Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Ανησυχία για αυτισμο

Recommended Posts

Καλησπέρα σας είναι η πολλοστή φορά που γράφω για το θέμα

έχω ένα αγοράκι 20 μηνών
Έχω πελαγωσει και δεν ξέρω τι να κάνω 
Άλλοι μου λένε είναι όλα φυσιολογικά είναι μικρός ακόμα  άλλοι μου λένε να πάω σε ειδικούς
Δεν ξέρω που να απευθυνθώ και απο που να ξεκινήσω 
Όπως προείπα έχω ένα αγοράκι 20 μηνών 
Το οποίο βλέπω είναι πανέξυπνο 
Αλλά έχει κάποια χαρακτηριστικά που με ανησυχούν 
Ας ξεκινήσω από τα καλά που έχει 
1) κάνει ήχους πολλά ζωάκια 
2) εκτελεί εντολές όπως παράδειγμα φέρε την μπάλα να παίξουμε η κάποιο άλλο παιχνίδι η του λέω κοιμήσου και βάζει το κεφάλι και κάνει πως κοιμάται 
3) ξερει όλα τα αντικείμενα σε τι χρησιμεύουν πχ έχει την οδοντόβουρτσα και πλένει μόνος του τα δόντια του η έχει την χτένα και του λέω χτένισε τα μαλλιά το κάνει
4)δίνει φιλάκι χαιρετάει κάνει μπράβο κατόπιν εντολής όμως αν του το πω εγώ
5) γενικά είναι κοινωνικός χαμογελάει στους ξένους στα παιδάκια 
6) συνήθως γυρνάει στο όνομα του εκτός αν είναι πολύ απασχολημένος με κάτι και νυσταζει
7)αν δει ένα παιδάκι θα πάει να το αγκαλιάσει
8) μιμηται πράγματα που μπορεί να του κάνω εγώ πχ να κάνω μπρου με τα χείλη θα το κανει
9) όταν του λέω πάμε να παίξουμε κρυφτό πάει και κρύβεται και περιμένει να τον βρω και όταν το βρίσκω γελαει
10) του αρέσει το κου κουτσα

11)ξέρει όλα τα μέρη του σώματος του

Ας περάσω τώρα σε αυτά που με ανησυχούν και δεν τα βλέπω πολύ φυσιολογικά
1) κάνει συχνά κύκλους γύρω γύρω από τον εαυτό του
2) στριφογυρίζει τα παιχνίδια και τα πράγματα που κρατάει και πάντα θέλει να κρατάει κάτι στα χερια
3) πετάει κάτω τα παιχνίδια του και επίσης τα βάζει  κάτω και κάνει γύρω γύρω από αυτα
4) περπατάει πολύ συχνά στις μύτες
5) τρέχει όλη την ωρα δεν περπατάει και περιμένει να δει αν θα πάω να τον πιάσω

6) πολλές φορές αν έρθει ο μπαμπάς του η εγώ  και έχουμε πάει κάπου δεν πολύ μας δίνει σημασία 

Ενδιαφέρεται πιο πολύ για τα αντικείμενα παρα για τους ανθρώπους 

7) κάνει μερικές φορές κινήσεις με τα χέρια και τα μάτια του στο πλάι 

Τώρα γενικά από βλεμματική επαφή νομίζω ότι είναι εντάξει 

Γενικά είναι πολύ περίεργος θέλει τα μαθαίνει όλα 

Δεν δείχνει με το δείκτη μακρυά αλλά με όλο το χέρι όταν όμως τον ρωτάω σε ένα βιβλιαράκι που είναι το σκυλάκι το δείχνει με το δείκτη 

Η όταν θέλει να μάθει κάτι πχ στο βιβλιαράκι τι είναι αυτό πάλι με το δείκτη θα το δείξει

