Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Χωρίς να είμαι ειδικός, 16 μήνες που θήλαζα συμβουλευόμουν το site e-lactancia όπου μου πρότεινε η παιδίατρος που είναι και σύμβουλος θηλασμού και η Μαία κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. 

Το spasma apotel το βγάζει πράσινο αι γράφει την παρακεταμόλη που ανέφερες, ενώ το Buscopan το βγάζει πορτοκαλί και γράφει escopolamina

έστειλα και τα url αλλά δεν με αφήνει πρέπει να εγκριθεί από την πλατφόρμα. 

1 hour ago, dimi.tra είπε:

Μπορώ να το πω εγγυημένα πως το Buscopan και το Spasmo Apotel έχουν ακριβώς την ίδια ουσία μέσα +την παρακεταμόλη. Ας το αφήσουμε στο "ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας και μόνο" καλύτερα. Αν δλδ σας πει πάρτε Buscopan, Spasmo Apotel ή οτιδήποτε άλλο αυτό κάνετε, ότι σας πει ο γιατρός σας. Εμένα ο δικός μου γιατρός μόνο ντεπόν μου επιτρέπει. Άλλωστε ξέρει πως θα το ψάξω στην βάση δεδομένων embryotox για την εμβρυοτοξικότητα όλων των φαρμάκων πριν το πάρω. Πως με αντέχει δεν έχω ιδέα! 

πρίν από 6 λεπτά , Xristina96 είπε:

Χωρίς να είμαι ειδικός, 16 μήνες που θήλαζα συμβουλευόμουν το site e-lactancia όπου μου πρότεινε η παιδίατρος που είναι και σύμβουλος θηλασμού και η Μαία κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. 

Το spasma apotel το βγάζει πράσινο αι γράφει την παρακεταμόλη που ανέφερες, ενώ το Buscopan το βγάζει πορτοκαλί και γράφει escopolamina

έστειλα και τα url αλλά δεν με αφήνει πρέπει να εγκριθεί από την πλατφόρμα. 

και της το είπε η Μαία όχι ο Γιατρός, και κακά τα ψέματα, δεν είναι όλες έμπειρες, για καλό το είπα να πάρει κάτι ποιο ελαφρύ, αφού αυτό μου είχαν πει και με βάση και το e-lactancia, σε περίπτωση εγκυμοσύνης. Ο δικός μου γιατρός μόνο ντεπόν δίνει, μετά από πολύ κλάμα και παραλαλητά δικά μου μου είπε να πάρω buscopan. Όταν όμως το έπαθα μέσα στην εγκυμοσύνη προς 6ο μήνα μου έδωσε spasmoapotel και μου απαγόρευσε τα buscopan. 

• Μου αρέσει 1

Μανούλες Ιουλίου 2025 ❤️

Recommended Posts

πρίν από 3 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

Ο γιατρός τι λεει για τα μπεζ; Δε νομιζω να ειναι τιποτα τα μπεζ μωρε... Συνεχισε τα ουτρο. Ολα καλα θα πανε. Θύμισε μου Παρασκευή θα πας γιατρό; Κι εγω δεν ρχω ξεπερασει το φοβο. Οποτε παω τουαλέτα, φοβάμαι οτι θα δω. Ηταν τόσο έντονο χθες... Ααχ...

Την εξεταση που λες, οχι δεν την έχω κάνει εγω...

Κι εγω 38 είμαι.. το πρώτο σου ειναι του 2019; Κατι μου θυμιζεις. Θα εχουμε συναντηθεί και στο παρελθόν. Εχω κι εγω ενα 5χρονο. Ημουν στις μαμαδες Οκτωβρίου 2019.

Ναι το 2019 Δεκεμβρίο... Όμως έμπαινα κ σε άλλους μήνες να μαθαίνω  πράγματα... Είχαμε μια απώλεια Ιούνιο 2018 ...μια Οκτώβριο του 2021 κετα ήρθε η μικρή μας Γενάρη του 2023...

Έκλεισα αυχενική στις 27 Δεκεμβρίου... ανυπομονώ...

• Μου αρέσει 1

Έχω δύο ψυχούλες στον ουρανό 👼👼...κ δύο στην αγκαλιά μου...❤️❤️👫

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 394
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Farmakotriftena είπε:

Ο γιατρός τι λεει για τα μπεζ; Δε νομιζω να ειναι τιποτα τα μπεζ μωρε... Συνεχισε τα ουτρο. Ολα καλα θα πανε. Θύμισε μου Παρασκευή θα πας γιατρό; Κι εγω δεν ρχω ξεπερασει το φοβο. Οποτε παω τουαλέτα, φοβάμαι οτι θα δω. Ηταν τόσο έντονο χθες... Ααχ...

