Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Μανούλες Νοεμβρίου 2024

Recommended Posts

On 29/12/2024 at 11:32 ΜΜ, Anna1986 είπε:

Καλησπέρα!!Μπορεί να μπαίνει σε κάποιο ρυθμό σιγά σιγά!Μπράβο σας!!🤗🤗

Καλησπέρα κορίτσια! Κι εμένα ο δικός μου φαίνεται να μπαίνει σε ρυθμό σιγά σιγά. Χτες βράδυ για πρώτη φορά κοιμήθηκε σερί 4 ώρες! Ήθελα να ρωτήσω κάτι που με απασχολεί: ως κλασική περίπτωση αγχώδους γενικά ανθρώπου, έχω αρχίσει να αγχώνομαι και για το μωρό. Συγκεκριμένα, αρχίζοντας να διαβάζω τα ορόσημα ανάπτυξης, άρχισα να τρέμω κυριολεκτικά από το άγχος. Και το διάβασα στο ίντερνετ και το είδα στο βιβλιάριο υγείας ότι είναι στον έλεγχο των 2 μηνών: ότι πρέπει το μωρό να παρακολουθεί αντικείμενα και να επικεντρώνεται σε πρόσωπα. Ο δικός μου επικεντρώνεται παροδικά σε πρόσωπα ή αντικείμενα, φοβάμαι όμως ότι μπορεί να είναι ιδέα μου. Επίσης, δεν παρακολουθεί με το βλέμμα τα αντικείμενα που του γυρνάω δεξιά αριστερά. Δεν θεωρώ πιθανό να το κάνει σε 2 εβδομάδες που θα γίνει 2 μηνών. 6 εβδομάδων σήμερα. Διαβάζω για πρώιμα σημάδια αυτισμού και έχω τρελαθεί. Κάποια γνώμη; 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 35 λεπτά , mary_33 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια! Κι εμένα ο δικός μου φαίνεται να μπαίνει σε ρυθμό σιγά σιγά. Χτες βράδυ για πρώτη φορά κοιμήθηκε σερί 4 ώρες! Ήθελα να ρωτήσω κάτι που με απασχολεί: ως κλασική περίπτωση αγχώδους γενικά ανθρώπου, έχω αρχίσει να αγχώνομαι και για το μωρό. Συγκεκριμένα, αρχίζοντας να διαβάζω τα ορόσημα ανάπτυξης, άρχισα να τρέμω κυριολεκτικά από το άγχος. Και το διάβασα στο ίντερνετ και το είδα στο βιβλιάριο υγείας ότι είναι στον έλεγχο των 2 μηνών: ότι πρέπει το μωρό να παρακολουθεί αντικείμενα και να επικεντρώνεται σε πρόσωπα. Ο δικός μου επικεντρώνεται παροδικά σε πρόσωπα ή αντικείμενα, φοβάμαι όμως ότι μπορεί να είναι ιδέα μου. Επίσης, δεν παρακολουθεί με το βλέμμα τα αντικείμενα που του γυρνάω δεξιά αριστερά. Δεν θεωρώ πιθανό να το κάνει σε 2 εβδομάδες που θα γίνει 2 μηνών. 6 εβδομάδων σήμερα. Διαβάζω για πρώιμα σημάδια αυτισμού και έχω τρελαθεί. Κάποια γνώμη; 

Μην διαβάζεις πριν τον χρόνο δεν ισχύει τίποτα . Οταν θα πάτε για εμβόλιο σε λίγες μέρες ο γιατρος τα τσεκαρει αυτά . Είναι τόσο μωρο που αν δεν είσαι γιατρός δεν μπορείς να καταλάβεις τι εννοεί το βιβλιάριο . Όταν φτάσει να χρονισει τότε κάποια πράγματα μπορείς να τα τσεκαρεις . 

4 ώρες πρίν, mary_33 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια και καλή χρονιά!!

