Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 22 minutes ago, little miracle said:

2000 το βρισκω υπερβολη. εγω με προδιαβητη επαιρνα ως 1000. καποια στιγμη μου το αλλαξε βεβαια σε γλουκοφ… μου ειχε αναλυσει τους λογους, αυτη το θεωρουσε πολυ καλυτερο φαρμακο το οποιο το επαιρνα και σε ολη την εγκυμοσυνη (λογω προδιαβητη, ειχα και διαβητη κυησης παρα το φαρμακο). το οποιο επισης μου ειπε δινεται σε ολη την εγκυμοσυνη. το εκοψα μονο το πρωτο 6μηνο του θηλασμου, απ τα 2μιση χρονια που θηλασα συνολικα. τεσπα, εμενα το 2000 μου φαινεται πολυ αν μιλαμε απλα για αντισταση. θα δεις μωρε και πως θα σε παει. κανονικα πρεπει να επαναλαβεις εξετασεις για να δεις αν επαρκει η πρεπει να αλλαξεις δοση. εμενα τουλαχιστον ετσι μου εκανε.αν γλυκοζηλιωμενη, σακχαρο νηστειας κ καμπυλες βγουν καλες σε κανα τριμηνο με εξαμηνο, ακομα και το 500 που παιρνεις τωρα σημαινει πως σου κανει. εμενα γενικα μου ελεγε πως σε αυτα τα φαρμακα δεν ειναι καλο να αυξανουμε δοση αλογιστα. και για να σε προλαβω πηγαινω στην πιο γνωστη ενδοκρινολογο αναπαραγωγης (νομιζω καταλαβες, αλλιως σου στελνω πμ)… αυτη με τις αναμονες ρβ 6-8 μηνες…😅

Μπορείς να μου στείλεις και εμένα το όνομα της ενδοκρινολόγου 

• Μου αρέσει 1

Μανούλες Ιουλίου 2025 ❤️

Recommended Posts

πρίν από 10 λεπτά , Angel-11 είπε:

Σ΄ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου !❤️ Μου είπαν οτι η μόνη εξήγηση είναι οτι έχω ανεπάρκεια τραχήλου και επειδή είμαι πρωτότοκη δεν είχε εκδηλωθεί.Από οτι μου είπαν η ανεπάρκεια εκδηλώνεται ξαφνικά περίπου στην 22-23η εβδομάδα οπότε ήμουν ακριβώς.Γι αυτό και ήταν ανώδυνη.Έγινε πολύ γρήγορα και πιθανόν μια μέρα πριν γι αυτό και δεν πρόλαβε να αρχίσει η διαδικασία της γέννας.Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι το προηγούμενο βράδυ λίγο πριν με πάρει ο ύπνος ένιωσα ένα τσίμπημα ελαφρώς πιο έντονο που κράτησε κυριολεκτικά ένα δευτερόλεπτο αλλά επειδή είχα γενικά τσιμπηματάκια δεν μου φάνηκε κάτι περίεργο.Ίσως και να είναι άσχετο βέβαια απλά μόνο αυτό ένιωσα που θα μπορούσα να το συνδέσω.Βέβαια δεν μπορεί να εξηγήσει κανείς  γιατί η προγεστερόνη που έπαιρνα σε όλη τη διάρκεια δεν βοήθησε στο να μειωθεί σταδιακά και όχι μπαμ και κάτω.Ίσως βέβαια να έγινε έτσι και να έγινε σε 4-5 μέρες που μεσολάβησαν από τον υπέρηχο μέχρι τη Β.Έτσι και αλλιώς εικασίες κάνουν δεν μπορούν να είναι σίγουροι σε πόσες μέρες έγινε .Απλά ξέρουμε οτι ήταν μέσα σε μια εβδομάδα, εφόσον έχουμε μέτρηση και ήταν οκ.

Εγώ μένω στην επαρχία σχετικά κοντά στη Θεσσαλονίκη  και για τη Β με είχε ενημερώσει ο γιατρός από τη Θεσσαλονίκη οτι θα βρίσκεται στην πόλη μου  οπότε να μην ταλαιπωρηθώ έγινε στην πόλη μου η εξέταση.Οπότε για νοσοκομείο έπρεπε να μεταφερθώ άμεσα στη Θεσσαλονίκη σε εφημερεύων όπου ο γιατρός μου δεν έχει πρόσβαση αλλά είχε ο γιατρός που έκανε την Β ο οποίος ενημέρωσε το νοσοκομείο και με περίμεναν και τα είχαν όλα έτοιμα ώστε να προχωρήσουμε  αμέσως .Έχω την εντύπωση οτι κάλεσαν συγκεκριμένο γιατρό ,2 για την ακρίβεια και όχι όποιον ήταν εκεί γιατί περιμέναμε λίγη ώρα να έρθει . Ο δικός μου γιατρός μόνο σε ιδιωτικό μπορούσε αλλά δεν είχαμε καθόλου χρόνο για να γίνει όλη η συνεννόηση ούτε ήθελε να ρισκάρει κάτι τόσο σοβαρό σε κλινική χωρίς εντατική για το μωρό.Συν το οτι αν κάτι δεν πήγαινε καλά σ αυτό το νοσοκομείο θα πήγαινα και εγώ και το μωρό μπας και σωζόταν .Οπότε πήγα κατευθείαν εκεί.

Όσο γι αυτό που λες με την ξάπλα οι οδηγίες των γιατρών του νοσοκομείου είναι οτι απαγορεύεται η ακινησία καθώς μόνο κακό μπορεί να κάνει.Κάτι που με μπερδεύει πολύ.Ο γιατρός μου επιμένει να συνεχίσω την ξάπλα .Όχι βέβαια πλήρη ακινησία αλλά γενικά ξάπλα όπως πριν.Εντάξει δεν είχα και σκοπό να αρχίσω τις βόλτες είναι η αλήθεια άλλα κάπως με ενοχλεί που οι οδηγίες τους δεν συμφωνούν.Από το νοσοκομείο μου είπαν οτι δεν το προκάλεσα εγώ ούτε μπορώ να προκαλέσω κάτι κακό από δω και πέρα και θα πρέπει να συνεχίσω την καθημερινότητά μου ναι να κάνω τις βόλτες μου απλά με τις βασικές οδηγίες όπως όλες όχι βάρος και όχι υπερβολική κούραση.Μου απάντησαν κιόλας στις αντιρρήσεις μου οτι ενώ ήμουν ξάπλα τόσο καιρό κατέληξα και πάλι στο νοσοκομείο και αυτό μου δείχνει οτι αν είναι να γίνει θα γίνει και δεν είναι στο χέρι μας ούτε επηρεάζεται από το αν είμαστε όρθιες στον καφέ η στο κρεβάτι.Εντάξει βόλτες πραγματικά δεν θέλω να κάνω αλλά να νιώθω λίγο άνετα να κινούμαι στο σπίτι χωρίς να φοβάμαι θα το ήθελα .

Πραγματικά το ίδιο  σκέφτομαι οτι μέσα στην ατυχία μου είμαι τυχερή που το προλαβαίνω και γλιτώνω τα χειρότερα απλά εντάξει είναι και οι πρώτες μέρες που έχω επιστρέψει και στο σπίτι οπότε κάπως μου έφυγε η σιγουριά του νοσοκομείου.Τώρα θα πάω σε μερικές μέρες να δούμε αν είναι όλα εντάξει και μετά πιστεύω θα νιώθω και εγώ καλύτερα. Θα ζητήσω και κάποιες παραπάνω πληροφορίες θα κάνω και ένα ραντεβού με το γιατρό μου ίσως καταλάβω κάτι περισσότερο.

Πω έχω πάθει σοκ ... δηλαδή τόσο καλή εξέλιξη ο β' επιπέδου κ στο τέλος όλα γύρισαν τούμπα...να σκέφτεσαι το νοσοκομείο σαν επιλογή ασφαλείας για ένα νεογνό 23 εβδομάδες.. δλδ να σου λένε όλα αυτά στα ξαφνικά ενώ όλα δούλευαν ρόλοι...

Όταν είσαι ξάπλα κ καθηλωμένη σε εγκυμοσύνη ξέρω πολλούς γιατρους που δίνουν ενέσεις για πιθανή θρόμβωση..

Φυσικά να ξεκουράζεσαι αλλά το να σηκωθείς να βάλεις να φας..ή να πλύνεις ένα πιάτο..δεν θεωρώ ότι μπορεί να βλάψει... εσύ κάνε αυτό που νιώθεις.. οι γιατροί δυστυχώς ποτέ δεν συμφωνούν... 

Άρα σε όσες έχουν δεύτερη εγκυμοσύνη δεν μπορεί να συμβεί ξαφνική εξάλειψη τραχήλου? Τι να πω... δυστυχώς δεν εμπιστεύομαι απόλυτα ποτέ κανέναν γιατρό... Πάντως να είσαι καλά που μοιράστηκες την εμπειρία σου.. ώστε να είμαι ακόμα πιο επίμονη με την κολπική μέτρηση τραχήλου.. Τώρα με κάθε τσίμπημα θα σκέφτομαι ότι κάτι πάει λάθος..

Έχεις βοήθεια με τις πολλές δουλειές από μαμά πεθερά? Η πέφτουν όλα στο σύζυγό? 

πρίν από 1 λεπτό , WomensPower είπε:

Πω έχω πάθει σοκ ... δηλαδή τόσο καλή εξέλιξη ο β' επιπέδου κ στο τέλος όλα γύρισαν τούμπα...να σκέφτεσαι το νοσοκομείο σαν επιλογή ασφαλείας για ένα νεογνό 23 εβδομάδες.. δλδ να σου λένε όλα αυτά στα ξαφνικά ενώ όλα δούλευαν ρόλοι...

Όταν είσαι ξάπλα κ καθηλωμένη σε εγκυμοσύνη ξέρω πολλούς γιατρους που δίνουν ενέσεις για πιθανή θρόμβωση..

Φυσικά να ξεκουράζεσαι αλλά το να σηκωθείς να βάλεις να φας..ή να πλύνεις ένα πιάτο..δεν θεωρώ ότι μπορεί να βλάψει... εσύ κάνε αυτό που νιώθεις.. οι γιατροί δυστυχώς ποτέ δεν συμφωνούν... 

