Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 5 ώρες πρίν, Neverstop είπε:

Τελευταία φορά είχα 1 ng. Δεν αφήναμε σχεδόν ποτέ τα γονιμοποιημένα για βλαστοκύστες, γιατί είχαμε 1-2. Όταν είχα 5, είχα μια μέτρια. Μόνο στον τελευταίο κύκλο είχα δύο άριστες και μια πολύ καλή. Από 4 γονιμοποιημένα. Ήταν ο καλός ο κύκλος!

Οκ κατάλαβα, η ΑΜΗ σου δεν ήταν χαμηλή σε σχέση με αυτά που ακούμε κ τη δική μου. Αρα δε βάζατε 3ης ημέρας;  Εμένα παρότι τα βλέπουμε με το κιάλι τα ωάρια, όλοι επιμένουν για βλαστοκύστες γιατί λέει αν δε προχωρούσαν στο εργαστήριο δε θα προχωρούσαν έτσι κ αλλιώς.

Σκέψεις για προεμφυτευτικό έλεγχο μετά από διακοπή εγκυμοσύνης

Recommended Posts

11 ώρες πρίν, Μαρία Ν. είπε:

Καλησπέρα σας. Εύχομαι αρχικά να βρείτε τη δύναμη να περάσετε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και σύντομα να βρεθείτε με ένα μωράκι στην αγκαλιά σας. Ξέρω από προσωπική εμπειρία ότι τίποτα δε θα μπορέσει να διώξει τελείως τον πόνο για το μωράκι που χάσατε, αλλά εύχομαι από την καρδιά μου να απαλύνει σύντομα ο πόνος σας και να μπορέσετε να προχωρήσετε μπροστά. 

Η εμπειρία μου ήταν πολύ κοντά στη δική σας, είμαι 36 χρονών, έχω ένα υγιές αγοράκι 4.5 χρονών αλλά η δεύτερη εγκυμοσύνη μου κατέληξε δυστυχώς σε διακοπή λόγω χρωμοσωμικων ανωμαλιών. Σας καταλαβαίνω απόλυτα σε αυτό που περνάτε και ταυτίζομαι μαζί σας γιατί κι εγώ όση δύναμη μπόρεσα να αντλήσω την πήρα από το αγοράκι μου που με περίμενε στο σπίτι και που είμαι τόσο τυχερή που το έχω και φυσικά και από τον σύζυγό μου.

Ο γιατρός μου δε με προέτρεψε να κάνω καμία περαιτέρω εξέταση, επέμενε ότι ήταν "τυχαίο γεγονός"... Και αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο, τρεις μήνες μετά έμεινα έγκυος σε ένα υγιέστατο αγοράκι όπως φαίνεται μέχρι στιγμής. Βρίσκομαι στην 27η εβδομάδα, δεν έχω χαλαρώσει βέβαια ούτε λεπτό, εννοείται ότι ανησυχώ για το παραμικρό, γιατί πλέον κανένα ποσοστό δεν νιώθω ότι μπορεί να μου εγγυηθεί ότι είμαι εκτός οποιουδήποτε κινδύνου. Ωστόσο, όλα φαίνονται τέλεια, έχουμε κάνει και τη β' επιπέδου και πάμε καλά. 

Δεν έχω ιδέα για εξωσωματική και προεμφυτευτικο, η αλήθεια είναι ότι έμεινα σχετικά εύκολα έγκυος και τις τρεις φορές. Αλλά επειδή με απασχολούσε πολύ η πιθανότητα να ξανασυμβεί το ίδιο σε επόμενη εγκυμοσύνη και ένιωθα όπως και εσείς ότι αυτό πια δε θα μπορούσα να το διαχειριστώ, άκουσα και διάβασα άπειρες ιστορίες γυναικών που μετά από διακοπή είχαν μία και δύο εγκυμοσύνες με καλή έκβαση, αυτό αρχικά μου έδωσε αρκετό κουράγιο να συνεχίσω. 

