Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Μανούλες Νοεμβρίου 2024

Recommended Posts

πρίν από 21 λεπτά , DepiDukes είπε:

Τη χολερυθρίνη την υπολόγισε ο γιατρός όπως τον είδε κ μου ζήτησε να του στείλω χθες φώτο του στον ήλιο να τον δει. Μου πε ολα καλά. Στο ζύγισμα, τον έβαλα πριν κ μετα τον θηλασμό για να δούμε τη διαφορά στο περίπου πόσο πίνει. Τον ξυπνάω τι να κάνω. Κοιμάται όρθιος όμως στον θηλασμό αλλα μετά αφου τον αλλάξω κ πάνα είναι το μάτι γαρίδα, αργεί να κοιμηθεί, γι αυτό σκάω μετά που τον ξυπνάω πάλι. Τεσπα. Θα το βρούμε!

Ωχχ δε το ξερα αυτό με την αφυδάτωση, έχεις πόιντ! Θα κρατήσω τις 2-3 ώρες αυστηρά! Το ζύγισμα γίνεται στο περίπου όπως έγραψα τώρα κ στη Χρύσα, για να δω εκείνη τη στιγμη τη διαφορά. Γενικά για τα κανονικά κιλά του έλεγα να τον ζυγίζω 1 φορά τη βδομάδα, στο κάθε μέρα φοβάμαι ότι δε θα δω διαφορά κ θα είμαι στη φρίκη. Οι πάνες παιδιά είναι 6-7 την ημέρα με κακά όλες τους. Ελπίζω να είναι καλό αυτό 🤞

Κ εσας ε?! Να ρωτήσω, μέχρι πότε τους ξυπνάμε? Τον πρώτο μήνα, το πρώτο 3μηνο??

Μπορείς να την μετρήσεις σε μικροβιολογικό, απλά του παίρνουν λίγο αιματακι από την πατούσα για να ξέρεις ακριβώς την τιμή 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 10 λεπτά , linaa είπε:

Μέχρι να σαραντησουν περίπου . Μετά θα καταλάβεις ότι το παιδί αποκτά ένα μοτίβο στο φαγητό του κ στα κιλά που περνει οπότε δεν θα σε ανχωνει αν κοιμηθεί λίγο παραπάνω . 

Ευχαριστώ!!! 

πρίν από 10 λεπτά , ΧρυσαΜ είπε:

Μπορείς να την μετρήσεις σε μικροβιολογικό, απλά του παίρνουν λίγο αιματακι από την πατούσα για να ξέρεις ακριβώς την τιμή 

Ναιι το σκεφτόμουν οτι θα πάω αν δω ότι δε φτιάχνει το χρώμα του τις επόμενες μέρες. Ευχαριστώ!!!

πρίν από 42 λεπτά , DepiDukes είπε:

Τη χολερυθρίνη την υπολόγισε ο γιατρός όπως τον είδε κ μου ζήτησε να του στείλω χθες φώτο του στον ήλιο να τον δει. Μου πε ολα καλά. Στο ζύγισμα, τον έβαλα πριν κ μετα τον θηλασμό για να δούμε τη διαφορά στο περίπου πόσο πίνει. Τον ξυπνάω τι να κάνω. Κοιμάται όρθιος όμως στον θηλασμό αλλα μετά αφου τον αλλάξω κ πάνα είναι το μάτι γαρίδα, αργεί να κοιμηθεί, γι αυτό σκάω μετά που τον ξυπνάω πάλι. Τεσπα. Θα το βρούμε!

Ωχχ δε το ξερα αυτό με την αφυδάτωση, έχεις πόιντ! Θα κρατήσω τις 2-3 ώρες αυστηρά! Το ζύγισμα γίνεται στο περίπου όπως έγραψα τώρα κ στη Χρύσα, για να δω εκείνη τη στιγμη τη διαφορά. Γενικά για τα κανονικά κιλά του έλεγα να τον ζυγίζω 1 φορά τη βδομάδα, στο κάθε μέρα φοβάμαι ότι δε θα δω διαφορά κ θα είμαι στη φρίκη. Οι πάνες παιδιά είναι 6-7 την ημέρα με κακά όλες τους. Ελπίζω να είναι καλό αυτό 🤞

Κ εσας ε?! Να ρωτήσω, μέχρι πότε τους ξυπνάμε? Τον πρώτο μήνα, το πρώτο 3μηνο??

Το ρώτησα κ εγω αυτό για να δω πόση αϋπνία με περιμένει ακόμα 😊 

μου είπε μετά τα 40 φτιάχνει κάπως το θέμα.. για να δούμε…

1 hour ago, DepiDukes είπε:

Ευχαριστώ!!! 