Άρα σε όσες έχουν δεύτερη εγκυμοσύνη δεν μπορεί να συμβεί ξαφνική εξάλειψη τραχήλου? Τι να πω... δυστυχώς δεν εμπιστεύομαι απόλυτα ποτέ κανέναν γιατρό... Πάντως να είσαι καλά που μοιράστηκες την εμπειρία σου.. ώστε να είμαι ακόμα πιο επίμονη με την κολπική μέτρηση τραχήλου.. Τώρα με κάθε τσίμπημα θα σκέφτομαι ότι κάτι πάει λάθος..

Εντ μεταξύ μπράβο κ στον γιατρό που σου μέτρησε κολπικά τον τράχηλο.. στην β' επιπέδου δεν μου είχε μετρήσει τότε από όσο θυμάμαι.τώρα θα δω αν θα το κάνει..αλλιως θα το ζητήσω.. τότε το είχα κάνει Σπηλιοπούλο..τώρα στην Καπετη. Βέβαια ίσως λόγω ιστορικού εσένα να έδωσε πιο πλ προσοχή 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 2 λεπτά , WomensPower είπε:

Ενέσεις ευτυχώς κάνω από την αρχή όχι λόγω της ακινησίας αλλά λόγω των πολλών αποβολών που είχα . Μου είπαν οτι η ανεπάρκεια φαίνεται από την πρώτη εγκυμοσύνη απλά δυστυχώς σε κάποιες γίνεται η αποβολή και το μαθαίνουν μετά.Αλλά είναι δεδομένο οτι θα υπάρχει και σε επόμενη εγκυμοσύνη .Βέβαια σε κάποιες δουλεύει η προγεστερόνη και δεν χρειάζεται η περίδεση.Για μένα μου είπαν  οτι επειδή ξέρουμε ότι υπάρχει η ανεπάρκεια και η προγεστερόνη δεν φαίνεται να δουλεύει σε επόμενη εγκυμοσύνη να ζητήσω περίδεση από την 10-12η εβδομάδα ώστε να είμαστε σίγουροι.Τους απάντησα βέβαια οτι ας βγει με το καλό το μωρό μου και ούτε να μου το δει μετά .Θα το ράψω 😂😂😂

Ελπίζω να μην σε τρομάζει όμως κάθε τσίμπημα λόγω της ιστορίας μου γιατί είμαστε λίγο ευαίσθητες αυτοί την περίοδο και δεν 8έλουμε και πολύ να φτάσουμε στο άλλο άκρο.

Βοήθεια έχω μόνο τον άντρα μου προς το παρόν και κάποιες φορές την μαμά μου απλά επειδή κρατάει όλα τα εγγόνια είναι μονίμως κάποιο άρρωστο και κάπως αποφεύγουμε τα πολλά πολλά προς το παρόν .Μόλις έρθει η άνοιξη και είμαστε πιο άνετοι από θέμα ιώσεων θα την προσλάβουμε για μόνιμη βοηθό😂 

Στη Β το ζήτησα εγώ να γίνει κολπική μέτρηση γιατί ήδη από την αυχενική που έγινε η πρώτη μέτρηση αποφασίσαμε με τον γιατρό μου να μετράμε συνέχεια.Δεν ξέρω αν θα το έκανε και από μόνος του βέβαια.Δεν ανέφερε κάτι οπότε  όταν τελειώσαμε τη βασική εξέταση κ τις μετρήσεις τον ενημέρωσα για την γραμμή που ακολουθούμε με τον γιατρό μου και μου αμέσως δέχτηκε να μετρήσει κολπικά.Η αλήθεια είναι ότι από την κοιλιά δεν φάνηκε ο τράχηλος να έχει θέμα .Δεν ξέρω βέβαια αν επειδή είπα για κολπικά δεν έδωσε σημασία από την κοιλιά γιατί σου λέει θα το δούμε από κάτω.Αν όμως όντως από την κοιλιά δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα θα ήταν καλό να γίνεται από όλους κολπική μέτρηση και ας είναι αχρείαστη.

10 ώρες πρίν, WomensPower είπε:

Μολις μπήκα να διαβάσω τα νέα της ομάδας μας...

Αγαπημένη μου λογικό να τρομάζεις κ να αγχώνεσαι...κ εγώ θα είχα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου..αλλά στην ομάδα Μαρτίου ήταν δύο κοπέλες με περίδεση και ξάπλα...κ πήγαν τέλεια...όπως κ μια κοπέλα στο πρώτο της είχε κάνει περίδεση που ήταν στην ομάδα κ γέννησε όταν έκοψα τα ράμματα... 

Σ ευχαριστώ που μοιράζεσαι την εμπειρία σου...εγώ προσωπικά τα έχω ακούσει κ από άλλες περιπτώσεις που ήρθε γεννά στον 5ο λόγω τραχήλου...ειδικά η μία κοπέλα μετά από χρόνια έμεινε έγκυος..κ το έχασε....κ ακόμα τρία χρόνια μετά δεν εχει καταφέρει εγκυμοσύνη... 

Κ το είχα αναφέρει κ στην ομάδα να μετριέται κολπικά ο τράχηλος συχνά κατά τη δική μου γνώμη...η γιατρός μου με θεώρησε υπερβολική...μου λέει άντε καλέ μια χαρά ήταν στην αυχενική..λεω εγώ θέλω να φύγω από εδώ με αυτοπεποίθηση..κ έτσι μου έκανε κ κολπικά... 

Απλά εγώ έχω άλλη απορία...εσένα ποτε πρόλαβε κ έγινε εξάλειψη τραχήλου εφόσον το παρακολουθούσατε? Δεν την μετρούσε σωστά ο γιατρός σού? Τι εξήγηση σου έδωσαν για αυτό? 

Πάντως ο τράχηλος με την ξάπλα κ την ακινησία πολλοί γιατροί το απομυθοποιούν...ότι δεν μειώνεται αν είσαι σε κίνηση..  κ άδικα πολλές κοπέλες μένουν ξάπλα φοβούμενες τον τράχηλο...αν είναι να συμβεί θα γίνει όπως κ να έχει..Τωρα με την περίδεση φουλ ξεκούραση...κ όλα θα πάνε τέλεια... 

Ευτυχώς ξεκίνησες την ιστορία σου με το ότι είσαι καλά...γιατί θα κοβοταν η αναπνοή μου μέχρι το τέλος... 

Όσο για τις ετοιμασίες αν νομίζεις ότι σε αγχωνει επειδη μπορεί κάτι να στραβωσει..άφησε τα όταν γεννήσεις... Ένα μωρό δεν χρειάζεται τίποτα..μονάχα την αγκαλιά της μαμάς του.. Πάνες,μπιμπερο κ δύο φορμακια βρίσκεις κ στα φαρμακεία κλπ... 

Τουλάχιστον εγώ έτσι λειτούργησα στην πρώτη μου... Μου έλεγε ο περίγυρος μου να πάρεις τις πετσέτες του, τα ρούχα του..κ απαντούσα ας πάρω γερό μωρό στα χέρια μου..κ ας το σκουπίζω με τις δικές μας πετσέτες.. έτσι κ αλλιώς στην κλινικη κάθεσαι αρκετές μέρες ώστε να σου βρουν τα βασικά..αν όχι όλα τα απαραίτητα.. εγώ τα βρήκα όλα έτοιμα..δεν έλειπε τίποτα...κ δεν ειχα ψωνίσει τίποτα..μόνο δύο τρία ροζ ρούχα και δύο τρία μπλε...ανάλογα το φύλο..να έχω τα πρώτα του ρούχα ότι τα διάλεξα εγώ.. 

Αν θες να ρωτήσω τη μια κοπέλα από την ομάδα Μαρτίου να σου δώσω το προφίλ της να μιλήσετε για την περίδεση να σε καθησυχάσει.. σκέψου αυτή ήταν ξάπλα με άλλα τρία παιδιά μέσα στο σπίτι.. 

Άλλη μια απορία εφόσον πηγές στο εφημερεύον για την περίδεση σου την έκανε τυχαίος γιατρός? Όχι ο δικός σου? 

Να σκέφτεσαι θετικά γιατί το μωρό νιώθει τα συναισθήματα μας... Κ οι γιατροί να ξέρεις είναι πάντα φειδωλοί αισιόδοξες προβλέψεις...γι αυτό δεν σου λένε ότι όλα θα πάνε καλά. Επίσης ο Θεός επέτρεψε να το δείτε έγκαιρα..να κάνεις περίδεση κ να γλιτώσεις τα χειρότερα... Άν ήθελε να πάρει το αγγελούδι σου..θα το είχε κάνει νωρίτερα!!! Έτσι θα σκεφτόμουν εγώ...Δες το σαν μια ακόμα δοκιμασία ώστε να πάρεις αγκαλιά το μεγαλύτερο θαύμα του κόσμου ♥️ 

Σε άλλα νέα Διάβαζω και τα γλυκά της Αννούλας κ θέλω να τα φάω όλα...ωραίες ιδέες.. μερακλου σε βρίσκω φίλη μου !!! Μπραβο! εμενα όσοι ήρθαν σπίτι δώσαμε μπισκότα με ζαχαρόπαστα..ροζ σχεδιακια πάνω... Κ την επόμενη της γέννας μου ο άντρας μου πήγε σε όλους τους πρώτου βαθμού συγγένειας μας..θείους μας, κουμπάρους κλπ κ άφησε από μια τούρτα... Τόση χαρά με την κόρη πχια 😂 ποτέ δεν έμαθα το ποσό που άφησε στις μαίες που του έφεραν το παιδί κ του είπαν το φύλο... Αχ τι ωραίες εποχές...λέτε κ στο δεύτερο η χαρά να είναι τόσο μεγάλη? Γιατί πρωτόγνωρο δεν θα είναι φαντάζομαι... 

Όσο για τα κορίτσια που λέτε για τις φωτογραφίσεις...εμένα μου αρέσουν πολύ... όλο χαζεύω στα σοσιαλ..κ μου αρέσει που θέλετε ίδια σε όλα τα παιδιά σας..

Κ εγώ έκανα φωτογράφιση εγκυμοσύνης στην alexia alexandridou.. είχε τέλεια φορέματα κ δεν ήξερα ποιο να πρώτο διαλέξω... Κ τώρα θέλω να κάνω..για λόγους ισότητας που λένε κ τα κορίτσια... νεογέννητου δεν έκανα γιατί δεν ήθελα να το βγάλω ασαραντιστο εκτός σπιτιού..κ μετά δυστυχώς δεν στέκονται να βγουν.. αλλά οποία έχει την πρόθεση να το κυκλοφορήσει το μωρό κ πριν τις 40 μέρες κάνουν τέλειες φωτογραφίες νεογέννητων...με τέλεια ρούχα κ αξεσουάρ..απλά αυτή μας είχε πει  πιο ακριβή του νεογέννητου. Τιμή δεν θυμάμαι..αλλά μου φαίνεται λογικό γιατί για να πετύχει πόζες κ να μην κλαίει κ να κοιμάται ήρεμο θέλει περισσότερο χρόνο..

