Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Μανούλες Ιουλίου 2025 ❤️

Recommended Posts

6 ώρες πρίν, Eustathia είπε:

Κορίτσια μου σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 

Όποια έχει κ άλλο παιδάκι κ ξέρει ας μας πει πώς είναι οι συσπάσεις να ξέρουμε 😇 

Το μωρό δεν το νιώθω ακόμη, πέρα από κάτι φτερουγισματα πού κ πού. Μου είπε η γιατρός επειδή είναι 1η εγκυμοσύνη κ πρόσθιος πλακούντας, γύρω στην 24η λέει κ μετα θα το νιώσω 🤷

Ερώτηση... Στο δεξί πλευρό κοιμάστε???? Δεν μπορώ μόνο στο αριστερό κ η γιατρός δεν μου απαγόρευσε το δεξι πλευρό αλλά λόγω του οτι να μην εμποδίζει την κυκλοφορία προσπαθώ να το αποφεύγω. Αλλά δεν γίνεται να αγχώνομαι κ στον ύπνο 🤷

Καλημερα σε όλη την ομάδα ..

Εγώ κοιμάμαι μόνο από το δεξί σε όλα τα παιδιά...έτσι βολευομαι,πολύ λίγο από την αριστερή...όλα καλά έχουν πάει δεν έχει συμβεί κάτι...

Όσο για τις συσπάσεις εγώ τις ξέρω ότι πετρώνει η κοιλιά... Δεν έχω προσέξει αν ξεκινάνε διαφορετικά...

Επίσης κ εγώ παρόλο που είναι 3η εγκυμοσύνη σε αυτό το στάδιο φτερουγίσματα νιώθω...άντε να δούμε...

Έχω δύο ψυχούλες στον ουρανό 👼👼...κ δύο στην αγκαλιά μου...❤️❤️👫

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1 hour ago, Alex@ είπε:

Έκανα τεστ και βγήκε αρνητικό για γρίπη.

Σήμερα τριτη μέρα και ανεβάζω πυρετό, έχω βήχα και μπούκωμα. Μόλις πάρω ντεπον όλα καλά.

Όχι δεν το έκανα.

Σημερα έχω το ραντεβού με τον εμβρυομητρικο για να μετρήσει τα μωρά όπως γίνεται στα μονοχοριακα για το σύνδρομο υποκλοπής και δεν ξέρω τι να κάνω, να πάω ή όχι.

Καλημέρα🙏 Περαστικά σου❤️ 

Αν είσαι απύρετη και δεν θα ταλαιπωρηθείς στη μετακίνηση, φόρα τη μασκούλα σου εννοείται κ να πας. Αλλά αν εμμένουν τα συμπτώματα, ενημέρωσε τον για την κατάσταση μήπως το μετατοπισετε το ραντεβού (σου εύχομαι να είσαι καλύτερα κ να πας σήμερα 💪🙏

πρίν από 32 λεπτά , Αννούλαααα είπε:

Καλημερα σε όλη την ομάδα ..

Εγώ κοιμάμαι μόνο από το δεξί σε όλα τα παιδιά...έτσι βολευομαι,πολύ λίγο από την αριστερή...όλα καλά έχουν πάει δεν έχει συμβεί κάτι...

Όσο για τις συσπάσεις εγώ τις ξέρω ότι πετρώνει η κοιλιά... Δεν έχω προσέξει αν ξεκινάνε διαφορετικά...

Επίσης κ εγώ παρόλο που είναι 3η εγκυμοσύνη σε αυτό το στάδιο φτερουγίσματα νιώθω...άντε να δούμε...

Καλημέρα κορίτσι μου! 

Αυτό με τον ύπνο με έχει απασχολήσει λίγο αφού ξυπνάω συνειδητοποιώ ότι είμαι στο δεξί πλευρό κ γυρνάω συνέχεια στο αριστερό. Η γιατρός μου είπε να μην κοιμάμαι ανάσκελα κ να γυρνάω όσο μπορώ αριστερά σε πιο μετά εβδομάδες αλλά το εφαρμόζω από τώρα εγώ για να συνηθίζω 😇 το δεξιά δεν απαγορεύεται αλλά επειδή πιέζει την κοίλη φλέβα, ενδέχεται να επηρεάσει την κυκλοφορία. Για αυτό δεν θέλει πολύ δεξιά αλλά δεν απαγορεύεται κιόλας. 

