Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 5 λεπτά , linaa είπε:

Το prp θα το κάνεις στο νέο κύκλο? Αλήθεια αυτό που είναι 21 πόσο θα το πάρεις ? Στη β φάση μεγαλώνουν πιο αργά ? 

Ναι με τον κύκλο του Μαρτίου θα το κάνω. Ναι νομιζω μεγαλώνουν πιο αργά και απ’οτι έμαθα σήμερα είτε απορροφούνται στον επόμενο κύκλο είτε γίνονται κύστες. Οποτε καλό θα ήταν να το πάρω έτσι κ αλλιώς για να μη γίνει κύστη το 21.

Μανούλες Ιουλίου 2025 ❤️

Recommended Posts

6 ώρες πρίν, Angel-11 είπε:

Ευχαριστώ κορίτσι μου! Η πρώτη μέτρηση έγινε τυχαία στην αυχενική .Ήμουν εκεί περίπου 3 ώρες και το μωρό δεν συνεργαζόταν καθόλου .Με έστειλε να φάω με έστειλε και βόλτα τίποτα .Και μου είπε  δεν γίνεται να σε παιδεύω άλλο θα κάνουμε την αυχενική κολπικά και ότι μπορούμε από την κοιλιά. Και έτσι μου είπε ας κάνουμε και κολπική μέτρηση τραχήλου αφού έτσι και αλλιώς θα σε δω από κάτω.Μου είπε οτι ήταν οκ απλά επειδή στις 11-12 εβδ είναι νωρίς ,να μετρήσουμε με τον γιατρό μου γύρω στις 16.Και έτσι κάπως ζήτησα από το γιατρό μου να το μετράμε κάθε φορά .Απλά λόγω αποβολών με βλέπει συχνά και γενικά λόγω φόβου ελέγχουμε ότι μπορούμε.Ήταν σταθερά περίπου 3εκ (30χιλ) σε κάθε μέτρηση.

Αχ άμα είναι και με γεύση τα κουφέτα ότι καλύτερο χαχα.Με το καλό να γίνει και ο γάμος και όλα κορίτσι μου!

Είναι με γέμιση σοκολάτα και με γέμιση στρατσιατελα, έχω βρει μπελά 😇😇😇 σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου γλυκό! Σου εύχομαι μόνο χαρές ❤️❤️❤️❤️

Κ εμένα στην αυχενική 3 εκατοστά ήταν. Δεν υπήρξε καμία αναφορά ούτε από τον εμβρυομητρικό, ούτε από τη γυναικολόγο μου. Αλλά στη β επιπέδου μετράνε κ τράχηλο απ όσο ξέρω. Οπότε λογικά θα δούμε τότε. Εγώ τελευταίες μέρες νιώθω μία πίεση χαμηλά κ από κάτω. Κ λέω είναι φυσιολογικό που με πιέζει το μωρό όσο μεγαλώνει ή παίζει τίποτα με τον τράχηλο..... Κ μετα διάβασα κ την εμπειρία σου κ τώρα αναρρωτιεμαι, περιμένω μέχρι την αυχενική ή όχι?? Είμαι υπερβολική ή όχι 🥹

5 Μαρτίου κλείσαμε αυχενική εμείς 🙏

πρίν από 11 λεπτά , Eustathia είπε:

Είναι με γέμιση σοκολάτα και με γέμιση στρατσιατελα, έχω βρει μπελά 😇😇😇 σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου γλυκό! Σου εύχομαι μόνο χαρές ❤️❤️❤️❤️

Κ εμένα στην αυχενική 3 εκατοστά ήταν. Δεν υπήρξε καμία αναφορά ούτε από τον εμβρυομητρικό, ούτε από τη γυναικολόγο μου. Αλλά στη β επιπέδου μετράνε κ τράχηλο απ όσο ξέρω. Οπότε λογικά θα δούμε τότε. Εγώ τελευταίες μέρες νιώθω μία πίεση χαμηλά κ από κάτω. Κ λέω είναι φυσιολογικό που με πιέζει το μωρό όσο μεγαλώνει ή παίζει τίποτα με τον τράχηλο..... Κ μετα διάβασα κ την εμπειρία σου κ τώρα αναρρωτιεμαι, περιμένω μέχρι την αυχενική ή όχι?? Είμαι υπερβολική ή όχι 🥹

Μέχρι τη β επιπέδου ήθελα να γράψω 🤦

πρίν από 11 λεπτά , Eustathia είπε:

Σήμερα όλη μέρα λέω τη β επιπέδου αυχενική 🤦 

1 ώρα πρίν, Nandiadrg είπε:

