Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 35 λεπτά , Korinaaaa είπε:

Καλησπέρααααααα.Πηρα την απάντηση της πρώτης χοριακης και το νούμερο αυτής 260.50🥳🥳🥳🥳🥳🥳 Κλαίω όλη την ώρα. Δεν τα πιστεύω 🥳🥳🥳🥳🥳

Συγχαρητήρια κοριτσάκι μου ... τέλειο νούμερο, τέλος το άγχος από σήμερα 

• Ευχαριστώ 1

Ενδομητρίωση & εγκυμοσύνη

Eleni4444

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες! Είμαι καινούργια στο φόρουμ και αποφάσισα να γράψω το πρόβλημα μου μήπως έχει βρεθεί κάποια κοπέλα σε αντίστοιχη θέση και μου δώσει τα φώτα της. Πριν ένα μήνα πήγα στο γυναικολόγο μου με τον άντρα μου για να κάνουμε μια κουβέντα μαζί του επειδή θέλουμε να κάνουμε παιδί (είμαι 37 ετών) και όταν μου έκανε υπέρηχο μου βρήκε στη μία ωοθήκη μια κύστη κάτω από 2 εκ και μου είπε να κάνω κάποιες εξετάσεις αίματος (ca 125) και μαγνητική κάτω κοιλίας γιατί φαίνεται να είναι ενδομητρίωση. Ο ca 125 βγήκε 51 και διαβάζοντας και τη μαγνητική μου είπε πως είναι όντως ενδομητριωση και πως πρέπει να κάνω λαπαροσκοπική επέμβαση για να καυτηριάσει τις οποίες εστίες υπάρχουν. Έχω αγχωθει πολύ γιατί θέλουμε να κάνουμε παιδί και μια τέτοια επέμβαση με τρομάζει..

Διαφημίσεις

πρίν από 4 λεπτά , Eleni4444 είπε:

Καλησπέρα σε όλες! Είμαι καινούργια στο φόρουμ και αποφάσισα να γράψω το πρόβλημα μου μήπως έχει βρεθεί κάποια κοπέλα σε αντίστοιχη θέση και μου δώσει τα φώτα της. Πριν ένα μήνα πήγα στο γυναικολόγο μου με τον άντρα μου για να κάνουμε μια κουβέντα μαζί του επειδή θέλουμε να κάνουμε παιδί (είμαι 37 ετών) και όταν μου έκανε υπέρηχο μου βρήκε στη μία ωοθήκη μια κύστη κάτω από 2 εκ και μου είπε να κάνω κάποιες εξετάσεις αίματος (ca 125) και μαγνητική κάτω κοιλίας γιατί φαίνεται να είναι ενδομητρίωση. Ο ca 125 βγήκε 51 και διαβάζοντας και τη μαγνητική μου είπε πως είναι όντως ενδομητριωση και πως πρέπει να κάνω λαπαροσκοπική επέμβαση για να καυτηριάσει τις οποίες εστίες υπάρχουν. Έχω αγχωθει πολύ γιατί θέλουμε να κάνουμε παιδί και μια τέτοια επέμβαση με τρομάζει..

Έχετε κάνει προσπάθειες για εγκυμοσύνη καθόλου? Γενικά η ενδομητριωση είναι μεγάλο εμπόδιο για να μείνεις έγκυος δηλαδή αν ξεκινήσεις προσπάθειες μην ξεπεράσεις το τρίμηνο γιατί θα χάνεις χρόνο Κ ίσως να μην σε αφήνει η ενδομητριωση να μείνεις . . Καταρχάς πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις ορμονικές εξετάσεις FSh e2 lh κ ΑΜΗ  .,για να δεις αν έχει επιρεαστει η αποθήκη των ωαρίων σου Κ η ποιότητά τους έχεις τέτοιες εξετάσεις ? 

Έχουμε ξεκινήσει προσπάθειες εδώ και ένα 4μηνο και αυτός ήταν και ο λόγος που επισκέφτηκα τον γυναικολόγο μου για να κάνω οποίες επιπλέον εξετάσεις χρειάζονται εγώ και ο άντρας μου για να μη χάνουμε τζάμπα χρόνο σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Από ορμονικές εξετάσεις έκανα μόνο την άμη (με δική μου πρωτοβουλία) η οποία βγήκε 2,1 αρκετά χαμηλότερη από την τελευταία φορά που την είχα κάνει (πριν περίπου 2 χρόνια). 

