Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 16 λεπτά , MK2012 είπε:

Καλημέρα ! Το Σάββατο πάω. Απλά είναι πολύ μεγάλη σύμπτωση να έχω κράμπες περιόδου τη μέρα που θα αδιαθετούσα σε ένα κανονικό κύκλο.

Καλημερααα! Ήρεμη είμαι. Απλά όσο και να το κάνεις, έχοντας κράμπες περίοδου όλο το βράδυ  τη μέρα που υποτίθεται θα αδιαθετούσες, δεν είναι πολύ καλό σημάδι. 

Ηρέμησε χαμόγελα και προσπάθησε να μην το σκέφτεσαι κορίτσι μου ,καταλαβαίνω ότι είσαι σε κατάσταση τρέλας όλες το χουμε περάσει ιδίως όσο πλησιάζουν οι μέρες για την χωριακη ...

Μανούλες Νοεμβρίου 2024

Recommended Posts

On 10/12/2024 at 4:10 ΜΜ, Anna1986 είπε:

Αυτό με τον υπνο δεν το ήξερα!!Δε νομίζω να είναι στάνταρ,εννοώ σίγουρα με τον καιρό φτιάχνει πρόγραμμα το μωρό,αλλά υπάρχουν και πιο "δυσκολες" μέρες.. Εμένα τις 2 τελευταίες νύχτες πχ δυσκολεύεται να κοιμηθεί.. Κοιμάται στη 1 ξυπνάει στις 6.30 ,ως τις 7.30 μέχρι να να την ταΐσω,πλύνω,αλλάξω και μετά κοιμάται ως τις 10 ! Και με το που ξυπνήσει και φάει και την ξανά αλλάξω κοιμάται άλλο ένα 3.30ωρο ίσως και 4ωρο σα ναρκωμενη!Και μετά κάνει άλλο έναν ύπνο 2ωρο ή 3ωρο και όσο πλησιάζουμε το απόγευμα ο ύπνος λιγοστεύει σε ώρες.. 

Με το θηλασμό,έχεις απόλυτο δίκιο!!

Δε ξέρω κ γω το βλέπω απλά στα recommended του app που καταγράφω ότι κάνει μέσα στη μέρα. Τωρα που κλεισε μήνα μου βγάζει 13 μινιμουμ..😋 τεσπά δε τα παίρνω πια σοβαρά, σίγουρα παίζει ρόλο το παιδί, οι φάσεις κτλ. Δεν είναι όλες οι μέρεςιδιες...

22 ώρες πρίν, ΧρυσαΜ είπε:

Πραγματικά εσάς που καταφέρνετε αποκλειστικό θηλασμό και πρόγραμμα σας θαυμάζω!!!! Εμείς θηλάζουμε αλλά μέσα στη μέρα θα φάει και 4 φορές νομίζω μπιμπερό. Το βράδυ θηλάζουμε αποκλειστικά γιατί τον παίρνω αγκαλιά, εγώ κοιμάμαι κι αυτός τρώει. Προσπαθώ πώς και πώς να κρατήσουμε το δίωρο αλλά ζητάει συνέχεια!!! Τις περισσότερες φορές τον έχω αγκαλιά και τον παρηγορω με πιπίλα για να ηρεμήσει μέχρι να φτάσει το δίωρο.

Ε όχι κ πρόγραμμα 😛 αυτά είναι στο περίπου τις μέρες που κοιμάται νορμαλ. Τις τελευταιες 2 μέρες που μένει άυπνος 3-4 ώρες δε μπορω να το κρατήσω έτσι. Είναι το μάτι γαρίδα μετά τον θηλασμό, παλεύω να τον κοιμήσω στην αγκαλιά μου με τραγούδια, χαδια, μουσικές, white noises και δεν κοιμάται. Μετά τον πιάνουν τα νευρά του που δε κοιμήθηκε κ κλαίει, ζητάει στήθος ξανά κ γω του δίνω πάλι μπας κ πειναει ακομα κ φαει κ ναρκωθεί. Κ φτου κ απτην αρχή όλα. Μέχρι τις 4.30 το πρωί χθες...όταν με το καλό κοιμηθει κάνει 2 καλά 3ωρα ύπνου.. τι να πω.. ελπίζω να το βρούμε. 

20 ώρες πρίν, Nasiad είπε:

Καλησπέρα κορίτσια! Σας ευχαριστω όλες ξεχωριστά για τις ευχές σας. Εμείς τα πάμε καλά, ο μικρός μου τρώει και κοιμάται κατά κύριο λόγο αλλά στις 15 μέρες νταν ξεκίνησαν οι κολικοί και βασανίζεται το καημένο μου. Προσπαθώ να του μάθω να πιάσει στήθος αλλά προς το παρόν μόνο νευριάζει και έχει καταφέρει να θηλασει μετρημένες φορές. Έχει μάθει και με το μπουκάλι τόσες μέρες εκεί και το στόμα του είναι σαν τανάλια. Τον έχω ονομάσει πλέον μωρό πιράνχα γιατί ξεκάθαρα θα μου κόψει κομμάτι. Και να πω ότι θηλάζει έστω και έχουμε πρόοδο; Το πιάνει λίγο σαν μανιασμένος και μόλις δεν ειναι όπως το θέλει προφανώς λόγω διαφοράς ποσότητας με το μπουκάλι, απλά νευριάζει και αρχίζει να ουρλιαζει. Δεν ξέρω σκέφτομαι να το παρατήσω και να προσπαθώ να αντλώ και να του δίνω όσο μπορω για να παίρνει εστω όσα αντισώματα γίνεται. Αλλά θα πρέπει να αγοράσω κανένα θηλαστρο από αυτά που είναι στρογγυλά κάπως και τα βάζεις στο σουτιέν και κινείσαι σαν άνθρωπος, γιατί να κάθεσαι να αντλείς είναι σούπερ βαρετό και δεν έχω χρόνο να δίνω και σε αυτό. 