Καλησπέρα σε όλους! Εύχομαι να σας βρίσκω όλους καλά με υγεία δύναμη και υπομονή. Πρώτη μου εγκυμοσύνη και η αλήθεια δεν περίμενα να ειμαι τόσο ήρεμη και αισιόδοξη γιατί γενικά δεν είμαι όσο αφορά θέματα υγείας γιατί δεν εμπιστεύομαι τους γιατρούς όσο καλές συστάσεις και αν εχουν🫣 έχω κάποιες ερωτησουλες που μάλλον είναι αυτονόητες οι απαντήσεις για όσες το έχουν ξαναζήσει ☺️ είμαι 17 εβδομάδων, πρώτος υπέρηχος όλα καλά μόνο πρόσθιο πλακούντα μου ειπε, έκανα και το NIPT επειδή το ζήτησα και βγήκαν όλα καλά. Δεν μου έχουν μετρήσει ποτέ το τράχηλο θα το κάνουν κάποια στιγμή ή καλύτερα να το ζητήσω εγώ? Υπαρχει περίπτωση να άρχισα να νιώθω τον μικρούλη? Είναι μια κίνηση σε συγκεκριμένο σημείο το απόγευμα εδώ και δύο μέρες. Μετά από τη γρίπη α που περασαμε δεν έχω όρεξη για φαγητό και οι γύρω μου με πιέζουν ότι θα κάνω κακό στον μικρούλη. Εσείς τι λέτε γι'αυτό? Υπάρχει περίπτωση να άρχισε το γάλα στο στήθος?όταν με πονάει το πιέζω σαν μασαζ γιατι ανακουφίζονται και βγαίνει πολύ λίγο υγρό. Τέλος έχει καμία βδομάδα έχω πολύ ενέργεια ξεχνάω ώρες ώρες την εγκυμοσύνη και ίσως παρασύρομαι με λίγο βάρος και δουλίτσες. Θα το καταλάβω αν κάτι δεν πρέπει να το κάνω ή καλύτερη τίποτα? Ευχαριστώ πολύ πολύ 🤍

Αυτό με την ενέργεια και το ότι ξεφεύγω το παθαίνω κ εγώ... Τρέχω όλη μέρα και το μυαλό μου σκέφτεται μερικές φορές "σαν να μην είμαι έγκυος"... Με το οτι δεν τρως δεν παθαίνει τίποτα το μωράκι. Αντλεί από εσένα ότι χρειάζεται. Αλλά εντάξει μη φράσεις κ στο άλλο άκρο, να εξασφαλίζεις τα θρεπτικά σου. 

Αυτό με το στήθος γίνεται κ απο τους 2 μαστούς? 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 6 λεπτά , Eustathia είπε:

Γενικά πίεση όσο μεγαλώνει και το μωρό είναι λογικό να νιώθουμε .Εγώ έχω και πρόσθιο πλακούντα οπότε και τις κινήσεις που νιώθω τις νιώθω χαμηλά και όχι στην κοιλιά.Ακόμη δηλ ένα βάρος το νιώθω .Έχει βέβαια μεγαλώσει αρκετά η κοιλιά μου οπότε ένα παραπάνω για το βάρος.

πρίν από 3 λεπτά , Angel-11 είπε:

Γενικά πίεση όσο μεγαλώνει και το μωρό είναι λογικό να νιώθουμε .Εγώ έχω και πρόσθιο πλακούντα οπότε και τις κινήσεις που νιώθω τις νιώθω χαμηλά και όχι στην κοιλιά.Ακόμη δηλ ένα βάρος το νιώθω .Έχει βέβαια μεγαλώσει αρκετά η κοιλιά μου οπότε ένα παραπάνω για το βάρος.

Κ εγώ πρόσθιο έχω... Ενώ έχω δικό μου μαξιλαράκι, έφτιαξα κ άλλο ένα για εξτρα αντικραδασμικότητα🤣🤣🤣

• Χαχα 3

3 ώρες πρίν, Angel-11 είπε:

Σ 'ευχαριστώ πάρα πολύ !

Αυτό με τα utrogestan η τις κολπικές κρέμες και εμένα με αγχώνει γιατί εννοείται οτι θα σηκωθείς μετά οπότε όσο να πεις βγαίνει.Και δεν είμαι σίγουρη αν κάνει τόσο καλή δουλειά. Προς το παρόν το πίνω το utrogestan για λίγες μέρες μέχρι να καθαρίσω αλλά μετά μου είπαν κολπικά για καλύτερη απορρόφηση.

Δεν ήμουν καθόλου σίγουρη αν θα σας μιλούσα γιατί φοβήθηκα μην αγχωθείτε. Αλλά μετά σκέφτηκα οτι όπως εγώ έψαχνα απεγνωσμένα κάποια παλαιότερη ανάρτηση έτσι και κάποια άλλη κοπέλα μπορεί βοηθηθεί από αυτό.Όταν με το καλό περάσουν όλα θα κάνω μια ξεχωριστή ανάρτηση με την εμπειρία μου ώστε να υπάρχει στο φόρουμ μήπως και βοηθήσει.