Ναιι το σκεφτόμουν οτι θα πάω αν δω ότι δε φτιάχνει το χρώμα του τις επόμενες μέρες. Ευχαριστώ!!!

Εφόσον έχεις τα πρώτα αποτελέσματα, καλύτερα να πας αύριο μεθαύριο να κανεις μέτρηση, θα έχεις πιο σίγουρη εικόνα. Το χρώμα από μόνο του ξεγελάει. Όταν βγήκαμε από το νοσοκομείο που είχε νοσηλευτεί με ικτερο είχε τραγικό χρώμα αλλά είχε πέσει η τιμή. Μπορεί να σε αγχώνει το χρώμα του χωρίς λόγο 

4 ώρες πρίν, DepiDukes είπε:

Καλημέρα κορίτσια! @ΧρυσαΜ Πραγματικά τι άρνηση είναι αυτή που χει ο γλυκούλης. Περπάτημα δεν αντέχεις καθόλου ε? μπας και βοηθούσε.. ή ασκήσεις με τη μπάλα, που λυσσάνε όλοι. Όπως και να χει πάντως θα βγει, δε μπορεί να κάνει αλλιώς. Λίγη υπομονή ακόμα. Ο γιατρός τι σου λέει?

Εγώ κορίτσια κάθομαι σε κάθε γεύμα του μικρού και τον ζυγίζω πριν και μετά να δω πόσο έφαγε. Έκλεισε βδομάδα χθες και τρώει γύρω στα 80ml απ΄ότι έχω καταλάβει. Χθες μέσα στη νύχτα έφτασε κ 100ml. Προσπαθώ να τον στουμπώσω μπας και φύγει ο λίγος ίκτερος που χει και γλιτώσουμε τις λάμπες. Με προβληματίζει που ο γιατρός θέλει να τρώει κάθε 3 ώρες, δηλαδή 8 γεύματα, αλλά εμένα καμιά φορά κοιμάται του καλού καιρού και περνάνε κ 4+ ώρες, με αποτέλεσμα να κάνει 6 γεύματα τη μέρα. Ε δε μπορώ να ξυπνάω και το παιδί για να φάει, που ακούστηκε. Ίσως είναι υπερβολή να ασχολούμαι τόσο, απλά με πρίζουν όλοι να του δώσω και συμπλήρωμα για να φύγει ο ίκτερος πιο γρήγορα και εγώ για κάποιο λόγο είμαι λίγο σε άρνηση. Δε θεωρώ ότι η φόρμουλα θα σώσει τη φάση, και ότι όλο αυτό εξελίχθηκε έτσι γιατί ήμασταν στο μεταβατικό στάδιο που μάθαινα να θηλάζω και δεν είχαμε και τη φόρμουλα του νοσοκομείου. 

Επιπλέον οι ορμόνες είναι στο πικ, πονάω ακόμα εσωτερικά σε κάποια σημεία από το χειρουργείο (σήμερα νόμιζα κιόλας ότι παθαίνω σκωληκοειδίτιδα απτο έντερο), η κοιλιά μου είναι μοβ κάτω απτον αφαλό, αλλά η τομή πεντακάθαρη και κλειστή λες και γέννησα πριν ένα μήνα. Ο άντρας μου είναι με ίωση και είμαστε σα τους τρελούς εδώ μέσα για να μη κολλήσει ο μικρός. Αυτάαααααα... Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη πάντως, ευτυχώς μου φτιάχνει τη διάθεση ο μικρός 

@DepiDukesπιστεύω ότι έχεις μπει σε αυτό το τρυπάκι και αγχωνεσαι αδικως..Γι αυτο σου ανέφερα και γω χθες για το ζύγισμα που την πάτησα και έτρωγα φρικες(που εγώ ζυγιζα μια φορά τη μέρα,όχι πριν και μετά το γεύμα..εκεί θα είχα λαλησει).Βασικά,χωρίς να θέλω να μειώσω τη γνώμη του παιδιάτρου,αλλά κατ 'εμέ είναι λίγο αναξιόπιστος ο συγκεκριμένος τρόπος ζυγισματος..Εμάς ο γιατρός και στο προηγούμενο μωρό μου,ζητούσε να μετράω βρεγμένες πάνες.. Και στο ημερολόγιο θηλασμού σημείωνα πάνες κενώσεων και βρεγμένες ..Για ένα 2μηνο αυτό μέχρι να αποκτήσει και το μωρό μια σειρά στα γεύματα και τον ύπνο.. 

