Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 5 ώρες πρίν, kate82 είπε:

Αύριο θα καλέσω το κέντρο να τους ενημερώσω για τα φάρμακα που μ έδωσαν και ότι μου πουν θα γίνει, αυτός ο μήνας εννοείτε είναι άκυρος δεν το συζητώ γιατί αύριο μεθαύριο είναι να μου έρθει και εγώ αντιβίωση έχω για 10 μέρες... το μόνο καλό είναι ότι το πρόλαβα στην αρχή δεν είχε επηρεάσει καθόλου τις αιματολογικες μου όλες βγήκαν οκ 

Κορίτσι μου ενα πράγμα θα σου πω. Καμία ακύρωση κύκλου δε σημαίνει καθυστέρηση!! Ότι είναι να γίνει.. θα συμβεί τη σωστή στιγμή. Όταν είναι η στιγμή για σένα.. θα το καταλάβεις όταν θα κλαις πάνω από ένα χαρτί θετικής χοριακης. Έως τότε, θα πάει μόνο του.. εσύ απλα περίμενε..! ❤️❤️❤️

• Μου αρέσει 1

Μανούλες Νοεμβρίου 2024

Recommended Posts

17 ώρες πρίν, Anna1986 είπε:

@Nasiad έτσι ακριβώς ειναι και η μαμά μου!Έχει υπομονή που τη θαυμάζω και τη ζηλεύω ,γιατί εγώ τοοοση υπομονή δεν έχω..Είναι ζεν ειδικά όταν έχει να κάνει με τα εγγόνια της..Ο αδερφός μου έχει 2 παιδάκια και αυτός,το αγόρι 3 ετών και το κοριτσι θα γίνει 2.Οπότε είναι πολύ κοντά ηλικιακά.Και έχει τύχει να κρατήσει τα 2 αγόρια μου και τα 2 ανήψια μου!Και να είναι η ανηψιά μου μωρό μωρό.Και να έχει και το σπίτι,μαγείρεμα κτλ.!Η πεθερά μου πάλι δε θα της βγει και η ψυχή που λέω!Πχ θυμάμαι είχε πάει ο άντρας μου να της κάνει κάτι δουλειές που ήθελε στον κήπο και πήρε μαζί και τον μεγάλο μου γιο(την αδυναμία της).Είχα τότε τον μικρό μου 5 , 6 μηνών!Και τον παίρνω τηλ.και του λέω ότι πρέπει να μπει και σουπερμάρκετ, αλλά δεν προλάβαινε και μου λέει,θα πας εσύ??Δεν ήθελα να πάρω το μωρό μαζί!Αλλά ούτε να ζητήσω εγώ από την πεθερά να το κρατήσει γιατί είχαν προηγηθεί σκηνικά που έβλεπες ότι οκ ,το ταχταριζω και ως εκεί.. Και την ρωτάει!Εγώ στο μεταξύ στο ακουστικό να ακούω και να γελάω πριν καν απαντήσει!!Τη ρωτάει λοιπόν,μάνα θα κρατήσεις το μωρό μισή ώρα να πεταχτεί η Άννα σουπερμάρκετ???Και απανταει:ααα δεν μπορώ!Έχω βάλει το παστίτσιο στο φούρνο!!!!!Ακόμα γελάμε κάθε φορά που το θυμόμαστε με τον άντρα μου!!Η μάμα μου και φαγητό φτιάχνει(όχι να το έχει ήδη στο φούρνο) και κρέπες θα τους φτιάξει και ό,τι ζητήσουν και κάνει κουμάντο 4 μαζί!!Όχι ένα αυτόνομο και ένα μωρό για μισή ώρα!!Αλλά τι να λέμε..Είναι ξεκάθαρα η παροιμία,όποιος δε θέλει να ζυμώσει.. Τελοσπαντων!Πάλι συγκρίνω!Αλλά ίσως κάνει καλά,γιατί 60 κάτι και είναι μια χαρά!Ούτε μέση,ούτε αρθρώσεις,ούτε τίποτα!Και χαλαρή!Σου λέει, εγώ έκανα το χρέος μου ,μεγάλωσα τα παιδιά μου!Τώρα όσο και όπως μπορώ συμμετέχω.. Ενώ η μαμά μου 62(μεγάλη δεν τη λες) και είναι με ένα κολάρο για τον αυχένα και ρίξη τενόντων..Αλλά αν της ζητήσεις να κρατήσει εγγόνι όπως λέει και ο άντρας μου,και στο κρεβάτι να είναι πτώμα θα αναστηθεί να το κρατήσει.