Σίγουρα δείχνει οτι δεν έχεις ανεπάρκεια γιατί μου είπαν οτι φαίνεται από την πρώτη εγκυμοσύνη.Τώρα δεν ξέρω αν μπορεί να μειωθεί σε κάποιες από άλλους παράγοντες .Με την ιατρική έχω μάθει οτι τίποτα δεν είναι απόλυτο.Όπως και να έχει αν το παρακολουθείς δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.Καλά είναι να έχουμε συχνή παρακολούθηση αλλά χωρίς να μας πιάνει πανικός.Εγώ με τα τα ραντεβού ανα δυο  εβδομάδες ήμουν πολύ εντάξει δεν νομίζω οτι θα μπορούσα να αλλάξω κάτι. Έτυχε τώρα να έχω όντως θέμα που δεν το γνώριζα και ενώ με πειράζει σκέφτομαι οτι άλλες κοπέλες αναγκάστηκαν να χάσουν τα μωρά τους για να το μάθουν. Οπότε σκέφτομαι οτι το καταλάβαμε και κάναμε ότι μπορούσαμε.

Δεν το συζητω ότι έκανες πάρα πολύ καλα που μας ενημέρωσες! Εγώ μέσα μου προτιμώ να περάσω μια εγκυμοσύνη μέσα στο άγχος πάρα να κάνω καμία βλακεια λόγω άγνοιας ή χαλαρότητας. Επειδή η 2η εγκυμοσύνη μου είναι μετά από πολλές προσπάθειες εξωσωματικής, αυτό που έμαθα είναι ότι πρέπει να ενημερωνομαστε με λεπτομέρεια για τα πάντα, να ρωτάμε το γιατρό για ο, τι μας αγχώνει και μας ανησυχεί και να ακούμε και το σώμα μας και το ένστικτο μας. Πιάνω τον εαυτό μου πολλές φορές να είμαι πιο χαλαρή λόγω του ότι είχα μια πολυ καλή 1η εγκυμοσύνη. Εγώ προσωπικά σε ευχαριστώ για το μήνυμα σου γιατί με έκανε να σκεφτώ πολλά πράγματα. Σου εύχομαι τα καλύτερα από καρδιάς! 

• Μου αρέσει 2

πρίν από 28 λεπτά , Eternity είπε:

Δεν το συζητω ότι έκανες πάρα πολύ καλα που μας ενημέρωσες! Εγώ μέσα μου προτιμώ να περάσω μια εγκυμοσύνη μέσα στο άγχος πάρα να κάνω καμία βλακεια λόγω άγνοιας ή χαλαρότητας. Επειδή η 2η εγκυμοσύνη μου είναι μετά από πολλές προσπάθειες εξωσωματικής, αυτό που έμαθα είναι ότι πρέπει να ενημερωνομαστε με λεπτομέρεια για τα πάντα, να ρωτάμε το γιατρό για ο, τι μας αγχώνει και μας ανησυχεί και να ακούμε και το σώμα μας και το ένστικτο μας. Πιάνω τον εαυτό μου πολλές φορές να είμαι πιο χαλαρή λόγω του ότι είχα μια πολυ καλή 1η εγκυμοσύνη. Εγώ προσωπικά σε ευχαριστώ για το μήνυμα σου γιατί με έκανε να σκεφτώ πολλά πράγματα. Σου εύχομαι τα καλύτερα από καρδιάς! 

Σ ευχαριστώ πάρα πολύ και εγώ χαίρομαι τελικά που το έκανα .Βρίσκω απίστευτη στήριξη από όλες σας και νιώθω πολύ καλύτερα που μοιράζομαι την κάθε ανησυχία μου 🥰

• Μου αρέσει 3

Διαφημίσεις

πρίν από 5 λεπτά , Angel-11 είπε:

Σ ευχαριστώ πάρα πολύ και εγώ χαίρομαι τελικά που το έκανα .Βρίσκω απίστευτη στήριξη από όλες σας και νιώθω πολύ καλύτερα που μοιράζομαι την κάθε ανησυχία μου 🥰

Διαβάζω ότι υπάρχουν κοπέλες που κοντεύουν να κάνουν τη Β επιπέδου και δεν ξέρουν καν τι μέτρηση έχουν στον τράχηλο! Άσε που μια φίλη μου μαθαίνει πιο πολλά από εμένα πάρα από το γιατρό της! Είναι και η ίδια πολυυυυ χαλαρή και την έχω ταρακουνήσει πολλες φορές ειδικά κατα τη διάρκεια της εξωσωματικής. 

Πριν λίγο μου θύμισε ο άντρας μου κάτι.... κάποια στιγμή, μετά τη Β επιπέδου θυμάται που μου είχε πει να ξεκουράζομαι λίγο ο γιατρός και να αποφεύγω κυρίως να μένω στάσιμη όρθια πάρα τόσο το να περπατάω. Δηλαδή με τίποτα πλύσιμο πιάτων! Κι όταν ξεκουράζομαι εννοούσε ξάπλα και όχι σε καρέκλα. Είχα μέτρηση τραχήλου 29mm. Στην αυχενική έψαξα τώρα και είδα είχα μέτρηση 38mm. 

πρίν από 43 λεπτά , Eternity είπε:

Διαβάζω ότι υπάρχουν κοπέλες που κοντεύουν να κάνουν τη Β επιπέδου και δεν ξέρουν καν τι μέτρηση έχουν στον τράχηλο! Άσε που μια φίλη μου μαθαίνει πιο πολλά από εμένα πάρα από το γιατρό της! Είναι και η ίδια πολυυυυ χαλαρή και την έχω ταρακουνήσει πολλες φορές ειδικά κατα τη διάρκεια της εξωσωματικής. 