Την εξεταση που λες, οχι δεν την έχω κάνει εγω...

Η γιατρός 2 φορές που το συζητήσαμε με καθυσήχασε ότι είναι συχνές και φυσιολογικές οι εκκρίσεις αυτές και αν μιλάμε για 2-3 σερβιετάκια τη μέρα, χωρίς αίμα κ πόνο δεν μας ανησυχεί. Στον υπέρηχο τα είχε δει όλα καλά. Και επειδή το ωχρό σωμάτιο μεγαλώνει, δεν παίρνω κάποιο χάπι ή προγεστερόνη. Τώρα που μου συνέβη ξανά δεν της το ξαναείπα γιατί νιώθω φορτική και είπα να το παρακολουθήσω και αν αλλάξει κάτι να το αναφέρω. Αύριο έχω να της στείλω αποτελέσματα εξετάσεων οπότε θα της το αναφέρω μήπως μου πει να πάω νωρίτερα ξανά για υπέρηχο. Επόμενο ραντεβού έχω στις 19. Την επόμενη Πέμπτη (μου φαίνεται πολύ μακρυά 🫣). 

Just now, Eustathia Zkd είπε:

Η γιατρός 2 φορές που το συζητήσαμε με καθυσήχασε ότι είναι συχνές και φυσιολογικές οι εκκρίσεις αυτές και αν μιλάμε για 2-3 σερβιετάκια τη μέρα, χωρίς αίμα κ πόνο δεν μας ανησυχεί. Στον υπέρηχο τα είχε δει όλα καλά. Και επειδή το ωχρό σωμάτιο μεγαλώνει, δεν παίρνω κάποιο χάπι ή προγεστερόνη. Τώρα που μου συνέβη ξανά δεν της το ξαναείπα γιατί νιώθω φορτική και είπα να το παρακολουθήσω και αν αλλάξει κάτι να το αναφέρω. Αύριο έχω να της στείλω αποτελέσματα εξετάσεων οπότε θα της το αναφέρω μήπως μου πει να πάω νωρίτερα ξανά για υπέρηχο. Επόμενο ραντεβού έχω στις 19. Την επόμενη Πέμπτη (μου φαίνεται πολύ μακρυά 🫣). 

Εν τω μεταξύ εγώ δεν έχω χρειαστεί καν σερβιετάκι, γιατί το εντοπίζω στο χαρτί άμα το περάσω από την είσοδο του κόλπου. Σαν να υπάρχει απλά μέσα, δεν έχω ροή προς τα έξω. 

πρίν από 16 λεπτά , Αννούλαααα είπε:

Χάρηκα για τις απαντήσεις σας... Εγώ είμαι 39... Το 1ο μου παιδάκι είναι 5 κ το 2ο 2 χρονων... Μίλησα με τον γιατρό μου τελικά πριν λίγο...μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να πάθει κάτι το μωρόε αυτό το χάπι...όμως θα προτιμούσε διατροφή κ μετρήσεις... Του είπα να της το πω... Κ μου λέει μπορεί να μην της αρέσει αν της κάνω υπόδειξη... Ας το αφήσουμε έτσι μέχρι την αυχενική κ βλέπουμε... Αχχχχ κορίτσια νιώθω με την ενδοκρινολόγο τώρα με αυτό το σύστημα τώρα σαν πειραματόζωο θα πάνε όλα καλά? Φοβάμαι...δεν το είχαμε στο πρόγραμμα,όμως δεν θέλω να χάσω άλλο μωράκι 😔...

Με το καλό να έρθουν τα μωράκια μας σε όλες... Όλα θα πάνε καλά μην σκέφτεσαι αρνητικά... 

Καλό είναι να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των γιατρών. Κ εγώ αναμένω αποτελέσματα και θα πάω στην ενδοκρινολόγο μου γιατί παίρνω Τ4 και πρέπει να δούμε αν θέλει ρύθμιση κλπ. 

πρίν από 8 λεπτά , Eustathia Zkd είπε:

Εν τω μεταξύ εγώ δεν έχω χρειαστεί καν σερβιετάκι, γιατί το εντοπίζω στο χαρτί άμα το περάσω από την είσοδο του κόλπου. Σαν να υπάρχει απλά μέσα, δεν έχω ροή προς τα έξω. 