@mary_33 θα συμφωνήσω με τη @linaa! Μην τρελένεσαι και ειλικρινά μη διαβάζεις!!!Αν μπεις στη διαδικασία να ψαχτεις στο ιντερνετ στην καλύτερη πρέπει να κανείς κράτηση σε νοσοκομείο και στη χειρότερη να βράσεις κόλυβα !!😅😅

Ειδικά για τα ορόσημα που αναφέρεις,ακόμα και σε άρθρα υπογεγραμμένα από παιδιατρους στάνταρ θα δεις ότι αναφέρει πως κάθε παιδάκι διαφέρει και υπάρχουν αποκλίσεις!Εδώ ακόμα και μεταξύ τους τα αδερφάκια έχουν!Λέει πχ περπατάνε από 10 μηνών έως 12(είναι ο μέσος ορος).Ξέρω παιδάκι από το περιβάλλον μας που περπάτησε 14 μηνων,χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως παθολογικος παράγοντας στη μέση!Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα μωράκι ούτε καν 2 μηνών!!Και εμένα η δικιά μου θα κλείσει τους 3 μήνες στις 15/1!Παρατηρώ ότι εστιάζει κάποια λεπτά σε εμένα όταν της μιλάω και παρακολουθεί αντικείμενα,αλλά μη φανταστείς πολύ ώρα!Ήρθε ο παιδίατρος και το τσέκαρε??Είπε όλα καλά?Δεν έκατσα παραπάνω να το σκεφτώ!Θα έρθει λοιπόν ο παιδίατρος,να τσεκάρει και τον μπέμπη και είμαι σίγουρη ότι θα σου πει πως δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχιας!Και για να σου πω και το άλλο που φοβάσαι,έχω φίλη που το αγοράκι της είναι στο φάσμα!Είναι πλέον σχεδόν 8 ετών!Μετά τα 2 ετη(όχι 2 μηνων που αγχώνεσαι εσυ) της είπαν να αρχίσει να το ψάχνει!Και μέχρι και 4 ετών δεν μπορούσαν να έχουν διάγνωση 100%!Υπήρχαν ενδείξεις  οι οποίες ήταν αξιολογησιμες αφού έκλεισε το παιδάκι τα 2(νωρίτερα δεν μπορείς ούτως ή άλλως )και πάλι άφησαν περιθώρια και η κοπέλα περίμενε!Και το αναφέρω αυτό για να καταλάβεις ότι τοοοοσο νωρίς δε χρειάζεται καθόλου να αγχώνεσαι!

Και εμείς έχουμε μπει σε πρόγραμμα στάνταρ πλέον!!Κοιμάται σερί 6.30 ώρες συνήθως,ξυπνάει τρωει 10 με 15 λεπτά και κοιμάται μετά άλλες 3.5!Σήμερα πήγαμε βόλτα σε ένα ανοιχτό πάρκο αρκετή ώρα,επιστρέψαμε το μεσημέρι (την είχα σε μαρσιπο και κοιμόταν στο παρκο) κοιμήθηκε πάλι σπίτι κατά τις 5 ,ξύπνησε να φάει στις 8 και από τις 9 που την έκανα μπάνιο ακόμα κοιμάται και ελπίζω να μη βγει από το πρόγραμμά της(γιατί συνήθως,βασικά σχεδόν κάθε μέρα 9 με 11 δεν κοιμάται,ίσως και 12,είναι το μεγαλύτερο διάστημα της μέρας που μου μένει ξυπνια)και μετά 12 με 6.30 ή 7 κοιμάται.. Οπότε ελπίζω να μη μου κάνει κάνα αστείο απόψε και κάνω παρέα στην κουκουβάγια απέναντι!!😅😅🤪🤪🤪

πρίν από 42 λεπτά , Anna1986 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια και καλή χρονιά!!

@mary_33 θα συμφωνήσω με τη @linaa! Μην τρελένεσαι και ειλικρινά μη διαβάζεις!!!Αν μπεις στη διαδικασία να ψαχτεις στο ιντερνετ στην καλύτερη πρέπει να κανείς κράτηση σε νοσοκομείο και στη χειρότερη να βράσεις κόλυβα !!😅😅

