Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 3 λεπτά , MK2012 είπε:

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές.Πριν από περίπου ένα χρόνο η ΑΜΗ μου ήταν 0,4. Δε την έχω μετρήσει εκ τότε, δεν έχει νόημα. Δε ξέρω πόσο καιρό έχω ακόμα να μαζεύω δηλαδή.  Έχω μαζέψει μια λίστα ερωτήσεων για τον γιατρό και πρέπει να κάτσω να σκεφτώ αν έχει νόημα να ψάξω άλλον ή να συνεχίσω με τον ίδιο. Δε ξέρω ποιο είναι το σημείο που θα πρέπει να αρχίσω να σκέφτομαι τη δωρεά ωαρίων. Δεν νιώθω ακόμα έτοιμη να το σκεφτώ.  Απλά τώρα πρέπει να περιμένω να κάνω το ραντεβού μαζί του μετά τις γιορτές. 

Λυπάμαι και εγώ πάρα πολύ..είναι πολύ στενάχωρο και απογοητευτικό και ειδικά αν χρειάζεται να ξεκινήσεις σχεδόν από το μηδέν. 
      Με το σπερμα πως είστε; Γιατί μετά την 3η μέρα επενεργεί ο ανδρικός παράγοντας. Μήπως γιαυτο δεν προχωράνε; Θα πρότεινα ένα ραντεβού σε εξειδικευμένο ανδρολογο. 

Μετάβαση από αλεσμένα σε κομμάτια

Recommended Posts

Συννενοουμαστε αρκετά καλά,μιλάει ασταμάτητα

Ακριβώς αυτό με την μαμά μου τρώει τα μπιφτέκια και πατάτες κανόνικα με εμένα αλεσμένα...

Το καλό είναι ότι είναι στην κατηγορία των αδυνατών παιδιων και έχω το ελεύθερο από την παιδίατρο να τρώει οτιδήποτε και ας είναι και αλεσμένα,π.χ τώρα είμαστε θάλασσα και με άλλα παιδάκια έφαγε αυγοφετα κανονικά,τώρα που ήρθαμε σπίτι άλεσα τον τραχανά

Έχει μείνει η μαμά μου παραπάνω σπίτι αλλά με το που έρχομαι σπίτι κολλάει πάνω μου,την διώχνει δεν την θέλει και δεν συνεργάζεται γιατί είμαι παρών εγώ....

Ακριβώς αυτό έχει συνηθίσει με εμένα αυτό τον τροπο. 

Διαφημίσεις

πρίν από 15 λεπτά , alexandra82 είπε:

Συννενοουμαστε αρκετά καλά,μιλάει ασταμάτητα

Ακριβώς αυτό με την μαμά μου τρώει τα μπιφτέκια και πατάτες κανόνικα με εμένα αλεσμένα...

Το καλό είναι ότι είναι στην κατηγορία των αδυνατών παιδιων και έχω το ελεύθερο από την παιδίατρο να τρώει οτιδήποτε και ας είναι και αλεσμένα,π.χ τώρα είμαστε θάλασσα και με άλλα παιδάκια έφαγε αυγοφετα κανονικά,τώρα που ήρθαμε σπίτι άλεσα τον τραχανά

Έχει μείνει η μαμά μου παραπάνω σπίτι αλλά με το που έρχομαι σπίτι κολλάει πάνω μου,την διώχνει δεν την θέλει και δεν συνεργάζεται γιατί είμαι παρών εγώ....

Ακριβώς αυτό έχει συνηθίσει με εμένα αυτό τον τροπο. 

Απ' τη στιγμη που με τη γιαγιά τρώει τα φαγητά κανονικά χωρίς να τα πολτοποιεί όντως δεν είναι αισθητηριακό αλλά θέμα συμπεριφοράς. Συνηθίζεται από τα μικρά αλλιώς να συμπεριφέρεται στον έναν κ αλλιώς στον άλλον.