Παρόλα αυτά επειδη έχω ψώνιο με τις φωτό..(βασικά είχα γιατί τώρα δεν έχω χρόνο ούτε για μια ταπεινή σελφι 😂) στο Γένεσις που ήμουν εγώ ο φωτογραφος δεχόταν να βγάλει το μωρό κ με δικά μας ρούχα..όχι τις άσπρες παρταλαριες της κλινικης... Κ εκτός από τις 5 εκτυπωμένες φωτό..είχες την επιλογή για περισσότερες φωτό σε ψηφιακό άλμπουμ με επένδυση από έξω ότι χρώμα ήθελες...κ γραμμένο μπροστά το βάρος, ύψος κ ημερομηνία..πριν 2 χρόνια 150€ απ' ότι θυμάμαι.. Οπότε εγώ την τελευταία μέρα που θα βγαίναμε μου έφεραν ροζ φανελάκι, ροζ σκουφάκι, ροζ φορμακι, ροζ κουβέρτακι..κ της έβγαλαν με τέτοια αξεσουάρ..όπως κ Μ την ομάδα του συζύγου αξεσουάρ.. δίνω ιδέες αν κάποια θέλει φωτογραφίες νεογέννητου αλλά δεν θελει να βγει εξωτερικά αργότερα σε φωτογράφο..

Επίσης διάβασα ότι είστε όλες εδώ της λίστας... Κ αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να φύγω από την ομάδα...είμαι εντελώς το άλλο άκρο ρε παιδιά..παλι καλά είναι ο σύζυγος μου σαν και εσάς κ γράφει σε λίστα μέχρι κ την επίσκεψη στη νονά του να τη βάλουμε στο πρόγραμμα μαζί με άλλες δουλειές... Κ έτσι κυλάνε οι δουλειές στο σπιτικό μας..αχαχαχαχ...κ πολλές δικες μου δουλειές με ζαλίζει κ τις τελειώνω.. αφού μου λέει "τα γκαβά τα πουλιά τα κάνει ο Θεος φωλιά"... Καταλάβατε ποιος είναι το γκαβο το πουλί στη δική μας περίπτωση 🙃

Για να δείξω την χαλαρότητα μου ....το 2020 τελείωσα το μεταπτυχιακό μου... παρουσίασα διπλωματική...κ επειδή ήταν κόβιντ είχε ηλεκτρονικες διαδικασίες στο ΑΠΘ ..τύπου να στείλω στη βιβλιοθήκη μέιλ ότι δεν χρωστάω βιβλία..βεβαίωση από άλλου ότι έχω παραδώσει το πάσο μου..κ ένα σωρό άλλα.. κ σήμερα το 2025 δεν έχω ολοκληρώσει ποτέ την διαδικασία...κ δεν έχω επίσημα μεταπτυχιακό στα χέρια μου 😁 Κάποια στιγμή πρεπει να την τρέξω την διαδικασία πέρα από την πλάκα..κρίμα τόσος κόπος..

Δεν μπαίνω συχνά αλλά όταν μπω γράφω σεντοναρα 😂 

Καλημέρα κ από εμένα...στα δύο πρώτα ήρθε σπίτι η κοπέλα κ εγώ δεν θέλω να βγαίνω έξω ... Αλλά τώρα θα βγω αυτή που θα την κάνουμε δεν έρχεται σπίτι... 😔😔😔 .... Είναι πολύ δύσκολο σαν διαδικασία πάντως... Πας φυσικά με τις ανάγκες του μωρού...να είναι ταισμενο αλλαγμένο... Μετά κατευθείαν κοιμούνται...αλλά είναι κ στο μωράκι...γιατί μετά μπορεί να ξυπνήσει όπως το στήνεις...  Αλλά το αποτέλεσμα αξίζει...

12 ώρες πρίν, Angel-11 είπε:

Καλησπέρα στα κορίτσια και τα αγόρια της παρέας.Τι κάνετε πως είστε?Αρχίζω με το οτι εμείς είμαστε καλά για να ακολουθήσει ένα σεντόνι σχετικά με μια περιπέτεια που είχαμε .Σκέφτηκα πάρα πολύ για το αν θα σας μιλήσω σχετικά με αυτό που πέρασα και ακόμη δεν είμαι σίγουρη αν κάνω το σωστό.Με κρατάει το αν θα προκαλέσω άγχος σε κάποια κοπέλα αλλά από την άλλη πιστεύω ο σκοπός της παρέας μας είναι πέρα από τα ευχάριστα να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες και τις ανησυχίες μας και να στηρίζουμε η μια την άλλη.Συν το οτι ίσως βοηθήσω κάποια κοπέλα η κάποια κοπέλα βοηθήσει εμένα με κάποια παλαιότερη εμπειρία της.Οπότε κάπως έτσι αρχίζω .

Πριν λίγες μέρες λοιπόν σας είχα πει οτι είχαμε την Β επιπέδου και εννοείται περιμέναμε πως και πως να μάθουμε τα καλά νέα της μπέμπας μας.Όντως λοιπόν τα νέα είναι πολύ καλά.Η μπέμπα μας μεγαλώνει όπως πρέπει οι μετρήσεις όλες ήταν τέλειες είδαμε και λίγο φατσούλα ,όσο μας άφησε δηλαδή ,γιατί μάλλον έχει αποφασίσει να γίνει μπαλαρίνα και έχει συνεχώς τα χεράκια μπουνίτσες μπροστά στο πρόσωπο και πάνω από κεφάλι.Και κάπου εκεί προς το τέλος της εξέτασης ζητάω κολπική μέτρηση του τραχήλου .Να σημειώσω εδώ οτι από την αυχενική και μετά σε κάθε εξέταση μετράμε με τον γιατρό μου πάντα κολπικά τον τράχηλο .Έκανα και αγωγή με προγεστερόνη από την αρχή της εγκυμοσύνης οπότε κατά κάποιο τρόπο έτσι προσπαθούσαμε να καλύψουμε το  ενδεχόμενο κάποιας μείωσης του μήκους χωρίς να έχουμε κάποια ένδειξη βέβαια οτι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.Επίσης μια βδομάδα πριν την Β επιπέδου είχα ζητήσει μια επιπλέον επίσκεψη στον γιατρό μου και πάλι κάναμε μέτρηση και το μήκος ήταν περίπου 3,3εκ. Επιστρέφω λοιπόν μια βδομάδα μετά στη μέρα της Β όπου καθώς βάζει τον υπέρηχο για να μετρήσει τον τράχηλο συνειδητοποιώ οτι κάτι δεν πάει καθόλου καλά.Έχοντας κάνει και τόσες μετρήσει είχα ξεκάθαρη εικόνα για το πως ήταν το τράχηλος πριν και η τρύπα που έβλεπα ήταν τεράστιο σοκ.Με ενημερώνει λοιπόν ο γιατρός οτι έχουμε πλήρη εξάλειψη του τραχήλου και πρέπει άμεσα να γίνει κάτι.Για να μην πολυλογώ κατέληξα άμεσα στο πρώτο εφημερεύων νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκα και μπήκα στο χειρουργείο όπου κάναμε επείγουσα περίδεση τραχήλου.Η αιτία ανεπάρκεια τραχήλου η οποία δεν είχε φανεί καθώς δεν έχω κάνει άλλο παιδί ώστε να το γνωρίζουμε από πριν.

Και φτάνω στο σήμερα 3 μέρες μετά που δεν ξέρω τι μου ξημερώνει.Εγώ που είμαι ένα τέρας ψυχραιμίας έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Έχω σταματήσει  ακόμη και τις σκέψεις  μου για προετοιμασία και δεν ξέρω πως να συνεχίσω. Νιώθω πολύ ευγνώμων που τα καταφέραμε γιατί ο κίνδυνος περίδεσης στην 23η εβδομάδα είναι τεράστιος αλλά από δω και πέρα τι? Κανείς δεν μου δίνει έστω και ελάχιστες ελπίδες οτι θα τα καταφέρουμε γιατί στην επείγουσα περίδεση σε αντίθεση με την προγραμματισμένη δεν έχουμε το χώρο που να μας δίνει κάποια σιγουριά.Ναι η εγχείριση πέτυχε αλλά μπορεί να πάει μια βδομάδα μπορεί να πάει και μέχρι το τέλος. Αυτή ήταν η κουβέντα όλων των γιατρών.Έχουμε δει περιδέσεις να κρατάνε λίγο έχουμε δει να κρατάνε τόσο καλά που στο τέλος δυσκολεύεσαι να γεννήσεις.Έχοντας ζήσει τόσες αποβολές το οτι αυτή η εγκυμοσύνη προχώρησε τόσο πολύ με είχε κάνει να πιστέψω οτι αυτή τη φορά τα καταφέραμε και τίποτα δεν μπορεί να μας το χαλάσει. Και να σας πω την αλήθεια νιώθω αισιόδοξη από τη μια γιατί λέω θα μπορούσαν να είναι χειρότερα τα πράγματα και το προλάβαμε και αφού είμαστε καλά το χουμε. Αλλά από την άλλη έχω νευριάσει πάρα πολύ και νιώθω οτι έχω κουραστεί τόσο πολύ που πάλι πρέπει να παλέψουμε και πάλι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και για μια ακόμη μια φορά δεν μπορώ να είμαι ήρεμη και να χαρώ την εγκυμοσύνη μου .Είμαι σε ακινησία 4,5 μήνες για να καταλήξω στο νοσοκομείο και να κινδυνέψω και εγώ και το μωρό.

Αυτά από μένα .Κάθε εμπειρία δεκτή .Δεν θέλω με τίποτα να σας αγχώσω οπότε σας παρακαλώ να μην το κρατήσει καμία σαν φόβο μέσα της .Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και δεν σημαίνει οτι θα περάσουμε το ίδιο με κάποια άλλη .