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιο σας!! Ειλικρινά,μοιάζουν πολύ οι ιστορίες μας!! Σας εύχομαι με το καλό το μωράκι σας, να πάνε όλα καλά!! Με καταλαβαίνετε πολύ καλά νομίζω, πλέον, μετά από πολλές σκέψεις,προσπαθώ να μην βλέπω το ενδεχόμενο μιας νέας εγκυμοσύνης ως "ανταλλακτικό" για το παιδί που χάθηκε,έχετε δίκιο,τίποτε δεν αναπληρώνει την απώλεια... Έχοντας λάβει,όμως, τοοση στήριξη κι αγάπη από την οικογένειά μου και από τα αδέλφια μου,θα έκανα τα πάντα πλέον (ακόμη και εξωσωματική που μέχρι πρότινος απέρριπτα) για να αποκτήσει το παιδάκι μου ένα αδελφάκι και να έχει μια στήριξη στην ζωή,όπως εγώ... Αν θέλει,βέβαια,ο Θεός, διότι καταλαβαίνω ότι και η διακοπή που έγινε,δεν είναι θεάρεστη πράξη,έστω κι αν βρέθηκα υπό δύσκολες συνθήκες... Όπως έχω γράψει,ο λόγος που πιέζομαι, παρ' ότι δεν είμαι ψυχολογικά έτοιμη σε αυτή την φάση για μια νέα εγκυμοσύνη,είναι η ηλικία μου και η δυσκολία για την επίτευξη της δεύτερης εγκυμοσύνης (ενάμισης χρόνος προσπαθειών και σε αντίθεση με την πρώτη,που ήλθε άμεσα) και χωρίς κάποιο πρόβλημα... Ψάχνω να βρω έναν τρόπο για να μην ζήσουμε πάλι ούτε την ίδια αγωνία για την επίτευξη εγκυμοσύνης ούτε φυσικά και πρωτίστως τον εφιάλτη της διακοπής... Ξέρω,βέβαια,ότι η εξωσωματική μπορεί να μην είναι ο ενδεδειγμένος δτομος,θα δούμε,θα το συζητήσουμε και με γιατρούς από Σεπτέμβρη... Η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη για εσάς,όπως και για κάθε κοπέλα που υπέφερε το βάσανο της διακοπής... Τα παιδάκια μας είναι εκεί στον ουρανό αγγελάκια και μας περιμένουν (έτσι θέλω να πιστεύω),αλλά είμαι σίγουρη ότι το νέο μωρό και η χαρά που θα φέρει θα απαλύνουν τον πόνο σας! Με το καλό εύχομαι και όλα,μα όλα να πάνε καλά και σύντομα το μωράκι σας να έλθει και να σας φέρει ευτυχία , που τόσο έχουμε στερηθεί μετά από τέτοια επώδυνη εμπειρία!

Διαφημίσεις

On 18/8/2024 at 8:50 ΠΜ, Γωγώ κτ. είπε:

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και για τις πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία του προεμφυτευτικου ελέγχου. Για μένα,ο προεμφυτευτικος έλεγχος δεν είναι μονόδρομος, σίγουρα αναμένω την γνώμη των γιατρών (όταν επιστρέψουν από τις διακοπές τους) και έχω να σκεφτώ και το ηθικό κομμάτι,πράγμα που δεν είμαι σε ψυχολογική κατάσταση να το κάνω τώρα... Μου δημιουργεί,ωστόσο,μια "ασφάλεια"... Προσωπικά,αν είχα την πολυτέλεια χρόνου,δεν θα σκεφτόμουν νέα εγκυμοσύνη, τουλάχιστον άμεσα,η ψυχολογική μου κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή,αλλά,όντας ήδη 38 αισθάνομαι ότι δεν έχω πολυτέλεια χρονου. Σίγουρα,όμως, από την άλλη δεν θα ήθελα να ξαναβρεθώ με κανένα τρόπο σε αυτή την φρικτή θέση που βρέθηκα... Οποία έχει βρεθεί,με καταλαβαίνει. Αν θέλει κάποια άλλη κοπέλα να παραθέσει εμπειρία από εγκυμοσύνη μετά από διακοπή, τι έκανε Δλδ (εξετάσεις κλπ), ΑΝ ήλθε (διότι υπάρχει η περίπτωση και να μην ήλθε, ευτυχώς έχω ήδη ένα παιδάκι), πώς ήλθε και μετά από πόσο καιρό (υπάρχει και η ηλικία όπως σας είπα) κι αν εξελίχθηκε καλά... Ευχαριστώ πολύ!

Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και για τις πληροφορίες! Και πάλι σας εύχομαι σύντομα ένα γερό μωρό! (Δυστυχώς,για μένα και τον σύζυγό μου,δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, ήταν μια καταστροφική ατυχία, αλλά μην σας πρήζω άλλο). Αναφορικά με τα χρήματα,όπως σας είπα,σε κανέναν δεν περισσεύουν και ειδικά στις μέρες μας, αλλά, όπως σας έγραψα, το ψυχολογικό σοκ που υπέστην δεν αποτιμάται σε χρήματα... Το μόνο που φοβουμον ήταν τα φάρμακα,αλλά δυστυχώς ο,τι πέρασα νομίζω θα είναι πολύ ελαφρύ σε σχέση μετά φάρμακα της εξωσωματικής .Από την άλλη αντιλαμβάνομαι ότι και η εξωσωματική και ο προεμφυτευτικος έλεγχος δεν είναι πανακεια γι' αυτό και θα ήθελα να το συζητήσω αναλυτικά με γιατρους. Σας ευχαριστώ πολύ,πάντως και πάλι για όλες τις πληροφορίες,εύχομαι σύντομα τα ευχάριστα!

