληματισμένη εγώ... Από την μια λέω είναι καινούργιο κ κάπως μου φαίνεται... Από την άλλη αν το κάνω θα είναι λίγο το μωρό προστατευμένο όσο το πιάσει φυσικά μέχρι τον Δεκέμβρη... Εμένα θα πηγαίνουν κ σχολείο τα παιδιά κ φέτος έγινε χαμός με τον RSV... 

Σήμερα έκανα του κοκκυτη είμαι στην 29η... Του RSV αν κ εφόσον το κάνουμε από τις 32 κ μετά γίνεται... Δεν ξέρω θα το συζητήσω κ στο Doppler... Έλεγα μήπως έκανα μια αναφορά κ στην παιδίατρο ...αν έχει ακούσει κάτι σχετικό ή τι άποψη έχει σχετικά με τα αντισώματα που ίσως έχει? Τι να πω δεν ξερω ... Πφφφ

Κοριτσαρα… με παιδια στο σχολειο καλυτερα να το κανεις. Εγω σκεψου φετος δε θα στειλω τη μικρη παιδικο, θα τη στειλω κατευθειαν του χρονου προνηπιο. Αλλιως μας βλεπω πρωτη χρονια η μικρη παιδικο, να κλεισουμε πρωτο τραπεζι πιστα στο Παιδων οικογενειακως 

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

πρίν από 7 λεπτά , Sophie38 είπε:

Ναι βεβαια, μπορεις να το κανεις πιο μετα. Η ανοσοποιηση κρατα οσο χρειαζεται δηλαδη 2 μηνες (εφοσον ειναι απο τα πρωτα εμβολια που κανουν τα μωρα στους 2 μηνες). Το θεμα ειναι οτι δε θα εχει μεταφερθει μεγαλος τιτλος αντισωματων γιατι αργουν αρκετα να περασουν τα αντισωματα τον πλακουντα. Ιδανικα, πρεπει να θηλαζουμε κιολας μετα. Που δεν ειναι παντα εφικτος ο θηλασμος 

Γενικά το ιδανικό σε όλες τις εξετάσεις και δοκιμές κύησης είναι να τα κάνεις περίπου στη μέση κατα το δυνατόν του προτεινόμενου παραθύρου. Πχ αν για μια εξέταση είναι πχ 6 εβδομάδες το χρονικό παράθυρο για να γίνει, να μη γίνεται ούτε την 1η ούτε την 6η.

Εγώ το τήρησα αυτό σε όλα μέχρι τώρα, τα κάνω περίπου στη μέση. Πχ το εμβόλιο του κοκκύτη από το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού συστήνεται από 27 έως 36 εβδομάδες. Άρα γύρω στις 31-32 θεωρώ ιδανικό να γίνει. Ούτε πολύ νωρίς, ούτε πολύ αργά. Προλαβαίνει να πιάσει επίπεδα ο τίτλος των αντισωμάτων ακόμη κ πιο αργά να το κανει κάποια μανούλα. 

Just now, Eustathia είπε:

Γενικά το ιδανικό σε όλες τις εξετάσεις και δοκιμές κύησης είναι να τα κάνεις περίπου στη μέση κατα το δυνατόν του προτεινόμενου παραθύρου. Πχ αν για μια εξέταση είναι πχ 6 εβδομάδες το χρονικό παράθυρο για να γίνει, να μη γίνεται ούτε την 1η ούτε την 6η.

Εγώ το τήρησα αυτό σε όλα μέχρι τώρα, τα κάνω περίπου στη μέση. Πχ το εμβόλιο του κοκκύτη από το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού συστήνεται από 27 έως 36 εβδομάδες. Άρα γύρω στις 31-32 θεωρώ ιδανικό να γίνει. Ούτε πολύ νωρίς, ούτε πολύ αργά. Προλαβαίνει να πιάσει επίπεδα ο τίτλος των αντισωμάτων ακόμη κ πιο αργά να το κανει κάποια μανούλα. 

Το θέμα του θηλασμού εν τω μεταξύ με απασχολεί τελευταία... Εγώ από πάντα κ λόγω της ειδικότητας μου κ λόγω προσωπικής επιθυμίας είχα την επιθυμία να θηλασω...

Άκουσα τόσα πράγματα και δυσκολίες αυτές τις ημέρες από περίγυρο που είτε θηλάζει είτε όχι, που πραγματικά δεν ξέρω τι να περιμένω.. 

• Μου αρέσει 1

Καλησπέρα  κι απο μένα! 27 και 2 σήμερα. Με το που μπήκα στον 7ο κ εγώ είδα μεγάλη διαφορά, κουράζομαι εύκολα και δυσκολεύομαι γενικά! Στην πρώτη εγκυμοσύνη δε θυμαμαι να είχα τόσο νωρίς δυσφορία, ίσως βέβαια φταίει το ότι τρέχω πίσω απο ένα 3χρονο.... Την άλλη εβδομάδα έχω γιατρό, να δούμε, πως πάμε!