Κορίτσι μου όλα καλά θα πάνε... Δεν έχω κάνει περίδεση ποτέ...όμως είχα στον κύκλο μου δύο κοπέλες κ όλα πήγαν τέλεια... Η μία ξάπλα όμως σε όλη την εγκυμοσύνη...ή άλλη δε στην κανονικότητα ήταν μια χαρά σαν να μην είχε κάνει ποτέ περίδεση...  Όσο για τις αγορές κάνε όπως νιώθεις... Πάρε μόνο τα βασικά το πολύ πολύ...

• Μου αρέσει 1

Έχω δύο ψυχούλες στον ουρανό 👼👼...κ δύο στην αγκαλιά μου...❤️❤️👫

Καλησπέρα, καλή εβδομάδα σε όλους 🙏❤️

@Angel-11 εύχομαι να είσαι καλά και να πάνε όλα κατ' ευχήν. Με κομμένη την ανάσα διάβαζα την περιγραφή σου κορίτσι μου. Πέρασες σοκ, τι ξαφνικό... Πώς όμως είχατε την υποψία να μετράτε τόσο συχνά τον τράχηλο??? Εμείς μετρήσαμε στην α επιπέδου κοιλιακά. Κ δεν ξέρω πώς θα γίνει η μέτρηση στη β επιπέδου. 

Με τόσο μεγάλα διαστήματα μεταξύ των ραντεβού τώρα θα έχω στο νου μου κ αυτό. Οχι δεν φταις εσυ, ειμαι ευγνώμων για ολες τις εμπειρίες που μοιραζόμαστε εδώ. Απλά οι φοβίες μου είναι τόσες κ τα άγχη μου στο κόκκινο. Χαλαρώνω λίγο κ μετα αντε παλι. 

Κορίτσια σε άλλα νέα, ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε μπομπονιέρες για το γάμο και καταστράφηκα με τα κουφέτα. Φτιαχνω κ τρώω παράλληλα 🤦 πού θα πάει αυτή η κατάσταση 😇

Σήμερα θα καλέσω τον εμβρυομητρικό για να κλείσουμε ραντεβού. Πήρα κ τα αποτελέσματα των αιματολογικών, ούρων κλπ που έκανα κ όλα βγήκαν μια χαρά🙏

• Μου αρέσει 2

πρίν από 21 λεπτά , Eustathia είπε:

Καλησπέρα, καλή εβδομάδα σε όλους 🙏❤️

@Angel-11 εύχομαι να είσαι καλά και να πάνε όλα κατ' ευχήν. Με κομμένη την ανάσα διάβαζα την περιγραφή σου κορίτσι μου. Πέρασες σοκ, τι ξαφνικό... Πώς όμως είχατε την υποψία να μετράτε τόσο συχνά τον τράχηλο??? Εμείς μετρήσαμε στην α επιπέδου κοιλιακά. Κ δεν ξέρω πώς θα γίνει η μέτρηση στη β επιπέδου. 

Με τόσο μεγάλα διαστήματα μεταξύ των ραντεβού τώρα θα έχω στο νου μου κ αυτό. Οχι δεν φταις εσυ, ειμαι ευγνώμων για ολες τις εμπειρίες που μοιραζόμαστε εδώ. Απλά οι φοβίες μου είναι τόσες κ τα άγχη μου στο κόκκινο. Χαλαρώνω λίγο κ μετα αντε παλι. 

Κορίτσια σε άλλα νέα, ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε μπομπονιέρες για το γάμο και καταστράφηκα με τα κουφέτα. Φτιαχνω κ τρώω παράλληλα 🤦 πού θα πάει αυτή η κατάσταση 😇

Σήμερα θα καλέσω τον εμβρυομητρικό για να κλείσουμε ραντεβού. Πήρα κ τα αποτελέσματα των αιματολογικών, ούρων κλπ που έκανα κ όλα βγήκαν μια χαρά🙏

Ευχαριστώ κορίτσι μου! Η πρώτη μέτρηση έγινε τυχαία στην αυχενική .Ήμουν εκεί περίπου 3 ώρες και το μωρό δεν συνεργαζόταν καθόλου .Με έστειλε να φάω με έστειλε και βόλτα τίποτα .Και μου είπε  δεν γίνεται να σε παιδεύω άλλο θα κάνουμε την αυχενική κολπικά και ότι μπορούμε από την κοιλιά. Και έτσι μου είπε ας κάνουμε και κολπική μέτρηση τραχήλου αφού έτσι και αλλιώς θα σε δω από κάτω.Μου είπε οτι ήταν οκ απλά επειδή στις 11-12 εβδ είναι νωρίς ,να μετρήσουμε με τον γιατρό μου γύρω στις 16.Και έτσι κάπως ζήτησα από το γιατρό μου να το μετράμε κάθε φορά .Απλά λόγω αποβολών με βλέπει συχνά και γενικά λόγω φόβου ελέγχουμε ότι μπορούμε.Ήταν σταθερά περίπου 3εκ (30χιλ) σε κάθε μέτρηση.

Αχ άμα είναι και με γεύση τα κουφέτα ότι καλύτερο χαχα.Με το καλό να γίνει και ο γάμος και όλα κορίτσι μου!

Διαφημίσεις

@Angel-11 πωπω μέχρι να διαβάσω ότι είχες γράψει λέω Χριστέ μου τι έγινε.Ξερω κ εγώ άλλες περιπτώσεις με περιδεση κ πήγαν όλα μια χαρά!!!εύχομαι να είσαι καλύτερα κ όσο για τις ετοιμασίες μην αγχώνεσαι πραγματικά δν χρειάζονται πολλά πολλά δυο τρία βασικά πραγματάκια τα οποία βρίσκονται εύκολα.

• Μου αρέσει 2

15 ώρες πρίν, Angel-11 είπε:

Καλησπέρα στα κορίτσια και τα αγόρια της παρέας.Τι κάνετε πως είστε?Αρχίζω με το οτι εμείς είμαστε καλά για να ακολουθήσει ένα σεντόνι σχετικά με μια περιπέτεια που είχαμε .Σκέφτηκα πάρα πολύ για το αν θα σας μιλήσω σχετικά με αυτό που πέρασα και ακόμη δεν είμαι σίγουρη αν κάνω το σωστό.Με κρατάει το αν θα προκαλέσω άγχος σε κάποια κοπέλα αλλά από την άλλη πιστεύω ο σκοπός της παρέας μας είναι πέρα από τα ευχάριστα να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες και τις ανησυχίες μας και να στηρίζουμε η μια την άλλη.Συν το οτι ίσως βοηθήσω κάποια κοπέλα η κάποια κοπέλα βοηθήσει εμένα με κάποια παλαιότερη εμπειρία της.Οπότε κάπως έτσι αρχίζω .

Πριν λίγες μέρες λοιπόν σας είχα πει οτι είχαμε την Β επιπέδου και εννοείται περιμέναμε πως και πως να μάθουμε τα καλά νέα της μπέμπας μας.Όντως λοιπόν τα νέα είναι πολύ καλά.Η μπέμπα μας μεγαλώνει όπως πρέπει οι μετρήσεις όλες ήταν τέλειες είδαμε και λίγο φατσούλα ,όσο μας άφησε δηλαδή ,γιατί μάλλον έχει αποφασίσει να γίνει μπαλαρίνα και έχει συνεχώς τα χεράκια μπουνίτσες μπροστά στο πρόσωπο και πάνω από κεφάλι.Και κάπου εκεί προς το τέλος της εξέτασης ζητάω κολπική μέτρηση του τραχήλου .Να σημειώσω εδώ οτι από την αυχενική και μετά σε κάθε εξέταση μετράμε με τον γιατρό μου πάντα κολπικά τον τράχηλο .Έκανα και αγωγή με προγεστερόνη από την αρχή της εγκυμοσύνης οπότε κατά κάποιο τρόπο έτσι προσπαθούσαμε να καλύψουμε το  ενδεχόμενο κάποιας μείωσης του μήκους χωρίς να έχουμε κάποια ένδειξη βέβαια οτι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.Επίσης μια βδομάδα πριν την Β επιπέδου είχα ζητήσει μια επιπλέον επίσκεψη στον γιατρό μου και πάλι κάναμε μέτρηση και το μήκος ήταν περίπου 3,3εκ. Επιστρέφω λοιπόν μια βδομάδα μετά στη μέρα της Β όπου καθώς βάζει τον υπέρηχο για να μετρήσει τον τράχηλο συνειδητοποιώ οτι κάτι δεν πάει καθόλου καλά.Έχοντας κάνει και τόσες μετρήσει είχα ξεκάθαρη εικόνα για το πως ήταν το τράχηλος πριν και η τρύπα που έβλεπα ήταν τεράστιο σοκ.Με ενημερώνει λοιπόν ο γιατρός οτι έχουμε πλήρη εξάλειψη του τραχήλου και πρέπει άμεσα να γίνει κάτι.Για να μην πολυλογώ κατέληξα άμεσα στο πρώτο εφημερεύων νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκα και μπήκα στο χειρουργείο όπου κάναμε επείγουσα περίδεση τραχήλου.Η αιτία ανεπάρκεια τραχήλου η οποία δεν είχε φανεί καθώς δεν έχω κάνει άλλο παιδί ώστε να το γνωρίζουμε από πριν.

Και φτάνω στο σήμερα 3 μέρες μετά που δεν ξέρω τι μου ξημερώνει.Εγώ που είμαι ένα τέρας ψυχραιμίας έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Έχω σταματήσει  ακόμη και τις σκέψεις  μου για προετοιμασία και δεν ξέρω πως να συνεχίσω. Νιώθω πολύ ευγνώμων που τα καταφέραμε γιατί ο κίνδυνος περίδεσης στην 23η εβδομάδα είναι τεράστιος αλλά από δω και πέρα τι? Κανείς δεν μου δίνει έστω και ελάχιστες ελπίδες οτι θα τα καταφέρουμε γιατί στην επείγουσα περίδεση σε αντίθεση με την προγραμματισμένη δεν έχουμε το χώρο που να μας δίνει κάποια σιγουριά.Ναι η εγχείριση πέτυχε αλλά μπορεί να πάει μια βδομάδα μπορεί να πάει και μέχρι το τέλος. Αυτή ήταν η κουβέντα όλων των γιατρών.Έχουμε δει περιδέσεις να κρατάνε λίγο έχουμε δει να κρατάνε τόσο καλά που στο τέλος δυσκολεύεσαι να γεννήσεις.Έχοντας ζήσει τόσες αποβολές το οτι αυτή η εγκυμοσύνη προχώρησε τόσο πολύ με είχε κάνει να πιστέψω οτι αυτή τη φορά τα καταφέραμε και τίποτα δεν μπορεί να μας το χαλάσει. Και να σας πω την αλήθεια νιώθω αισιόδοξη από τη μια γιατί λέω θα μπορούσαν να είναι χειρότερα τα πράγματα και το προλάβαμε και αφού είμαστε καλά το χουμε. Αλλά από την άλλη έχω νευριάσει πάρα πολύ και νιώθω οτι έχω κουραστεί τόσο πολύ που πάλι πρέπει να παλέψουμε και πάλι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και για μια ακόμη μια φορά δεν μπορώ να είμαι ήρεμη και να χαρώ την εγκυμοσύνη μου .Είμαι σε ακινησία 4,5 μήνες για να καταλήξω στο νοσοκομείο και να κινδυνέψω και εγώ και το μωρό.

