Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Μανουλες 2025 💕❤️

Recommended Posts

πρίν από 3 λεπτά , little miracle είπε:

γενικα στην ιατρικη πλεον το παρον και το μελλον ειναι η απολυτη εξειδικευση. εκαστος στο ειδος του. καλως η κακως αλλη γνωση κι εμπειρια εχει ενας εμβρυομητρικος που ολη του τη ζωη κανει μονο αυτη τη δουλεια, πανω στο συγκεκριμενο θεμα. οπως κι αλλη εμπειρια εχει ενας εξωσωματικος στις εξωσωματικες, απο εναν απλο μαιευτηρα. εγω ειμαι της αποψης οτι οπως δεν θα πηγαινα σε εναν μαιευτηρα να με κατευθυνει στην εξωσωματικη, ετσι δεν θα πηγαινα και σε εναν γιατρο μη πιστοποιημενο να μου κανει αυχενικη και β επιπεδου. αυτο το συγκεκριμενο που λες fda, δεν το εχω ξανακουσει. ξερω παντως οτι ο εξειδικευμενος εμβρυομητρικος εχει αδεια να κανει ολες τις εξετασεις και αυχενικη και β επιπεδου και ντομπλερ, οπως και επεμβατικες πραξεις, ληψη τροφοβλαστης, αμνιο, μειωση εμβρυων κτλ. 

η ηλικια σου ειναι πολυ καλη. εχεις ενα μεγαλο συν. εγω πιστευω ολα ειναι καλα. κι η νιπτ θα σου βγει μια χαρα. αλλα αν εχεις δευτερες σκεψεις, παρε ακομα μια γνωμη. δεν εχεις να χασεις τιποτα. 

Κοιτα και εμείς πιστεύουμε (εγω ο άντρας μου και οι γιατροί (γυναικολόγος και εμβρυομητρικος)) ότι όλα είναι καλά απλά μας προβληματίζει η απουσία μιας αρτηρίας και ότι είναι πιο μικρό από το άλλο. Χθες δηλαδή που με είδε ο γυναικολόγος η μέτρηση της κοιλιτσας ήταν στα χαμηλά όρια. Και τώρα μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία. Αλλά αν ήταν κάτι δεν θα φαινόταν από την αυχενική ακόμα; Αν υπήρχε κάποια ανωμαλία; 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 348
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Katker είπε:

Κοιτα και εμείς πιστεύουμε (εγω ο άντρας μου και οι γιατροί (γυναικολόγος και εμβρυομητρικος)) ότι όλα είναι καλά απλά μας προβληματίζει η απουσία μιας αρτηρίας και ότι είναι πιο μικρό από το άλλο. Χθες δηλαδή που με είδε ο γυναικολόγος η μέτρηση της κοιλιτσας ήταν στα χαμηλά όρια. Και τώρα μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία. Αλλά αν ήταν κάτι δεν θα φαινόταν από την αυχενική ακόμα; Αν υπήρχε κάποια ανωμαλία; 

Εγώ θα σου έλεγα να μην μπεις καθόλου σε αυτή την διαδικασία τα διδιμμα είναι έτσι Κ αλλιώς λίγο πιο μικρά το ένα απτό άλλο. 

Εξάλλου 24η εβδομάδα με διδδιμα το ένα απόλυτα υγιής τι θα μπορούσες να κάνεις ? Τίποτα μάλλον ... 

Just now, little miracle είπε:

γενικα στην ιατρικη πλεον το παρον και το μελλον ειναι η απολυτη εξειδικευση. εκαστος στο ειδος του. καλως η κακως αλλη γνωση κι εμπειρια εχει ενας εμβρυομητρικος που ολη του τη ζωη κανει μονο αυτη τη δουλεια, πανω στο συγκεκριμενο θεμα. οπως κι αλλη εμπειρια εχει ενας εξωσωματικος στις εξωσωματικες, απο εναν απλο μαιευτηρα. εγω ειμαι της αποψης οτι οπως δεν θα πηγαινα σε εναν μαιευτηρα να με κατευθυνει στην εξωσωματικη, ετσι δεν θα πηγαινα και σε εναν γιατρο μη πιστοποιημενο να μου κανει αυχενικη και β επιπεδου. αυτο το συγκεκριμενο που λες fda, δεν το εχω ξανακουσει. ξερω παντως οτι ο εξειδικευμενος εμβρυομητρικος εχει αδεια να κανει ολες τις εξετασεις και αυχενικη και β επιπεδου και ντομπλερ, οπως και επεμβατικες πραξεις, ληψη τροφοβλαστης, αμνιο, μειωση εμβρυων κτλ. 

