Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Μανούλες Νοεμβρίου 2024

Recommended Posts

1 hour ago, Fay_ είπε:

Μιας και θίγεις το θέμα πεθερά θα παραθέσω την εμπειρία μου για να μου πείτε αν είμαι παράλογη. 
Η πεθερά μου λοιπόν είναι νεότατη, 56 ετών, καλά να είναι η γυναίκα. Μένουμε σε ιδιόκτητη δική τους διπλοκατοικία, εκείνη με τον πεθερό μου μένουν πάνω σε σπίτι 150 τμ και εμάς μας παραχωρούν το κάτω 50τμ… ένα υπνοδωμάτιο..να σημειώσω πως έχω πατρικό στο οποίο θα μπορούσαμε να πάμε και να είμαστε πιο άνετα από άποψη χώρων αλλά ο σύζυγος το θεωρεί παλιό (είναι του 85 αλλά ανακαινισμένο). Πριν γεννηθούν τα μωρά ο άντρας μου θεωρούσε πως η μητέρα του θα παραχωρήσει το μεγάλο σπίτι και θα κατέβουν εκείνοι στο μικρό, μόλις της το είπε του το ξέκοψε λέγοντας πως δεν μπορεί να στριμωχτεί και έχει συνηθίσει να έχει την άνεση της…

πάμε στο θέμα βοηθειας..πριν γεννηθούν τα μωρά σχολάγε στις 2 (δημόσιος υπάλληλος) λίγο πριν γεννηθούν ζήτησε να αλλάξει ωράριο και να σχολάσει στις 5..λέγοντας πως την εξυπηρετεί καλύτερα.. μόλις γυρίσει σπίτι κάθε απόγευμα μας χτυπάει και μας λέει θέλετε κάποια βοήθεια ή να ανέβω.. αν από ευγένεια εγώ πω όχι φεύγει τρέχοντας αλλιώς αν πει ο άντρας μου ναι κάθεται καμιά ώρα μαξ και κάνει κανένα τάισμα αν είναι η ώρα.. 

Αλλο θέμα που με ενοχλεί είναι ότι έχει τρελή αδυναμία στον έναν μπέμπη που θα πάρει το όνομα του άντρα της και μοιάζει στον άντρα μου. Και δεν με ενοχλεί για τώρα όταν όμως τα παιδιά θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν δε θέλω καθόλου να υπάρχουν διακρίσεις. 
Τελος, μου πέταξε ο άντρας μου πως ζήτησαν οι γονείς του να δίνουμε ενοίκιο για το σπίτι που μας παραχωρούν για να πληρώνουν το δάνειο του μεγάλου σπιτιού στο οποίο μένουν εκείνοι γιατί δεν βγαίνουν.. και μου λέει άλλωστε σε εμάς θα μείνει κάποια στιγμή… και ότι αν δεν το παραχωρούσαν θα το νοικιάζαν και α πλήρωναν το δάνειο του άλλου και του λέω οκ πάμε στο δικο μου και να το νοικιάσουν αα όχι μου λέει.. 

πείτε ρε κορίτσια είμαι παράλογη;;