Αυτά από μένα .Κάθε εμπειρία δεκτή .Δεν θέλω με τίποτα να σας αγχώσω οπότε σας παρακαλώ να μην το κρατήσει καμία σαν φόβο μέσα της .Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και δεν σημαίνει οτι θα περάσουμε το ίδιο με κάποια άλλη .

Κορίτσι μου στεναχωρηθηκα με τα νέα σου.....ευτυχώς το προλάβατε και έγινε η περιδεση. Θα σε κρατήσουν στο νοσοκομείο για κάθε ενδεχόμενο ή θα είσαι ξάπλα στο σπίτι;; 

Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι πως από την 27η βδομάδα και μετά μπορεί να γεννηθεί μωρακι και ολα να πάνε καλά. Προσπάθησε να μην σε παίρνει από κάτω και να σκέφτεσαι θετικά πως θα πάνε όλα καλά!! Με τον γιατρό σου μίλησες;

Και εμένα με μετράει σε κάθε επίσκεψη, με μετράει από πάνω γιατί λέει είμαι αδύνατη και φαίνεται ξεκάθαρα ο τράχηλος. Μόνο στην αυχενική με μέτρησαν από κάτω. Στη Β επιπέδου με μετρησε από τη κοιλιά

• Μου αρέσει 1

14 ώρες πρίν, Angel-11 είπε:

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα σας!Σας διαβάζω καθημερινά (είμαι απο τις μαμάδες Νοεμβρίου)και μου κρατάτε παρέα ειδικά την ώρα του θηλασμού! @Angel-11με το που διάβασα το μήνυμά σου,ειλικρινά θα μπορούσα κάλλιστα να το έχω γράψει η ίδια!

Έχω 3 παιδάκια!Ο πρώτος τοκετός το 2016,ο δεύτερος 2019 (αγορια) και τώρα τον Οκτώβριο του 24 έκανα και την κόρη!

Στην πρώτη εγκυμοσύνη (όπως και εσύ καλή ωρα)μετρούσαμε και κολπικά τον τράχηλο σε κάθε υπέρηχο!Είχα εξαρχής καφέ υγρά (είχα μια παλλινδρομη με σάκο χωρίς έμβρυο και έκανα καθαρισμό τον Μάιο του 15 στην 8η βδομάδα και η μαία μου συνεδεε το γεγονός αυτό με τα καφέ υγρα).Ο τράχηλός μου από τη φύση του δεν είναι ούτε κοντός,αλλά ούτε και μακρύς!Και η αλήθεια είναι ότι η "συμπεριφορα" του αλλάζει στην εγκυμοσύνη ιδίως μετά την 17η που αρχίζει και παίρνει βάρος το έμβρυο.Την 13η στην αυχενική ήταν 3.3!Και την 19η (ενώ το μεσημέρι στη 1 είχα ραντεβού με τον γιατρό και είδαμε το μωρό και ήταν όλα οκ,στις 4 το απόγευμα νιώθω πονακια και βλέπω πάλι καφέ εκκρίσεις.Αλλά δεν σταματούσαν όπως συνήθως,αντίθετα έγιναν πιο έντονες,όπως και ο πόνος.Και εγώ εξαρχής λάμβανε προγεστερονη.Παιρνω τον γιατρό και μου λέει ξάπλωσε,πάρε μαγνησιο και αύξησε και την προγεστερονη και είμαστε σε επικοινωνία. Εγώ επειδή είμαι αγχώδης δεν έμπαινα να διαβάζω,οπότε δεν είχα και ιδέα ότι κάτι πάει λάθος γιατί η κοιλιά μου άρχισε να πετρωνει.Και πολύ αργά τη νύχτα,κατά τις 2 είχα και έντονη διαρροια..Παίρνω τον γιατρό και του λέω,έχω περισσότερα καφέ υγρά,πόνους περιόδου και κάτι γίνεται με την κοιλιά μου γιατί τη νιώθω κατά τόπους σκληρή..Και πρώτη φορά άκουσα τον γιατρό μου κάπως ανήσυχο.. Μου λέει πάρε buscopan plus και αν συνεχιστεί έρχεσαι στο Ρέα να σε δω..Εν τέλει πάμε και ο τράχηλος είχε πάει 2.3 .Αλλά ήταν σκληρός. Έπαιρνα 3 χάπια προγεστερονη,μαγνησιο,buscopan plus και τελικά γέννησα 39+4.

Στη δεύτερη εγκυμοσύνη ήμασταν υποψιασμένοι και με είχε προειδοποησει εξαρχής ο γιατρός μου ότι αφού συμπεριφερθηκε έτσι ο τράχηλος,πιθανότατα θα ξαναγίνει και σε όσες επόμενες εγκυμοσυνες προκύψουν.Οποτε πάντα μετρούσε κολπικά,ανά 2 βδομάδες με έβλεπε και πάλι 17η εβδομάδα αυτή τη φορά είδαμε τον τραχηλο στο 2.3.Παλι όχι κουραση(δε μου έλεγε ακινησία,απλά όχι βάρη και έντονη κουραση)και προγεστερονη κολπικα(εμενα με βοηθούσε περισσότερο και μετά από 2 εβδομάδες μετριοταν 2.8 ο τράχηλος).Έφτασα έτσι την 38η και γέννησα.

Και ερχόμαστε στην 3η εγκυμοσύνη (η οποία παρόλο που κορόιδευα όταν άκουγα γυναίκες να λένε προέκυψε,γιατί έλεγα αυτά δεν προκύπτουν ουρανοκατεβατα. Και όμως η μόνη φορά που δεν πήραμε προφύλαξη γιατί περίμενα την περίοδό μου ακριβώς την επόμενη μέρα,με σταθερότατο κύκλο,έγινε το "ατύχημα ",το ευτύχημά μου πλέον,το θαυματακι μου όπως αποκαλώ την μπουμπού μου!)Αρχικά δεν είχα πάρει χαμπάρι την εγκυμοσύνη γιατί είχα ελεύθερη επαφή 21/1 χαράματα και ήταν και η μέρα που περίμενα περίοδο!Η οποία ήρθε 28/1.Και από τότε δεν ξαναείδα αιμα.1/3 πήρα τον γιατρό γιατί ήμουν σίγουρη ότι έχω μπει σε πρόωρη εμμηνόπαυση!😅Και στον υπέρηχο είδαμε μεγάλη αποκόλληση (το αίμα που έλεγα ότι είναι στάνταρ περίοδος,ο γιατρός μου ισχυρίζεται ότι ήταν αρχομενο αίμα και είχα αποκόλληση).Αμέσως μου είπε ότι ίσως χρειαστεί προληπτική περιδεση λόγω του ιστορικού μου!Είπαμε το παρακολουθούμε  και πράττουμε αναλόγως!Μέχρι και 17η είχα 4 εκ.τραχηλο!Και είχαμε κλείσει Β επιπέδου τη 20η !(όλους τους υπερηχους και τους μεγάλους τους έκανε ο γιατρός μου).3/6 αρχίζω και έχω πονους.Τον παίρνω τηλ.και μου λέει έλα νωρίτερα να μετρήσω τον τραχηλο και έρχεσαι σε μια εβδομάδα να κάνουμε και τη Β επιπέδου.Παμε 5/6 και ο τράχηλος είχε κάνει χοάνη και είχε πάει 1.8..Μου λέει ο γιατρός μου δεν μπορούμε να το ρισκάρουμε.. Θα πάμε να κάνουμε περιδεση αλλιώς σε ένα μήνα μαξ θα γεννήσεις..19+3 (στις 7/6) έκανα περιδεση.Ειχα απίστευτο άγχος,αλλά ο γιατρός μου ήταν τόσο καθησυχαστικος και μου έλεγε ότι εφόσον όλα πήγαν καλά,έχουμε εξασφαλίσει την καλή έκβαση της εγκυμοσύνης. Ήμουν αρκετά ξάπλα,φοβόμουν πολύ κιόλας,παρόλο που ο γιατρός μου ήταν λίγο πιο ελαστικος!Ήταν κάθετος ότι θα γεννήσω μετά την 37η.Πηγαινα αρχικά κάθε 2 βδομάδες και στη συνέχεια κάθε 3 να με τσεκάρει.Και γέννησα στις 37+6  το κοριτσάκι μου.

Μπορώ να αφουγκραστω την ανησυχία που έχεις γιατί και εγώ εξαιτίας του τραχήλου ζούσα στη ξεγνοιασιά μέχρι την 13η εβδομαδα(που συνήθως συμβαίνει το αντιθετο) και από τη 13η άρχιζα να μετράω αντίστροφα (από τη 2η ειδικά εγκυμοσύνη που γνώριζα το θέμα μου).Δεν ευχαριστηθηκα καθόλου τις εγκυμοσυνες μου λόγω αυτού του άγχους αλλά είχα 3 πανευκολους τοκετους.Εκει ο τράχηλος γινόταν σύμμαχός μου.Τωρα με την περίδεση ,είχαμε προγραμματίσει 15/10 να την κόψουμε,αλλά χαράματα μου έσπασαν τα νερά!5.25 κόψαμε περιδεση,6.45 κρατουσα το μωρό μου!

