Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 5 λεπτά , Losr είπε:

Μιας και πιάσατε το θέμα υστεροσκοπηση να ρωτήσω εγώ κάτι. Οι βιοχημικές μπορεί να σχετίζονται με κάτι στην μήτρα? Η είναι καθαρά το έμβρυο? Ρωτάω γιατί διαβάζω που λέτε ότι δεν θέλετε να κανετε ετ χωρίς υστεροσκοπηση. Είχα κάνει υστεροσκοπηση στην πρώτη εξωσωματική αλλά και πάλι αποβολή και βιοχημικές είχα. Τώρα στην δεύτερη δεν έκανα. 

Όχι υστεροσκοπηση κάνουν συνήθως για αποτυχία εμφύτευσης . Αποβολές σπάνια σχετίζονται με κάτι στην μήτρα Κ συνήθως φαίνετε απτον υπέρηχο ή από καλλιέργεια για μικρόβια . Αφού έχεις κάνει μια φορά κ έχεις εμφυτεύσεις είσαι καλημενη

• Μου αρέσει 2

Μανούλες Ιουλίου 2025 ❤️

Recommended Posts

πρίν από 2 λεπτά , Eternity είπε:

Μου τον μέτρησαν, δε μου είπαν πόσο, κάτω από 30mm αλλά σίγουρα πάνω από 25mm. Μου αύξησαν τα utrogestan σε 2 και όταν ρώτησα αν έχω θέμα με τον τράχηλο μου είπαν όχι όσο είναι πάνω από 25mm. Εγώ σήμερα κλείνω τις 18 εβδομάδες. Να πάω λες για άμεσα στην κλινική? 

Αν σου είπε ο γιατρός ότι πρέπει να κάνεις περίδεση ούτως ή άλλως   σίγουρα δεν μπορείς να περιμένεις να περάσεις τις 20 εβδομάδες. 

Θα σου τα πει Κ ο γιατρός σου θα σε προγραμματίσει άμεσα αφού μαζί θα την κάνετε . 

Επίσης αυτό που σου είπαν ότι στις 18 εβδομάδες δεν έχεις θέμα με τον τράχηλο ενώ είναι πχ 26 είναι λάθος γιατί ο τράχηλος από εδώ Κ πέρα μικραίνει . Ο τράχηλος από τις 17 εβδομάδες χάνει τουλάχιστον 2-3 χιλιοστά γιατί πολύ απλά τώρα το μωρό αποκτά βάρος . Μέχρι τις 17 εβδομάδες είναι  μερικά γραμμάρια μόνο. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 14 λεπτά , linaa είπε:

Αν σου είπε ο γιατρός ότι πρέπει να κάνεις περίδεση ούτως ή άλλως   σίγουρα δεν μπορείς να περιμένεις να περάσεις τις 20 εβδομάδες. 

Θα σου τα πει Κ ο γιατρός σου θα σε προγραμματίσει άμεσα αφού μαζί θα την κάνετε . 

Επίσης αυτό που σου είπαν ότι στις 18 εβδομάδες δεν έχεις θέμα με τον τράχηλο ενώ είναι πχ 26 είναι λάθος γιατί ο τράχηλος από εδώ Κ πέρα μικραίνει . Ο τράχηλος από τις 17 εβδομάδες χάνει τουλάχιστον 2-3 χιλιοστά γιατί πολύ απλά τώρα το μωρό αποκτά βάρος . Μέχρι τις 17 εβδομάδες είναι  μερικά γραμμάρια μόνο. 

Είναι φοβερό λίγες ώρες αφότου βγήκα από το νοσοκομείο να έχω θέμα.... Με τραυματησαν οι ίδιοι, έφταιξε το πέσιμο, ήταν να συμβεί? Δεν ξέρω.... Μάλλον θα πάω ιδιωτικά στην κλινική γιατί στο δημοσιο ούτε ξέρω πότε θα με βάλουν. Ψυχολογικά δεν είμαι και καλά, θέλω να γίνει άμεσα γιατί νιώθω ότι όσο περνάνε οι μέρες ότι κινδυνεύω, νιώθω λίγα πονακια στην κοιλιά και φοβάμαι. Απλά πρέπει να σταματήσει πρώτα το αίμα.