Καλησπέρα κορίτσια!!  @Nasiad αυτό το είχα και εγώ!!Πίστευα ότι κανένας δε θα προσέξει όπως εγω(ειδικά το δευτερο που ηταν πιο δυσκολο)..Στη μαμά μου τα εμπιστευομουν,βέβαια το πρώτο μου μωρό το άφηνα και στην πεθερά!Η "ρηξη" ήρθε όταν είχα κάνει το δεύτερο μωρό και έπρεπε να πάω το μεγάλο μου δεύτερη μέρα στον παιδικό (ήταν ημέρα προσαρμογής οπότε θα έπρεπε να παραμείνω και εγώ στο χώρο για 2 ώρες!Και επειδή την πρώτη μέρα είχα αφήσει το μωρό στη μαμά μου ,είπα να το  αφήσω τη δεύτερη στην πεθερά!Ο μπέμπης τότε 2.5 μηνών.. Αλλά δεν ήταν όπως το πρώτο μου μωρό και όπως είναι και η μπέμπα τώρα που το αφήνεις και κοιμάται..Είχα ένα βαθμό δυσκολίας παραπάνω (όχι ότι ήταν δύσκολο μωρό,απλά επειδή θήλαζα αποκλειστικά είχε πιο συχνές αφυπνίσεις και πιπίλα δεν έπαιρνε για κανένα λόγο,οπότε ήταν λίγο πιο δυσκολος).Πάμε λοιπόν στον παιδικό και επιστρέφοντας βρίσκω την πεθερά σε περίεργη κατάσταση.. Μου αφήνει όπως όπως το μωρο(εκείνη τη μέρα θα έπαιρνε τον μεγάλο να περάσουν μαζί τη μερα)και μου λεει:αυτό το κουνάς μια ώρα για να κοιμηθεί ένα τέταρτο!!! 

Ε αυτό ήταν!!Δεν της το ξανά άφησα από τότε που να με έκανες χρυσή!Με πείραξε απίστευτα η κουβέντα λες και έφταιγε το μωρό!Επιπλέον ήξερα ότι δεν ανήκει στην κατηγορια των γιαγιάδων "χαλι γινομαι-πατα με" ,οπως η μαμά μου.Οχι ότι είναι απαραίτητα κακό αυτό,γιατί πχ τη μαμά μου λόγω χαρακτήρα πολλές φορές την εκμεταλλευονται ..Η πεθερά βάζει όρια και λέει ω1 εδώ μπορώ,σας κάνει??Καλώς!Πχ τώρα κάθε Παρασκευή παίρνει τα παιδιά από το σχολείο και τα κρατάει ως τις 7.30 το απόγευμα γιατί μετά έχει ιδιαίτερο ο μεγάλος μου!Επανάληψη κάνει μαζί της..Και είμαι ευχαριστημένη γιατί έχω μια μέρα κενή!Στην εγκυμοσύνη πχ που ήμουν με περιδεση ο μπαμπάς μου ΚΑΘΕ μέρα τα πήγαινε για μπανιο(8 με 12 έλειπαν και είχα λίγο την ηρεμία μου).Να έλεγα στην πεθερά να τα πάει κάθε μέρα για μπάνιο???Ούτε καν!!Εδώ η κόρη της ήρθε με τα παιδιά της από Γερμανία και πήγαν μαζί με τον μπαμπά μου!😅😅Οπότε και εγώ είπα αντί να στενοχωριεμαι και να λέω,ααα η μαμά μου θα το έκανε πχ αλλιώς,πλέον  δέχομαι την οποία βοήθεια μπορεί να προσφέρει ο καθένας!Όσο μπορεί και θέλει!Από Φεβρουάριο πχ είπα στην πεθερά ότι 2 φορές την εβδομάδα για 2 ώρες μαξ θέλω να κρατάει την μπέμπα να ξεκινήσω γιόγκα!Είπε οκ!Θα δείξει αλλά προς το παρόν είναι θετική!Και ναι θα την αφήνω,γιατί για να είναι το μωρό καλά,πρέπει να είμαι αρχικά εγω(όσο εγωιστικό και αν ακουγεται)..