Συγγνώμη αν γίνομαι αδιάκριτη,έχετε κάνει προεμφυτευτικο έλεγχο; Είχα κάποια επιτυχία;

Λυπάμαι πολύ για την απώλεια σας, είχα και εγώ μια παλινδρομη μόλις στην 8η βδομάδα και δε μπορώ καν να φανταστώ τον πόνο σε πιο προχωρημένη εγκυμοσυνη όπως η δικιά σου. Ασφαλώς το γεγονός ότι έχετε ενα παιδάκι είναι μεγάλη ανακουφιση και κινητήριος δύναμη για να ανασυγκροτηθειτε και να προχωρήσετε παρακατω, να το χαίρεστε και εύχομαι σύντομα να αποκτήσει αδερφάκι.

Όσο αφορά τον προεμφυτευτικο, επειδή έχω κάνει, πραγματι ισχύει ότι χρειάζεται έγκριση από επιτροπή οπότε στην περίπτωση σας αν δεν προκύψει ότι υπάρχει κάποιος γενετικός παράγοντας που επιβάλει τον προεμφυτευτικο δε μπορεί να γίνει, τουλάχιστον όχι νόμιμα. Ούτε έχω ακούσει μέχρι τώρα περίπτωση που κάποιο κέντρο να κάνει παρατυπία και να προχωράει σε έλεγχο χωρίς έγκριση, οι κυρώσεις είναι τεράστιες για να αναλαβει οποιοσδήποτε τέτοιο ρίσκο.

Όσο αφορά το κόστος ισχύει μεν το 250περιπου ευρώ για τον χρωμοσωμικο έλεγχο κάθε εμβρυου (ο έλεγχος για κάποιο συγκεκριμένο νόσημα πλέον του χρωμοσωμικου έχει εξτρα χρεωση) αλλα επιπλέον υπάρχει χρέωση για τη βιοψία του εμβρυου που μπορεί να κυμαίνεται από 500 έως και 2000+ ευρώ, αναλόγως με το κέντρο εξωσωματικής και τον αριθμό των εμβρύων.

Όσο για το αποτέλεσμα, κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί την εξελιξη ακόμη και ενός υγιούς εμβρυου, υπάρχουν πχ περιπτώσεις που δεν έγινε καν εμφυτευση ή περιπτώσεις που το εμβρυο ήταν μεν χρωμοσωμικα υγιές και δεν ειχε κάποιο συνδρομο όμως μορφολογικα δεν είχε σωστή ανάπτυξη. Ωστοσο, σε περίπτωση που προκύψει εγκυμοσυνη και μόνο το ότι  δεν υπάρχει ο φόβος χρωμοσωμικων ανωμαλιων προσφερειο μια ηρεμία, στην περίπτωση μου πχ ο προεμφυτευτικος ήταν πλέον μονόδρομος λόγω ηλικίας (42) αλλά όταν το μοναδικό μας υγιές εμβρυακι προχώρησε δεν είχα μεγαλη αγωνία στις εξετάσεις που ακολούθησαν και σε συνδυασμό με την καλή εικόνα της Α και β επιπέδου δε χρειάστηκε να προχωρήσω σε αμνιοπαρακεντηση που συνηθως προτείνεται ως απαραίτητη σε μεγαλες ηλικίες.

Αυτό που αναφέρεις στο ποστ σου και δεν καταλαβαίνω είναι το ηθικό κομμάτι που αναφέρεις. Στον προεμφυτετυτικο γίνεται έλεγχος εμβρύων με σκοπό από το σύνολο τους να γίνει εμβρυμεταφορα μόνο των υγιων ώστε να αποφευχθούν παλινδρομες κυησεις ή μηδενικές χοριακες με ότι κόστος σωματικό, ψυχολογικό και οικονομικό τις ακολουθούν. Δεν είναι ούτε ευγονικη,  ούτε επιλογή φύλου, ούτε κάτι που θα μπορούσε να κριθει ως ανήθικο.