Ειδικά για τα ορόσημα που αναφέρεις,ακόμα και σε άρθρα υπογεγραμμένα από παιδιατρους στάνταρ θα δεις ότι αναφέρει πως κάθε παιδάκι διαφέρει και υπάρχουν αποκλίσεις!Εδώ ακόμα και μεταξύ τους τα αδερφάκια έχουν!Λέει πχ περπατάνε από 10 μηνών έως 12(είναι ο μέσος ορος).Ξέρω παιδάκι από το περιβάλλον μας που περπάτησε 14 μηνων,χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως παθολογικος παράγοντας στη μέση!Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα μωράκι ούτε καν 2 μηνών!!Και εμένα η δικιά μου θα κλείσει τους 3 μήνες στις 15/1!Παρατηρώ ότι εστιάζει κάποια λεπτά σε εμένα όταν της μιλάω και παρακολουθεί αντικείμενα,αλλά μη φανταστείς πολύ ώρα!Ήρθε ο παιδίατρος και το τσέκαρε??Είπε όλα καλά?Δεν έκατσα παραπάνω να το σκεφτώ!Θα έρθει λοιπόν ο παιδίατρος,να τσεκάρει και τον μπέμπη και είμαι σίγουρη ότι θα σου πει πως δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχιας!Και για να σου πω και το άλλο που φοβάσαι,έχω φίλη που το αγοράκι της είναι στο φάσμα!Είναι πλέον σχεδόν 8 ετών!Μετά τα 2 ετη(όχι 2 μηνων που αγχώνεσαι εσυ) της είπαν να αρχίσει να το ψάχνει!Και μέχρι και 4 ετών δεν μπορούσαν να έχουν διάγνωση 100%!Υπήρχαν ενδείξεις  οι οποίες ήταν αξιολογησιμες αφού έκλεισε το παιδάκι τα 2(νωρίτερα δεν μπορείς ούτως ή άλλως )και πάλι άφησαν περιθώρια και η κοπέλα περίμενε!Και το αναφέρω αυτό για να καταλάβεις ότι τοοοοσο νωρίς δε χρειάζεται καθόλου να αγχώνεσαι!

Και εμείς έχουμε μπει σε πρόγραμμα στάνταρ πλέον!!Κοιμάται σερί 6.30 ώρες συνήθως,ξυπνάει τρωει 10 με 15 λεπτά και κοιμάται μετά άλλες 3.5!Σήμερα πήγαμε βόλτα σε ένα ανοιχτό πάρκο αρκετή ώρα,επιστρέψαμε το μεσημέρι (την είχα σε μαρσιπο και κοιμόταν στο παρκο) κοιμήθηκε πάλι σπίτι κατά τις 5 ,ξύπνησε να φάει στις 8 και από τις 9 που την έκανα μπάνιο ακόμα κοιμάται και ελπίζω να μη βγει από το πρόγραμμά της(γιατί συνήθως,βασικά σχεδόν κάθε μέρα 9 με 11 δεν κοιμάται,ίσως και 12,είναι το μεγαλύτερο διάστημα της μέρας που μου μένει ξυπνια)και μετά 12 με 6.30 ή 7 κοιμάται.. Οπότε ελπίζω να μη μου κάνει κάνα αστείο απόψε και κάνω παρέα στην κουκουβάγια απέναντι!!😅😅🤪🤪🤪

Κορίτσια, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, να είστε καλά, ηρέμησα καπως! Εύχομαι σε όλες να έχετε μια υπέροχη χρονιά με τις οικογένειές σας! 

Καλησπέρα και χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλες , με υγεία και χαμογελα πάνω από όλα!

@mary_33 ξέρεις αυτό που λένε να μην ψάχνεις στο ίντερνετ, είμαι σίγουρη! Ε να μην το κάνεις εκτός κ αν είναι κάτι για καλό. Πχ εγώ έψαξα το πότε είναι τα άλματα ανάπτυξης γιατί όταν φτάσαμε στο πρώτο το υποψιάστηκα όταν κ μικρός ξαφνικά ήθελε να πιει ένα λίτρο γάλα που λέει ο λόγος 😂 αλλά μην κάθεσαι σε λεπτομερείες, άδικα σκας. Το κάθε παιδάκι έχει τον τρόπο του και το χρόνο του, αν πάει κάτι λάθος ο γιατρός σου θα το δει μην αγχώνεσαι. Είναι τόσο μικράκια ακόμη που και σωστά να τα κάνουν εμείς ίσως δεν το καταλαβαίνουμε. Οπότε να μην αγχώνεσαι και να χαίρεσαι την κάθε μέρα. 