@Fay_όχι δε σε θεωρώ παράλογπα.Τωρα στην παραχωρηση του σπιτιου ειναι δικη τους επιλογη,εκεί πάω πασο(λες έφτιαξαν ένα σπίτι,ήρθε η ώρα να το χαρούν,γιατί να το παραχώρησουν ..Αλλά όχι και να πληρώσετε ενοίκιο.Εγω θα επεμενα να πάω στο πατρικό μου..Αυτό με το  ωράριο ίσως το έκανε για να βάλει τα όριά της έμμεσα (γιατί πολύ πιο ξεκούραστα περνάς στη δουλειά πάρα στο σπίτι με ένα ποσό μάλλον  με 2 νεογέννητα)..Αυτό με την αδυναμία δυστυχώς το έχουμε και εμείς.. Ο μεγάλος μου ήταν το πρώτο εγγόνι και από την πλευρά μου και από την πλευρά του άντρα μου..Ήταν ένα πανεύκολο μωρό και αντικειμενικά (δεν είμαι μαμά κουκουβάγια!!😅😅)ήταν και είναι ένα πολύ όμορφο παιδάκι!!Με καταγάλανα ματάκια και καστανοξανθο σγουρο μαλλί δαχτυλίδι!Μου τον είχαν ζητήσει για διαφήμιση 😅😅 κυριολεκτικά!Εεε η αδυναμία της πεθεράς κάνει Καραμπάμ..Ακόμα και σε σχέση με τα παιδιά της κόρης της,ο μεγάλος μου είναι πάντα προτεραιότητα.. Και με εκνευριζε πολύ γιατί θεωρούσα ότι αδικείται ο δεύτερος.Αλλα το είπα και στον άντρα μου και σε εκείνη. Ότι εφόσον  βλέπω διάκριση θα παίρνω τα μέτρα μου.Πχ έπαιρνε κάτι φεγγάρια μόνο τον μεγάλο με τη δικαιολογία ότι ο μικρός είναι ζωηρός και μικρότερος.Και της είπα ή θα παίρνετε και τους 2 ή κανέναν.Γιατι δε θέλω ο μικρός να το βλέπει ότι γίνεται διάκριση.Οποτε πάνε παντού πακέτο!Πλέον!😅😅Οπότε βάλε όρια!Όσο είσαι καλή και δεκτική δε θα σου πει κανένας "μπραβο".Βάλε όρια γιατί έτσι θα σε εκτιμανε.Αυτο τουλάχιστον ισχύει στη δική μου περίπτωση..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 36 λεπτά , linaa είπε:

Δίκιο έχεις ... Κ ο συζηγος όμως της έχει μοιάσει ... Να πάτε στο δικό σου σπίτι Κ να του πεις αν δεν θέλει να ακολουθήσει να μείνει μοναχός του . Θέλει ένα ταρακουνημα....

Εντάξει να ζητάνε ενοίκιο απτά παιδιά τους πρώτη φορά το ακούω... Να πεις στον άντρα σου ότι ενοίκιο είναι παράλογο να δώσετε σε ανθρώπους που δουλεύουν Κ στην πεθερά σου ότι θα της το ξεπληρώσεις στα γεράματα να μην ανησυχεί .... 

Κ εγώ έτσι έχω μεγαλώσει γνωρίζοντας πως οι γονείς δε ζητάνε μόνο δίνουν ανιδιοτελώς.. εγώ θα ντρεπόμουν να ζητήσω από τα παιδιά μου λεφτά. Θα προτιμούσα να πω πηγαίντε στο άλλο σπίτι γιατί δυστυχώς δε βγαίνω και θέλω να το νοικιάσω. Λεφτά πάντως δεν θα έπαιρνα. 
@Anna1986 προφανώς δικαίωμα τους να το χαρούν το σπίτι τους, απλά τα βάζω και με τον άντρα μου που μας αφήνει στα 50 τετραγωνικά με δύο μωρά αντί να πάμε στο δικο μου και αυτό το κάνει ελπίζοντας πως η μάνα του κάποια στιγμή θα το παραχωρήσει. Κ εγώ προτιμώ να μένω στην περιοχή που είμαστε τώρα γιατί είναι καλύτερα για το μεγάλωμα παιδιών, είμαστε Παπαγου και το δικό μου είναι νέα Σμύρνη , αλλά δεν μπορώ να περιοριστώ με δύο παιδιά σε ένα τόσο μικρό σπίτι. 
Το Σάββατο ήθελα να πάω ένα κομμωτήριο να κουρευτώ που ήμουν σαν την τρελή και το έκανε θέμα. Είπε στον άντρα αα δεν ξέρω αν θα μπορώ έχω κάτι δουλειές κτλ ενώ της το είχαμε πει δυο βδομαδες πριν. Που να πω κ εγώ πως θέλω να ξεκινήσω πιλατες ποιος μας ακούει..κάποια στιγμή κιόλας μου την είπε απέξω απέξω του στυλ τι τα ήθελες τα δίδυμα λούσου τα τώρα, ενώ ξέρει τι στεναχώριες έχω περάσει για να τα καταφέρω 

Το ωράριο της προφανώς το άλλαξε εσκεμμένα..