Καλημέρα σε όλη την ομάδα!!!

Περαστικά στα κορίτσια με την περιδεση μην αγχώνεστε όλα καλά θα πάνε!!!

Οταν κάνει συσπάσεις η μήτρα σκληραίνει η κοιλιά αυτό που λέμε πετρώνει.Τυχον πονακια κ τσιμπήματα είναι λογικά όσο περνάει ο καιρός γιατί μεγαλώνει η μήτρα κ γενικά το σώμα προσαρμόζεται στο να χωράει το μωράκι κ προετοιμάζει το έδαφος για τον τοκετό…

Οσο για τον ύπνο κ γω στα δεξιά κοιμάμαι αν κ κοιτάω ν πέφτω στα αριστερά ξυπνάω πάντα στα δεξιά…κ με την πρώτη μ εγκυμοσύνη προσπαθούσα όσο μπορούσα να είμαι στα αριστερά ειδικά όσο μεγάλωνε το μωράκι κ βάραινε.Μην αγχώνεστε..

Σε άλλα νέα εμείς επιστρέψαμε από Αθήνα δεν το ευχαριστήθηκα όσο ήθελα λόγω κρύου κ αποστάσεων αλλά έστω είδα τους δικούς μου.

• Μου αρέσει 1

9 ώρες πρίν, Angel-11 είπε:

Γενικά όσο περνάνε οι εβδομάδες είναι επικίνδυνη η περίδεση σαν διαδικασία.Αν δηλ η κοπέλα ήταν 25η 26η εβδ δεν παίρνουν εύκολα το ρίσκο αν και μέχρι 27-28 σε μια ανάγκη το προχωράνε. Αλλά κάτι θα είδαν και έκριναν έτσι.Σε μένα και ήταν οριακά και μου είπαν οτι δεν ξέρουμε αν θα πετύχει .Αλλά δεν είχαμε επιλογή αν το άφηνα θα γεννούσα σίγουρα.Οπότε πήραμε το ρίσκο .15χιλ μπορεί να μην ακούγεται πολύ αλλά είναι αρκετό εάν η προγεστερόνη  κάνει δουλειά.Γι αυτό και η ακινησία.Και έχει σημασία αν είναι ανοιχτός η κλειστός.15 και κλειστός με προγεστερόνη την βοήθησε την κοπέλα να πάει μέχρι το τέλος.Ίσως η ακινησία ήταν καθαρά για το βάρος να μην πιέζει το μωρό προς τα κάτω.Νομίζω κάθε περίπτωση εξετάζεται διαφορετικά ανάλογα τα δεδομένα που έχεις.

Γενικά είναι αρκετά ψυχοφθόρο να είσαι σπίτι και να φοβάσαι να κινηθείς .Η αλήθεια είναι οτι πιστεύω οτι αφού καταφέραμε να βγάλουμε την επέμβαση και παρά τις εβδομάδες έγινε η περίδεση το έχουμε .Εγώ γενικά την εμπιστεύομαι την περίδεση .Πολλές κοπέλες με δίδυμα κάνουν λόγω βάρους προληπτικά (ή ακόμη και με ένα μωράκι )και είναι μια χαρά και συνεχίζουν τη ζωή τους μέχρι τη γέννα.Οτιδήποτε μας δίνει μια έξτρα βοήθεια για να φτάσουμε στο τέλος το εμπιστεύομαι .

Μια συμβουλή επειδή κάπως την πάτησα που λένε .Τις πρώτες μέρες άρχισα να μπαίνω σε ένα τρυπάκι του τύπου ξυπνάω και απλά περιμένω να περάσει η μέρα για να έρθει η επόμενη και η επόμενη και να έρθει αρχικά ο Μάρτιος και μετά ο Απρίλιος και να μπει ο Μάιος στον οποίο θα είμαι στο τέλος.Πιστεύω τεράστιο λάθος μου.Αρχικά οι μέρες φάνταζαν ατελείωτες και εγώ απλά πήγαινα από καναπέ σε κρεβάτι και φτου και από την αρχή.Και πλέον κατάλαβα οτι δεν υπάρχει λόγος ούτε να μιζεριάζω ούτε να μην χαίρομαι την εγκυμοσύνη και την προετοιμασία του μωρού.Οι μέρες περνάνε είτε κάνω κάτι είτε όχι αλλά είναι πιο ευχάριστες αν ασχολούμαι με κάτι και ας είναι και κάτι χαζό.Εσύ έχεις και άλλο παιδάκι οπότε πιστεύω δεν θα σε αφήσει να πέσεις ψυχολογικά,όλο και κάτι θα έχετε να ασχοληθείτε.Ας πιστέψουμε στα μωράκια μας και θα τα καταφέρουμε να φτάσουμε στο τέλος.Το καλοκαίρι θα μοιραζόμαστε άλλες εμπειρίες με τα μωράκια μας αγκαλιά.