• Μου αρέσει 2

10 ώρες πρίν, Γωγώ κτ. είπε:

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιο σας!! Ειλικρινά,μοιάζουν πολύ οι ιστορίες μας!! Σας εύχομαι με το καλό το μωράκι σας, να πάνε όλα καλά!! Με καταλαβαίνετε πολύ καλά νομίζω, πλέον, μετά από πολλές σκέψεις,προσπαθώ να μην βλέπω το ενδεχόμενο μιας νέας εγκυμοσύνης ως "ανταλλακτικό" για το παιδί που χάθηκε,έχετε δίκιο,τίποτε δεν αναπληρώνει την απώλεια... Έχοντας λάβει,όμως, τοοση στήριξη κι αγάπη από την οικογένειά μου και από τα αδέλφια μου,θα έκανα τα πάντα πλέον (ακόμη και εξωσωματική που μέχρι πρότινος απέρριπτα) για να αποκτήσει το παιδάκι μου ένα αδελφάκι και να έχει μια στήριξη στην ζωή,όπως εγώ... Αν θέλει,βέβαια,ο Θεός, διότι καταλαβαίνω ότι και η διακοπή που έγινε,δεν είναι θεάρεστη πράξη,έστω κι αν βρέθηκα υπό δύσκολες συνθήκες... Όπως έχω γράψει,ο λόγος που πιέζομαι, παρ' ότι δεν είμαι ψυχολογικά έτοιμη σε αυτή την φάση για μια νέα εγκυμοσύνη,είναι η ηλικία μου και η δυσκολία για την επίτευξη της δεύτερης εγκυμοσύνης (ενάμισης χρόνος προσπαθειών και σε αντίθεση με την πρώτη,που ήλθε άμεσα) και χωρίς κάποιο πρόβλημα... Ψάχνω να βρω έναν τρόπο για να μην ζήσουμε πάλι ούτε την ίδια αγωνία για την επίτευξη εγκυμοσύνης ούτε φυσικά και πρωτίστως τον εφιάλτη της διακοπής... Ξέρω,βέβαια,ότι η εξωσωματική μπορεί να μην είναι ο ενδεδειγμένος δτομος,θα δούμε,θα το συζητήσουμε και με γιατρούς από Σεπτέμβρη... Η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη για εσάς,όπως και για κάθε κοπέλα που υπέφερε το βάσανο της διακοπής... Τα παιδάκια μας είναι εκεί στον ουρανό αγγελάκια και μας περιμένουν (έτσι θέλω να πιστεύω),αλλά είμαι σίγουρη ότι το νέο μωρό και η χαρά που θα φέρει θα απαλύνουν τον πόνο σας! Με το καλό εύχομαι και όλα,μα όλα να πάνε καλά και σύντομα το μωράκι σας να έλθει και να σας φέρει ευτυχία , που τόσο έχουμε στερηθεί μετά από τέτοια επώδυνη εμπειρία!

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας! Ήδη το μωράκι μου μου έχει δώσει τόσο φως στη ζωή μου, με κάθε του χτύπημα νιώθω τόσο ευτυχισμένη και τυχερή. Ελπίζω να έρθει πολύ πολύ σύντομα και για εσάς η στιγμή που θα αγκαλιάζετε το μωράκι σας!

Είστε πολύ τυχερή που έχετε τέτοιους ανθρώπους γύρω σας, μια τόσο υποστηρικτική οικογένεια και φυσικά είστε τυχερή που έχετε το παιδάκι σας... Εστιάστε σε αυτό, συνεχίστε να πιστεύετε στον Θεό και στον εαυτό σας και όλα θα πάνε καλά, είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρετε. Για το αν η πράξη μας  αυτή ήταν θεάρεστη ή όχι μόνο ο Θεός ο ίδιος μπορεί να κρίνει, μην αφήσετε κανέναν να σας κρίνει για αυτό και ειδικά αυτούς που είναι έξω από τον χορό, αλλά μην κρίνετε και εσείς τόσο αυστηρά τον εαυτό σας. Καμιά μανούλα δεν παίρνει τέτοια απόφαση ελαφρά τη καρδία, το αποδεικνύει ο πόνος που νιώθουμε για τα αγγελούδια μας. 

Σας καταλαβαίνω στο θέμα της πίεσης λόγω ηλικίας, κι εγώ ένιωθα έτσι ακριβώς ειδικά το πρώτο διάστημα , και αυτό με παρακίνησε και εμένα να ξεκινήσω τις προσπάθειες για να είμαι ειλικρινής. Πάντως, το πρώτο διάστημα μετά από μια διακοπή είναι συνήθως πιο εύκολο (από σωματική άποψη) να μείνει έγκυος η γυναίκα. Από ψυχολογική άποψη σίγουρα θέλει η κάθε μανούλα τον χρόνο της, αν και όπως είπατε δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεραστεί η απώλεια, κατά κάποιον τρόπο απλώς βρίσκουμε τον τρόπο να ζούμε με αυτό. 