δυστυχώς η μαμά μου δεν μπορεί να με βοηθήσει έχει άνοια και ο μπαμπάς μου που ήταν πολύ βοηθητικός σε όλα, τον χάσαμε ξαφνικά λιγο πριν μείνω έγκυος και μου λείπει πολύ..

πρίν από 28 λεπτά , Fay_ είπε:

Κ εγώ έτσι έχω μεγαλώσει γνωρίζοντας πως οι γονείς δε ζητάνε μόνο δίνουν ανιδιοτελώς.. εγώ θα ντρεπόμουν να ζητήσω από τα παιδιά μου λεφτά. Θα προτιμούσα να πω πηγαίντε στο άλλο σπίτι γιατί δυστυχώς δε βγαίνω και θέλω να το νοικιάσω. Λεφτά πάντως δεν θα έπαιρνα. 
@Anna1986 προφανώς δικαίωμα τους να το χαρούν το σπίτι τους, απλά τα βάζω και με τον άντρα μου που μας αφήνει στα 50 τετραγωνικά με δύο μωρά αντί να πάμε στο δικο μου και αυτό το κάνει ελπίζοντας πως η μάνα του κάποια στιγμή θα το παραχωρήσει. Κ εγώ προτιμώ να μένω στην περιοχή που είμαστε τώρα γιατί είναι καλύτερα για το μεγάλωμα παιδιών, είμαστε Παπαγου και το δικό μου είναι νέα Σμύρνη , αλλά δεν μπορώ να περιοριστώ με δύο παιδιά σε ένα τόσο μικρό σπίτι. 
Το Σάββατο ήθελα να πάω ένα κομμωτήριο να κουρευτώ που ήμουν σαν την τρελή και το έκανε θέμα. Είπε στον άντρα αα δεν ξέρω αν θα μπορώ έχω κάτι δουλειές κτλ ενώ της το είχαμε πει δυο βδομαδες πριν. Που να πω κ εγώ πως θέλω να ξεκινήσω πιλατες ποιος μας ακούει..κάποια στιγμή κιόλας μου την είπε απέξω απέξω του στυλ τι τα ήθελες τα δίδυμα λούσου τα τώρα, ενώ ξέρει τι στεναχώριες έχω περάσει για να τα καταφέρω 

δυστυχώς η μαμά μου δεν μπορεί να με βοηθήσει έχει άνοια και ο μπαμπάς μου που ήταν πολύ βοηθητικός σε όλα, τον χάσαμε ξαφνικά λιγο πριν μείνω έγκυος και μου λείπει πολύ..

Πάρε τις αποφάσεις σου να μετακομίσετε από εσένα εξαρτάτε ... Μια χαρά περιοχή είναι η Νέα Σμύρνη Κ τώρα έχει ανέβει Κ πολύ . Είσαι κοντά στο Νιάρχος είσαι Κ κοντά στο Ελληνικό μια χαρά θα είστε . 