έχεις δίκιο. Πάντως έχει πιστοποίηση ο γιατρός μου, τον έψαξα στην λίστα με τους πιστοποιημένους γιατρούς και ήταν μέσα. FMF λέγεται, μπερδεύτηκα. 

Β επιπέδου μου έκανε εμβρυομητρικός που μόνο για αυτό πήγαιναν εκεί τα ζευγάρια και για άμνιο. 

με την εμπειρία την προσωπική θα άκουγα έναν καλό γυναικολόγο συμβουλές για εξωσωματική γιατί δεν έχουμε δει και λίγα και έχουν γνώσεις πάνω σε εξετάσεις, σε γυναικολογικά χειρουργεία. Γυναικολόγοι χειρούργοι έτσι. και οι εξωσωματικοί γυναικολόγοι είναι. 

ο καθένας στο είδος του συμφωνώ, για τις ορμόνες θα συμβουλευτώ ενδοκρινολόγο, το ίδιο και για το ζάχαρο και πάει λέγοντας. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 6 λεπτά , Katker είπε:

οι σοβαρες ανωμαλιες στην καρδια φαινονται, ναι. και αν οχι στην αυχενικη, σιγουρα στη β επιπεδου. τωρα οσον αφορα το οτι ειναι μικρο, εχε στο νου σου οτι καθε εμβρυο ειναι τελειως διαφορετικο. μην συγκρινεις με το αλλο. εμενα πχ στο παιδι μου , εβγαινε παντα στα κατωτα φυσιολογικα ορια στις μετρησεις. στις εκατοστιαιες ειχε πεσει και στην 9η αν θυμαμαι και τελικα γεννηθηκε 3.100. γενικα στο τελος παιρνουν πολυ μπρος στην αναπτυξη. δες και τη νιπτ , εγω θεωρω θα ειναι ολα καλα. και κλεισε κι ενα ρβ με εμβρυοκαρδιολογο, ειναι ο πλεον εξειδικευμενος σε οτι αφορα την καρδουλα. 

πρίν από 4 λεπτά , linaa είπε:

Εγώ θα σου έλεγα να μην μπεις καθόλου σε αυτή την διαδικασία τα διδιμμα είναι έτσι Κ αλλιώς λίγο πιο μικρά το ένα απτό άλλο. 

Εξάλλου 24η εβδομάδα με διδδιμα το ένα απόλυτα υγιής τι θα μπορούσες να κάνεις ? Τίποτα μάλλον ... 

ω μη γεννειτω αν βρεθει καποιο εκ των δυο  με σοβαρο προβλημα, αναλογα την εβδομαδα κυησεως, ειτε θανατωνεται τοτε η περιμενουν και το θανατωνουν πριν ακριβως τον τοκετο του υγιους. συγγνωμη τωρα που γινομαι μακαβρια, αλλα το γνωριζω. 

• Μου αρέσει 1
  • Λυπημένη/-ος 1

πρίν από 1 λεπτό , little miracle είπε:

οι σοβαρες ανωμαλιες στην καρδια φαινονται, ναι. και αν οχι στην αυχενικη, σιγουρα στη β επιπεδου. τωρα οσον αφορα το οτι ειναι μικρο, εχε στο νου σου οτι καθε εμβρυο ειναι τελειως διαφορετικο. μην συγκρινεις με το αλλο. εμενα πχ στο παιδι μου , εβγαινε παντα στα κατωτα φυσιολογικα ορια στις μετρησεις. στις εκατοστιαιες ειχε πεσει και στην 9η αν θυμαμαι και τελικα γεννηθηκε 3.100. γενικα στο τελος παιρνουν πολυ μπρος στην αναπτυξη. δες και τη νιπτ , εγω θεωρω θα ειναι ολα καλα. και κλεισε κι ενα ρβ με εμβρυοκαρδιολογο, ειναι ο πλεον εξειδικευμενος σε οτι αφορα την καρδουλα. 