Να προσπαθείς να είσαι ήρεμη και να σκέφτεσαι όσο πιο θετικά μπορείς!Και να έχεις εμπιστοσύνη στο γιατρό σου!Το ότι 23η βδομάδα έκανες περιδεση και όλα πήγαν καλά,είναι πολυ πολύ σημαντικό!Σίγουρα πήρες ενδοφλέβια αντιβίωση και λογικά παίρνεις ακόμα χάπια.Εγω το πήγαινα βήμα βήμα!Είχα βάλει στόχο αρχικά την 28η βδομάδα!Μετά την 30η ,την 32η και εκεί πήρα πολυυυυ μεγάλη ανάσα!Όλα θα πάνε καλά!Αυτό να σκέφτεσαι!Και θα παίρνεις κουράγιο και από το μωρό σου που όσο μεγαλώνει θα το νιώθεις ακόμα πιο έντονα!Εμένα με ανακουφιζαν τα λόγια του γιατρού μου!Μου είχε πει ότι από τη στιγμή που κάναμε την περιδεση,τον τραχηλο να μην τον φοβάμαι!Και γενικά από τη στάση του οπλιζομουν με δύναμη!

πρίν από 7 λεπτά , Anna1986 είπε:

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα σας!Σας διαβάζω καθημερινά (είμαι απο τις μαμάδες Νοεμβρίου)και μου κρατάτε παρέα ειδικά την ώρα του θηλασμού! @Angel-11με το που διάβασα το μήνυμά σου,ειλικρινά θα μπορούσα κάλλιστα να το έχω γράψει η ίδια!

Έχω 3 παιδάκια!Ο πρώτος τοκετός το 2016,ο δεύτερος 2019 (αγορια) και τώρα τον Οκτώβριο του 24 έκανα και την κόρη!

Στην πρώτη εγκυμοσύνη (όπως και εσύ καλή ωρα)μετρούσαμε και κολπικά τον τράχηλο σε κάθε υπέρηχο!Είχα εξαρχής καφέ υγρά (είχα μια παλλινδρομη με σάκο χωρίς έμβρυο και έκανα καθαρισμό τον Μάιο του 15 στην 8η βδομάδα και η μαία μου συνεδεε το γεγονός αυτό με τα καφέ υγρα).Ο τράχηλός μου από τη φύση του δεν είναι ούτε κοντός,αλλά ούτε και μακρύς!Και η αλήθεια είναι ότι η "συμπεριφορα" του αλλάζει στην εγκυμοσύνη ιδίως μετά την 17η που αρχίζει και παίρνει βάρος το έμβρυο.Την 13η στην αυχενική ήταν 3.3!Και την 19η (ενώ το μεσημέρι στη 1 είχα ραντεβού με τον γιατρό και είδαμε το μωρό και ήταν όλα οκ,στις 4 το απόγευμα νιώθω πονακια και βλέπω πάλι καφέ εκκρίσεις.Αλλά δεν σταματούσαν όπως συνήθως,αντίθετα έγιναν πιο έντονες,όπως και ο πόνος.Και εγώ εξαρχής λάμβανε προγεστερονη.Παιρνω τον γιατρό και μου λέει ξάπλωσε,πάρε μαγνησιο και αύξησε και την προγεστερονη και είμαστε σε επικοινωνία. Εγώ επειδή είμαι αγχώδης δεν έμπαινα να διαβάζω,οπότε δεν είχα και ιδέα ότι κάτι πάει λάθος γιατί η κοιλιά μου άρχισε να πετρωνει.Και πολύ αργά τη νύχτα,κατά τις 2 είχα και έντονη διαρροια..Παίρνω τον γιατρό και του λέω,έχω περισσότερα καφέ υγρά,πόνους περιόδου και κάτι γίνεται με την κοιλιά μου γιατί τη νιώθω κατά τόπους σκληρή..Και πρώτη φορά άκουσα τον γιατρό μου κάπως ανήσυχο.. Μου λέει πάρε buscopan plus και αν συνεχιστεί έρχεσαι στο Ρέα να σε δω..Εν τέλει πάμε και ο τράχηλος είχε πάει 2.3 .Αλλά ήταν σκληρός. Έπαιρνα 3 χάπια προγεστερονη,μαγνησιο,buscopan plus και τελικά γέννησα 39+4.

Στη δεύτερη εγκυμοσύνη ήμασταν υποψιασμένοι και με είχε προειδοποησει εξαρχής ο γιατρός μου ότι αφού συμπεριφερθηκε έτσι ο τράχηλος,πιθανότατα θα ξαναγίνει και σε όσες επόμενες εγκυμοσυνες προκύψουν.Οποτε πάντα μετρούσε κολπικά,ανά 2 βδομάδες με έβλεπε και πάλι 17η εβδομάδα αυτή τη φορά είδαμε τον τραχηλο στο 2.3.Παλι όχι κουραση(δε μου έλεγε ακινησία,απλά όχι βάρη και έντονη κουραση)και προγεστερονη κολπικα(εμενα με βοηθούσε περισσότερο και μετά από 2 εβδομάδες μετριοταν 2.8 ο τράχηλος).Έφτασα έτσι την 38η και γέννησα.

Και ερχόμαστε στην 3η εγκυμοσύνη (η οποία παρόλο που κορόιδευα όταν άκουγα γυναίκες να λένε προέκυψε,γιατί έλεγα αυτά δεν προκύπτουν ουρανοκατεβατα. Και όμως η μόνη φορά που δεν πήραμε προφύλαξη γιατί περίμενα την περίοδό μου ακριβώς την επόμενη μέρα,με σταθερότατο κύκλο,έγινε το "ατύχημα ",το ευτύχημά μου πλέον,το θαυματακι μου όπως αποκαλώ την μπουμπού μου!)Αρχικά δεν είχα πάρει χαμπάρι την εγκυμοσύνη γιατί είχα ελεύθερη επαφή 21/1 χαράματα και ήταν και η μέρα που περίμενα περίοδο!Η οποία ήρθε 28/1.Και από τότε δεν ξαναείδα αιμα.1/3 πήρα τον γιατρό γιατί ήμουν σίγουρη ότι έχω μπει σε πρόωρη εμμηνόπαυση!😅Και στον υπέρηχο είδαμε μεγάλη αποκόλληση (το αίμα που έλεγα ότι είναι στάνταρ περίοδος,ο γιατρός μου ισχυρίζεται ότι ήταν αρχομενο αίμα και είχα αποκόλληση).Αμέσως μου είπε ότι ίσως χρειαστεί προληπτική περιδεση λόγω του ιστορικού μου!Είπαμε το παρακολουθούμε  και πράττουμε αναλόγως!Μέχρι και 17η είχα 4 εκ.τραχηλο!Και είχαμε κλείσει Β επιπέδου τη 20η !(όλους τους υπερηχους και τους μεγάλους τους έκανε ο γιατρός μου).3/6 αρχίζω και έχω πονους.Τον παίρνω τηλ.και μου λέει έλα νωρίτερα να μετρήσω τον τραχηλο και έρχεσαι σε μια εβδομάδα να κάνουμε και τη Β επιπέδου.Παμε 5/6 και ο τράχηλος είχε κάνει χοάνη και είχε πάει 1.8..Μου λέει ο γιατρός μου δεν μπορούμε να το ρισκάρουμε.. Θα πάμε να κάνουμε περιδεση αλλιώς σε ένα μήνα μαξ θα γεννήσεις..19+3 (στις 7/6) έκανα περιδεση.Ειχα απίστευτο άγχος,αλλά ο γιατρός μου ήταν τόσο καθησυχαστικος και μου έλεγε ότι εφόσον όλα πήγαν καλά,έχουμε εξασφαλίσει την καλή έκβαση της εγκυμοσύνης. Ήμουν αρκετά ξάπλα,φοβόμουν πολύ κιόλας,παρόλο που ο γιατρός μου ήταν λίγο πιο ελαστικος!Ήταν κάθετος ότι θα γεννήσω μετά την 37η.Πηγαινα αρχικά κάθε 2 βδομάδες και στη συνέχεια κάθε 3 να με τσεκάρει.Και γέννησα στις 37+6  το κοριτσάκι μου.

Μπορώ να αφουγκραστω την ανησυχία που έχεις γιατί και εγώ εξαιτίας του τραχήλου ζούσα στη ξεγνοιασιά μέχρι την 13η εβδομαδα(που συνήθως συμβαίνει το αντιθετο) και από τη 13η άρχιζα να μετράω αντίστροφα (από τη 2η ειδικά εγκυμοσύνη που γνώριζα το θέμα μου).Δεν ευχαριστηθηκα καθόλου τις εγκυμοσυνες μου λόγω αυτού του άγχους αλλά είχα 3 πανευκολους τοκετους.Εκει ο τράχηλος γινόταν σύμμαχός μου.Τωρα με την περίδεση ,είχαμε προγραμματίσει 15/10 να την κόψουμε,αλλά χαράματα μου έσπασαν τα νερά!5.25 κόψαμε περιδεση,6.45 κρατουσα το μωρό μου!

Να προσπαθείς να είσαι ήρεμη και να σκέφτεσαι όσο πιο θετικά μπορείς!Και να έχεις εμπιστοσύνη στο γιατρό σου!Το ότι 23η βδομάδα έκανες περιδεση και όλα πήγαν καλά,είναι πολυ πολύ σημαντικό!Σίγουρα πήρες ενδοφλέβια αντιβίωση και λογικά παίρνεις ακόμα χάπια.Εγω το πήγαινα βήμα βήμα!Είχα βάλει στόχο αρχικά την 28η βδομάδα!Μετά την 30η ,την 32η και εκεί πήρα πολυυυυ μεγάλη ανάσα!Όλα θα πάνε καλά!Αυτό να σκέφτεσαι!Και θα παίρνεις κουράγιο και από το μωρό σου που όσο μεγαλώνει θα το νιώθεις ακόμα πιο έντονα!Εμένα με ανακουφιζαν τα λόγια του γιατρού μου!Μου είχε πει ότι από τη στιγμή που κάναμε την περιδεση,τον τραχηλο να μην τον φοβάμαι!Και γενικά από τη στάση του οπλιζομουν με δύναμη!