Επειδή από την αρχή είδαμε κάπως τον τράχηλο, μου είχε πει ότι θα το παρακολουθούμε. Δεν ξέρω μήπως ήταν καλύτερα να είχα κάνει την περιδεση προληπτικά νωρίτερα. Έχω 1 αποξεση στο ιστορικό μου, 3 υστεροσκοπησεις και 1 δύσκολη φυσιολογικη γέννα. Οπότε ο τράχηλος έχει ταλαιπωρηθεί. 

Εγω ακόμη μέρα μέρα το πάω, βασικά νύχτα νύχτα γιατί εκεί έχω να αντιμετωπίσω πλέον και τις κρίσεις πανικού....Με αγχώνουν τόσα πολλά με 1ο το ότι πάει τωρα πίσω η αμνιοπαρακεντηση και δεν ξέρω μετά αν θα μπορώ να την κάνω ή θα είναι το ρίσκο πιο μεγάλο. 

Η μέρα κάπως περνάει χωρίς σκέψεις. Μόλις γυρίζει ο γιος μου από το σχολείο έχει το νου του να βγει να παίξει, να τρέξει. Θα μείνει λίγο μαζί μου αλλά γενικά έχει πολύ ενέργεια και στεναχωριεμαι που δε τον βλέπω πολύ. 

Τελοσπαντων, δε θέλω να σας μεταφέρω την πεσμένη μου ψυχολογία. Να πάει τώρα καλά η περιδεση προέχει. 

πρίν από 6 λεπτά , Eternity είπε:

Επειδή από την αρχή είδαμε κάπως τον τράχηλο, μου είχε πει ότι θα το παρακολουθούμε. Δεν ξέρω μήπως ήταν καλύτερα να είχα κάνει την περιδεση προληπτικά νωρίτερα. Έχω 1 αποξεση στο ιστορικό μου, 3 υστεροσκοπησεις και 1 δύσκολη φυσιολογικη γέννα. Οπότε ο τράχηλος έχει ταλαιπωρηθεί. 

Εγω ακόμη μέρα μέρα το πάω, βασικά νύχτα νύχτα γιατί εκεί έχω να αντιμετωπίσω πλέον και τις κρίσεις πανικού....Με αγχώνουν τόσα πολλά με 1ο το ότι πάει τωρα πίσω η αμνιοπαρακεντηση και δεν ξέρω μετά αν θα μπορώ να την κάνω ή θα είναι το ρίσκο πιο μεγάλο. 

Η μέρα κάπως περνάει χωρίς σκέψεις. Μόλις γυρίζει ο γιος μου από το σχολείο έχει το νου του να βγει να παίξει, να τρέξει. Θα μείνει λίγο μαζί μου αλλά γενικά έχει πολύ ενέργεια και στεναχωριεμαι που δε τον βλέπω πολύ. 

Τελοσπαντων, δε θέλω να σας μεταφέρω την πεσμένη μου ψυχολογία. Να πάει τώρα καλά η περιδεση προέχει. 

Για την αμνιο μην ανχωνεσε δεν έχει σημασία ποτέ θα την κάνεις κανένα ρίσκο δεν αυξάνετε με τις εβδομάδες. Ίσα ίσα που οι περισσότεροι την κάνουν  μετά την β επιπέδου . 

Εντάξει περίδεση ίσως όταν φαίνετε κάτι από την αρχή να πρέπει να γίνετε αμέσως είναι κρίμα να περνει ο γιατρός τέτοιο ρίσκο αφού βλέπει ότι κάτι δεν πάει καλά . Αλλά τώρα έτσι Κ αλλιώς πάλι σε ασφαλής εβδομάδα είσαι οπότε μην το σκέφτεσε.  