Εγώ αυτό που θα σε συμβούλευα είναι αν είναι εφικτό για 1-2 εβδομάδες τα κυρίως γεύματα να της τα έδινε η γιαγιά ή ο μπαμπάς συνέχεια κ να μην σε βλέπει καν εκείνες τις ώρες, μπας κ ξεχάσει λίγο αυτή την ρουτίνα. Κ όταν είναι να την ταισεις εσύ να της τα δώσεις είτε με τα χέρια ή να την αφήσεις μόνη της ή να το κάνετε σε στυλ παιχνιδάκι, πχ για να δω πόσο μεγάλο στόμα έχεις κ ποσό δυνατά δόντια για να φας αυτό, ή το αεροπλάνακι πάει κατευθείαν στο στόμα της "όνομα"κλπ. Αν θες να δείξεις κ το μίξερ κ να κάνεις ότι ταχα χάλασε κ δεν γίνεται κρεμουλα το φαγητό.. 

Όσο για την παιδίατρο, προσωπικά δεν συμφωνώ ότι επειδή είναι αδύνατη ας τα δίνεις κ πολτοποιημένα. Να ήταν 1-1,5 χρονών το καταλαβαίνω, πέρα από αυτή την ηλικία όμως όχι 

• Μου αρέσει 1

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις συμβουλές

Θα προσπαθήσω να δοκιμάσω κάποια να δω αν θα πιάσουν

Ενώ είναι ένα παιδάκι που συννενουμαστε πολύ καλά,εκεί τα χαλαμε,βέβαια είναι πολύ πεισματάρα και χειριστικη(βλεπεις είναι ένα το μοναδικό μας)και φυσικά φταίμε και εμείς σε τεράστιο βαθμό

Ευχαριστώ και πάλι πολύ....

• Μου αρέσει 1

• 1 month later...
On 7/18/2024 at 12:31 AM, mama16 said:

Εγώ αυτό που έκανα κ στα 2 παιδιά μου είναι να ξεκινήσω γύρω στους 8-9 μήνες με ψωμάκι κ σιγά σιγά άρχισα να εισάγω διάφορα σνακ για να τρώνε με τα χεράκια τους. Αυτά όλα τα έδινα ενδιάμεσα από τα γεύμα τους. Όταν έβλεπα ότι έχουν εξοικειωθεί πλήρως με τα κομμάτια τα ενδιάμεσα γεύματα τα έδινα στο χέρι να τα τρώνε κ άφηνα πολτοποιημένα τα κυρίως γεύματα, μεσημεριανό κ βραδινό. Μετά το κάθε παιδί μου έδειξε πότε ήταν έτοιμο να τα κόψει τελείως τα αλεσμένα γιατί αρνούνταν να τα φάει. Η κόρη μου έκοψε τελείως τα αλεσμένα 13 μηνών ενώ ο γιος μου κάπου στα 16-17. 

Οπότε γνώμη μου μην πιέσεις το μωράκι σου. Όταν είναι έτοιμο για την μετάβαση θα σου το δείξει κ αυτό. Δεν χάθηκε κ ο κόσμος να τρώει πολτοποιημένα κ μετά τους 12 μήνες. Αυτό μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσφέρεις για να εξοικειώνεται χωρίς να ζορισεις την κατάσταση. 

Να σου ζήσει!!

Αυτό το «θα σου δείξει το παιδί» δεν το είδαμε ποτέ . Κοντεύει τα δυο και ακόμα αρνείται τα «κομμάτια» 

τρωει πατημένα με πιρούνι ή πολύ μικρά μικρά κόμματια που μπορεί να καταπιεί χωρίς να μασήσει . 

εχει και αισθητηριακα , όποτε οποιαδήποτε «υγρή» τροφή ούτε να την ακουμπήσει . Θα φάει μόνος του δηλαδη μπισκότο, κουλούρι , τόστ , πατάτα τηγανητή (χώρις πολλά λάδια) αλλά μπανάνα ούτε να την ακουμπήσει . Δεν ξέρω τι να κάνω , θα πάμε και παιδικό ….