Για τη βόλτα που ρώτησε κάποιο κοριτσι, εμάς η παιδίατρος μας είπε βγαλτον οπότε θες, κάντε μια βόλτα ακόμη και για καφέ αλλά μην πας κάπου με κόσμο και φυσικά από μακρυά όλοι 😂 Προς το παρόν θα βγούμε μάλλον αύριο να πάμε να του πάρουν αίμα για επανέλεγχο του θυρεοειδή, πράγμα που δεν θέλω καθόλου να σκέφτομαι ότι θα ουρλιάζει το παιδί μου, αλλά πρέπει..

Κ γω έτσι την είχα πάθει όταν ήρθαμε σπίτι απτο μαιευτήριο. Έφαγα μια μέρα να παλεύω να του μάθω το στήθος χωριςνα δωσω μπιμπερό κ στο τέλος τα καταφεραμε. Θελει πολύ επιμονή. Μετα μια μέρα που είχα εννοια ποσο τρωει, το βγαζα κ του δινα μπιμπερό. Ε την επόμενη δεν ήθελε το στήθος, ήταν σα να ήταν πάλι η πρώτη μέρα σπίτι. Το πάλεψαμε πάλι όλη μέρα και το ξαναβρήκαμε. 

Αν θες και επιμείνεις πιστεύω θα τα καταφέρετε. Αλλιώς δε χάθηκε ο κόσμος, συνεχίζεις με θήλαστρο κανονικά. Εγω εχω πάντως της lansinoh κ μου φανηκε βολικό όταν το χρησιμοποιούσα, έβαζα youtube μισή ώρα κ άραζα😋

17 ώρες πρίν, Anna1986 είπε:

Εμένα δεν την παίρνει την πιπίλα με τίποτα!Το προηγούμενο Σάββατο που σας είχα πει ότι θα την άφηνα στη μαμά μου και θα έπρεπε να λείψω πάνω από 2ωρο αυτή τη φορά,αντλησα γάλα!Για όσες κοπέλες απογοητευονται δηλαδή με τη μικρή ποσότητα που βγάζουν.. Λοιπόν θα σας πω!Εμείς θηλάζουμε εξαρχής αποκλειστικά και ημερησίως παίρνει μέσο όρο 55 με 60 γραμμαρια(που σημαίνει με βάση τα κιλά της ότι έχω γάλα,τι στο καλό?!).Επειδή το Σάββατο θα φεύγαμε νωρίς και έχω το παλιό θηλαστρο από το πρώτο μου παιδάκι (ένα της medela) είπα να αντλησω από το προηγούμενο βράδυ να δω τι ποσότητα θα βγάλω (ήθελα να αφήσω 200 ml για παν ενδεχόμενο-τρομάρα μου!!!).Τη θήλασα λοιπόν το βράδυ και μου φέρνει ο άντρας μου το θηλαστρο και ξεκινώ να αντλώ.. Και από τα δύο στήθη έβγαλα 70 ml..ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ!!!Που έχει υποτίθεται εδραιωθεί ο θηλασμός,που καταλαβαίνω ότι έχω γαλα(γιατί το πρωί ειδικά αν έχει κοιμηθεί 6ωρο και παίρνω να τη θηλασω,όσο θηλάζω από τον ένα μαστό,ο άλλος τρέχει φουλ!!)Και έβγαλα μόνο τόσο!Γι 'αυτό όσα κορίτσι προσπαθούν να θηλάζουν να μην απογοητευονται ότι με το θηλαστρο δε βγάζω,άρα δεν έχω!Αλλά και αν εν τέλει δε βγαίνει,μπιμπερό!Και εμείς που θηλασαμε ένα μήνα ή και καθόλου,αρτιμελής είμαστε!!

Πάντως η μαμά μου η καημένη πήγε να της δώσει το μπιμπερο(εν τέλει αντλήσαμε και την επόμενη και άφησα περίπου 130 ml συνολο)και να μην το παίρνει η μικρή με τίποτα!Είχε κιόλας ξυπνήσει μετά από 3ωρο ύπνο και πεινούσε και να τρώει χέρια αλλά το μπιμπερό με τίποτα!Τσιριζε ακόμα περισσότερο!Και μου λέει η μαμα αναγκαστικά κούνησε το μπιμπερό να πέσουν σταγόνες να το καταλάβει και έτσι το άρπαξε!Βέβαια έκανε πολύ μεγάλη γουλιά μετά γιατί το τράβηξε με πολύ πιο μεγάλη ευκολία από ότι συνήθως και τρώει και πολύ λαίμαργα οπότε μετά έβγαλε μεγάλη ποσότητα.. Αλλά μου λέει η μαμα έφαγε 50 ml και μετά από 2 ώρες που  ξαναξυπνησε αλλά 50.Τωρα από το στηθος δεν ξέρω τι τραβάει κάθε φορά και πόσο βγάζει,αλλά 50 ml μπυ φάνηκαν λίγα..Το συζήτησα και με τον παιδίατρο και μου είπε ότι θέλουμε ημερησίως να βάζει το λιγότερο 25 γραμμ.Απο τη στιγμή που βάζει 55 με 60 να μην μπαίνω στη διαδικασία να σκεφτώ πόσο παίρνει,πόσο τραβάει κτλ.

Αυτά!!Σεντόνι έγραψα πάλι!!