Είδες... Μην αγχώνεσαι. Ολα καλά πάνε!!🙏 

πρίν από 10 λεπτά , Αννούλαααα είπε:

Ναι το 2019 Δεκεμβρίο... Όμως έμπαινα κ σε άλλους μήνες να μαθαίνω  πράγματα... Είχαμε μια απώλεια Ιούνιο 2018 ...μια Οκτώβριο του 2021 κετα ήρθε η μικρή μας Γενάρη του 2023...

Έκλεισα αυχενική στις 27 Δεκεμβρίου... ανυπομονώ...

Α κοντεύει η αυχενική σου!! Αντε με το καλο!

• Ευχαριστώ 1

yplDp3.png

Σ ευχαριστώ 🥹🙏 απλά επειδή τις άλλες φορές που συνέβαινε, μετά οι υπέρηχοι ήταν κομπλέ, τώρα που δεν έχω εικόνα να το επιβεβαιώσω απλά φρικάρω και κάνω σκέψεις. Για αυτό σκοπεύω να της το πω μαζί με τα αποτελέσματα, να δω αν θα μου πει να το δούμε νωρίτερα

• Ευχή 1

πρίν από 18 λεπτά , Eustathia Zkd είπε:

Σ ευχαριστώ 🥹🙏 απλά επειδή τις άλλες φορές που συνέβαινε, μετά οι υπέρηχοι ήταν κομπλέ, τώρα που δεν έχω εικόνα να το επιβεβαιώσω απλά φρικάρω και κάνω σκέψεις. Για αυτό σκοπεύω να της το πω μαζί με τα αποτελέσματα, να δω αν θα μου πει να το δούμε νωρίτερα

Ενα ατελείωτο άγχος το πρώτο τρίμηνο... Ειμαι μολις 7+5 και νιωθω πως είμαι παρα πολυ καιρο έγκυος. Ο χρόνος δε κυλάει.  Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Να της το αναφέρεις σήμερα και πρότεινε εσυ μηπως γίνεται να σε δει νωρίτερα. 

yplDp3.png

Διαφημίσεις

Ενα ατελείωτο άγχος το πρώτο τρίμηνο... Ειμαι μολις 7+5 και νιωθω πως είμαι παρα πολυ καιρο έγκυος. Ο χρόνος δε κυλάει.  Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Να της το αναφέρεις σήμερα και πρότεινε εσυ μηπως γίνεται να σε δει νωρίτερα. 

Σε ευχαριστώ για την υποστήριξη🥹 αλήθεια αυτό το άγχος έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο! Είμαι αγχώδης γενικά αλλά δεν περίμενα ότι κάθε μέρα θα νιώθω έτσι. Ελπίζω να βελτιώνεται η κατάσταση. Κ εγώ νιώθω λες κ είμαι έγκυος πόσο καιρό και κάθε μέρα μετράω τις μέρες μέχρι να φτάσουμε σε πιο safe εβδομάδες. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 7 λεπτά , Eustathia Zkd είπε:

Σε ευχαριστώ για την υποστήριξη🥹 αλήθεια αυτό το άγχος έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο! Είμαι αγχώδης γενικά αλλά δεν περίμενα ότι κάθε μέρα θα νιώθω έτσι. Ελπίζω να βελτιώνεται η κατάσταση. Κ εγώ νιώθω λες κ είμαι έγκυος πόσο καιρό και κάθε μέρα μετράω τις μέρες μέχρι να φτάσουμε σε πιο safe εβδομάδες. 

Αυτό ακριβώς. Νιωθω οτι εχει περάσει πόσος καιρός και ακόμα είμαι πολύ λιγο. Η κατάσταση βελτιώνεται μετα την αυχενική. Εκει παίρνουμε την πρώτη μας μεγάλη ανάσα. Στη περίπτωση μου είναι πάνω απο μήνας. Αστα να πάνε.

Εντωμεταξυ απο χθες υπάρχει μείωση στις αναγουλες μου και αγχώνομαι. Νιωθω οτι δεν είναι καλο σημάδι. Εσενα οι αναγουλες σου εχουν καθε μέρα ίδια ένταση; 

yplDp3.png

πρίν από 9 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

Αυτό ακριβώς. Νιωθω οτι εχει περάσει πόσος καιρός και ακόμα είμαι πολύ λιγο. Η κατάσταση βελτιώνεται μετα την αυχενική. Εκει παίρνουμε την πρώτη μας μεγάλη ανάσα. Στη περίπτωση μου είναι πάνω απο μήνας. Αστα να πάνε.