Εμένα το 4ωρο που κοιμήθηκε ήταν τελικά τυχαίο γιατί γυρίσαμε στα 2ωρα 😂 θα τύχει να κοιμηθεί κάνα τρίωρο και κάνω πάρτυ 😂 όμως, μην το γρουσουζευω, έχει δύο μέρες που έχει ηρεμήσει τόσο πολύ, σαν να έφυγαν δια μαγείας οι κολικοί και είναι άλλο μωράκι. Μένει ξύπνιος χωρίς να κλαίει επιτέλους και είναι ένας γλύκας. Εύχομαι όντως να τελειωσαμε με τους κολικούς γιατί πραγματικά ήταν δύσκολο και το μωρό υπέφερε.

Τώρα αυτά που διαβάζω @Anna1986από εσένα είναι υπέροχα! 6,5 ώρες ύπνο είναι όνειρο 😂😂 Δευτέρα γινόμαστε 6 εβδομάδων, έχω ελπίδες για όταν κλείσουμε λες δίμηνο η θα κοιμάμαι μια ώρα μόνο σερί πλέον για όλη μου τη ζωή; Γιατί τώρα ξυπνάει, κλαίγοντας τον αλλάζω πάνα, τον ταιζω και μέχρι να ρευτεί κιόλας έχει περάσει μια ώρα.. σε μια ώρα ξανά πεινάει, και αυτό γίνεται όλο το βράδυ. Φυσικά δύο φορές κάναμε βόλτα και πήγαμε αγορά και για καφέ και εκεί ήταν κύριος, κοιμήθηκε άνετα 3+ ώρες. Αλλά σκοπός είναι να το κάνει και στο σπίτι να ξανά κοιμηθώ κ εγώ κάποτε 😆

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, Nasiad είπε:

Καλησπέρα και χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλες , με υγεία και χαμογελα πάνω από όλα!

@mary_33 ξέρεις αυτό που λένε να μην ψάχνεις στο ίντερνετ, είμαι σίγουρη! Ε να μην το κάνεις εκτός κ αν είναι κάτι για καλό. Πχ εγώ έψαξα το πότε είναι τα άλματα ανάπτυξης γιατί όταν φτάσαμε στο πρώτο το υποψιάστηκα όταν κ μικρός ξαφνικά ήθελε να πιει ένα λίτρο γάλα που λέει ο λόγος 😂 αλλά μην κάθεσαι σε λεπτομερείες, άδικα σκας. Το κάθε παιδάκι έχει τον τρόπο του και το χρόνο του, αν πάει κάτι λάθος ο γιατρός σου θα το δει μην αγχώνεσαι. Είναι τόσο μικράκια ακόμη που και σωστά να τα κάνουν εμείς ίσως δεν το καταλαβαίνουμε. Οπότε να μην αγχώνεσαι και να χαίρεσαι την κάθε μέρα. 

Εμένα το 4ωρο που κοιμήθηκε ήταν τελικά τυχαίο γιατί γυρίσαμε στα 2ωρα 😂 θα τύχει να κοιμηθεί κάνα τρίωρο και κάνω πάρτυ 😂 όμως, μην το γρουσουζευω, έχει δύο μέρες που έχει ηρεμήσει τόσο πολύ, σαν να έφυγαν δια μαγείας οι κολικοί και είναι άλλο μωράκι. Μένει ξύπνιος χωρίς να κλαίει επιτέλους και είναι ένας γλύκας. Εύχομαι όντως να τελειωσαμε με τους κολικούς γιατί πραγματικά ήταν δύσκολο και το μωρό υπέφερε.

Τώρα αυτά που διαβάζω @Anna1986από εσένα είναι υπέροχα! 6,5 ώρες ύπνο είναι όνειρο 😂😂 Δευτέρα γινόμαστε 6 εβδομάδων, έχω ελπίδες για όταν κλείσουμε λες δίμηνο η θα κοιμάμαι μια ώρα μόνο σερί πλέον για όλη μου τη ζωή; Γιατί τώρα ξυπνάει, κλαίγοντας τον αλλάζω πάνα, τον ταιζω και μέχρι να ρευτεί κιόλας έχει περάσει μια ώρα.. σε μια ώρα ξανά πεινάει, και αυτό γίνεται όλο το βράδυ. Φυσικά δύο φορές κάναμε βόλτα και πήγαμε αγορά και για καφέ και εκεί ήταν κύριος, κοιμήθηκε άνετα 3+ ώρες. Αλλά σκοπός είναι να το κάνει και στο σπίτι να ξανά κοιμηθώ κ εγώ κάποτε 😆