Πριν λίγο μου θύμισε ο άντρας μου κάτι.... κάποια στιγμή, μετά τη Β επιπέδου θυμάται που μου είχε πει να ξεκουράζομαι λίγο ο γιατρός και να αποφεύγω κυρίως να μένω στάσιμη όρθια πάρα τόσο το να περπατάω. Δηλαδή με τίποτα πλύσιμο πιάτων! Κι όταν ξεκουράζομαι εννοούσε ξάπλα και όχι σε καρέκλα. Είχα μέτρηση τραχήλου 29mm. Στην αυχενική έψαξα τώρα και είδα είχα μέτρηση 38mm. 

Η αλήθεια είναι οτι κάποιες κοπέλες έχουν άγνοια κινδύνου.Φυσικά και δεν θέλουμε τρομοκρατημένες μέλλουσες μανούλες αλλά χαλαρές και ήρεμες .Αλλά ας μην φτάνουμε στο άλλο άκρο.Καλά είναι να γνωρίζουμε κάποια πράγματα να ρωτάμε να ενημερωνόμαστε και κυρίως να προσέχουμε .Κανείς δεν θα πει σε μια υγιή έγκυο να κλειστεί στο σπίτι ,εννοείται οτι μπορεί και να δουλεύει και να γυμνάζεται και να συνεχίσει την ζωή της  αλλά και το να χτυπιέται στο κλαμπ  πίνοντας σφηνάκια με την κοιλιά τούρλα  για μένα δεν είναι οκ.Το έχω δει να συμβαίνει σε κοντινό μου άτομο και είχα σοκαριστεί.Επίσης μια κοπέλα στο νοσοκομείο (7 μηνών )με ρώτησε τι έπαθα κτλ και μετά με ρώτησε τι είναι ο τράχηλος.Μου φάνηκε αστείο και τραγικό ταυτόχρονα.

• Μπερδεμένη/-ος 3

2 ώρες πρίν, Alex@ είπε:

Καλησπέρα! Σου εύχομαι μια ήρεμη και τελειομηνη εγκυμοσύνη!

Εμένα μου μέτρησαν τον τράχηλο στην αυχενική και στην Β επιπέδου. Αλλά επειδή έχω μονοχοριακα διδυμα παω ανά 2 βδομάδες για μετρήσεις και μετράνε και τον τράχηλο.

Ναι υπάρχει περίπτωση να είναι το μωράκι σου, εγώ ένιωθα σαν μπουρμπουληθρα, άλλες το λένε σαν φτερουγισμα, είπες πως έχεις πρόσθιο πλακούντα που το κάνει πιο δύσκολο να καταλάβεις την κίνηση γιατί τραβάει τους κραδασμούς ας το πω έτσι.

Μην ανησυχείς δεν κάνεις κανένα κακό, το μωρό τραβάει από τα αποθέματα που έχουμε, εγώ μέχρι τον 5ο δεν είχα βάλει ούτε ένα κιλό και έχω δύο μωράκια, για λίγες μέρες χωρίς όρεξη δεν συμβαίνει κάτι, υπάρχουν κοπέλες που βγάζουν όλη την εγκυμοσύνη με αναγουλες και εμετούς και γεννάνε μια χαρά υγιή μωρά.

Αυτό για το γάλα δεν ξέρω να στο απαντήσω, δεν το έχω νιώσει αυτό που λες.

Είναι λογικό να έχεις ενέργεια, συμβαίνει,  αλλά μόνο εσύ μπορείς να βάλεις φρένο σε αυτά που κάνεις και να μην κουράζεσαι παραπάνω από ότι πρέπει 

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου και τις πληροφορίες! Είναι ανακούφιση αυτό για το φαγητό γιατί με αγχωσαν οικογένεια και γνωστοί. Άρα στη β επιπέδου θα την ρωτήσω και θα της πω ότι θέλω να ελέγξει τράχηλο. Μακάρι να είναι ο μικρούλης ανυπομονώ να τον νιώσω! Σου εύχομαι με το καλό τα δίδυμακια και να έχεις μια υπέροχη εγκυμοσύνη 🙏

2 ώρες πρίν, Eustathia είπε:

Σήμερα όλη μέρα λέω τη β επιπέδου αυχενική 🤦 

Αυτό με την ενέργεια και το ότι ξεφεύγω το παθαίνω κ εγώ... Τρέχω όλη μέρα και το μυαλό μου σκέφτεται μερικές φορές "σαν να μην είμαι έγκυος"... Με το οτι δεν τρως δεν παθαίνει τίποτα το μωράκι. Αντλεί από εσένα ότι χρειάζεται. Αλλά εντάξει μη φράσεις κ στο άλλο άκρο, να εξασφαλίζεις τα θρεπτικά σου. 

Αυτό με το στήθος γίνεται κ απο τους 2 μαστούς? 

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες..είναι ωραία να νιώθεις ότι δεν είσαι μόνη σε όλο αυτό. Ναι είναι και από τους δύο μαστούς,σαν σταγόνα νεράκι άγευστο άοσμο άχρωμο. Αφού σκέφτηκα ότι μπορεί να ήταν υγρασία μετά από το μπανιο αλλά το ελεξα και τ πρωί όταν ξύπνησα και πάλι βγήκε.