Σε ευχαριστώ πάρα πολυ. Ναι αυτό θα κάνω θα κλείσω και ραντεβού με εμβρυοκαρδιολογο θα δούμε και νιπτ και ευχόμαστε όλα καλά να είναι. 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

πρίν από 1 λεπτό , Katker είπε:

Σε ευχαριστώ πάρα πολυ. Ναι αυτό θα κάνω θα κλείσω και ραντεβού με εμβρυοκαρδιολογο θα δούμε και νιπτ και ευχόμαστε όλα καλά να είναι. 

αυτο να κανεις κι ολα θα πανε καλα. με το καλο τα μωρακια σου!! τι φυλο ειναι;

• Μου αρέσει 1

πρίν από 3 λεπτά , little miracle είπε:

ω μη γεννειτω αν βρεθει καποιο εκ των δυο  με σοβαρο προβλημα, αναλογα την εβδομαδα κυησεως, ειτε θανατωνεται τοτε η περιμενουν και το θανατωνουν πριν ακριβως τον τοκετο του υγιους. συγγνωμη τωρα που γινομαι μακαβρια, αλλα το γνωριζω. 

Ε τότε αν είναι μπορείς να κάνεις αμνιοπαρακέντηση Κ αργότερα ώστε να μην κινδυνέψει Κ το άλλο έμβρυο. Κ στο μεταξύ βλέπεις Κ την εξέλιξη του άλλου. 

πρίν από 10 λεπτά , linaa είπε:

ναι και εγώ να σου πω την αλήθεια αν βρεθεί κάτι στο ένα έμβρυο μετά από αρκετή  σκέψη δεν θα μπορούσα να το κρατήσω. Οσο επικριτέο ακούγεται αυτό αλλά δεν θα μπορούσα να το βοηθήσω. 

πρίν από 7 λεπτά , little miracle είπε:

αυτο να κανεις κι ολα θα πανε καλα. με το καλο τα μωρακια σου!! τι φυλο ειναι;

Κοριτσάκια είναι και τα δυο 😊

• Λουλούδια 1

1 hour ago, Katker είπε:

Σε ευχαριστώ. Αλήθεια; Εντάξει είπαμε ο κάθε γιατρός είναι διαφορετικός. Εσύ γιατί έκανες αμνιοπαρακέντηση; Προληπτικά ή είχατε δει κάτι ;

Είχε βγει η αυχενική οριακή στα 3 χιλ και το αίμα μετά δεν βελτίωσε πολύ τα ποσοστά. 

πρίν από 16 λεπτά , Katker είπε:

ναι και εγώ να σου πω την αλήθεια αν βρεθεί κάτι στο ένα έμβρυο μετά από αρκετή  σκέψη δεν θα μπορούσα να το κρατήσω. Οσο επικριτέο ακούγεται αυτό αλλά δεν θα μπορούσα να το βοηθήσω. 

Κοριτσάκια είναι και τα δυο 😊

Όχι καθόλου κατακριτέο φυσιολογικό είναι. Απλά όλες αυτές οι εξετάσεις οι απεικονιστικές δεν σου δίνουν Κ σίγουρο αποτέλεσμα . Οπότε αν έχεις αμφιβολίες ίσως να περιμένεις να πας σε μια ασφαλή εβδομάδα Κ να κάνεις αμνιοπαρακέντηση. Η νιπτ μόνο για το σύνδρομο down θα σου δείξει που σύνδρομο down δύσκολο να έχει γιατί θα φαινόταν Κ απεικονιστικά. Τα υπόλοιπα είναι αμφίβολα τα αποτελέσματα σου λένε απλώς πιθανότητες. 