Κι εμένα τελικά ήταν τυχαίο το 4ωρο, επανηλθαμε στο 3ωρο στην καλύτερη! Αλλά εντάξει, ας είναι αυτά καλά και θα έχουμε άπλετο χρόνο να κοιμηθούμε κι εμείς! Ρε κορίτσια να ρωτήσω κάτι άλλο: πως τα απασχολείτε οταν είναι ξύπνια; Εγώ βάζω τραγουδάκια, του μιλάω, κάνουμε καμιά γυμναστική, τον βάζω στο γυμναστήριο ανεπιτυχώς, γιατί ή που θα κλαίει ή που θα βγάζει γουλιές (κι ας έχει περάσει και 2ωρο από το γεύμα). Στις ελάχιστες βολτες που τον έχουμε βγάλει όταν το επέτρεψε ο καιρός, κοιμόταν..αναρωτιέμαι αν κάνω κάτι λάθος...έχετε να προτείνετε κάτι εσείς;

3 ώρες πρίν, mary_33 είπε:

Κι εμένα τελικά ήταν τυχαίο το 4ωρο, επανηλθαμε στο 3ωρο στην καλύτερη! Αλλά εντάξει, ας είναι αυτά καλά και θα έχουμε άπλετο χρόνο να κοιμηθούμε κι εμείς! Ρε κορίτσια να ρωτήσω κάτι άλλο: πως τα απασχολείτε οταν είναι ξύπνια; Εγώ βάζω τραγουδάκια, του μιλάω, κάνουμε καμιά γυμναστική, τον βάζω στο γυμναστήριο ανεπιτυχώς, γιατί ή που θα κλαίει ή που θα βγάζει γουλιές (κι ας έχει περάσει και 2ωρο από το γεύμα). Στις ελάχιστες βολτες που τον έχουμε βγάλει όταν το επέτρεψε ο καιρός, κοιμόταν..αναρωτιέμαι αν κάνω κάτι λάθος...έχετε να προτείνετε κάτι εσείς;

Καλησπέρα κορίτσια!! @Nasiad είναι πραγματικά μωρό κατά παραγγελία που λεω(και φοβάμαι μην το ματιάσω εγώ η ίδια ώρες ώρες!🤣🤣).Εξαρχής ήταν πολύ εύκολη,κολικούς δεν έκανε,οπότε και ξύπνια που ήταν καθόταν,παρατηρούσε γύρω γύρω και όταν πλέον πλησιαζε η ώρα του ύπνου κάποιες φορές γκρίνιαζε αλλά σε νορμάλ επίπεδα!Πχ τα πρωινά εγώ θα σηκωθώ από το κρεβάτι στις 8(εκείνη έχει ήδη ξυπνήσει 7.30 ή 6.30 να φάει και μετά ξανακοιμαται συνήθως ως τις 9 ή 8 ανάλογα τον προηγούμενο θηλασμο).Όση ώρα κοιμάται βαζω πλυντηρια(έχω φουλ να φάνε και οι κοτες)μαζεύω κρεβάτια και γενικά μαζεύω τον χαμό που έχουν προλάβει να κάνουν τα αγόρια μου (βασικά πάντα πάντα έχω κάτι να μαζέψω στο δωμάτιό τους).Εκεί κάπου ξυπνάει και η μικρή,την πλένω,της βάζω ρούχα και μετά τη θηλάζω!Για κανένα μισάωρο και εγώ @mary_33 της τραγουδάω,κάνουμε τις διατάσεις μας,τη βάζω στο ριλαξ με τη μουσική και ένα επίπεδο αργό να την κουνάει,τώρα στις διακοπές έρχονται και τα κοράκια (έτσι λέω τα αγόρια μου😆😆)και της μιλάνε και κάνουν μαϊμουδιες αλλά εκεινη τα παρακολουθεί!Και εκεί στη 1.30 ώρα αρχίζει και γλαρωνει και τη βάζω στο κρεβατάκι της με ήχο από πιστολακι(αρχικά έβαζα όντως πιστολάκι αλλά λέω 3 ώρες θα το καψω το καημενο)οπότε βρήκα ήχους λευκούς και τους αφήνω να παίζουν και εκείνη αποκοιμιεται!Γενικά με κανένα από τα 3 παιδιά δεν τα έπαιρνα στα χέρια να περπατάω και να τα κουνάω γιατί έλεγα θα συνηθίσουν και μετά καηκα.Αλλα ήμουν και τυχερή επειδή δεν πονουσαν οι κοιλιές τους!Εκεί θες δε θες θα τα πάρεις!Αλλά γενικά και στη βόλτα την βάζω σε μαρσιπο-μαντιλα και κοιμάται συνήθως την περισσότερη ωρα(νομίζω τη νανουριζει η κινηση)!Σήμερα την έβαλα στο χαλάκι δραστηριοτήτων και πρώτη φορά γύρισε και επίσημα από την κοιλιά στην πλάτη!!Γιατί στις 18/12 είχε γυρίσει αλλά μου είπε ο παιδίατρος ότι ήταν στο κρεβάτι μου που είναι πιο μαλακό και έχει μια τάση όσο να ναι,οπότε δεν πιάνει ότι γύρισε μόνη της!Ε σήμερα γύρισε!😊😊😊