Από λεξεις λέει μαμά μπαμπά γιαγιά  και κάτι δικά του ακαταλαβιστικα 

Και όχι πάντα 

Επίσης όταν είναι κουρασμένος η νυσταγμενος απορροφάται σε αντικείμενα 

Γενικώς τον βλέπω ότι είναι πολύ έξυπνος έχει περιέργεια να μαθαίνει τα πάντα

Απλά βλέπω και κάποια red flags 

Γενικά δεν έχει θέμα προσαρμόζεται τέλεια σε άγνωστα μέρη ούτε έχει θέμα με τους θορύβους θέλει να εξερευνήσει τα πάντα μεσα και έξω από το σπίτι όταν βλέπει καινούργια πράγματα θέλει να του λέω τι είναι αυτό και τι άλλο 

Όταν θέλει κάτι προσπαθει να το φτάσει και όταν δεν μπορεί το κοιτάει και μου κανει ΜΜΜ 

Συγνώμη για το τεράστιο κείμενο αλλά προσπάθησα να τα γράψω όσο πιο αναλυτικα μπορώ 

Όσοι θέλετε πείτε μου μια γνώμη αν και ήδη έχω κλείσει ραντεβού με αναπτυξιολογο απλά ήθελα να συζητήσω με κάποιον και ο περίγυρος μου δεν με καταλαβαινει

Διαφημίσεις

πρίν από 18 λεπτά , Kon90 είπε:

Καλησπέρα σας είναι η πολλοστή φορά που γράφω για το θέμα

έχω ένα αγοράκι 20 μηνών
Έχω πελαγωσει και δεν ξέρω τι να κάνω 
Άλλοι μου λένε είναι όλα φυσιολογικά είναι μικρός ακόμα  άλλοι μου λένε να πάω σε ειδικούς
Δεν ξέρω που να απευθυνθώ και απο που να ξεκινήσω 
Όπως προείπα έχω ένα αγοράκι 20 μηνών 
Το οποίο βλέπω είναι πανέξυπνο 
Αλλά έχει κάποια χαρακτηριστικά που με ανησυχούν 
Ας ξεκινήσω από τα καλά που έχει 
1) κάνει ήχους πολλά ζωάκια 
2) εκτελεί εντολές όπως παράδειγμα φέρε την μπάλα να παίξουμε η κάποιο άλλο παιχνίδι η του λέω κοιμήσου και βάζει το κεφάλι και κάνει πως κοιμάται 
3) ξερει όλα τα αντικείμενα σε τι χρησιμεύουν πχ έχει την οδοντόβουρτσα και πλένει μόνος του τα δόντια του η έχει την χτένα και του λέω χτένισε τα μαλλιά το κάνει
4)δίνει φιλάκι χαιρετάει κάνει μπράβο κατόπιν εντολής όμως αν του το πω εγώ
5) γενικά είναι κοινωνικός χαμογελάει στους ξένους στα παιδάκια 
6) συνήθως γυρνάει στο όνομα του εκτός αν είναι πολύ απασχολημένος με κάτι και νυσταζει
7)αν δει ένα παιδάκι θα πάει να το αγκαλιάσει
8) μιμηται πράγματα που μπορεί να του κάνω εγώ πχ να κάνω μπρου με τα χείλη θα το κανει
9) όταν του λέω πάμε να παίξουμε κρυφτό πάει και κρύβεται και περιμένει να τον βρω και όταν το βρίσκω γελαει
10) του αρέσει το κου κουτσα

11)ξέρει όλα τα μέρη του σώματος του

Ας περάσω τώρα σε αυτά που με ανησυχούν και δεν τα βλέπω πολύ φυσιολογικά
1) κάνει συχνά κύκλους γύρω γύρω από τον εαυτό του
2) στριφογυρίζει τα παιχνίδια και τα πράγματα που κρατάει και πάντα θέλει να κρατάει κάτι στα χερια
3) πετάει κάτω τα παιχνίδια του και επίσης τα βάζει  κάτω και κάνει γύρω γύρω από αυτα
4) περπατάει πολύ συχνά στις μύτες
5) τρέχει όλη την ωρα δεν περπατάει και περιμένει να δει αν θα πάω να τον πιάσω

6) πολλές φορές αν έρθει ο μπαμπάς του η εγώ  και έχουμε πάει κάπου δεν πολύ μας δίνει σημασία 