Εντωμεταξυ απο χθες υπάρχει μείωση στις αναγουλες μου και αγχώνομαι. Νιωθω οτι δεν είναι καλο σημάδι. Εσενα οι αναγουλες σου εχουν καθε μέρα ίδια ένταση; 

Εγώ ελάχιστες αναγούλες έχω και σταματάει εκεί. Και ξεκίνησαν εδώ και καμια εβδομάδα, 10 ημέρες. Δεν έχω έντονα συμπτώματα και όταν δεν νιώθω τίποτα, μάντεψε τι παθαίνω.... Αγχώνομαι 🙊 πχ εχθες δεν με πονούσε το στήθος ενώ γενικά ήταν το πιο χαρακτηριστικό μου σύμπτωμα. Και φρίκαρα. Ξεπρήστηκε και δεν πονούσε. Σήμερα ψιλοπονάνε λίγο οι θηλές. Γενικά μια μόνιμη ανησυχία. Θα έλεγα να μην φρικάρουμε γιατί τα συμπτώματα υποχωρούν και ξανάρχονται ή και όχι. Μπορεί να μην έχεις αναγούλες όσο πας προς τον τρίτο μήνα σιγά σιγά. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 15 λεπτά , Eustathia Zkd είπε:

Εγώ ελάχιστες αναγούλες έχω και σταματάει εκεί. Και ξεκίνησαν εδώ και καμια εβδομάδα, 10 ημέρες. Δεν έχω έντονα συμπτώματα και όταν δεν νιώθω τίποτα, μάντεψε τι παθαίνω.... Αγχώνομαι 🙊 πχ εχθες δεν με πονούσε το στήθος ενώ γενικά ήταν το πιο χαρακτηριστικό μου σύμπτωμα. Και φρίκαρα. Ξεπρήστηκε και δεν πονούσε. Σήμερα ψιλοπονάνε λίγο οι θηλές. Γενικά μια μόνιμη ανησυχία. Θα έλεγα να μην φρικάρουμε γιατί τα συμπτώματα υποχωρούν και ξανάρχονται ή και όχι. Μπορεί να μην έχεις αναγούλες όσο πας προς τον τρίτο μήνα σιγά σιγά. 

Έχεις δίκιο. Κι αν θυμάμαι και απο τις αλλες μου εγκυμοσύνες, καποιες μέρες ήμουν χάλια κάποιες καλύτερα. Πάντως το μόνο σίγουρο ειναι στην 1η , 3η και 4η εγκυμοσύνη μου, με το που έκλεινα την 9η σίγουρα αλλαζε το σκηνικό. Λιγοτερες αναγουλες και μπορουσα πλεον να τρωω πιο νορμαλ. Αλλα εχω μια βδομάδα ακομα για να μπω στην 9η. Αχ Καταραμένο μυαλό... Ολο με τυραννάει. 

Εσυ μπορεις και τρως τα παντα; Το πιστευεις πως η μονη μου τροφη ειναι οι ξηροι καρποί; Μονο το σαββατο εφαγα κοτοσουπα. Εδω και μια βδομάδα τρεφομαι μονο με ξηρούς καρπούς. Και εδω και 2 μερες ξεκινησα να πινω και λίγο νερό.

• Μου αρέσει 1

yplDp3.png

πρίν από 6 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

Έχεις δίκιο. Κι αν θυμάμαι και απο τις αλλες μου εγκυμοσύνες, καποιες μέρες ήμουν χάλια κάποιες καλύτερα. Πάντως το μόνο σίγουρο ειναι στην 1η , 3η και 4η εγκυμοσύνη μου, με το που έκλεινα την 9η σίγουρα αλλαζε το σκηνικό. Λιγοτερες αναγουλες και μπορουσα πλεον να τρωω πιο νορμαλ. Αλλα εχω μια βδομάδα ακομα για να μπω στην 9η. Αχ Καταραμένο μυαλό... Ολο με τυραννάει. 

Εσυ μπορεις και τρως τα παντα; Το πιστευεις πως η μονη μου τροφη ειναι οι ξηροι καρποί; Μονο το σαββατο εφαγα κοτοσουπα. Εδω και μια βδομάδα τρεφομαι μονο με ξηρούς καρπούς. Και εδω και 2 μερες ξεκινησα να πινω και λίγο νερό.