Αλλά και στον ύπνο τόσο η μαία όσο και ο παιδίατρος μου είπαν τη νύχτα αν δεν ξυπνάει να μην την ξυπνάω.. Και επειδή εμένα το πρώτο είχε όντως ανεβάσει ίκτερο στον ένα μήνα,σε πληροφορώ ότι το βράδυ το μάτι του ήταν γαρίδα,ενώ μέσα στη μέρα μου κοιμόταν και κάτι ωραιότατα 5.5ωρα..Ή η μικρή,φτου φτου δεν έχει ίκτερο,αλλά σχεδόν από την πρώτη βδομάδα έχουμε το 9.30-3 που κοιμάται!Και εκεί ξυπνάει να φάει!Ακόμα και στο μαιευτήριο μου είχαν πει οι μαιες ότι κοιμάται πολύ καλά και της τρυπησαν και την πατουσα να παρουν αιμα και δεν ξύπνησε καν..Και όχι,ίκτερο δεν έκανε.. Να προσέχεις σίγουρα,αλλά να μην τρελαίνεσαι!!

Όσο για το ξένο και την αφυδάτωση και τον ίκτερο,μου είχε πει ένα πάρα πολύ ωραίο παράδειγμα ένας παιδίατρος στο Ιασω τώρα που γέννησα!!Επειδή η διπλανή μου είχε επιλέξει να μη θηλάσει το μωρό της και εξαρχής έδινε ξένο η κοπέλα,όταν ηρθε ο παιδίατρος να με ενημερώσει για την μπέμπα του λέω,εμένα θηλάζει αποκλειστικά,είναι και έτσι κόκκινη,φοβάμαι δεν γλιτώνουμε τον ίκτερο!Και λέει η κοπέλα η διπλανή μου,και αν έδινε ξένο γιατρέ όπως εγώ??Και εκεί ο γιατρός έγινε τούρμπο!!Μας είπε ότι δεν πάει να πει ότι ένα μωρό που πίνει ξένο δεν παθαίνει ίκτερο ενώ αυτό που θηλάζει παθαίνει!Απλά με το ξένο μπορείς να υπολογίσεις την ποσότητα που έφαγε,ενώ με το θηλασμό δεν μπορείς..Οπότε αν εσύ πιστεύεις ότι αυτό θηλάζει,ενώ εκείνο απλά πιπιλαει,δεν τρέφεται,άρα αφυδατώνεται,άρα παθαίνει ευκολότερα ίκτερο. Και ότι είναι άκρως λανθασμένη η αντίληψη,έχει ίκτερο,δώσε ξένο.. Δεν είναι δηλαδή ότι περιέχει κάποια έξτρα ουσία το ξένο (πέρα της βιταμίνης d ,που και εσύ μπορείς να τη δώσεις σε σταγόνες στον μπέμπη,εγώ έτσι κάνω που θηλαζω).

Οπότε μην τρελαίνεσαι.. Μέχρι να βρείτε τα πατήματά σας όλα θα σου φαίνονται βουνό και είναι κρίμα να προσθέτεις έξτρα ανησυχίες.. Και στο λέω επειδή το πέρασα.. Τότε στα ζυγισματα τα καθημερινά έβλεπα πχ σήμερα 4600 ενώ χθες είχα δει 4620!!Και έλεγα,ωπα!!!Χάνει βάρος!!Γιατί χάνει??Μήπως έχει κάποιο θέμα!Γκουγκλαρα μετά και να μου βγάζει από θυροειδη μέχρι και εγώ δεν ξέρω τι..Αλλά έφτανε για να αγχωθω!!Γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου?Ζύγιζέ τον,αλλά ρώτα και τον παιδίατρο αν θα μπορούσες να σταματήσεις αυτό το πριν και μετά γιατί σου προκαλεί άγχος.. Εγώ όταν κάτι με αγχώνει το λέω στον παιδίατρο!Πχ ο δεύτερος είχε μικρά αιμαγγειωματα όταν γεννηθηκε(σαν κόκκινο σημάδι γεννησης) ο παιδίατρος λοιπόν ζήτησε να κάνω υπέρηχο στην πηγή πάνω στο κεφάλι όσο είναι ακόμα ανοιχτή για να τσεκάρουμε τα πάντα εσωτερικά γιατί άπαξ και κλείσει μετά δεν έχεις την ευκαιρια..και του ξεκαθάρισα ότι εφ όσον μου είπε και ο γυναικολόγος και οι γιατροί στο Ρέα και ο ίδιος ότι τα συγκεκριμένα αιμαγγειωματα είναι σα σημαδια γέννησης και θα φύγουν με τον καιρό,δε θέλω να προβώ σε περαιτέρω εξετάσεις ξεκάθαρα επειδή αγχώνομαι και δεν το θέλω.. Και το κατάλαβε και όλα καλά!Στο φέρνω σαν παράδειγμα..γιατί τώρα με το ζύγισμα είναι ακόμα πιο "πταισμα"..

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...