9 ώρες πρίν, Angel-11 είπε:

Η αλήθεια είναι οτι κάποιες κοπέλες έχουν άγνοια κινδύνου.Φυσικά και δεν θέλουμε τρομοκρατημένες μέλλουσες μανούλες αλλά χαλαρές και ήρεμες .Αλλά ας μην φτάνουμε στο άλλο άκρο.Καλά είναι να γνωρίζουμε κάποια πράγματα να ρωτάμε να ενημερωνόμαστε και κυρίως να προσέχουμε .Κανείς δεν θα πει σε μια υγιή έγκυο να κλειστεί στο σπίτι ,εννοείται οτι μπορεί και να δουλεύει και να γυμνάζεται και να συνεχίσει την ζωή της  αλλά και το να χτυπιέται στο κλαμπ  πίνοντας σφηνάκια με την κοιλιά τούρλα  για μένα δεν είναι οκ.Το έχω δει να συμβαίνει σε κοντινό μου άτομο και είχα σοκαριστεί.Επίσης μια κοπέλα στο νοσοκομείο (7 μηνών )με ρώτησε τι έπαθα κτλ και μετά με ρώτησε τι είναι ο τράχηλος.Μου φάνηκε αστείο και τραγικό ταυτόχρονα.

Η καθεμία πρέπει να ακούει το σώμα της και το γιατρό της. Ούτε η αυτό-ιατρική κάνει καλό, ούτε ότι διαβάζουμε στο ίντερνετ. Κάποιες γυναίκες έχουν περισσότερες αντοχές, κάποια σώματα αντιδρούν διαφορετικά, όλα πρέπει να είναι σεβαστά🙏

Κ εγώ ακούω συνέχεια σχόλια για τη δουλειά, για το οτι εχω φορτωμένο πρόγραμμα, ακόμη κ εδώ μέσα στις αρχές είχα δεχτεί κάποια σχόλια. Εφόσον η γιατρός μου μου επιτρέπει κάποια πράγματα κ εφόσον όλα βαίνουν καλώς, συνεχίζω κ εγώ με ρυθμούς ανάλογα με το πώς αισθάνομαι. 

Εγώ νομίζω έχω αυξημένο άγχος λόγω ειδικότητας και αντικειμένου. Δηλαδή φαίνεται αυτό σε σχέση με την ερώτηση "τι είναι ο τράχηλος" 🫣☺️ η άγνοια φέρνει χαλαρότητα συνήθως 😇

Πολλές φορές σκέφτομαι πόσο θα θελα να είμαι πιο χαλαρή, να μην εξαντλώ τόσο το κεφάλι μου με σκέψεις κ άγχος 

8 ώρες πρίν, Nandiadrg είπε:

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου και τις πληροφορίες! Είναι ανακούφιση αυτό για το φαγητό γιατί με αγχωσαν οικογένεια και γνωστοί. Άρα στη β επιπέδου θα την ρωτήσω και θα της πω ότι θέλω να ελέγξει τράχηλο. Μακάρι να είναι ο μικρούλης ανυπομονώ να τον νιώσω! Σου εύχομαι με το καλό τα δίδυμακια και να έχεις μια υπέροχη εγκυμοσύνη 🙏

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες..είναι ωραία να νιώθεις ότι δεν είσαι μόνη σε όλο αυτό. Ναι είναι και από τους δύο μαστούς,σαν σταγόνα νεράκι άγευστο άοσμο άχρωμο. Αφού σκέφτηκα ότι μπορεί να ήταν υγρασία μετά από το μπανιο αλλά το ελεξα και τ πρωί όταν ξύπνησα και πάλι βγήκε.

Γενικά με το φαΐ υπάρχει αρκετή πρέσα από το περιβάλλον. Η κλασική παραπληροφόρηση "τρως για δύο" πχ. Ένα μήλο παραπάνω από ότι τρωμε σε μία μέρα να φάμε, είναι αρκετό για το μωρό. Επίσης σε περιόδους που δεν στρεφόμαστε αρκετά για κάποιες ημέρες, αν δεν έχουμε σημαντική απώλεια βάρους, το μωρό είναι μια χαρά. Απλά να φροντίσουμε να παίρνουμε όλα τα θρεπτικά που χρειαζόμαστε και να έχουμε ενέργεια 🥰❤️

Αυτό με τους μαστούς ορμονικό φαίνεται κ αφού συμβαίνει και με τους 2. Αλλά κάνε κ μία ερώτηση στο γιατρό σου μπορεί να σου εξηγήσει κ κάτι παραπάνω🙏

πρίν από 4 λεπτά , Eustathia είπε:

Η καθεμία πρέπει να ακούει το σώμα της και το γιατρό της. Ούτε η αυτό-ιατρική κάνει καλό, ούτε ότι διαβάζουμε στο ίντερνετ. Κάποιες γυναίκες έχουν περισσότερες αντοχές, κάποια σώματα αντιδρούν διαφορετικά, όλα πρέπει να είναι σεβαστά🙏

Κ εγώ ακούω συνέχεια σχόλια για τη δουλειά, για το οτι εχω φορτωμένο πρόγραμμα, ακόμη κ εδώ μέσα στις αρχές είχα δεχτεί κάποια σχόλια. Εφόσον η γιατρός μου μου επιτρέπει κάποια πράγματα κ εφόσον όλα βαίνουν καλώς, συνεχίζω κ εγώ με ρυθμούς ανάλογα με το πώς αισθάνομαι. 