Για την εξωσωματική σίγουρα ο γιατρός σας είναι ο μόνος κατάλληλος να σας καθοδηγήσει. Αλλά το να συμβεί δεύτερη φορά μια χρωμοσωμικη ανωμαλία είναι πολύ δύσκολο. Στη συντριπτική πλειονότητα ακολουθεί υγιής εγκυμοσύνη, όπως λένε είναι δύσκολο να πέσει ο κεραυνός δύο φορές στο ίδιο σημείο.

Είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε πολύ σύντομα τη δύναμη να συνεχίσετε την προσπάθεια σας και ότι όλα θα πάνε καλά. Σας το εύχομαι απ' την ψυχή μου!

• Μου αρέσει 1

13 ώρες πρίν, Nels είπε:

Λυπάμαι πολύ για την απώλεια σας, είχα και εγώ μια παλινδρομη μόλις στην 8η βδομάδα και δε μπορώ καν να φανταστώ τον πόνο σε πιο προχωρημένη εγκυμοσυνη όπως η δικιά σου. Ασφαλώς το γεγονός ότι έχετε ενα παιδάκι είναι μεγάλη ανακουφιση και κινητήριος δύναμη για να ανασυγκροτηθειτε και να προχωρήσετε παρακατω, να το χαίρεστε και εύχομαι σύντομα να αποκτήσει αδερφάκι.

Όσο αφορά τον προεμφυτευτικο, επειδή έχω κάνει, πραγματι ισχύει ότι χρειάζεται έγκριση από επιτροπή οπότε στην περίπτωση σας αν δεν προκύψει ότι υπάρχει κάποιος γενετικός παράγοντας που επιβάλει τον προεμφυτευτικο δε μπορεί να γίνει, τουλάχιστον όχι νόμιμα. Ούτε έχω ακούσει μέχρι τώρα περίπτωση που κάποιο κέντρο να κάνει παρατυπία και να προχωράει σε έλεγχο χωρίς έγκριση, οι κυρώσεις είναι τεράστιες για να αναλαβει οποιοσδήποτε τέτοιο ρίσκο.

Όσο αφορά το κόστος ισχύει μεν το 250περιπου ευρώ για τον χρωμοσωμικο έλεγχο κάθε εμβρυου (ο έλεγχος για κάποιο συγκεκριμένο νόσημα πλέον του χρωμοσωμικου έχει εξτρα χρεωση) αλλα επιπλέον υπάρχει χρέωση για τη βιοψία του εμβρυου που μπορεί να κυμαίνεται από 500 έως και 2000+ ευρώ, αναλόγως με το κέντρο εξωσωματικής και τον αριθμό των εμβρύων.

Όσο για το αποτέλεσμα, κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί την εξελιξη ακόμη και ενός υγιούς εμβρυου, υπάρχουν πχ περιπτώσεις που δεν έγινε καν εμφυτευση ή περιπτώσεις που το εμβρυο ήταν μεν χρωμοσωμικα υγιές και δεν ειχε κάποιο συνδρομο όμως μορφολογικα δεν είχε σωστή ανάπτυξη. Ωστοσο, σε περίπτωση που προκύψει εγκυμοσυνη και μόνο το ότι  δεν υπάρχει ο φόβος χρωμοσωμικων ανωμαλιων προσφερειο μια ηρεμία, στην περίπτωση μου πχ ο προεμφυτευτικος ήταν πλέον μονόδρομος λόγω ηλικίας (42) αλλά όταν το μοναδικό μας υγιές εμβρυακι προχώρησε δεν είχα μεγαλη αγωνία στις εξετάσεις που ακολούθησαν και σε συνδυασμό με την καλή εικόνα της Α και β επιπέδου δε χρειάστηκε να προχωρήσω σε αμνιοπαρακεντηση που συνηθως προτείνεται ως απαραίτητη σε μεγαλες ηλικίες.