Έχω μια απορία, αν έχεις περάσει τις 23 εβδομάδες δεν γίνεται περίδεση; γέννας με οτι συνεπαγεται αυτό ;

πρίν από 4 λεπτά , Anna1986 είπε:

Όσο για τις ετοιμασίες είχα βάλει σε όλους χέρι οτι μέχρι 36η βδομάδα δε θέλω να δω ούτε μια κουδουνίστρα σπίτι μου!!Και στην τελική πετάγεται κάποιος,όσο είσαι στο μαιευτήριο!Ειδικά τώρα στην 3η εγκυμοσύνη,δε με ένοιαζε να έχω το οτιδήποτε!Τα ρούχα του μωρού θα έπλυνε και τα σιδερωσε η νύφη μου και τα τακτοποιησα το επόμενο πρωί με τη μαμά μου αφού γύρισα από το μαιευτήριο!Και μόνο που έβλεπα το μωρό μου στην καλαθουνα,παρόλο που έπλεε το φορμακι πάνω της και δεν ήταν όλα όπως τα θελω(γιατί είμαι πολύ του προγράμματος),δε με ένοιαζε ούτε τοοοσο δα!Ήμουν ευτυχισμένη που κάθισα στον ρημάδι τον καναπέ με το μωρό μου αγκαλιά,ενώ τόσες εβδομάδες ήμουν ξάπλα και αγχωνομουν !

πρίν από 1 λεπτό , Alex@ είπε:

Έχω μια απορία, αν έχεις περάσει τις 23 εβδομάδες δεν γίνεται περίδεση; γέννας με οτι συνεπαγεται αυτό ;

Είναι πιο επικίνδυνο από όσο μου έχει πει ο γιατρός μου.Για τον σάκο.Και εγώ τώρα που την έκανα 19+3 μου είχε αναφέρει ότι είναι πολύ κοντά στον πλακούντα και φοβόταν μήπως προκληθεί αιμορραγία. Αλλά ευτυχώς τίποτα τέτοιο δε συνέβη.Καποιοι γιατροί βάζουν και πεσο.Η τοποθέτησή του γίνεται στο ιατρείο ακόμα.Ειναι σαν έξτρα καπάκι.Αλλα ο γυναικολόγος μου ενώ μου το ανέφερε ως επιλογή,πιο πολύ ήταν υπέρ στο να προχωρήσουμε σε περιδεση.

• Ευχαριστώ 1

Διαφημίσεις

1 hour ago, Alex@ είπε:

Κορίτσι μου στεναχωρηθηκα με τα νέα σου.....ευτυχώς το προλάβατε και έγινε η περιδεση. Θα σε κρατήσουν στο νοσοκομείο για κάθε ενδεχόμενο ή θα είσαι ξάπλα στο σπίτι;; 

Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι πως από την 27η βδομάδα και μετά μπορεί να γεννηθεί μωρακι και ολα να πάνε καλά. Προσπάθησε να μην σε παίρνει από κάτω και να σκέφτεσαι θετικά πως θα πάνε όλα καλά!! Με τον γιατρό σου μίλησες;

Και εμένα με μετράει σε κάθε επίσκεψη, με μετράει από πάνω γιατί λέει είμαι αδύνατη και φαίνεται ξεκάθαρα ο τράχηλος. Μόνο στην αυχενική με μέτρησαν από κάτω. Στη Β επιπέδου με μετρησε από τη κοιλιά

Νοσηλεύτηκα για 2 ημέρες λόγω της ολικής νάρκωσης και τώρα στο σπίτι.Οι οδηγίες του νοσοκομείου είναι να συνεχίσω κανονικά τη ζωή μου και να μην είμαι συνέχεια ξάπλα.Μου είπαν συγκεκριμένα απαγορεύεται η ακινησία,μόνο κακό θα σου κάνει.Ο γιατρός μου δεν συμφωνεί και θέλει να συνεχίσω την ξάπλα.Με μπέρδεψαν λίγο είναι η αλήθεια αλλά έτσι και αλλιώς προς το παρόν δεν θα ήθελα να αρχίσω τις βόλτες.Θα καθίσω λίγο άνετα στο σπίτι ,θα κάνω  τα βασικά για να μην έχω θέμα με την ακινησία και όσο περνάνε οι βδομάδες θα χαλαρώσω λίγο πιστεύω.

1 hour ago, Anna1986 είπε:

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για το μήνυμα σου μου δίνεις απίστευτο κουράγιο.Ναι πήρα και εκεί αντιβίωση και συνεχίζω με αντιβίωση και στο σπίτι και σε λίγες μέρες θα πάω να με δουν και να μου δώσουν καινούριες οδηγίες.Έτσι το σκέφτομαι και εγώ βήμα βήμα να βάζω στόχο αρχικά τις 28 εβδομάδες και σιγά σιγά να φτάσουμε μέχρι το τέλος.Για μένα σημασία έχει να γεννηθεί το μωρό μου σε μια βδομάδα όπου θα είναι υγιές και να τα καταφέρουμε και ας χρειαστεί ας το στερηθώ για λίγο.Νιώθω πολύ τυχερή που δεν συνέβη το χειρότερο και το προλάβαμε .

1 hour ago, Alex@ είπε:

Ιδανικά θέλουν να γίνει σε πιο μικρή εβδομάδα για να είναι μικρότερος ο κίνδυνος να ακουμπήσουν το σάκο γιατί και κατά τη διάρκεια την επέμβασης μπορεί να σπάσουν τα νερά οι γιατροί κατά λάθος.Μέχρι και 24η και σε μεγάλη μεγάλη ανάγκη μέχρι 27η μπορούν να ρισκάρουν την περίδεση .Σημασία έχει κυρίως να βρουν χώρο να πιαστεί το ράμμα.Ύφασμα όπως το λένε αυτοί.Άλλο να πας με 5 χιλ τράχηλο άλλο με 15 20 κτλ.Εγώ έφτασα με 6χιλ και μετά την επέμβαση έδεσε στα 19χιλ όπου ελπίζουμε να παραμείνει όσο περισσότερο γίνεται.Μου είπε ο γιατρός οτι βρήκε ύφασμα για να το κάνει απλά είμασταν οριακά.Το ότι κονταίνει ο τράχηλος δν σημαίνει οτι γεννάς αμέσως εκτός αν σπάσουν τα νερά που εκεί δεν έχεις επιλογή.Πολλές φορές συνεχίζουν με προγεστερόνη και ακινησία, η νοσηλεία με τοκολυτικά ώστε να μήν αρχίσει ο τοκετός σε επικίνδυνη εβδομάδα.Πολλές κοπέλες έχω ακούσει οτι με ελάχιστο μήκος τραχήλου έφτασαν μέχρι το τέλος απλά με φάρμακα.Εμένα φάνηκε οτι η προγεστερόνη δεν με πιάνει η τουλάχιστον δεν με έπιανε τόσο ώστε να αποφύγω την περίδεση.Συνεχίζω βέβαια την αγωγή κανονικά.

πρίν από 45 λεπτά , Angel-11 είπε:

Νοσηλεύτηκα για 2 ημέρες λόγω της ολικής νάρκωσης και τώρα στο σπίτι.Οι οδηγίες του νοσοκομείου είναι να συνεχίσω κανονικά τη ζωή μου και να μην είμαι συνέχεια ξάπλα.Μου είπαν συγκεκριμένα απαγορεύεται η ακινησία,μόνο κακό θα σου κάνει.Ο γιατρός μου δεν συμφωνεί και θέλει να συνεχίσω την ξάπλα.Με μπέρδεψαν λίγο είναι η αλήθεια αλλά έτσι και αλλιώς προς το παρόν δεν θα ήθελα να αρχίσω τις βόλτες.Θα καθίσω λίγο άνετα στο σπίτι ,θα κάνω  τα βασικά για να μην έχω θέμα με την ακινησία και όσο περνάνε οι βδομάδες θα χαλαρώσω λίγο πιστεύω.

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για το μήνυμα σου μου δίνεις απίστευτο κουράγιο.Ναι πήρα και εκεί αντιβίωση και συνεχίζω με αντιβίωση και στο σπίτι και σε λίγες μέρες θα πάω να με δουν και να μου δώσουν καινούριες οδηγίες.Έτσι το σκέφτομαι και εγώ βήμα βήμα να βάζω στόχο αρχικά τις 28 εβδομάδες και σιγά σιγά να φτάσουμε μέχρι το τέλος.Για μένα σημασία έχει να γεννηθεί το μωρό μου σε μια βδομάδα όπου θα είναι υγιές και να τα καταφέρουμε και ας χρειαστεί ας το στερηθώ για λίγο.Νιώθω πολύ τυχερή που δεν συνέβη το χειρότερο και το προλάβαμε .

Ιδανικά θέλουν να γίνει σε πιο μικρή εβδομάδα για να είναι μικρότερος ο κίνδυνος να ακουμπήσουν το σάκο γιατί και κατά τη διάρκεια την επέμβασης μπορεί να σπάσουν τα νερά οι γιατροί κατά λάθος.Μέχρι και 24η και σε μεγάλη μεγάλη ανάγκη μέχρι 27η μπορούν να ρισκάρουν την περίδεση .Σημασία έχει κυρίως να βρουν χώρο να πιαστεί το ράμμα.Ύφασμα όπως το λένε αυτοί.Άλλο να πας με 5 χιλ τράχηλο άλλο με 15 20 κτλ.Εγώ έφτασα με 6χιλ και μετά την επέμβαση έδεσε στα 19χιλ όπου ελπίζουμε να παραμείνει όσο περισσότερο γίνεται.Μου είπε ο γιατρός οτι βρήκε ύφασμα για να το κάνει απλά είμασταν οριακά.Το ότι κονταίνει ο τράχηλος δν σημαίνει οτι γεννάς αμέσως εκτός αν σπάσουν τα νερά που εκεί δεν έχεις επιλογή.Πολλές φορές συνεχίζουν με προγεστερόνη και ακινησία, η νοσηλεία με τοκολυτικά ώστε να μήν αρχίσει ο τοκετός σε επικίνδυνη εβδομάδα.Πολλές κοπέλες έχω ακούσει οτι με ελάχιστο μήκος τραχήλου έφτασαν μέχρι το τέλος απλά με φάρμακα.Εμένα φάνηκε οτι η προγεστερόνη δεν με πιάνει η τουλάχιστον δεν με έπιανε τόσο ώστε να αποφύγω την περίδεση.Συνεχίζω βέβαια την αγωγή κανονικά.

