Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

Κούνια, Λίκνο ή Καλαθουνα?

Recommended Posts

Γειά σας μανούλες και μελλοντικές μανούλες. Τι ειναι πιο βολικό? Κούνια, λίκνο ή καλαθουνα για νεογεννητο? Υπάρχουν λικνα που να ειναι έως 3 ετών?

Βλέπω ότι λικνα και καλαθουνες ειναι μονο έως 6-9 μηνών. 

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Eflenew είπε:

Γειά σας μανούλες και μελλοντικές μανούλες. Τι ειναι πιο βολικό? Κούνια, λίκνο ή καλαθουνα για νεογεννητο? Υπάρχουν λικνα που να ειναι έως 3 ετών?

Γεια σου!! Εμείς πήραμε λίκνο κι εκεί κοιμόταν το πρώτο εξάμηνο.. μετά μάθαμε στο κρεβάτι τής μαμάς😅 και αναμένεται μετάβαση στο κρεβάτι του σε λίγο καιρό.

Δεν συστήνονται αυτά για πάνω από 9 κιλά μωρό, εξάλλου αρχίζουν να σηκώνονται μετά τα μωράκια κι είναι επικίνδυνο.

• Μου αρέσει 1

Αν θηλάζεις βολεύει το λίκνο που ενώνει με το κρεβάτι όπως Κ να το κάνεις η κούνια είναι άβολη για θηλάζοντα μωρά  . Είναι μέχρι 7 μηνων το πολύ όπως είπε Κ το άλλο κορίτσι μετά σηκώνονται Κ είναι επικίνδυνο δεν υπάρχουν για μεγαλύτερα παιδιά . 

Μετά τους 7 μήνες τα βάζεις στην κούνια τους οι κούνιες μετά γίνονται κρεβατάκια έτσι Κ αλλιώς μέχρι τα 5 σίγουρα 

• Μου αρέσει 1

οπως ειπαν κ τα κοριτσια ειναι για πολυ αρχη το λικνο κ οι καλαθουνες

εφοσον τα επιλεξεις με αυτην την γνωση κ σκοπο να τα αλλαξεις μετα,ειναι οκ

εμεις δ ειμασταν ιδανικο παραδειγμα πιθανον,κουνια ειχαμε,αλλα κ τα δυο προτιμουσαν το κρεβατι μας

δ ηταν τοσο διαδεδομενα τα λικνα που κολλανε στο κρεβατι οταν ειχα τη μεγαλη η τουλ δ τα ειχα δει εγω η δ θεωρησα οτι αξιζει οικονομικα σε σχεση με την κουνια που ειναι για περισσοτερο,που να ηξερα οτι κ αυτη θα μεινει αχρησιμοποιητη.θα ηθελα να το ειχα δοκιμασει,οσες φιλες μου ειχαν τα βολευτηκαν

• Μου αρέσει 1

15 ώρες πρίν, Eflenew είπε:

Γεια σου κορίτσι μου κ με το καλό το μωρακι σου.. Εγώ πήρα λικνο τύπου κουνια (ξύλινο, σαν κουνια πιο μικρή σε μέγεθος) γτ στο δωμάτιο μου δεν χωρούσε η κουνια.. Μας βολεψε παρα πολυ, δεν ηταν στενό και ειχε χώρο να γυρίσει το μωρό οταν ξεκινησε να γυρναει οπως κ δεν φοβομουν να πέσει οταν αρχισε να σηκώνεται γτ ηταν αρκετά βαθύ.. Το κρατησαμε μεχρι να γινει 11 μηνών οπότε κ την Πηγαμε στο δωμάτιο της.. Το μονο αρνητικό ειναι οτι επρεπε να την σηκωνω για τους θηλασμους καθώς δεν κουμπωνει στο κρεβάτι ..

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

On 25/9/2024 at 10:06 ΜΜ, Eflenew είπε:

Εάν χωράει η κούνια στο δωμάτιο σας θα έλεγα κατευθείαν στην κούνια.. Στο δικό μας δε χωρούσε κι έτσι πήραμε λίκνο μέχρι 7 μηνών, μετά δε χωρούσε πια και τη μεταφέραμε στο δικό της δωμάτιο στην κούνια! Με το καλό! 