Εγώ νομίζω έχω αυξημένο άγχος λόγω ειδικότητας και αντικειμένου. Δηλαδή φαίνεται αυτό σε σχέση με την ερώτηση "τι είναι ο τράχηλος" 🫣☺️ η άγνοια φέρνει χαλαρότητα συνήθως 😇

Πολλές φορές σκέφτομαι πόσο θα θελα να είμαι πιο χαλαρή, να μην εξαντλώ τόσο το κεφάλι μου με σκέψεις κ άγχος 

Γενικά με το φαΐ υπάρχει αρκετή πρέσα από το περιβάλλον. Η κλασική παραπληροφόρηση "τρως για δύο" πχ. Ένα μήλο παραπάνω από ότι τρωμε σε μία μέρα να φάμε, είναι αρκετό για το μωρό. Επίσης σε περιόδους που δεν στρεφόμαστε αρκετά για κάποιες ημέρες, αν δεν έχουμε σημαντική απώλεια βάρους, το μωρό είναι μια χαρά. Απλά να φροντίσουμε να παίρνουμε όλα τα θρεπτικά που χρειαζόμαστε και να έχουμε ενέργεια 🥰❤️

Αυτό με τους μαστούς ορμονικό φαίνεται κ αφού συμβαίνει και με τους 2. Αλλά κάνε κ μία ερώτηση στο γιατρό σου μπορεί να σου εξηγήσει κ κάτι παραπάνω🙏

*τρεφόμαστε 

(καλά από χθες το T9 με εκθέτει συνέχεια ☺️

10 ώρες πρίν, Eternity είπε:

Εγώ στην αυχενική είχα μέτρηση 29,6 mm και δεν μου είπε κάτι ο εμβρυομητρικός σχετικά με αυτό, όλα πολύ καλά λέει. Κ μετά η γυναικολόγος το ίδιο. Καμία ανησυχία. Κ εννοείται είχα βάλει αμφιβολίες στον εαυτό μου από τότε 🫣 δηλαδή τώρα έχω αγωνία για τη β επιπέδου και άγχος, για έξτρα λόγους😇

• Μου αρέσει 1

Καλημέρα σε όλες ! Ελπίζω να είστε καλά 😊

Χθες είχαμε ραντεβού με τον γιατρό και πήγαν όλα καλά δόξα τον Θεό! 🙏🏼 

Περιμένουμε αγορακια 💙💙 

Μέτρηση τραχήλου κάναμε και εμείς χθες όπως αντίστοιχα κ στην αυχενική.  Χθες η μέτρηση ήταν 36χιλιοστα ..όλα καλά όπως είπε ο γυναικολόγος βέβαια αυτό δεν πάει να πει ότι πρέπει να ξεθαρρευτω και να ξεκινήσω τις δουλειές όλη μέρα 😂 

Μου αύξησε το σίδηρο από μια σε δύο κάψουλες.Στις 17 Μαρτίου κλείσαμε Β επιπέδου.  Ελπίζω να κυλήσουν καλά όλα 💛  

Όσον αναφορά το φαγητό,  εγώ κορίτσια έχω πολλές λιγουρες 🫣 

Πεινάω ΣΥΝΈΧΕΙΑ 😏 Ο γιατρός μου είπε ότι δεν πρέπει να πάρω πολλά κιλά καθολη την διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω του ότι έχω κάνει ήδη 2 καισαρικες και ότι είναι διδυμακια αυτή την φορά...Είναι λίγο επικίνδυνο για την τομή όταν μεγαλωνει τόσο ξαφνικά η μητρα και επιβαρύνεται από το βάρος  . Οπότε πρέπει να μπει φερμουάρ 🤐🤐

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, Eustathia είπε:

*τρεφόμαστε 

Εγώ στην αυχενική είχα μέτρηση 29,6 mm και δεν μου είπε κάτι ο εμβρυομητρικός σχετικά με αυτό, όλα πολύ καλά λέει. Κ μετά η γυναικολόγος το ίδιο. Καμία ανησυχία. Κ εννοείται είχα βάλει αμφιβολίες στον εαυτό μου από τότε 🫣 δηλαδή τώρα έχω αγωνία για τη β επιπέδου και άγχος, για έξτρα λόγους😇