• Λυπημένη/-ος 2

πρίν από 1 λεπτό , Eternity είπε:

Είναι φοβερό λίγες ώρες αφότου βγήκα από το νοσοκομείο να έχω θέμα.... Με τραυματησαν οι ίδιοι, έφταιξε το πέσιμο, ήταν να συμβεί? Δεν ξέρω.... Μάλλον θα πάω ιδιωτικά στην κλινική γιατί στο δημοσιο ούτε ξέρω πότε θα με βάλουν. Ψυχολογικά δεν είμαι και καλά, θέλω να γίνει άμεσα γιατί νιώθω ότι όσο περνάνε οι μέρες ότι κινδυνεύω, νιώθω λίγα πονακια στην κοιλιά και φοβάμαι. Απλά πρέπει να σταματήσει πρώτα το αίμα.

Το πιο πιθανό είναι να ήταν να γίνει. Τώρα να σε τραυμάτισαν στο νοσοκομείο τι να πω τόσο άσχετοι ? 

Το πέσιμο δεν πιστεύω να επιρεαζει τον τράχηλο.. στο πέσιμο το μόνο επικίνδυνο είναι να μην τραυματιστεί ο πλακούντας ο τράχηλος δεν νομίζω ότι επιρεαζετε αν όλα είναι οκ τα υπόλοιπα . 

21 ώρες πρίν, Alex@ είπε:

Ευχαριστώ πολύ!! Μάλλον θα πάμε με τον πολιτικό να τελειώνουμε. Την θέλει την βέρα λέει χαχαχαχ 

Επίσης, καθώς ψάχνουμε σπίτι τη Παρασκευή πήγαμε να δούμε ένα και μας έφαγε το κρύο.

Σήμερα σηκώθηκα με βήχα, όχι ξηρό αλλά ούτε και αμάν βαθύ, νιώθω λίγο τον λαιμό ερεθισμένο, να γρατζουνάει αλλά μπορώ να φάω και να πιω, ένιωθα καλά όμως μέχρι πριν καμιά 1.5 ώρα που ένιωθα κόπωση, έβαλα θερμόμετρο και έδειξε 37.5, επίσης έχω μυικους πόνους στα πόδια αλλά αυτο ίσως να είναι και επειδή κοιμάμαι πλάγια συνέχεια. Περιμένω τον άντρα μου να φέρει ντεπόν.

Λέτε να είναι γρίπη Α;; ελπίζω σε κοινό κρυολόγημα 

Περαστικά σου!!ελπίζω και εγώ σε ένα απλό κρυολόγημα και όχι σε γρίπη Ά.

Πως είσαι σήμερα;

Έχει κάνει κάποια εμβόλιο γρίπης;

vEsSp3.png 

1 hour ago, Eternity είπε:

Κορίτσι μου θα πας για την περίδεση άμεσα κ όλα θα ναι καλά 🙏 από αίμα συνεχίζεται η ροή? Να προσέχεις, είμαστε μαζί όλες σε ότι συμβαίνει 🙏💪

Ρε κορίτσια πώς εξαφανίζονται τόσο γρήγορα οι τράχηλοι🤷 επιστήμονας είμαι κ πάλι δεν μου κάθεται. 

Είναι δυνατόν να χάσει τόσο μήκος σε λίγες ώρες κ να μην το δουν??? 

Με αυτή τη λογική κάθε μέρα για μέτρηση τραχήλου πρέπει να πηγαίνουμε🤦 μήπως τελικά δεν δίνεται η δέουσα σημασία στο μήκος του τραχήλου? 

1 hour ago, linaa είπε:

Το πιο πιθανό είναι να ήταν να γίνει. Τώρα να σε τραυμάτισαν στο νοσοκομείο τι να πω τόσο άσχετοι ? 

Το πέσιμο δεν πιστεύω να επιρεαζει τον τράχηλο.. στο πέσιμο το μόνο επικίνδυνο είναι να μην τραυματιστεί ο πλακούντας ο τράχηλος δεν νομίζω ότι επιρεαζετε αν όλα είναι οκ τα υπόλοιπα . 