Της δίνω να κρατάει και κουδουνίστρα όπως μου είπε ο παιδίατρος για να αρχίσει να δουλεύει τη λεπτή κίνηση και κάνουμε τις ασκήσεις που μου είπε ο παιδίατρος!Κατά τα άλλα παρατήρησα ότι πλέον ο ρυθμός πρόσληψης βάρους μειωθηκε(θορυβηθηκα αρχικά αλλά μου είπε ο παιδίατρος ότι είναι φυσιολογικό)και αντί για 55 γραμμ.που έπαιρνε κατά μέσο όρο,παίρνει πλέον 30 ημερησίως!Αλλά είναι 6040 σήμερα,οπότε αν πάει 6200 ως τις 15/1  εγώ θα είμαι ικανοποιημένη !

Αυτά από μας!

3 ώρες πρίν, mary_33 είπε:

Α Κ εμείς τα ίδια κάνουμε. Τον βάζω μπρούμυτα και του βάζω να βλέπει κάρτες ασπρόμαυρες. Φυσικά αυτό κρατάει 5 λεπτά. Μετά κάνουμε αγκαλίτσες και κυρίως βόλτες και του μιλάμε και μας κοιτάει. Ακόμη δν είναι σε φάση να δώσουν σημασία σε παιχνίδια οπότε είναι κάπως άβολο όλο αυτό 😂

Α ναι που είπε και η Άννα κάνουμε και γυμναστικές. Κατά τα άλλα εγώ άρχισα να γυρνάω και αν ο καιρός είναι καλός κάθε μέρα για καφέ θα τον πηγαίνω 😂 έξω σαν να υπνωτίζεται είναι 3-4 ώρες ύπνο ασταμάτητο! 

Άννα φτου φτου μην τη ματιαξουμε την μικρή σου, αλλά έπρεπε αν είχες και πιο δύσκολα αγόρια! Εμένα δεν μπορώ να πω είναι καλός γενικά, τώρα αυτές τις μέρες που ηρέμησαν μάλλον οι πολλοί κολικοί βλεπω διαφορα. Σήμερα για κανένα μισάωρο ήταν ανήσυχος και έκλαιγε αλλά ως εκεί. Τον έβαλα λίγο στο στήθος κι ας μην πεινούσε και ηρέμησε μόνο που το κρατούσε σαν πιπίλα στο στόμα. Ευτυχώς ο δικός μου έχει το καλό ότι το βράδυ δεν θέλει κουνήματα κτλ, την πέφτει μόνος. Κάνουμε μπάνιο κάπου 10 επίτηδες και μετά τρώει και κοιμάται αμέσως και όλο το βράδυ ξυπνάει τρώει και κοιμάται αμέσως κάθε φορά δν με ζοριζει καθόλου. Το μόνο που με ζοριζει είναι που κοιμάται βαριά κατευθείαν και δεν μπορεί να ρευτεί τις μισές φορές. 