Εγω κουβαλάω πίσω μου και ένα ιστορικό αποβολών οπότε δε με άφηνε γενικά να κάνω πολλά πράγματα. Επίσης παίζει ρόλο και η μείωση πόσο μεγάλη είναι. Αν η μέτρηση σου είναι σταθερή, σαφέστατα και δεν είναι λόγος ανησυχίας τα 29,6mm. Εγώ με αυτό το μήνυμα ήθελα περισσότερο να αναφέρω ότι η στατική θέση είναι χειρότερη από το περπάτημα. Ήθελε η ξεκούραση μου να είναι πραγματικη ξεκούραση στο κρεβάτι και όχι πχ στην καρέκλα να βλέπω τηλεόραση. Από εκεί και πέρα και σκαλιά είχα για να ανέβω σπίτι και βόλτες έβγαινα. Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός ούτε χακαρουιτα ειδικά αν έχει μπροστά του μια γυναίκα χαλαρή κι αυτή και να είναι καθησυχαστικος με μια γυναίκα που ξέρει ήδη ότι είναι υπερβολικά προσεκτική και στρεσαρισμενη. 

πρίν από 3 λεπτά , Eternity είπε:

Εγω κουβαλάω πίσω μου και ένα ιστορικό αποβολών οπότε δε με άφηνε γενικά να κάνω πολλά πράγματα. Επίσης παίζει ρόλο και η μείωση πόσο μεγάλη είναι. Αν η μέτρηση σου είναι σταθερή, σαφέστατα και δεν είναι λόγος ανησυχίας τα 29,6mm. Εγώ με αυτό το μήνυμα ήθελα περισσότερο να αναφέρω ότι η στατική θέση είναι χειρότερη από το περπάτημα. Ήθελε η ξεκούραση μου να είναι πραγματικη ξεκούραση στο κρεβάτι και όχι πχ στην καρέκλα να βλέπω τηλεόραση. Από εκεί και πέρα και σκαλιά είχα για να ανέβω σπίτι και βόλτες έβγαινα. Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός ούτε χακαρουιτα ειδικά αν έχει μπροστά του μια γυναίκα χαλαρή κι αυτή και να είναι καθησυχαστικος με μια γυναίκα που ξέρει ήδη ότι είναι υπερβολικά προσεκτική και στρεσαρισμενη. 

Ναι ακριβώς, η μέτρησή μου δεν χρειάστηκε κάτι περαιτέρω για την ώρα, ήταν μια χαρά. Εγώ αγχώνομαι γιατί είναι δικό μου πρόβλημα αυτό 😇 έχω πχ αγωνία για το συγκεκριμένο θέμα τώρα στη β επιπέδου, που άλλη δεν θα είχε καν. 

Νομίζω ότι είναι πολυ σημαντικό να μπορούμε να εμπιστευτούμε τους γιατρούς μας. Εμένα με βοηθάει πολύ προσωπικά. Αν έχω αμφιβολίες, με τρελαίνει. 

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.. 

• Μου αρέσει 2

4 ώρες πρίν, Eustathia είπε:

*τρεφόμαστε 

Αχ τέλια σε ευχαριστώ πολύ! Σε μια βδομάδα πάω στο γιατρό και θα τον ρωτήσω και για τους μαστούς και για την μέτρηση τραχήλου. Να Σάι καλά 🙏🙏🙏

1 hour ago, Elenaki2000 είπε:

Καλημέρα σε όλες ! Ελπίζω να είστε καλά 😊

Χθες είχαμε ραντεβού με τον γιατρό και πήγαν όλα καλά δόξα τον Θεό! 🙏🏼 

Περιμένουμε αγορακια 💙💙 

Μέτρηση τραχήλου κάναμε και εμείς χθες όπως αντίστοιχα κ στην αυχενική.  Χθες η μέτρηση ήταν 36χιλιοστα ..όλα καλά όπως είπε ο γυναικολόγος βέβαια αυτό δεν πάει να πει ότι πρέπει να ξεθαρρευτω και να ξεκινήσω τις δουλειές όλη μέρα 😂 

Μου αύξησε το σίδηρο από μια σε δύο κάψουλες.Στις 17 Μαρτίου κλείσαμε Β επιπέδου.  Ελπίζω να κυλήσουν καλά όλα 💛  

Όσον αναφορά το φαγητό,  εγώ κορίτσια έχω πολλές λιγουρες 🫣 

Πεινάω ΣΥΝΈΧΕΙΑ 😏 Ο γιατρός μου είπε ότι δεν πρέπει να πάρω πολλά κιλά καθολη την διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω του ότι έχω κάνει ήδη 2 καισαρικες και ότι είναι διδυμακια αυτή την φορά...Είναι λίγο επικίνδυνο για την τομή όταν μεγαλωνει τόσο ξαφνικά η μητρα και επιβαρύνεται από το βάρος  . Οπότε πρέπει να μπει φερμουάρ 🤐🤐

Κορίτσια όσες περιμένετε δίδυμακια πραγματικά σας βγάζω το καπέλο και σας στέλνω όλη τη θετική ενέργεια και αγάπη. Εγώ ένα και ώρες ώρες νιώθω ότι δεν μπορώ να το διαχειριστώ,αλλά μετά θυμάμαι ότι είναι στη φύση μας όλο αυτό και όλες θα τα καταφέρουμε μια χαρά. Πάντως όλα αλλάζουν με την εγκυμοσύνη,ακόμη και η σχέση με την μητερα μου έχει γίνει πιο στοργική από ποτέ και σκέφτομαι ότι τα παιδάκια μας είναι τα μόνα που ξέρουν πως χτυπάει η καρδιά μας από μέσα,πόσο μάλλον να μεγαλώνουν μαζί το ένα δίπλα από το άλλο! Παρασύρθηκαν λίγο έγινα μελο χαχα ορμόνες ξέρετε😂 Σου εύχομαι μια τέλια εγκυμοσύνη🤍