Ενδιαφέρεται πιο πολύ για τα αντικείμενα παρα για τους ανθρώπους 

7) κάνει μερικές φορές κινήσεις με τα χέρια και τα μάτια του στο πλάι 

Τώρα γενικά από βλεμματική επαφή νομίζω ότι είναι εντάξει 

Γενικά είναι πολύ περίεργος θέλει τα μαθαίνει όλα 

Δεν δείχνει με το δείκτη μακρυά αλλά με όλο το χέρι όταν όμως τον ρωτάω σε ένα βιβλιαράκι που είναι το σκυλάκι το δείχνει με το δείκτη 

Η όταν θέλει να μάθει κάτι πχ στο βιβλιαράκι τι είναι αυτό πάλι με το δείκτη θα το δείξει

Από λεξεις λέει μαμά μπαμπά γιαγιά  και κάτι δικά του ακαταλαβιστικα 

Και όχι πάντα 

Επίσης όταν είναι κουρασμένος η νυσταγμενος απορροφάται σε αντικείμενα 

Γενικώς τον βλέπω ότι είναι πολύ έξυπνος έχει περιέργεια να μαθαίνει τα πάντα

Απλά βλέπω και κάποια red flags 

Γενικά δεν έχει θέμα προσαρμόζεται τέλεια σε άγνωστα μέρη ούτε έχει θέμα με τους θορύβους θέλει να εξερευνήσει τα πάντα μεσα και έξω από το σπίτι όταν βλέπει καινούργια πράγματα θέλει να του λέω τι είναι αυτό και τι άλλο 

Όταν θέλει κάτι προσπαθει να το φτάσει και όταν δεν μπορεί το κοιτάει και μου κανει ΜΜΜ 

Συγνώμη για το τεράστιο κείμενο αλλά προσπάθησα να τα γράψω όσο πιο αναλυτικα μπορώ 

Όσοι θέλετε πείτε μου μια γνώμη αν και ήδη έχω κλείσει ραντεβού με αναπτυξιολογο απλά ήθελα να συζητήσω με κάποιον και ο περίγυρος μου δεν με καταλαβαινει

Έχουμε ξαναμιλήσει. Εγώ θα σου πω ότι ακόμα Κ κάτι να έχει όπως βλέπεις το παιδί εξελίσσετε . Ο αυτισμός είναι φάσμα θα δεις ότι υπάρχουν παιδιά που δεν τα καταλαβαίνεις οτι είναι διαφορετικά . Στον μικρό σου μην κοιτάς τα αρνητικά κοίτα μόνο τα θετικά . Ακόμα Κ αυτιστικός να είναι θα είναι ένα παιδί κοινωνικό που μιλάει που καταλαβαίνει απλά θα έχει τις ιδιοτροπίες του κ ισως χρειάζετε κάποια βοήθεια σε κάποια θέματα στο σχολείο . Τίποτα παραπάνω. Μην βλέπεις τα αρνητικά Κ μην προσπαθείς να καταλάβεις . Πήγαινε το παιδί στον αναπτυξιολογο δώστου την βοήθεια που χρειάζετε Κ μην ξαναανχωθεις. 

κ γω δ νομιζω οτι μπορω να πω  κτ να σε βοηθησω

το σημαντικο για μενα ειναι οτι εκλεισες ραντεβου σε αναπτυξιολογο.σημασια εχει τι θα σου πει ο ειδικος

για τα αρνητικα που λες,εξαρταται κ η ενταση,η συχνοτητα,αν ειναι κτ που θα συνεχισει για καιρο

το θετικο ειναι οτι βλεπεις κ πολλα καλα,οποτε αν υπαρχει κτ,οπως λεει κ η λινα,θα ειναι κτ ελαφρυ κ με δουλεια τα πραγματα θα γινουν καλυτερα

αντιλαμβανομαι το αγχος σου,το φοβο στο αγνωστο,αλλα να τα νιωθεις προκαταβολικα δ βοηθαει σε κτ

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...