Κ εγώ αυτό σκέφτηκα μήπως τραυματιστηκε κ δεν είναι ο τράχηλος🤷 πώς υπέθεσαν ότι είναι ο τράχηλος χωρίς επανεξέταση.. 

Διαφημίσεις

14 ώρες πρίν, Eternity είπε:

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα! Μετά την @Angel-11ήρθα κι εγώ να μιλήσω για τη δική μου περιπέτεια. Αργά το βράδυ του Σαββάτου, ξημερώματα προς Κυριακή κατά τις 2.30 το βράδυ, ξύπνησα απότομα στον ύπνο μου και είχα ταχυκαρδία. Δε θυμάμαι αν έβλεπα κάποιο όνειρο. Προσπάθησα να ηρεμήσω όμως ένιωθα να μη μπορώ να πάρω ανάσα. Σηκώθηκα για να φύγω γρήγορα από το δωμάτιο γιατί ένιωθα να πνίγομαι. Πήγα να ουρησω στο μπάνιο κι εκεί με έπιασε κρύος ιδρώτας και άρχισα να ζαλίζομαι. Έχοντας ανεβάσει μόνο το εσώρουχο και όχι την πιτζαμα, πήγα να βγω γρήγορα και να πάω στο απέναντι δωμάτιο που κοιμάται ο άντρας μου και ο γιος μας για να του πω ότι δε νιώθω καλά. Δεν είχα κουράγιο να φωνάξω. Με βρήκε λιποθυμη στο πάτωμα.... Επειδή ο ίδιος είχε ξαπλώσει πριν λίγη ώρα δεν είχε κοιμηθεί βαριά και ξύπνησε από το φως του μπάνιου που μπήκε στο δωμάτιο. Ο ήχος από το πεσιμο μου δεν ήταν πολύ δυνατός επειδή έχουμε ξύλο στο δωμάτιο αλλά και όπως αποδείχθηκε μετά καταλάβαινα ότι έπεφτα και κρατήθηκα από το πομολο της πόρτας. Ενώ έπεσα κάτω με την πλάτη, είχα χτυπημένο μπροστά το δεξί γόνατο και μάλλον στουμπηξα τα δάχτυλα του ποδιού στο κασομα της πόρτας γιατί μετά με πονούσαν πολύ. Δηλαδή ενώ έμπαινα στο δωμάτιο, σα να έκανα περιστροφή και βρέθηκα ξαπλωμένη να κοιτάω προς τα έξω.

Να μην τα πολυλογώ και σας κουράζω, μετά από σφαλιάρες συνήλθα αλλά είχα μεγάλη ταραχή, έτρεμα ολόκληρη. Πήγαμε στις 3 τα ξημερώματα στο νοσοκομείο, νοσηλεύτηκα και βγήκα σήμερα το μεσημέρι. Δε βρήκαν κάτι παθολογικό εκτός από την υπόταση που έχω και η οποια επιβαρύνεται λόγω της εγκυμοσύνης. Πρέπει να σηκώνομαι πολύ σταδιακά από το κρεβάτι. Αυτό που με στεναχώρησε είναι ότι οι ταχυκαρδίες είναι ψυχολογικής φύσεως και πρέπει να μάθω να το ελέγχω. Να τρώω μικρά γεύματα γιατί συνήθως το παθαίνω το βράδυ αν έχω φάει απότομα πολύ και αργά. Νιώθω ότι πάει σκάσει η κοιλιά μου, δε μπορώ να ανασανω καλά και μετά πανικοβαλλομαι. Μέσα στην ατυχία μου ήμουν τυχερή που δεν επεσα με την κοιλιά. Το μωρό είναι καλά και μάλιστα βγαίνοντας ένιωσα πρώτη φορά τις κινήσεις του, σα να κολυμπάει! Είπα στον άντρα μου να αγοράσει στο γιο μας μια σοκολάτα να του δώσω γιατί κατά τρόμαξε ο γλυκός μου που με είδε έτσι και εκείνη την ώρα ξεκίνησε ο μπεμπης να κουνιέται! Σα να λέει "εεεε είμαι κι εγώ εδώ, μια σοκολατιτσα φαε και για μένα!!" 