@Nasiadκαι εγώ πιράνχας τη φωνάζω!!😅😅 Και έχει πολλη πλάκα γιατί τρώει και πνίγεται πολλές φορές,ειδικά στην αρχή που τραβάει και η ροή είναι πιο έντονη!Τραβιέται,παίρνει ανάσες με γουρλωμένα ματια(εχει γενικά φάτσα λες και πάλευε με κανένα καρχαρία ξέρω γω !😅😅)και με το που συνέλθει και τη ξαναβάλω στο στήθος ακούγεται ένα πράγμα Παναγία μου!!Λες και τρώει κανένα θηριακι!Έχει απίστευτη πλάκα!!Αφού είχα τις προάλλες τα γενέθλια του μεγάλου μου γιου και έχω αυτή την πόδια που θηλάζεις χωρίς να φαίνεται!Ακούγεται μόνο!Και γυρνάει σε κάποια φάση ο αδερφός μου και μου λέει,το μωρό κάνει έτσι???!!😅😅Πόσες μέρες έχεις να την ταισεις??🤣🤣🤣

Παιδιά κ γω το μικρό πιράνχας τον λέω😆 ή όταν τον ακούμε να ξυπνάει λέμε "ωχ! Ξύπνησε ο Κέρβερος" 😅😅🤣🤣 έχουν πολύ πλάκα🥰🥰

• Χαχα 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είναι ξεκάθαρα μικρά πιρανχακια. Είναι να απορείς που βρίσκουν τέτοια δύναμη μια σταλιά στοματακια 😂 @DepiDukes εμένα επειδή έμεινε δέκα μέρες νομίζω έγινε αρκετά το κακό με το μπιμπερο. Φυσικά προσπαθώ ακόμη αλλά στην ουσία νιώθω ότι απλά το βασανίζω το παιδί, αυτός πεινάει κ εγώ να προσπαθώ να του δώσω βυζί που βγάζει προφανως λιγότερο. Δεν έχει υπομονή ο καημενος. Προσπαθώ να τον βάζω στο στήθος όταν δεν είναι τρελά πεινασμένος για να μην τον πιάνει απελπισία, αλλά τις μισές φορές πεινάει σαν να μην υπάρχει αύριο 😂 Σκέφτηκα να πάρω ψευδοθηλες μιας και λένε ότι βοηθάει σε μωρά που δεν πιάνουν στήθος. Θα πάρω και ένα καλύτερο θηλαστρο και ότι καταφέρω. Στην τελική τόσο που κάνει το γάλα αξίζει σίγουρα να επενδύσω σε εξοπλισμό θηλασμού, θα γίνει άμεσα η απόσβεση 😂

@Anna1986 το έχω ακούσει αυτό ότι δεν είναι το ίδιο μερικές φορές με το θηλαστρο, αλλά νομίζω κ εκεί όσο αντλείς τόσο αυξάνεται. Κατά τα άλλα ο δικός μου δεν θέλει βυζί κ η δικιά σου μπουκάλι 😂 

Εσείς με κολικούς πως τα πάτε; Εμείς ξεκινήσαμε από τις 15 μέρες ήδη..

5 ώρες πρίν, Nasiad είπε:

Είναι ξεκάθαρα μικρά πιρανχακια. Είναι να απορείς που βρίσκουν τέτοια δύναμη μια σταλιά στοματακια 😂 @DepiDukes εμένα επειδή έμεινε δέκα μέρες νομίζω έγινε αρκετά το κακό με το μπιμπερο. Φυσικά προσπαθώ ακόμη αλλά στην ουσία νιώθω ότι απλά το βασανίζω το παιδί, αυτός πεινάει κ εγώ να προσπαθώ να του δώσω βυζί που βγάζει προφανως λιγότερο. Δεν έχει υπομονή ο καημενος. Προσπαθώ να τον βάζω στο στήθος όταν δεν είναι τρελά πεινασμένος για να μην τον πιάνει απελπισία, αλλά τις μισές φορές πεινάει σαν να μην υπάρχει αύριο 😂 Σκέφτηκα να πάρω ψευδοθηλες μιας και λένε ότι βοηθάει σε μωρά που δεν πιάνουν στήθος. Θα πάρω και ένα καλύτερο θηλαστρο και ότι καταφέρω. Στην τελική τόσο που κάνει το γάλα αξίζει σίγουρα να επενδύσω σε εξοπλισμό θηλασμού, θα γίνει άμεσα η απόσβεση 😂

@Anna1986 το έχω ακούσει αυτό ότι δεν είναι το ίδιο μερικές φορές με το θηλαστρο, αλλά νομίζω κ εκεί όσο αντλείς τόσο αυξάνεται. Κατά τα άλλα ο δικός μου δεν θέλει βυζί κ η δικιά σου μπουκάλι 😂 

Ξέρεις τι.. είναι διαφορετικός ο μηχανισμός που καταπίνουν το γάλα. Προλαβαίνεις να τον ξεμάθεις πάντως. Ακόμα έχει την ικανότητα να μάθει το θηλασμό. Νομίζω μέχρι κάποιο μήνα (3ο θαρρώ) έχουν τα αντανακλαστικά να μάθουν ένα από τα δύο, μετά τα χάνουν κ πορεύονται με τον τρόπο που έμαθαν να τρώνε. Αυτό κάπου στο ίνστα το είχα διαβάσει (ελπίζω να μη τα λέω λάθος). Γι αυτό πολλά παιδιά που θηλάζουν μετά στο 6μηνο που πας να δώσεις μπιμπερό δε το θέλουν/ξέρουν και θέλει κόπο να τους το μάθεις.