Εμένα κόλλησε η μπέμπα μάλλον από το γιο μου τον μικρό που έχει βήχα και φουλ καταρροή..Και ήταν το πρώτο βράδυ μετά από 3 μήνες που γεννήθηκε που μπορώ να πω ότι με ξενύχτησε !Πήγε για ύπνο στις 3!!!Να προσπαθεί να κοιμηθεί και να ρουθουνιζει το κακόμοιρο.. Αν την είχα όρθια στην αγκαλιά μου γλάρωνε .Με το που την ακουμπούσα σε 2 λεπτά κουνιόταν σα σκουληκάκι!Ώσπου παιδιά αναγκαστικά της έκανε πλύση.. Όπως μου έδειξε η μαία στο μαιευτήριο ακόμα (δεν έχω χειρότερο,γιατί φοβάμαι μην πνιγει).Με το που καθάρισε η μύτη της (και αφού την άκουσε και όλο το τετράγωνο εννοείται!!!),έπεσε ξερή για ύπνο ως τις 6.30!Ξύπνησε πάλι επειδή είχε κλείσει η μύτη της και ξανά μανά τα ίδια,ξανακοιμηθηκε. Οπότε σήμερα το πρόγραμμα έχει πάει περίπατο.. Είμαστε εκτός προγράμματος!Από τη 1 έπεσε ξερή και ακόμα κοιμάται (συμπληρώνει τον βραδινό υπνο)..Τη θηλάζω φουλ και ελπίζω να μην δω τίποτα χειρότερο..Π μικρός πάντως είναι ήδη καλύτερα,απλά είχε βήχα και η φωνή του ήταν πιο βραχνιασμενη..

Καλημέρα! Περαστικά στην μπεμπούλα! Χαλαρή σε ακούω, Άννα, και μπράβο σου! Προφανώς γνωρίζεις από τα άλλα 2 σου παιδάκια. Πήρες τον παιδίατρο ή δε χρειάζεται θεωρείς; Ρωτώ για να σε ξέρω σε αντίστοιχη περίπτωση (όχι ότι δεν θα τον πάρω, αλλά λέμε τώρα 🤪). Επίσης, αυτό με την πλύση που λες είναι με φυσιολογικό ορό; Αν ναι, εμένα μου είχαν πει στο Λητώ και το κάνω κάθε μέρα και έχω παραλείψει να ρωτήσω παιδίατρο ρε γαμωτο. Εννοείται σπαραζει ο γλυκούλης (είναι το χειρότερό του, ούτε όταν πεινάει δεν κλαίει έτσι) και στενοχωριέμαι τόσο πολύ..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα κορίτσια!! Κ εγώ αυτό με την πλύση με ορό κάθε μέρα το κάνω και σπαράζουν.. Κ εμένα το ένα μωράκι είχε κολλήσει και είχε μπούκωμα και μύξες φουλ κ είχε γίνει πριν καν σαραντισουμε. Είχα πάρει το γιατρό κ είχε έρθει να τον ακροαστεί κ μου είχε πει είναι οκ αλλά αν ανεβάσει πυρετό να τον ειδοποιήσω γιατί μπορεί να γυρίσει σε βρογχιολιτιδα. Τότε είχα πάρει και τη συσκευή που ρουφάει τις μυξουλες και την χρησιμοποιώ ακόμα όταν τους βλέπω να έχουν. 
Πως είναι @Anna1986 η μπέμπα σήμερα; 

Κορίτσια εγώ πέρασα μαρτυρικό βράδυ. Μέχρι τις 4 δεν κοιμόντουσαν και αναρωτιέμαι μήπως δεν τους κουράζω αρκετά την ημέρα και τους βγαίνει υπερένταση το βράδυ; Εγώ αυτό που κάνω μέσα στη μέρα είναι θα τους ταΐσω και θα τους βάλω στο κρεβάτι γτ φοβάμαι μετά το φαΐ να τους βάλω στο γυμναστήριο ή στο ριλαξ. Οπότε τους αφήνω να κοιμηθούν κάνα δίωρο και μετά αφού ξυπνήσουν και πριν το επόμενο γεύμα τους βάζω στο γυμναστήριο για ασκήσεις. Μήπως τα κάνω λάθος ρε κορίτσια;; Εσείς τι πρόγραμμα ακολουθείτε;

3 ώρες πρίν, Fay_ είπε:

Καλημέρα κορίτσια!! Κ εγώ αυτό με την πλύση με ορό κάθε μέρα το κάνω και σπαράζουν.. Κ εμένα το ένα μωράκι είχε κολλήσει και είχε μπούκωμα και μύξες φουλ κ είχε γίνει πριν καν σαραντισουμε. Είχα πάρει το γιατρό κ είχε έρθει να τον ακροαστεί κ μου είχε πει είναι οκ αλλά αν ανεβάσει πυρετό να τον ειδοποιήσω γιατί μπορεί να γυρίσει σε βρογχιολιτιδα. Τότε είχα πάρει και τη συσκευή που ρουφάει τις μυξουλες και την χρησιμοποιώ ακόμα όταν τους βλέπω να έχουν. 
Πως είναι @Anna1986 η μπέμπα σήμερα; 