πρίν από 1 λεπτό , Eleni4444 είπε:

Έχουμε ξεκινήσει προσπάθειες εδώ και ένα 4μηνο και αυτός ήταν και ο λόγος που επισκέφτηκα τον γυναικολόγο μου για να κάνω οποίες επιπλέον εξετάσεις χρειάζονται εγώ και ο άντρας μου για να μη χάνουμε τζάμπα χρόνο σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Από ορμονικές εξετάσεις έκανα μόνο την άμη (με δική μου πρωτοβουλία) η οποία βγήκε 2,1 αρκετά χαμηλότερη από την τελευταία φορά που την είχα κάνει (πριν περίπου 2 χρόνια). 

Να ζητήσεις να κάνεις Κ τις υπόλοιπες εξετάσεις με την πρώτη περίοδο σου γίνονται την 2η με 3η μέρα . Γενικά να προσπαθήσεις οι προσπάθειες εγκυμοσύνης να είναι πολύ μελετημένες δηλαδή αν μπορείς παρακολουθηση ωορρηξίας ητε με υπερήχους ητε με τεστ Κ αν δεν τα καταφέρετε σε 2-3 μήνες να προχωρήσεις στην επέμβαση . 

Την επέμβαση θα την κάνεις για να μείνεις έγκυος αν ο γιατρός είναι καλός Κ του έχεις εμπιστοσύνη δεν χρειάζετε να φοβάστε. 

Βέβαια πρώτα πρέπει να ελενξεις ορμόνες για να δεις που βρίσκεσε μήπως χρειάζετε περισσότερη επίσπευση ή μήπως πρέπει πρώτα να κάνεις συλλογή εμβρύων πριν την επέμβαση επειδή σίγουρα θα ακολουθήσει διακοπή περιόδου λογικά μετά την επέμβαση για αρκετό διάστημα . 

συγνωμη για τις ερωτησεις,η αληθεια ειναι οτι δ εχω προσωπικη εμπειρια κ δ μπορω να σε βοηθησω

αλλα ετσι ξαφνικα ειδε την ενδομητριωση;με μια κυστη;μεχρι τωρα οι εξετασεις σου,οι υπερηχοι ολα οκ;

καποιο συμπτωματα δ ειχες ολα αυτα τα χρονια;

αν δ κανω λαθος εχει αρκετο πονο κ βαριες περιοδους,εκτος αν μπερδευω την ενδομητριωση με κτ αλλο

Διαφημίσεις

@vikib Δεν είχα κανένα σύμπτωμα ούτε πόνους, όλα ήταν φυσιολογικά και αυτό είναι που με έχει προβληματίσει. Και οι προηγούμενοι υπέρηχοι που είχα κάνει δεν έδειχναν κάτι. Βέβαια οι υπέρηχοι από μόνοι τους δεν αρκούν, θα πρέπει να κάνεις και την ca 125 και αν βγει υψηλή τότε δείχνει ότι υπάρχει ενδομητριωση, εξέταση την οποία δεν την είχα κάνει τα προηγούμενα χρόνια.

10 ώρες πρίν, Eleni4444 είπε:

@vikib Δεν είχα κανένα σύμπτωμα ούτε πόνους, όλα ήταν φυσιολογικά και αυτό είναι που με έχει προβληματίσει. Και οι προηγούμενοι υπέρηχοι που είχα κάνει δεν έδειχναν κάτι. Βέβαια οι υπέρηχοι από μόνοι τους δεν αρκούν, θα πρέπει να κάνεις και την ca 125 και αν βγει υψηλή τότε δείχνει ότι υπάρχει ενδομητριωση, εξέταση την οποία δεν την είχα κάνει τα προηγούμενα χρόνια.

παρολα αυτα εγω θα επαιρνα κ μια δευτερη γνωμη να δω αν συμφωνουν

κ μετα να δεις τι θα σου προτεινουν,ετσι ωστε να επιλεξετε την καλυτερη αντιμετωπιση

ξερω περιπτωσεις ομως που τα καταφεραν με εξωσωματικη

ευχομαι ολα να πανε καλα!

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...