Το θέμα τώρα με το μπιμπερό είναι ότι, πέρα απτη συνήθεια, δε χρειάζεται να κάνει κόπο για να φάει, γι αυτό το προτιμά. Η ποσότητα του μπιμπερό μπορεί να του παίρνει 5-10 λεπτά, ενώ η ίδια ποσότητα απτο στήθος θα του πάρει μισή ώρα και 😛 

Εγώ γι αυτό ανέφερα το "σπίτι θηλασμού" γιατι στις online συναντήσεις βοηθαει πολύ κ δίνει λύσεις σε τέτοια θέματα. Αν σε ψήνει τσέκαρε το. Είναι κ δωρεαν γιατί ειναι μκο.

• Μου αρέσει 1

21 ώρες πρίν, Nasiad είπε:

Εμένα ακόμα δεν κάνει!Όρκο δεν παίρνω βέβαια,αλλά επειδή ούτε τα αγόρια μου έκαναν,κάθε φορά που κάτι την ενοχλεί και αργεί να κοιμηθεί,λέω ωπααα!!Λες να είναι κολικος?Αλλά μου είπε ο παιδίατρος ότι σίγουρα θα το καταλάβω γιατί συνήθως ξεκινάνε κοντά στις 20 μερες(στα κορίτσια μου είπε είναι πιο συνηθισμένο )και μαζεύουν τα ποδαράκια προς την κοιλιά,έχει κλάμα αρκετό και μπορεί να αρνούνται ακόμα και το στήθος. Εμένα πχ έχει αέρια το μωρό αν φάω και εγώ κάτι αντίστοιχο (μπρόκολο ,κουνουπίδι,σπανάκι,φασολακια κτλ)οπότε εκεί δεν μπορώ να πω είναι κολικος..Είναι αυτό που έφαγα!Και αυτό το 10 -12 που μένει ξάγρυπνη και έχει υπερένταση,δεν είναι ότι κλαίει!Αν της ανοίξω κιόλας φως και της μιλάω αρχίζει και τα "αγκου"!😅😅Οπότε από αυτά που είπα στον παιδίατρο μου λέει κολικος δεν είναι.. Πάντως τον είχα ρωτήσει σε περίπτωση που όντως έχει,αν υπάρχει κάτι που μπορώ να δώσω να τη βοηθήσει και μου είχε πει το colimil plus της Humana.Και είχα μπει να το ψάξω και είχε καλές αξιολογήσεις!Επίσης είχα διαβάσει και στο τσάι θηλασμού της weleda τις αξιολογήσεις και σε αρκετές αναφερόταν ότι βοηθούσε το μωρό στους κολικούς!Δεν έχω δοκιμάσει εν τέλει κανένα από τα δύο (της weleda το έχω πάρει αλλά έχω πιει ένα φάκελο,οπότε δεν αποτελώ αντιπροσωπευτικο δείγμα 😅😅 γιατί δεν μπορεί με ένα φάκελο να κάνει δουλειά,ούτε έχει η μικρή κολικούς για να πω ,ναι,βοήθησε!)Αλλά αν ρωτήσεις τον παιδίατρο σου ίσως σου προτείνει κάτι!Επίσης ο παιδίατρος είχε προτείνει για την ανηψια μου που δυστυχώς έκανε φουλ,μια ζώνη που έχει μέσα κουκούτσια από κερασι(αυτά κρατάνε τη θερμότητα και δρουν καταπραυντικα).Βάζεις τη ζώνη στο μικροκυμάτων,θερμαίνεται και τη φοράς στην περιοχή της κοιλιάς στο μωρό.Και η θερμοφόρα κάνει δουλειά επισης !Η μαμά μου σε μένα που είχα επισης κολικούς,με αλειφε με μέλι και με τυλιγε!!🤪🤪🤪Είναι λίγο μπλιαχ αλλά στην έσχατη η νύφη μου πχ με την ανηψια μου το έκανε και αυτό!!!!

13 ώρες πρίν, Anna1986 είπε:

Εμένα ακόμα δεν κάνει!Όρκο δεν παίρνω βέβαια,αλλά επειδή ούτε τα αγόρια μου έκαναν,κάθε φορά που κάτι την ενοχλεί και αργεί να κοιμηθεί,λέω ωπααα!!Λες να είναι κολικος?Αλλά μου είπε ο παιδίατρος ότι σίγουρα θα το καταλάβω γιατί συνήθως ξεκινάνε κοντά στις 20 μερες(στα κορίτσια μου είπε είναι πιο συνηθισμένο )και μαζεύουν τα ποδαράκια προς την κοιλιά,έχει κλάμα αρκετό και μπορεί να αρνούνται ακόμα και το στήθος. Εμένα πχ έχει αέρια το μωρό αν φάω και εγώ κάτι αντίστοιχο (μπρόκολο ,κουνουπίδι,σπανάκι,φασολακια κτλ)οπότε εκεί δεν μπορώ να πω είναι κολικος..Είναι αυτό που έφαγα!Και αυτό το 10 -12 που μένει ξάγρυπνη και έχει υπερένταση,δεν είναι ότι κλαίει!Αν της ανοίξω κιόλας φως και της μιλάω αρχίζει και τα "αγκου"!😅😅Οπότε από αυτά που είπα στον παιδίατρο μου λέει κολικος δεν είναι.. Πάντως τον είχα ρωτήσει σε περίπτωση που όντως έχει,αν υπάρχει κάτι που μπορώ να δώσω να τη βοηθήσει και μου είχε πει το colimil plus της Humana.Και είχα μπει να το ψάξω και είχε καλές αξιολογήσεις!Επίσης είχα διαβάσει και στο τσάι θηλασμού της weleda τις αξιολογήσεις και σε αρκετές αναφερόταν ότι βοηθούσε το μωρό στους κολικούς!Δεν έχω δοκιμάσει εν τέλει κανένα από τα δύο (της weleda το έχω πάρει αλλά έχω πιει ένα φάκελο,οπότε δεν αποτελώ αντιπροσωπευτικο δείγμα 😅😅 γιατί δεν μπορεί με ένα φάκελο να κάνει δουλειά,ούτε έχει η μικρή κολικούς για να πω ,ναι,βοήθησε!)Αλλά αν ρωτήσεις τον παιδίατρο σου ίσως σου προτείνει κάτι!Επίσης ο παιδίατρος είχε προτείνει για την ανηψια μου που δυστυχώς έκανε φουλ,μια ζώνη που έχει μέσα κουκούτσια από κερασι(αυτά κρατάνε τη θερμότητα και δρουν καταπραυντικα).Βάζεις τη ζώνη στο μικροκυμάτων,θερμαίνεται και τη φοράς στην περιοχή της κοιλιάς στο μωρό.Και η θερμοφόρα κάνει δουλειά επισης !Η μαμά μου σε μένα που είχα επισης κολικούς,με αλειφε με μέλι και με τυλιγε!!🤪🤪🤪Είναι λίγο μπλιαχ αλλά στην έσχατη η νύφη μου πχ με την ανηψια μου το έκανε και αυτό!!!!