Εγώ που μπήκα στην 9η εβδομάδα εδώ και 2 μέρες μπορεί να έχω όντως υποχώρηση συμπτωμάτων???!!! Αναρωτιέμαι κ εγώ... Εγώ διψάω συνέχεια και ζητάω ξινά, μανταρίνια, δροσιστικά πράγματα γενικά. Επειδή έκανα διατροφή (έχω χάσει πάνω από 30 κιλά) τώρα απλά συνεχίζω τη διατροφή μου. Δηλαδή τρώω απλά πράγματα, σαλάτες και πρωτεΐνη κ τέτοια. Με τα αβγά έχω ένα θέμα που κάπως δεν τα θέλω πλέον. Ενώ πχ αβγά ματιά για πρωινό ήταν το αγαπημένο μου, τώρα κάπως δεν. 

Διαφημίσεις

πρίν από 1 λεπτό , Eustathia Zkd είπε:

Εγώ που μπήκα στην 9η εβδομάδα εδώ και 2 μέρες μπορεί να έχω όντως υποχώρηση συμπτωμάτων???!!! Αναρωτιέμαι κ εγώ... Εγώ διψάω συνέχεια και ζητάω ξινά, μανταρίνια, δροσιστικά πράγματα γενικά. Επειδή έκανα διατροφή (έχω χάσει πάνω από 30 κιλά) τώρα απλά συνεχίζω τη διατροφή μου. Δηλαδή τρώω απλά πράγματα, σαλάτες και πρωτεΐνη κ τέτοια. Με τα αβγά έχω ένα θέμα που κάπως δεν τα θέλω πλέον. Ενώ πχ αβγά ματιά για πρωινό ήταν το αγαπημένο μου, τώρα κάπως δεν. 

Κι εγω παντα αβγα ετρωγα για πρωινό και το εχω κοψει. Μόλις επανέλθει η ορεξη αβγα θα τρωω ο,τι καλύτερο.

• Μου αρέσει 1

yplDp3.png

πρίν από 1 λεπτό , Farmakotriftena είπε:

Κι εγω παντα αβγα ετρωγα για πρωινό και το εχω κοψει. Μόλις επανέλθει η ορεξη αβγα θα τρωω ο,τι καλύτερο.

Σιγά σιγά θα επανέλθεις και θα τρέφεσαι καλά 💪 εγώ προς τον υδατάνθρακα έχω όρεξη που δεν κάνει να τρώω 🫣

1 ώρα πρίν, Farmakotriftena είπε:

Α κοντεύει η αυχενική σου!! Αντε με το καλο!

Αχχχχ κι όμως μου φαίνεται μακριά ακόμα... Ακούσαμε καρδιά στην 7η κ σκέφτομαι θα ακούσω στην αυχενική?  

Λοιπόν επειδή διαβάζω σχετικά με τα συμπτώματα που λέτε... Δεν είναι όλα αντικειμενικά... Εγώ στην παλινδρομη του 2021... Έκανα αποξεση δύο βδομάδες μετά γιατί ο γιατρός μου ήταν εκτός Αθηνών όταν το εμαθα... Παρόλα αυτά είχα κανονικά εμετούς κ ότι άλλο είχα τότε ... Μην κάνετε τρίτες σκέψεις... Θα πηγαίνουμε ένα βήμα την φορά μέχρι το τέλος κορίτσια...

• Μου αρέσει 3

Έχω δύο ψυχούλες στον ουρανό 👼👼...κ δύο στην αγκαλιά μου...❤️❤️👫

πρίν από 11 λεπτά , Αννούλαααα είπε:

Αχχχχ κι όμως μου φαίνεται μακριά ακόμα... Ακούσαμε καρδιά στην 7η κ σκέφτομαι θα ακούσω στην αυχενική?  

Λοιπόν επειδή διαβάζω σχετικά με τα συμπτώματα που λέτε... Δεν είναι όλα αντικειμενικά... Εγώ στην παλινδρομη του 2021... Έκανα αποξεση δύο βδομάδες μετά γιατί ο γιατρός μου ήταν εκτός Αθηνών όταν το εμαθα... Παρόλα αυτά είχα κανονικά εμετούς κ ότι άλλο είχα τότε ... Μην κάνετε τρίτες σκέψεις... Θα πηγαίνουμε ένα βήμα την φορά μέχρι το τέλος κορίτσια...

Έχεις δίκιο! Μέρα με τη μέρα 🙏 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 50 λεπτά , Eustathia Zkd είπε:

Σιγά σιγά θα επανέλθεις και θα τρέφεσαι καλά 💪 εγώ προς τον υδατάνθρακα έχω όρεξη που δεν κάνει να τρώω 🫣

Κι εγω οι ξηροι καρποί τιγκα στον υδατάνθρακα είναι... Μολις φτιαξει η ορςξη , θα διορθώσω τη διατροφή μου.

• Μου αρέσει 1

yplDp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...