Αυτό που αναφέρεις στο ποστ σου και δεν καταλαβαίνω είναι το ηθικό κομμάτι που αναφέρεις. Στον προεμφυτετυτικο γίνεται έλεγχος εμβρύων με σκοπό από το σύνολο τους να γίνει εμβρυμεταφορα μόνο των υγιων ώστε να αποφευχθούν παλινδρομες κυησεις ή μηδενικές χοριακες με ότι κόστος σωματικό, ψυχολογικό και οικονομικό τις ακολουθούν. Δεν είναι ούτε ευγονικη,  ούτε επιλογή φύλου, ούτε κάτι που θα μπορούσε να κριθει ως ανήθικο.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαραίτητες πληροφορίες! Αν χρειαστεί (γιατί,όπως ανέφερα δεν έχω αποκλείσει την φυσιολογική σύλληψη, απλά, την δεδομένη έστω χρονική στιγμή μου δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια), θα απευθυνθώ στην οικεία Επιτροπή, οπότε, αν δώσει την έγκριση, καλώς,άλλως προχωράμε με ο,τι προσφέρεται ή δεν προχωράμε καθόλου... Θα ήθελα πολύ ένα αδελφάκι για το παιδάκι μου,αλλά προέχει η οικογενειακή μας ηρεμία και γαλήνη... Έχετε δίκιο ότι κανείς δεν εγγυάται για μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη ακόμη και κατόπιν προεμφυτευτικου ελέγχου, θα έκανα τα πάντα,ωστόσο,για να μην βρεθώ πάλι στην φρικτή θέση να αποφασίσω για την ζωή ενός ανθρώπου... Μπορεί να ακουστεί ατομοκεντρικο αυτό που θα πω,αλλά, αν είναι,ας το πάρει ο Θεός,η φύση ή ο,το πιστεύει ο καθένας,αυτή την απεχθή εμπειρία μου είναι αδύνατον να την ξαναζησω...Απ' ο,τι κατάλαβα εσείς αποκτήσατε παιδάκι μέσω αυτής της διαδικασίας, οπότε,σας εύχομαι ολόψυχα να σας ζήσει,να είναι γερό και δυνατό και η οποία δυσκολία ως προς την απόκτηση του, να είναι και η τελευταία στην ζωή σας!!

• Μου αρέσει 1

14 ώρες πρίν, Μαρία Ν. είπε:

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας! Ήδη το μωράκι μου μου έχει δώσει τόσο φως στη ζωή μου, με κάθε του χτύπημα νιώθω τόσο ευτυχισμένη και τυχερή. Ελπίζω να έρθει πολύ πολύ σύντομα και για εσάς η στιγμή που θα αγκαλιάζετε το μωράκι σας!

Είστε πολύ τυχερή που έχετε τέτοιους ανθρώπους γύρω σας, μια τόσο υποστηρικτική οικογένεια και φυσικά είστε τυχερή που έχετε το παιδάκι σας... Εστιάστε σε αυτό, συνεχίστε να πιστεύετε στον Θεό και στον εαυτό σας και όλα θα πάνε καλά, είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρετε. Για το αν η πράξη μας  αυτή ήταν θεάρεστη ή όχι μόνο ο Θεός ο ίδιος μπορεί να κρίνει, μην αφήσετε κανέναν να σας κρίνει για αυτό και ειδικά αυτούς που είναι έξω από τον χορό, αλλά μην κρίνετε και εσείς τόσο αυστηρά τον εαυτό σας. Καμιά μανούλα δεν παίρνει τέτοια απόφαση ελαφρά τη καρδία, το αποδεικνύει ο πόνος που νιώθουμε για τα αγγελούδια μας. 

Σας καταλαβαίνω στο θέμα της πίεσης λόγω ηλικίας, κι εγώ ένιωθα έτσι ακριβώς ειδικά το πρώτο διάστημα , και αυτό με παρακίνησε και εμένα να ξεκινήσω τις προσπάθειες για να είμαι ειλικρινής. Πάντως, το πρώτο διάστημα μετά από μια διακοπή είναι συνήθως πιο εύκολο (από σωματική άποψη) να μείνει έγκυος η γυναίκα. Από ψυχολογική άποψη σίγουρα θέλει η κάθε μανούλα τον χρόνο της, αν και όπως είπατε δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεραστεί η απώλεια, κατά κάποιον τρόπο απλώς βρίσκουμε τον τρόπο να ζούμε με αυτό. 

Για την εξωσωματική σίγουρα ο γιατρός σας είναι ο μόνος κατάλληλος να σας καθοδηγήσει. Αλλά το να συμβεί δεύτερη φορά μια χρωμοσωμικη ανωμαλία είναι πολύ δύσκολο. Στη συντριπτική πλειονότητα ακολουθεί υγιής εγκυμοσύνη, όπως λένε είναι δύσκολο να πέσει ο κεραυνός δύο φορές στο ίδιο σημείο.

Είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε πολύ σύντομα τη δύναμη να συνεχίσετε την προσπάθεια σας και ότι όλα θα πάνε καλά. Σας το εύχομαι απ' την ψυχή μου!

Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι για τα ενθαρρυντικά σας λόγια! Πράγματι,είμαι πολύ τυχερή που έχω τόσους ανθρώπους να με αγαπούν και να με στηρίζουν! Γι' αυτούς και για την ψυχική υγεία του παιδιού μου προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου! Αν θέλει να έλθει ένα νέο παιδί, μακάρι,αν όχι,όπως σας είπα, αισθάνομαι πολύ τυχερή για όλα όσα έχω και είναι πολλά! Ακόμη και για το χαμένο κοριτσάκι μου,ξέρω ότι με περιμένει!Όπως λέτε,ας γίνει ο,τι ο Θεός θέλει! Μακάρι να είμαι η τελευταία γυναίκα που βιώνει αυτήν την κατάσταση! Και πάλι να είστε καλά,με το καλό  το μωράκι σας και κάθε ευλογία στην οικογένεια σας!!

Διαφημίσεις

• 3 months later...
On 18/8/2024 at 12:58 ΠΜ, linaa είπε:

Δεν σου δίνουν έγκριση για να γίνει η εξέταση χωρίς δικαιολογητικά . Κ ούτε Κ μπορείς να βρεις από αλλού δικαιολογητικά δηλαδή χρειάζονται κάποιες αποδεδειγμένες διαδικασίες ότι απεβαλες πχ . Δεν πηγαίνεις να πεις απέβαλα 2 φορές θέλω προεμφυτικο Κ σου φτιάχνουν τα χαρτιά. Από όσο γνωρίζω ιδιωτικά δεν ξέρω αν γίνετε δεν έχω ακούσει κάποιον να πληρώνει κάτι τέτοιο χωρίς δικαιολογητικά τουλάχιστον 

Καλησπέρα σας , έχετε κάνει προεμφυτευτικο;

Just now, Sofm είπε:

Καλησπέρα σας , έχετε κάνει προεμφυτευτικο;

Μπες στο θέμα εξωσωματική 2024 υπάρχει μία κοπέλα που μόλις έκανε τεστ σήμερα Κ είναι από προεμφυτικο να ρωτήσεις λεπτομέρειες . 

• Ευχαριστώ 1

• 5 εβδομάδες μετά...
On 17/8/2024 at 7:38 ΜΜ, Γωγώ κτ. είπε:

Καλησπέρα σε όλες! Δυστυχώς προ ημερών είχα μια ιδιαίτερα επώδυνη εμπειρία,αφού αναγκάστηκα να διακόψω την εγκυμοσύνη μου σχεδόν στην 15η εβδομάδα λόγω χρωμοσωμικων ανωμαλιών και μείζονος καρδιοπάθειας... Είμαι μητέρα ενός παιδιού 3μιση ετών και η εν λόγω εγκυμοσύνη ήλθε μετά από προσπάθεια ενάμιση έτους περίπου,σε αντίθεση με την πρώτη που επετεύχθη άμεσα. Δεν έχω καταφέρει να το ξεπεράσω/ αποδεχθώ ακόμη και η σκέψη μου είναι να απαλυνθει ο πόνος μου με την έλευση ενός δεύτερου παιδιού. Όλο αυτόν τον καιρό είχαμε κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις υπογονιμότητας με τον σύζυγο (ΑΜΗ, fsh, σπερμοδιαγραμμα, σπαλπιγγογραφια),οι οποίες δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα...  Δεδομένου ότι είμαι ήδη 38 ετών και έχω αρχίσει να πιστεύω αυτό που μέχρι πρότινος θεωρούσα υπερβολές των γιατρών,ότι δηλαδή η ποιότητα των ωραρίων μου πέφτει και περαιτέρω ότι η εν λόγω εγκυμοσύνη ήλθε δύσκολα και μετά από καιρό, σκέφτομαι και για εξωσωματική (την οποία στο παρελθόν απέρριπτα) πάντα με ΠΡΟΕΜΦΥΤΕΥΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Ο εμβρυολογος μας, από το λίγο που μιλήσαμε,έκανε λόγο για τυχαίο γεγονός (οι χρωμοσομία και η καρδιοπάθεια), αλλά εγώ για κανένα λόγο δεν θα ήθελα να το ξαναζήσω,είναι αφόρητο... Θα πάρω σίγουρα την γνώμη γιατρών (γυναικολόγων,εμβρυολογων και γενετιστών ή ο,τι άλλο χρειαστεί), αλλά ο μήνας που διανύουμε δεν βοηθά να βρω κάποιον. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κοπέλα σε αντίστοιχη ηλικία με εμένα, αν συνέλαβε μετά την διακοπή,μετά από πόσο καιρό κι αν είχε πάλι πρόβλημα,αν έκανε κάποιες εξετάσεις (όπως καρυότυπος ζεύγους) κι αν ακολούθησε εξωσωματική με προεμφυτευτικό. Ευχαριστώ πολύ 