Κορίτσια εγώ πέρασα μαρτυρικό βράδυ. Μέχρι τις 4 δεν κοιμόντουσαν και αναρωτιέμαι μήπως δεν τους κουράζω αρκετά την ημέρα και τους βγαίνει υπερένταση το βράδυ; Εγώ αυτό που κάνω μέσα στη μέρα είναι θα τους ταΐσω και θα τους βάλω στο κρεβάτι γτ φοβάμαι μετά το φαΐ να τους βάλω στο γυμναστήριο ή στο ριλαξ. Οπότε τους αφήνω να κοιμηθούν κάνα δίωρο και μετά αφού ξυπνήσουν και πριν το επόμενο γεύμα τους βάζω στο γυμναστήριο για ασκήσεις. Μήπως τα κάνω λάθος ρε κορίτσια;; Εσείς τι πρόγραμμα ακολουθείτε;

Καλησπέρα! Εγώ δε νομίζω ότι μπορεί να μπει πρόγραμμα σε τόσο μικρά βρεφακια ρε κορίτσια..συγχαρητήρια βέβαια σε όσες τα καταφέρνουν. Κι ο δικός μου έχει θέμα με την παλινδρόμηση, συνεπώς τον κρατάμε στον ώμο τουλάχιστον για 1 ώρα μετά το τάισμα. Είναι ανάλογα τα κέφια του. Τις πιο πολλές φορές θα κοιμηθεί μετά, αν όμως έχει όρεξη, θα τον βάλω ριλαξ και γυμναστήριο. Εμάς είναι ξενυχτης. Όλο το πρωί κοιμάται και ξυπνάει μόνο για φαι, ε και από τις 3-4 μένει ξύπνιος ως τη 1 τη νύχτα. Βέβαια από τις 10 επειδή είναι σε υπερένταση μετά από τόσες ώρες, τον πιάνει γκρίνια, αλλά τι να γίνει. Όσες φορές έχω προσπαθήσει να τον βάλω γυμναστήριο μετά το ρεψιμο ή να τον απασχολήσω με τραγούδια ή οτιδήποτε άλλο χωρίς να ειναι ο ίδιος δραστήριος, απλά γκρινιάζει ή κοιμάται εκεί. Οπότε ακολουθώ το δικό του πρόγραμμα αναγκαστικά...Ειλικρινά μου φαίνεται ακατόρθωτο να γίνει κάτι διαφορετικό..δεν ξέρω βέβαια...αν κάποια τα έχει καταφέρει, ας μας δώσει τα φώτα της...

πρίν από 49 λεπτά , mary_33 είπε:

Καλησπέρα! Εγώ δε νομίζω ότι μπορεί να μπει πρόγραμμα σε τόσο μικρά βρεφακια ρε κορίτσια..συγχαρητήρια βέβαια σε όσες τα καταφέρνουν. Κι ο δικός μου έχει θέμα με την παλινδρόμηση, συνεπώς τον κρατάμε στον ώμο τουλάχιστον για 1 ώρα μετά το τάισμα. Είναι ανάλογα τα κέφια του. Τις πιο πολλές φορές θα κοιμηθεί μετά, αν όμως έχει όρεξη, θα τον βάλω ριλαξ και γυμναστήριο. Εμάς είναι ξενυχτης. Όλο το πρωί κοιμάται και ξυπνάει μόνο για φαι, ε και από τις 3-4 μένει ξύπνιος ως τη 1 τη νύχτα. Βέβαια από τις 10 επειδή είναι σε υπερένταση μετά από τόσες ώρες, τον πιάνει γκρίνια, αλλά τι να γίνει. Όσες φορές έχω προσπαθήσει να τον βάλω γυμναστήριο μετά το ρεψιμο ή να τον απασχολήσω με τραγούδια ή οτιδήποτε άλλο χωρίς να ειναι ο ίδιος δραστήριος, απλά γκρινιάζει ή κοιμάται εκεί. Οπότε ακολουθώ το δικό του πρόγραμμα αναγκαστικά...Ειλικρινά μου φαίνεται ακατόρθωτο να γίνει κάτι διαφορετικό..δεν ξέρω βέβαια...αν κάποια τα έχει καταφέρει, ας μας δώσει τα φώτα της...

Κ εμένα κάπως έτσι είναι.. το πρωί κοιμούνται μια χαρά και από τις 5-6 ξεκινάνε να έχουν όρεξη και ενέργεια και με πολύ ζόρι θα κοιμηθούν στη 1 το βράδυ.. έλεγα μήπως κάνω κάτι λάθος. 

πρίν από 51 λεπτά , mary_33 είπε:

Κ εμένα κάπως έτσι είναι.. το πρωί κοιμούνται μια χαρά και από τις 5-6 ξεκινάνε να έχουν όρεξη και ενέργεια και με πολύ ζόρι θα κοιμηθούν στη 1 το βράδυ.. έλεγα μήπως κάνω κάτι λάθος. εσένα @mary_33 μετά τη 1 τι ώρα θα ξυπνήσει ξανά; 

πρίν από 31 λεπτά , Fay_ είπε:

Κ εμένα κάπως έτσι είναι.. το πρωί κοιμούνται μια χαρά και από τις 5-6 ξεκινάνε να έχουν όρεξη και ενέργεια και με πολύ ζόρι θα κοιμηθούν στη 1 το βράδυ.. έλεγα μήπως κάνω κάτι λάθος. 