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

18 ώρες πρίν, Eternity είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου! Σας ευχαριστώ ολη την ομάδα! Αν κάποια ξέρει ξεμάτιασμα όντως το χρειαζόμαστε. Τώρα που πήγα τουαλέτα είχα ελάχιστο ροζ στο σκούπισμα. Ο Φεβρουάριος ήταν πάντα γρουσούζης για μένα.... 23 Φεβρουαρίου έκανα αποξεση στην ανεμβρυική κύηση που είχα πριν το γιο μου και την ίδια ακριβώς ημέρα έμαθα ότι ο πατέρας μου έχει καρκίνο. 23 Φεβρουαρίου έπεσα και λιποθυμισα τώρα. Τώρα θα μου πείτε τι χαζά σκέφτομαι... όμως πάντα όταν έρχεται ο Φεβρουάριος έχω ένα κόμπο... 

Η καλλιέργεια κολπικου υγρού ήταν καλή. Θα μιλήσω με το γιατρό το απόγευμα να δούμε πότε θα μπω. Το κεφάλι μου πάει να σπάσει. Στο κρεβάτι ξάπλα μόνο σκέψεις κάνω. Αυτή η εγκυμοσύνη τα έχει όλα... πτώση χοριακης, απώλεια λογικά του ενός εμβρύου, αιμορραγίες το 1ο τρίμηνο, ξάπλα στο κρεβάτι, εμετοι, κρίση πανικού, λιποθυμία, περιδεση τραχήλου... Νιώθω ότι δεν έχω άλλη υπομονή. 

Υπομονή κορίτσι μου!!

Σε καταλαβαίνω αλλά μην σκέφτεσαι αρνητικά!

Σκέψου πως σε λίγους μήνες θα έχεις το πλασματάκι σου αγκαλιά!!!και μόνο γι αυτό αξίζει ❤️

12 ώρες πρίν, Eustathia είπε:

Κορίτσια εγώ εδώ κ κανα δυο μέρες έχω κάτι πονάκια δεξιά, σαν περιόδου σαν σουβλίτσες. Κ σήμερα νιώθω κάπως ενόχληση από κάτω σαν μικρές κράμπες. Χαμηλά... 

Αύριο μπαίνω 21η εβδομάδα. Έχει πονάκια γενικά αυτό το διάστημα? Σκεφτόμουν να πάω για ένα ραντεβού με τη γιατρό μου ενδιάμεσα από τη β επιπέδου αλλά η β είναι στις 5 του μήνα. Μια εβδομάδα έμεινε. 

Εν τω μεταξύ τελευταία έχω αυξημένο άγχος πάλι. 

Εγώ είχα αυτή την αίσθηση πριν 1μιση βδομάδα και λίγο αγχώθηκα!είχα ενοχλήσεις σαν να περιμένω περίοδο.

εκείνη την μέρα και για 2-3 μέρες πήρα 2 φορές την μέρα μαγνήσιο αλλά είχα διαβάσει πως είναι φυσιολογικά τέτοια πονάκια λόγω των συνδέσμων και του ότι μεγαλώνει και η μήτρα!

πρίν από 9 λεπτά , kerasia93 είπε:

Υπομονή κορίτσι μου!!

Σε καταλαβαίνω αλλά μην σκέφτεσαι αρνητικά!

Σκέψου πως σε λίγους μήνες θα έχεις το πλασματάκι σου αγκαλιά!!!και μόνο γι αυτό αξίζει ❤️

Εγώ είχα αυτή την αίσθηση πριν 1μιση βδομάδα και λίγο αγχώθηκα!είχα ενοχλήσεις σαν να περιμένω περίοδο.

εκείνη την μέρα και για 2-3 μέρες πήρα 2 φορές την μέρα μαγνήσιο αλλά είχα διαβάσει πως είναι φυσιολογικά τέτοια πονάκια λόγω των συνδέσμων και του ότι μεγαλώνει και η μήτρα!

Και εγώ έχω διαβάσει πως πρέπει αριστερά κυρίως και όχι ανάσκελα.

Ξεκινάω πρώτα αριστερά αλλά σίγουρα γυρίζω και δεξιά δεν γίνεται αλλιώς.

Κάποιες φορές όμως μέσα στον ύπνο μου με βρίσκω ανάσκελα και αμέσως αλλάζω.Βέβαια εγώ αυτό το διάβασα τώρα σε αυτήν την εγκυμοσύνη στην προηγούμενη δεν το ήξερα.

Γιατί δεν κάνει ανάσκελα;

Καλημέραααααα όλη μέρα!!

🤩🤩🤩🤩

• Μου αρέσει 1

vEsSp3.png 

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...