Καλημέρα! Ο μοριακό καρυότυπος εμβρύου δείχνει πέρα από χρωμοσωμικες ανωμαλίες, νοητική ακόμα και αναπτυξιακή καθυστέρηση που σχετίζεται σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και με αυτισμό; Γτ σε ένα κέντρο στη Θεσσαλονίκη που ρώτησα αυτά μου είπαν!

5 ώρες πρίν, Renia87 είπε:

Καλημέρα! Ο μοριακό καρυότυπος εμβρύου δείχνει πέρα από χρωμοσωμικες ανωμαλίες, νοητική ακόμα και αναπτυξιακή καθυστέρηση που σχετίζεται σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και με αυτισμό; Γτ σε ένα κέντρο στη Θεσσαλονίκη που ρώτησα αυτά μου είπαν!

Όχι, αυτο που σας είπαν δεν ισχύει οπως το αναφέρετε και σε καμία περίπτωση δε μπορει να ελεγχθεί αυτισμος.

Γίνεται έλεγχος μόνο του καρυοτυπου για χρωμοσωμικες ανωμαλιες ή/και αν υπαρχει λόγος κληρονομικοτητας γίνεται γονιδιακος έλεγχος για νοσηματα ή συνδρομα όπως κυστικη ινωση, μεσογειακη αναιμία, κωφωση κλπ. Εκτός και αν σας είπαν ότι κάποιες χρωμοσωμικες ανωμαλιες ευθυνονται για σύνδρομα που προκαλούν νοητικές και αναπτυξιακές καθυστερήσεις, το οποίο ισχύει, οπότε ένα έμβρυο που είναι χρωμοσωμικα υγιές δε θα φέρει και τα συγκεκριμένα σύνδρομα.

• Μου αρέσει 2

πρίν από 1 λεπτό , Nels είπε:

Όχι, αυτο που σας είπαν δεν ισχύει οπως το αναφέρετε και σε καμία περίπτωση δε μπορει να ελεγχθεί αυτισμος.

Γίνεται έλεγχος μόνο του καρυοτυπου για χρωμοσωμικες ανωμαλιες ή/και αν υπαρχει λόγος κληρονομικοτητας γίνεται γονιδιακος έλεγχος για νοσηματα ή συνδρομα όπως κυστικη ινωση, μεσογειακη αναιμία, κωφωση κλπ. Εκτός και αν σας είπαν ότι κάποιες χρωμοσωμικες ανωμαλιες ευθυνονται για σύνδρομα που προκαλούν νοητικές και αναπτυξιακές καθυστερήσεις, το οποίο ισχύει, οπότε ένα έμβρυο που είναι χρωμοσωμικα υγιές δε θα φέρει και τα συγκεκριμένα σύνδρομα.

Λογικά θα εννοούν αν κάνεις το πακέτο για γονιδιακές μεταλλάξεις με την αμνιοπαρακέντηση . Εκεί δεν βρίσκουν φυσικά τον αυτισμό αλλά μπορούν να βρουν κάποια γονίδια που δεν συνδέονται με σύνδρομα αλλά συνδέονται με νοητική υστέρηση επιλυψιες Κ κάποια με αυτισμό όπως το εύθραυστο Χ . 

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, linaa είπε:

Λογικά θα εννοούν αν κάνεις το πακέτο για γονιδιακές μεταλλάξεις με την αμνιοπαρακέντηση . Εκεί δεν βρίσκουν φυσικά τον αυτισμό αλλά μπορούν να βρουν κάποια γονίδια που δεν συνδέονται με σύνδρομα αλλά συνδέονται με νοητική υστέρηση επιλυψιες Κ κάποια με αυτισμό όπως το εύθραυστο Χ . 

Ναι το φουλ πακέτο!!!!

4 ώρες πρίν, Renia87 είπε:

Ναι το φουλ πακέτο!!!!

Ειναι αλλο ο προεμφυτευτικος που γίνεται πριν την εμβρυομεταφορα και άλλο ή αμνιοπαρακεντηση ή η λήψη τροφοβλαστης που γίνονται κατά την εγκυμοσυνη.

• Μου αρέσει 1

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...