Σίγουρα δεν έχει η μικρή σου, αν είχε θα το καταλαβαίνες! Μιλάμε για σπαρακτικό κλάμα, η ψυχή μου πονάει. Ευτυχώς κρατάει λίγο θα έλεγα, αν και δύο μέρες τώρα τον πιάνουν μέσα στη νύχτα και ενώ κανονικά κοιμάται πολύ καλά, τώρα δύο βράδια μας ξενύχτησε για τα καλά. Παίρνουμε και αυτές τις σταγόνες, και τις d που είναι ενισχυμένες με προβιοτικα για τους κολικούς αλλά ακόμη διαφορά δν είδα. Θερμοφορα επίσης βοηθάει και ο απορροφητήρας κάνει μαγικά!! Εσένα πόσο είναι τώρα η μικρή σου; Συνήθως αν είναι να κάνει κολικούς τους κάνει νωρίς οπότε λογικά έχετε ξεφύγει τον κίνδυνο 😂

Διαφημίσεις

9 ώρες πρίν, Nasiad είπε:

Σίγουρα δεν έχει η μικρή σου, αν είχε θα το καταλαβαίνες! Μιλάμε για σπαρακτικό κλάμα, η ψυχή μου πονάει. Ευτυχώς κρατάει λίγο θα έλεγα, αν και δύο μέρες τώρα τον πιάνουν μέσα στη νύχτα και ενώ κανονικά κοιμάται πολύ καλά, τώρα δύο βράδια μας ξενύχτησε για τα καλά. Παίρνουμε και αυτές τις σταγόνες, και τις d που είναι ενισχυμένες με προβιοτικα για τους κολικούς αλλά ακόμη διαφορά δν είδα. Θερμοφορα επίσης βοηθάει και ο απορροφητήρας κάνει μαγικά!! Εσένα πόσο είναι τώρα η μικρή σου; Συνήθως αν είναι να κάνει κολικούς τους κάνει νωρίς οπότε λογικά έχετε ξεφύγει τον κίνδυνο 😂

Καλησπέρα!Εμεις σήμερα γίναμε 2 μηνών!!😊😊Λογικά έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο!🤪🤪Θέλω να ελπίζω.. Τα αγόρια μου δεν έκαναν κολικούς,αλλά μου είχε πει εξαρχής ο παιδίατρος να είμαι προετοιμασμενη με την μικρή,επειδή τα κορίτσια είναι λίγο πιο επιρρεπή!Αλλά και εγώ πιστεύω  δεν κάνει.. Γιατί όλοι όσοι μου έχουν περιγράψει κολικούς και έχω δει και την ανηψια μου,το κλάμα είναι πολύ έντονο και μαζεύει και ποδαράκια!Έχουμε τώρα το πρώτο μας εμβολιο!Και εγώ την καθιερωμένη επίσκεψη στο γυναικολόγο 2 μήνες μετά τη γέννα να τσεκάρουμε μήτρα κτλ.!🤪🤪Και ένα άγχος το έχω..Στο μεταξύ τα λοχεια μπυ κράτησαν αυτή τη φορά παραπανω(βέβαια μου είχε πει η μαία ότι ο πλακούντας ήταν πολύ καλά γαντζωμένος και στον τοκετό όταν βγήκε,ενδεχομένως να προκαλέσει μεγαλύτερη πληγή οπότε αν έχω αίμα περισσότερες μέρες να μην αγχωθω!Είχα σίγουρα αυτό το καφέ ένα μήνα και σταδιακά καθάρισε!Αλλά ακόμα και σημερα(2 μήνες κλείσαμε) έχω ρε κορίτσια πολύ λίγα πιο παχυρευστα υγρα(προς το κίτρινο χρωμα).Δεν έχουν καθόλου οσμή (δε μυρίζουν περιεργα)αλλά τα έχω!Ειδικά αν κάνω έντονα δουλειές,σκυψω(σα να καθαρίζω ακόμα..🤔🤔)Σας έχει τύχει?Δεν πιστεύω ότι είναι κάτι ανησυχητικό γιατί ούτε κνησμό έχω ή κάποια ενόχληση,δε μυρίζουν άσχημα,αλλά τόσο καιρό μετά τον τοκετό να έχω ακόμα από τη γέννα??Θα πάω να το δω τώρα και αυτό,αλλά ειπα να σας ρωτήσω  μήπως έχει αντιμετωπίσει κάποια κοπέλα κάτι αντίστοιχο!Συγγνώμη και για την παραπάνω περιγραφή!🤪🤪🤪