πρίν από 1 λεπτό , zouko είπε:

Αυτό το «θα σου δείξει το παιδί» δεν το είδαμε ποτέ . Κοντεύει τα δυο και ακόμα αρνείται τα «κομμάτια» 

τρωει πατημένα με πιρούνι ή πολύ μικρά μικρά κόμματια που μπορεί να καταπιεί χωρίς να μασήσει . 

εχει και αισθητηριακα , όποτε οποιαδήποτε «υγρή» τροφή ούτε να την ακουμπήσει . Θα φάει μόνος του δηλαδη μπισκότο, κουλούρι , τόστ , πατάτα τηγανητή (χώρις πολλά λάδια) αλλά μπανάνα ούτε να την ακουμπήσει . Δεν ξέρω τι να κάνω , θα πάμε και παιδικό ….

Αναπτυξιολογο σίγουρα άμεσα ώστε να ξεκινήσετε εργοθεραπείες . Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες στο παιδί που πρέπει να το βοηθήσετε Κ θα δεις τεράστια διαφορά όταν ξεκινήσει εργοθεραπείες . Ο παιδικός σταθμός δεν είμαι σίγουρη ότι θα βοηθήσει πολύ γιατί εκεί σίγουρα δεν γνωρίζουν πως να βοηθήσουν Κ αυτό θα το στρεσαρει αρκετά το παιδί 

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

On 8/9/2024 at 2:52 ΜΜ, zouko είπε:

Συμφωνώ με τη @linaa. Απ' τη στιγμή που αρνείται να δοκιμάσει συγκεκριμένες υφές κ έχεις διαπιστώσει ότι έχει αισθητηριακά θέματα καλό είναι να πας σε αναπτυξιολογο ή παιδοψυχολογο να σε κατευθύνουν. Όσο πιο νωρίς τόσο πιο εύκολα να αντιμετωπιστεί! Στο περιβάλλον μου ξέρω 2 περιπτώσεις παιδιών που αρνούνται να φάνε φαγητά, κριτσινια, πατατάκια κλπ τρώνε κανονικά, φαγητά όχι. Το ένα είναι 5 χρονών το άλλο 6.. Αυτό που είναι 6 κάνει 2-3 χρόνια λόγο και έργο, έχει μικρή αλλά σταθερή πρόοδο 

On 9/10/2024 at 11:05 PM, mama16 said:

Συμφωνώ με τη @linaa. Απ' τη στιγμή που αρνείται να δοκιμάσει συγκεκριμένες υφές κ έχεις διαπιστώσει ότι έχει αισθητηριακά θέματα καλό είναι να πας σε αναπτυξιολογο ή παιδοψυχολογο να σε κατευθύνουν. Όσο πιο νωρίς τόσο πιο εύκολα να αντιμετωπιστεί! Στο περιβάλλον μου ξέρω 2 περιπτώσεις παιδιών που αρνούνται να φάνε φαγητά, κριτσινια, πατατάκια κλπ τρώνε κανονικά, φαγητά όχι. Το ένα είναι 5 χρονών το άλλο 6.. Αυτό που είναι 6 κάνει 2-3 χρόνια λόγο και έργο, έχει μικρή αλλά σταθερή πρόοδο 

Ευχαριστώ εσένα και την @linaa . Eχω κλείσει εδώ και μήνες ραντεβου με αναπτυξιολογο αλλα είναι για τον φεβρουάριο.

Δεν αρνείται το φαγητό, αρνείτε υφές. Δηλαδή θα φάει μπριάμ, σπανακόρυζο, γιουβαρλάκια, γιουβέτσι και τέτοια που καταπίνονται εύκολα, αλλα δεν θα φάει μακαρόνια για παράδειγμα. Τα πρώτα επειδή είναι πιο "υγρα" φαγητά, και τα καταπίνει "αμάσητα", δεν τον πειράζουν.