Κορίτσια καλησπέρα και καλή χρονιά σε ολες!! 
Εμάς από χθες ενώ κοιμόντουσαν τη νύχτα 5ωρο έχουν αρχίσει και γκρινιάζουν φουλ και ανά δυο ώρες κλαίνε για φαΐ. Θέλω να πιστεύω πως είναι το άλμα ανάπτυξης και δεν θα είναι μια μόνιμη κατάσταση. Όσον αφορά στις δραστηριότητες έχουμε κ εμείς γυμναστήριο αλλά νόμιζα πως είναι για πιο μετά. Αλλά μάλλον όχι ε; Θα το επιστρατεύσω 
Επίσης ρε κορίτσια εμάς όποτε είναι ξύπνιοι κλαίνε και γκρινιάζουν, ουσιαστικά ξυπνάνε για να φάνε οπότε δεν τους απασχολούμε και πολύ απλά προσπαθούμε να τους ηρεμήσουμε τραγουδώντας βάζοντας τους στο ριλαξ κτλ. Μπρούμυτα και εγώ τους βάζω για να δυναμώσει ο αυχενασ.
Εσάς δλδ υπάρχουν ώρες που είναι ξύπνια και ήσυχα;;

Στις βόλτες που τους βγάζουμε και οι δικοί μου είναι ήρεμοι και κοιμούνται ενώ μπορεί πριν φύγουνε από το σπίτι να γκρίνιαζαν μόλις βγούμε ηρεμούν αμέσως. Ασπρόμαυρες κάρτες @Nasiad τι εννοεις;; Τι είναι; 
Επίσης τους έχω πάρει και κουδουνίστρες αλλά νόμιζα πως είναι νωρίς και γι αυτό.. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 5 λεπτά , Fay_ είπε:

Εμάς από χθες ενώ κοιμόντουσαν τη νύχτα 5ωρο έχουν αρχίσει και γκρινιάζουν φουλ και ανά δυο ώρες κλαίνε για φαΐ. Θέλω να πιστεύω πως είναι το άλμα ανάπτυξης και δεν θα είναι μια μόνιμη κατάσταση. Όσον αφορά στις δραστηριότητες έχουμε κ εμείς γυμναστήριο αλλά νόμιζα πως είναι για πιο μετά. Αλλά μάλλον όχι ε; Θα το επιστρατεύσω 
Επίσης ρε κορίτσια εμάς όποτε είναι ξύπνιοι κλαίνε και γκρινιάζουν, ουσιαστικά ξυπνάνε για να φάνε οπότε δεν τους απασχολούμε και πολύ απλά προσπαθούμε να τους ηρεμήσουμε τραγουδώντας βάζοντας τους στο ριλαξ κτλ. Μπρούμυτα και εγώ τους βάζω για να δυναμώσει ο αυχενασ.

Στις βόλτες που τους βγάζουμε και οι δικοί μου είναι ήρεμοι και κοιμούνται ενώ μπορεί πριν φύγουνε από το σπίτι να γκρίνιαζαν μόλις βγούμε ηρεμούν αμέσως. Ασπρόμαυρες κάρτες @Nasiad τι εννοεις;; Τι είναι; 
Επίσης τους έχω πάρει και κουδουνίστρες αλλά νόμιζα πως είναι νωρίς και γι αυτό.. 

Επειδή είναι 2 Κ δεν μπορείς να τα περνεις αρκετά αγκαλιά πιανονται συνέχεια ξαπλωμένα... Αν έχετε μάρσιπο Κ τα πάτε πέρα δοθεί είναι πιο ήσυχα . Το γυμναστήριο είναι για όλες τις ηλικίες εννοητε να τα βάζεις χαζεύουν ψαρωνουν Κ με τα χρώματα Κ τα παιχνιδάκια που κρέμονται 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

πρίν από 19 λεπτά , linaa είπε:

Επειδή είναι 2 Κ δεν μπορείς να τα περνεις αρκετά αγκαλιά πιανονται συνέχεια ξαπλωμένα... Αν έχετε μάρσιπο Κ τα πάτε πέρα δοθεί είναι πιο ήσυχα . Το γυμναστήριο είναι για όλες τις ηλικίες εννοητε να τα βάζεις χαζεύουν ψαρωνουν Κ με τα χρώματα Κ τα παιχνιδάκια που κρέμονται 

Έχω και μαρσιπο ναι αλλά ούτε αυτό το είχα δοκιμάσει. Γενικά δλδ για να καταλάβετε θα ξυπνήσουν θα κλάψουν θα πάω να τους απασχολήσω κάπως, πχ με αγκαλιά με τραγούδι με κάτι και δεν θα σταματάνε το κλάμα οπότε η απασχόληση δεν κρατάει πάνω από πέντε δέκα λεπτά και καταλήγουμε να τρώνε  

πρίν από 3 λεπτά , Fay_ είπε:

Έχω και μαρσιπο ναι αλλά ούτε αυτό το είχα δοκιμάσει. Γενικά δλδ για να καταλάβετε θα ξυπνήσουν θα κλάψουν θα πάω να τους απασχολήσω κάπως, πχ με αγκαλιά με τραγούδι με κάτι και δεν θα σταματάνε το κλάμα οπότε η απασχόληση δεν κρατάει πάνω από πέντε δέκα λεπτά και καταλήγουμε να τρώνε  

Ενταξει άμα ξυπνήσουν θα κλαίνε γιατί πεινάνε μετά τον ύπνο θα πεινάνε σίγουρα.... 