• Μου αρέσει 1

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις άμεσες και βοηθητικές οδηγίες.

Άρα στην ουσία δεν υπάρχει λικνο για έως 3 ετών που διαφημίζουν κάποιοι...όταν θα αρχίσει να σηκώνεται θα ειναι επικίνδυνο σωστά?

Να σας ρωτήσω κάτι ακόμα. Ποια προίκα μωρου είναι η απαραίτητη να την εχεις παρει πριν πας μαιευτηριο? Σίγουρα να έχεις κανονίσει που θα κοιμάται, καρότσι και αυγό για να μεταφερθεί σπίτι από την κλινική? Τι άλλο είναι σημαντικό? 

1 hour ago, Eflenew είπε:

Άρα στην ουσία δεν υπάρχει λικνο για έως 3 ετών που διαφημίζουν κάποιοι...όταν θα αρχίσει να σηκώνεται θα ειναι επικίνδυνο σωστά?

Να σας ρωτήσω κάτι ακόμα. Ποια προίκα μωρου είναι η απαραίτητη να την εχεις παρει πριν πας μαιευτηριο? Σίγουρα να έχεις κανονίσει που θα κοιμάται, καρότσι και αυγό για να μεταφερθεί σπίτι από την κλινική? Τι άλλο είναι σημαντικό? 

Με βάση τη δική μου πάντα εμπειρία, αυγό, καρότσι, λίκνο,αλλαξιερα ,συρταριερα,τα απαραίτητα ρούχα και τα πράγματα από φαρμακείο.μπανακι κάναμε τον πρώτο καιρό στο νιπτήρα😁 μάρσιπο, μαξιλάρι θηλασμού και φωλιά δεν τα χρησιμοποιησα..

• Μου αρέσει 1

Εκτός από ρούχα, φανελάκια, φορμακια πετσετουλες αρκετές, μπανάκι με βάση στην αρχή εμένα με βόλεψε πολύ για να την κάνω μπάνιο και μόνη μου αλλιώς θέλει 2 άτομα και φοβόμασταν παρα πολύ στην αρχή μη μας γλιστρήσει, πάνες αγκαλιας σίγουρα. Φωλιά μου πήραν δώρο οκ τη χρησιμοποίησα αλλά και χωρίς αυτήν θα μπορούσα δε θα έλεγα τόσο απαραίτητη ότι είναι.. Τα υπόλοιπα θα τα δεις και στην πορεία, σίγουρα πολλά είναι περιττά από αυτά που προωθούνται! Λικνα μέχρι 3 χρονών πιστεύω ότι εννοουν παρκοκρεβατο που έχει 2 επίπεδα, και μετά τους 7 μήνες κατεβαίνει χαμηλά! 

• Μου αρέσει 1

Πριν πας μαιευτήριο  ρούχα τα σεντόνια του να έχεις αρκετά γιατί τα αλλάζεις πολύ συχνά Κ σεντονακια αγκάλιας . Την μπανιέρα του σελτεδακια Ε αυτά στην ουσία πρέπει να είναι τακτοποιημένα όταν γυρίσετε σπίτι απτό μαιευτήριο. 

Όλα τα υπόλοιπα τα περνεις Κ μετά . Όχι ότι είναι κάτι άλλο απαραίτητο αλλά εντάξει ότι Κ να πάρεις έχει την πλάκα του βοηθητικό Κ χαριτωμένο είναι . 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

On 27/9/2024 at 10:23 ΜΜ, Neverstop είπε:

Με βάση τη δική μου πάντα εμπειρία, αυγό, καρότσι, λίκνο,αλλαξιερα ,συρταριερα,τα απαραίτητα ρούχα και τα πράγματα από φαρμακείο.μπανακι κάναμε τον πρώτο καιρό στο νιπτήρα😁 μάρσιπο, μαξιλάρι θηλασμού και φωλιά δεν τα χρησιμοποιησα..