• Μου αρέσει 2

4 ώρες πρίν, Eustathia είπε:

*τρεφόμαστε 

Εγώ προσωπικά δεν βρίσκω κανένα λόγο να μην μπορεί μια έγκυος να συνεχίσει τη δουλειά της εκτός βέβαια αν μιλάμε για κάποιο επικίνδυνο επάγγελμα που μπορεί να την επιβαρύνει η να τις κάνει κακό.Πχ μια δουλειά με φόρτωμα ξεφόρτωμα .

Επειδή έχω και εγώ κάποια σχέση με τα ιατρικά τα τελευταία χρόνια και μαθαίνω πολλά πράγματα σίγουρα μας προκαλεί επιπλέον σκέψεις γιατί γνωρίζουμε κάποιες λεπτομέρειες παραπάνω.Βέβαια κάποιες φορές η χαλαρότητα κάποιων είναι αξιοζήλευτη χαχα λες ρε παιδί μου αυτοί περνάνε καλά! Γενικά σαν άνθρωπος βέβαια θα έλεγα οτι και εγώ ανήκω σ αυτούς που είναι χαλαροί όχι βέβαια λόγω άγνοιας .Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου .Είμαι υπερβολικά ψύχραιμη και δεν τα χάνω εύκολα.Αλλά στο θέμα της εγκυμοσύνης έχουν έρθει τα πάνω κάτω.Πιστεύω οι πολλές αποβολές και αναποδιές με κούρασαν και δεν έχω πλέον αντοχές.

Όσο για το φαγητό φυσικά και μας ζαλίζουν όλες να τρώμε για δυο λες και το μωρό θέλει μια έξτρα μερίδα σε κάθε γεύμα .Εγώ προσωπικά ακούω το σώμα μου και τρώω όσο πεινάω.Το μόνο που άλλαξα είναι οτι προσπαθώ να μην τρώω πολλά γλυκά ,που εντάξει δεν έτρωγα και συνέχεια,για να μην έχω θέμα.Βέβαια βοήθησε κ η απέχθεια που μου προκαλεί η σοκολάτα.Από όλες τις παραξενιές της εγκυμοσύνης αυτή μου έλαχε χαχα.

1 hour ago, Eternity είπε:

Ναι η αλήθεια είναι οτι και σε μένα οι πολλές αποβολές είναι που κάνουν το γιατρό μου να με κλείνει σπίτι .Γενικά είναι πολύ χαλαρός και με τις αδερφές μου που το έχω ζήσει ποτέ δεν τις είχε σε περιορισμό.Δούλευαν κανονικά μέχρι το τέλος.Σε μένα φοβάται γιατί κακά τα ψέμματα ζει μαζί μας την κάθε ατυχία τόσα χρόνια και προσπαθεί σ αυτή την εγκυμοσύνη να πιάσει όλες τις πιθανές αναποδιές αλλά είδατε καμιά φορά δεν είναι στο χέρι ούτε των γιατρών .Σημασία έχει να σε ακούει και να σε καθησυχάζει και να σου δίνει το θάρρος να ρωτάς ότι θέλεις.Όσο για τον τράχηλο είναι ακριβώς αυτό που λες.Σημασία έχει αν και πόσο μειώνεται.Έτσι και αλλιώς προς το τέλος επιβάλλεται να μειωθεί σιγά για να γεννήσουμε.Όσο το ελέγχουμε και μένει σταθερός είναι μια χαρά.Τώρα αναποδιές όπως η δική μου συμβαίνουν αλλά δυστυχώς δεν είναι στο χέρι μας να το ελέγξουμε.Σημασία έχει να το ξεπερνάμε .

• Μου αρέσει 1

Babies are coming soon 🤰🏻🔜👣👣👣👶🏻    

@Sophie38 03/07 💙    

@Αννούλαααα 13/07 💙  

@Blue Velvet 12/07 💙  

@Eustathia 16/07 💜  

@Angel-11 16/06 💜   

@Elenaki2000 16/07  💙💙

@Kate89 11/07 💙    

@MYRTO7 26/07    

@Efaki 22/07 💜   

@Myrtoulita 16/07  

@Κonstantina 18/07 💜  

@GiannisP. 19/07 💙

@pasxalia90 12/07 💙

@ΙΟΥΛΙΑΝΗ 21/07 💙

@Alex@ 15/06 💜💜

@kerasia93 15/07 💜

@Eternity 28/07 💙 

@WomensPower 23/07 👶🏻surprise 

• Μου αρέσει 3

Έχω δύο ψυχούλες στον ουρανό 👼👼...κ δύο στην αγκαλιά μου...❤️❤️👫

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...