Κ εμένα κάπως έτσι είναι.. το πρωί κοιμούνται μια χαρά και από τις 5-6 ξεκινάνε να έχουν όρεξη και ενέργεια και με πολύ ζόρι θα κοιμηθούν στη 1 το βράδυ.. έλεγα μήπως κάνω κάτι λάθος. εσένα @mary_33 μετά τη 1 τι ώρα θα ξυπνήσει ξανά; 

Έχει συμβεί και το θαύμα 2 φορές να κοιμηθεί 5 ώρες, αλλά γενικά στο 3ωρο άντε 3,5 ώρες ξυπνάει. Μην ανησυχείς! Όταν μεγαλώσουν λίγο ακόμα (γύρω στο 6μηνο μου λένε άλλοι φίλοι), θα είναι πιο στρωτές οι ώρες ύπνου. Καταλαβαίνω βέβαια ότι τα δίδυμα είναι μανίκι, ειδικά χωρίς βοήθεια..κουράγιο μανα! Τουλάχιστον τα καταφέραμε να τα αποκτήσουμε! Να είναι μόνο γερά όλα τα παιδάκια και θα περάσουν και τα δύσκολα! 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, mary_33 είπε:

Έχει συμβεί και το θαύμα 2 φορές να κοιμηθεί 5 ώρες, αλλά γενικά στο 3ωρο άντε 3,5 ώρες ξυπνάει. Μην ανησυχείς! Όταν μεγαλώσουν λίγο ακόμα (γύρω στο 6μηνο μου λένε άλλοι φίλοι), θα είναι πιο στρωτές οι ώρες ύπνου. Καταλαβαίνω βέβαια ότι τα δίδυμα είναι μανίκι, ειδικά χωρίς βοήθεια..κουράγιο μανα! Τουλάχιστον τα καταφέραμε να τα αποκτήσουμε! Να είναι μόνο γερά όλα τα παιδάκια και θα περάσουν και τα δύσκολα! 

Δεν ανησυχώ τόσο για το θέμα ύπνος όσο για το αν τα απασχολώ αρκετά. Επειδή κοιμούνται αρκετά μέσα στη μέρα λέω μήπως φταίω εγώ; Αλά προσπαθώ όσο μπορώ, δηλαδή σίγουρα μια ώρα τη μέρα (σπαστά όχι σερί) θα τους έχω στο γυμναστήριο στο ριλαξ κτλ. Αλλά κ εμένα αν δεν έχουν όρεξη θα κοιμηθούν ότι και να κάνω. 

7 ώρες πρίν, mary_33 είπε:

Καλημέρα! Περαστικά στην μπεμπούλα! Χαλαρή σε ακούω, Άννα, και μπράβο σου! Προφανώς γνωρίζεις από τα άλλα 2 σου παιδάκια. Πήρες τον παιδίατρο ή δε χρειάζεται θεωρείς; Ρωτώ για να σε ξέρω σε αντίστοιχη περίπτωση (όχι ότι δεν θα τον πάρω, αλλά λέμε τώρα 🤪). Επίσης, αυτό με την πλύση που λες είναι με φυσιολογικό ορό; Αν ναι, εμένα μου είχαν πει στο Λητώ και το κάνω κάθε μέρα και έχω παραλείψει να ρωτήσω παιδίατρο ρε γαμωτο. Εννοείται σπαραζει ο γλυκούλης (είναι το χειρότερό του, ούτε όταν πεινάει δεν κλαίει έτσι) και στενοχωριέμαι τόσο πολύ..

Καλησπέρα κορίτσια!!Να σου πω την αλήθεια @mary_33 δεν έχω πάρει τον παιδίατρο,αλλά έχουμε ραντεβού 30/1  ούτως ή άλλως για το εμβόλιο!Και εμένα μου είχαν πει στο μαιευτήριο να κανω ρινοπλυσεις με φυσιολογικό ορό,αλλά επειδή στα αλλα 2 δεν έκανα (μόνο αν ακουγα οτι ρουθουνίζουν),δεν έκανα ούτε στην μπέμπα.Νομίζω ειναι καλύτερα σήμερα (κοιμήθηκε πολύ καλά το βράδυ,ξύπνησε μια φορά να θηλάσει και ξανακοιμηθήκε )και μετά που είχαμε πάει σε ένα πάρκο κοιμήθηκε άλλο ένα 3ωρο ώσπου άρχισε πάλι να ρουθουνίζει.Τη θηλάζω φουλ αυτές τις μέρες αλλά ξέρω ότι με τόσες ιώσεις και 2 παιδιά σε σχολείο και νηπιαγωγείο,όλο και κάτι θα φέρουν.Βρογχιολιτιδα είχε ο δεύτερος γιος μου ,6 μηνών και είχε κολλήσει τότε από τον μεγάλο μου γιο..Είχε κάνει και πυρετό θυμάμαι..