• Μου αρέσει 2
  • Ευχή 1
  • Δύναμη! 1

πρίν από 5 λεπτά , ΙΟΥΛΙΑΝΗ είπε:

Καλησπέρα  κι απο μένα! 27 και 2 σήμερα. Με το που μπήκα στον 7ο κ εγώ είδα μεγάλη διαφορά, κουράζομαι εύκολα και δυσκολεύομαι γενικά! Στην πρώτη εγκυμοσύνη δε θυμαμαι να είχα τόσο νωρίς δυσφορία, ίσως βέβαια φταίει το ότι τρέχω πίσω απο ένα 3χρονο.... Την άλλη εβδομάδα έχω γιατρό, να δούμε, πως πάμε!

Η κούραση πραγματικά σε άλλο επίπεδο κ μένα με το που μπήκα στον 7ο. Ακριβώς έτσι! 

Κ τώρα αντί να γράφω εργασία Πνευμονολογίας για το μεταπτυχιακό, έπιασα καναπέ κ βλέπω τελευταία σεζον You🙈🙈🙈 δεν έχω κουράγιο να κάνω κάτι άλλο 🫣

• Μου αρέσει 1

πρίν από 54 λεπτά , Sophie38 είπε:

Από θέμα εξετάσεων και όλα σχετικά με το μωρό είναι ευτυχώς τέλεια μέχρι στιγμής. Εγώ πάλι μαύρα χάλια.... ξεπατώθηκα στους εμετούς, οτι και να δοκίμασα τίποτα δεν με βοήθησε, είχε αλλάξει όλη μου η γεύση και περνούσαν μέρες που δεν μπορούσα ούτε να φάω ούτε να πιω τίποτα, μέχρι που χρειάστηκε να νοσηλευτώ στο νοσοκομείο γιατί έκανα εμετό με αίμα . Ευτυχώς με το που μπήκα στον 6 μήνα μειώθηκαν τα συμπτώματα αλλά δεν έχουν σταματήσει ακόμα, κάνω κανά δυο εμετούς μέσα στην βδομάδα έτσι για να μην ξεχνιόμαστε 😆.  Επιπλέον αρρώστησα 2 φορές. Την πρώτη την πέρασα πολύ δύσκολα γιατί ήταν πολύ αρχή της εγκυμοσύνης και δεν μπορούσα να πάρω τίποτα οπότε μου πήρε 1 μηνα μέχρι να γίνω καλά. Την δεύτερη κόλλησα γρίπη Β αλλά επειδή είχα κάνει το εμβόλιο το πέρασα πιο ελαφρά. 

• Μου αρέσει 1
  • Δύναμη! 1

1 hour ago, stelinagiaz είπε:

Καλώς ήρθες στην ομάδα !Με το καλό η μπεμπούλα σας!

1 hour ago, Αννούλαααα είπε:

Καλό να είναι να πάρεις και την άποψη της δεν χάνεις κάτι.Εσείς που έχετε και άλλα παιδάκια και θα έχουν σχολείο σίγουρα είστε πιο δύσκολα με ιώσεις. Εμένα δεν μου είπε κάτι σχετικό οπότε το άφησα έτσι και δεν ρώτησα καν.

πρίν από 52 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Όντως ταλαιπωρία,τώρα ειδικά έχω και καούρες όλη μέρα και είναι ένας συνδυασμός καταπληκτικός 🤣Αλλά είμαι συνηθισμένη από την προηγούμενη εγκυμοσύνη,οπότε κάνω υπομονή.Σε 2,5 μήνες θα φάω σαν άνθρωπος

Πάντως πλάκα έχουμε .Κάποιες περιμένουν να φάνε φυσιολογικά,κάποιες να μπορούν να κινηθούν πιο άνετα και κάποιες όπως εγώ να κοιμηθούμε μπρούμυτα 😂😂😂

πρίν από 41 λεπτά , Eustathia είπε:

Το θέμα του θηλασμού εν τω μεταξύ με απασχολεί τελευταία... Εγώ από πάντα κ λόγω της ειδικότητας μου κ λόγω προσωπικής επιθυμίας είχα την επιθυμία να θηλασω...

Άκουσα τόσα πράγματα και δυσκολίες αυτές τις ημέρες από περίγυρο που είτε θηλάζει είτε όχι, που πραγματικά δεν ξέρω τι να περιμένω.. 

Με το θηλασμό η άποψη μου είναι οτι δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα πάει .Και εγώ θα ήθελα να θηλάσω και θα κάνω την προσπάθειά μου αλλά από κει και πέρα θα δω και πως θα πάει αν θα τα καταφέρω και πως θα εξελιχθεί.Πιθανόν στο 3μηνο να γυρίσω στην δουλειά οπότε μετά θα είναι πιο δύσκολο.Ότι γίνει τους πρώτους μήνες δηλ. Τώρα εύκολα δύσκολα θα φανεί πως θα πάει.

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...