Από εσένα εξαρτάτε ποτέ θα το πάρεις απόφαση. Το σπίτι δικαίωμα τους να το κρατάνε. Όταν φύγουν από αυτή την ζωή θα το χαρούν τα παιδιά σας. Τώρα δεν πειράζει ας το κρατήσουν Κ γενικά μην ζητάς τίποτα ούτε σε αντιπαράθεση μαζί τους μην έρθεις . Όταν θα έρθει η ώρα θα ξέρεις πως θα ανταμειφθεις απλά τώρα δεν έχει νόημα να μένετε εκεί... 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 27 λεπτά , Fay_ είπε:

@Fay_  πολύ λυπάμαι.. Ξέρεις και εγώ στις αρχές σύγκρινα πολύ τους γονείς μου με τα πεθερικά.. Γιατί και εγώ μεγάλωσα μέσα σε μια οικογένεια όπου οι γονείς γίνονται χαλί και τους πατάς.. Όλα για παιδιά..Ο άντρας μου πάλι έχει μεγαλώσει μέσα σε μια οικογένεια όπου η μαμά βέρα Γερμανίδα(σε αυτές τις χώρες,στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον για να μη γενικευω,τα παιδιά με το που ενηλικιωθουν,γεια σας,πρέπει να σταθούν στα πόδια τους!)Και παρόλο που η οικογένεια του συζύγου έχει μεγάλη οικονομική άνεση,ο σύζυγος δεν περίμενε ποτέ τίποτα από εκεί.Εμενα οι γονείς μου είναι οικονομικά καλά,αλλά σε καμμια περίπτωση όπως τα πεθερικά.. Και όμως η στήριξη από εκεί είναι δυσανάλογα μεγάλη..γιατί σε όλα τους έχουν μάθει να δίνουν..όχι μόνο υλικά!

Όταν λοιπόν σταμάτησα να προσδοκώ ότι κααααποια στιγμή και τα πεθερικά θα έχουν αντίστοιχη συμπεριφορα(πχ με την περιδεση η μαμά μου μαγειρευε παρόλο πολύ δουλεύει,5 φορές την εβδομάδα,ερχόταν για πλυντήρια και σιδέρωμα και γενικά τον όροφο πάνω από τον Αύγουστο και μέχρι να γεννήσω τον είχε αναλάβει εκείνη.. γιατί η κοπέλα που είχα τη σταμάτησα.. Η πεθερά λοιπόν έφτιαξε σύνολο 7 φορές φαγητό σε οοοολη την εγκυμοσύνη.. Αυτό ήταν.. Κάθε Τετάρτη τη βόλευε.. και όταν ήρθε η κόρη της διακοπές,σταμάτησε και αυτό.. Σε άλλη περίπτωση θα μου χτυπούσε πολλυυυυ άσχημα.. Αλλά πλέον που ξέρω ότι γενικά δε θα πιεσουν τον εαυτό τους για τον οποιονδήποτε,λέω οκ..

Σίγουρα η βοήθεια που χρειάζεσαι είναι βασική.. Αλλά δυστυχώς όπως λέει και μια ποντιακή παροιμία,με τα χεράκια σου θα πλυθεις..Δες πως μπορείτε να τα φέρετε βόλτα οι δύο σας με τον σύζυγό.. Σε εκείνους μην υπολογίζεις.. Γιατί όσο περισσότερες προσδοκίες έχεις,τόσες περισσότερες απογοητευσεις θα λάβεις.Αν χρειαστει να πας στο πατρικό σου ,για να είστε πιο άνετα και να μη ζητάνε ενοίκιο κιόλας,να πας..Να κάτσεις και να στριμωχνεσαι σε ένα σπίτι που θα το πληρώνεις κιόλας και θα τους έχεις και υποχρέωση?Εγώ θα έφευγα.Και στο λέω που ο άντρας μου σηκώθηκε και έφυγε από στρωμένη έτοιμη δουλειά του πατέρα του (εγώ να περιμένω ήδη το 2ο παιδί) και ξεκίνησε κυριολεκτικά από το 0 με τις ευλογίες μου!Εύκολα δεν ήταν καθόλου....Αλλά τότε κατάλαβαν οι γονείς του ότι δεν κρεμομαστε από.. δε θα πω τη λέξη!😅😅 Και πλέον οι σχέσεις μας είναι και πολύ καλύτερες.Ο καθένας στα χωράφια του!

• Μου αρέσει 1

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...