πρίν από 18 λεπτά , Anna1986 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια!!Να σου πω την αλήθεια @mary_33 δεν έχω πάρει τον παιδίατρο,αλλά έχουμε ραντεβού 30/1  ούτως ή άλλως για το εμβόλιο!Και εμένα μου είχαν πει στο μαιευτήριο να κανω ρινοπλυσεις με φυσιολογικό ορό,αλλά επειδή στα αλλα 2 δεν έκανα (μόνο αν ακουγα οτι ρουθουνίζουν),δεν έκανα ούτε στην μπέμπα.Νομίζω ειναι καλύτερα σήμερα (κοιμήθηκε πολύ καλά το βράδυ,ξύπνησε μια φορά να θηλάσει και ξανακοιμηθήκε )και μετά που είχαμε πάει σε ένα πάρκο κοιμήθηκε άλλο ένα 3ωρο ώσπου άρχισε πάλι να ρουθουνίζει.Τη θηλάζω φουλ αυτές τις μέρες αλλά ξέρω ότι με τόσες ιώσεις και 2 παιδιά σε σχολείο και νηπιαγωγείο,όλο και κάτι θα φέρουν.Βρογχιολιτιδα είχε ο δεύτερος γιος μου ,6 μηνών και είχε κολλήσει τότε από τον μεγάλο μου γιο..Είχε κάνει και πυρετό θυμάμαι..

Εμείς κλείσαμε στις 15/1 τους 3 μήνες!Αλλά γενικά είναι ένα πολύ εύκολο μωρό κατά γενική ομολογία!😅😅Προς το παρόν τουλάχιστον!Ακόμα και σε σχέση με τα αγόρια,κοιμάται περισσότερο και μπορώ να πω έχουμε ένα πρόγραμμα ,μια ρουτίνα.Βέβαια ανά διαστήματα αλλάζει λίγο.Δεν είναι πχ όπως όταν είναι μεγαλύτερα και λες 11 νταν είναι ο πρώτος ύπνος και στις 3 ο επόμενος.Αλλά ξέρω ότι ανάλογα την ώρα που θα ξυπνήσει το πρωί,θα θηλάσει και θα κοιμηθεί άλλη μια ώρα ίσως και λίγο παραπάνω.Μετά αρχίζει η μέρα της!Βγάζουμε πιτζάμες,την πλένω,θηλάζει πάλι,παίζουμε και μιλάμε (της αρέσει πάρα πολύ και ο άντρας μου μου λέει,ε γυναίκα δεν είναι??😅😅)Και μόλις τη βλέπω ότι ηρεμεί τη βάζω στο κρεβάτι της και ή με παρακολουθεί και αποκοιμιεται ή παρακολουθεί την τέντα έξω από την μπαλκονοπορτα !Κάποιες φορές την ξαναβάζω στήθος και την παίρνει ο ύπνος!Αλλά είναι ο μεγαλύτερος ύπνος της μέρας που μου κάνει. 3 ή και 4 ώρες. Ο επόμενος είναι 2ωρο και απόγευμα κάνει 2 σπαστούς της ώρας!Αυτό που καταφέραμε είναι αντί να κοιμάται 12 για βραδινό,να το φέρω 10.30 με 11 (ευελπιστώ να πάει στο 9 όπως στα αγόρια).Αλλά και πάλι τώρα με τη μύτη μου κοιμήθηκε 3 τη νύχτα και οκ,άλλαξε οοολο το πρόγραμμα χθες..Το μεσημέρι έπεσε χθες στη 1 και ως τις 6 κοιμόταν (συμπλήρωνε σίγουρα το βραδινό υπνο)και παρόλα αυτά κοιμήθηκε πολύ καλά και το βράδυ γιατί ένα άγχος το είχα!

Μπόλικα τα σχόλια οπότε θα απαντήσω γενικά σε όλα όσα διάβασα. Εμένα η παιδίατρος δεν μου είπε να του κάνω πλυσεις κάθε μέρα, μόνο αν τον ακούσω να ρουθουνιζει και να ροχαλιζει έντονα οπότε ως τώρα δεν μας χρειάστηκε.