2 ώρες πρίν, Anna1986 είπε:

Καλησπέρα!Εμεις σήμερα γίναμε 2 μηνών!!😊😊Λογικά έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο!🤪🤪Θέλω να ελπίζω.. Τα αγόρια μου δεν έκαναν κολικούς,αλλά μου είχε πει εξαρχής ο παιδίατρος να είμαι προετοιμασμενη με την μικρή,επειδή τα κορίτσια είναι λίγο πιο επιρρεπή!Αλλά και εγώ πιστεύω  δεν κάνει.. Γιατί όλοι όσοι μου έχουν περιγράψει κολικούς και έχω δει και την ανηψια μου,το κλάμα είναι πολύ έντονο και μαζεύει και ποδαράκια!Έχουμε τώρα το πρώτο μας εμβολιο!Και εγώ την καθιερωμένη επίσκεψη στο γυναικολόγο 2 μήνες μετά τη γέννα να τσεκάρουμε μήτρα κτλ.!🤪🤪Και ένα άγχος το έχω..Στο μεταξύ τα λοχεια μπυ κράτησαν αυτή τη φορά παραπανω(βέβαια μου είχε πει η μαία ότι ο πλακούντας ήταν πολύ καλά γαντζωμένος και στον τοκετό όταν βγήκε,ενδεχομένως να προκαλέσει μεγαλύτερη πληγή οπότε αν έχω αίμα περισσότερες μέρες να μην αγχωθω!Είχα σίγουρα αυτό το καφέ ένα μήνα και σταδιακά καθάρισε!Αλλά ακόμα και σημερα(2 μήνες κλείσαμε) έχω ρε κορίτσια πολύ λίγα πιο παχυρευστα υγρα(προς το κίτρινο χρωμα).Δεν έχουν καθόλου οσμή (δε μυρίζουν περιεργα)αλλά τα έχω!Ειδικά αν κάνω έντονα δουλειές,σκυψω(σα να καθαρίζω ακόμα..🤔🤔)Σας έχει τύχει?Δεν πιστεύω ότι είναι κάτι ανησυχητικό γιατί ούτε κνησμό έχω ή κάποια ενόχληση,δε μυρίζουν άσχημα,αλλά τόσο καιρό μετά τον τοκετό να έχω ακόμα από τη γέννα??Θα πάω να το δω τώρα και αυτό,αλλά ειπα να σας ρωτήσω  μήπως έχει αντιμετωπίσει κάποια κοπέλα κάτι αντίστοιχο!Συγγνώμη και για την παραπάνω περιγραφή!🤪🤪🤪

Εγώ πάντως στην πρώτη μου γέννα είχα αίμα για 20 μέρες μόνο. Στις 30 μέρες μου ήρθε περίοδος κανονικά και όταν πήγα στη γιατρό για τον έλεγχο είδαμε ότι τις επόμενες μέρες θα είχα και ωορρηξία. Έχω την εντύπωση ότι γενικά μετα τη γέννα έχουμε παραπανω υγρά για κάποιον καιρό αλλά όρκο δεν παιρνω. Εγώ τώρα είμαι στις 20 μέρες λοχειας και πλέον είμαι με σερβιετακι και ελάχιστα καφέ κυρίως. Με τις αντιπηκτικες που κάνω όμως ακόμη δεν ξέρω αν σταματήσουν αυτά σύντομα, η μπορεί και να μου ξανά έρθει αίμα κανονικά. 

7 ώρες πρίν, Nasiad είπε:

Εγώ πάντως στην πρώτη μου γέννα είχα αίμα για 20 μέρες μόνο. Στις 30 μέρες μου ήρθε περίοδος κανονικά και όταν πήγα στη γιατρό για τον έλεγχο είδαμε ότι τις επόμενες μέρες θα είχα και ωορρηξία. Έχω την εντύπωση ότι γενικά μετα τη γέννα έχουμε παραπανω υγρά για κάποιον καιρό αλλά όρκο δεν παιρνω. Εγώ τώρα είμαι στις 20 μέρες λοχειας και πλέον είμαι με σερβιετακι και ελάχιστα καφέ κυρίως. Με τις αντιπηκτικες που κάνω όμως ακόμη δεν ξέρω αν σταματήσουν αυτά σύντομα, η μπορεί και να μου ξανά έρθει αίμα κανονικά. 

Καλημερα!Και εμένα μπορώ να πω και στους 3 τοκετους το καφέ το έβλεπα το πολύ στο μήνα κοντά!Τώρα ήταν στάνταρ ένα μήνα-διήρκησε παραπάνω από τις άλλες φορές!Αλλά έχω αυτά τα υγρά!Είχα βέβαια και μετά τον 2ο τοκετό και ήταν τελικά αιμοφιλος(κάπως έτσι μου το είπε ο γυναικολόγος).Είναι κολπιτιδα επειδή αλλάζει το ph στην περιοχή.Μου εξήγησε ότι αυτό υπάρχει αλλά εφόσον αλλάξουν οι συνθήκες,αυξάνεται οπότε προκαλεί κολπιτιδα.Αν δεν υπάρχουν συμπτώματα δε μου δίνει κάτι,αλλιώς βάζω κολπικά μια κρέμα για μια εβδομάδα!