Διαφημίσεις

πρίν από 54 λεπτά , little miracle είπε:

Δυστυχως ειμαι Αθηνα. Εδω θα μπορουσα να σου συστησω δυο εξαιρετικους. Θεσσαλονικη δεν εχω ιδεα. Εγω θα σου προτεινα με το καλο μολις παρεις και τα αποτελεσματα της νιπτ, να κανεις μια εξεταση σε εμβρυοκαρδιολογο να σου φυγει η ιδεα. και στο μεσοδιαστημα αν νιωθεις αγχος , να δεις και καποιον αλλο εμβρυομητρικο για δευτερη γνωμη. Τι ηλικια εχεις; να υποθεσω απο εξωσωματικη εισαι, αν ναι, σε περιπτωση κατεψυγμενων βλαστοκυστεων, τι ηλικια ειχες οταν καταψυχθηκαν;

Θα ήθελα εγώ να μου πεις που είμαι Αθήνα 😀

• Μου αρέσει 1

πρίν από 4 λεπτά , linaa είπε:

Όχι καθόλου κατακριτέο φυσιολογικό είναι. Απλά όλες αυτές οι εξετάσεις οι απεικονιστικές δεν σου δίνουν Κ σίγουρο αποτέλεσμα . Οπότε αν έχεις αμφιβολίες ίσως να περιμένεις να πας σε μια ασφαλή εβδομάδα Κ να κάνεις αμνιοπαρακέντηση. Η νιπτ μόνο για το σύνδρομο down θα σου δείξει που σύνδρομο down δύσκολο να έχει γιατί θα φαινόταν Κ απεικονιστικά. Τα υπόλοιπα είναι αμφίβολα τα αποτελέσματα σου λένε απλώς πιθανότητες. 

Θα πάω και εμβρυοκαρδιολογο να με δει και θα περιμένω και την νιπτ και βλέπουμε τι θα γίνει μετά. Ναι γιαυτο και μπήκα σε δίλημμα να κάνω και αμνιοπαρακέντηση επειδή εκεί δείχνει πολλά. 

πρίν από 9 λεπτά , Katiamaxiking είπε:

Είχε βγει η αυχενική οριακή στα 3 χιλ και το αίμα μετά δεν βελτίωσε πολύ τα ποσοστά. 

Υπήρχαν ενδείξεις δηλαδή. Και τελικά τι έδειξε η αμνιο;

• Μου αρέσει 1

πρίν από 3 λεπτά , Katker είπε:

Θα πάω και εμβρυοκαρδιολογο να με δει και θα περιμένω και την νιπτ και βλέπουμε τι θα γίνει μετά. Ναι γιαυτο και μπήκα σε δίλημμα να κάνω και αμνιοπαρακέντηση επειδή εκεί δείχνει πολλά. 

Όπως Κ να έχει επειδή είναι δυο μωρά καλητερα να περιμένεις για να μην κινδυνέψει Κ το υγιές μωρό. Οποτε έχεις καιρό να σκεφτείς . Γενικά πάντως αυτές οι εξετάσεις που αναφέρεις είμαι σίγουρη ότι θα βγουν φυσιολογικές . Αν ήταν κάτι θα το είχατε δει στην β επιπέδου . 

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ 1

πρίν από 2 λεπτά , Katker είπε:

Όλα καλά!! Πάντως αν εξαιρέσεις ότι η αμνιο έχει ένα ποσοστό αποβολής αν δεν κάνω λάθος 1%, σαν διαδικασία ήταν πολύ εντάξει. Δεν πόνεσα καθόλου. Και είναι η μοναδική διαγνωστική, δλδ είσαι σίγουρη για χρωμοσωμικα. 
και τώρα που είμαι έγκυος αναλόγως πως θα πάει, είναι κάτι που θα το ξαναέκανα δλδ. 
Πάντως επειδή έχω καεί από εμβρυομητρικο, είμαι πολύ υπέρ της δεύτερης γνώμης. 

• Μου αρέσει 3

πρίν από 1 λεπτό , Katiamaxiking είπε:

Όλα καλά!! Πάντως αν εξαιρέσεις ότι η αμνιο έχει ένα ποσοστό αποβολής αν δεν κάνω λάθος 1%, σαν διαδικασία ήταν πολύ εντάξει. Δεν πόνεσα καθόλου. Και είναι η μοναδική διαγνωστική, δλδ είσαι σίγουρη για χρωμοσωμικα. 
και τώρα που είμαι έγκυος αναλόγως πως θα πάει, είναι κάτι που θα το ξαναέκανα δλδ. 
Πάντως επειδή έχω καεί από εμβρυομητρικο, είμαι πολύ υπέρ της δεύτερης γνώμης. 

λυπάμαι πολύ για αυτό που πέρασες. 

αυτήν την φορά θα πάνε όλα καλά! Στο χρωστάει η μοίρα. 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...