Για τον ύπνο και το πρόγραμμα τι να σας πω ρε κορίτσια. Νομίζω ότι ακόμη είναι νεογέννητα και δεν μπορούμε να βάλουμε πρόγραμμα. Εμείς ακόμη δν κλείσαμε τους δύο μήνες βέβαια οπότε δεν ξέρω πως θα πάει στη συνέχεια. Εμένα γενικά δεν έχει μέρα και νύχτα στο ποσες ώρες κοιμάται. Δηλαδή και νύχτα ξυπνάει ανά 2 στην καλύτερη 3 ώρες (σπάνιο) απλά η διαφορά με τη μέρα είναι ότι τη νύχτα μόλις φάει κοιμάται κατευθείαν. Κατά τα άλλα αυτό ξεκινάει αργά συνήθως γιατί κ εμείς δεν πάμε για ύπνο νωρίς και έμαθε να πάμε για ύπνο τυπου 12-1. Το πρωί όμως δεν ξυπνάει νωρίς, τρώει και κοιμάται κατευθείαν ως τις 12 το μεσημέρι άνετα. Μετά από αυτό συνήθως όταν ξυπνάει από τον ύπνο πεινάει πολύ, οπότε το πρόγραμμα πάει ως εξης: ξυπνάει κλαίγοντας γιατί πεινάει, κλαίγοντας τον αλλάζω πάνα κτλ και αν δεν ηρεμήσει μετά το αλλαγμα κατευθείαν τρώει. Αν πάλι όσο αλλάζουμε ηρεμήσει, προσπαθώ έστω ένα 20λεπτο να τον απασχολήσω με το να κάτσουμε στην κοιλίτσα και να κοιτάμε κάρτες, να κάνουμε ασκησεις για την κοιλίτσα, η να κάνουμε απλά αγκαλιές και να του μιλάω. Βαριέται εύκολα φυσικά και θυμάται ότι πεινάει άρα θα φάει και μετά από το φαι όπως είπε και άλλο κορίτσι καθόμαστε σε όρθια στάση συνήθως στον ώμο τουλάχιστον 20-30 λεπτά. Εκεί βαριέται και αναγκαστικά κάνουμε βόλτες πανω κάτω. Με όλα αυτά έχει περάσει και καμιά ώρα άρα σιγά σιγά αρχίζει να κουράζεται και στο επόμενο μισάωρο θα κλάψει λιγάκι θα κάνουμε βόλτες, λίγο απορροφητήρα λίγο κούνημα και θα κοιμηθεί. 

Συνήθως κοιμάται καμία ώρα και πάλι από την αρχή. Ενδιάμεσα μπορεί να τύχει καμία φορά να κοιμηθεί απευθείας ξανά αλλά θα είναι σύντομος υπνακος.

Εμείς κατά τα άλλα είχαμε πάλι θέμα με δυσκοιλιότητα, είχε να κάνει 3 μέρες πάλι το μωρό και χθες πια έκανε ένα πράγμα κανονικού ανθρώπου, σφιχτό και μεγάλο, συγνώμη για τις λεπτομερείες. Αλλά είναι να απορείς πως βγήκε αυτό το πράγμα από το μια σταλιά μωράκι. Πολύ πολύ κλάμα το καημένο. Μετά από αυτό έκανε άλλες δύο φορές αυτή τη φορά σε όπως πρέπει μορφή και πραγματικά το μωρό ηρέμησε. Τη νύχτα έκανα μια βλακεία και τον τάισα γιατί ούρλιαζε απίστευτα, πριν τον αλλάξω ρούχα που είχε καταφέρει να κατούρηθει. Τον άλλαξα λοιπόν αφού έφαγε και ενώ με το φαι είχε κοιμηθεί, στο αλλαγμα του έφυγε ο ύπνος και τελείωσε, το μάτι γαριδα. Άρχισε γκρίνια και κακό, όλα αυτά αφού είχε κοιμηθεί όλο κ όλο 1-3. Πρώτη φορά είχα νεύρα και καθόλου αντοχές. Τον πήρε ο άντρας μου τον ηρέμησε και μετά από κάνα δυωρο δέχθηκε να ρουφήξει λίγο βυζί και κοιμήθηκε. Σήμερα κοιμάται σχεδόν όλη μέρα. Ξυπνάει λίγο και πάλι ύπνο, αναπληρώνει τα νυχτερινά. Αλλά φοβάμαι ότι θα μας γυρίσει μπούμερανγκ τη νύχτα αυτό! 

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σε όλες! Πολύ καιρό έχουμε να γράψουμε. Πώς τα πάτε μανούλες και μωράκια;; 

Εμείς πάμε καλά, σταμάτησαν πια οι κολικοί και ο μπέμπης έχει γίνει γλυκας. Έχουμε όμως πολύ θέμα με την δυσκοιλιότητα. Αφού τον έπιασε μια φορά δεν λέει να τον αφήσει. Τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες αν δεν κάνουμε κλίσμα η υπόθετο δεν κάνει μόνος του.. αλλάξαμε γάλατα και τίποτα δεν πιάνει. Η γιατρός είπε αν επιμείνει θα πρέπει να πάμε σε παιδογαστρεντερολο. Είχε καμία παρόμοιο πρόβλημα;; @Fay_ νομίζω είχε και ο ένας σου μπεμπης δυσκοιλιότητα. Πώς τα πάει; Το ξεπέρασε;

πρίν από 46 λεπτά , Nasiad είπε:

Καλησπέρα σε όλες! Πολύ καιρό έχουμε να γράψουμε. Πώς τα πάτε μανούλες και μωράκια;; 

Εμείς πάμε καλά, σταμάτησαν πια οι κολικοί και ο μπέμπης έχει γίνει γλυκας. Έχουμε όμως πολύ θέμα με την δυσκοιλιότητα. Αφού τον έπιασε μια φορά δεν λέει να τον αφήσει. Τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες αν δεν κάνουμε κλίσμα η υπόθετο δεν κάνει μόνος του.. αλλάξαμε γάλατα και τίποτα δεν πιάνει. Η γιατρός είπε αν επιμείνει θα πρέπει να πάμε σε παιδογαστρεντερολο. Είχε καμία παρόμοιο πρόβλημα;; @Fay_ νομίζω είχε και ο ένας σου μπεμπης δυσκοιλιότητα. Πώς τα πάει; Το ξεπέρασε;

Καλησπέρα Νασια!!