Εμένα στην πρώτη γέννα η περίοδος ήρθε στους 6 μήνες!Αλλά στη δεύτερη μετά τους 10!Το είχαμε δει και στον υπέρηχο και μου είχε πει ο γιατρός ότι για τους επόμενους 2 με 3 μήνες να μην περιμένω σίγουρα περίοδο!Τώρα θα δείξει!Απλά εμένα άλλαξε και ο κύκλος μου μετά το 2ο τοκετό!Από 28 πήγε 25 μέρες.. Και η ροή από τον πρώτο τοκετό και μετά είναι πολύ πιο μικρή!

Καλημέρα κ από εμένα κορίτσια! 
Με προβληματίζει κ εμένα το θέμα του αίματος. Ειμαι 1,5 μήνα μετά και έχω ακόμα ροζ αίμα στο σκούπισμα κυρίως μόνο (σορρυ για την περιγραφή). Η μαία μου είχε πει πως θα διαρκέσει 4-6 εβδομάδες. Τις 6 θα τις κλείσω τώρα την παρασκευή αλλά μου φαίνεται πολύ το διάστημα ρε κορίτσια. Εγώ βέβαια είμαι και με καισαρική δεν ξέρω αν έχει διαφορά από τον φυσιολογικό. Και λέω μην είναι περίοδος και όχι λοχεία 🫤 ή λέω βλακείες και δεν έρχεται έτσι γρήγορα η περίοδος..; Επίσης εμένα ο γυναικολόγος μου είπε ότι θέλει να με δει ξανά σε έξι μήνες από τη γέννα!!! Κ ακούω εσάς που σας βλέπει αρκετά νωρίτερα και λέω τι στο καλό μήπως μπερδεύτηκε..

Σε αλλά νέα, βρήκα τελικά μια γυναίκα και έρχεται και με βοηθάει με το σπίτι και όποτε χρειάζεται και με τα μωράκια και κάπως έχω ηρεμήσει. 
Επισης το ένα μωράκι μου παίζει να έχει κ εμένα κολικούς. Βασικά τον πιάνει κάποια απογεύματα (όχι όλα) μια γκρίνια και δεν κοιμάται με τίποτα. Δεν είμαι σίγουρη όμως αν είναι κολικοι. Το Σάββατο ξεκίνησε τη γκρίνια στις 3 το μεσημέρι και ηρέμησε στις 10 το βράδυ.. 

πρίν από 54 λεπτά , Fay_ είπε:

Με προβληματίζει κ εμένα το θέμα του αίματος. Ειμαι 1,5 μήνα μετά και έχω ακόμα ροζ αίμα στο σκούπισμα κυρίως μόνο (σορρυ για την περιγραφή). Η μαία μου είχε πει πως θα διαρκέσει 4-6 εβδομάδες. Τις 6 θα τις κλείσω τώρα την παρασκευή αλλά μου φαίνεται πολύ το διάστημα ρε κορίτσια. Εγώ βέβαια είμαι και με καισαρική δεν ξέρω αν έχει διαφορά από τον φυσιολογικό. Και λέω μην είναι περίοδος και όχι λοχεία 🫤 ή λέω βλακείες και δεν έρχεται έτσι γρήγορα η περίοδος..; Επίσης εμένα ο γυναικολόγος μου είπε ότι θέλει να με δει ξανά σε έξι μήνες από τη γέννα!!! Κ ακούω εσάς που σας βλέπει αρκετά νωρίτερα και λέω τι στο καλό μήπως μπερδεύτηκε..

Σε αλλά νέα, βρήκα τελικά μια γυναίκα και έρχεται και με βοηθάει με το σπίτι και όποτε χρειάζεται και με τα μωράκια και κάπως έχω ηρεμήσει. 
Επισης το ένα μωράκι μου παίζει να έχει κ εμένα κολικούς. Βασικά τον πιάνει κάποια απογεύματα (όχι όλα) μια γκρίνια και δεν κοιμάται με τίποτα. Δεν είμαι σίγουρη όμως αν είναι κολικοι. Το Σάββατο ξεκίνησε τη γκρίνια στις 3 το μεσημέρι και ηρέμησε στις 10 το βράδυ.. 

Όταν σαραντησεις ο γιατρός πρέπει να σε ξαναδεί . Επικοινώνησε πάλι μαζί του. Πάντως γενικά περίοδος μπορεί να έρθει Κ στον ένα μήνα δεν υπάρχει στάνταρ. 

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Fay_ είπε:

Καλημέρα! Στις 6 εβδομάδες πρέπει να πάμε για έναν έλεγχο όπως είπε και η Άννα, να δει ο γιατρός ότι επανήλθε η μήτρα κτλ. Θα μπορούσε να είναι και περίοδος, εμένα ήταν ξεκάθαρα περίοδος γιατί μου είχε σταματήσει το αίμα από τα λοχεία μια εβδομάδα και μετά είχα ξανά κανονικά αίμα με πονακια περιόδου. Φυσικά σε αυτό παίζει ρόλο το αν θηλάζει η γυναίκα η όχι. Όσες θηλάζουν συνήθως αργεί να έρθει, για όσες δεν θηλάζουν ίσως έρθει κατευθείαν. 

Συνήθως στους κολικούς είναι πόνοι που έρχονται και φεύγουν, πονάει το μωρό κλαιει πολύ, μαζεύει και τινάζει πόδια και χέρια και μετά ηρεμεί, και πάλι από την αρχή. 

Πολύ καλά έκανες και βρήκες βοήθεια, δεν είναι εύκολο να μεγαλώνεις παιδί, πόσο μάλλον ταυτόχρονα δύο! 