Τέλος καλό όλα καλά. Είμαι με πονοκέφαλο βέβαια τώρα γιατί με την πεταλούδα υποφέρω, δεν κοιμήθηκα καθόλου παρόλο που ήμουν πολύ ήρεμα στο νοσοκομείο.  Την Πέμπτη το απόγευμα έκλεισα και την αμνιοπαρακεντηση. Να γίνει κι αυτό να πάρω μια ανάσα. Τις προσευχές σας να πάνε όλα καλά! Να προσέχετε και αν δε νιώθετε καλά, να μην υπερτιματε τις δυνάμεις σας. (συγγνώμη για το σεντόνι βραδιάτικα) 

Κι εύχομαι εδώ να σταματήσουν όλα τα απρόσμενα που σας συνέβησαν τελευταία! Τώρα να χαρείς κορίτσι μου την εγκυμοσύνη σου, να αγοράσεις τα μπλε σου, τα πράσινα, τα μπεζ και τα ροζ κράτα τα για το επόμενο μωρό! 

Έλα βρε κορίτσι μου τι έπαθες πωπω.

Ευτυχώς όλα καλά!Να δώσεις βάση σε αυτά που σου είπαν οι γιατροί μην ξαναπάθεις κάτι τέτοιο.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να έχεις καλά αποτελέσματα με την αμνιοπαρακέντηση!

5 ώρες πρίν, Eternity είπε:

Κορίτσια είμαι χάλια... σηκώθηκα πριν λίγο να πάω τουαλέτα και είχα αιμα... κατακόκκινο... Όχι μεγάλη ροή αλλά αρκετό στο σκούπισμα. Χτες βγήκα από το νοσοκομείο, δε θα είχαν δει κάτι? Περιμένω να πάρω το γιατρό τηλέφωνο. Φοβάμαι τόσο πολύ... 

Μέχρι να τα διαβάσω με περιμένουν εξελίξεις.

Όλα καλά θα πάνε το αίμα μπορεί και να μην είναι και τίποτα.ίσως και από κούραση;

Φάντάζομαι πως θα σου κάνει τώρα περίδεση αφού το είχατε κιόλας συζητήσει.

Θετική ενέργεια και όλα θα πάνε καλά!Είμαστε εδώ 🤩❤️

Ενημέρωσε μας 

vEsSp3.png 

πρίν από 5 λεπτά , Eustathia είπε:

Κορίτσι μου θα πας για την περίδεση άμεσα κ όλα θα ναι καλά 🙏 από αίμα συνεχίζεται η ροή? Να προσέχεις, είμαστε μαζί όλες σε ότι συμβαίνει 🙏💪

Ρε κορίτσια πώς εξαφανίζονται τόσο γρήγορα οι τράχηλοι🤷 επιστήμονας είμαι κ πάλι δεν μου κάθεται. 

Είναι δυνατόν να χάσει τόσο μήκος σε λίγες ώρες κ να μην το δουν??? 

Με αυτή τη λογική κάθε μέρα για μέτρηση τραχήλου πρέπει να πηγαίνουμε🤦 μήπως τελικά δεν δίνεται η δέουσα σημασία στο μήκος του τραχήλου? 

Κ εγώ αυτό σκέφτηκα μήπως τραυματιστηκε κ δεν είναι ο τράχηλος🤷 πώς υπέθεσαν ότι είναι ο τράχηλος χωρίς επανεξέταση.. 

Κυρίως δεν ξέρουν όλοι να μετράνε τον τράχηλο από την κοιλιά φαίνετε πάντα πολύ μεγαλύτερος. Κ όταν στην αυχενική είναι μικρός μέχρι την 20 εβδομάδα είναι επίφοβο οπότε πρέπει να παρακολουθήτε  . Ο τράχηλος αν είναι να μικρυνει θα μικρύνει εκεί ανάμεσα στην 17-20 εβδομάδα εκεί είναι που το μωρό αποκτά βάρος Κ τρώει την δοκιμή ο τράχηλος . Αν δεν μικρύνει σε εκείνο το διάστημα τότε πάει σταθερός εκτός απροόπτου πχ συσπάσεις που δεν έδωσε σημασία η γυναίκα ή μικρόβιο. 

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...