Εμάς μας έχει πει και δίνουμε ένα σιρόπι colimil λέγεται και κάνει κακά 1 -2 φορές τη μέρα. Αν δεν έπαιρνε το σιρόπι δεν ξέρω πως θα ήταν. Σήμερα ήμασταν στο γιατρό για εμβόλιο και του ανέφερα πως μήπως πρέπει να πάρουμε γάλα ειδικό για δυσκοιλιότητα και μου λέει πως δυσκοιλιότητα στα μωρά θεωρείται το 1 φορά στις 10 μέρες… κουφάθηκα 

Επομένως αφού δεν είμαστε σ αυτή την κατάσταση να μην αλλάξουμε γάλα είπε. Όταν βλέπουμε τα σκούρα πχ να έχει δύο μέρες να κάνει μας έχει πει και βάζουμε υπόθετο. 
Εσένα μόνος του στις πόσες μέρες μπορεί να φτάσει; 

Διαφημίσεις

12 ώρες πρίν, Fay_ είπε:

Καλησπέρα Νασια!!

Εμάς μας έχει πει και δίνουμε ένα σιρόπι colimil λέγεται και κάνει κακά 1 -2 φορές τη μέρα. Αν δεν έπαιρνε το σιρόπι δεν ξέρω πως θα ήταν. Σήμερα ήμασταν στο γιατρό για εμβόλιο και του ανέφερα πως μήπως πρέπει να πάρουμε γάλα ειδικό για δυσκοιλιότητα και μου λέει πως δυσκοιλιότητα στα μωρά θεωρείται το 1 φορά στις 10 μέρες… κουφάθηκα 

Επομένως αφού δεν είμαστε σ αυτή την κατάσταση να μην αλλάξουμε γάλα είπε. Όταν βλέπουμε τα σκούρα πχ να έχει δύο μέρες να κάνει μας έχει πει και βάζουμε υπόθετο. 
Εσένα μόνος του στις πόσες μέρες μπορεί να φτάσει; 

Καλημέρα Φαίη! Ο κάθε γιατρός λέει τα δικά του ξεκάθαρα! Εμείς αυτό το colimil το παίρναμε για τους κολικούς και έκανε θαύματα αλλά δεν ήξερα ότι είναι και για αυτό και όταν τελείωσαν οι κολικοί το συναντήσαμε. Θα δοκιμασω να του το δώσω ξανά. Εμάς έχει φτάσει τρεις μέρες να μην έχει κάνει και την τέταρτη δώσαμε υπόθετο. Αλλά αυτό γίνεται εδώ και δύο τρεις εβδομάδες.. διάβαζα και στο ίντερνετ ότι με τα πολλά υπόθετα ίσως 'τεμπελιασει' το εντερακι και μετά δεν κάνει μόνο του και έχω φοβηθεί. Ξέρω ότι μπορεί να πάει και παραπάνω μέρες ιδιαίτερα ο δικός μου που θηλάζει και λίγο αλλά στην τρίτη τέταρτη μέρα το μωρό ουρλιάζει τραγικά και ζοριζεται αλλά τίποτα από μόνος του..

πρίν από 5 λεπτά , Nasiad είπε:

Καλημέρα Φαίη! Ο κάθε γιατρός λέει τα δικά του ξεκάθαρα! Εμείς αυτό το colimil το παίρναμε για τους κολικούς και έκανε θαύματα αλλά δεν ήξερα ότι είναι και για αυτό και όταν τελείωσαν οι κολικοί το συναντήσαμε. Θα δοκιμασω να του το δώσω ξανά. Εμάς έχει φτάσει τρεις μέρες να μην έχει κάνει και την τέταρτη δώσαμε υπόθετο. Αλλά αυτό γίνεται εδώ και δύο τρεις εβδομάδες.. διάβαζα και στο ίντερνετ ότι με τα πολλά υπόθετα ίσως 'τεμπελιασει' το εντερακι και μετά δεν κάνει μόνο του και έχω φοβηθεί. Ξέρω ότι μπορεί να πάει και παραπάνω μέρες ιδιαίτερα ο δικός μου που θηλάζει και λίγο αλλά στην τρίτη τέταρτη μέρα το μωρό ουρλιάζει τραγικά και ζοριζεται αλλά τίποτα από μόνος του..