Μαξιλαρι θηλασμου δεν χρησιμοποιήθηκε για τάισμα? Μάρσιπο πολλοί μου ειπαν οτι τα μωράκια δυσφορουσαν ή έβγαζαν το φαγητό. 

On 28/9/2024 at 12:42 ΜΜ, Spring_girl είπε:

Εκτός από ρούχα, φανελάκια, φορμακια πετσετουλες αρκετές, μπανάκι με βάση στην αρχή εμένα με βόλεψε πολύ για να την κάνω μπάνιο και μόνη μου αλλιώς θέλει 2 άτομα και φοβόμασταν παρα πολύ στην αρχή μη μας γλιστρήσει, πάνες αγκαλιας σίγουρα. Φωλιά μου πήραν δώρο οκ τη χρησιμοποίησα αλλά και χωρίς αυτήν θα μπορούσα δε θα έλεγα τόσο απαραίτητη ότι είναι.. Τα υπόλοιπα θα τα δεις και στην πορεία, σίγουρα πολλά είναι περιττά από αυτά που προωθούνται! Λικνα μέχρι 3 χρονών πιστεύω ότι εννοουν παρκοκρεβατο που έχει 2 επίπεδα, και μετά τους 7 μήνες κατεβαίνει χαμηλά! 

Ναι έχεις δίκιο...εννοούσαν παρκοκρεβατο. Πολλά προωθούνται και πολύ ακριβά. Γι αυτο θέλω να πάρουμε τα απαραίτητα.

On 28/9/2024 at 1:05 ΜΜ, linaa είπε:

Πριν πας μαιευτήριο  ρούχα τα σεντόνια του να έχεις αρκετά γιατί τα αλλάζεις πολύ συχνά Κ σεντονακια αγκάλιας . Την μπανιέρα του σελτεδακια Ε αυτά στην ουσία πρέπει να είναι τακτοποιημένα όταν γυρίσετε σπίτι απτό μαιευτήριο. 

Όλα τα υπόλοιπα τα περνεις Κ μετά . Όχι ότι είναι κάτι άλλο απαραίτητο αλλά εντάξει ότι Κ να πάρεις έχει την πλάκα του βοηθητικό Κ χαριτωμένο είναι . 

Ναι και μπανιερα...δε την υπολογιζα, την ειπε και αλλη κοπελα. Λογικά ακόμα και να θηλάζεις μπιμπερο και αποστειρωτής χρειάζονται σωστά? 

να σου πω εγω δ ειχα παρει μπιμπερο,χρειαστηκε να παρω στο νοσοκομειο,θα μπορουσα κ να μην ειχα παρει,επεμεναν οι αλλοι

αλλα αν θηλασεις,δ θα τα χρειαστεις

εγω τους μαρσιπους τους καταευχαριστηθηκα.αλλα αναλογα κ τον μαρσιπο,να ειναι σωστος.στην κορη μου ειδικα, αρεζε παρα πολυ,κ ο γιος ομως καθοταν

• Μου αρέσει 2

1 hour ago, Eflenew είπε:

Μαξιλαρι θηλασμου δεν χρησιμοποιήθηκε για τάισμα? Μάρσιπο πολλοί μου ειπαν οτι τα μωράκια δυσφορουσαν ή έβγαζαν το φαγητό. 

Ναι έχεις δίκιο...εννοούσαν παρκοκρεβατο. Πολλά προωθούνται και πολύ ακριβά. Γι αυτο θέλω να πάρουμε τα απαραίτητα.

Ναι και μπανιερα...δε την υπολογιζα, την ειπε και αλλη κοπελα. Λογικά ακόμα και να θηλάζεις μπιμπερο και αποστειρωτής χρειάζονται σωστά? 

Μεικτή διατροφή έκανα και για λίγο. Έβαζα απλά μαξιλάρια με βολεψαν καλύτερα. 

• Μου αρέσει 1

3 ώρες πρίν, Eflenew είπε:

Εντάξει ένα μπιμπερο μπορείς να πάρεις κ βλέπεις δεν είναι Κ απαραίτητο ότι θα χρειαστείς τελικά . 

Αλλά Κ να χρειαστείς το περνεις Κ μετά 

• Μου αρέσει 1

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...