Κορίτσι μου σου εύχομαι από καρδιάς να ηρεμήσεις και να ξεχάσεις γρήγορα το σοκ που πέρασες. Είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε μια χαρά και θα κάνεις και τις αγορές σου με περισσότερη αισιοδοξία σε λίγο καιρό! Πραγματικά σοκαρίστηκα αλλά χαίρομαι τόσο πολύ που το μοιράστηκες μαζί μας γιατί δε θα είμαστε στον ύπνο, θα ζητάμε κολπική μέτρηση και θα επιμένουμε αν είναι όλα καλά. Εμένα την τελευταία φορά μου ανέφερε ότι ενώ κόψαμε το utrogestan το πρωί και το βράδυ και το cyclogest, το βράδυ θα βάζω κολπικά 1 utrogestan για τον τράχηλο. Κάτι μου ανέφερε ότι είδε στον υπέρηχο και ότι θα το παρακολουθούμε. Φαντάσου δεν έδωσα πολύ σημασία! Άσε που το βράδυ μια ώρα αφού βάζω το utrogestan, μετά κατουριεμαι! Τώρα θα είμαι πιο προσεκτική. 

Όταν στην 1η μου εγκυμοσύνη δεν είχα θέμα με τον τράχηλο σημαίνει ότι δε θα έχω και τώρα ή δεν είναι και απόλυτο αυτό? Πάντως αποφάσισα να πηγαίνω στο γιατρό κάθε 2 εβδομάδες για να είμαι λίγο πιο ήρεμη. 

πρίν από 4 λεπτά , Eternity είπε:

Κορίτσι μου σου εύχομαι από καρδιάς να ηρεμήσεις και να ξεχάσεις γρήγορα το σοκ που πέρασες. Είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε μια χαρά και θα κάνεις και τις αγορές σου με περισσότερη αισιοδοξία σε λίγο καιρό! Πραγματικά σοκαρίστηκα αλλά χαίρομαι τόσο πολύ που το μοιράστηκες μαζί μας γιατί δε θα είμαστε στον ύπνο, θα ζητάμε κολπική μέτρηση και θα επιμένουμε αν είναι όλα καλά. Εμένα την τελευταία φορά μου ανέφερε ότι ενώ κόψαμε το utrogestan το πρωί και το βράδυ και το cyclogest, το βράδυ θα βάζω κολπικά 1 utrogestan για τον τράχηλο. Κάτι μου ανέφερε ότι είδε στον υπέρηχο και ότι θα το παρακολουθούμε. Φαντάσου δεν έδωσα πολύ σημασία! Άσε που το βράδυ μια ώρα αφού βάζω το utrogestan, μετά κατουριεμαι! Τώρα θα είμαι πιο προσεκτική. 

Όταν στην 1η μου εγκυμοσύνη δεν είχα θέμα με τον τράχηλο σημαίνει ότι δε θα έχω και τώρα ή δεν είναι και απόλυτο αυτό? Πάντως αποφάσισα να πηγαίνω στο γιατρό κάθε 2 εβδομάδες για να είμαι λίγο πιο ήρεμη. 

Σ 'ευχαριστώ πάρα πολύ !

Αυτό με τα utrogestan η τις κολπικές κρέμες και εμένα με αγχώνει γιατί εννοείται οτι θα σηκωθείς μετά οπότε όσο να πεις βγαίνει.Και δεν είμαι σίγουρη αν κάνει τόσο καλή δουλειά. Προς το παρόν το πίνω το utrogestan για λίγες μέρες μέχρι να καθαρίσω αλλά μετά μου είπαν κολπικά για καλύτερη απορρόφηση.

Δεν ήμουν καθόλου σίγουρη αν θα σας μιλούσα γιατί φοβήθηκα μην αγχωθείτε. Αλλά μετά σκέφτηκα οτι όπως εγώ έψαχνα απεγνωσμένα κάποια παλαιότερη ανάρτηση έτσι και κάποια άλλη κοπέλα μπορεί βοηθηθεί από αυτό.Όταν με το καλό περάσουν όλα θα κάνω μια ξεχωριστή ανάρτηση με την εμπειρία μου ώστε να υπάρχει στο φόρουμ μήπως και βοηθήσει.

Σίγουρα δείχνει οτι δεν έχεις ανεπάρκεια γιατί μου είπαν οτι φαίνεται από την πρώτη εγκυμοσύνη.Τώρα δεν ξέρω αν μπορεί να μειωθεί σε κάποιες από άλλους παράγοντες .Με την ιατρική έχω μάθει οτι τίποτα δεν είναι απόλυτο.Όπως και να έχει αν το παρακολουθείς δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.Καλά είναι να έχουμε συχνή παρακολούθηση αλλά χωρίς να μας πιάνει πανικός.Εγώ με τα τα ραντεβού ανα δυο  εβδομάδες ήμουν πολύ εντάξει δεν νομίζω οτι θα μπορούσα να αλλάξω κάτι. Έτυχε τώρα να έχω όντως θέμα που δεν το γνώριζα και ενώ με πειράζει σκέφτομαι οτι άλλες κοπέλες αναγκάστηκαν να χάσουν τα μωρά τους για να το μάθουν. Οπότε σκέφτομαι οτι το καταλάβαμε και κάναμε ότι μπορούσαμε.

• Μου αρέσει 1

Καλησπέρα σε όλους! Εύχομαι να σας βρίσκω όλους καλά με υγεία δύναμη και υπομονή. Πρώτη μου εγκυμοσύνη και η αλήθεια δεν περίμενα να ειμαι τόσο ήρεμη και αισιόδοξη γιατί γενικά δεν είμαι όσο αφορά θέματα υγείας γιατί δεν εμπιστεύομαι τους γιατρούς όσο καλές συστάσεις και αν εχουν🫣 έχω κάποιες ερωτησουλες που μάλλον είναι αυτονόητες οι απαντήσεις για όσες το έχουν ξαναζήσει ☺️ είμαι 17 εβδομάδων, πρώτος υπέρηχος όλα καλά μόνο πρόσθιο πλακούντα μου ειπε, έκανα και το NIPT επειδή το ζήτησα και βγήκαν όλα καλά. Δεν μου έχουν μετρήσει ποτέ το τράχηλο θα το κάνουν κάποια στιγμή ή καλύτερα να το ζητήσω εγώ? Υπαρχει περίπτωση να άρχισα να νιώθω τον μικρούλη? Είναι μια κίνηση σε συγκεκριμένο σημείο το απόγευμα εδώ και δύο μέρες. Μετά από τη γρίπη α που περασαμε δεν έχω όρεξη για φαγητό και οι γύρω μου με πιέζουν ότι θα κάνω κακό στον μικρούλη. Εσείς τι λέτε γι'αυτό? Υπάρχει περίπτωση να άρχισε το γάλα στο στήθος?όταν με πονάει το πιέζω σαν μασαζ γιατι ανακουφίζονται και βγαίνει πολύ λίγο υγρό. Τέλος έχει καμία βδομάδα έχω πολύ ενέργεια ξεχνάω ώρες ώρες την εγκυμοσύνη και ίσως παρασύρομαι με λίγο βάρος και δουλίτσες. Θα το καταλάβω αν κάτι δεν πρέπει να το κάνω ή καλύτερη τίποτα? Ευχαριστώ πολύ πολύ 🤍

1 hour ago, Nandiadrg είπε:

Καλησπέρα σε όλους! Εύχομαι να σας βρίσκω όλους καλά με υγεία δύναμη και υπομονή. Πρώτη μου εγκυμοσύνη και η αλήθεια δεν περίμενα να ειμαι τόσο ήρεμη και αισιόδοξη γιατί γενικά δεν είμαι όσο αφορά θέματα υγείας γιατί δεν εμπιστεύομαι τους γιατρούς όσο καλές συστάσεις και αν εχουν🫣 έχω κάποιες ερωτησουλες που μάλλον είναι αυτονόητες οι απαντήσεις για όσες το έχουν ξαναζήσει ☺️ είμαι 17 εβδομάδων, πρώτος υπέρηχος όλα καλά μόνο πρόσθιο πλακούντα μου ειπε, έκανα και το NIPT επειδή το ζήτησα και βγήκαν όλα καλά. Δεν μου έχουν μετρήσει ποτέ το τράχηλο θα το κάνουν κάποια στιγμή ή καλύτερα να το ζητήσω εγώ? Υπαρχει περίπτωση να άρχισα να νιώθω τον μικρούλη? Είναι μια κίνηση σε συγκεκριμένο σημείο το απόγευμα εδώ και δύο μέρες. Μετά από τη γρίπη α που περασαμε δεν έχω όρεξη για φαγητό και οι γύρω μου με πιέζουν ότι θα κάνω κακό στον μικρούλη. Εσείς τι λέτε γι'αυτό? Υπάρχει περίπτωση να άρχισε το γάλα στο στήθος?όταν με πονάει το πιέζω σαν μασαζ γιατι ανακουφίζονται και βγαίνει πολύ λίγο υγρό. Τέλος έχει καμία βδομάδα έχω πολύ ενέργεια ξεχνάω ώρες ώρες την εγκυμοσύνη και ίσως παρασύρομαι με λίγο βάρος και δουλίτσες. Θα το καταλάβω αν κάτι δεν πρέπει να το κάνω ή καλύτερη τίποτα? Ευχαριστώ πολύ πολύ 🤍

Καλησπέρα! Σου εύχομαι μια ήρεμη και τελειομηνη εγκυμοσύνη!

Εμένα μου μέτρησαν τον τράχηλο στην αυχενική και στην Β επιπέδου. Αλλά επειδή έχω μονοχοριακα διδυμα παω ανά 2 βδομάδες για μετρήσεις και μετράνε και τον τράχηλο.

Ναι υπάρχει περίπτωση να είναι το μωράκι σου, εγώ ένιωθα σαν μπουρμπουληθρα, άλλες το λένε σαν φτερουγισμα, είπες πως έχεις πρόσθιο πλακούντα που το κάνει πιο δύσκολο να καταλάβεις την κίνηση γιατί τραβάει τους κραδασμούς ας το πω έτσι.

Μην ανησυχείς δεν κάνεις κανένα κακό, το μωρό τραβάει από τα αποθέματα που έχουμε, εγώ μέχρι τον 5ο δεν είχα βάλει ούτε ένα κιλό και έχω δύο μωράκια, για λίγες μέρες χωρίς όρεξη δεν συμβαίνει κάτι, υπάρχουν κοπέλες που βγάζουν όλη την εγκυμοσύνη με αναγουλες και εμετούς και γεννάνε μια χαρά υγιή μωρά.

Αυτό για το γάλα δεν ξέρω να στο απαντήσω, δεν το έχω νιώσει αυτό που λες.

Είναι λογικό να έχεις ενέργεια, συμβαίνει,  αλλά μόνο εσύ μπορείς να βάλεις φρένο σε αυτά που κάνεις και να μην κουράζεσαι παραπάνω από ότι πρέπει 

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...