Είχαμε Κ εμείς δυσκοιλιότητα εμείς δίναμε για γάλα το sanilac ar Κ είχε βοηθήσει αρκετά . Επίσης του έκανα κυκλικό μασάζ στην κοιλιά με λαδακι Κ πάντα για να κάνει κακά έπρεπε να είναι η στο καρότσι σε στάση ψιλοκαθιστη όχι να καθετε σε ανάκληση απλά να μην είναι εντελώς ξαπλωμένος . Ή στην αγκαλιά να κοιτάει εμπρός Κ πάλι σαν ανάκληση ψιλοκαθισμενος . Μόνο έτσι τα έκανε ποτέ ξαπλωμένος . Μετά διάβασα ότι βοηθάει αυτή η στάση . 

Εμείς κάναμε μικροκλίσμα όχι υπόθετο νομίζω τα κλισματα δεν είναι εθιστικά στο έντερο . 

πρίν από 32 λεπτά , linaa είπε:

Είχαμε Κ εμείς δυσκοιλιότητα εμείς δίναμε για γάλα το sanilac ar Κ είχε βοηθήσει αρκετά . Επίσης του έκανα κυκλικό μασάζ στην κοιλιά με λαδακι Κ πάντα για να κάνει κακά έπρεπε να είναι η στο καρότσι σε στάση ψιλοκαθιστη όχι να καθετε σε ανάκληση απλά να μην είναι εντελώς ξαπλωμένος . Ή στην αγκαλιά να κοιτάει εμπρός Κ πάλι σαν ανάκληση ψιλοκαθισμενος . Μόνο έτσι τα έκανε ποτέ ξαπλωμένος . Μετά διάβασα ότι βοηθάει αυτή η στάση . 

Εμείς κάναμε μικροκλίσμα όχι υπόθετο νομίζω τα κλισματα δεν είναι εθιστικά στο έντερο . 

Έχουμε δοκιμάσει αλλαγη γάλατος, τώρα πίνουμε το frisolac comfort που είναι και για αναγωγές γιατί έχουμε και θέμα με αυτό. Αυτό συνήθως φέρνει διάρροιες, ωστόσο ο δικός μου πάλι τίποτα... Το κλίσμα ερεθίσει το έντερο αν επαναληφθεί πολλές φορές ενώ το υπόθετο είναι πιο ήπιο. Αλλά δεν γίνεται κι αυτό να επαναλαμβάνεται μόνιμα. Έχω αρχίσει να φοβάμαι ότι όντως άρχισε να τεμπελιάζει το εντερακι του γιατί ζοριζεται υποτίθεται αλλά δεν κάνει τίποτα λες και ξέχασε πως να κάνει η δεν έχει δύναμη το παιδί. 

1 ώρα πρίν, Nasiad είπε:

Έχουμε δοκιμάσει αλλαγη γάλατος, τώρα πίνουμε το frisolac comfort που είναι και για αναγωγές γιατί έχουμε και θέμα με αυτό. Αυτό συνήθως φέρνει διάρροιες, ωστόσο ο δικός μου πάλι τίποτα... Το κλίσμα ερεθίσει το έντερο αν επαναληφθεί πολλές φορές ενώ το υπόθετο είναι πιο ήπιο. Αλλά δεν γίνεται κι αυτό να επαναλαμβάνεται μόνιμα. Έχω αρχίσει να φοβάμαι ότι όντως άρχισε να τεμπελιάζει το εντερακι του γιατί ζοριζεται υποτίθεται αλλά δεν κάνει τίποτα λες και ξέχασε πως να κάνει η δεν έχει δύναμη το παιδί. 

Δεν ξεχνάμε απλά τα μωρά δεν ξέρουν να σφίγγονται δεν λειτουργούν Κ οι μύες όπως πρέπει . Οπότε τα κάνουν καθαρά Κ μόνο από τις συσπάσεις του εντέρου 

Μπορεί να μην σας ταίριαξε το γάλα . Είναι δύσκολο κομμάτι το γαστρεντερολογικα . 

15 ώρες πρίν, Nasiad είπε:

Καλησπέρα σε όλες, ελπίζω να είστε καλά κι εσείς και τα μωράκια σας! Νάσια, κι εμάς τα ίδια μας έχει πει η παιδίατρος, όπως είπε κι η @Fay_. Εκτός εάν οι κενώσεις είναι πολύ σφιχτες και βγαίνουν σαν σε μέγεθος καρυδιού φαντάσου (ο δικός μου ειχε τέτοια πριν σαραντησει). Εγώ, μετά από σύσταση παιδιάτρου, του βάζω  χαμομηλι milupa στο νερό και μετά αραιωνω τη σκόνη και τον έχει βοηθήσει, υπό την έννοια ότι θα κάνει κάθε δεύτερη μέρα. Η παιδίατρος ήταν κάθετη στην αλλαγή γάλατος όταν της ανέφερα μήπως να αλλαζαμε για να κάνει κάθε μέρα: μου είπε ότι είναι δύσκολο να προσαρμοστεί το βρέφος  σε νέα γεύση και μπορεί να μειώσει την ποσότητα, αυτό βέβαια σε συνδυασμό ότι ανά 2 μέρες δεν εμπίπτει στην έννοια της δυσκοιλιότητας. 

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...