πρίν από 18 λεπτά , Nasiad είπε:

Καλημέρα! Στις 6 εβδομάδες πρέπει να πάμε για έναν έλεγχο όπως είπε και η Άννα, να δει ο γιατρός ότι επανήλθε η μήτρα κτλ. Θα μπορούσε να είναι και περίοδος, εμένα ήταν ξεκάθαρα περίοδος γιατί μου είχε σταματήσει το αίμα από τα λοχεία μια εβδομάδα και μετά είχα ξανά κανονικά αίμα με πονακια περιόδου. Φυσικά σε αυτό παίζει ρόλο το αν θηλάζει η γυναίκα η όχι. Όσες θηλάζουν συνήθως αργεί να έρθει, για όσες δεν θηλάζουν ίσως έρθει κατευθείαν. 

Συνήθως στους κολικούς είναι πόνοι που έρχονται και φεύγουν, πονάει το μωρό κλαιει πολύ, μαζεύει και τινάζει πόδια και χέρια και μετά ηρεμεί, και πάλι από την αρχή. 

Πολύ καλά έκανες και βρήκες βοήθεια, δεν είναι εύκολο να μεγαλώνεις παιδί, πόσο μάλλον ταυτόχρονα δύο! 

Τότε πιθανόν να μου είχε πει έξι βδομαδες και εγώ να μπερδεύτηκα και να θυμάμαι έξι μήνες… 

Έτσι κάνει το μωράκι μου κλαίει μαζεύει πόδια κοπανάει χέρια κτλ. Δεν το κάνει όμως κάθε μέρα. Χθες πχ ήταν ήρεμος όλη μέρα. Τα καημένα μας μωρέ. Τον λυπάται η ψυχή μου που τον βλέπει. 

Νασια κάνετε τις εξετάσεις θυρεοειδή; Όλα καλά; 

Καλημέρα κορίτσια!! Εγώ μετα απο 34 μέρες να δηλώσω ότι έχω ακόμα αίμα. Μάλιστα σταμάτησε για 2 μέρες κ μετά άρχισε πάλι. Είναι λίγο όμως, όχι κάτι τραγικό. Έχω ακούσει κ περίπτωση που ήταν πάνω απο 50 μέρες. Μαρέσει που η μαία μου λεγε ότι θα σταματήσει σε 10-15 μέρες🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Εν τω μεταξύ θαρρώ κ μενα ο γυναικολογος μου μου είχε πει μετά το 40ημερο να με δει.

2 ώρες πρίν, Nasiad είπε:

Ναι και εγώ το έχω ακούσει αυτό με το θηλασμο ότι καθυστερεί την περίοδο καθώς εκκρινονται ορμόνες και η προλακτινη(αν θυμαμαι σωστα) είναι σε πιο υψηλά επιπεδα(γι αυτό και οι παλιές λέγανε ότι όταν θηλάζεις δεν μένεις έγκυος,αλλά ο γυναικολόγος μου,μου είπε δεν ισχύει κάτι τέτοιο,απλά λόγω της προλακτινης είναι λίγο πιο δυσκολο-σε καμμια περίπτωση όμως δεν αποτελεί ο θηλασμός μέτρο αντισυλληψης).

@DepiDukes εμένα μου είχε πει η μαία μου ότι λίγο καφέ μπορεί να βλέπω μέχρι και ως τις 50 ίσως και 60 μέρες μετά τον τοκετο(και επειδή με είχε προβληματίσει αρχικά η οσμή των λοχειων-ηταν απαισια- μπυ είχε πει είναι λόγω των ορμονών και αν ήταν κάτι ύποπτο,θα είχα δέκατα,κοιλιακό άλγος και άλλα συμπτωματα) και όντως μετά από λίγο καιρό δεν είχαν ούτε οσμή και σιγά σιγά τελείωσαν!Απλά έχω τώρα αυτά τα υγρά,αλλά ίσως ακόμα καθαρίζει η μήτρα.. Θα πάω αυτή την εβδομάδα λογικά να κάνω τον υπέρηχο!

3 ώρες πρίν, Fay_ είπε:

Τότε πιθανόν να μου είχε πει έξι βδομαδες και εγώ να μπερδεύτηκα και να θυμάμαι έξι μήνες… 

Έτσι κάνει το μωράκι μου κλαίει μαζεύει πόδια κοπανάει χέρια κτλ. Δεν το κάνει όμως κάθε μέρα. Χθες πχ ήταν ήρεμος όλη μέρα. Τα καημένα μας μωρέ. Τον λυπάται η ψυχή μου που τον βλέπει. 

Νασια κάνετε τις εξετάσεις θυρεοειδή; Όλα καλά; 

Ναι δεν είναι αναγκαστικά κάθε μέρα. Αν είναι λίγο τυχερά τα μωράκια μπορεί να έχουν 3-4 μέρες την εβδομάδα, αν είναι άτυχα κάθε μέρα και για ώρες.. Εμένα 3-4 μέρες είχε κάθε μέρα, πρωί βράδυ για κάποια ώρα, ευτυχώς όχι πολλές ώρες. Προχθές και παραπροθχες είχε κάνα δυωρο μέσα στη νύχτα, πολύ ζοριστηκε το αγοράκι μου. Χθες μην τον ματιαξω δεν είχε τίποτα όλη μέρα και νύχτα κοιμήθηκε πολύ καλά. Υπομονή και να ελπίζουμε να μην κρατήσει όπως λένε 2 μήνες..

Οι αρχικές εξετάσεις μας βγήκαν φυσιολογικές και τώρα αύριο πάλι θα δώσουμε αίμα να κάνουν έναν επανελεγχο. Μόνο που σκέφτομαι ότι θα το τρυπήσουν το αγοράκι μου και τι κλάμα θα ρίξει θέλω να κλαψω. Πρέπει όμως και ελπίζω να είναι το τελευταίο.

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...