Βασικά, σε οτι τρώει μόνος του, θέλει στεγνά φαγητα, και τα μασάει κανονικά. Σε ότι τον ταίζω, θέλει υγρά φαγητα, γιατί δεν τα μασάει.
Θα μου πεις γιατί να μην φάει μόνος του μη-στεγνά φαγητά ; Γιατί δεν τα ακουμπάει.

Προσπαθώ με messy play σπίτι, μπογιες, αφρό ξυρίσματο, ακόμα και sudocream, τίποτα !!

On 9/8/2024 at 2:56 PM, linaa said:

Αναπτυξιολογο σίγουρα άμεσα ώστε να ξεκινήσετε εργοθεραπείες . Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες στο παιδί που πρέπει να το βοηθήσετε Κ θα δεις τεράστια διαφορά όταν ξεκινήσει εργοθεραπείες . Ο παιδικός σταθμός δεν είμαι σίγουρη ότι θα βοηθήσει πολύ γιατί εκεί σίγουρα δεν γνωρίζουν πως να βοηθήσουν Κ αυτό θα το στρεσαρει αρκετά το παιδί 

Νομίζω οτι θα βοηθήσει με την αντιγραφή. Να βλέπει λίγο τι κάνουν τα άλλα παιδάκια. Σε εμάς δεν δίνει σημασία (τι και αν τρώμε όλοι μαζί, τι και εαν πιάνουμε με το χέρι να του δείξουμε) αλλα σε άλλα παιδάκια, όπως πχ, τον ξάδερφο του, αντιγράφει, οπότε ελπίζω οτι θα έχει κάποια βοήθεια εκεί.

5 ώρες πρίν, zouko είπε:

Ευχαριστώ εσένα και την @linaa . Eχω κλείσει εδώ και μήνες ραντεβου με αναπτυξιολογο αλλα είναι για τον φεβρουάριο.

Δεν αρνείται το φαγητό, αρνείτε υφές. Δηλαδή θα φάει μπριάμ, σπανακόρυζο, γιουβαρλάκια, γιουβέτσι και τέτοια που καταπίνονται εύκολα, αλλα δεν θα φάει μακαρόνια για παράδειγμα. Τα πρώτα επειδή είναι πιο "υγρα" φαγητά, και τα καταπίνει "αμάσητα", δεν τον πειράζουν.

Βασικά, σε οτι τρώει μόνος του, θέλει στεγνά φαγητα, και τα μασάει κανονικά. Σε ότι τον ταίζω, θέλει υγρά φαγητα, γιατί δεν τα μασάει.
Θα μου πεις γιατί να μην φάει μόνος του μη-στεγνά φαγητά ; Γιατί δεν τα ακουμπάει.

Προσπαθώ με messy play σπίτι, μπογιες, αφρό ξυρίσματο, ακόμα και sudocream, τίποτα !!

Νομίζω οτι θα βοηθήσει με την αντιγραφή. Να βλέπει λίγο τι κάνουν τα άλλα παιδάκια. Σε εμάς δεν δίνει σημασία (τι και αν τρώμε όλοι μαζί, τι και εαν πιάνουμε με το χέρι να του δείξουμε) αλλα σε άλλα παιδάκια, όπως πχ, τον ξάδερφο του, αντιγράφει, οπότε ελπίζω οτι θα έχει κάποια βοήθεια εκεί.

Συνήθως τα παιδάκια που δυσκολεύονται σε κάτι περνάνε μεγάλο στρες σε τόσο μικρές ηλικίες στον παιδικό σταθμό. Δηλαδή το πιο πιθανό μετά από κάποιο διάστημα να φέρνει άρνηση για τον παιδικό να του δημιουργήσει άσχημα συναισθήματα .  επειδή στον παιδικό δεν ξέρουν να φερθούν Κ σε παιδιά με δυσκολίες Κ τα απομονώνουν οι ίδιες οι δασκάλες για να διευκολύνονται  . Καλό θα είναι να το βάζεις εσύ σε περιβάλλοντα με άλλα παιδάκια που θα νιώθει ασφάλεια . Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που αφήνεις μόνο του το παιδί για κάποια ώρα πιο ελενχομςνες . 

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...