1 ώρα πρίν, Fay_ είπε:

Καλησπέρα @Fay_ και καλή χρονιά με υγεία!Εμενα ο παιδίατρος μου ειχε πει εξαρχης να την αλλαζω πιστες!😅😅Αυτη την έκφραση χρησιμοποιεί για την ακριβεια!Για να μη βαριέται και γκρινιάζει το μωρό!Μου το ελεγε και με το 2ο μωρό μου που το είχε αναλάβει εξαρχής!Οπότε μια είναι στο κρεβατάκι της(στο baby bay την έχω ακόμα )και εκεί χαζεύει έξω από το παράθυρο την τέντα (αγαπημένο της θέαμα 😅😅),μετά στην καλαθουνα της έχω κρεμάσει χρωματιστές κορδέλες και μερικά μικρά παιχνιδάκια,έχω το ριλαξ που έχει διάφορες μελωδίες,κάτι ελεφαντακια που γυρνάνε και έχει και ταχύτητες να την κουνάει,το γυμναστήριο και ένα χαλάκι χρωματιστό πολύ με διάφορες υφές και μερικά παιχνίδια και καθρέφτες.Αλλα οι μεγάλες μασκότ είναι τα αδέρφια της!😅😅Εκεί παρατηρεί με τις ώρες!!Μάλιστα πιάνει και την κουβέντα!Το "αγκου" και το χαμόγελο πάει σύννεφο!Βέβαια είναι σαν τα κοράκια από πάνω της αλλά τελοσπαντων!Μου αρκεί να προσέχουν να μην την χτυπήσουν καταλαθος !

Την κουδουνίστρα την ενταξαμε από το 2ο μήνα!Ήρθε ο γιατρός για το εμβόλιο και μου είπε να της δίνω και αυτή για να εξασκεί τη λεπτή κίνηση!Τη βάζω μπρούμυτα,της σπρώχνω τα ποδαράκια πάνω σε αυτό τιο χαλάκι δραστηριοτήτων για να μπουσουλαει και καλά!Της κάνω διατάσεις όπως μου έδειξε ο γιατρός και μου είπε να κάνω και ασκήσεις σα να γυρνάει από μπρούμυτα ανάσκελα!Ε σήμερα γύρισε μόνη της!!😊😊

Εγώ πιστεύω όσα περισσότερα ερεθίσματα έχουν,τόσο το καλύτερο!

• Μου αρέσει 1

20 ώρες πρίν, Fay_ είπε:

Α καλά κ εμένα έτσι είναι κατά κύριο λόγο. Ξυπνάει πάντα πεινάει σαν λυσσασμένος. Πρώτα αλλάζουμε πάνα, τρώμε και αν δεν είναι ώρα που κοιμάται κατευθείαν μετά το φαι, απλά γκρινιάζει. Πιστεύω κάποιο λόγο θα έχει, κάτι τον ενοχλεί κάτι τον πονάει γιατί τελευταία υπάρχουν και φορές που κάθεται ήρεμος και είναι τέλειος. Μας κοιτάει και δίνει σημασία σε ότι γίνεται γύρω του. Ίσως κάτι τα ενοχλεί η είναι κουρασμένα, η απλά γκρινιαρικα! 

Οι ασπρόμαυρες κάρτες που λέω ειναι κάτι απλές κάρτες με σχέδια σε άσπρο μαύρο που βοηθάνε στην όραση αυτης γης ηλικίας. Όταν τον βάζω στην κοιλίτσα η όταν κάθεται ήρεμος του της δείχνω, κατά πόσο τις προσεχεί δεν ξέρω αλλά λένε ότι είναι καλες για αυτή τη φάση. Ψάξτο! 

• Μου αρέσει 1

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...